Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2016 16:51 - Корнелия Нинова имала теория. Аз също
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2258 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Даже няколко теории имам:

- Откъде е тази омраза у социалистите - нови и стари - към българите, които не споделят тяхната представа за обществото ни;

- Защо е тази злоба сред членовете на ДСБ - стари и нови - към партията ГЕРБ и онези българи, които я подкрепят;

- Кои ще останат в паметта на бъдещите българи – бившите комунисти нови социалисти и новите “реформатори” стари сини ДС-агенти или ние, гражданите за европейско развитие на България;

- И развитата теория в предишния ми постинг (http://dobronameren.blog.bg/history/2016/11/09/komunizmyt-e-narkotik.1488765), че досегът на хората с  идеологията на комунизма, им нанася доживотни непоправими вреди, сравними с онези, които оставят наркотиците в организма на наркоманите.

В началото теорията на Корнелия Нинова:

Сайтът DNES.BG, 11 ноември 2016, публикация на Камелия Цветанова:

“Премиерът Бойко Борисов няма намерение да подава оставка, а просто използва тази заплаха, за да всява страх сред своите симпатизанти, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова. Той лъже, аз не вярвам и на половин негова дума, той размахва тази оставка, защото на първи тур техни членове не гласуваха за Цецка Цачева. Но в крайна сметка той използва оставката като манипулация, а не като действително намерение да го направи, използва страха", отсече соцлидерката.”

Да оставим настрана наглостта Нинова, че Бойко плашел, но не и тя, която казва, че “благодарение на управлението на ГЕРБ България е в разпад, в състояние на свободно падане, което само ние можем да спрем”. Да видим двете възможности:

- Борисов е казал, че ще подаде оставка САМО АКО Цачева загуби изборите в неделя. Бързам да попитам, ако Цачева победи Радев, Корнелия Нинова ще обвини ли Борисов в лъжа или страх. Със сигурност, казвам аз. Комунистите са безочливи наглеци. Когато нямат оръжие в ръцете си – тогава те са убийци.

- Ако Цачева не спечели изборите за президент, загуби ги с 10-11 процента според последните проучвания на “Галъп Интернешънъл Болкан”, това означава, че харесващите Радев българи са с около 350-400 хиляди повече от другите, които харесват Цачева. И тъй като тя е официалната кандидатура на партията ГЕРБ, а не на ИК, това означава, че като цяло българите не харесват ГЕРБ.

Е, питам аз: по коя морална скала на личността Бойко Борисов ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ да ги управлява?! И отговарям: само според “Моралния кодекс на строителя на комунизма”. За младите – не знаете нали, че такъв кодекс за такъв строител е имало? Щастливи сте! Но все пак, за да не ви изненадат рецидивисти като комунистите, информирайте се какво е пишело в този кодекс. Ако се чудите къде да го намерите, аз бих препоръчал да попитате metaloobrabotka, jelezov, vencivaleri, krumbelosvet, chara, 1997, gane, appen13, born, andrei  – те сигурно го имат в библиотеките си.

 Като ви помоля да прочетете в теорията на Корнелия Нинова онези редове в които тя директно заявява, че Борисов ”плаши своите симпатизанти, защото те не гласуваха за Цецка Цачева”, плавно преминавам към моите теории.

(Да не забравя да ви посоча преди това, че прогнозните резултати в които Радев води на Цачева с 11 процента, НЕ СА ТОЧНО на агенция “Галъп Интернешънъл”, а на “Галъп Интернешънъл Болкан”. Ако си мислите, че това е едно и също, ами не е! За един Съд всяка промяна в името на клиента е определящо важна. Я, да попитам: Ако Радев загуби изборите за президент, кой ще отговаря – БСП или Инициативния му Комитет? Тарикатска работа, типично комунистическа. Чакайте, сетих се още нещо: сред кандидат-президентите имаше един, който ни убеждаваше, че е от партия ЕНП. Внимавате ли? – ЕНП тук се разшифрова не като “Европейска Народна Партия”, а като “Единна Народна Партия”! Комунисти... разровиш ли ги... Недей !!!)

Откъде тази омраза у днешните социалисти?

Ами от техните родители комунистите. Как беше, младите не помнят: “Всеки, който не е с нас, е против нас”, “По моему следует всех расстрелять”! Ген, сбъркана работа, нечовешка. Дори не е животинска – животните, за разлика от комунистите, не убиват по идейни причини, а от обикновен глад.

Има и още нещо, не по-малко важно като причина за омразата им. Страхът, неистовият страх от отмъщението на техните жертви. Убитите са си убити, но потомците им са живи, ОСТАНАЛИ СА живи. И Бог е жив - Страхът на убиеца е записан някъде в генома му. Така той е предаден вече на неговите наследници. А на никой човек не е подвластно да промени ТОВА. ЗАТОВА комунистите безумно ги е страх от отплатата на жертвите им и от Възмездието Божие. По-умните сред тях знаят, по-простите научават това пред прага на смъртта, че всяко зло, извършено срещу себеподобните ти, се плаща. Това, че някой си умрял неосъден, нищо не значи! Дори и да му се е разминало въздаването на справедливостта приживе, ще плащат неговите наследници. Извечна истина!

Ето ви най-важното обяснение защо Комунизмът и неговия по-нисш стадий Социализмът нямат никакво бъдеще в човешкия свят!

О, колко много неща могат да се посочат в подкрепа на тази Истина, драги. Аз само ще дам още няколко факта, провокиран от вчерашния дебат между Цачева и Радев. Става дума за напълно човешката реакция на възрастната вече дъщеря, която се самообвинява, че и досега не може да подтисне обвинението срещу собствените си родители, че те са скрили от нея истината за дядо й. Въпреки, че съзнава тяхната мотивация! Въпреки, че съзнава, че и тя би постъпила така със сина си, ако времената бяха останали комунистически. Представяте ли си, ако бащата беше вдъхнал на дъщеря си омразата си, желанието да мъсти на комунистите, че са убили неговия баща?! Какво би било Бъдещето й в едно общество, което продължавало да бъде комунистическо? – Никакво! А кой родител би пожелал това за детето си, ако може НЯКАК да го преотврати. Дори с цената на един инфаркт, когато дъщерята става член на партията, убила дядо й?! Как се живее с такава мъка, обикновени хора? Как да не се разплачете?

Е, комунистите НЕ СА ХОРА. Те не плачат, те пишат така:

- Корнелия Нинова: “ГЕРБ имат нова тактика. Ходят по студиата и реват” – в новините по Нова на 11.11.2016;

- Анна Заркова (дъщеря на комунистически генерал, майка на настоящ член на ИБ на БСП, самата тя залята с киселина в лицето от някакъв наемник): “Не мога да спра да плача. Вече четвърт час. От мига, в който видях г-жа Цачева да вади кърпичка по телевизора и да си бърше носа, а от гърдите й да се изтръгва ридание. Каква трагична съдба има тая жена! И как трогателно си я изплака: не е в първа младост, не е най-красивата, не я харесват за майка на нацията, не вярват в дипломата й даже...Отгоре на всичко комунистите убили дядо й, а тя от мъка станала секретарка на комунистическата партия в същия град...И за капак Борисов я пратил да дебатира с генерал Румен Радев. То е все едно да иде да се надпява в БНТ с Райна Кабаиванска. Мъка, мале... Ето, пак се разревах. До мен баба ми - и тя. Тая вечер турски сериал не ни трябва.” – според прецитирането й в постинг на varg1 от 11.11.2016

- Няколко заглавия от BLOG.BG:

Ssstto 10.11.2016 22:50 - Liveblogging: непоносимият Президентски дебат ли беше това или изповедалнята на Биг Брадър?

Theeconomist 11.11.2016 20:08 - Историята на горкият ми дядо погубен от...../ any similarity is accidental /!!!

Kushel 11.11,2016 07:36 - Номерът с "убитите дядовци" вече се превръща в епидемия.

Freeoldmen 11.11.2016 13:20  Двама антиком дядовци, незнайно как оцелели при избиването на "цвета на нацията", устроен в средата на 40-те, и отнел достойния живот на между 200 000 и 2 000 000 цвята, според последни исторически СДС данни, се дебнат с пушки в гората.

- Да знаеш, че като бутнат комунизъма след години мойта унука ще стане председател на най-антикомунистическото Народно събрание!

--Ха-ха-ха! - гороломно се смее първия. - А моя унук ще е министър-председател и ще и е шеф, и ще е най-големия антикомунист!

Внезапно проехтяват два изстрела от ловна пушка, опонентите се стоварват на земята, като дори в смъртта се надпреварват кой ще заеме  по-антикомунистическа геройска поза.

- Дейба и тъпанарите! - с погнуса изрича горския, вадейки гилзите. - Осраха България!

Ще завърша със завалията Zaw12929. Вижте първичният страх, дали е осъзнат?, на Този: “Римейкът на скеча на Бойко Борисов „комунистите убиха дядо ми“ също бе изигран много трагикомично. Всъщност може и да не съм съвсем прав. Може би по-скоро г-жа Цецка Цачева да има нужда спешно от психоаналитик. Един кандидат за президент не може да насъсква българите едни срещу други. Особено в този момент, когато България преминава през изключително критичен период. Единият кандидат за президент бе човек, който живее в миналото и иска да се пресели в бъдещето. Другият кандидат за президент бе човек, който живее в настоящето и крачи към бъдещето.” (11.11.2016 05:46)

Кои “осраха България”? И още колко пъти могат да го направят? Предлагам ви жокер – бащите на Ирина Бокова, Атанас Премянов, Татяна Буруджиева са доказани ФИЗИЧЕСКИ убийци! Някой от гореизброените “чистак комунисти” да се е сетил да пита или да напомня това. Но за Цецка Цачева – вижте ги по-горе

Откъде е тази злоба срещу ГЕРБ у членовете на ДСБ?

Те не са вършили физически убийства. Техните ръце не са изцапани с човешка кръв. Те САМО са убийци на надеждата, покълнала у българите в 1990-1992 години.

Обърнахте ли внимание, че съм изписал САМО с главни букви? Според Божия морал да убиеш Надежда е дори повече, отколкото да отнемеш Живот! Ето от тук, от тази проста истина произтича тяхната злоба в която се е превърнал Страхът им. И е само въпрос на време злобата им да се превърне в омраза. У по-възрастните ДСБ-ейци ТОВА се вижда – следите, нали, изявите на Иван Костов, Евгений Дайнов, Иво Беров... А ето ви сега няколко от “по-младите” примери:

 10.11.2016 16:38 mamkamu: “Как да избера между Цецка Цачева и Румен Радев? Между мама ви Мецка и чесъна Гумен! Между двама, готови да влязат и в мафията, само и само да се издигат нагоре в „кариерата“. Как така се случи, че се докарахме до чуденката да избираме, кой ще е начело на страната ни между двама бивши комунисти, които дори се гордеят с това?! То това гордеене ме вади най-вече от равновесие мене, а не толкова членството. Такива убавцѝ срещам още от татово време та до днес. Обикновено идват от някое село или пък родителите им са дошли от там. Като почнат някоя работа и се понаместят на новото си място, стартират с простотиите. Със зъби, нокти, лакти и шутове драпат да се „издигнат“ нагоре в йерархията. Тръшкат се, плачат, психясват, живеят с работата си. Нямат морални задръжки, щом трябва да се доберат до шефско място. Готови са на редки мерзости и подлости. Така са ги учили на село. Че да се „издигнеш“ е висша и основна цел на човешкото съществувание. Обикновено ние, цивилизованите, не можем да им отреагираме, щото пък нас са ни учили на съвсем други неща. Тия неща са несмилаеми за убавците, те дори ни мислят за глупаци. За глупаци ни мислят и ЦЦ и РР, че ще им се вържем на простотиите и на засуканите им и нищо не значещи лафове. На наизустените рецитации, които колкото по-дълги са, толкова повече не казват нищо. На усукванията и увъртанията им, на дрънканиците. На липсата на ясни позиции, за каквото и да е. За глупаци ни мислят и ония, които са ги издигнали.”

Дълго стана, ама е поучително и припомнящо. Помните ли култовата реплика на Иван Костов, която обвиняваше българите, че “вместо да гласуват, отишли за гъби”? Ами, припомнете си я сега в постинга на mamkamu:

Днес някои познати ме приканват да гласувам за Цецка, за да можело „да попречим на комунистите да влязат в президенството“. Обезателно се налагало. Много важно било. Супер важно.Да, бе, важно! Цецка е толкова дясна, колкото е Румен, а аз съвестта си не я подритвам по земята. Та в неделя хич и не мисля, да ходя, да им гласувам. Ще се наспя хубаво, ще си направя палачинки, ще хапна, ще почета, ще гледам някой и друг филм, ще люпя семки и няма да се докосна до телевизия или новинарски сайт, за да не си образувам излишни нерви. Щото знам, че който и да спечели от двамата кандидати, това няма да е никак, ама никак хубаво за България. И за мен.”

Подписал се отдолу Юрий Александров. Знаете ли кой е този mamka mu? Ако сте ме чели – сигурно (напр. “Не обичам тарикатите”, 24.4.2012 още). Човекът Юрий Александров е привърженик на Иво Беров (прочетете например ЯворДачковия „Вестник Седем. In memoriam” от 29.06.2011г.) А Иво Беров се свързва еднозначно с ДСБ на Иван Костов. Онзи Иван Костов! Нали знаете историята на Костов. По времето на Кръглата маса - 1990, той не седеше на нея. Беше в съветническия екип на Андрей Луканов. Вижте далечността на прицела, читатели. Когато СДС го имаше в първите възторжени години на Прехода, Иван Костов го нямаше. Той се появи след “депесарския шут на Доган” в края на 1992-ра, за да закрие СДС на Филип Димитров (началото на 1994) и да го превърне в ОДС. В началото на октомври 1996 година бе убит Андрей Луканов. Някой да спори или да отрича, че той тогава беше Кръстникът? И не щеш ли след 100 дни (словом само сто) Иван Костов триумфира на върха на Демокрацията, която победи на 4 февруари 1997-ма! Четете ли мафиотски романи? В кой от тях се казва, че когато убият Кръстника, идва краят на мафията? Напротив всички те твърдят единогласно, че превратът е подготвен от наследника му и че именно той става новият Кръстник? Кой е Следващият Кръстник тогава? Въпросът ми е риторичен, мамка му!

ТОВА е такава гадна мръсотия. “Демократите” (съжалявам, че в българския език няма двойни кавички) от партия “Демократи за силна България” ДОРИ в името си бягат по тъча – Говорят за “силна България”, но не уточняват коя България е силна, онази на комунистите или европейска България?!

Впрочем, ако бяха уточнили “европейска”, абревиатурата им щеше да е ДЕБ. Някак неудобно. Като че ли “ДС-Б отбор” им по отива. Аз ще продължавам да ви разказвам игрите им. Бъдете уверени. Ето продължавам.

Пак съм провокиран от вчерашния дебат. Не зная дали сте обърнали внимание на една дребна подробност. Аз самият щях да я пропусна, ако не бях подготвен, т.е. ако не бях потурчил камари време и нерви да изучавам делата на костовистите. Цачева каза в началото: “Вчера Христо Марков, блогърът Toros, ме попита: Вие ли сте внучката на Иван Цачев от Плевен?”

О! Ами то аз познавам, задочно разбира се, въпросния Христо Марков още от 1990-та. Писал съм за него в блога в поредиците “Виж кой говори” и “Убийци на Надеждата”. Съосновател на СДС-Пловдив. Заедно с Иван Костов, Петър Стоянов и Надежда Михайлова. Беше “велик депутат” в 7-мото ВНС от групата на СДС. Един от 37-мината участвали в гладната стачка на сините срещу Конституцията от 1991-ва. После стана “синя мравка”. Така наричат отцепниците от Филип-Димитровото СДС – станали първообраз на днешното ДСБ, които заедно с ДПС-арите на Доган, земеделците на Виктор Вълков и комунистите на Нора Ананиева докараха Любен Беров, човека на Желю Желев, за министър-председател в 1993-1994. А блогъра toross.blog.bg познавам още по-подробно от 2011 година.

Да запозная и вас с този.

Роден е в 1962г. в Ардино (между Смолян и Кърджали), израснал в село Торос, Плевенско, завършил гимназия в Самоков и българска филология в Пловдив. Голям пътешественик, нали. Какво ли е работил баща му, та семейството да пътува толкова много? Щом се е кръстил Toros в блога, значи село Торос му е най-близо до сърцето. Повече за него може да научите от Гугъл. (Да ви предупредя, че много лесно можете да се объркате и да попаднете на бившия световен рекордьор на троен скок Христо Марков, който е нещо като посланик на добра воля също на СДС-Пловдив. Но онзи Христо Марков не е този Христо Марков. Както българската партия ЕНП не е онази ЕНП.)

По някакви причини блогърът toross не е много долюбван в партията ДСБ. Може би защото си пада малко по Демократическата партия (ето пак съвпадение в имената!). Което не му пречи да мисли като Юрий Александров – погледнете “пресния” му постинг  от 08.11.2016 11:38 – “Какво да се направи? Опит за анализ. И съвети...” Много е показателен за такивата. Това вие ще направите сами. Ако искате.

А тук аз ще ви разкажа за “някои връзки” между иван-костовите хора и мафията. За което “пея” отдавна, но друго е да ти го разкаже човек отвътре. Предавам ви в цитати едно негово интервю, наречено “Хора около Г-13 поръчаха убийството на Васил Илиев заради банка “Осогово!”. (Подчертаното е от мен.)

“... дарих личния си архив на Държавен архив – Пловдив. Това са уникални неща – над 15 000 снимки от 1989-1990 г. от началото на СДС в Пловдив, над 35 000 документа, досиета, които съм придобивал, като съм ги купувал от бивши ченгета. Купувал съм ги от бивши милиционери, така си беше! ... Васко Илиев, ние бяхме близки с него. Запозна ни един Борето Червения от Ямбол. Харесахме се с Васко, защото аз съм учил в спортното училище в Дианабад. Бях щангист. ... Васко беше единственият човек в България, който имаше тогава пари кеш, който имаше „живи пари”. Искаше да направи банка “Осогово”. Ако беше я направил, щеше да разсипе две трети от нарочените за големи играчи, защото той имаше реални, живи пари. Виждал съм в офиса му един гардероб, пълен с пари!  ... самият Васил, категорично мога да кажа, не симпатизираше на БСП. Ние си говорехме с него много пъти по тази тема. Няма да забравя една негова реплика: “Аз съм тръгнал от калта, знаеш ли в каква мизерия съм израснал?! Комунистите оставиха баща ми да умре като куче, мислиш ли, че аз някога ще ги заобичам?!”. Тогава аз му отговорих: “Добре, бе, Васко, но аз те виждам през вечер, през две с шефа на БСП в София Александър Маринов!”. Васил вика: “Правя компромиси, да, така е. Но никога няма да заобичам комунистите”. Васил помагаше най-безкористно на СДС първите години. И почти всички седесари, които бяха много важни фактори тогава, нека да не се правят, че не знаят, че голяма част от парите идваха от Васко Илиев! ВИС беше към СДС, а СИК към БСП.” (Тук се вмъквам да ви припомня, че Васил Илиев беше босът на ВИС, а родният му брат Георги Илиев беше босът на СИК.) ... И други помагаха на СДС. Две момчета, за които аз не мога да кажа една лоша дума в Пловдив, са Жоро Калапатиров-Италианеца от Златица и Петър Петров-Патерицата от “Седмиците”. Мога да кажа само хубави неща за тези момчета. Помагали са ми много, помагали са и на СДС в Пловдив. Двамата бяха обявени за общодържавно издирване. Но така, както бяха обявени за общодържавно издирване и се пишеше по вестниците, че са в Гърция, влизам през централния вход на парк-хотел “Москва” и ги виждам там. Оказва се, че през цялото време те си живели там. Седнахме, поговорихме си. Казах им: “Момчета, мога да ви помогна с добър адвокат, да ви даде акъл!”. На другия ден ги заведох при мой приятел. Викам му: “Какво можем да направим?”. Той ми казва: “Ще се обадя на бай Иван Татарчев, да видим какво ще каже!”. Сега, какво е станало, не мога точно да кажа, но факт, че след три дена им се вдигна мярката за неотклонение “задържане”. ... Имам и други любопитни неща. Закупих едно време картонче на агент “Манекена”. Нищо такова не излезе за този депутат от СДС и ДСБ… Ще видим сега като се разсекретят документите от Военното разузнаване, да не би пък там да се появи. Имам досиетата на един куп депутати, чиито имена не излязоха. ... Имах богата колекция от картини на известни български художници – платна на Васил Денев, на Васил Станев и много други, скулптури на Димитър Рашков, но изчезнаха. Бившата ми жена ги е продала или изнесла. Останали са 4-5 картини. Колекцията ми от ценни монети също липсва. Имахме подарък пет златни монети от Александър Сталийски. Беше ми ги дал, защото е наш кум. ... Сега съм в София, защото бях на помен на Мария, съпругата на Сашо Сталийски, и на Стефан Гайтанджиев, мой колега от Великото Народно събрание, имам малко работа и в Комисията по досиетата и се прибирам…””

Изглежда Торос се е “прибрал” и вместо обещаната пресконференция е задал своя заковаващ въпрос към Цецка Цачева за “нейното комунистическо минало”.

Има и още много. Не само за двамата герои от по-горе. Но тук и днес свършвам за Такива. Много ми идват мерзавците. Комунистите поне имат някаква идеология. А тия какво имат, освен същата мерзост, съчетана със слугински манталитет към който и да е! Стига да дава пари!

Не мислите ли, че ако поредните президентски избори допринесат за окончателното изхвърляне на “демократите” в кохортите на ДСБ, те все пак ще са полезни на демократична България, дори червеният генерал да ни стане президент? Докато мислите, да си задам пак въпроса “Вярно ли е, че Радан Кънев е племенник на Елена Костова?” Питам това отдавна, ама всички дето знаят, мълчат.

...

Да продължавам ли да обяснявам, защо комунистите и мимикриите им в социалисти и разни други кадесари нямат  никакво бъдеще в нова България? Привързаността им към комунистическия наркотик ще ги доведе по съвсем естествен път до фаталния край.

И трябва ли да им помагаме с “метадонова терапия” да се задържат в живота ни? Но това е друга тема. Не искам да се ожесточавам в деня за размисъл.




Гласувай:
6



1. batogo - !!!:))) Поздравления!
12.11.2016 17:39
Те пият от извора на омразата, който е в Москва...
цитирай
2. zaw12929 - Вие сте специалист по омразите, ...
15.11.2016 17:05
Вие сте специалист по омразите, манипулациите и това правите, а никой не ви пречи да си обичате ГЕРБ
Нормално е опозицията да критикува управляващите, а вие къе се врете, като шугаво шиле...
Хората си казаха думата за управниците с бюлетина и това не може да се заличи. Това че сте добронамерен си е чиСта проба- ЛЪЖА.
ХОРАТА СЕ УМОРИХА ОТ ЛЪЖИ , УМОРИХА СЕ ХОРАТА ОТ БЕДНОСТ, БЕЗРАБОТИЦА И БОЛЕСТИ И ЗАТОВА СПРЕТЕ.
цитирай
3. dobronameren - А бе, завалийо
15.11.2016 17:36
Това за омразата, моята, не ми се обсъжда. Имам твърде много по-важна работа от това да се занимавам тебе да чеша сега. Но едно няма да отмина. Цитирам се от следващия постинг - за събитията в България през октомври: "Хубавото е, че такива като тебе НЕ МОГАТ ВЕЧЕ копче да ми кажат на разсъжденията, а аз на вас МОГА ДА ВИ КАЖА ВЕЧЕ да се цунете по евразийските задници."
Демокрация, завалийо. Свиквай.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - С Цецка Цачева Борисов
17.11.2016 07:18
рекетира на свой ред рекетьорите от Реформаторския блок, за да се разкрият окончателно. Както и "патриотите". Сега вече е напълно ясна картинката. И през април-май догодина ще гледаме кабинета Борисов 3.
Президентските правомощия са такива, че двамата Идиотови могат само да скърцат със зъби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1894196
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930