Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2016 17:08 - Записки по българските въпроси - октомври 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5091 Коментари: 24 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако ви кажа, че през месец октомври почти всичко, което се случи в България, беше вързано или пречупено предизборно, ще бъде истина. Което идва да ми рече, че българският народ “не е безпаметно гладен и на ръба на отчаянието” и България не е “в разпад”. Тук веднага ще ми възразят разни хора, че пиша това, защото “не ходя сред народа”, защото “София не е България”, защото “чета само вестниците и гледам телевизиите на Бойко”, защото съм “забравил колко добре ни беше при социализма”, защото съм “гербераст, т.е. мръсен еврогейски задник” и т.н.

Позволете и аз да възразя. Думите, поставени в кавички, са цитати, повтарям – цитати,  и само, повтарям – само, от хора и организации, чиято мечта е да напуснем ЕС и НАТО или в краен случай да се еманципираме от тях и станем независими. Което е същото – не били социалисти, а национал-социалисти. Какво да ви кажа? Хубавото е, че такива соци и наци НЕ МОГАТ ВЕЧЕ копче да ми кажат на разсъжденията, а аз на тях МОГА ДА ИМ КАЖА ВЕЧЕ да се цунат по евразийските задници.

Последното не е обида към тях, а истина, Само дето е изразена в малко нецензурен вариант. В стил кушелско свободно старчески, саанскритски малей дий, аве... куку. Защото - не зная опитвали ли сте в среда на педераси и прости тутки да се изразявате книжовно. Ще ви насЕрат веднага.

Преминавам към по-сериозните групи българи, членове на групата “Всички срещу ГЕРБ”. Редът на представянето им съм определял аз. Защо така – няма да ви кажа. Досещайте се сами.

Българските Соци и  Наци:

Ако сте се опитвали в среда на днешни български социалисти да разсъждавате логически, ще сте имали същите проблеми като при горните. Не защото социалисти и национал-социалисти (съкратено нацисти) произтичат от тях, а напротив - защото всички въпросни П. и ПТ. имат общественото комунистическо (по старому)/ социалистическо (по-новому) съзнание. Разликата между Тях и Тези е само в това, че Тези са по-отговорни за каузата си. А ако някои от Вас се дразнят от знака за равенство, който поставям между Соците и Наците, да ви кажа, че той е поставен не от мен, а от далеч по-умни и живяли поколения преди мен хора. Аз просто им вярвам, защото техните две теореми се оказват верни:

- Съществуват само две форми на управление на обществото – Диктатура и Демокрация.

- Те непрекъснато се сменят. Тъй като Диктатурата, забранявайки присъщата на човека индивидуалност, подготвя почвата за Демокрацията, чиято основна ценност е именно човешката индивидуалност. А развихрянето на Индивидуалността при демокрацията неизменно ражда диктатори.

И понеже моята цел не е да давам акъл на умните, а да обяснявам по-просто, да поясня. Сталин и Хитлер, емблематично масови герои в нашето ново съвремие, са Диктатори. Единият разчита на интернационалната “дружба”, другият – само на “арийците”. Но и двамата са готови да (се)сбият народите си на живот и смърт.  Затова и у нас днес се наблюдава, че с утвърждаването на световната демокрация “сталинистите” от БКП(стара)/ БСП(нова) и “хитлеристите” от Атака(стара)/ Патриотичен Фронт(нова) са обединени и единни в общата си цел да свалят от власт демократите от ГЕРБ(нови)/ СДС(стари). После ще се сбият помежду си на живот и смърт. Пак! Като в 1941-ва.

Откъдето следва, че жизнено важното е Демокрацията да стане наша национална доктрина. Това удря фатално по социалисти, комунисти и атакисти и те викат дружно “Всички срещу ГЕРБ”! И тъкмо защото е фатално за Тези, при тях липсва всякаква нормална човешка логика. Слушайте:  

В началото на м.юли Нинова (БСП), Дончева (Движение 21) и Първанов (АБВ) бяха обединени около тезата, че “е нужна промяна в обществото и смяната на президента от ГЕРБ е първата стъпка към тази промяна”. Логично е – изброените лидери са от едно семейство, кръвни братя и сестри на “лявото”. След 3 месеца, през октомври, Дончева ритна Нинова, Нинова шитна Първанов, а Първанов тегли майната и на двете. Всеки от тези трима издигна собствен кандидат за първия тур на изборите, а е ясно, че на втория тур през ноември всички отново ще се съединят срещу общия враг – Бойко. Също много логично за комунисти. А след изборите? – да се хванем ли на бас, че пак ще “се разделят”?! Как го каза Първанов? За собствената си партия при това! – “Здравите сили в Партията победиха здравия разум”. Ако той е “здравия разум” защо се върна при “здравите сили”?

Че къде да отиде след като “Радев е левият кандидат, който обединява нацията”?! Коя нация бе, Гоце? Лявата с лявата ли? А дясната - Кучетата я яли! На народен съд!? Пиша моята истина: От комунизма, както от мафията, както от наркотичната зависимост, се излиза само посмъртно. Последното – “от наркотичната зависимост”, добавям за Народа. Комунизмът ще умре, когато умре и последният родил се в неговото време. (Още една вярна теорема!)

“А, чакай”, ще ми каже някоя здрава сила обединена със здравия разум. “Радев е независим кандидат”! Независим от кого бе, наглеци, след като от едната му страна стои Корнелия Нинова от БСП, от другата страна Илиана Йотова също от БСП, зад него или пред – по ваш избор - виждаме Ламбо и Елена Йончева (от БСП), а самият генерал е станал член на БКП на 21 години (т.е. ”комсомолски набор в Партията”, т.е. по убеждение) и ако в 1990г. армията не беше “деполитизирана” със закон, и до днес да си е член на БСП.

Да допълня за моралния облик на червения генерал;

В пресата беше изнесено, че ген.Радев за 6 летателни часа през 2015г. е получил 10000 лева над заплатата, а през 2016-та за 4 часа – само 6000 лева отгоре. Това прави по около 1200 лева на летателен час. Сигурно е много трудно и много рисково да си военен пилот, ама в никакъв случай не е 100 пъти по-малко рисково и по-просто да си учител. Защо 100 пъти ли? Ами защото, ако на един български учител му плащат 12 лева на допълнителен час, той ще си хвърля очилата от радост. Мога да направя и друго сравнение. Радев вече е пенсионер, а е на 52 години и е получил при пенсионирането си не 6, а 20 брутни заплати, които не са по 900, а по 11000 лева една. Иначе е “човек като нас, народен обединител на нацията”.

А да добавям ли, че Плевнелиев бил “чехльо”, защото я сърбяло жена му Юлиана, не него, А Радев е “мъжкар”, защото на 50 години се оженил за една завързана “Мелания”, изоставяйки другата си жена с двете деца, дето е направил. Ако и България ще “оправя” така ... горката България. А, пък Цецка Цачева била “Мецка”, “баба Цоцолана”, “на цецка й питката”, щото... щото вицепрезидентката Илиана Йотова е много по-тънка и убава. Ама нали е от “нашата БСП”...

Написах “нашата БСП”, защото цитирам поредния й лидер Корнелия. Няма как партията й да бъде национална след като в името на коалицията й се уточнява, че е “лява България”. Къде е “дясна България”? Ама да се надяваш един ляв да започне да мисли логически, е като да подквасваш Черно море с лъжичка “Данон за пиене”.

Ето ти, Българийо, проблем за мислене.

Ще кажете, “че то и Борисов, и Цачева са също комунисти”! Да де, ама пък всички комунисти, пардон – социалисти, крещят дружно срещу Бойко и Цецка. Що? Защото им развалят картинката - не са останали типични нагли комунисти като тях, а са се превърнали в нормални хора с демократични разбирания

Съвсем нормално е Бойко Борисов да застава до Цецка Цачева и цялата партия ГЕРБ да я подкрепя. Тя е ОФИЦИАЛНО ЗАЯВЕНА ТЯХНА кандидатура. Честно представена и защитена партийна кандидатура! И какво им остава тогава на комунистическите мерзавци? – Да внушават на простите си последователи, че избирайки Бойко, получаваш ... друг комунист. Откъдето следвало, че най-добре е направо да пуснеш бюлетина за Радев. Каква е тази логика? – Отвратително обратна. Комунистическа, бесепарска.

“Отвратително обратна”? Нали обещах, че ще обяснявам по-простонародному нещата – те всички жени имат “оная работа”, ама само саанските кози от Баден Баден, понеже си вадят хляба с нея, й правят селфи. Е, защо да приравняваме всички жени по света на тези няколко,,, мърли?!   

Понеже споменах “тези  няколко мърли”, да ви кажа, че всички те, съвсем естествено и логично за мен, подкрепят кандидатурата на Радев. Малко по-необяснимо ми е защо и разните “пуетеси” (ще ги почета поименно специално в друг постинг) са червени. Може би при най-хуманния строй, дето ги споходи в младостта им, са били подтискани да се вихрят сексуално, та сега в новите обстоятелства са се “отвързали”?! Ама защо благодарят на стария другар, а не на младия господин? Сбъркана работа.

Да видим сега Нацитата.

Сидеров и партията му, откъдето и да ги погледнеш, копират Хитлер и хитлеристите. От символа и идеите, през лозунгите и облеклата си, методите си за въздействие, и завършиш с фашисткия лозунг “Deutschland uber alles”, пардон – “България над всичко”, И съвсем естествено ги подкрепят кои? – предрешените кадесари на Каракачанов, кандидат за президент ДС-агент “Иван”, “Българската пролет” (какво типично комунохитлеристко безочие) на Велизар Енчев (и той агент на ДС и кандидатпрезидент) и ... представяте ли – бойците на Валери Симеонов от Отечествения фронт, пардон – националния Фронт за Спасение на България. Айде пак три “крила”! Като  БСП, АБВ и Д21.

Три са и турско-руските ДС-партии, “противостоящи” на нашите националисти: ДПС на “Савата”, ДОСТ на Лютви Местан европейското таше на Доган и НПСД на Корман Исмаилов и Касим Дал, реформаторското такова. “Ох, ох” - веднага ще ми скокнат педерасите от блога - “сам се набутваш, бай Добронамерен”. Така ли? Я да проследя тук - САМО ПО ЖЕНСКА ЛИНИЯ - кой как се набутва. Ноторно известен факт е препоръката на ДС към ранния Доган от 1989-1992 години да завербува сексуално, разбирано съвсем буквално, млади журналистки в медиите чрез които след време да оказва влияние. Имена – които се знаят – са Валерия Велева, Валя Ахчиева, Светослава Стаева (Тадаръкова), Юлиана Беновска. Коя от коя по-червени. Прескачам Мадам В. и следващите, за да стигна до оная “дето пита”. Тя работи едновременно в независимата телевизия К3, асоциирана със Сашо Диков и радиото К2, асоциирано с Клара Маринова и нейната партия БСП - К1 . Ще прескоча физкултурника, защото е мъж. Обаче ще ви обърна внимание, че Беновска в октомврийските издания на предаването си по К3 раздава на събеседниците си по един екземпляр на написания от нея панагирик за Ахмед Доган и по една червена ябълка.  Каква красноречива комбинация, нали. Безсрамно безочливи са тези комунисти.

Споменах Черно море преди малко. Да добавя новината на октомврийския ден. Френската петролна компания Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море. Комунистите скърцат със зъби, ехидничат: не било сигурно, ама не било нефт, а газ главно въздух под налягане, ама от добития газ България ще спечели толкоз, колкото от златото в Челопеч, т.е. нищо... А че има нефт в акваторията на България се знае още от времето на Вермахта. А защо при народната власт тази истина е обявена за слух, да пиша ли? Ами защото тогава горда независима комунистическа България нямаше да зависи енергийно от великия приятел СССР! Няма друга българска партия, освен БСП и Атака, които да мислят за българския народ, нали?

Ако сте любител на конспирации, добавете в класьора си и твърде вероятната версия, че обстановката днес в България нарочно се води към хаос и безумно противопоставяне на “ляво” и “дясно”, за да не се допусне България да има собствен газов хъб на Балканите. Затова Русия на Путин изсипва милиарди на българските комунисти, социалисти, националисти, патриоти и разните там charmar-и.

А, в тази връзка да не забравя да напиша, че откак “патриотите” се обединиха около Каракачанов-Нотев, вестникът на Валери Симеонов – “Десант” е спрян и им остана саде “Атака”-та на Сидеров. От 19 септември т.г. прекъснаха и излъчванията на телевизиите “7 дни”. Обаче каналите им 7, 17 и 47 – говоря за моя кабелен оператор Blizoo, все още се пазят незаети, а вдругиден ще станат два месеца! Защо? Съдбата на каките Лари е да се подвизават във ВИП Брадър. Only и forever. Аз ли да ги светвам тия на световни тенденции. Впрочем като гледам, т.е. като не виждам Делян Пеевски никъде на хоризонта и се питам дали още е жив, нищо чудно слуховете за затваряне на bTV и Нова да станат верни. Кой ще им плаща? Борбата между Лявата и Дясната България е безмилостно жестока. Не ги слушайте онези мечтатели, дето ви разправят, че България била една, “нашата мила родна страна”. Ще стане една, ако всичките русофили, русожени, русопеди се натоварят на прибиране на самолетоносача “Кузнецов” в една приятна варненска вечер и отпътуват за... за Севастопол например. (Indira Mez-o, ако търсиш нещо из Уикипедията, да не сбъркаш - Севтополис е друга бира, тракийска.)

За Марешки:

О, Марешки, варненският Митьо Пищова. Сам, дори и да не стане президент, щял да направи българите по-малко бедни като захранва ЦЯЛА България с бензин на ниски цени години наред. Че то ако беше толкова лесно досега народът ни да е цъфнал. Буквално. Този прост начин да станем за една нощ богати, ми напомня предложението на Ангел Димов, имаше един такъв червен депутат, предшественик на Румен Гечев, който в 1996-та виждаше спасението на България да се обяви едностранно курс на долара 0,80 лева. Готово! – Три дни цъфтим и вържем и после триста години чакаме да стане време за нов цъфтеж. Като кактусите.

Защо ли никак не се учудвам, че всички марешки българи са... “Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз тъпа люлка люлее...” Асфалтът не се яде, разправят червените (даже в момента Жельо Бойчев се разпявя на тази тема), а бензинът пие ли се? Само ако е лукойлски може. Скоро прочетох някъде - Д.Вълч. изяде Р.Овч. Съмнявам се. Къде ДБГ, къде БСП...

Ако се надявате да започна да дъвча реформаторите, няма да дочакате днес. След два-три дни ще ги “погаля” специално. Вкарал съм ги във “фурната” и сега ги “обръщам” отвреме на време. (Имам предвид, че пиша на компютъра един специален постинг за тези трайчовци.) Тук само ви представям трейлинга му. Късичък е:  Реформаторите си представят, че Диктаторите ще им пуснат аванта. Иначе в Демокрацията ще трябва да се напъват. А това не е по душа на тарикатите. И хитрата сврака с двата крака. Ако искат да хванат “бай ,,,”, ще трябва да си свалят гащите и да потърсят в тях какво е останало.

Ох, Орешарски! И тоя “независим”. “Експерт-финансист”. Партийо мила, направо ти се чудя. Ясно е, че тоз няма да преодолее първия тур на изборите. А на втория тур статистиката ще отчете, че всичките му избиратели за една нощ са прогледнали и са пуснали твоята червена бюлетина. Как се обяснява това логично? Сигурно си мислиш, че това ти помага. Що за логика?

Други тарикати. Имам предвид тези, които вместо почитаемата прокуратура в лицето на Цацаров да е разследвала и обвинила, за да даде възможност на уважаемия съд да  действа после и особено заслужилите да вкара в затвора, се явяват като кандидати на българския народ. Имам предвид Бисер Миланов-Петното и онзи русофил-путинец, дето насини окото на “Сидеров герой, Чуколов и той”.

ОБАЧЕ имам предвид и кукувците с главния си фронтмен Славчо Трифонов. Той лично и неговите сподвижници, наричани скромно сценаристи, трябва да бъдат съдени за развращаване на цяло едно младо поколение българи. Не говоря за чалгаджийско-мутренския наркотик, който раздават охотно (Само по националната телевизия bTV това се прави по 3 пъти дневно, като това е рекорд за политическо предаване. Ути Бъчваров е с 4 пъти, но той само готви.), а за съсем конкретни неща, които СЛЕДВА да бъдат обяснени. Някак. Например как се комбинират химна на България с песента “Едно ферари с цвят червен”, като при това изпълнителят им е облечен по идилски с черна фланелка на която с бели тлъсти букви е изписано “смърт”.  Кой да обясни? – Мен ако питате... Не ме питайте, а вземете да прочетете поредицата ми постинги за Ку-Ку културата, писани още през юли 2011 година. Пък аз междувременно ще ви припомня, че другият кукувец Любен Дилов-син в момента е в предизборния щаб на Калфин от АБВ. Как мислите, ако Слави Трифонов направи собствена партия и не успее да стигне до балотаж на следващите президентски избори за кого ще гласуват неговите последователи на втори тур? За ГЕРБ ли?

Хайде сега да хвърлим кратък поглед върху руските реакции за случилото се в нашата независима България през м.октомври 2016:

- 30 сеп 2016  ДНЕС.БГ, Елка Василева: “Наблюдател на РИА Новости коментира решението на българското правителство да смени кандидата на страната за поста генерален секретар на ООН и твърди, че "никой не беше унижавал България дотам".

- същата ден по-рано: “Според РИА Новости "за София е вече в реда на нещата да изоставя хората си, след като отмени и "Южен поток", въпреки че той обещаваше на страната работни места, заплати, развитие".

- пак същата агенция и същата Елка: “Електронният вестник “Журналистическая правда” цитира известния български журналист Георги Готев:."В тази политическа интрига САЩ се наложиха най-накрая над открито марионетното правителство на България начело с Бойко Борисов (както нескрито говорят с горчивина самите българи) и то се "огъна" пред Големия брат и пред финансиста Джордж Сорос, който дейно лобира за интересите на САЩ", пояснява изданието.”

(Георги Готев е син на известния комунист журналист от в. “Раб.дело” и “Дума” Горан Готев.)

- Скандалната реплика на руския депутат Пьотър Толстой, че Русия ще купи цяла България, бе коментирана на днешното заседание на правителството. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза премиерът Бойко Борисов. По време на обсъждането се намесва здравният министър Петър Москов. - "Можем да честитим на руската страна, на която току-що изплащаме това, защото за разлика от това, което този Толстой е казал онзи ден, те всъщност са си купили нещо друго – не Черноморието, купили са си част от българските политически партии в името на търговския интерес на Русия. В момента търговският интерес на Русия надделява над националния интерес на България и затова са виновни политическите партии, които са управлявали тогава", каза Москов. "Ние сме част от Европейския съюз и трябва да се държим като такъв член", завършва Москов.

(Освен явното дистанцииране на българина, кореспондент на отразяващата медия от позициите на Борисов и Москов(?!), което се усеща като земетресение поне 4,5 по Рихтер, обръщам вашето внимание, че изявления от БСП и независимия Радев, който се готви за президент на нацията, няма. Те и Той остават неми свидетели на ставащото, както бяха и при тъпченето на европейското знаме от техни гласоподаватели на събора на русофилите на яз.Копринка миналия месец.)

- БТА, 28 октомври 2016, Анисия Иванова: “Бунтовници от Източно Алепо и техните покровители са организирали атака в района на хуманитарен коридор и се е стигнало до многобройни жертви сред населението и сред правителствените сили. Руският военен Рудской каза, че ударът вчера срещу училище в район под контрола на правителствените сили в Алепо и в близост до хуманитарен коридор е бил нанесен от групировка, която е част от така наречената умерена опозиция. В това нападение загинаха 12 души, сред които и 3 ученици, а 14 души са били ранени, в това число и 10 ученици.”

(Според другарката А.Иванова децата са убити от т.нар. умерена опозиция. Така нейните колеги наричат противниците на диктатора Башар Асад, които се борят едновременно и срещу танковете на руската армия и срещу идилците. Докато цяла Европа и САЩ твърдят със сателитни снимки, че ударите са нанесени от руската армия и само след дни тези държави ще решат да наложат нови санкции на Кремъл. А червеният генерал ще работи за свалянето им. Да видим дали ще успее.)

До изборите за президент остават броени дни:

- Проф. Нако Стефанов: Ние сме най-десуверенизираната страна в Европа. Албания и Косово са по-суверенни страни от България. И основната причина за това положение е българският политически "елит" в кавички. Неговото желание преди всичко да спаси себе си за сметка на цял един народ и на държавата. ... Нима НАТО и ЕС са ни верни съюзници? Европейският съюз, който се опитва да изхвърли тези така наречени бежанци при нас, тук на Балканите и в България, или пък НАТО, което заявява, че не може да се занимава, то да ни помогне с въпроса за имигрантската вълна? Аз затова питам какво НАТО, което разруши нашата армия ли? Ние в момента сме без армия и без собствена защита. ... ФРОНТЕКС идват тук да регистрират бежанците, за да могат, като отидат те в Западна Европа, да ни ги върнат пак тук. Това е ФРОНТЕКС. Никакви илюзии по отношение на ФРОНТЕКС. Както и никакви илюзии по отношение на тези 108 млн. евро. Те не са дадени да укрепват нашата граница, а за създаване тук на бежански лагери.

(Това е казано по телевизия ALFA - патриотичната коалиция на Атака, ВМРО и НФСБ, на 5 октомври и повторено два дни по-късно в интервю на журналистката от в.Дума Светла Василева - Chara)

- 11.10.2016, проф. Людмил Георгиев (ДПС) пак пред в.”Дума”(БСП) и Светла Василева: “ГЕРБ не е машина за избори, а за фалшификация на избори"

- БТА от 12 октомври 2016: “10% от бюджета отиват за бежанци – жилища, училища, лекари”, призна Красимир Ципов, зам.-министър на МВР. "Бежанците ще получат от дадената община жилище, детска градина и училище за децата, здравно осигуряване, обучение по български език, професионално ориентиране и обучение, както и включване в програми за заетост", поясни Ципов пред bTV.”

Само едно е пропуснато в тази информация. 10-те % НЕ СА от бюджета на държавата, който е милиарди, а от бюджета за бежанците, който е няколко милиона. Дребно, нали?!

- 24 окт 2016, Камелия Цветанова, ДНЕС.БГ: “Бежанците в Харманли скочиха, искат да си ходят. Харманли – столица на 3200 преселници. Около 100 полицаи и жандармеристи са участвали в овладяването на ситуацията. "Обстановката е спокойна, но на място остават да дежурят сили на реда", уточни говорителят на дирекцията на МВР в Хасково Нина Николова.”

Обърнахте ли внимание на думата “преселници”, употребена вместо “мигранти”, които искат час по-скоро да стигнат до Германия. Погледнете горната кореспонденция в която се говори за станалото известно като ПМС №208, което е предназначено не за 3200-те мигранти, а за 8 преселника, пожелали да се заселят у нас за една година. А защо точно в общежитието в Харманли? То не е единственото в провинцията. Знаете ли, че родителите на кандидат-президент Радев и до днес живеят в харманлийското село Славяново? Не? А защо не знаете? Нали бюлетина за бъдещето на България ще пускате след няколко дни?!

 Ще завърша с един списък от предизборни събития, който намерих в една х-м, публикация на един х-м, блогър, Дата 13.10.2016. Кой е този, кои още му пригласят и как – по-нататък, вероятно в писмата ми до кака Пенка 17 и18. Сега само Списъка:

1. Над 3 000 000 нелегални ще бъдат заселени в Южна България с благословията на правителството?!

2. Само за няколко месеца в София са регистрирани над 200 изснасилвания от Мигранти! 

3. Тези джихадисти щурмуват България с маски на бежанци.

4. 4000 въоръжени джихадисти са проникнали в Европа като бежанци.

5. Арабин кла момиче пред дискотека в Студентски град.

6. Започна се! Мигранти прободоха 6 пъти 22-годишната Никол.

7. 16-годишна сирийка приана: Бежанците ненавиждат християните! Мислят само как да ви избият!

8. 800 мигранти се млатиха в хХрманли, нападайки полицията с камъни!!!

9. Отново! Мигранти помляха с ножове и камъни българин в “Овча купел”.

10. Мигрант влезе в сервиз в София, извади пистолет и започна да стреля. Един българин е...

11. Скандал! Мигрант изнасили студентка в центъра на столицата. Бъчварова прикрива случая.

12. В село със 700 души настаняват 2000 НЕЛЕГАЛНИ нашественици.




Гласувай:
4



1. batogo - !!!:))) Много си прав, приятелю!
15.11.2016 18:00
Поздравления за точните характеристики, в които всички червени звезди ще се познаят, а и читателите безпогрешно ще ги разпознаят.
цитирай
2. ramone - ...
16.11.2016 18:52
най-добронамерено ще се опитам да ти кажа къде и защо грешиш, слагайки на всички етикет "антигерб".
Първо, единствените алтернативи във формата на управление не са по линията "диктататура-демокрация". Това, дори чисто теоретично е невярно (виж Платон). темата е твърде дълга и няма да се спирам подробно (освен ако не настояваш).
Второ, комунизма умря - на практика, в Бг вече почти няма комунисти - тези (дори тук в блогбегето), които се пишат за такива, всъщност са нещо друго. И тук темата е дълга и пак няма да се спирам (освен ако не настояваш).
Трето - нещата не са двуполюсни - въпросът не е "или-или", "Герб срещу всички останали" и това ще се опитам да ти обясня тук.
За целта (условно) ще разделим избирателите на няколко категории.
В първа група, слагаме "Партийните". Условно, ще ги наречем леви и десни. Двете тенденции, са представлявани от по 10% основни ядра (това е партийната клиентела, ерго партийния апарат) + още по 10 % всяка твърди симпатизианти. При едни избори е важно да мобилизираш групата на "Партийните" (което не винаги е възможно обаче на 100%).
Втората група, ще наречем "Неграмотните". Тук се включват избирателите на ДПС, циганите и още една много интересна група - гласоподаватели, склонни към социални експерименти - атакисти, фенове на актуалния Марешки и всякакъв вид кушелисти. Тая група не надвишава 15-20 % (общо).
Третата група е групата на "Прагматиците". Тя е от оставащите проценти (към 40, ако не бъркам). Тая група не се занимава с политиканстване, тя бачка и поради това има нужда от сигурност. Тя има нужда от сигурност и е против прекалените социални експерименти. Това е и най-мислещата категория гласоподаватели и затова е трудна за мотивиране. Тя може да бъде мотивирана по два начина - или чрез подходящ кандидат или ако усетят сигурността си застрашена. И при двата случая, обаче е много трудно/невъзможно да ги изкараш на избори на 100%. Но дори и половината стигат...


цитирай
3. ramone - продължение
16.11.2016 19:04
Та, борбата на всички избори е за точно тая, последната категория - те решават изборите - колкото повече от тях привлечеш - такова мнозинство ще имаш, защото както написах по-горе твърдите партийни ядра се блокират взаимно.
Тая категория, по принцип е прозападна (от чисто прагматични съображения, не за друго), но не непременно антилява!
В обобщение, дори половината от тази категория, е в състояние да блокира и изолира като фактор "Неграмотните".
Разбира се, давам тези проценти съвсем условно, но горе долу такава е картинката.
И то не само у нас, а и навън (ние сме в някаква степен нормални вече). Това е и обяснението за Брекзитът, и за Тръмп, и за Гърция и за референдума в Шотландия.
По тая формула, съвсем лесно ще разбереш, защо герб загубиха изборите (при този кандидат!!) и защо щяха да ги спечелят (абсолютно сигурно) ако бяха издигнали Фандъкова например. Или самия Бойко дори...
И тогава, нямаше да има никакъв смисъл да пишеш това...
бъди здрав
цитирай
4. dobronameren - Тия дни имам ужасно много работа, но на тарикати като ramone ТРЯБВА да се отговаря ВЕДНАГА!
17.11.2016 02:57
Още с първите си думи на коментара си измества Моята база и я слага където нему е удобно. – Никога не съм смятал или наричал ВСИЧКИ българи “антигерб”!
И аз деля българите на три приблизително еднакви групи – честно вярващи в комунизма (не ги наричам бесепари, защото те не са само от БСП), честно вярващи в демокрацията (те не са само от партията ГЕРБ) и тарикати от всички бои (поколебах се да ги нарека наглеци, не всички използвачи са нагли). Рамон-а определено е тарикат.
По неговата номерация:
Първо – Праща ме да чета Платон. 25 века тому назад. Без самият той да го е чел – Платон разказва за Демокрацията, а не обсъжда какви други системи на управление на света съществуват. Защо така? - Праща ме за зелен хайвер, имало било някъде (Леонов има други любимци, Демограф – трети...) А защо Платон? - Както има един лаф: Какъвто имАли, такъв пратилИ от Тинк-Танка.
Второ – Комунизмът не е умрял. Една трета от хората продължават да вярват, че неговата диктатура на пролетариата е по-добра от Демокрацията. Те не бива да бъдат убити, а убеждавани демократично, че това не е така. Което изисква време и тъкмо това обезсърчава по-нетърпеливите демократи.
цитирай
5. dobronameren - Продължение
17.11.2016 03:00
Трето – Комунистите винаги, по природа, са се мислили за най-умни от всички. Това в края на краищата им изяжда главите. И на Рамон-ците също, конкретно. Те не ме познават мене, конкретно, изобщо не знаят какъв съм и ме игнорират пренебрежително. Комунист съм бил преди и доносник, нагаждач днес, еврогей, дядка простатик... А всъщност – Аз слушам, гледам и чета МНОГО. Мисля, уча се, променям се. Чета и постингите на Рамон-а. В един свой постинг той изрежда няколко блогъра – Кушел, Чолаков (Любомир), Лидис, Икономиста, заради които “бил избягал в чужбина”. В коя чужбина? В Москва? – О, не, тарикатите не бягат на Изток, а на Запад. По мои прочетени данни от четиримата изредени само за Кушеля няма сведения, че все още не е избягал на Запад.
И тъкмо по тази причина ще помоля учтиво ТАКИВА да не дават акъли кой би бил най-подходящ за президент от ГЕРБ, а да си гледат тарикатщината. Докато могат или докато ги търпим.
цитирай
6. tropik - Бай Местан чака такива като тебе и рамонето да ви го
17.11.2016 20:22
намести!
цитирай
7. dobronameren - Tropik, защо ми се струва, че
17.11.2016 21:17
си същия мераклия за мъжко дупе като онзи Theeconomist? Страстта е лош съветник. Не си ли го учил това във факултета "Георги Димитров"?!
цитирай
8. ramone - Още с първите си думи на коментара си ...
18.11.2016 07:27
dobronameren написа:
Още с първите си думи на коментара си измества Моята база и я слага където нему е удобно. – Никога не съм смятал или наричал ВСИЧКИ българи “антигерб”!
И аз деля българите на три приблизително еднакви групи – честно вярващи в комунизма (не ги наричам бесепари, защото те не са само от БСП), честно вярващи в демокрацията (те не са само от партията ГЕРБ) и тарикати от всички бои (поколебах се да ги нарека наглеци, не всички използвачи са нагли). Рамон-а определено е тарикат.
По неговата номерация:
Първо – Праща ме да чета Платон. 25 века тому назад. Без самият той да го е чел – Платон разказва за Демокрацията, а не обсъжда какви други системи на управление на света съществуват. Защо така? - Праща ме за зелен хайвер, имало било някъде (Леонов има други любимци, Демограф – трети...) А защо Платон? - Както има един лаф: Какъвто имАли, такъв пратилИ от Тинк-Танка.
Второ – Комунизмът не е умрял. Една трета от хората продължават да вярват, че неговата диктатура на пролетариата е по-добра от Демокрацията. Те не бива да бъдат убити, а убеждавани демократично, че това не е така. Което изисква време и тъкмо това обезсърчава по-нетърпеливите демократи.

Е, хубава работа - Платон анализира поне четири форми на управление, ма както и да е. Пращам те да го четеш, защото с Платон се почва.
Надцених те аз, добронамерен.
Платон - иди-дойди, ама това, че нема да ни убивате, а само ше ни убеждавате ме фърли у тъча.
А, след като ни убедите, после какво?
Ще дойде светлото бъдеще ли бе другарю Феликс Едмундович?
заеби
цитирай
9. dobronameren - Е, хубава работа -
18.11.2016 09:09
В тези поне 4 форми на управление, които Платон анализира, влиза ли на Сталин комунизма? Значи "за да разбера" Феликс Едмундович, трябва "да започна с Платон"?! Тарикат си ти, Ramone, обикновен тарикат.
И обида за онази част от българите, които буквално са дали всичко, което са имали, вкл. и мечтите си, за да стане и пребъде Комунизмът. ТАКИВА има, според мен поне една трета от сегашните живи българи, и пак според мен - чудя се защо са толкова много.
НО, забележете читатели! Ramone вижда в това мое учудване заявено желание да ги убивам. Какво е това безочие? Ако ме питате мене защо - защото пиша и той е принуден да ми отговаря. А НАПИСАНОТО остава. Той и Economista затова се заканва - буквално, нали - да ме w-в@. Цитирам го своевременно, което обезсмисля метода му да си трие постингите. Така "инсталациите" му (сере и бяга) се превръщат в "пърформанси" (сере, но не бяга, а изчаква собственика на апартамента, пред чиято врата се е изсрал, за да се представи).
цитирай
10. ramone - ...
18.11.2016 11:11
Влиза разбира се и на Сталин комунизма. Термина "тирания" не го е измислил Евгени Михайлов.
Влиза и на Брежнев комунизма даже, ама на мен ми писна да обяснявам.
Четене требва, не става само с чисти ръце и горещо сърце, гражданино за европейско развитие на България
цитирай
11. dobronameren - Браво, бе
18.11.2016 12:09
А къде остана Маркс, който Първи заговори за комунизъм (Манифеста му) и създаде неговата теория? Кой ни лъга толкова време и вместо да ни прати при Платон, източника първообраз, ни караше да се потим с разни плагиати? Написах плагиати и лъжци. Плагиатите няма да обсъждам, те задават необходимата лъжа, но виж лъжците, които мултиплицират ефекта й - да.
И ти Ramone се опитваше да лъжеш само допреди няколко месеца. Мене! Грешка. Всеки може да види коментариите ти за Маркс, Ленин, Хитлер и Ницше в моя постинг http://dobronameren.blog/history/2016/09/11/selfi-s-marks-i-nicshe.1475753. Там ТИ, Рамоне, дума не споменаваш за Платон. Вероятно защото още от тинк-танка не са били изпратили указанията за това.
Забелязвам и друго. В коментара ти №8 аз съм наречен Феликс Едмундович, а само два часа по-късно в коментара ти №10 вече съм станал Гражданин за европейско развитие на България. Което идва да подскаже, че и Феликс е гербаджия. Това по Платон ли е или по брат му? Посмали малко бе, Манго.
цитирай
12. ramone - ...
19.11.2016 00:36
Правиш ли разлика, между идеология (комунизъм) и форма на управление на държавата (демокрация)?
Написал си - "Съществуват само две форми на управление на обществото - диктатура и демокрация". Не са две, повече са.
Ето ти веднага пример - социалистическа България формално беше демокрация - имаше парламент, правителство и съд - първите две бяха изборни органи. Защо обаче, практически, тогава Бг не беше демократична държава?
Ми защото всички решения се взимаха от един идеологически орган (Политбюро), който стоеше над тях. Платон (ех, този Платон) нарича този тип управление олигархично. Восленски и Джилас го наричат управление на номенклатурата.
Каква е разликата между тази "социалистическа демокрация" и нормалната демокрация (като форма на управление)?
Принципът на разделението на властите, формулиран от Монтескьо и се базира на контролът между отделните власти - парламентът, контролира изпълнителната власт, а съдът и двете. Затова по онова време монархът става излишен - той или трябва да се раздели с безконтролната си власт или с главата си.
Проблем с олигархията, обаче съществува и в демокрациите - механизма за налагане на влияние, обаче е друг - чрез т. нар. лобита, чиито представители се внедряват в изборните органи. Но няма как иначе - след Макиавели.
За да приключим с Платон, нека кажем, че той все пак описва и една държава, прегърнала идеали, доста сходни с комунистическите и към която не крие симпатиите си (понеже питаше де). Наричала се е Спарта...
нека изпуша една цигара и ще продължа с любимият ми Маркс, щом пак настояваш
цитирай
13. ramone - та за Маркс
19.11.2016 01:26
Нека повторя - Маркс изобщо не е първия комунист - социализма като теория съществува много преди него. Когато той пише Манифеста, даже вече има избран депутат социалист (във Франция).
Маркс не е бил особено популярен сред съвременниците си, първо, защото е бил доста сложен за разбиране и второ - защото не е бил достатъчно... радикален...
А, защо е трябвало да бъде радикален?
Ми има преобилни източници - анализи и анкети за положението на пролетариата по това време.
Представи си - ти си работник, който живее в мизерия, бачкащ по 12 часа на ден срещу жълти стотинки, а един хубав ден, машината ти откъсва дясната ръка. Ако имаш жена и деца си ок - пращаш ги да бачкат (пак по 12 часа) срещу още по-нисък надник, отколкото си получавал ти. Това е добрата опция, лошата е - ставаш просяк и спиш под моста. Какво му остава тогава на човек... (както пееше дребнобуржоазния декадент Мик Джагър) ...освен...(довърши си го сам) ...ми, освен революция, много ясно!
А Маркс ни казва така - търпете пичове, докато капитализма натрупа икономическата база, па тогава да вдигнем революцията, щото според мойте прогнози социализма иначе нема как да успее (прогнозата е вярна).
Бе я майната ти - казваме ние - и ставаме анархисти, които ни обещават революция веднага...
Тук, изненадващо се намесва нашият общ приятел Подводни и казва - да ама такива са били условията на пролетариата в Англия, а в Русия са били други.
Не верваме на Маркс и Енгелс? Че как да им верваме - некъв чифути, натоварени със задачата да торпилира православието! Чудесно!
Нека прочетем тогава княз Кропоткин. И Зола да прочетем (Жерминал)...
Това е - нема нищо мистично в появата на Маркс - ако не беше той - друг щеше да е.
Какви са ги вършили после Ленин, Сталин и другаря Брежнев вече е отделен въпрос

цитирай
14. dobronameren - Тарикат, та дрънка (коментар 12)
19.11.2016 10:18
Комунизмът бил идеология, а демокрацията форма на управление?! Откъдето следва ли, че ако вместо демокрация напиша демократизъм, и демокрацията става идеология, и комунизмът се превръща във форма на управление?
Този го пращам при Корнелия Нинова - Радев бил независим, ама червеното отзад ще ни избоде очите, и при Фрийчо например - жертвите на народния съд не били на комунистите, а на Царя: да си обменят опит по Демагогия. Впрочем Демагогията идеология ли е или просто начин сам да се прецакаш в бъдещето?
С тарикати при това в техния най-отвратителен вид - тарикати при комунистите, не ми се спори. Имам по-важна работа - да ги съхранявам и изтипосвам в техни цитати, за да подпомогна оценката на бъдещето.
Ще кажете "Голяма работа! В бъдещето. Нас, живите, какво ни пука от това?!" Да ви кажа: Изобщо не говоря за далечното бъдеще. Ето пример: Ако Рамона беше философствал по горния начин САМО преди 30 години, какво би му се случило с главата? Имам предвид до кръста ли щеше да бъде отрязана или само до шията?
И пак някои ще кажат: "Ако не се говори за Рамонците, след 20 години никой няма да си спомня за тях." Вярно, за Рамонците е вярно, ама генът им не би се загубил. Напълно възможно е децата им ПАК да се опитват "да четат Платон" по Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин-Путин. Затова си мисля, че ако децата им прочетат какви са ги творили бащите им, това ще ги стимулира да се откажат от техните опити.
цитирай
15. slavimirgenchev1953 - Тия дрогаре
20.11.2016 00:06
се нуждаят от един собственик като Джупуна да ги побийва с камшик, та да работят съвестно и да си трайкат.
цитирай
16. ramone - ...
20.11.2016 01:28
Разбрах, че съм тарикат-повтаряш го по осем пъти на коментар. Дръж се като мъж, не като баба.
А, мен преди 30 години не ме мисли – бил съм тогава на 18, тъй че аз до 89-та биография немам. Вие, днешните антикомунисти обяснявайте кви сте били тогава.
Но да се върнем на темата – ако кръстиш демокрацията демократизъм, ще кажеш същата глупост, но по друг начин.
Ще опитам да ти го обясня пак – демокрацията не е нито строй, нито идеология, а система от правила, механизъм за управление на държавата.
Политическите учения (ерго идеологии) се съотнасят към демокрацията по следния начин – те се представят пред избирателите (чрез партиите), които избиратели по съответната процедура (избори) решават (според предпочитанията на мнозинството) коя от предложените концепции за управление ще определя политиката (в рамките на определен мандат) – всичко написано в скоби са инструменти за демократично управление на обществото.
Т.е. всяка от концепциите подлежи на одобрение, според съответната процедура. Спазването на процедурата дава легитимност на управлението.
Всяко управление, наложено по начин извън правилата е незаконно, а от друга страна-всяко законно управление нарушаващо процедурата е недемократично.
Политическите учения предлагат различни идеи за управление на обществото – едни акцентират върху индивидуалните свободи, други поставят правата на общността над тези на индивида, трети – върху традициите. По отношение на икономиката, спорът е относно намесата на държавата и до каква степен. И така за всичко..
Нема лошо. Всякакви политически учения са позволени ако се явят на избори и приемат да спазват съответните демократични правила в държавата.
Съществува едно политическо учение, което по принцип не участва в избори, защото отхвърля въобще концепцията „държава” – анархизма (има един случай, в който участва).
цитирай
17. ramone - ..
20.11.2016 01:33
Ето ти сега един пример за да направим пак разлика между демокрация и идеология.
Преди Испанската гражданска война, се състоят избори, които са спечелени от левицата (ето случай, в който комунистите идват на власт чрез избори, а не с революция). Тогава, генерал Франко (националист, консерватор) вдига метеж и обявява война на законното (избрано чрез демократична процедура) правителство. Още едно укоримо обстоятелство – Франко е подкрепен материално от чужди държави. След като печели войната, той налага диктатура (ето сличай, когато диктатура не е наложена от комунисти, а от опонентите им), подлага населението на терор – върлува политическа полиция, има политически убийства, инакомислещите са преследвани. С едно изречение - режимът, установен от генерал Франко твърде много напомня на комунистическа диктатура.
Ето въпросът – демократ ли е генерал Франко или не?
Помисли върху това, вместо да преписваш глупостите на сульо и пульо...


цитирай
18. dobronameren - Първо да отбележа за БЛОГ.БГ, че
20.11.2016 17:48
имам проблеми с одобряването на коментариите на Ramone. И само с тях. При другите коментари такива проблеми нямам. С одобряването на всеки коментар от Ramone, системата "увисва" и оттук се излиза само с рестарт на акаунта. Защо това е така, не е моя работа да мисля. Да се оправят администраторите. Аз взех предохранителните мерки - предупредих.
Сега по същество. Да влезеш в спор с тарикат означава в края на краищата да заиграеш неговата игра, забравяйки своята. Такава им е природата на тарикатите. За да размият ДНЕС границите между Източния комунизъм и Западната демокрация са готови да се върнат за примери 20-30 века назад, после в средновековна Англия да речем, след това в световните войни, но ако може Франко, Мусолини, Хитлер, обаче не, САКЪН, Сталин. За Путин да не говорим. Защо? Ето и Рамона – много е сведущ по българските въпроси, ама не обсъжда времето на прехода в което е живял целия си съзнателен живот (по неговите самопризнания), а само ПРЕДИ ТОВА какво е било. Защо?
цитирай
19. dobronameren - Защо?
20.11.2016 17:51
Моят отговор: Четейки коментарите му, почти мога да се басирам, че не е на 45 години. Много са “възрастни” впечатленията му. Под “възрастни” разбирам ония “знания”, на които и мен са ме учили преди 50 години. Младите не говорят по този начин за новите времена. Те живеят днес, а не при Платон, Зола, хеле пък при Кропоткин. И съвсем определено в 1 и половина след полунощ не им идва вдъхновението да пишат в БЛОГ.БГ.
Затова реших да видя в профила на Ramone на колко години е обявил, че е, и с какво се занимава. Може пък да работи при феодалните старци в БАН, си викам.
Да бе, да! Имаме работа с нагъл “младеж”. Там, в профила си, е написал само - Име: Johny Ramone. Толкоз. Иди, му вярвай, че е мъж, например. Гадно копеле, нали.
А после аз, като посочвам тази негова природа, съм се “държал не като мъж, а като баба”. Аман от страхливци! И да се чуди човек от какво ги е срам? – Нали всичко при тях е по-добро, отколкото при другите?!
Платон ли? Както казва Joan за Podvodni: “Ще ти дам аз един Платон, баце!”
цитирай
20. ramone - ...
22.11.2016 08:29
Започва да става все по-абсурдно :)
Не знам защо аз трябва да съм виновен за проблемите с одобряването на коментарите ми. Нали не намекваш, че първо се хабя да пиша, а след това ти преча по някакъв начин да гопуснеш :)
Има лесно решение, всъщност - просто махни цензурата.
Аз не знам точно какъв трябва да съм, според профила, в който се мъчиш да ме вкараш.
Според аппенчо съм неотроцкист и инкомедиен някакъв си там (дори и аз не знам какво означават тия неща заедно и поотделно).
Би ли спечелило доверието ти, ако кажа че живея в Лимасол, разнасям пици по домовете и пиша в 1.30, щото бачкам до 11.30.
Или пък, по би ти допаднало, ако съм управител на офшорка, а вечер бохемствам в местните кабарета
Или пък, не съм в Кипър, а съм член-кореспондент в БАН и съм толко известен, че ме е срам да напиша истинското си име.
Не знам какво би задоволило персоналните ти обсесии...
И изобщо не мога да схвана защо трябва да играя ролята на някой друг...
Да речем, че много държа да убедя добронамерен, че аз съм аз. Предлагам му да се срещнем, а той приема. Срещаме се, Добронамерен задава контролни въпроси, гледа подозрително изпод вежди. Разделяме се, а на другия ден, добронамерен написва в блога си: "Тарикат, бе - казах ви аз! Тарикат! Пратил ми вчера някакво момче..."
И понеже казваш, че почти можеш да се басираш, че не съм на 45 (всъщност съм на 48), когато си напълно готов само кажи.
Колко предлагаш да сложиме?
цитирай
21. dobronameren - Наглостта на Рамона става патологична
22.11.2016 17:18
Никъде не съм обвинявал него, че НАРОЧНО така прави коментарите си, че има проблеми с отварянето им. Съобщавам само на БЛОГ.БГ, че има такъв проблем и че съм го забелязал при Рамон-а. Което е факт при последните няколко негови коментара към този постинг. Предполагам, повтарям – предполагам, а не твърдя, че причината е в дължината им. Блогът има някакви ограничения в това отношение. Така че дългите коментари се явяват нещо като задръстване на сайт поради много обръщения към него за кратко време.
Обаче Рамона продължава да наглее. Съветва ме да махна модерацията си, ЗАЩОТО тя била причината. Глупости на търкалета. На големи търкалета. А модерацията си няма да махна, защото ако го направя, още утре някой, може да е самия Рамон, може да ми изпрати коментар към постинг от миналата година, който аз разбира се няма как да “хвана” без модерация. Пък после, като оная офца Маркнатан, ще ме заплашва, че заради това ще ми праща мерилина си. На комунисти вяра да нямаш. Демагогията е върховна тяхна характеристика. Втора след Наглостта им. Ако Платон е предвидил появата на комунистите преди 25 века, предупредил ли за това в съчиненията си?
цитирай
22. dobronameren - А каква по-голяма демагогия има от това, да участваш в спор АНОНИМНО?
22.11.2016 17:19
След този факт, НИЩО не може да убеди другата страна в спора, че анонимникът случайно е забравил да се легитимира. Впрочем Рамон-а ДОРИ ТОВА, и при изрично посочване на факта, че е анонимник, НЕ Е направил. Вместо това предлага да му повярваме, че разнасял пици в Кипър. Където отишъл за да скрие популярността си като член-кореспондент от БАН. А среднощното писане на коментари му останало от много пристрастяване към научните проблеми, което трайно увредило съня му. И преедлага да се срещнем в сградата на 151 СОУ, за да ми върже лично тенекията. Иронизирам естествено!
Обаче, съвсем сериозно: Рамона не е единственият анонимник в БЛОГ.БГ. И обръщам специалното внимание на блогърите, че ВСИЧКИ АНОНИМНИЦИ са от червената и черната боя. Сред тях няма нито един демократ. Естествено: Демокрацията е честност, а не демагогия (каква мека дума) като Комунизма,
Ако не се сещате как да проверите моето твърдение, че всички анонимници са за “България вън от ЕС и НАТО” и за “Поддържане и разширяване на връзките ни с нашите двойни освободители”, да ви дам прост съвет – четете не само постингите, но погледнете и профилите на авторите им. Ако се чудите откъде да започнете, мога да ви препоръчам “блогъри” като tttttaaaaa и tropik. Пък после им вярвайте и на избори пуснете ТЕХНИЯ избор във ВАШАТА урна.
цитирай
23. ramone - ...
23.11.2016 11:07
dobronameren написа:

Обаче, съвсем сериозно: Рамона не е единственият анонимник в БЛОГ.БГ. И обръщам специалното внимание на блогърите, че ВСИЧКИ АНОНИМНИЦИ са от червената и черната боя. Сред тях няма нито един демократ. Естествено: Демокрацията е честност, а не демагогия (каква мека дума) като Комунизма

Това е един много забавен силогизъм :))
Още по-забавното е, че не схващаш каква глупост си казал
Ма на мен вече ми писнА да обяснявам...
цитирай
24. dobronameren - Ако не беше модерацията, най-вероятно нямаше да "хвана" коментар към стар мой постинг
23.11.2016 15:49
с разлика от 8 дни. Постинга от 15-ти, коментара от 23-ти. Така че да живее модерацията. Когато се използва по предназначение.
Да кажа сега по съществото рамоново:
Вярно ли е, че си анонимник, Рамоне? Вярно е.
Вярно ли е, че всички анонимници в БЛОГ.БГ са от червено-черната боя? Вярно е.
Вярно ли е, че сред анонимниците няма нито, който да харесва политиката на ГЕРБ? Вярно е.
Къде тук има "силогизъм"? Лъщиш, рамоне, от демагогия. Ако продължаваш да се маскираш на умник, следващия път ще разправя специално за тебе оня виц, който завършва така: "Докато се правеше на маймуна, байо, самолета ти излетя."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872690
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031