Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 20:34 - Записки по българските въпроси - февруари 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Месец февруари в България бе белязан с 2 неща – служебното правителство на Огнян Герджиков започна да работи и стартира официално кампанията за извънредните парламентарни избори в края на м.март. Това, че месецът беше много студен, си е нормално. Това, че обществените нрави станаха отвратително демагогски, е много лошо. Но съвсем не е неочаквано, щом българските комунисти се вдигнат на борба за властта. Винаги е било така, даже сегашното положение е истински благодат в сравнение с онези години на славния Девети, когато те - бащи, майки, дядовци и баби комунисти на днешните “нови” социалистически лица - бяха унищожители на животи, съдби и имоти. Обаче бива ли да се успокояваме, че в първобитнообщинния строй е било по-лошо?

Някой може да каже, че споменавайки първобитния строй в паралел с комунизма, малко “се изхвърлям”. Х-м, няма особена качествена разлика между двата строя. И при двата противникът е подлежал на убиване. Има количествена разлика – днешните комунаци имат пищови и ракети, вместо тояги и мотики. Макар, че и днес има примитивни натури като Ок3223, Kuschel, Marknatan, Staler, които са готови да убиват и с голи ръце. Поне така заявяват писмено в блоговете си. Сега пък ще кажете защо им обръщам внимание на тия “дребни вредители”? Ами, защото им разрешават, дори ги поощряват, да пишат в блог, чийто домейн е .BG. А това е съвсем български въпрос, нали!

Да се върнем в Радевото време.

На 27 януари 2017г. новият президент Румен Радев представи състава и приоритетите на служебното си правителство на церемония в Гербовата зала на Дондуков 2. “Като университетски преподавател бих искал да разтълкувам какво означава служебно правителство.” - каза избраникът му за служебен премиер Огнян Герджиков.- “Думичката служебно означава служене. Служене на народа и родината. Встъпвайки в правомощията си, искам да заявя, че оглавяването от мен правителство е готово да се посвети на такова служение.” За кабинета в оставка “Борисов 2” той допълни: “Служебният кабинет няма да отрича техните постижения. Допуснатите грешки ще бъдат поправени, успехите - надграждани. Ние, българите сме държавно творчески народ,"

В служебното правителство на Герджиков, с мандат 3 месеца и назначено само от един човек, има 19 министри, с него общо 20 души. В правителството на “Борисов 2”, избрано за 4 години от цяло Народно Събрание, имаше 17 министри, плюс Б.Борисов. На първо четене от биографичните справки на новите министри преброих 11 души, които са били ПРЯКО засегнати – уволнени, напуснали, намесени в някакви случаи, свързани с разследвания за времената на “Борисов 1 и 2”. Това се отнася и за самия Румен Радев. Не е редно, ако думите на Герджиков за “служенето” са верни, властта да се дава на лична основа. Макар, че в интерес на истината, Герджиков формално не е виновен – той не е избирал сам министрите си. Те са му посочени и назначени от президента Румен Радев.

Огнян Герджиков е виновен само в едно: Че се е съгласил да бъде министър-председател на такова правителство. Ако той няма нищо общо с новите социалисти от БСП, както сам ни уверява, мисля си, че го очаква съдбата на Никола Петков – като си свършил работата, комунистите от БКП го обесили с присъда от “народния съд”. Е, новите времена са “по-меки” от тогавашните времена и присъдата ще бъде виртуална, ритуална. Което не променя смисъла, нали!

Да ви кажа съвсем честно. Няма да заплача за Огнян Герджиков. И друго си мисля – Герджиков, също като Борисов, минава за “царски човек”. А каква разлика между двамата! Изкушавам се да напиша: Като разликата между Симеон II и баща му Борис III.

 Да изредя каква част от “служенето и надграждането на успехите”, успя да свърши правителството “Герджиков” за 1-вата част от задължителния си мандат.

- Смени 27 от всичките 28 областни управители.

  Областните управители отговарят пряко за провеждане на държавната политика при избори. На последните избори, само преди 3 месеца!, нямаше никакви оплаквания за нечестни и манипулирани избори. За първи път от години насам. Това означава, че старите областни управители, назначени от ГЕРБ, са си вършили добре работата. Щом ги сменя, значи Герджиков го прави с цел да промени нещо в провеждането на държавната политика за новите избори. Какво? – Ами вероятно “ще надгражда успехи”. Може да иронизирам, но истина е, че всяко правителство има право на тези преназначения. Обаче остава въпроса за чий му беше да лъже на Герджиков, че те, областните управители, сами подали молби за отпуск, за да участват пълноценно в партийната си работа по партии. Оказа се, че само един от всичките 27, е подал такава молба, други молби не бяха показани. Защо? - Има само един отговор и той не е в полза на “изтъкнатия юрист”: Лъжата е сестра на подлостта.

- За изборите отговаря и МВР. Новият министър се казва Пламен Узунов и е направен началник в ОД-Пловдив от Пламен Орешарски в края на 2013, оставен от Борисов чак до август 2015 и е отстранен след разследване на Главна Прокуратура “за полицейски чадър над престъпник”. Така, че той не е проблем за новата държавна политика при провеждане на избори. Виж обаче главният секретар е стария и той пречи. Георги Костов беше отстранен защото “оказвал политически натиск над свои колеги”. По признания на самия Герджиков, той лично помолил Георги Костов да напусне системата. Когато пък Георги Костов се оплака, че “политически натиск му оказват ресорния министър и премиера”, прокуратурата реши, че такова животно “няма и не може да има”. Мога да приема че “няма”, ама че “не може да има” – категорично не.

- Във връзка с борбата с корупцията вероятно (иронизирам), бяха сменени шефовете на БДЖ и Националнатз компания “Железопътна инфраструктура”, на Пътната агенция, директорът на фонд “Земеделие”, на Басейновата дирекция, която отговаря за държавните язовири, шефове в образователното м-во, в земеделското... Все сектори в които влизат големите европейски пари. Те, европейците трева пасат и ще продължават да дават от собствените си данъци на България, си мислят Нинова посочила Радев, Радев посочил Герджиков, Герджиков посочил Семерджиев...  Избрах да посоча изрично личния дентист на Иван Костов Илко Семерджиев, защото е по-прост от Румен Гечев и по-злобен от Жельо Бойчев, взети заедно.

- В същата връзка вероятно, беше направен опит да се възложи една поръчка за доставка на 13000 машини за т.нар. машинно гласуване. Какво стана там?

Върви големият брат и лъже, след него върви по-малкия му брат и маже. Подразделението на Investоr.BG DnеsG (отново ангажиращият домейн .BG е използван за Пеевско-Догановите цели!) ни информира чрез известната Камелия Цветанова, че “Българинът е доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!” (17.2.2017): “Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.”

Знаете ли, не се подвеждайте по гръмкото “Галъп Интернешънъл”. Просто “нашите” Камелии не са дописали “Болкан”! Което рязко променя нещата. Зад “Галъп Интернешънъл-Болкан” стоят Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Както и “новите лица” Първан Симеонов, Петър-Емил Митев и Борис Попиванов. Както и Светла Василева – chara. Как ли се обръща в гроба Иван Хаджийски?!

Малко внимание на нашата голяма Прокуратура и още по-големия ни Съд:

- Между двата тура на президентските избори Прокуратурата показно и шумно (и с помощта на медиите, нарочени кой знае от кого и за какво за “бойкови”) привика за разпит почти цялото правителство на ГЕРБ, вкл. и Бойко Борисов. После всичко затихна, както при случая “Костинброд”. Е, имаше разлика: “Костинброд 1” беше в деня за размисъл, а “Костинброд 2” в седмицата за размисъл.

- От горната патардия остана само малко пушилка покрай военния министър Николай Ненчев и то защото той засегна интересите на Русия. През 2016-та, помните, й отне ремонта на МИГ-овете и го предостави на Полша. Ето отново личния реваншизъм, този път на Самия Владимир Путин. Да се чуди човек на акъла на главния прокурор Цацаров как ще припише индивидуална вина на Ненчев, като ако има изобщо такава вина, то тя е на целия Министерски Съвет.

- Да не забравим “доведените докрай разследвания” (по Румяна Арнаудова) за трагедията в с.Бисер и катастрофата в тунел “Ечемишка, делото на Ценко Чоков, на Динко и Перата...

- Решенията за отмяна на “скъпото билетче в София”, “незаконосъобразността на пръстовия отпечатък” (само при приемане в болница, но не и при вадене на лична карта, например), “Ирин-Пирин, Боровец”

- А отмяната на задължителното гласуване от КС? – нек’в ужас, нек’в ад.

Е, и? Тези правителствени промени и съдебни внушения, да предположим, подсигурят изборната победа на БСП и С-ие и червената Корнелия Нинова стане премиер. Още на другата сутрин, като си отвори очите, тя ще научи, че Европейският Съюз вече е спрял парите за България и ни е прехвърлил в групата “на трета скорост”.

- Ти не бери гайле - ще ми напишат в блога споменатите по-горе и по-надолу червеночерни блогъри - Телевизия ALFA съобщи вчера, че говорителката на руското МВнР Мария Захарова, облякла българска народна носия (freeoldmen ни осведоми за това в блога) и каза, че “България е под персоналната закрила на Русия” (varg1).

- Бравос – ще им рекна аз – Сега вече ще влезем в Брюксел с руските танкове на Путин! А като се събудите, краката ви отвити. (Това, че човек сънува хубави сънища, когато краката са му отвити, го знам от дядо си.)

А, бе, големи глупаци са това комунистите – стари, нови, севернокорейски, южноамерикански... Това, което им се ще, го обявяват за истина. После... Чакайте да ви разправя един виц от времената на първоначалното овладяване на Космоса. Вицът е оригинален руски, аз ще го преведа “специално за вас” (по Пискова) на български език.

В първи клас децата се учили да броят до десет напред и назад. Всички ученици се справяли, само Льоня не. Напред добре, ама като започнел назад, нещо не му се получавало:

- Десет, девет, осем... три, две, едно... курец.

- Льоня, не така – карала му се учителката – Какво ще каже баща ти като го чуе.

- Ама, другарко, и тати брои така. Той работи в Байконур!

(Не съм по-злобен и далеко не такъв голям лъжец като шуменския шундрек, който за тези времена твърди със снимка, как янките бесят негри по дърветата, докато руснаците завладяват космоса,.)

Чие е правителството “Герджиков”:

Еднозначно – на президента Румен Радев! Нали няма да ме въвличате в излишни и безпредметни спорове: Ама той не искал, наредили му, подвели го...Той е президент, а не кварталната проститутка, която на касата в супера подала банкнота от 100 лева, а касиерът й я върнал с думите:

- Госпожо, тази банкнота е фалшива.

- Помооощ – развикала се тя – Изнасилили са ме.

Тогава – чий е президентът Радев? На народа казвате?! На кой народ? Я да видим: (Забележете, че цитирам своите опоненти.)

27 януари 2017, ДНЕС.БГ Автор: Вера Александрова – “При предаването на властта в Министерски съвет лидерът на ГЕРБ Борисов се обърна се към служебния премиер Огнян Герджиков с думите: "Г-жа Нинова положи големи усилия да спечели изборите, не знам защо се срамува от вас и казва, че няма нищо общо с вас. Според мен не е права", "Срамувам се от досегашното правителство, а не от служебното", репликира го веднага Нинова в изявление, разпространено от пресцентъра на партията й. "Вярвам, че служебното правителство ще изтрие срама от купени избори и подменен вот. Вярвам, че служебното правителство ще изтрие срама от кражби, корупция и злоупотреби с власт. На добър час!", завърши тя.”

Г-жа Нинова явно не чете блога. Вижте какво пишат там:

- 25.01.2017 Автор: chavdar01 – “ИЗБИРАШ РАДЕВ,ПОЛУЧАВАШ БАЙХУЙ, ОТЗАД НАДНИЧА ВАНЬО-МАНГАЛА,А ЗАД НЕГО СЕ ПОДСМИХВА МАДРИДСКИЯТ ИЗМАМНИК-КОМАРДЖИЯТА! ЧЕСТИТО!!! САМО С ЕДИН ПОДПИС РУМЕН РАДЕВ СЕ ИЗПЛЮ В ЛИЦЕТО СИ И В ЛИЦЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО МУ ПОВЯРВАХА!!! КАКТО СЕ КАЗВА: ВЕЧНА И ПАМЕТ НА БЪЛГАРИЯ!!!УМРЯ БЕЗ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КОМА!!”!

- 25.01.2017 Автор andrei – “Радев ще назначи за Служебен Премиер мъжката шаврантия Герджиков!? Ех Радев,Радев-защо се изплю в лицето на българите които те избраха за Президент??? Явно българите трябва да разберат за пореден път,че на такива постове на държавата не трябва да се дават на селяндури и парясници !!! С това си действие Радев спомогна на следващите парламентарни избори БСП да ги загуби катастрофално!!!”

27.01.2017 Петър Волгин ДНЕС.БГ Автор Анисия Иванова – “Служебният

кабинет - опит за много добър баланс!”

29.01.2017 Елена Йончева ДНЕС.БГ Автор Веселина Йорданова – “Видяхме, че за една седмица президентът Радев успя да формира правителство, въпреки предварителните критики, съставено от експерти, в което не доминира нито една политическа сила, не е политически оцветено.”

Пак г-жа Нинова, но един месец по-късно, 28.02.2017, в интервю пред bTV: “Правителството на Герджиков е правителство на ГЕРБ.”

Ама какво става? Пълен шаш в червените редици... “Помооощ! Изнасилили са ме.”

9.03.2017, ДНЕС.БГ, Автор Василия Пейчева: "Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.”

...

Допряхне значи до изборите на 26 март. Чувам, но изобщо не го споделям, че тези избори щели да бъдат решаващите, “изборите на века” за България. От тях зависело каква щяла да бъде страната ни в бъдещето – съветска република или нормална европейска страна. Глупости на търкалета. България ВЕЧЕ Е част от бъдещия глобален свят, който няма нищо общо с РФ, КНДР или както там се наричат сега ... “мъртвите сибирски полета”. Едни избори, поредните избори са просто демократична възможност да бъдат направени корекции в държавното управление – към по-добро или към по-лошо също така – но в никакъв случай те не са повод за “пълна промяна в управлението на държавата”, “смяна на политическата система”, “връщане на социализма” и други “леви мечти”. Другото се прави, но не чрез избори, а чрез въвеждане на танкове на улицата. Което значи световна война. Ни повече, ни по-малко!

Няма да обсъждам кой би бил евентуалния победител в следващата световна война, само ще кажа, че няма по-голяма глупост от тази да вярваме на писачите, вкл. и в блога, че Путин само с натискане на един бутон за 5 минути щял да превърне България в “равнина от радиоактивно стъкло”. Може, ама няма да може, защото това радиоактивно стъкло, първо - не спира на погранична табела, второ – трябва да бъде прескочено, ако дядото поиска да отиде до Холандия да види внучките си например, трето и четвърто – САЩ също имат такива страшно заплашителни ракети, пето, шесто и т.н. – Човекът има Създател, който му се явява нещо като баща. Путине, Путине! Освен да заместиш Ленин и вместо него да излизаш на стенния часовник у дома на всеки кръгъл час, за да изкукаш “ку-ку” и да се скриеш, друго не ти остава.

Да се върнем на нашите кукувици.

- “Герберската кукувица” е най-приемливата, защото има сензор за обратна връзка с хазаите на часовника. Модерна работа, демократична изработка! Ако физиономиите им са неприветливи, тя спира да се показва и отстъпва мястото си, на Путин например, както казах в по-предното изречение.

- “Лявата кукувица” е най-неприятната. Хазаите я замерят с домашните си чехли, но тя невъзмутимо се явява отново и писка: “Ние пак сме тук”, Същинска гарга! Единственото спасение е “левият” часовник да бъде изхвърлен навън в кофата за боклук, пък ако го хареса някой клошар, да си го носи дОма.

- Най-жалката кукувица е “патриотичната кукувица”. Била “над всичко”. Което ще рече и над собствениците на часовника. Когато тази кукувица влезе в парламента, ще видите как “преди всички”, тя ще се разпадне на съставни елементи – рога, копита и пера. Можех да напиша ВМРО, Атака и НФСБ, но не го направих, нали!

- А най-смешната кукувица раздава яйца, пардон – кебапчета, лимонадка, лекарства и горива, на корем. Който поиска и тя дава. Защо смешна ли? – ще ви отговоря по еревански: Х-м, Цацаров също е голям смешник.

- Пък ако питате за “реформаторската кукувица”, изчакайте малко. В смисъл – занесете я на майстор да я настрои. В момента тя кука както й хрумне - в “без 15”, в “и 5”, “ :17”... Умряла работа! В смисъл на “неизползваема работа”.

Има и други кукувици, но те са по-скоро кукувци. ИзКУКУригали хора, ще рече. Типичният, родоначалникът им е онзи, учиндолеца. Като традиционен българин бях се приготвил на пусията да го чакам с английската сол да му насоля задника, ама той - селска пръчка. Хитрец. Съзнава, че за “мажоритик” не става и си остана на аналния фронт, пардон – Баналния фронт, грешка при печатането. Нищо не можем да направим. О, мон Дьо, такива луди винаги ще има – и производители, и потребители, и зрители, и с дирекция “Eventeam”, разбира се. Имаше преди години един дядо Стефчо, помните ли го, той умря. На мястото му седна “професор Вучков”. И Слави Трифонов ще остарее. Като ерген. Българката е много здравомислеща жена. (Не говоря за типа “кобилкини”, милейди.)

Обаче, споко. Не се косете, българи. Това не са последните избори. Най-лошото, което може да ни се случи, е епизода “Орешарски” - грешен избор, нови една-две загубени за демокрацията години, ееех, имала глава да пати и... И нови демократични избори. Такъв е животът. Тече си. Иначе е твърд.

Както у нас, така и по света.

"Освен гарантирането на честни избори, служебният кабинет трябва да се справи и с тежката отговорност да подготви председателството на ЕС", каза президентът. (Чета ДНЕС.БГ.) “Това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство, но и да отстоява нашите приоритети. За това е нужно, за да се подобри координацията между институциите на всички нива.” Радев призова служебните министри да останат надпартийни при "развихрилата се вече предизборната борба".

Хайде, прочетете пак думите на президента, които аз съм подчертал. Според него досега, разбирай времето на Бойко Борисов и ГЕРБ, България е лицемерствала в ЕС и не е отстоявала своите приоритети!? Добре, че дойде той, Румен Радев (“и Деница Златева, и Деница Златева”, ми шепне вътрешния глас), та да стане ясно, че “на ниво ЕС” България е за Дъблинското споразумение, за спазване на Минските договорености, за санкциите срещу Русия, за СЕТА. Пък “на национално ниво” – не съвсем. 

Колебая се кого да ви цитирам – новото лице на БСП Тома Томов или стария Мао. Нека дадем път на младостта. Тя, все едно, ще омекне като стане старост.

25.01.2017 - Цитати на достоен и точен журналист! Автор: born

"Цяло щастие за България е, че имаме един достоен, смел и мъдър мъж за президент. Румен Радев е роден лидер. Има страхотно достойнство и създава чувство, че си с хищник. Той може да убива. Ако не беше произнесъл репликата „Имате още една седмица“, той щеше да излезе един унизен мухльо. Сработи инстинкта на силния мъж, той изръмжа и те реагираха така, както реагираха. Най-точно го каза д-р Николай Михайлов, когото аз страшно уважавам: Това беше отношение на победител към победени. Това, което досега липсваше на страната ни, е достойнството. Ние сме страна, на която нещо й се спуска и тя като робот го изпълнява. В този човек (Румен Радев), лично аз инвестирам надежда и чувствам, че той никога няма да се държи без достойнство. И винаги, когато той представлява България – страната ще бъде уважавана. Когато Тръмп и Путин се разберат, тези русофоби какво ще пишат!? Дитирамби за довчерашния демон Путин?

Тома Томов”

Аз добронамерено съм подчертал онова, което ми направи впечатление – “Той
е хищник, който е роден да убива.” – И знаете ли каква аналогия направих?

PredatorBornMetalobrabotka.

Преди век някъде Мао Цзе Дун бил казал (нему приписват думите), че “Както и да се въртиш, задника ти е все отзад.”

Поздрави на малък Сечко от баба ви Марта.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893289
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930