Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2017 19:30 - Животът има други правила
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1545 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2017 01:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Докато подготвях този постинг, работното му заглавие беше “Неосъществените левашки предсказания в БЛОГ.БГ за 2016 година”. Ще ви представя тези предсказания, но обособени в Първа част, защото съвсем естествено се появи необходимостта от обобщение на събраното, подредено във Втора част на постинга, чиято идея е изразена в новото и окончателно заглавие на този постинг.  

Първа част: Неосъществените левашки предсказания в БЛОГ.БГ за 2016г.

Защо “левашки”? – Правя пълна алюзия с “лявата” идея за управление. Която е левашка работа. Не аз, историята го твърди! А защо само в БЛОГ.БГ? – Това е като да се питате защо резултатите от ExitPoll-а горе-долу винаги съвпадат с действителните след пълното преброяване на бюлетините, макар да се правят в определени гнезда и само на около 1000 души произволно избрани гласоподаватели. Това е достатъчно. Не аз, статистиката го твърди!

Прогнозиращите “утрешният край” на Човечеството - което не мисли като тях! - са САМО ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЛЯВАТА ИДЕЯ. Трябва ли да обяснявам този факт? – Всъщност този техен начин на мислене е вид самозащита. Застрашен от изчезване е не целия свят, а само онази негова част, която държи да управлява света по комунистически. И несбъдването на нито една левашка идея за такова бъдеще на света е всъщност най-голямото доказателство, че СВЕТЪТ НЕ МОЖЕ да се управлява по този начин – С ПИЩОВИТЕ НАПРЕД. Не аз, Създателят на този свят го твърди!

Пълната картина на левашките блогови твърдения за 2016-та е невъзможно да бъде представена. Това са поне 100 профила, като в първата петдесетица всеки профил има поне по 3 постинга ДНЕВНО, а най-плодовитите раждат по 7-8 на ден. Това дава по занижени сметки около 200 “мечтания” дневно. Написах “мечтания”, а не постинги, защото тези постинги са истински мечтания за това как онова прекрасно време ще се върне. Но, както вече написах, “екзитпола” е голяма работа. Ето го:

 

18.10.2015 - ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОЧАКВА ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА? Автор: Академик Йордан Стоилов Иванов  Автор: bojanapankov

“Канцлер Меркел обяви, че Германия е готова да инициира активизиране на процеса по приемането на Турция в Евросъюза. Очакват се нови визи, с валидност до година, за държавите от Шенген. Какво да кажем ние, които все още не сме в Шенген. Така цивилизована Европа ще посрещне зимата. Заприличала е на истински катун. Заради стотиците хиляди имигранти дори  епископ от Стокхолм  предложила да се премахнат кръстовете на култова християнска църква,като на тяхно място се поставят ислямски символи?! ЕК публикува доклад против расизма и нетолерантността, но и той не промени мненията на германците, които продължават да са в шок и ужас от случващото се по границите с Австрия… където хиляди мъже, жени и деца - бежанци чакат и ще продължават да чакат. А иде зима. Въпросите се точат…мигрантите прийждат, Европа се задъхва и пука ли, пука…… по шевовете…”

Обърнахте внимание, нали, че предсказанието на “Академика” Иванов (който всъщност е блогъра bojanapankov) е писано през октомври 2015г. Значи се отнася за бъдещата тогава 2016-та. Вече сме 2017г. Подчертал съм събитията, които не се случиха през 2016. Те няма да се случат и през 2017 година. Имайте предвид това като четете другите прозрения на този “Академик”.

17.02.2016 - Tретата Световна война започва в последната неделя на февруари 2016г. Автор: lidislidis

Най новите анализи показват, че Третата Световна война ще започне следващата седмица в неделя, според политически анализатори, политици, журналисти и блогъри разбира се. Те поместват в нета и доказателствата си следейки политическите събития за това, че наистина е дошъл момента войната да започне. Доводите за това:

- Когато Русия започна участие в сирийската война тя се натъкна на турското приятелство на Ердоган с ИД и трафикантите на петрол от Турция, които подкрепят ИД. Турция защитава интересите на ИД. Според Путин Ердоган е "терорист и забива нож в гърба на Русия". Турция, от своя страна, иска да защити ИД за да си осигури контрабанден петрол и получи огромни парични суми за него. Най-лошото нещо е, че в момента тактическите ядрени оръжия са единственият възможен начин да се спрaт саудитските войници и по този начин Русия ще използва този повод!

- Американският министър на отбраната иска НАТО да се присъединят към изпращането на сухопътни войски в Сирия. Руският премиер предупреждава САЩ и арабските страни, че с изпращането на сухопътни войски в Сирия ще започне друга световна война. Всичко това се е случило вече и е факт, остава да видим ще започне ли Третата Световна война в последната седмица на месец февруари 2016г. или отново ще се врътне някой политически номер за нечия сметка и изгода??”

Коментари:

kvg55 - Третата световна война се води от доста време с икономически (санкции), политически (преврати, разполагане на войски) и идеологически (клевети, заплахи, откровени лъжи) средства. Вие говорите за "гореща" война с жертви и разрушения. Такава война също е много вероятна.

Lidislidis - Aз също смятам, че сме във война от две десетилетия насам... Тя се води постоянно по света. Няма да подмине и Европа. Назряла е. Въпрос е кога ще си признаят, че я водят.

krumbelosvet - Ако не беше мисълта за децата, отдавна бих предпочел края пред сегашния свят. Тържество на Лъжата, Разврата и Мракобесието.

bojinkata - Количествените натрупвания водят до качествени изменения!!!! Малко остана!

Аз, dobronameren: Две забележки към “божинките”

- Кое “малко” остана? Ако говорим за леваците, опасявам се, че не е малко оставащото, те непрекъснато се раждат – “от кратунка кратунки, от маймунка маймунки”. А ако говорим за капитализма - популярното име на свободната конкуренция, то той не може да умре. Все едно Светът да се свърши. Те затова и леваците дори, разбират чудесно, че само Природата може да им помогне в тези мечти за края на капитализма. Ще четете по-надолу за надеждите им природен Апокалипсис да възроди нуждата от първобитния комунистически строй!

- И не е вярно, че “количествените натрупвания водят до качествени изменения”. Обратен пример е например, че “крумбелосвет” още коментира така, вж по-горе, вместо “да се гръмне”.

Или следващия ... без малко да напиша формен глупак по рождение

10.03.2016 - Путин алармира: 28 май е датата! Доларът се срива, световен финансов апокалипсис! Автор: doctora757

Русия успешно присъедини към територията си Крим и Източна Украйна на практика без опозиция от Запада, а Иран е приет обратно в „обществото на нациите“. Светът се промени изключително много за рекордно кратко време. Вече Америка не диктува правилата в нашия свят. Китай, Русия, Германия, Иран и Саудитска Арабия са световни сили със собствено мнение! Заедно с властта, която преминава към тези държави вървят и потоците на капиталите. Американският Долар ще бъде свален от своя пиедестал и на него ще бъде гледано като на Юанът и Рублата. Според руския лидер Владимир Путин, на 28 май 2016 американският долар ще се срине! Този срив ще е глобален, бърз и унищожителен – доларът ще повлече всички валути със себе си. Путин е изключително обезпокоен, че колапсът на долара може да се окаже най-голямото събитие в световната история. Ако доларът се срине, ще последва пик на инфлацията. Лихвените проценти в САЩ ще скочат главоломно. Ако американската финансова система си срине, тя ще повлече цял свят. В случай на подобно събитие е възможно да не можем да си купим нищо от магазина, включително храна и вода. За това експерти съветват да се запасим с питейна вода, провизии и медикаменти преди 28 май – датата, която редица експерти, даже и самият Путин смятат за фатална. Подобно събитие може да доведе до сваляне на правителства, социална анархия, даже и нови войни – тотален апокалипсис. /BRADVA.BG

Сайтът, откъдето е взето това, е BRADVA.BG!!! Обърнахте внимание, нали?! Има една българска блогърка Sekirata. Doktora757 в качеството си на какъв ...  лекар е вързан с тези... тези инструменти за убиване? – Левашка работа.

14.05.2016 - Украйна - краят наближава! Автор: bojinkata

“Европа вече демонстрира своето нежелание да приеме окончателно „младата демокрация“ в семейството си. За Киевската хунта това означава действителна смърт. Председателят на следствения комитет на Русия Александър Бастрикин не изключва бъдещо създаване на международен трибунал за Украйна, който ще „даде правна оценка“ на действия на украинските власти и военните. Те ще бъдат съдени за техните престъпления срещу човечеството. Както знаете, отговорността за тези елементи осигурява много по-високо наказание, до смъртното такова. Дошло е време да се сложи край. Повярвайте ми, никой от палачите не иска да види срещу себе си миньорите и да чуе от устата им ужасните, но справедливи въпроси. Ще има и някои земни въпроси: „Къде са мебелите и техниката от дома ми? Къде сутиени и бикини на жена ми?“ Простете ми, но плячкосване на Изток, в действителност, стига до абсурда. ... Сега, след победата на Путин в третата, невидимата война, голяма е вероятността за връщането на Виктор Янукович обратно към Украйна. Ясно е, че нивото на доверие към него сред населението в момента е ниско, така че той ще се връща като временна технически фигура. Неговата задача ще бъде да възстанови реда в страната, съвместяването на населението и осигуряване на провеждането на предсрочни президентски и парламентарни избори в съответствие със закона. В действителност, връщането на Янукович за президент е изгодно предимно на самите украинци. ... Президентът ПоТрошенко (както го наричат хората в Украйна) наистина не обича критика, никаква. И най-вече срещу себе си. Ето защо в Украйна се случват много странни събития, които приличат на репресиите на 1937.”

Докато Bojinkata си пише ТАКА, независима Украйна съди Русия за геноцид в международния трибунал в Хага, а не пред следствения комитет на Бастрикин/Путин. И повярвайте ми, ТОВА наистина ще има справедливите последствия за наистина виновните.

От мечтанията на zahariada, избирам само едно:

3.05.2016 - ТАЙНОТО ГЕРМАНСКО ПРОРОЧЕСТВО се сбъдва! Всеки момент – ЯДРЕН УДАР В ЕВРОПА! Ето в КОЙ ГРАД!

Руснаците ще нахлуят в Германия. Пророчеството е направено през 1953 г. пред съседско момиче от Ирмаейр. Според Ирмайер в Европа ще се използва тактическо ядрено оръжие, което ще срине до основи Прага. ... Вероника Люкен доби популярност в САЩ като една от най-красивите предсказателки за всички народи и времена. В живота Вероника е обикновена домакиня. Тя предвижда унищожаване на Прага след употреба на тактически ядрени оръжия. И отново Европа е нападната от “руски войски”. Само че това не се предхожда от революция в Германия, а от метеж във Ватикана, убийство на папата, война на Балканите. “В Белград влизат руските войски, разполагат се в Италия, влизат в три колони в Германия откъм река Рейн” ... Особено са интересни пророчествата на тези, чиито пророчества вече са се сбъднали. Това е вярно за човекът от Конго, член на норвежкото “Движение на Светата Троица”, проповедникът Емануел Минос. По отношение на ТСВ, норвежкият евангелист я предвижда в начало през 2016. Минос счита, че белегът за скорошни беди ще бъде “насочване на стотици хиляди бедни чернокожи, бягащи от глад и войни, в Европа. ” ... Друг предсказател Креп, като Сорос през 2015 г., призовава Вашингтон “да направи отстъпки на Китай, който ще вземе Русия като съюзник”, и да позволи юана да се включи във валутната кошница на МВФ. ...  Обърнете внимание на предсказанията на Готфрид фон Верденберг, направени през 1994 г., където той прогнозира възраждането на нова Руска империя през 2017г като казва, че предвестник ще бъде “спирането на руския газ за Европа и не много успешния опит на Стария свят да го замени с доставки от Норвегия.”

24.06.2016 - Ха, бакалъм! Автор: kuschei

“Преди две години писах, че Еврогейския съюз ще се разпадне, защото представлява едно абсурдно образувание, създадено на принципа - "много баби, келяво дете" (същото впрочем важи и за НАТО), като правилно познах, че първи ще напуснат англичаните. В моят списък тогава на второ и трето място бяха Испания и Португалия, следвани от Италия и Холандия. Сега бих направил малка корекция. След като холандците показаха среден пръст на Бандерия за влизане в Еврогейския съюз и демонстрират здрав евроскептицизъм, вероятността те да напуснат втори се увеличава многократно. Вишеградската четворка и тя няма да чака много ако емигрантската криза продължи. Австрия отдавна е с единия крак навън. Последните три члена на ЕГС ще бъдат България, Румъния и Германия. Както един дългогодишен шофьор придобива усет за пътната обстановка и извършва и най-сложните маневри безпогрешно, така и аз съм продибил свойството да усещам развитието на геополитическите процеси, вероятно защото се занимавам с геополитика още от ученик. Приятели, не се отчайвайте! Кошмарът ще свърши скоро и България ще върне силата и достойнството си. Просто трябва да свалим от власт престъпната хунта, която ни е яхнала и ни води към пропастта.

Коментари

travell - за Англия ясно. Ама оттам нататък прогнозата ти няма да стане. Страните от Бенелюкс са убедени европейци. А в Австрия, ако си направят труда всички да гласуват, десният кандидат няма никакъв шанс.

kuschel - Вие мислете каквото си искате. Аз просто предвиждам какво ще стане и то става. Педалите, независимо къде живеят, да се ебат в гъза!

От лавината новини с които ни залива varg1, избирам:

“Апокалипсисът, който вещаеше календарът на маите за 21 декември 2012 г., всъщност не ни се е разминал, а се отлага за 3 или 4 юни 2016 г. заради объркване с високосните години”

13.06.2016 Предсказанията за края на Америка. Края на дните идва. Автор legna

Американският ясновидец доктор Линдси предсказва през 1960-те години на миналия век гигантски „гърч“, който ще премине през цялата територия на САЩ. Първа жертва ще бъде щатът Калифорния – той ще се разцепи по разлома Сан-Андреас. От САЩ ще останат само няколко острова. Друг също известен американски ясновидец Едгар Кейси, пророкувал, че ще има разрушаване на много щати и по двете крайбрежия, които ще заминат на дъното на океана. Същата била участта и за територии, намиращи се по средата на американската територия. От лицето на земята ще изчезнат и такива мегаполиси като Ню-Йорк, Сан-Франциско, Лос Анджелис. Същото ще се случи и с Джорджия, Каролина и много други щати, които ще се превърнат в морско дъно. ... Например, Йоан Богослов в своето „Откровение“ говори за гибелта на най-могъщата, богатата и влиятелната държава в света, която се разпростира из целия свят и навсякъде разнася идеологията на греха и войната. Той също пророкува разпад на три острова. Истината е, че той нарича тази държава „Вавилон“. Но не е необходимо да бъдеш много умен, за да разбереш коя империя е имал предвид Богослов. ... Пророчествата на Хилдегарда Бонгенска, живяла преди 900 години и обявена за светица, също говорят за лошата съдба на далечна нация. Още американският континент не бил открит, а тя вече предсказвала на великия народ, живеещ отвъд океана, и за земята, населена с различни племена с различен цвят на кожата, страшно земетресение, приливни вълни и урагани, които ще пометат всичко, което е на пътя им. ... Такава съдба за Америка предсказал и монах Хиларон: „Заради опустошително земетресение и наводнения, на великата империя зад океана ще бъде сложен край – от нея ще останат само острови“. ... „Американската нация отдавна вече се е превърнала в истинско зловоние в ноздрите на Бога и в отвратително чудовище. Господ ми каза, че на Америка й е съдено да падне на колене: това ще бъде страшно зрелище – падналата супердържава, – предсказва американецът Томас Декарт. – Улиците на Америка ще бъдат заляти от безредици и кръв. А жителите на САЩ ще гледат как от гладна смърт ще умират техните деца и близки“.
P.P.  Следващите 4 коментара са неразделна част от този постинг. Прочетете ги.




Тагове:   zahariada,   lidislidis,   zaw12929,   theeconomist,   legna,   varg1,   bojanapankov,   bojinkata,   doctora757,   bradvabg,   kuschel,   ilchev,   vlajniochi,


Гласувай:
1



1. dobronameren - По някакви причини отредената ми от модераторите на БЛОГ.БГ дължина за постинг е съкратена
23.01.2017 10:11
поради това оставащото от този постинг ще публикувам в няколко коментара. Това е първият от тях.
05.10.2016 НАСА: Остават 15 години до края на цивилизацията ни Автор: ilchev
“Учeни oт HACA peшили дa мoдeлиpaт пo-нaтaтъшнoтo paзвитиe нa нaшaтa цивилизaция нa бaзaтa нa мнoгo и paзлични фaĸтopи, ĸaĸтo и иcтopиятa нa paзвитиeтo и yпaдъĸa нa cъщecтвyвaщитe пpeди цивилизaции в cвeтa. Koгaтo вcичĸи дaнни били cъбpaни и oбpaбoтeни, peзyлтaти били ocoбeнo шoĸиpaщи: нaшaтa индycтpиaлнa цивилизaция щe пoтънe в нeбитиeтo caмo cлeд 10-20 гoдини, пopaди нeĸoнтpoлиpaнo изпoлзвaнe нa pecypcитe и нepaвeнcтвoтo мeждy xopaтa. Елититe ĸoнcyмиpaт пpeĸaлeнo мнoгo, и тoвa вoди дo oбeднявaнe нa мacитe, ĸoeтo cлeд тoвa вoди дo paзпaдaнeтo нa oбщecтвoтo. С дpyги дyми, ocнoвнaтa пpичинa зa cмъpттa нa нaшaтa цивилизaция нямa дa e acтepoид, чyмa или ядpeнa вoйнa, a cтpaшнoтo нepaвeнcтвo в дoxoдитe, ĸoeтo щe дoвeдe дo ĸaтacтpoфaлни пocлeдици. HACA пo-ĸъcнo oтpeчe дa имa нeщo oбщo c изcлeдвaнeтo, нo e фaĸт чe в нeгo ca yчacтвaли нeйни yчeни.”
Дойдохме си на думата, значи. Мръсният капитализъм ще затрие Света, ако светлият Комунизъм не се намеси и попречи на това!!! Тя и затова НАСА отрича! Това е такова чудовищно изкривяване на истината за Света, че се сещам само да промълвя: Кажи им комунисти и повече не ги обиждай.
23.12.2016- ПЕТРОЛНАТА ВОЙНА ЗАПОЧНА ОТ ХИТРИНО! Автор: chavdar01
“НЯКОЙ ПОДСЕЩА ФИРМАТА СОБСТВЕНИК ЧЕ ПРАВИ НЕЩО КОЕТО МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ НА ТЪРПЕНИЕТО И ГО НАКАЗА!!! ГРЪМКО И БЕЗАПЕЛАЦИОННО!!! БАЙХУЙ СЕ РАЗТИЧА И ВЕДНАГА ОСИГУРИ 30-40 МИЛИОНА ЗА ДА ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО,НО ДАЛИ ГО Е ЗАМАЗАЛ... НЕ СЕ ЗНАЕ?! МАШИНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ?! КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА НА ТАЯ ТЪПА БОКОВА ВЕРСИЯ? ОЧАКВАМЕ ВТОРО ДЕЙСТВИЕ?!
цитирай
2. dobronameren - ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2:
23.01.2017 10:13
14.12.2016 - МЛЪКНАХМЕ: ПРОРОЧЕСТВОТО СЕ СБЪДНА, ОТКЪСНА СЕ НОВ КОНТИНЕНТ! ТОВА Е КРАЯТ! Автор: vlajniochi
“BRADVA първа разкрива на своите читатели смразяващата кръвта истина: Всеки момент от Антарктида ще се откъсне цял гигантски остров, а всичко това е описано в зловещото пророчество на „американския Нострадамус“. Учени от мисията на НАСА „Леден мост“ направиха снимки на антарктическия шелфов ледник с пукнатина с ширина на футболно игрище. Подобно нещо е безпрецедентно в записаната история на белия континент.”
Само един коментар от който ще научите, че Коледата е избирателна. “Носи смърт само на простаците”!
freeoldmen - Така е, Тая коледа ще е последна за простаците!!! Хвала, че първа повдигате въпроса!
Коментар на Икономиста: 20.12.2016
theeconomist - Ама комуниста Бойко ви го отпра по комунистически! На следващите избори жалките останки от психодясното левашко кръжоче ще гледате парламент през крив макарон. Що се отнася за чистоплътността - огледайте си мърляшките редици от ренегати и дегенерати, крадци и използвачи и тогава шляпай! Бе, какво стана, нали ти дадох съвет за моста на Марица и въжето...? :-))
Автор: asthfghl 22.12.2016 - Знаете ли, че... вчера се навършиха 4 години от края на света!
Чудесен завършек на първата част !!!

ВТОРА ЧАСТ: Животът има други правила
Всички тези “предсказания” за бъдещето ни (не обръщам внимание на заплахите да ни убиват!) са писани от ограничен ум. Как другояче да го нарека? Смятате ли, че ако напиша “липса на ум” няма да е по-силно и по-вярно?! Човекът е индивидуалност преди всичко! Развитието именно на индивидуалността му е довело и води до развитието на Човешкия Разум. Често дават примери с умни животни с доказан разум, но с подчертано колективен инстинкт, например пчели, мравки и други подобни. Но докъде са стигнали те в своето развитие? До “под кривата круша”, ако ги сравним с Човека.
цитирай
3. dobronameren - ПРОДЪЛЖЕНИЕ 3 и край на постинга
23.01.2017 10:15
Същото е с така наречения комунизъм. Кой глупак го измисли, че ВСИЧКИ хора на Земята ще са по-щастливи, ако забравят за собствените си амбиции, мечти и заложби и ги подчинят, поднесат в дар на … на кого? – На някаква пчела-майка, на някаква летяща мравка-кралица и при това от кварталния кошер или мравуняк, който, за да оживее, трябва да се огради от другите подобни или да вземе мерки да ги разруши?!
Какво проповядва Комунизмът? – Едно голямо гърне с тясно гърло в което трябва да се набутат всичките човеци. Малките индивидуалности влизат без проблеми в гърнето, но големите – не. И какво се прави с тях съгласно комунистическата доктрина? – Бой с чука по главата, докато се натрошат на парчета, които влизат. После гърнето непрекъснато се тръска, за да не си помислят изобщо някои да се слепват. Че после няма да може да се извадят. А когато дойде време гърнето да се обърне, за да се използва съдържанието му, се оказва, че то не става дори за пълнеж, камо ли за някакъв строеж.
Доказателства? Най-голямото е, че за 120 години комунизмът беше посаден на 2/3 от земното кълбо, но не даде плодове НИКЪДЕ. Посочете една комунистическа страна ДНЕС (за заяждащи се – поне една със социализъм по руски образец), която да задава световния просперитет. Всичкото, което генерират такива страни, партии и вождове е “ще” и “утре” - когато избухне Йелоустоун, Антарктида се разцепи, вземем властта… Бих казал щуротии на степен щуротии, добре де – диктатура на пролетариата. (Пролетариат се нарича най-простата част от един народ. Която знае да използва САМО ръцете си – “всичко плод е на ръката, да живей живей труда”. Другата част от човечеството, която използва индивидуалните си интелектуални заложби и ум, е наречена “прослойка”, която подлежи на превъзпитание. Докога? – Докато се превърне в пролетариат. Който не иска – смърт!)
Ева ги у левите! Съвсем не случайно се казва: “Айде у лево!”
Човекът върху Земята живее по други правила!
цитирай
4. dobronameren - Нарочно оставих коментар №1 без редакция, защото оттам се вижда
23.01.2017 10:26
какъв "честен" блогър е т.нар. ILCHEV. - Някои букви в оригинала си е заменил с кодове, вероятно за да се предпази от копиране и цитиране. Т.е. за какво пишеш в открит блог бе, мушморок, след като си забранил да те цитират?! ПОНЕ ДА БЕШЕ ПРЕДУПРЕДИЛ ЗА ТОВА, ТАРИКАТЕ.
Искате ли да знаете повече за този тарикат? Ядец! В профила си е записал само
Име: Тихомир Илчев, Пол: мъж, Град: София
Храбър тарикат, нали?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893374
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930