Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2013 17:57 - Езикът на омразата - 1
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2983 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 04.05.2013 07:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хронологичен преглед на събитията от първите 100 дни на новата 2013 година с акцент върху езика на омразата, използван от посочените по-долу.

В новогодишната нощ на 2013-та президентът Плевнелиев пожела на българите 2013 година да утвърди световното мнение, че България е вече европейска страна.

Свободните медии избраха не това пожелание да откроят, а една снимка на планините в Колорадо САЩ, която се мярнала зад гърба му, докато той произнасял речта си. Цитирам вестници като „Сега”, „Преса”, „Труд”... „Голям гаф”! „Да си ходи!”... Както и един коментар в мрежата на pilepetelkov : „Ей Обама, Меркел и сие, елате си приберете неуспешния проект или поне му сменете софтуера, че откакто го стартирахте на онзи митичен немски паркинг постоянно се бъгва. Аз съм гласувал за ГЕРБ, но искрено се срамувам от Президента и от факта, че подобна личност може да се издигне до такъв пост. Поне да бяха избрали мъж!“

За рекламата на минерална вода „Девин”, в която тя облива един катерач на фона на Ниагарския водопад (и днес бихте могли да я видите на ТВ-екран), медиите не казват ни дума. И блогъри припомниха, че речта на Обама при избирането му за втори мандат, била илюстрирана зад гърба му с флотилия бойни кораби – руски!!! Това не впечатлило американските медии, тъй като те...

В началото на януари ЕС взе решение върху банкнотите евро да има надпис и на български език.

Коментарът на Валери Найденов (онзи от часовите вестници, сега водещ в Нова ТВ, изобщо “агент Сашо“), изказан във в.”19 минути” от 14.01 - „Щом еврото има надпис и на български език, значи вече му е дошло времето да изчезне.”

В началото на януари се поднови стар скандал с незаконен строеж върху 29 дка дюни край Несебър. После затихна, вероятно заради намерени по-ефективни начини за сваляне на властта. Ако го споменавам тук, то е заради възможността да се раздуха отново. Освен това да обвиняваш, че някой се бил напикал в гащите, докато ти си се наакал междувременно в своите, също е вид омраза.

 

Така че покрай 29-те дка несебърски дюни, които правителството на ББ…, се заговори за едни 144 дка други дюни, които сегашната жена на СС… А в началото на февруари по TV7 министър Лиляна Павлова съобщи, че като наложили глоба на главния архитект на Несебър заради дюните (10 хиляди лв), се оказало, че главните архитекти на Несебър били двама и щели да си разделят глобата. Главният архитект на София – един, на Несебър – двама. При това единият от тях бил и главен архитект на община Царево. За да няма двоумения, допълвам, че кметовете на Несебър и на Царево НЕ СА гербери!

 

Видяно по TV 7,Комисията ПАВЛОВ”  вечерта на 17 януари 2013 (не съм попадал на друга медийна публикация по този повод): 

 

Димитър Главчев, зам.председател на ПГ на ГЕРБ, разказа, че е получил от неизвестен подател колет, който помислил в началото за бомба. Повиканите специалисти развили пакета, в който имало голяма розова гума на която пишело  For really big mistakes (За наистина големите грешки). 

 

Спомням си от демократичните предишни години, че Кръстю Петков (от КНСБ, сега в коалиция със Слави Бинев, иначе „агент Еленков“) беше любител на шеговити подаръци от такъв тип.

 

На 19 януари 2013г. беше атентатът срещу Ахмед Доган в зала 1 на НДК.

На 25 януари 2013 година Велислава Дърева написа във вестник „Дума”: „23 години след 1989 г. твърде много хора си заработват имидж и рейтинг, позиции и самочувствие с помощта на един примитивен и безотказен политико-езически ритуал. Той съдържа едно задължително изискване: убий Доган. Убий го морално и политически. А най-добре - физически. И медийни помияри се сдобиха със слава; обществено известни мерзавци - с алиби за собствените си мерзости, а разни политически пигмеи - с власт. И грейнаха с ореола на национални спасители, на закрилници народни и единствените пазители на България от мрачните попълзновения на коварни инородци, иноверци и българомразци. И се самообявиха за Левски, Ботев и Раковски едновременно.    

23 години демонизират Ахмед Доган. Съзнателно. Обмислено. Умишлено. Настъпателно. Мразят го неистово. Мразят го истерично. Мразят го с опиянение. Защото се страхуват от неговата величина, от неговия авторитет, от неговия интелект, от неговия мащаб. Защото им произвежда нерви и комплекси. И го превърнаха в чудовище, в главен виновник, в обществен враг №1. 23 години всякакви кръчмарски патриоти съзнателно и умишлено демонизират и сатанизират и Доган, и ДПС, и всички български турци. Те са "турчуля", "резаци" и "чалми", които "трябва да си ходят в Турция", а най-добре - "да мрат".

Това не е просто език на омразата. Това е политика на омразата. Политика, направена от омраза, ненавист, нетърпимост. И главно - от политическа импотентност, интелектуална недостатъчност и антинационална безотговорност.”

 

Търсих да намеря в тази статия на Дърева думи на възмущение от поведението на делегатите на 8-мата национална конференция на ДПС, които по животински начин ритаха и се гавреха с вече обезвредения паднал човек на земята. Или поне някакъв намек на неодобрение. Няма!

Намерих друго, написано от В.Дърева: „Баш бабаитите Цветанов и Борисов да се гръмнат в слепоочието с тоя пистолет, дето уж не убивал - това ли е инсценировка?!”

Намерих и един коментар в Интернет по повод на тази статия. Подписан! (Стефан Николов, 27 януари 2013): „Не знам защо вашата партия е заревала за чужди вътрешно партийни проблеми. Като че ли вашите са малко. А да ви кажа ли откъде идват вашите ? От това, че едно говорите, а друго правите ! Затова от ден на ден избирателите ви намаляват и се налага да търсите ДПС, за да оцелеете.”

На 27 януари 2013 се проведе референдума за бъдещето на ядрената енергетика в България.

- На следващия ден лидерът на БСП Сергей Станишев коментира резултатите: „Този резултат е лична загуба за г-н Борисов. Хората не следват вече неговите указания, преодоляват страха, пропагандата и манипулациите".

- „Българският народ каза "Не" на Борисов, както и на неговите три "не"-та”, обяви и социологът Кънчо Стойчев.

- „Борисов претърпя голяма загуба. Тепърва ще разбере, че неговите хора, включително от ГЕРБ, гласуваха "за" на днешния референдум”, категоричен бе и левият депутат Румен Овчаров.

- Kоментар в DNES.BG (изпратен от avalon на 28 януари):

  „Интересна е конфигурация на "практичните незаинтересовани" от това България (българите) да е "чорбаджия" в регионалното производство и търговия с ел.енергия, а не "слуга" на производители на "перки" и "панели", ел.енергия и "кредити" - Германия, Турция, USA & KO.

ПЪРВО: "Клуба на заинтересованите" - лидерите на ГЕРБ и тяхното обкръжение от "честни" олигарси, банкери, бизнесмени, мафиоти и политици с "мъртвешки син цвят"...Неизлечимо болни, от "колониалния синдром" (проявяващ се като "неподкупна" зависимост интересите на неоколонизаторите - USA и Меркелова Германия), провеждайки "активното мероприятие", за поставяне в политически стрес на "твърдото ядро" на ГЕРБ" в две части:

-"Ъ (ер-голям)"- Регистриране в "Бойковия ЦИК" на групата на "77-те" депутати от ГЕРБ - "ЗА" развитие на ядрената енергетика;

-"Ь(ер-малък)". Спонтанното "ОНОДВАНЕ С ПОЗИЦИЯ" от Бойко "Последователния" на "зомбираните гейбаристи", с командата:
"ТРИ ПЪТИ НЕ!" три пъти "НЕ!"?!

ВТОРО: Клуба на "Неподкупните и на неподкебапчени цигани" - в Пловдивска секция, в циганския квартал има НУЛА гласували;

ТРЕТО: Клуба на "българите"- проявили висока (91%-на) гражданска солидарност, с интересите на Турция, за изграждане на атомни енергийни мощности и ниска (около 9 %-на) заинтересованост към Референдума.

- ЧЕТВЪРТО: "Клуба на българите със Северо-американско самосъзнание (Като не пренебрегваме факта, че пред комисията за полагане на клетва за получаване на гражданство, във въпросите към всеки един от тях присъства въпросът за позицията, която Той - кандидатът, ще заеме при евентуално военно-политическо противопоставяне между България и USA?).”

На 28 януари Бойко Борисов смени просветният министър Сергей Игнатов с Стефан Воденичаров.

- По този повод новият лидер на ДПС Местан каза: "Игнатов трябваше да си отиде отдавна, защото е един от най-слабите министри в новата ни история, той се провали като министър въобще, но проблемът е, че министърът си отива, но провалената политика си остава и тя е зададена от управляващата партия.

- "Ще преподавам Игнатовгейт на студентите по журналистика", заяви проф. Мирослава Кортенска.

 

На същата дата – 28 януари с поста си се раздели и Ангел Семерджиев, председателят на ДКЕВР.

„Изпускане на парата” нарече това действие Руслан Йорданов във в.”Стандарт” 29.01. - „Възможно е Борисов да се е събудил в лошо настроение, но е далеч по-вероятно той също да е разчел резултатите от допитването за Втора атомна като жълт картон към ГЕРБ и правителството. Затова премиерът спешно тръгна да гаси пожари, които дълго време тлееха по етажите на властта.”

Един ден по-късно на 29 януари беше покушението срещу Златко Баретата. Делничен ден, сутрин, на централния вход на Съдебната палата в София.

Ще прескоча коментарите на Алексей Петров, че управляващите са организирали това покушение и се опитват да му го прехвърлят. Но ще спомена директното изказване на вътрешния м-р Цветан Цветанов пред Бареков по ТВ7, че още през април 2009 година (ББ идва на власт половин година по-късно) е имало сигнал до самия Първанов за среща между Алексей Петров и Баретата за преразпределение на наркопазара. Ето какво казва Георги Първанов в „право на отговор“ в „24 часа“ от 2 февруари 2013:

„Действително през април 2009г. в приемната има постъпила жалба (не сигнал) от гражданин, осъден броени дни преди това от СГС. Сред споменатите в жалбата лица…“ и т.н. – прескачам конкретните подробности, за да запиша тук заключителните думи на Георги Първанов (президент, „агент Гоце“)  - „В ситуация на пълен провал на борбата срещу престъпността, на показни покушения в центъра на столицата, Цветанов се опитва с кризисен пиар да отвлече вниманието. За тези престъпления персонална вина носи Цветан Цветанов – един несъмнено семпъл човек, отдаден единствено на своята злоба и отмъстителност. Проблемът е, че в трудно време България има най-слабия вътрешен министър, отдаден изцяло на мисията за разправа с инакомислещите – от лекари до опозиционните граждани и политици.“

В края на януари британският вестник „Сън” публикува статия в която се казва: „От идната година гражданите на двете страни ще имат право да живеят и да работят във Великобритания без ограничения. Те обаче са привлечени не само от възможността за работа, но и от щедрата социална система”.

- Коментар, неподписан в DNES.BG: “Как на Острова могат да си позволят толкова, без да работят" ли?Хе-хе, ами много просто! Империя, ограбвала и потискала векове други народи, живяла на гърба на половината свят и все още живееща на гърба на част от него как да не може да си го позволи. Спирали са развитието на други заради собственото си развитие. А ние сме едни от най-пострадалите от имперската им политика,най-често те са задържали руснаците да не ни освободят от турците, Берлинския конгрес пак те са предизвикали, спомнете си.”

- „Бойкот на всичко английско“! Това предложи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в отговор на негативната кампания срещу българските имигранти във Великобритания. Той заяви, че Англия винаги е имала враждебно отношение и е искала България да остане в рамките на Османската империя. Не очаквам от англичаните топло отношение, но дали ни обичат или не, те са длъжни да спазват европейските принципи. Не може да има втора и трета ръка хора в ЕС, каза Сидеров пред Нова телевизия. Лидерът на „Атака“ предложи англичаните, които идват да си купуват имоти в България, да бъдат поставени в положение на враждебност, да се почувстват неудобно заради „глупостите, които говорят техни политици“. Българската държава се оглавява от хора, които се притесняват да кажат на съответния посланик, че това е абсолютно нарушение на европейските норми и да направят бойкот. Еврокомисията трябва да се сезира, това трябва да го направят нашите институции, за да бъдат приложени санкции към Великобритания, смята Сидеров. Той обаче заяви, че не очаква това да се случи. Не очаквам това от нашия премиер, той е много мек в кръста спрямо Запада, Брюксел и Англия и няма да посмее да каже нищо на английския премиер, коментира той.

 

Намерено в наш вестник („Телеграф”, 4.01.2013): „Артисти от Обединеното Кралство събират пари за България. На 18 януари в Royal Festival Hall в Лондон ще се състои благотворителен концерт в полза на децата с неравностойно положение и с увреждания. Целта на Фондация „Кедър” е да предоставя нови, по-добри възможности за живот на младите хора.”

 

Дотук подредих събитията в страната ни през януари 2013. Ще продължа по темата „Езикът на омразата“ със събитията от февруари в следващия постинг „Езикът на омразата-2“.

 

Но освен хронологията и изказванията, техните!, има нещо много по-важно - ЦЕЛТА им! Да не си мислите, че ще премълча!

Свалено за вас от форума на „Дума“ – Изпратено от ламбен на 2. Февруари 2013 - 13:51:

„Нацията няма идея - казва Андрей Райчев - "Нямаме решение как да живеем, няма спасителна идея. Хората не толкова искат Станишев или Борисов, а се чудят какво да правят."

След влизането в Европейския съюз, българите загубиха консенсусно общопризнатия си идеал и смисълът на съществуването на нацията се обезцвети и разфокусира.  Да не говорим, че влизането в Европейския съюз се оказа едно голямо разочарование и за двете страни. Засега на преден план се изтъква само недоволството на европейците от просмукването на задкулисни влияния и гангстерски елементи в административното управление (представител на гангстерските среди дори в момента е заел най-високия пост в държавата) и правосъдната система на държавата. Но не по-малко е разочарованието от другата страна - българите очакваха да подобрят чувствително живота си след това приемане, а излезе, че, освен да ни затворят реакторите, европейците не направиха нищо или почти нищо за решаването на икономическите проблеми на държавата, а те бяха тези, които ни подлъгаха да си я прекроим изцяло и наново. Но се оказа, че Европа въобще не мисли за инвестиции и внедряване в страната ни, а на преситения отвсякъде европейски пазар българите не ги чакат с отворени обятия. Да не говорим, че, всъщност, европейците мислят и действуват ... точно обратно на българския национален интерес - докато се усетим, те ни обвързаха отвсякъде с хранителни и стокови вериги, банки и бензиностанции, които изсмукват отвсякъде парите на гражданите и всъщност - българския национален продукт - и ги изнасят извън държавата. Над 80% от продаваните в хранителните и търговски вериги стоки, примерно, не са български! А при световно рекордно ниския плосък данък върху печалбата (наше родно партийно и крайно идиотско, внушено ни от шпионско гангстерското задкулисие от времето на прехода, решение), те ни смучат практически безнаказано.

Така, че - съждението на Райчев е много меко, според мен. Нацията не само няма идея - нацията е разочарована и се чувствува излъгана!!! Това е истината, според мен.

Е, и точно тук идва място за идеологията на нашата партия в този й вид, в който я обсъждаме тука във форума - реиндустриализация на държавата - чрез намирането на вътрешни пазарни ниши и обявяването им за исконно запазени за възстановяване на българската индустрия. И ако партията започне кампания в това направление, тя ще срещне голяма подкрепа не само от традиционния си електорат - също както се случи това в кампанията за Козлодуй. Много важен извод е това, който, ако бъде направен, ще има качествена промяна към по-добро в обществената оценка и подкрепа за партията. Това ни е първата и основна задача, която по никакъв начин не може да се реши, ако се остави на самотек индустрията, както беше досега. Тази задача може да се реши само с участието на държавата. Но, разбира се, не такова участие, каквото е досегашното! Защото само субсидиите на случайни проекти не вършат работа, ако става дума за реиндустриализация на държавата.

Трябва нещо много повече - трябва да се открият пазарни ниши и държавата отвсякъде да защити, да гарантира и да субсидира участието на български фирми в тях! Това е най-важното - а такова нещо досега не е мислено и не е правено въобще! Да не говорим, че е в пълен разрез с либертарианската мантра за пазарен подход, която ни разруши държавата.

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. stefansavov - За гредата и сламката
16.04.2013 13:18
Прочетете Вашата собствена бележка и кажете, кое изречение не е с "езика на омразата".
цитирай
2. dobronameren - чета и препрочитам, драги stefansavov
17.04.2013 10:28
и не виждам къде АЗ съм използвал езика на омразата. Изказал съм моите принципни несъгласия, дадени в курсив именно, за да се различават лесно от фактите, дадени в кавички (т.е. цитати с посочен източник и място, които така могат да се проверят лесно), с които не съм съгласен. Не съм използвал заплахи за смърт, не съм пледирал за затвор на комунисти, не съм ги псувал, не съм пърдял или пикал срещу тях... Последното е напомняне, че ТЕ, комунистите така пишат за опонентите си днес. Тогава Вие, stefansavov, защо ме приравнявате на тях?
Ако искате да сте честен към народа си, седнете и напишете Ваша защита на Идеите си. Вътре в написаното обяснете и защо несъгласните с тях нямат право дори да ги критикуват. Иначе излиза, че сте обикновен тарикат.
Впрочем може и да не сте тарикат. Има комунисти, които искрено вярват в Идеите си. Само, че е крайно време ТЕ да си отворят очите и видят колко много злина са донесли и продължават да носят техните Идеи на Човечеството. Крайно време е да разберат, че единственият им път за напред е Покаянието за направеното зло.
СЛЕД ТОВА аз ще съм един от първите, който ще те покани на своята маса и ще ти каже "Наздраве, приятел".
цитирай
3. stefansavov - Благодаря
19.04.2013 23:40
Оставам на своето мнение.
Не желая да Ви съдя.
Не очаквам отговор.
цитирай
4. dobronameren - Това, че оставате на своето мнение е честно и добро, че го казвате.
20.04.2013 10:14
И изобщо не става въпрос да се съдим взаимно. Тази работа е за Бога ни.
Хубави дни занапред.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1894213
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930