Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2013 19:01 - Езикът на омразата -2
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2013 07:35


Днес трябваше да продължа с прегледа на събитията през февруари 2013, показвайки връзката им с мащабния план на социалистите да премахнат Демокрацията в България, като я заменят с тяхната Диктатура. Щях да завърша постинга с припомнянето, че днес е 16 април, т.е. навършват се 88 години от атентата в софийската „Св.Неделя“, който е най-големият атентат в българската история. Отнел животите на повече от 125 българи, при това българи от тогавашния политически елит. Всички до един противници на комунистите, на БКП, която след септемврийското въстание  от 1923 година излиза в нелегалност.

Щях да разкажа това, за да покажа пак, че комунистите от БКП, новите т.нар. социалисти от БСП, са си такива убийци открай време. Затова за пореден път щях да предупредя, че не е достатъчно да отнемеш оръжието от ръцете им. Тогава те започват с езика на омразата и стигат в крайна сметка до атентатите (вече щях да съм разказал за атентата в Сарафово от юли м.г.). Гадните атентати - като допълнителна квалификация, защото те, комунистите не си признават извършването им, докато не ги натисне Историята за това. Защо, като викат, че ги правили в името на своята Идея? За атентата от 1925 година историята ги принуди. Макар и повече от 70 години по-късно! За атентата преди 4 години с полския самолет, който се разби на руска територия, на много символично място – Катин, и в който загинаха близо 100 души, всички до един от демократичния елит на полския народ (каква зловеща аналогия с атентата в църквата „Св.Неделя“!), още чакаме.

Щях…

Сега съм принуден да започна с това!

 

Снощи (българско време) беше извършен атентат в Бостън, САЩ по време на ежегодния маратон по улиците на града. Засега се съобщава за трима убити и още 20 тежко ранени, от които 14 деца! 

Какво чета днес в Мрежата, написано от Нашите социалисти. Тези, дето ще гласуват за Станишев и неговата компания:  (Правописът запазен.)

 

-      софиянец преди 16 минути

КОЙ БОМБАНДИРА СОФИЯ И ИЗБИ НАД 2000 МИРНИ ГРЖДАНИ! НЕ БОМБАНДИРАХА ВОЕНЕН ОБЕКТ А МИРНИ ГРАЖДАНИ. ЗАЩО ТРЯБВА СЕГА ДА РОНЯ СЬЛЗИ? БЬЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОМНИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯ! Кьрвава карма тегне над америка-дошло е време за разплата!

 

-      Като знам за 9.11? преди 49 минути

Като зная за 9.11 кой го извърши, нищо чудно и сега да има манипулация. Жалко за жертвите и ранените. "Жертвите са били преместени в специална тента.", "експлозиите са проехтели около два часа след като ... ", "начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив", "Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част" - много бързи бе, кога ги организираха всичките тези неща?!? Навярно НЕ СА ЗНАЕЛИ какво ще става, също като на 9.11 - НЕ ЗНАЕХА!

 

-      морски преди 51 минути

Слава Богу света се събуди и започна да си го връща на САЩ.

 

-      Анонимен преди 2 часа

До европеец. Да те е.а у европееца!!!А когато в Ирак загинаха хиляди невинни включително и деца ти къде беше да ни светнеш.Не казвам че оправдавам акта но на такива малоумници като теб трябва да им се обяснява дълго че в подобни взривове винаги е замесено ЦРУ и полититическата и еврейската икономическа върхушки с цел нова завоевателна война.Ще ми е кеф да нападнат Иран и тогава такъв бой ще отнесът че Виетнам ще им се стори песен!

 

-      Анонимен преди 5 минути

Каквото посадиш, такова ще пожънеш. американците и англичаните са избили в милиони пъти повече хора. Работата е там че те на това му викат борба за демокрация и тъпаци като нас вярват в това, а когато някой убива американци вече е тероризъм и по традиция балъците по цял свят трябва да се съгласяват с това. Да ама не... в момента понятието "запад" в повечето страни се възприема като купчина убийци на невинни за нефт, газ и др. благини!

 

-      Kомисия преди 8 минути

Цецко Цветанов може да отиде да помогне на господарите си. Той е много добър в правенето на "обосновани предположения".

 

Нали никой не си мисли, че горните екземпляри от човешкия род, ще пуснат бюлетина за ГЕРБ и за сините?

 

 

Е, време е да се захващам за работа. Продължавам със събитията, случили у нас през февруари 2013 година, и какво казаха нашите червени за тях.  

Но най-напред едно външно за България събитие.

На 2 февруари се проведоха избори за народно събрание в Куба, информират вестниците. И докато съвсем сериозно, наричат Куба „Островът на свободата“, още по-безочливо дават пояснения – „На изборите за 612 места ще се явяват 612 кандидати. Гаранция за честността на изборите е дал самият Раул Кастро, който в момента е на 81 години. Той е обещал още, че ще се оттегли от властта  през 2018 година.“

В същото време медиите ни проглушават ушите с исканията народни, че „Нашите 240 депутати трябва да се намалят наполовина“, „Два мандата и вън“…И това са същите протестиращи, които пишат по форумите ето така:

-      „Стига далавери!!!! Вива Куба виваФидел!!!!“

-      „Страната е уникална. Това го казвам като СВИДЕТЕЛ. Исках и още искам да живея в Куба, но хората учтиво отказват. „На нас неясни елементи от капиталистическия свят не ни трябват. Ние едва изгонихме нашите боклуци в САЩ, какво ще правим с нови такива отвън.“ Скоро ще се пиша политически емигрант, за да избягам от Тиквата и неговите тикви.“

 

На 3 февруари сайтът Биволъ публикува следното:

„На 9 декември 1996 г. Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор с името „Буда“. Мотивът за вербовката е, че контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник. На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник. Документът се публикува след щателна проверка за автентичност, потвърдена от 2 независими източника. Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в нашата платформа за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks. Ние не знаем кой е изпращачът, нито някога ще научим, защото използваната технология не го позволява. Да се търси източникът е безмислено. Подчертаваме това, заради българските данъкоплатци, които финансират богато ДАНС и сектора "Компютърни престъпления" на ГДБОП в името на една много спорна сигурност.“

 

Спирам тук, за да обърна внимание. Информацията на „Биволъ“ хем е „потвърдена от 2 независими източника“, хем „ние не знаем кой е изпращачът, нито някога ще научим“.

Връщам се на оригиналния текст на Бивола:

“Биволъ проследи съдбата на оперативния работник вербувал Борисов - Младен Георгиев и на началника му Спас Спасов, утвърдил регистрацията. Оперативният работник е бил шеф в охранителната фирма на Борисов ИПОН, а в момента е на висша позиция в ДАНС. Началникът Спас Спасов, който е бивш кадрови служител на Държавна сигурност, е работил във фирма на Алексей Петров.

 

Ще пропусна явното внушение за връзка между Борисов и Алексей Петров (4 дни след стрелбата срещу Златко Баретата!), но ще отбележа интервюто на ген. Кирил Радев по БНТ 1 („По света и у нас“ от следващия ден), където той каза, че „документът най-вероятно е автентичен“. По две причини.

 

Първата – генералът е бил началник на службата, „вербувала Борисов“ по времето, когато е той е бил вербуван.

 

И втората  - частната фирма, наета от ДПС да охранява нейната конференция преди две седмици в НДК (където стреляха срещу Доган, без да го убият), се нарича „Крон Секюрити“ ЕООД. Лицензът й е от 2008 година (Тройната коалиция!). Нейн съуправител е въпросният генерал Кирил Радев, заедно със сина си Ярослав Радев. Сега вече ми светна една червена лампичка, както това се случва често. Последно беше с бабата на Анна Колчакова. Сега става въпрос за дядото (?):

Ярослав Радев е роден е на 30 септември 1920 година в град София. В периода 1947-1955 година работи в Софийският университет, а след това отново след 1966 година. Между 1966 и 1968 година е секретар на Районния комитет на БКП за град София. От 1971 година е член на ЦК на БКП, също така член на Държавния съвет на България и председател на Съвета по законодателство към Държавния съвет. По-късно е заместник-председател на Държавния съвет и председател на Законодателната комисия на Народното събрание . Умира на 10 юни 2009 година в София.

 

Да добавя, че Кирил Радев е наследен на поста шеф на НСБОП от Румен Миланов, който преди две години(при Бойко Борисов) оглави БОРКОР. И още! Много станаха допълненията, ама какво да направя, когато ТЕЗИ са навързани като свински черва. Дърпам, щом съм почнал.

Предложението за регистрация на секретния сътрудник Бойко Борисов, което „Биволъ“ публикува, е подписано от оперативен работник, обозначен като НБ-22. С него се е съгласил (но подпис липсва) колегата му НБ-20. Предложението е утвърдено от началника на сектор "НБ" в ЦСБОП - подполковник Спас Мирчов Спасов. Това е и единственото име с подпис в документа.

 

Айдееее… Сега пък баща му на въпросния „единствен“ Спас се е казвал Мирчо Спасов. Това онзи отговорник за концентрационните лагери към ЦК на БКП ли е? Ако това е така, тогава излиза, че Румен Спасов (мъж на Веска Меджидиева, умрял преди няколко години) му е брат! Не му върви на рода Спасови. Мирчо Спасов умря скоропостижно през 1992 година, пет дни преди да се отвори делото срещу него за лагерите. Което, именно поради смъртта на главния обвиняем, беше прекратено! Сега научаваме, че последният от фамилията Спасови – Спас, е умрял само преди два месеца. Точната дата я няма във вестниците, но е някъде около Нова Година. Колко предвидливо излиза досието „Буда“!  

 

Убеден съм, че честно изречените клетви ВИНАГИ стигат до получателя им! Оказа се, че и последният жив от Спасовите е отишъл в ада. Ако това може да помогне…

   В началото на февруари в медиите се появи новината, че паметника „1300 години България“ пред НДК в  столицата ще се демонтира. За кой ли пореден път?!

Оказа се чиста пушилка за рекламиране на „Шоуто, което завладя света“ – Къртицата по ТВ7.  Защо тогава му отделям внимание? Ами, защото ще четете за събитията през март и началото на април (когато изтичат 100-те дни на „новата“ 2013 година). В тези следващи постинги ще разказвам за началото на предизборната компания, когато ЦИК вече ще е утвърдила партиите и коалициите, участващи в изборите на 12 май. Сега само правя анонса, че на 8 април ще научим, че новият председател на старото СДС Емил Кабаиванов  е поканил за коалиционен партньор движение „Гергьовден“ на Любен Дилов-син. Какво да кажа? Освен, че комбинацията СДС-КУКУ е куку. И да цитирам един коментар в Мрежата: „Значи, ще гласувам за ГЕРБ. Не ми остава друго.“

 

Но да се върна на Любен Дилов-син (или червен). Той бил продуцентът ли, вдъхновителят ли на въпросното „шоу, дето завладя света“. И в деня, когато един къртичин вертолет трябваше „да вдигне“ останките на паметника, въпросният обяви по телевизията в работното време на децата, че има проект на мястото на „петохуйника пред НДК“ да се направи паметник на една катеричка, която хрупа орехи.  

 

Вестник “Телеграф“ (бивш Петьо Блъсков, настояща Ирена Кръстева) написа с 3-сантиметрови букви (слава Богу, чак на 12 страница): „Катеричка сяда на петоглавия“. Кореспонденцията е подписана от Радослав Киров. В същия брой на вестника този въпросния Радослав е написал спомени за 10 януари 1997 година, които е озаглавил „Денят в който България се ядоса“.  

На 5 февруари почина Леда Милева. На нейното поклонение присъстват Георги Първанов, Валери Петров, Недялко Йорданов, Никола Инджов, Антон Дончев, Иван Гранитски, Любомир Левчев, Йорданка Фандъкова.

 

А за Леда Милева Бойко Ламбовски написа във в.”Сега” (Подчертаното е от мен, за да му обърнете внимание) – „С усмивка и такт тя цели десетилетия внасяше финес и европейска култура сред институции и хора, обкръжени от по-първични модели. Самата тя пишеше главно за петгодишни, може би защото е била на 5, когато баща й изчезва. И е трябвало да се почва с цивилизоването оттам, да се завързва нишката. Понеже, уви, нощта не спира да ражда от мъртва утроба - всички го виждаме. Както виждаме също, че нискочелите не спират да дебнат цивилизацията. Кой с жица, кой с авери, кой - само с простотията си.”

 

Когато на 20.02 почина Тодор Колев и тялото му беше изложено за поклонение в Народния театър, само на  100 метра от там, „народът” мяташе яйца по фасадата на Министерството на финансите. Бойко Ламбовски не нарече това „простотия”. Защо?

 

На 6 февруари се проведе заседание на Консултативния Съвет по национална сигурност при президента. След него на пресконференцията на стълбите, Цветан Цветанов каза, че българските следствени служби имат обосновани предположения, че зад атентата в Сарафово от м.г. стои военното крило на Хизбула.

Това вече отпуши съвсем калните цевки на човеколюбивата партия и нейните привърженици. Съвсем естествено! Днес на мушката на свободния  свят застава Хизбула, а утре идва техния ред! Съвсем неслучайно в сайта на Хизбула застана самият Сергей Станишев, за да успокои другарите, че българските социалисти са с тях и няма да позволят...  Какво точно?

Въпрос на време е Европейският Съюз да обяви Хизбула за терористична организация, както са направили това вече САЩ и Израел. Само че ЕС е сборна формация от държави и решенията в него се вземат с консенсус. Не трябва да има никой против. Обаче как като в Съюза са европейските социалисти, чийто лидер е самият Станишев?!  Докато не им омекнат бетонните глави или докато на европейските народи им дойде до гуша от такива „социалисти“, ще е така. Ето така:

-      Меглена Кунева пред информационния портал DNES.BG:

„Политическите лидери не поеха отговорност за липсата на сигурност в страната. Начинът да се сочат виновни, без да са изправени пред правосъдието, се прехвърля на международна почва. За българските граждани е важно да знаят дали и кога виновните за атентата ще бъдат изправени пред правосъдието? Ето причината ЕС да е толкова непримирим към нашата организирана престъпност. Защото тя е инфраструктурата на тероризма."

 

Кой в България поддържа инфраструктурата на тероризма след като самата Кунева безочливо лъже, че „върховният представител за външна политика на ЕС Катрин Ащън се въздържа да подкрепи българската оценка. Това силно ни тревожи“.

Олеле! Чиста Пръмова!

 

Цитати от международните агенции:

 

„Вчера Катрин Ащън поздрави българските власти за разследването на атентата в Бургас. Според нея обаче резултатите трябва да бъдат обмислени.“  - Разбира се! В ЕС решенията се вземат с консенсус!

Изявление на посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз: „България наистина направи много важна крачка и за себе си, и за Израел. Тя излезе напред и каза истината. И по смел и категоричен начин пристъпи в редиците на просветлените държави. Показа, че е достойна за уважение и за доверие. Слава Богу! Защото крачката можеше и да не е в тази посока, а към по-тъмна страна. България направи цивилизования избор, който се очаква от държава, принадлежаща към Западния свят. България не бива да се притеснява от позицията, която я изправи гордо пред света, защото е принципна и правилна. "

-      От името на ДПС по НоваТВ говори Йордан Цонев (с прякор „Ментата“ от първите демократични години): „Ние от опозицията питаме…?“

 

И аз питам. Опозицията в лицето на ДПС, против ли е международната политика на България?

-      Йордан Бакалов от името на Синята коалиция:

„Защо България стана цел на международния тероризъм? – заради политиката, която води ГЕРБ!“

-    "Не президентът е обявил позицията на Консултативния съвет, не премиерът, а онзи, който публично се е провалил в изявленията си. Това показва - колко дълбока е слабостта в ГЕРБ. Най-неубедителният човек в нашите очи не може да бъде сериозен източник на такава информация. Още повече, че е предизвикал масови притеснения относно косвения характер на доказателствата", коментира Иван Костов от ДСБ.

 

И този твърди, че ако не е бил той, нямало да влезем в Европейския Съюз?! Наглеци всякакви. Въпросът е друг – Защо виреят такива още в родината ни?

В началото на февруари в Пазарджик се проведе поредно заседание по делото срещу 13-те имами. Повдигнатите им обвинения са за проповядване на антидемократична идеология и за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в България организация "Ал - Уакф ал - ислями" - клон на едноименната саудитска фондация, действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

- Според Лютфи Местан (изявление пред журналисти в Стара Загора) „В България радикалният ислям е митологема. Няма да приемем и ще се противопоставим политически, ако някой провокира страхове и измисля основания, на които да се разшири полето на силово действие в определени региони. Не бихме искали това обвинeние да легитимира силовите действия на определени служби.”

- Коментар неподписан в DNES.BG: “Защо му е на България радикален ислям, след като си има ББ?

 

 

 

За началото и развитието на спонтанните народни протести – в утрешното продължение на тази тъжна за моята България хронология. Очаквайте „Езикът на омразата – 21“.

За финал „да завършим оптимистично“. Както обичат да казват по телевизиите.

„Лидерът на БСП Сергей Станишев и бившата му приятелка - журналистката Елена Йончева, бяха забелязани да си бъбрят на купона по случай 70-годишнината на журналиста Иван Гарелов. Двамата имаха сериозна дългогодишна връзка, но се разделиха.

Гарелов покани над 300 гости от политическия, културен, медиен и бизнес елит от последните 20 години в зала № 6 на НДК. Поводът за празника не беше само юбилеят на телевизионна звезда, но и представянето на новата му книга с емблематичното заглавие „Недалеч и неотдавна“, в която той описва преживяванията си при създаването на знаменитите му филми от горещите точки на планетата - от Близкия изток и Балканите до Далечния изток.

За юбилейното тържество Гарелов поканил президентът Желю Желев, бившите премиери Димитър Попов и Сергей Станишев, и други партийни лидери, интелектуалците Стефан Димитров, Светлин Русев, бизнесмените Борислав Дионисиев, Динко Динев, Христо Сираков, медийни личности, телевизионни звезди, певци, музиканти и близки приятели. За доброто настроение на гостите се погрижи любимият на Гарелов оркестър „Каручката“, а Тони Димитрова, Камелия Тодорова и Дони пяха "Happy birthday"

(Информацията е от в.“Труд“.)




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873564
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031