Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 19:10 - Новите нагли от старите нагли
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4490 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За „протестите на народа”. Мисля да започна от генезиса на предводителите им.

Благоевград: Людмила Манова

Това е онази госпожа, която полицията арестува преди петнайсетина дни, защото организирания от нея протест срещу високите цени на тока попречил на Миглена Кунева да проведе своя среща със симпатизанти. Тази случка беше широко и обстойно отразена от всички телевизии. Същите тези телевизии свенливо премълчаха едно случайно кадро от 48-я конгрес на БСП от миналата събота, където въпросната госпожа беше качена на трибуната. Добре, че някакъв единичен недоброжелател-провокатор ни обърна вниманието. Иначе така и нямаше да разберем за това. Днес. Защото се оказва, че на Людмила Манова е предложено 4-тото място в червената депутатска листа в Благоевград за предстоящите избори, а това няма как да се скрие в нашето информирано общество. Както и фактът, че Манова е регионален координатор на граждански съюз СИЛА за Благоевград.

Споменаването на СИЛА веднага ми припомни, че в моя архив има нещо свързано с това име. Отварям и намирам, че госпожата е щатен организатор на протести. Още от 2011 година. (Не мога да се стърпя да обърна внимание на годината – 2011-та! Не е 2007, 2008, 2009... Защото тогава нямаше за какво да се протестира – какви поносими цени бяха на тока, ех... Пък и само те ли? ) Във въпросната 2011-та тази госпожа е била организатор на протеста срещу „циганската престъпност” в Катуница. Нерде Благоевград, нерде асеновградското село Катуница. Ама, да не отваряме кутията на Пандора, казват социалистите. Сега ли му е времето да разпалваме етническа вражда?

Сега му е времето. Ще се отклоня, за да разкажа за „гражданския съюз” СИЛА, защото СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО! Той е създаден също през тази 2011 година. До днес бях запомнил, че това сдружение народно е създадено във Велико Търново от някакъв Георги. Влизам днес в Интернет и научавам от техния сайт, че не е Георги, а Чавдар (Валериев Здравков). Търново не се споменава, но е подчертана помощта на някакъв от Русе. Нататък няма разминавания. Създаването им е провокирано от високите цени на бензина през 2011. После апетитът идва с яденето. СИЛА протестира срещу цар Киро, шистовия газ, американските бази в България, които „не плащали наем” и т.н. (Впрочем СИЛА е абревиатура и означава Съюз на Истинските Любители на Автомобили). Нерде автомобилите, нерде военните бази. Ама, да спи информация под камък, че иначе ще обидим Доган и Лютфитата и уйде етническия мир у ряката.

За да не кажете, че говоря празни приказки, разглеждам за вас кои „харесват СИЛА”, както пише в менюто на сайта им. По градове.

Ето профилите на софиянци и техните собственоръчно написани интереси.

- Най-известното име е Миролюба Бенатова.

- Стоян Здравев – „Всичко се връща! Но колкото по-късно, толкова по-мръсно...”

- Лъчезар Асенов – „Жената е като пастета – един я отваря, всички си я мажат”

-Кадурин Иванов – „МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА! Аз не ходя трезвен на дискотека! ПИСНА МИ ОТ ТУРСКИ СЕРИАЛИ”.

- Димитър Стоянов – „за да нямаш махмурлук - не изтрезнявай...

- Георги Каридов – „Tsvetana Pironkova, Яко ме пере Тока....!!!, Ебанье с подфръганье и скубанье под мишниците”.

А ето и профилът на един благоевградчанин. Владислав Михтарски „Да направим Слави Трифонов ПРЕМИЕР!

Ако искате, проверявайте. Само не забравяйте, че въпросните твърдят, че именно те били НАРОДЪТ. Това твърдение е по-силно от онова, че Евгени Минчев бил лорд. От Итън!

Водачи на протестите от Варна: Иван Петров

Това е онзи намушканият с нож в гърба, както мирно се прибирал у дома след поредния народен протест. И този епизод беше широко отразен от медиите. Лекарите казаха пред тях, че опасност за живота му нямало – „Лека порезна рана на едната плешка. Но само десетина сантиметра по-надолу...” Нямаше да иронизирам, ако на втория ден по някоя от националните телевизии не показаха „ранения порезно” бивш футболист на болничното легло по анцуг, прилегнал удобно на една страна и полузавит с одеало. Чудесна болнична обстановка! Какво ли си мислеха НАИСТИНА болните му съседи по легло?

Днес сутринта услужлива телевизионна репортерка от една „турска телевизия” го интервюираше по време на новия протест в някаква варненска градинка. Той беше много ядосан, особено на „варненския кмет Кирил Йорданов, който е виновен за всичко”. Какво общо има кметът с целта на протеста, питате. Ами, самият Иван Петров на предишните избори е бил кандидат за кмет на Варна от Българската национално-радикална партия (?). Как да не е ядосан на кмета! Само, че на себе си трябва да се ядосва този футболист. Много е прост. (Което изобщо не е за чудене.) Без никой да го пита започна да разказва колко страдал за демокрацията в България. Която „го заварила в Малта, в 1989-та година”! Него, морският, от Варна! Малта. 1989. Рязане на съветски подводници за скрап...

А, и още. За да бъдем по-убедени, че протестира, тъй като „ножът е опрял до гърлото му”, през цялото време на интервюто държеше за ръка едно момченце на 4-5 годинки. Внучето! Хич може ли така бе, дядо. Ами, ако стане нещо и копоите на Цвъко и Боко пак те ръгнат у гърба. И този бил от „народа” също?! Ей, много ни е умен народа! Ето затова не вярвам на спаротоците, че сме „Началото на Началата”. Сега, ако някой започне да опонира, че ние не сме били такива, а дотам ни е докарал комунизма, да му кажа, че на порядъци по-вероятно е, не комунизмът да ни е намерил, а че НИЕ сме го измислили. Като гледам НАРОДА...

Идваме до София. Тук е голямата тарапана от лидери на протести. Ако питате откъде е Янко Петров, Дончо Дудев, Янаки Ганчев... не знам. Знам кое е момчето, което носеше плаката „Обществен комитет. ОВЧА КУПЕЛ”. Познавам го. Преподавал съм му, макар да беше всичко друго, но не и ученик. Прекарваше по-малко време в гимназията, отколкото в детската педагогическа стая. Ултрас от „Славия”. Сега чакам някой блогър-социалист да ми напомни, че Бойко Борисов е замесен в убийството на бай Миле. Фантастично!

Мога ли и аз да напомня, че днес в студиото на Канал 1 оня водещ Георги Любенов беше събрал забележителна компания да коментират кротко протестите - певецът Кирил Маричков, журналистката Виза Недялкова и спортистът Любо Ганев. Защо го казвам ли? Защото презирам наглеците. И ТЕЗИ, които твърдят, че днешните протести се родеели по всички линии с протестите от 1997-ма. Тъпанари отвратителни. Как си представяте Кирил Маричков и Виза Недялкова един до друг по времето, когато Иван Костов се пишеше „син”?! Днес обаче, когато НАРОДЪТ знае кой кой е, няма нужда от мимикриите комунистически. Ей, на - Царят Симеон II приветства новия тарикат, пардон – патриарх, Неофит, а Кунева се кани да управлява в коалиция с БСП. Разгеле! Дойдохме си на думата.

Забавлявам се, честно казано. Докато ТЕЗИ се гласят да управляват вкупом, знаете ли какво каза Любо Ганев? Че той не харесва протестите, защото протестиращите затваряли улици и площади, което му пречело да си върши работата. Естествено. Ганев е най-крупният монополист на търговията с метан в България. Всеки протест намалява НЕГОВИТЕ печалби. И ако „народът” повдигне въпросът за цените на метана, а?

Ами какво ще стане, когато Станишев се върне на бял кон в Парламента. Къде ще са тогава октоподите, килърите, наглите... ? На свобода естествено. Всяка помощ си има цената. И те ще позволят на този мижитурко да си осъществява социалната политика? Ама бил председател на европейските социалисти...!

Народе, народе, Кой те в таз проста люлка люлее?

Но да не се отклонявам от конкретиката. Която беше за генезиса на водачите на „народните” протести в столицата.

31-годишният Янко Петров е зам.председател на СИЛА, „която се свързва с Алексей Петров” – четете „Стандарт” например. Янко Петров е служител на „Чипита България”, а е завършил мениджмънт по туризъм. Иначе и той е дежурен протестратор. Срещаме името му още от миналата година около протестите срещу високите цени на горивата и на мобилните оператори. Зевзеци във Фейсбук допълват, че е едновременно фен на Миглена Кунева и Симеон Дянков и член на неправителствената организация „Национална алтернатива”. Футболен привърженик на ЦСКА и на делото на Васил Левски.

Запален привърженик на ЦСКА е и Янаки Ганчев. Той пък е председател на Управителния съвет на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и Интернет услуги и беше първа писта в протестите срещу АСТА и мобилните оператори. Сред организаторите е на президентската кампания на Светльо от Хиподил. Скакуец същински.

Дончо Дудев (31 годишен) също е активен водач на всякакви протести. Като се почне от мобилните оператори, мине се по дупките на пътищата и се опре до новините на турски по медиите. Иначе е родом от Стара Загора и член на гражданското обединение „Протестирай”.

Да не забравя Андрей Слабаков, който протестира също срещу всичко – на Орлов мост, пред НС, пред Президентството, срещу забраната за тютюнопушене, срещу монополите, срещу правителството, срещу матраците „Дормео”, срещу продажбата на консерви в „Билла”... О, увлякох се! До него, Слабаков, стои Коев Константин. Страшен флейтист, твърди един морав морав, че чак син блогър. Златна му била флейтата. И той нямал пари обаче да си плаща тока.

Днес гледам протестите на едни нови/стари наглеци – от БОЛ „Раковски”. Сред редиците им един бивш военен министър на червените Николай Цонев. Това го разбирам. Къде да бъде другаде, освен при другарите си червени генерали! Но миналата седмица имаше протести на майките. Вижте, че на клипчето в DNES.BG по този повод Николай Цонев е на втория ред отдясно. Тика една детска количка. Жена му знае ли? Впрочем той май се разведе с нея и се ожени за една млада симпатизантка.  

Ама как бе, социалисти, ще станете републиански шампиони с тая къса резервна скамейка?

На неспоменатите поименно се извинявам. Сега за анонимните.

Пред мен е една снимка от вестник. На нея засукана млада хубавица държи плакат на който пише: „Писна ни да спим на студено, за да ви храним!” Тая трябва да е много зле със секса. В тази връзка онзи ден, мисля „24 часа” беше, ни припомня, че по време на протестите пред Народното събрание в зимата на 1997 година 4 хубавици по сутиени и гащи агитираха да се гласува за СДС. Днес едната, има й името, ама аз не обичам и курвите, особено политическите, та не го запомних, била пиарка някъде из централите на Е-дин-ство – ДС-Б - Е-дин-ство.

Една друга снимка от протеста пред Президентството. Първият, преди няколко дни. (За снимки от „поредния” днешен ще чакам утрешните вестници.) Един юнак от „народа”, комуто се вижда само обръснатото теме, се е скрил зад плакат на който с големи букви е написано „Искаме кръв”.

И в отговор на тази справедлива провокация се появява агентът Павлов, Костадин Георгиев Тренчев от КТ Подкрепа, ако не бъркам, с интервю на  Мила Кисьова от в.„Стандарт”,22.02.2013, което е наречено „Национална стачка, за да няма кръв”. Ето какви опасни глупости пише там:

 „В една дестабилизирана ситуация може да се очакват конфликти от всякакъв характер. Има глави, в които се върти идеята да се действа със сила, макар че нито армията ни, нито полицията ни са като хората. Други пък могат да направят съвсем лесно провокация, така че да бъдат убити хора. Има вариант да се тръгне и към етнически конфликт – да се запали една църква или една джамия и нещата да излязат извън контрол. Ето защо нашият Национален стачен комитет започна да подготвя структурите ни и в случай на нужда да се обяви национална политическа стачка, за да се противодейства на подобни пъклени намерения. Това е нашето оръжие – хората да преустановят работа и така да покажат, че не подкрепят подобно развитие на нещата.”

Ама този наистина е луд! За да се „уталожат нещата”, дайте да изкараме всички хора на улицата! По какво се различава тази глупост от другата – „Бойко да си ходи! Ние искаме смяна на системата!”

Впрочем какъв нонсенс има тук? Всичко е подредено: В света има две системи – диктатура и демокрация. Като си отиде диктатурата Бойкова идва демокрацията Станишева, нали така социалисти, комунисти, националисти, синдикалисти и други тарикатглисти.

Да, ама не!

Гледам хвалбите на разните тъпанари народни – „България се събуди”, „Народът въстана”... След което като надуят бройката на протестиращите не могат да ги докарат и до 100 хиляди. Ами че те само комунистите са около 800 000, доганистите – 400 хиляди, атакистите – 200 000, от Отечествения Фронт на СКАТ – още 100 хиляди. Ето как станаха милион и половина. Толкова гласуваха впрочем и за атомната „Белене”. Проста аритметика, направена от свободни хора.

Как, мили хора, ще вкарате народа си отново в социалистическия лагер с такива тъпи евтини стари номера? Имате два пътя. Единият да повикате Съветската армия, може и на връщане от Брюксел. Ако пък тя не рачи да бие път насам, тогава ви остава другия – да се натоварите от варненския кей привечер и вие да отидете при нея. Това е.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 100jan - Два странични въпроса, ако позволите
25.02.2013 18:13
Не бях влизал в блог.бг от много време и сега чета старите Ви постинги. Върнахте ме в онези шеметни времена в началото на промените в България, припомнихте ми някои позабравени факти и най-вече как се чувствах тогава - едновременно в еуфория и разочарование. Благодаря Ви за което!

Въпросите:
1. Бихте ли разказали по-подробно кой и какъв е Емил Хърсев. Това име не слиза от вестникарските колони вече 20 години, а единственото, което пише за него е, че е доктор по икономика.
2. В някои от вашите постинги пишете за "читателите на книгата". Оставам с впечатлението, че тези постинги са част от Ваша книга. Бихте ли казали нещо повече за това?
цитирай
2. dobronameren - Отговарям на Стоян
26.02.2013 10:20
Емил Хърсев не е мой човек. Не е демократ, както аз разбирам това понятие. Ако беше, как да кажа, по-долюбван от червените, т.е. ако пречеше повече на демокрацията, като Григор Лилов например, щях да имам по-задълбочени изследователски интереси към него. Мога да напиша само впечатлението си, че самият той е разочарован от подценяването си от страна на Партията. Не зная причините за това.
Тези постинги наистина са откъси от една поредица от книги, посветени на най-новата история на България след 1989-та. Но те са само онези факти, които касаят развитието на демократичните сили. Иначе тези книги са далеч по-пълни, защото в тях са описани по дати, носители и последици всички участници в тези смутни години на прехода ни. Имам амбицията, която смятам, че съм защитил, те да представляват една пълна историческа хронология, започвайки от 1989г. до... докъдето Господ ми позволи. Досега са написани, т.е. стоят в чекмеджето ми, около 3000 страници. Практиката показва, че се падат по около 200-250 страници на една година от прехода. Само, че аз не съм любимец на комунистите като Стефан Цанев или Тошо Тошев например. Нито известен доктор като Искра Баева или Георги Марков. Пиша това с разбираемо съжаление, но и с насмешка. Когато му дойде времето, наши потомци ще поискат да прочетат как са живяли предците им. Аз ще ги гледам отгоре и ще се чувствам потребен. Човешкият живот е много кратък, но написаното - вечно. А преценката така или иначе я дава бъдещето.
цитирай
3. comfy - Е, Христо,
26.02.2013 19:47
ама с такива "факти" всички, които сме живели малко повече, сме бъкани...

Какво следва по-нататък - надявам се да разкриеш вижданията си...

Поздрави,

к.к.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893464
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930