Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 23:25 - За пътя пред народа ни
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4365 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Знаете ли кой е написал следващите след три реда думи? И кога са написани? Четете! Помнете! Защото, българи от всички разновидности, скоро ще ви се наложи да избирате. Ни повече, ни по-малко – съдбата си!

Затова в България всичко, що има свяст, разум, достойнство, чест или поне зачатъчна или остатъчна почтеност, всички разпилени късове от гражданското ни общество би трябвало да се обединят за общо противодействие срещу популистките и диктаторски поревки на днешните властници.

Нужен е и политически отпор. Политически отпор на всички политически партии и движения, които са част от най-новата демократична история на България, които са част от нейното настояще и които желаят да бъдат част от демократичното й бъдеще.

И едно взаимодействие между леви и десни, между партии и граждански движения – между БСП, ДСБ, ДПС и движението на Кунева е не само обяснимо и естествено. То е наложително.

Не може и не бива да се разчита само на това, че Европа ще озапти сегашните.

 А че сегашните трябва да бъдат озаптени и съпикясани няма съмнение. Сегашните трябва да разберат, че популистко-тоталитарно-комунистическите им забежки и балканските им мошеничества ще срещнат достатъчно твърд отпор.

Иначе ще става все по-гнусно.

Няма да ви кажа веднага кой е авторът.

А за времето на изричането на тези думи имате ли предположение?

Сбъркахте, ако си помислихте, че тези думи са съвсем пресни. Изказани са в публичното пространство на 30 декември 2012 година! Тази дата е:

- ПРЕДИ думите на Станишев, че „това правителство трябва да бъде свалено, ако трябва и с недемократични средства;

- ПРЕДИ скандала със строежа върху дюните на Несебър

- ПРЕДИ стрелбата срещу Доган на конференцията на ДПС;

- ПРЕДИ референдума за АЕЦ;

- ПРЕДИ появата на досието „Буда”;

- ПРЕДИ Станишев да се появи на сайта на Хизбула;

- ПРЕДИ дебатите в Европейската комисия срещу България, предизвикани от Калфин, Йотова и другите социалистически евродепутати;

- ПРЕДИ доклада на парламентарната комисия на Яне Янев за енергийната мафия у нас;

- ПРЕДИ протестите на майките, пушачите, зърнарите;

- ПРЕДИ Холандия да заяви чрез своя външен министър, че е смекчила своята твърдост срещу приемането на България в шенгенското пространство;

- ПРЕДИ началото на „народните протести” от улицата;

- ПРЕДИ 48-я конгрес на БСП;

- ПРЕДИ оставките на министри и на самото правителство на ГЕРБ;

- ПРЕДИ Местан да каже в Кърджали „Бойко, иди си с мир”...

Преди да ви кажа кой е авторът на тази прогноза - че България на ГЕРБ ще бъде взривена -  да ви дам един жокер.  Върнете се назад и вникнете в думите на знаещия: „едно взаимодействие между леви и десни, между партии и граждански движения – между БСП, ДСБ, ДПС и движението на Кунева е не само обяснимо и естествено. То е наложително.”

Пак не познахте. Нищо чудно. Авторът е „син”, представяте ли си?! Единственото утешително е, че той не харесва СДС на Емил Кабаиванов и че е от „Единство”-то на Иван Костов, Надежда Неийнски и Мартин Димитров.

Той се казва ИВО БЕРОВ.

Хайде сега да се върнем пак назад в изложението, да прочетем отново събитията, които се случиха СЛЕД предписанието Берово да прегърнем „единството” и да си отговорим коя е партията в чиято програма за действия те са записани: БСП, БСП, БСП, и ДПС.

Тогава кой е изнесъл тази вътрешна информация на Беров ? Станишев? Може би, макар че кандидатурата на самия Иван Костов е не по-малко подходяща.

ГНУСНО Е!

 

Тук би трябвало да свърша този постинг, казвате. О, не! Защото бъдещето на България няма да се управлява от Станишевци, Костовци, Догановци и Куневци. От националсоциалистите в АТАКА и НФСБ – още по-малко. А от партия и партии, чийто прототип е ГЕРБ. Не говоря за СДС, че веднага ще напъплят Беровци, Минчевци и Дайновки.

Ще се обоснова, разбира се. Ще го направя малко отвлечено, малко по-философски, малко по-общо, както прилича на един народ, който твърди, че...

Нашият физически свят е тримерен – има дължина, ширина и височина. Декартова координатна система, както се учи в училище. (За момчетата с качулки, които говорят днес на улицата от името на цял народ, това са глупости. Нормално е - човек съди според собственото си ниво на компетентност. Ох, те и това няма да разберат. Затварям скобата.) На умните хора тези три измерения са недостатъчни. Те са съвсем прави, че светът ни има и четвърто измерение – времето.

Хората, които могат да мислят и развиват това свое качество, не спират дотук. „Човек не е само сбор от химически елементи, албумин и разни други слузести материи във Вселената, а нещо много по-дълбоко, величествено в своята непознаваемост, което се нарича Смисъл или даже Дух.”, е казал един от тях. Че е така, така е. Тогава съвсем естествено е нашият Духовен Свят да има своя „декартова система”. Познаваме я, живеем в нейните правила. Наричаме я „Вяра, Надежда и Любов”. Завършвам теоретичното въведение с твърдението на умните хора, че четвъртото измерение на духовния ни Свят е Родолюбието. Родолюбието, разбирано не само като обич към Семейство и близки, не само към съмишлениците ни, но към всички живи и мъртви наши сънародници. Независимо от качествата, пороците и другите техни особености – верски, етнически, политически, физически, интелектуални.

Защо разправям тези неща ли? Обяснявам с примери.

Ако човек мисли само за днешния си ден, не за миналото си, не за бъдещето си, той е ограничен в обикновената декартова система. Ами, прескачаме го. Защото за нас, които можем да се движим напред и назад във времето, са съвсем очевидни неговите безплодни и безнадеждни лутания само в неговото днес.

Човек, който не познава Любовта – третото духовно измерение – е нещастен. Той не може „да лети”. Достатъчно ясно ли го казах?

Допряхме до Родолюбието като паралел на Времето. Родолюбието, което ни позволява да се движим назад и напред в народната си история, като преценяваме кое в миналото е било добро не само за настоящето ни, но предимно за бъдещето ни като Народ. Най-спорната, ужасно трудната и подвластна само на Избрани от народа ни задача.

Продължавам с примерите.

Комунистите не познават четвъртото духовно измерение. Те не са родолюбци. Нещо повече. Те преследват родолюбците и ги убиват, защото им пречат на Идеята за Интернационала или за Чистата раса. Тази тяхна основна идея може да се насажда и поддържа само с непрекъснат терор. Затова за комунистите загубата на властта е недопустима. Тя е смърт за тях. Тъкмо това е фактическата, по-голяма от Стара планина, причина да нямат никакво бъдеще в Новия Свят.

Демократите са необходимите толерантни хора. Самата Идея, че няма незаменими и вечни благодетели, и врагове също, че всекиму трябва да е разрешено, дори задължено, да участва със свои идеи и възможности в общото управление на народните работи, е вечен възпитаващ механизъм.

Няма да се подведа да развивам тук разсъжденията каква е ролята на Бога, като независещ от нас и надзираващ ни контролен орган с наказателни функции. Само ще напиша, че именно поради това Бог и Комунизъм са несъвместими. Как ли ще се справи с ТАЗИ ЗАДАЧА нещастно увредения генетично Неофит.

А споменавам въпросния, защото чух първите му думи в неделя. Нищо съществено. Общи приказки, кухи и празни. Освен това знам Делата му довчера. И други ги знаят. Затова го харесват Мадам В., почитателка на Доган, попиканата госпожица, почитателка на Луканов, Петър Берон от Желевото СДС, Александър Каракачанов от „зелените“. Не съм чул водачката на българските граждани с подменената фамилия, но и там не може да има геле.  

И завършвам със следното. Бойко Борисов е първият български жив държавник, който каза: „За мен интересите на българските граждани са по-важни от интересите на моята партия. Аз не искам да виждам кръвта на моите съграждани на улицата. Власт, която народът оспорва, не ме интересува. Връщам му я. Ще се видим на избори.“

И го направи. Подаде си сам оставката. Колко много имаме да се учим от тази негова постъпка.

ДА ГО НАПРАВИМ, БЪЛГАРИ!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - Май не те четат много?
27.02.2013 08:01
И от това имаш колики? Свиркай си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887446
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930