Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 19:25 - Езикът на омразата - 21
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2013 07:38


 

Какъв хубав слънчев следобед! Първият истински пролетен ден. Аз се занимавам с партизанските акции на столетницата!

 

Денят е сряда 6 февруари 2013. Нататък давам думата на Светослав Терзиев, специален пратеник на в.“Сега“ в Страсбург. (Всички подчертавания са от мен, защото искам непременно да им обърнете внимание.Така сами ще си отговорите за „цвета“ на журналиста и медията му. Които, по думите им, са „брутално пресирани от правителството на Борисов“. )

 

Европарламентът в Страсбург стана свидетел на небивало остър сблъсък между българските евродепутати, в който бяха привлечени съюзници от други държави по политически признак. Дебатът за върховенството на закона и свободата в България излезе от конкретния си повод – покушението срещу Ахмед Доган – и стигна до призиви да се въведе пълно наблюдение над България, която не спазва елементарните демократични принципи, задължителни за държавите в ЕС. Депутатите от ГЕРБ бяха в отбранителна позиция и настояваха чрез съпартийците си в Европейската народна партия (ЕНП), че дебатът е безпредметен. „Чудя се какво се дискутира днес”, даде тон депутатът от германския Християн-социален съюз (ХСС) Манфред Вебер, чиято партия е силно ангажирана с израстването на Бойко Борисов като политик в България. Британският либерал Греъм Уотсън, който предизвика дебата, заяви, че е очевидец на покушението над Доган като гост на конференцията на ДПС, и затова ще следи как наблюдението над България от Европейската комисия ще вземе предвид този инцидент. Уотсън й подсказа какво има предвид: „Българите се движат в правилна посока, но управляващите – не.  Самата Комисия вече го определи като вътрешна работа на държавата и се постара да се дистанцира.“

 

(Онова, което Светослав Терзиев едва-едва  загадва с последно си изречение е - „Партиите в ЕС са се разбрали да не гласуват резолюция, за да не се приеме тя като опит за влияние на предстоящите през лятото у нас парламентарни избори.” - официален цитат от „Труд” още на 2.2.2013)

„Британският националист Джерард Батън се възползва от спора, за да заяви, че от 2014 г. българи и румънци се готвят да залеят страната му с имигранти. „Българите искат да напуснат страната си, защото е бедна и обхваната от престъпност. В България животът няма цена – много е евтин. Мафията в България си е купила държавата, няма свобода на словото. Предлагам да се спрат европейските фондове за България, за да не отиват милиони евро в джобовете на престъпници”, каза той. Лейбъристът Клод Мораес продължи британската серия по адрес на България, като напомни, че със сегашните си действия управляващите нарушават дори базовите Копенхагенски критерии за членство в ЕС. „Трябва да помогнем на тази държава членка, в която след 20 години демокрация съдебната независимост остава проблем, каза той.“

 

 И сега допираме до истинската цел на този дебат в Европейската Комисия – да се дискредитират управляващите от ГЕРБ чрез стимулиран европейски натиск като крайната цел е ни повече, ни по-малко, да се смени управлението на България със социалистическо. Което означава?- Какво означава отговаряйте си сами!

„След като имаше изказвания на депутати от Испания, Холандия и Франция започна бурна престрелка между български евродепутати. „Сегашният дебат е безпрецедентен”, даде първи изстрел Андрей Ковачев от ГЕРБ. Той обвини БСП, че „иска да го използва за изборите и че не се колебае да дискредитира страната”. Според него е манипулация, че у нас липсва свобода на словото, защото опозицията от сутрин до вечер шества из медиите. „Девизът е: всички против ГЕРБ”, заключи той. Илиана Йотова от БСП отправи призив за „цялостен мониторинг над България от ЕК на подготовката и провеждането на изборите”, но бе прекъсната поради изтичане на времето. Филиз Хюсменова от ДПС поиска ЕК да наблюдава делото за покушението над Ахмед Доган като дело с висока обществена опасност”. Моника Панайотова от ГЕРБ скочи с обвинение срещу опозицията - „Социалистите и ДПС водят антиправителствена кампания в ЕП, която се превръща в антибългарска кампания. Това е компроматна предизборна надпревара”. Като изчете предварително подготвен текст, Панайотова се обяви остро срещу „спекулациите за миналото на нашия премиер”. Станимир Илчев от НДСВ додаде: „От сутрин до вечер правителството се грижи за своя образ чрез контролирания печат, а обществото е оставено само да се оправя с престъпността. Днес българският гражданин е в опасна зависимост от държава, в която министър-председателят се изявява като неин собственик”, каза той. „Този дебат унижава България”, възкликна Надежда Нейнски от групата на ЕНП, която все пак се дистанцира от ГЕРБ, като добави, че при сегашното управление държавата остана извън Шенгенската зона. Депутатът от ГЕРБ Владимир Уручев обобщи: „Днешното омаскаряване на страната е недостойно”, а съпартиецът му Преслав Борисов добави: „Позорно поведение е да се представя държавата по такъв начин в Европарламента с цел само да се влезе в българските вестници”. Антония Първанова от НДСВ репликира, че правителството ограничава журналистическата независимост, като злоупотребява с европейски средства, за да финансира незаконно медии. Унгарската социалистка Зита Гурмай призова към края на дебата: „Аз също искам да се засили контролът над България”. Нейният съпартиец Ивайло Калфин се съгласи: „Това е полезно за българските граждани, които искат подкрепата на ЕП, за да се промени положението”.“

 

Българските граждани? Кои български граждани? Какъв процент от българските граждани са поискали защита от Ивайло Калфин? – Все въпроси, чиито отговори, онези които не са български граждани според Калфин, ще получат в затвора най-малкото, когато съпартийците му дойдат на власт. Ако нещата вземат онзи отвратителен обрат от дните на „светлия Девети“. Което никак не е изключено, изхождайки от целите им. 

Слушайте: (Смисълът е изведен в заглавието!)

Февруарската революция - veselina stoanova

/ba6tata4.blog.bg 14 апр 2013

Февруарските протести, които бяха "абортирани" с внезапната оставка на Борисов, с ирония или пророческо предчувствие бяха сравнявани от някои коментатори с февруарската революция в Русия през 1917 г., която стига до ноемврийската. Сега вече е топло, дори бунтовна Варна е кротка, чака туристите. 50 000 бедни получиха по 50 лв. еднократна помощ. И няколко майки също. Розите ще цъфнат. Яйца за Великден ще има и без Миро Найденов да кукурига като петел на бунище. До 12 май на пазара ще се изсипят стотина милиона лева. Откъде ли? От изборите. Ромският глас вървял по 100 лв. Ето, икономическото оживление настъпва. Ще се излъчи временно правителство. После ще чакаме ноември. Гражданите трябва да проявят политически интерес към изборите на 12 май, защото ако не го направят сега, наесен ще има поправителен, предупреди лидерът на ДСБ Иван Костов по време на предизборна обиколка в Сливен.  Според “тъмносиния“ лидер вариантът с нов вот ще доведе до политическа нестабилност и има вероятност да се повторят години отпреди Втората световна война.

 

Предупреждението, че след Февруарската революция от 1917г., когато болшевишкото движение е смазано със сила, идва Октомврийската революция от същата тази 1917-та, когато болшевиките вземат властта и избиват няколко милиона свои сънародници за отмъщение, е съвсем пряка. Само едно не ми е ясно на мен – за чий ... , както пише една курва в блога, в целия този сценарий на социалистите е замесен Иван Костов?!

 

Е, и този Великден ще дойде, и следващия, и по следващия, без да има нужда комунистите да кукуригат на бунището. „За мен е ясно, като че ще съмне”, както е казал поетът. Но за да стане устойчива практика това „ясно” при следващите наши поколения, аз днес си губя времето в писане, вместо да се радвам на слънцето. Успокоителното е, че съвсем не съм сам в тези си старания. Пиша, защото знам, че има кой да ме чете!

 

Денят вече е 16 февруари 2013 година, събота. В този ден в най-голямата зала №1 на НДК се състоя 48-я конгрес на БСП.

Две смешки. Първата – в бройката на тези 48 конгреса НЕ ВЛИЗАТ 14-те комунистически конгреса на БКП в периода 1948-1990. А БСП се гордее със своята 120-годишна история от която само 23 са нейните. Втората – кой глупак така подхлъзна Станишев и постави в устата му новия девиз на Партията „Мисли първо за малкия”. Без уточнението, че става дума за „малкия бизнес” първото и комай единственото за което се сеща обикновения българин, са няколко имена – Кристиян Вигенин, Азер Мелихов...

По-сериозно. Дори зловещо по-сериозно:  „Ние сме социалисти и никога не сме стояли настрани, когато народът е бил в беда. ГЕРБ вкараха България в диво Средновековие. България е на колене. Трябва да се намесим решително”, отсече лидерът на БСП на този конгрес.

 

Вярно е, другарю! Практиката ви е да помагате на „народа си”, вкарвайки другата му половина в концентрационни лагери. Най-малкото! Какво? Да не би да не се случвало? Ще кажете, че не сте комунисти ли? А защо броите тяхната история за ваша? Защо вашите днешни социалистически лидери са синове на бащите си комунистически лидери? Впрочем, отричайки генетиката, винаги сте губили.  

И още зловещини: Левицата предлага програма за 10-годишна реиндустриализация на България. Това са два мандата и половина. Дори Раул Кастро е по-скромен – обещава само 7 години напред.

Ще завърша описанието на 48-мия с още няколко смехории.

- „Готови сме да управляваме и сами, целта ни е правителство с ясна програма и с подкрепа, получена за реализацията й”, заяви лидерът на БСП. – Само след два месеца същият лидер ще суспендира (така ли се казваше?) решенията на конгреса, заявявайки, че „ако БСП спечели властта, ще подкрепи съставянето на програмно правителство на широка национална основа”.

 

-  „Управлението ни беше висш пилотаж”, заяви Румен Овчаров пред делегатите на 48-ия конгрес на БСП. „Да си спомним как излязохме от властта, през кои четири години се увеличи двойно пенсията в България, кога безработицата беше 5 процента. Политиката беше наша, намалените данъци и осигуровки бяха наша заслуга и наш позитив - не може да ги оставим на коалиционните си партньори.” – След въпросните два месеца Румен Овчаров ще бъде извън листите на левицата, оставен сам да тренира висш пилотаж на собственото си летище. (Шегувам се! Овчаров още няма собствено летище. Дали пък?)

Завършвам с думите на Илиана Йотова. Онази същата на която „прекъснаха времето за изказване” на дебата в Европарламента преди 10 дни: „Сега е времето за действие. Свърши хубавото време за ГЕРБ”, коментира тя и прогнозира оттук нататък само купеста облачност от растящо неодобрение за управляващите и дъжд от оставки.

 

Наистина! Обещае ли комунист саботаж, по модерному – атентат, можете да му вярвате напълно!

 

На 12 февруари се появи първото по-сериозно предупреждение за подготвяни масови протести в страната.

 

"Бунтове и надписване", коментира "Стандарт" – „Докато се забавлявахме с яловия референдум за АЕЦ "Белене", Мародерите - както народът вече нарича ЧЕЗ, ЕОН и пр. - са на път да свалят от власт Бойко Борисов. Българинът бавно съобразява, но все идва ден, когато той се пита, защо Симеон Дянков е толкова свидлив към него, а пък на Мародерите им е позволено да са толкова алчни. Прост въпрос - но непоносим за цялата ни политическа класа. Защото става ясно, че тя от години само мели големи приказки, докато Мародерите без всякаква съпротива са колонизирали важни отрасли от стопанството ни. И сега те могат да свалят всяка власт в България. Бойко Борисов проспа един голям проблем и не предвиди, че е възможно да избуи нова нагласа у хората. Една банална сметка на Енергото, една нищожна хартийка може да превърне днес в бунтар буквално всеки. Борисов има само един полезен ход: да поиска от парламента отменяне на договорите с Мародерите.”

 

Народът се сети да поиска свалянето на Бойко Борисов от власт цяла седмица по-късно.

На 18 февруари Бойко Борисов уволни Симеон Дянков от поста министър на финансите и предложи на негово място Томислав Дончев. Защо? Коментарът излиза извън зададена ми тема – „Езикът на омразата”. Затова по ТОВА същество:

Прескачам важните, защото са зловещи, изказвания на социалистите, националсоциалистите и доганците. На тях утре ще им дойде реда. Дано утре да вали дъжд... Сега по-дребните – викачите, които вървят пред ловците с пушките.

- Вестник „19 минути” (напоследък много активен мъник, искам да кажа от младежкото обединение на социалистическите вестници) написа: „Томислав Дончев бил философ, а ще става финансов министър”. Демек хал хабер си няма от финанси.

 

А бе, какво образование имаха Мако, Дако, Пеко, Тошо, пък управляваха успешно 45 години цяла държава? Или ще отречете, че управлението им е било успешно? Ха, да видя куража ви сега!

- Телевизия NBT (Да не се бърка със софийската Нова ТВ. Макар това да е много лесно да се случи. NBT е пловдивска ТВ, собственост на Георги Гергов. Не мога да се сдържа. Неговото образование е свинско, т.е. станал е милионер,  отглеждайки свине  в собствена ферма. Като Косьо Самоковеца, забогатял от самоковски картофи. „Няма невъможни неща”.) Водещата, която се откроява, се казва Ива Николова (Милен Цветков в рокля. Същата арогантно изискана простотия.): „Борисов повика омразата. Народът не го иска. Да си ходи!”

 

Ох, и тая говори за „народа”... За коя „половина” на народа, бе моме? Дето е на улицата ли? Ами, че там са 100 хиляди макс, преброени общо за страната и по няколко пъти. Колкото са членовете на младежкото обединение на БСП, с включените вътре „еколози” – на Тома Белев и чистите българи от коалицията Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.  „Кажи ми какъв ти е началника, да ти кажа какъв си” – народна поговорка. „Ега ги у компетентните”, е казал шопът.

- Нова ТВ, самият Милен Цветков - „Часът му”: „Време е старите кучета да си ходят!”

 

Сещам се за един стар виц (?) – В преходните и заключителни разпоредби на старата югославска конституция пишело: Не важи за Тита.

- Евгений Дайнов: „Само главата на Борисов стърчи.image Това наподобява Виденовата зима. Изводът е само един - огромната стихия на улицата трябва да намери политическо решение. Политическата революция предстои да се случи в България. ГЕРБ свърши. Няма никакво значение кой е министър. Правителството няма ходове, освен леко да забави ситуацията.”

 

Този политилог е доказателство, че не само полето ражда тикви. И в Еленския балкан ги има. Казвал съм го вече, ама какво да направя, като този корен еленска тиква ражда нови плодове всяка година. Ако тиквата е едногодишно растение, тогава приемете думите ми образно.

 

Вчера получих един коментар, че моят начин на изразяване е също „език на омразата”. Не бива, драги ми stefansavov, да бъркаш иронията и надсмешката с омразата.

„За днес това е. Театър „Ви Лекува” весел ден желае.”




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893443
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930