Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2018 23:06 - Щатното - мои постинги с буквата "Ф"
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2019 09:39


Групата от мои постинги, започващи с буква “Ф” е само една. Защо “Ф”? – Направил съм алюзия с култовата реплика на Петър Стоянов, който поемайки поста президент на Републиката в есента на 1996г., каза: “България избра окончателно своя път на развитие. Фабриката за илюзии вече е затворена.”

“Ф” катоФабрики за илюзии”!

В първите 5 постинга от поредицата започнах да разказвам за времето след падането на правителството на Жан Виденов (зимата на 1996) и мислех да продължа, докато изчерпя цялото 4-годишно управление на Иван Костов (до пролетта на 2001 година). Когато обаче приключих с 3-месечното управление на служебното правителство на Стефан Софиянски (между Виденов и Костов), вече беше дошъл месец февруари 2013 – “енергийните протести на народа срещу монополите”, довели до оставката на първото правителство на Бойко Борисов и идването на Пламен Орешарски на власт, което се крепеше само на един глас мнозинство в НС, гласът на Волен Сидеров. После започнаха другите протести по повод лицето Делян Пеевски от ДПС, които продължиха почти година. Твърде интересни и важни промени в страната, които обсебиха (съвсем правилно) интереса на обществото ни. Никой почти не се интересуваше от някакви си “костовистки времена”. Затова спрях временно поредицата за “фабриките за илюзии”, дето “били затворени”. Мислех да ги продължа след време, но не стана – по същите причини: новите времена бяха по-интересни от ДСБ и Костов. И досега не съм изпълнил намеренията си да разкажа последователно и изчерпателно за периода на “синята приватизация на държавата”. Вероятно няма и да ги изпълня в бъдеще. България твърдо вече е член на Европейския Съюз и мърдане оттам няма. Което е чудесно. А кой крал, крал – това е тъжна констатация, но какво да се направи?! Кьорав карти не играе.

Виж, ако крадците решат да рецидивират, е друг въпрос. Демокрацията “бие през пръстите” такива. Справка: “автентичната десница” (която нито е автентична, нито е десница), Корнелия Нинова и бъдещето на ръководената от нея БСП, разните путинофили напиращи да ни приобщават към Евразията, изгниването на кадесарското ДПС. Увяхнали мили спомени на бащите и мъртвородени мечти на техните млади пълнобузести момчета. Разказвал съм и ще разказвам ТЕКУЩО за тези събития по конкретни поводи – четете постингите ми от другите групи. И тук в тази група “Ф” има такива (засега два) конкретни постинги – “Факти, ситни като камилчета”.

Ето датите на публикуване на постингите от поредицата:

За да не претрупвам изложението с дълги сини редове, вместо да давам директния линк към даден постинг, изписвам само датата на неговото публикуване. Така достъпът до него се затруднява, но за сметка на това изписването на името му на български език, ще ви помага повече да се ориентирате в съдържанието.

Заб.1      Намирането на постинг по датата на неговото публикуване става така:

- Влезте в архива на моя блог. За dobronameren.blog.bg този архив ще видите вдясно на основната страница.

- Изберете годината и после месеца на публикацията.

- В отворилия се списък с имената на постингите, публикувани за избрания месец, намерете датата и кликнете върху името на постинга, който търсите.

- Имайте предвид, че съгласно структурата на БЛОГ.БГ, постингите се разполагат в ред, обратен на тяхното публикувани. Т.е. последният по дата постинг е най-отгоре, първи в списъка. Ако търсите постинг с по-предната дата “слизайте надолу” по списъка. Първият по дата постинг за месеца е последен в списъка.

 

2013   фев  5 Фабрики за илюзии - вход

                     6 Фабрики за илюзии – вътре сме вече (убийството на Луканов)

                  12 Фабрики за илюзии – Доларова България (курсът на долара)

                  14 Фабрики за илюзии – Долу и Горе Валутния Борд (въвеждане на Борда
                       в България, хронология и спорове)

                  15 Фабрики за илюзии – Долу или Горе Валутния Борд (метенето свърши,
                       боклука остана)

2014  май 31 Фронтът е пробит

            дек 23 Ф като фабрики за илюзии (съдържание на постингите “Фабрики...”)

2017   юли17 Факти, ситни като камилчета (как Инвестор.бг инвестира в истината)

                   18 Факти, ситни като камилчета -2 (проектът ГДЕ на Радев-Трифонов)

2018   мар  23 Факти, ситни като камилчета -3 (епистоларните сексмераци на
                              хищниците и гъзовете блогъри в БЛОГ.БГ)

Подчертаните постинги са топ 3 на вашите предпочитания, т.е. най-четените.

 

Заб.2      Информацията по-горе обхваща постингите ми, публикувани до 31 октомври 2019г. Ще я актуализирам в началото на всяка следваща година.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893910
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930