Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2014 05:18 - Кой забравя какво означава ГЕРБ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4527 Коментари: 13 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Два дни вече медиите отделят твърде много внимание на случая „Розово“. В резюме историята е следната: кметицата на казанлъшкото село Розово Теодора Георгиева (от ГЕРБ) изпратила писмо до кметицата на Общината в Казанлък (също от ГЕРБ) в което настоява 11 бежанци от Сирия да бъдат изтеглени от селото, „за да не се стигне до етническо напрежение“. Искането е изпълнено веднага от настанителните власти – Агенцията за бежанците, и в момента изгонените сирийски бежанци са настанени на ново място в гр.Крън, също Казанлъшка община. Проблемът е приключен. „Голям праз“, както се казва. Преди няколко месеца цял град блокираше международен път със същите протести – да не се допуска превръщането на изоставено военно поделение край града във временен лагер за бежанци. И какво - някой да го помни? Не! Защото не беше изборно време! Нали?

Днес обаче тези 11 (словом единадесет) бежанци се превръщат в мъченици на - ни повече, ни по-малко – на „ксенофобията, която не е характерна за нашия народ“. Забелязвате ли следните особености?

- Става дума за 11 души, а не за всичките хиляди сирийски бежанци (колко впрочем са те, да е казало МВР-то на Йовчев?), които са разквартирувани из цяла България.

- Колко селяни от Розово са против тези 11 души? В репортажите на живо по телевизиите от улиците на селото говорят и хора, които не одобряват това отношение.

- Бързината в действията на Агенцията по бежанците, която за три дни премества бежанците на друго място, е впечатляваща. Преди медиите да научат за проблема. Изумителна е и бързата реакция на вътрешния министър и на главния секретар на МВР с която те дават пресконференция по въпроса. Те не бяха толкова бързи, дори по „пресния случай“ с убийството на баретата в Лясковец! Защо?

- Няма отговор на въпроса тези 11 души, когато са разквартирувани в Розово, регистрирани ли са адресно в кметството? Т.е. уведомена ли е кметицата за тях? Впрочем самият министър Йовчев на въпросната пресконференция игнорира този въпрос, както Мая Манолова реже опозицията ГЕРБ в НС.

- Не стана ясно тези 11 души имат ли статут на бежанци. Какво чакат? – „някой чиновник“ от Агенцията „да се натутка“ да им намери работа (говоря с езика на критикарите в България) или пък друг „чиновник“ да им оформи заповедта за експулсиране?

Вместо да търсят отговори на ТЕЗИ въпроси, медийните модератори повтарят и усилват внушенията на – сега пак забележете!на партиите БСП, ДПС, Атака, ББЦ, ВМРО и НФСБ, че:

- кметицата на с.Розово  и на нейната началничка в Казанлък са избрани с гласовете на ГЕРБ;

- общинските съветници от ГЕРБ в общината Казанлък са солидарни за „изгонването“;

- един депутат от ГЕРБ (Алексения Тилева) споделила във Фейсбук, че разбира притесненията на Розовчани:

- „Нашият народ“?! не мисли ксенофобски като тях…

Какъв извод си правя АЗ - с големи букви, за да подчертая, че този извод не го налагам на целия български народ. За разлика от цитираните по-горе… вечно прави. Без малко да напиша комунисти! 

За никаква ксенофобия българска не става дума! Става дума за пореден опит да се дискредитира политическата партия ГЕРБ. Че идат избори, опасни за комунистите избори.

Няма да питам защо комунистите правят така и докога ще се тарикатеят (каква мека дума само за покушители) срещу българския народ. Но ще припомня веднага, че ГЕРБ не е само кметицата на Розово, не е депутатката Тилева, не е дори и Бойко Борисов само.

ГЕРБ са Гражданите за Европейско развитие на България! Те също са част от българския народ! Че и на всичкото отгоре по-голямата му част. На всичкото отгоре са и подкрепяни и признавани за подавляващо голямата част от Европа и Света!  



Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - ???
01.05.2014 12:05
Аз пък си правя извода, че точно тези бежанци с нещо объркват гладкия ход на наркотрафика, контролиран от ГЕРБ.
цитирай
2. dobronameren - Какъв наркотик те гони бе, бате
01.05.2014 12:42
От Сирия? 11 души от едно семейство на фона на 11 000?
Да ти разправя една истинска история. Един човек се разболял, но не можели да му поставят диагнозата. Препращали го от специалист на специалист и никой не можел да каже от какво е болен. Допрял и до уролога. Той написал в "историята на заболяването" следното: Гъз като гъз. Търсете друго заболяване.
Та моят съвет към тебе, оливия, е същия - Търси друго "заболяване" на ГЕРБ!
цитирай
3. mikolaj - Проблем има
01.05.2014 13:41
Добронамерен, прав си, че изборната кампания е в ход. Тази нова бежанска истерия се изпозлва от медиите на Самарски, местният координатор на БСП.

Не си прав, според мен, за друго- че проблем няма. Напротив, проблемът е огромен. Защото ако депутат от ХДС изтърси, че в дадено германско градче не могат да се заселят чужденци поради това, че градчето е "етнически чисто", той/тя ще бъде изритан/а на другия ден от партията.

Не си прав и по отношение на следните факти:

1. Бежанците са 17, от тях 6 деца.

2. Хората са платили наем, който няма да им бъде върнат.

3. Български гражданин има право на престой до 7 дни на даден адрес без адресна регистрация. За граждани на държави извън ЕС не съм сигурен, но вероятно е 3 дни. Бежанците са останали в Розово точно 3 дни (настанени са на 24 април вечерта).

4. 11 (не съм сигурен за броя) сирийски бежанци в момента са намерили дом в Мъглиж (само за фактите, това е друга община). Там истерия няма, местните жители ги приемат без проблеми.

5. Хората в град Крън също приемат 17-те бежанци нормално. Защо тогава жителите на Розово не постъпиха по същия начин?


6. Много добре помня протестите против бежанския лагер. Тогава бях един от 3-4 души, които бяха против протестите. Моите родители също участваха, защото, горките, си мислеха, че "бежанците носят арабски грип". Тогава и ГЕРБ, и БСП, и НФСБ бяха обединени в протеста си.


Но това са само факти. Проблемът ще дойде, когато бежанците в Крън и Мъглиж бъдат нападнати от неонацисти. Тези хора също са водени от идеята за "етнически чисто село/град". Кой ще поеме отговорността тогава?
цитирай
4. dobronameren - Mikolaj, говорим по същество, нали
01.05.2014 18:32
Така отпада необходимостта да се заяждаме дали хората са 11 или 17. Впрочем аз не съм сигурен дали бежанците са 11 000 или повече/по-малко. Виж, липсата на такава точна информация е принципен въпрос, защото едно е да делиш отпуснатите пари на 10 хиляди или на 20 хиляди. Като имам предвид лъжите на днес управляващите, нищо чудно бежанците да са например 5 хиляди!
Ти можеш ли да кажеш със сигурност, че настанените в Розово не са "изметени" (в 3-дневен срок, както пишеш) оттам по поръчение на местния координатор на БСП? Или лично на Светослав Лазаров, например? Сигурен ли си, че хората от Крън, Мъглиж и др. приемат с отворени обятия бежанците? Ами, ако това е нареждане отгоре медиите да представят така нещата? Само не казвай, че такива НЕЩА при това правителство не са възможни.
Мога да се подпиша, че българският народ не е националсоциалистически мислещ. Убеден съм в това, защото съм част от този народ и знам как той мисли (както ти знаеш това за поляците). НЯМА НИКАКВА ОПАСНОСТ неонацисти да нападнат бежанци в България, тъй като неонацисти в страната ми няма. Тези, дето ни ги показват по медиите, приличат, ама досущ приличат!, на проруско настроените жители на Крим и Украйна. Изчисти ли се Путин, изчезват и те. Изчисти ли се от властта БСП, няма да остане пукнат "националист" от Сидеров, Каракачански, Бареков и Симеоновски тип в България. Помни ми думата. Това са креатури на организацията (тя е една), която иска да сме в евроазиатския съюз, а не в Европа.
цитирай
5. freeoldmen - Аз досега не съм гласувал, но вече мисля да дам гласът си за ГЕРБ !
01.05.2014 20:55
Като видях госпожа кметицата как защитава обикновените хора, си викам- това е моята партия!!!
цитирай
6. tutankhamon661 - 1. olivie - ???
01.05.2014 20:56
olivie написа:
Аз пък си правя извода, че точно тези бежанци с нещо объркват гладкия ход на наркотрафика, контролиран от ГЕРБ.



Ти си наркотрафикант, когото ГЕРБ са заловили благодарение на отличната полицейска работа по тяхно време. Затова сега разпространяваш лъжи, правейки се на "невинен". Точно като Сумиста - известен терорист-садист.

Ха сега докажи, че нямаш сестра!


цитирай
7. ivoki - Не съм фен на ГЕРБ, но точно това, ...
01.05.2014 21:34
Не съм фен на ГЕРБ , но точно това , което е публикувано си го мислех и аз.
цитирай
8. ivoki - Аз пък си правя извода, че точно тези ...
01.05.2014 21:35
olivie написа:
Аз пък си правя извода, че точно тези бежанци с нещо объркват гладкия ход на наркотрафика, контролиран от ГЕРБ.


НА КОЛКО РАКИИ НАПИСА ТАЗИ ГЛУПОСТ???
цитирай
9. mikolaj - А можеше просто да поговорят
02.05.2014 01:18
Добронамерен, затова цялата работа трябва да се разследва- открито и прозрачно. Но при положение, че идват избори...хм... Трудно ще стане.

Но не разбирам, какво й пречеше на Галина Стоянова да отиде при бежанците и да разговаря с тях. Да ги попита какви са, откъде са. Едно момче от тях говори английски. Вместо това тя реши да дава ТВ интервюта. Предполагам, че вината за прогонването (то си е точно такова) е на първо място нейна, защото тя е настояла пред полицията това да се случи. Друг е въпросът, че подобно искане е незаконно, и не би следвлао да бъде удовлетворено.

И всичко това показва колко малко са възпитани нашите политици в диалог и комуникация. Съвсем твърдо заявявам- в ГЕРБ- Казанлък управляват хора с диктаторски уклон. Нека да посещават по-често обучения за комуникация и социални умения. Политиката се прави от всички. Кметове и депутати са само наши избраници.

Колкото до неонацистите, такива има. Познавам ги лично. Писал съм и книга за тях, която никога няма да издам (защото за мен няма художествена стойност). Знам добре какво мислят- просто засега нямат власт, за да реализират плановете си.
цитирай
10. dobronameren - Отношение само за "колкото до неонацистите" от предходния коментар
02.05.2014 04:02
Че има неонацисти в България е безспорно. Какво мислят да правят - също. Но най-важното е твоят запис, mikolaj: "просто засега нямат власт, за да реализират плановете си".
И аз твърдя същото (почти) - Изчисти ли се от властта БСП, няма да остане пукнат неонацист. В душата на народа ми няма естествена среда за виреене на тази идея.
Но виж - ако се изчисти БСП от властта, съвсем не съм убеден, че веднага няма да се появи друга, но същата по същество "социална" партия. Защото Комунизмът разправя за простите хора, че ще живеят доволно, без да работят. А точно това много се харесва на преобладаващата част от моя народ. (Ето че не успях да се огранича "само до неонацистите".)
цитирай
11. mikolaj - Нямаме солидарност
02.05.2014 11:13
Естествена среда няма, но е лесно да се привнесе нещо, което не е типично нашенско. Тревожното е това неуважение изобщо към Другия, тази липса на солидарност по отношение на наши сънародници в неблагоприятна ситуация. Например инвалидите- как се чувстват те, когато четат по форумите думата "параолимпиец", използвана като обидна? Или думата фразата "играеш футбол като сакат"? Когато чуем за Дом за сираци, веднага си представяме бъдещи престъпници. И още, и още... Само гледаме в нашия си двор и не искаме да протегнем ръка към нуждаещия се. А когато някой му протегне, започваме да се чувстваме виновни, и съвсем типично за виновен човек, обвиняваме помащагащия за това, че помагал от корист...


Родителите ми са много солидарни хора по принцип, но те също участваха в протестите против бежанския лагер. Защо? Защото вярваха на телевизиите, прокламиращи, че бежанците са "терористи". И дори аз не можах да им обясня, че това е пълна глупост. Вече съм се отказал да променям мисленето на големи хора. Само децата могат да бъдат учени на толерантност днес, затова и обичам да работя с тях (по-точно, с ученици).
цитирай
12. dobronameren - Още по темата за Розово - 8 май е, 10 дни спустя
07.05.2014 19:50
Freeoldmen-a е публикувал постинг, наречен "Извинетесебе". Ако го прочетете, ще разберете, че трябва да се извиняват политиците от ГЕРБ и техните привърженици за своите ксенофобски прояви към 11-те сирийски бежанци, изгонени от с.Розово. Опорни Точки, както се казва - трябва да се следват!
Сега да напиша, че в положителните коментари към тезата на ФОМ - че ГЕРБ са виновни, са се разписали следните блогъри (До един познати от моята поредица за злобните червените "унгарски пенсионери", "късопишковци" и "тез червени домати"): seasonofthewitch, vishnichka (с препратка към blondinkas4uk), podvodni, mt46, aip55, miledi46, kbalenciada, coacoa11, hopfen, djani, esterbg, alchemist и някаква "Шушона Шушонова".
После аз съм правил списъци. те сами се навървят като свински черва.
Извинявам се, mikolaj, но не мога да последвам съвета ти да проявявам солидарност с такива. Оправяй се сам.
цитирай
13. kostadin - А Сталинка -нашата еврокомисарка ...
14.05.2014 08:02
А Сталинка -нашата еврокомисарка ни съветваше да ги заселим в странджанският край,защото бил обезлюден
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893919
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930