Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2013 17:50 - Топ 3 на глупостите в периода 16-31 януари 2013
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2894 Коментари: 10 Гласове:
2



Моите топ 3 на глупостите в родината ни през периода 16-31 януари от 2013 година. Не съм ги подреждал. Очаквам това да направите вие. Очаквам да добавите нови или да отхвърлите някое от предложенията.

Номер 1:

По повод на резултатите от референдума за АЕЦ, които са

Гласували ЗА:             20% . 100% . 60% = 12 %

Гласували НЕ:             20% . 100% . 40% =   8 %

и ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ:   100% - 12% - 8 % = 80% 

                                                              от българския народ

турчинът Лютфи Местан е казал: „Това е първата голяма загуба на Бойко Борисов. Няма обаче да е последната, предстои му най-тежката загуба - тази на парламентарните избори. От днес България вече не е същата. Днес отбелязваме истинското начало на края на ерата "Борисов" в българската политика. Никой не е вечно на власт. В този смисъл смятам, че той допусна много голяма тактическа грешка, ако беше останал на онази неопределена позиция, може би сега нямаше да даде основание за тези много верни, за съжаление, политически изводи. За него особено болезнен е фактът, че този вот на недоверие беше гласуван не от българската опозиция, а от суверена - българския народ.”

И допълнил: "В близката ни история представителната власт взе решения, които ако бяха подложени на референдум, щяхме да бъдем изправени пред коренно различен резултат и тогава може би нямаше да сме нито в ЕС, нито в НАТО."

Диване! В международен план! Ние ще бъдем глупаци, ако допуснем на изборите през юли ТОЗИ, ТАКЪВ, да дойде на власт.

Номер 2:

Блогърът vladobo написа:

„Управляващите в Обединеното кралство, са доста глупави хорица. Сега са се загрижили как да ограничат притока на имигранти от Румъния и България през идната година, когато ограниченията за това ще отпаднат. И понеже са заблудени овце и им е напълно неясно защо хората мигрират в страната им, те ще се опитат да правят някакви измислени пропаганди за това, колко е лош животът на острова. Още от сега предвкусвам голяма доза смях, докато гледам опитите на ограничените им мозъци да сътворят подобна кампания. Ще четем и ще гледаме какви крути мерки са предвидили и предвиждат за да не допуснат изметта от нашите страни да живее на техен гръб и да подяжда устоите на кралството им. Вече се чуха някои от предложенията, които са отправени като мерки за справянето с нежеланото присъствие на сганта от Балканите. Като например, да ни се обясни колко лошо е всъщност времето на острова и как не е подходящо за нормален живот. Как действа отблъскващо и дори депресиращо на желанието за живот и създава чувство за дискомофорт у всеки дръзнал да се подложи дълговременно на въздействието му.”

Ще кажете: този блогър се шегува. Не-е-е. Постингът му е в категория „Други”, не е в „Забавления” или в „Тя и той”. Специално внимавам в това, откакто един друг тарикат блогър (анонимен разбира се) се опита да ми го пробута този номер.

А иначе определено съм съгласен, че този, х-м, блогър, е много прост човек. Казва, че ние, българите, сме били ехе-е-е, къде по-къде по от англичаните, които са „доста глупави хорица” с „ограничени мозъци”. А, бе, аланкоолу. В която и област на съвременния свят да бръкнеш по високите етажи, все на англичанин или на говорещ английски като матерен, ще попаднеш. Ние, българите, сме на ниските нива там. На високите нива сме от „лордовете”, дето са станали такива със задника си. И в ПЕС. Впрочем истинските европейски социалисти също като истинските английски лордове ще се окажат скоро изненадани какво са си пуснали в гнездото. Компютърът, на който твориш, на какъв език говори, а? Защо, като е измислен от българин, не „говори” на български? Къде са децата ти? Турям бас, че не са в Съюза. Иначе защо да си се запритеснявал от ограниченията за българите на Острова?

И престани да плашиш със световна революция, защото „гладът бил по-силен от тока”: „Ако и от това не им стане ясно, значи са по-тъпи отколкото ги мисля. Докато не осъзнаят, че трябва да си нагодят социалната система според новите условия възникнали в Европа, а и света. Докато не се отръскат от лаврите на имперската си слава и не започнат да се възприемат като част от цялото. Докато не преосмислят външната си политика и поемат тяхната част от отговорността за подпомагане на по-слаборазвитите страни. Дотогава ще имат проблеми с имиграцията. Защото мина времето на старите империи. Мина времето на стария колониализъм и ограбването на чужди народи. А ако мислите по друг начин, толкова по зле за вас, островитяни.”

Искам само едно, vladobo! Англичаните и хората с техните разбирания по света да правят разграничението между мен и теб. Да разбират, че БЪЛГАРИТЕ сме добри ученици, а не измет, сган и терористи-революционери от комунистически тип.  

Номер 3

Американците разбират гражданското общество по своему. Гражданското общество по американски представлява общество от атомизирани индивиди, открито за всякакво идеологическо въздействие от страна на либералната хегемония, за всякакви социални трансформации. Тоест, тази биологична маса на либералното гражданско общество може да се конфигурира по всякакъв начин, да се излива във всякакви форми, на които да се придава всякакъв вид. Това е общество без никакви собствени качества и характеристики, състоящо се от напълно свободно преместващ се и свободно преместван материал - просто биологична субстанция. Именно по този начин либерализмът определя гражданското общество, и американците виждат гражданското общество само така и в никаква друга форма.

Гражданското общество в Русия представлява нещо съвършено различно. Човекът в Русия притежава идентичност, многовековна история, установени традиции, консервативни ценности. Това е общностен човек. Нашето общество се състои от колективни субекти, от традиционни етноси, традиционни религиозни общности и социални групи. Това е общество със собствена история и множество социални характеристики, които обобщават отделните групи в съобщности. То е общество с традиция. Нашият гражданин е винаги част от някакво цяло. Тоест, за разлика от западния гражданин, който е елемент, побиращ в себе си като индивид цялата съвкупност на западното общество и така се явява самодостатъчен, руският гражданин изхожда от схващането, че цялото е винаги по-голямо от частното. Това е съвсем друг възглед за пълноценния цялостен гражданин и за обществото, което се явява съставено от общности.

С общество като руското властта в Кремъл трябва да се съобразява. А със западната биомаса властта във Вашингтон, Ню Йорк или Брюксел може да си прави всичко, каквото й хрумне.”

Тези думи намирам в блога на lyubomircholakov, постингът от 28.01.2013, наречен „ЗАПАДНИТЕ ХОРА СА БИОМАСА И С ТЯХ ВЛАСТТА ПРАВИ ВСИЧКО, КОЕТО Й ХРУМНЕ.”

Макар на аватарната си снимка Lyubomir да изглежда доста почтено и макар да е по-честен от Vladoказал е, че това не са негови мисли, а са цитат на Валерий Коровин, заместник-директор на Центъра за консервативни изследвания към Социологическия факултет на Московския държавен университет, намерени в Интернет – той за мен е същия глупак. Склонен съм да допусна замяна на глупак с друга дума, ако предложите.

  

P.S.  Знаете ли, склонен съм, убеден съм, че трябва да ви се извиня, читатели, за грубите си квалификации. Ама да ви кажа защо аз, добронамереният, допускам подобни издънки.

Чета сега такива коментарии в блога:

- Панталеев: СДС подлога на ГЕРБ това е СДС-то през 2013 ,проклет да е този който гласува за СДС

- Анонимен: Програма за спасение на България:
връщане на БКП и конституцията на Живков
забрана и трудов затвор в Белене за БСП, ГЕРБ, СДС, ДСБ, ДПС, РЗС
временни лични карти и 2 години трудова казарма за циганите и турците
пожизнени пенсии за българките майки и за раждане на поне 3 деца българчета
национализация на приватизираното след 1989 г.
излизане от ЕС и молба за съюзи с Китай, Русия и Иран

- ok3223 написа: Така е ... ТЕЗИ с последния валс изчезнаха ...
С малко но завинаги ... също. Сега е ред на тиквите от ГЕРБ и на голямата тиква не да изчезнат, а да ги натикаме в затворите.
ИМА ЗАЩО, НАЛИ?

- kushel написа: Пожарникаря ще си изяде мъдите от яд и сега ще хвърчан глави наред. Тоя накрая ще прилича на жалко чучело.

- chavdar01:  МИСЛЯ ЧЕ НА ЛЯТО ЩЕ СИ ПЕЕ ПЕСЕНТА....ГУД БАЙ МАЙ ЛАВ,ГУДБАЙ......! И С КОЛАТА ЛЕКО,ЛЕКО КЪМ БАНКЯ,А ОТ ТАМ.........КЪМ ЦЕНТРАЛНИЯТ ЗАТВОР.

- andrei написа: РЕФЕРЕНДУМА-ЗВУЧЕН ШАМАР И РИТНИК В ЗАДНИКА НА БОРИСОВ.

Какъв просташки език (правописът е запазен), сексуални обиди, смъртни заплахи у хора, които претендират да са лица в BLOG.BG. По какво се различават те от зверовете депесарски на VIII-та конференция на ДПС? И всичките до един защитават червената БСП! Изводът е – да си ходят от народа ни! Ние ще им махаме от кея, като се изнасят на североизток. И да не се връщат никога! 

P.S. За глупостта на трите Златки, за онзи Денис, дето станал Деси, за Гала и нейните почитатели, за деликатеса „Булка”, за „удавения водещ”... не ми остана място.

P.S. Пайнер, чалга, чалга, Пайнер... ама върна европейските пари, нали! Ще си купи необходимата техника с негови пари. За разлика от комунистите, които не само не ни върнаха откраднатите пари, ами искат още да ни крадат! И на всичко отгоре ни заплашват глупаците, че щели, най-малкото и нежно, да ни накарат да си ядем от яд – вж. простака kushel !  (Що си е написал псевдонима с английски букви е уместен въпрос, vladobo.)




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. muerte - Добра подборка.
04.02.2013 16:09
Референдума го номинирам и за категорията "Глупост в новата история на Б-я" и "Върховна простотия за 2013 г."
А за колегите от другите номинации....., хм. Любим цитат от Тони Филипов, д-р: "Тази държава ще се оправи, когато умре и последния, който помни Априлския пленум."
цитирай
2. chavdar01 - О-О-О,ЗАЩО НЕ КАЗВАШ ЧЕ СИ БОЛЕН ГЕРБЕРАСТ!
05.02.2013 18:16
КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ЗА ДА ИЗРАЗЯВАШ МНЕНИЕ?!
цитирай
3. dobronameren - Необходимо уточнение
05.02.2013 19:22
Коментарът на №2 chavdar01 (написан днес 5 февруари в 18,16 часа) няма връзка със съдържанието на този постинг за глупостите от януари 2013. Той е предизвикан от мой коментар към друг постинг - негов, на chadvar01, назован много изящно: "Тъпака гъзолизец Николай Младенов под въздействието на Америка и Израел зорлем ще ни вкара във война". Там, в моя коментар от 17,38 (значи 38 минути по-рано), съм написал директно моето мнение, че chavdar е глупак. Потвърждавам го. Дори го разширявам с първата дума от неговия постинг за - виж по-горе.
Не правя кой знае какво голямо нарушение, пояснявайки се тук. Глупост е да твърдиш, че Истината за атентата трябва да се премълчи, защото това щяло да ни вкара във война. Точно така: ЩЯЛО. Глупост на квадрат! Ние сме страна членка на НАТО бе, аланкоолу. А в договора има една точка 4-та, ако не се лъжа за номера й, която се отнася за т.нар. колективна сигурност. Това веднъж. И втори път - да попитам какви са шансовете на Ливан, Сирия, Иран или на Северна Корея, Куба, Венецуела, или на Русия, да задават дневния ред на Света? Никакви! Не е нужно да си гербераст, още по-малко - да ти плащат, за да твърдиш това.
Просто е необходимо да мислиш, драги. А че ви боли, ами да ви боли! Вие, българските социалисти, не сте моя грижа. Да ви мислят в ПЕС.
цитирай
4. chavdar01 - ДО 3. dobronameren - Необходимо уточнение
06.02.2013 09:51
ПЪРВО,МНОГО СЪМ ДАЛЕЧЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ!!!
ВТОРО,ЯВНО НА ТЕБЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ТИ ДОКЛАДВА НА УХО И ЗАТОВА СИ
100% "СИГУРЕН" ЧЕ ХИЗБУЛА Е В ОСНОВАТА НА АТЕНТАТА!
ТРЕТО,АЗ ИЗОБЩО НИКЪДЕ НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ КРИЕ ИСТИНАТА ЗА АТЕНТАТА,НАПРОТИВ,ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ ВСИЧКО КОЕТО Е ИСТИНА,А НЕ НЯКЪКВИ НЕДОКАЗАНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ,КОИТО САМО НИ ВКАРВАТ В ПРОБЛЕМИ!!!!
НО ТИ ЯВНО ИЛИ СИ МНОГО ТЪП ИЛИ ДОБРЕ ПЛАТЕН ГЕРБЕРАСТ ТА НЕ ИСКАШ ДА ПРОУМЕЕШ НАПИСАНОТО ОТ МЕН!!!
ЗНАМ ЧЕ НЯМА ДА ПУСНЕШ ТОЗИ КОМЕНТАР ЗАЩОТО ИМАШ ФИЛТЪР(ЗА РАЗЛИКА ОТ МЕН)НО ПОНЕ ШЕ ГО ПРОЧЕТЕШ И ЩЕ ТИ СЕ ИЗЯСНИ МОЯТА ПОЗИЦИЯ,А ТВОЙТА ЩЕ Я ВИДИМ КАТО ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ?!
цитирай
5. dobronameren - Ох, чавдаре...
06.02.2013 15:44
Ох, Чавдаре, Чавдаре... И с правописа си много зле. Оставяй по един спейс СЛЕД всяка дума, по-красиво и по-четливо е. А за съдържанието на написаното никой не може да ти помогне, освен ти самия на себе си.
Аз.
цитирай
6. dobronameren - Четенето е полезен навик, Чавдаре
07.02.2013 15:07
Влизам днеска в BLOG.BG и прочитам нещо, което преди два дни нямаше да ми направи впечатление. Но след като получих твоите коментари междувременно, си викам: О-о, каква истина! Ето какво е написал един блогър за тебе:
"Самият Чавдарчо е музикантче от Перник - винкелче и половина, простоват, с ниска обща култура и лошо възпитание. Не търпи АБСОЛЮТНО НИКАКВИ критики или чужди мнения и започва да обижда и да се пеняви още повече, което не е приятна гледка за никой нормален човек. Единственото, заради което аз влизам в блога му, е да го ебавам и да го дразня. Другата алтернатива е изобщо да не се занимава човек с него и групичката дебили в блога му."
Вярно нали, съблогъри? Мога да допълня с една мисъл (приписват я на Мао, не знам дали е вярно) - "Колкото по-нагоре се качва една маймуна на дървото, толкова повече лъсва червения й задник".
цитирай
7. kostadin - Ох, Чавдаре, Чавдаре. . . И с прав...
11.02.2013 08:47
dobronameren написа:
Ох, Чавдаре, Чавдаре... И с правописа си много зле. Оставяй по един спейс СЛЕД всяка дума, по-красиво и по-четливо е. А за съдържанието на написаното никой не може да ти помогне, освен ти самия на себе си.
Аз.

Важно е с акъла си да си добре.Правопис се учи ,а и се променя.Простотията ти е явна и личи от отношението ти към хората.
цитирай
8. dobronameren - Ама какво става?
11.02.2013 19:09
"Удрям" chavdar, "охка" kostadin.
цитирай
9. kostadin - Доколкото разбрах изохка тиБял ...
12.02.2013 14:52
Доколкото разбрах изохка ти
Бял кахър е това !
Ти като пишеш за Желев ,Лукчо и т.н. да не би да си чакал те да ти реагират?
цитирай
10. dobronameren - Доколкото разбрах изохка тиБял ...
12.02.2013 17:05
?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1899906
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930