Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 16:48 - Кое СДС било умряло вчера
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4556 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СДС било умряло вчера. Кое СДС?

Желевото, Кошлуковото, Костовото, на Мартин Димитров Синята коалиция и на Неинска Единството – като гледам кой плаче днеска. А, и Станишев жали и Дилов-син е тъжен покрай Курумбашев.

О, ами това е чудесно! Какво по-хубаво за честните привърженици на синята идея за европейско демократично развитие на България, щом разрушителите на техните планове, убийците на надеждите им, са „предали Бойку дух“! – според собствените им думи.

Само дето не е окончателно вярно. Той и Георги Танев (имаше един такъв земеделски министър на Любен Беров) твърдеше, че по времето на Филип Димитров били умрели всички говеда в България, а самият той беше едно ярко опровержение. Като гледам, слушам и чета в днешния ден що говеда има още…

Но така или иначе днес, приятели, трябва да празнуваме. Победихме в дерби срещата на сезона. Ако не се отпуснем, ако не се поддаваме на провокациите им на терена и на парите им под масата, ще спечелим първенството през  лятото. После ще дойде следващия шампионат… Демокрация!

Обяснявам последното. За пореден път го правя. Извинявайте, ако съм ви досадил, но е изключително важно!

СДС преди всичко е КАУЗА. СДС сме Ние, българите, търсещи правото си на Свобода! Свобода индивидуална, чоеешка. Но и Свобода божия поръка, че човекът, освен Партия и разрешен от нея Род, има и Родина, а Родината му е част от Света. В този смисъл Свобода еволюционна и неотменима! СДС сме Ние, българите, които приехме и които можем да носим тежестите и отговорностите на този наш индивидуален и осъзнат избор. Така, че дори да го няма Съюзът, Ние – тези българи – съществуваме. Избиратели сме. Едни умираме, други се раждат и съвсем естествено: ставаме все повече и повече.

Именно затова няма никакво значение как ще наречете този Съюз и няма никакво значение, че Партията го била създала, тя му била дала името „с ДС“ и Желев ръкоположила да го води. Какво друго да направи тя? Кадафи като не сдаде властта доброволно до къде стигна, нали? Мога да го кажа и по друг начин – „СДС”  е Мечът на Възмездието за комунизма по българските земи, а пък че този Меч се държал от нечиста ръка никога не е имало определящо значение.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - СДС преди всичко е КАУЗА. СДС сме ...
28.11.2012 17:29
СДС преди всичко е КАУЗА.

СДС сме Ние, българите, търсещи правото си на Свобода!
Свобода индивидуална, чоеешка.
Но и Свобода божия поръка, че човекът, освен Партия и разрешен от нея Род, има и Родина, а Родината му е част от Света.
В този смисъл Свобода еволюционна и неотменима! СДС сме Ние, българите, които приехме и които можем да носим тежестите и отговорностите на този наш индивидуален и осъзнат избор.
Така, че дори да го няма Съюзът, Ние – тези българи – съществуваме. Избиратели сме.
Едни умираме, други се раждат и съвсем естествено: ставаме все повече и повече
цитирай
2. sistemite - Веднага- отговарям, даже няма и да се "мотам" в диалектиката...
29.11.2012 13:23
Ръководството на СДС направи, не каква да е , а "коренна", т.н. епистемологична грешка. Да обясня - да знаеш нещо (в случая за демокрацията), да си изградил собственото си виждане и възприятие за демокрация и да изтъкваш аргументи (доказателства) именно само по това, което твърдиш, че знаеш (за демокрацията). Извинявайте, ама това е обсебване и опит за подмяна на основни дефиниции, подмяна на основен вектор. И още по-лошо - в случая, използвайки положение (като ръководство), чрез опит за манипулиране на структурата (СДС) да подменяш вот на гласували членове и симпатизанти - за тази партия). Как - като изключваш депутати (представители на Синя коалиция) в която е СДС от партията СДС. Безпрецедентен случай ! Хората не са гласували за СДС, а за Синя коалиция и в един следващ момент, значителна част от тях (при трима изключени) - губят представителство, а по Конституция - го имат. Същото е и при напускане на парламентарна група, но тук нещата са по-специфични, тъй като напускането може да е свързано с несъгласие с политиката на лидера, при което може да се допусне и вероятност, че и съответна част от гласувалите избиратели - не са съгласни, също с политиката на лидера (при защита на интересите им в НС). Тоест, тук имаме презумпция и поради липса на основателни аргументи е трудно- оборимо. В този случай, обаче, лишаването от представителство, става чрез "външна" за парламентарната група на Синята коалиция - намеса от страна на партия СДС, която де факто е в коалиция. С подмяната на М.Димитров, като лидер на СДС се усъмних в десен уклон (опортюнизъм), но сега - съм сигурен, че това е така. Това ще внесе "разкола", а от там и разцеплението, вместо обединение и доукрепване на Синя коалиция, която да има своето място в парламента. На ГЕРБ не и трябват "патерици", уважаеми приятелчета, а и всяка сериозна партия би се обидила, ако разчита на патерици. На ГЕРБ и трябва партньор от семейството на ЕНП в българския парламент, съпорт-коректив, а не ..??..
цитирай
3. dobronameren - Ох... В помощ - съпорт-коректив - на sistemite.
29.11.2012 17:40
"Да обясня - да знаеш нещо (в случая за управлението на Тройната коалиция), да си изградил собственото си виждане и възприятие за това управление и да изтъкваш аргументи (доказателства) именно само по това, което твърдиш, че знаеш (за управлението на Тройната коалиция)... Извинявайте, ама това е обсебване и опит за подмяна на основни дефиниции, подмяна на основен вектор. "
Това направо не е "коренна", а "подкоренна" грешка. Честно казано се забавлявам.

"Как - като изключваш депутати (представители на Синя коалиция) в която е СДС от партията СДС. Безпрецедентен случай ! Хората не са гласували за СДС, а за Синя коалиция и в един следващ момент, значителна част от тях (при трима изключени) - губят представителство, а по Конституция - го имат.В този случай лишаването от представителство, става чрез "външна" за парламентарната група на Синята коалиция - намеса от страна на партия СДС, която де факто е в коалиция." -
Бла, бла, бла. Костов като влезе в НС през 1997г от името на коалицията ОДС, да не би да пита СДС дали иска съюз с Мозер? А каква коалиция е Синята Коалиция като на последните избори за местна власт и на тези за президент, Костов имаше РАЗЛИЧНИ кандидати от тези на Мартин Д. Ама, моля ви се. Избирателите от моето СДС се различават епистемологично от избирателите на БСП, т.е. коренно. Искам да кажа, че ние мислим, а не козируваме.
Дори на "титани" като Костов. Който, когато мислеща за своето ново демократично бъдеще България беше на улицата през 1990-та, седеше зад Луканов на кръглата маса и му подаваше аргументи (доказателства). За да го "разстреля в гръб" 6 години по-късно!
А, да не забравя! В коя книга сте прочели, че "опортюнизъм" означава "десен уклон"? Можете да не отговаряте. Ние от истинското СДС знаем от къде. Както казах вече - образовани сме.
цитирай
4. sistemite - Колега Добронамерен ... с "Ох" и "Ех" тези работи - не стават....Стават...
30.11.2012 11:47
с повече мислене и анализиране. Аз, Колега не съм политически "оцветен", за разлика от теб, както се подразбира. И в този смисъл съм фен и подвластен радетел, единствено на нещото, което наричам Гражданско общество. Така, че да ми "пускаш" обратни дефиниции, като ме цитираш с ирония и най-вече подменяйки - демокрация , с Тройна коалиция си е много "ниска топка", нещо като некадърна манипулация. Опортюнизма, Колега е философско категорийно понятие, преди всичко и след това можеш да си го "вкарваш в твоите" класификации, като идейно-политически разновидности и идеологизирани структури. Опортюнизъм, означава да си удобен, вид удобство, приятел. Въпросът е на кого и с каква презумпция ? Това е приспособяване към момента, към изгода някаква си. И забележи - без стратегическа визия, без фактора - бъдеще, твое бъдеще, не друго. Това приспособяване има (на всичко отгоре) и безпринципна основа. Цели съглашателство с противникова страна за постигане на изгода. Като такава изгода води до заличаване на собствена физиономия (визия, позиции, "тежестта на камъка на мястото му"- ако щеш ?!) Така, че когато ти пиша - десен уклон (опортюнизъм) - в скоби непосредствено, то следва да си разбрал, че говоря за десен опортюнизъм. Хайде сега ми кажи, според тази дефиниция (вече в политически план) на коя от двете конфликтни страни в синьото пространнство - по му приляга, да бъде характеризирано като такова ? Не забравяй и историческата действителност преди 23-24 год.( че даже и от малко преди), т.е. произхода, с благоволението на майката - БКП ? Ако си мислиш, че е било плод на "зряло" Гражданско общество", значи си "здраво" заблуден. Още тогава е вкаран (по замисъл) опортюнизма, Колега от "здравото СДС". Второ : Не ми давай примери с местни и президентски избори - много неудачни и оборими са подобни аргументи, поради силна мажоритарност ( и при двата), както и цели и резултата бе красноречив, с кандидата за Президент, нали ? Казваш : "Ние мислим, а не козируваме".
цитирай
5. sistemite - Кои сте, които мислите и не козирувате..... ? щото ....
30.11.2012 12:15
някои определиха едните (за да се разграничат нещата) на "Кабаседесари" и "Синьокоалиционни". Та, кои козируват, следва да уточниш, нали ? Кои се "бият за патерицата" и кои не ? Такова поведение и тактика от страна на СДС цели не обединение, с цел представителство в парламента и на друга част от симпатизанти на синята идея, а разцепление. И на тези хора - не им остава друга алтернатива, освен да гласуват за други партии (ако въобще гласуват) и най-вероятно и редно, като следствие - да гласуват за ГЕРБ ( ЕНП ). Следва, да се очаква развитие на нещата, така : Тези от СДС, които желаят представителство да се консолидират около една по-силна Синя коалиция, да напуснат структурите на СДС и да увеличат своя шанс (за прескачане на бариерата), а останалите "истински" СДС-ари - да си преценяват - или да гласуват за СДС или за ГЕРБ ? Зависи, кой ще успее да им защити интересите, ако "влезе" в Парламента (ако прескочи бариерата). ГЕРБ, приятел - във всички случаи - ще я прескочат. Не се безпокой ! Само, че без представителство на "сините" (няма значение - кои), според теб демокрацията в България - укрепва ли се ? А, след като не се укрепва - има ли шанс развитие на Гражданско общество, такова, каквото има в държавите с утвърдена демокрация, а ? Силно се съмнявам !
Нищо лично ! Поздрави ! А, да не забравя, какво ли мисли "Щуреца"- Маричков, по въпроса ? Много ще ми е интересно, ако някой знае - да сподели.
цитирай
6. sistemite - Колега, Добронамерен..... ако не се лъжа обстоятелствата....
30.11.2012 13:13
(преди) обусловиха т.н. Синя коалиция. СДС е страна - по Синята коалиция. В последствие се появиха търканията Ви, вътре в коалицията. Членската маса на СДС няма нито информацията от "кухнята", каква "манджа" се забърква от амбициозни нови "главни готвачи". Тези хора не знаят и нямат вина- имат само доверие на ръководството си. Но без информация (вътре В СДС), пък имат достатъчна представа по реакциите, работата и позициите на депутатите им от Синята коалиция. Там - няма скрито, покрито. И от Парламентарни трибуни и от медии и пр...Политиката не се състои само в кадруване ,а ? Например - по много казусни проблеми, един от които е за АЕЦ (например), чух и прочетох позиция на Синята коалиция. Не съм чул от централата на СДС По този въпрос( след като си партиец - от истинското СДС) да те питам : Добре ли работиха, тогава 9-мата депутати от СДС в коалицията или имаше разминаване - по позицията с ръководството на партията ти ? Ако ми отговориш на този въпрос моментално (веднага) ще разбера, дали това СДС е истинското, както казваш. Като страна в Синя коалиция, не можете да избягате от общата характеристика за опортюнизъм. Дали казусът Стоянов - Конституционен съдия го имаше или нямаше Синята коалиция ( СДС + ДСБ) си е структура на опортюнизма. Ако не ми вярваш, ето нещо от проф. Д-р Николай Михайлов (знаеш го нали ?) : "Българската десница е кодово име на оцеляваща стратегия, деидеологизирана опортюнистична група. Реформаторският кредит е отдавна разпилян по разпътните пътища на долнопробни политически предприемачи, крадци на доверие. СДС беше изяден на два етапа: при създаването на ДСБ (mea culpa) и при конструирането на "Синята коалиция".
След като е така, то не остава друго за "ядене" от сините, за това пък Ваш ред е да го фекализирате - окончателно в политическата канализация. Браво на цялото синьо "кралско войнство". А, къде бяхте по това време "истинските" СДС -ари - да кажете СТОП, това не може да става, че сега М. Димитров да Ви е изкупителната жертва ?
цитирай
7. dobronameren - Ох-х...
30.11.2012 15:27
Аман! Ама много са нервни тези диви дядови червени системни икономисти. Пояснения:
- "системни" ясно защо;
- "червени икономисти" защото този блогър ми написа токущо, че създавам хаос. който той преобръщал в "невротична предприемчивост;
- а дивият дядо Сашо Радев, полковникът от ДС на хонорар в СКАТ, преди десетина дни ме беше бомбардирал с 5 (словом пет) псувни за 17 часа.
Драги ми системчико. ако беше ме изчакал след първото си възражение, щях да ти отговоря старателно и подробно. Но ти бързаш. И във второто ти възражение вече имаше думите "Вие от СДС". След това пристигна третата псувня - "то не остава друго за "ядене" от сините, за това пък Ваш ред е да го фекализирате - окончателно в политическата канализация" Ох-х-х, мили ми дивдядовец - три псувни (11,47; 12,15 и 13,13) за час и половина. Що така? Ама много ви боли нещо, а?
Затова ви отговарям общо и накуп: Чао! Ние от СДС ще ви махаме с ръка от варненския кей на залез слънце, когато отпътувате на североизток. Няма страшно там. Според един Павел (да не се бърка с апостол Павел) вече веднъж сме били тъдява. Или не сме били - така и не разбрах. И той го увърта, раздавайки го "научно". Ама разберете се най-сетне - траки или българи, Терес или Тервел, ОДС или ДСБ, Синя или Червена коалиция...
цитирай
8. dobronameren - Ох-х-х
30.11.2012 18:11
Отговорът си на моя коментар №7 блогър sistemite е поместил в един постинг на оня Theeconomist с червеното лого (записан там под № 32), който е посветен на някакво "важно съобщение за края на света". Защо там?
Дремещият у мен Шерлок Холмс ми вика:
- Ама много естествено бе, майна. Sistemite и Theeconomist са едно и съшо лице с два ника.
- Само с два ника ли бе, майна - отвръщам му аз.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1894377
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930