Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2012 17:45 - Кое е истинското СДС
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2058 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само привидно сложен въпрос с много лесен отговор.

СДС е Съюз на Демократичните Сили.

СЪЮЗ! Не е партия. Онзи, който го направи партия, сбърка. Партията има вожд, партиен устав, политическо бюро и пленуми. И задължително ограничен брой членове! Защото иначе става всенародна партия – пълна тъпотия. Влачеща подире си куп дивотии – член 1-ви в конституцията, „вдъхновител и организатор на ВСИЧКИ (?) наши победи“, „НАШЕ (only?) дело – правое“, „ХИЛЯДОЛЕТЕН (?) райх“, ДС, КГБ, Гестапо, концентрационни лагери и други системи за ефективен контрол… за да се стигне накрая до… нуждата от принудителното явление „10 ноември“ напр.

Съюз за ДЕМОКРАЦИЯ!  „Демос“ означава „народ“, а „демокрация“ се свързва еднозначно със ГАРАНТИРАНИ свободи на движение, слово и вероизповедание за всички. Без значение от това чии партийни членове са или не са.  

Съюз на демократичните СИЛИ! - Приемете го като емоционално подчертаване на самочувствието, което дава усещането, че си част от еволюцията на съвременния свят.

Кой в България е против ТАКОВА СДС?

Българската социалистическа ПАРТИЯ! Партия, не е съюз, не е движение! 10 или 12 процента избрани „арийци“, „аги“. На които останалият народ трябва да им принася, да им слугува, да осигурява благоденствието и спокойствието им. За да си заслужи в края на месеца държавната заплата. И безплатното образование, здравеопазването… Свободата, Семейството, Бога?  

СОЦИАЛИСТИЧЕСКА!  Нищо случайно. Имаше, ако помним, един предварително обречен на неуспех опит от 1990-та да се смеси гола вода с олио - партия на демократическия социализъм. После няколко перспективни за успех социалдемократически напъни. Не се получи. Естествено. Иначе как щяха да изтъкват стогодишната си комунистическа история! Да сте чували словосъчетанието „социалкомунистическо“? Няма. Но това не им пречи да твърдят, че комунизмът бил най-социалния строй. Има обаче „националсоциалистическо“. (Не случайно АТАКА копира Хитлер.)

БЪЛГАРСКА!  Моля?!  Че кой Българин с голяма буква е бил нейн член? Ах, забравих Дед и Атанас Премяната – убийци на де що видели и заварили  истински демократи българи в историята ни!

Това са двата полюса на обществения ни живот в годините след смъртта на чистия български комунизъм преди 20 и кусур години.  СДС и БСП.

Колко са българите, които са демократи и колко от българите са партийци, е следващото поле за търсене на отговор.   

Както и да се въртим, истината е една. ВЕДНАГА СЛЕД отпадането на смъртната забрана да се гласува ПРОТИВ БКП, демократи се оказаха половин народ. Когато средностатистическият българин видя, че на БСП се разрешава да е онази партия, която решава кой да трупа първоначален капитал и кой не, демократите останаха една трета. Когато Демократична Европа започна да изтиква БСП от управлението на страната, броят на демократите тръгна отново нагоре. Устойчиво този път. Дори защото никой тарикат не вярва вече, че като размени еврата си за рубли, ще стане по-добре. А децата му, неговите собствени деца гледат и попиват. Не било така? А защо тогава именно такива деца са по-голямата група българи, „избягали на Запад“. А, chara? И защо не искат да се върнат оттам и да го сменят този негостоприемен Запад с матушка Русия, нашата приемна Майка след Терес и преди Тервел (по sparotok)? А? Защо?

Прави сте, че взимате „мерки“. Аз не зная как е замислен проектът ГЕРБ преди 6 години. Гледам днес обаче как Емил Кабаиванов се мъчи да изолира от моето СДС кръстника Костов, наследил кръстника Луканов. Това няма да ме накара да стана член на партията СДС. Както казах – не обичам партиите, защото те отнемат индивидуалността ми. Но може да ме накара да го подкрепя на идващите парламентарни избори. Логиката е същата, поради която съм дал гласа си за ГЕРБ на предишните парламентарни избори. Какво значение има, че в гербаджийското правителство 4/5 били синове, дъщери и служители на БКП, щом   демократична Европа им се надява, а сегашното БСП не ги харесва? Мрази ги, дори толкова много, че загърбва градивното в собствената си политика, за да ги критикува ожесточено злобно. Защо? След като твърдите, драги, че Б.Б. бил като тях?

Та, за логиката! Емил Кабаиванов се е заел с много тежката, дълга и ужасна задача, чието правилно решение обаче ще закара до урните губещия се милион демократично мислещи, но и невярващи от първия път българи. Този милион негласували демократи на предишните парламентарни избори, ще се добави към милиона на Бойко Борисов. Чудесно е! Гледайте как беснеят от този факт комунистите от коалицията срещу него, съставена от БСП, ДСБ, Мартин Де, СиДеРе, КаракачаНЕ и др. ИГеМе (Както имах възможността да спра почитаемото ви внимание, блогъри, в предишния си пост „Много кратки 01“. Публикуван преди изключването на Мартин Димитров, впрочем. Много познавам, брей! Що ли никой не ме попита какви са тези нови от ИГМ?!)   

Накрая да резюмирам.

Няма да гласувам за коалиция в която влизат новообутите комунисти. Дори бюлетината им да е на син съкровищен бон и на тяхната урна да пише с велики букви „Тук са всички българи“.

Изключително тежка отговорност седи пред сегашният председател на СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ. Защото е обременен от предшествениците си партийци на същия пост! Не зная дали ще издържи и дали ще се справи след това. Честността е най-добрата политика. Само това ще кажа.

А докато старите комунисти, наследниците им социалисти, демагозите и тарикатите не харесват Бойко Борисов, той може да разчита на моя глас. ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА!

(Имам един познат. Той формулира друга причина - казва, че е редно онзи, който се е изсрал на метеното, той да го почисти. Това било основен възпитаващ принцип в божията грижа за рода човешки. Така калпазанинът отработвал правото си да седне на трапезата при другите хора и те да му кажат искрено „Наздраве, приятел“ !)

 

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Кое е истинското СДС ? Махни С-то ...
27.11.2012 17:47
Кое е истинското СДС ?
Махни С-то от пред и ще получиш отговора!
цитирай
2. zaw12929 - Поздравление за постинга
27.11.2012 17:50
Онзи, който го направи партия, сбърка.
Отвори вратичката за партийки и партийки
цитирай
3. dobronameren - Подводни,
27.11.2012 18:02
аз съм Добронамерен, не съм от ДС, а съм от истинското СДС. Не ме харесват Сашо Радев, Велизар Енчев, Ваньо Шарков, Иво Беров, Григор Лилов... И ти. Правилно ли съм те разбрал? Да не се получи недоразумение.
цитирай
4. dobronameren - Подводни, пак аз
30.11.2012 15:33
Какво стана, защо млъкна? Дай един залп да те видя къде си. Да не се получи така наречения "приятелски огън".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883445
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930