Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 12:22 - Може ли кривата круша да роди банани
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3358 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Седя - на бюрото си и препрочитам стари работи. Седя - пред телевизора, и радиото е включено, и слушам нови работи. Общо взето едно и също – така ми хрумва това овощарско сравнение, че е невъзможно да намеря под старата крива киселица в двора от време оно, издънка на младо бананово дърво.

Ама много съм добронамерен! Вместо да го изтрескам като Слави Трифонов, че със стари курви не може да се направи нов бардак, аз се правя на агроном. На Мичурин се маскирам. Онзи Мичурин за когото сценаристът му на Слави, и на предаването „Слава” (чия слава?) - Росен Петров оригиналничи със стари вицове от времето на баба ми: Мичурин нямал деца, защото краката на жена му били кръстосани. А бе, стари кисели круши, с три думи. Как да родят деца, като сексът им не е банален, а по-къс с една буква – първата! Пак по-добре, защото, ако се върнат ония „мичуриновски” времена, „новият” Сталин ще скъси с една глава (отгоре обязателно)  тези... тези нестандартни ку-кувци. Но да спи информация под камък, както се казва, за да не чуе дяволът.

Да се върна на темата.

Тия дни стават девет месеца, откакто съм „блогър”. Хубав срок за „одитен доклад”, не намирате ли? Та, подготвяйки го, чета старите си работи. Знаете нали, че постингите ми са обособени в групи според първата буква от името на файла, който ги носи.

И така. Прави ми впечатление, че един постинг от групата М – „Мисля и се надявам” не се радва на вашето внимание. Събрал е около 40 прочитания, докато Иво Беров и Григор Лилов гонят 300, че и повече. Ще отбележа, драги мои съблогъри, че грешите като игнорирате „мислите” и „надеждите”, захласвайки се по временни политически пикатерии. Да се уверим:

Във въпросния стар постинг „Мисля и се надявам”  - от октомври м.г. - „мислите” ми са номерирани. Днес, 5 месеца по-късно, да видим какво се е променило. Дали старата крива круша се е обзавела с млад банан?

(Отмахвам т.н. моден бизнес. Там старите мутреси имат нови банани – гледам такъв един в момента. Какво значение има името му, като професията му е изписана на екрана отдолу - „моден букер”. Букер? – от бук ли произлиза? Ами! Букът е чудесно дърво. Този е обикновен дизайнер от дружината на пазарджикското циганче – Лорд Евгени Минчев ъф Итън. Цитирам вестник 19’’ - „най-тиражния вестник в България”, след „Лакомник”, разбира се! Брей! Какво казва онзи, дето първото му име е д.ф.н.? След като го боднаха с 250 лева...)

Пак се връщам на темата. Написаното от мен преди 5 месеца е с тъмни букви, а новият ми мартенски коментар е с обикновен шрифт.

1. Какво би се случило, ако Миглена Кунева бе заявила открито, че на изборите представлява НДСВ?

Ами, Росен Плевнелиев щеше да спечели още на първия тур. Така, че Калфин да вземе да я почерпи. И се сещам, че ако царят Симеон II не беше крепил с европейския си авторитет тройната коалиция, България щеше сега да е напред с 2-3 години по-близо до демократична Европа.

Преди три дни Кунева заяви официално, че няма нищо общо с НДСВ и за новите избори през октомври 2013 г ще се явява с нова самостоятелна партия „БГ” (България на Гражданите). Правилно! Мимикрията й се оказа ненужна, не попречи на Плевнелиев да спечели. Радващото е и друго – комсоцсценаристите бяха принудени да свалят от гърба на столетницата още един кат маскировачни дрехи: царските. Ще чакаме дълго обаче, докато лъсне истинският й образ – озъбено свирепо куче. Няма как – Демокрация! Каквото каже народът. Народе ????

Цитирам Левски! Съвсем естествено. Че няма да цитирам Симеон II, я. Той и нищо ново не е казал или направил. Дела трябваха, дела, г-н Кобургготски. „Дела, дела и само дела!” Що не си четете литературата?

Искам още нещо да добавя – за бъдещето. Партия БГ няма никакво бъдеще в нова България. Има заложена грешка още в заглавието. Стара, много стара. Само Гражданите, които са в партията на Кунева ли са Българи? Излиза, че аз не съм българин. За разлика от др. Пръмова. Нищо ново, дето да не го знаем, нали? А що сме го прескочили при „четенето”, а? Партията на Б.Б. ГЕРБ (Граждани за Европейско Развитие на България) е по-реална. Думите „за демократично развитие” ми дават възможността да не членувам в партията на социалистите. Тъй като те са за друго развитие на България - съветско.

2. Няма ли кой да каже на Станишев и Калфин, че лъжат безочливо, твърдейки, че ГЕРБ ще е първия случай, когато една партия узурпира и трите власти в страната

Само до преди 2 години - от 2005 до 2009 – президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев и председателят на Парламента Георги Пирински бяха от една партия – БСП. Същата, която днес предупреждава, че БАШ ТОВА било опасно за демокрацията.  

И днес няма кой да каже на Станишев, Калфин и С-ие, че лъжат безочливо. Не само в исторически план, но и във всекидневен делничен план. За други и за по-големи и важни работи от бъдещето на България!

3. Слушам приказките на Ахмед Доган и все повече се убеждавам, че той не е никакъв турчин, а обикновен циганин.

Такава наглост не е характерна за турския етнос, напротив – тя е отличителна черта на онова малцинство в България, от което е неговия баща, както твърдят осведомени източници.

Този циганин и днес утвърждава тази своя лоша битност – да те гледа в очите и да лъже нагло. Онова с „Цанков камък” не било бонус, а хонорар! Глупаците ние! Да не правим тази разлика?! Ама хич бива ли?

4. Волен Сидеров залага на силни карти от една боя в ръцете си, само че те не са козът на който се разиграва играта.

Сещам се, че същата грешка допусна и един друг играч на  българската политическа сцена, който направи Сидеров ГЛАВЕН РЕДАКТОР на в. „Демокрация” в онези важни за бъдещето ни години 1990-1991. Той, докторът на философските науки, да вземе един никому неизвестен провинциален журналист от северозападна България със СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ (тогава) и да му даде в ръцете управлението на една толкова важна медия.

Що така, бе Жельо? Впрочем зная защо. И не съм забравил. 

След 5 месеца кому не е ясно, че Волен е загубил играта, защото не знае кое е козът.. И нему е ясно. Иначе защо да е толкова нервен и да търси скандал на всяка цена. Ама няма ли кой да му каже, че когато в заведението се заформи скандал, идва полицията и прибира скандалджията? Верно! Това са спомени от бъдещето!

Колкото до „наш Жельо” не съм забравил. Че как? И днес (16.03.2012) го гледам да наглее на екрана на bbT  Затова и пазя една буква за него и за такива като него – буквата У: „Убийци на надеждата”. Само, че чакам лятото, зимата не ми е подходяща за теми, изстрелващи кръвното ми до непозволени висини. През лятото е друго – човек може да излезе сред майката Природа, която да го приласкае с топлина и зеленина най-малкото.

5. Какво ще се случи с Трактора след като, класирайки се на 9-10 място, загуби временния си съдебен имунитет, който му даваше Избирателния Закон?

Ами, това зависи от съдебната власт. Впрочем кога изтича мандата на магистратите, назначени в социалистическо време?

Ох, на батя, президентските хора. То на ортодоксалния комунист Ангел Марин запече под дупето, та какво остава за някакъв възпитаник на спортно училище от Тошово време. Убеден съм, че няма да му се размине. Винаги слугите го отнасят – най-напред! (Забележката е важна.) Онзи ден четох едно поучително четиво. Някакъв от охраната на Тодор Живков, едно време, влязъл непредпазливо в покоите му и го видял как взема калъп за орден на някаква от обкръжението. На следващия ден охранителят бил уволнен. За по-нататъшната му съдба не пише нищо. Как мислите – какво се е случило нататък? Дали някой от партията за съветско развитие на Родината, който и да е той, би му дал възможност да общува в нормална обстановка с други интересуващи се от това къде и как зимуват раците?

Впрочем кога изтича мандата на магистратите, назначени по социалистическо време?

6. Къде изчезнаха тия дни трибунът Яне Янев и екзекуторът на Б.Б. Атанас Семов?

Едва ли ги е хванало срам. То се иска акъл  за тази работа. В тази връзка, какво мисли за своето бъдеще Поля Станчева?

Умряла работа! Както каза на времето един от крилото в БКП, представляващо националистите, националсоциалистът Минчо Минчев по адрес на Филип Димитров от СДС – „парче от стар метеор, мислещо се за Слънце във Вселената”. И каква стана тя? След 20 години (словом само двадесет) се оказа, че великият астроном е говорил за съдбата на собствената си партия!

(Отбелязвам в скоби, че онези, дето сега асоциират онова СДС на Филип Димитров със „Синята коалиция” днес на Мартин Димитров, Иван Костов и другите „СДС-та с тирета”, не са разбрали още, че „честността е най-добрата политика”. Въпреки, че доказателствата, че днешните „сини” са червени тарикати, са много повече от доказателствата, че убежденията им са разновидност на демократични разбирания.)

Добре, де?! Що не мислите бе, българи?! Що не се интересувате, не само от секса, спорта и скандалната хроника, а например от това, че телевизия СКАТ (бургаската на Симеонов) не е кръстена на рибата в рекламата й, а на едноименната, със същата абревиатура руска телевизия? И какво означава „телевизия Alfa”?. Че от нея започва азбуката ли? Не е ли по-близко до ума, че тази телевизия е взела името на съветския отряд на баретите, на руските Трактористи? Да не се връщаме по-назад в хитлерова Германия. Ами че погледнете черните дрехи на самия Сидеров. Или подстрижката  на момчетата-говорители на телевизията.

Колко ли сезони ще отминат, за да видим слънцето в очите?  Колко брегове ще се измият и съдби, съдби ще се преплитат?  И колко ли надежди разпилени като пясък има по земята?  Можем ли мечтите неродени да спасим сега оттук нататък?”

А, впрочем! Г-жо Поля Станчева, продължава да ми е интересно какво мислите по така зададената тема? Ще се обадите ли?

7.  Ако Галка от „Каризма” или адреналинката Яна се бяха кандидатирали в двойка/тройка за президенските избори, щяха да спечелят повече гласове от онзи скакалец Светьо.

Хеле за Камелия Тодорова не ми се мисли. Даже Лили Иванова ми е по-разбираема. Тя поне не е глупава тарикатка.

Това е скандално. И днес още повече, защото голям вой надават „обективните” медийни предавания, "ток-шоута", „часове”, „на срещи”, „сутрини”, „недели х 3”... че някакви деца от Видин танцували на музика на Азис. Що няма проявявате същия „професионален гняв” по повод на порното на Галка-Малка и Яна, снимките в изгубения телефон на Азис и т.н., ами зорлем ги правите пример за подражание на подрастващите? А бе, чучулиги батьови?!

8. Пада му се на вносителя на закона „анти-Панев” (1993) да дели последното място (0,2 процента закръглено нагоре) със социалистическия  кандидат за кмет на София от същите тези години Венцислав Йосифов. 

На какво се надяват тези двамата? Единият - син на Кирил Василев (не бъркайте последния с Исак Паси, макар да са съотборници) и другият - бившия съпруг на Моника Янова напоследък Станишева. 

Леле-е-е! Тук пък какво развитие се получи. То и как иначе - кривата круша, старите курви... и т.н.

9. Ама, много им е къса резервната скамейка на тези социалисти, пардон комунисти. Или обратното...

Чувам един пишман социолог да подхвърля темата, че когато се карат двамата – Станишев и Първанов, можело да спечели трети – Калфин. Ало, компетентният тъпанар! Ивайло Калфин не е член на БСП. Как така ще стане нейн председател?

Свърших, засега разбира се, с „мислите”. ОТИВАМ ПРИ „надеждите”,.

Г-н Борисов да разбира 2 неща.

Първото – че честността е най-добрата политика. Показва го засега с действията си.

И второто – че той е във властта, заради Кауза. Почти го цитирам. Отпреди има-няма седмица.

Защо му се надявам ли? Ами, защото комунисти, социалисти и тарикати не го харесват. Направо им иде да го разстрелят. А това предполага да му дам помощта и гласа си.

Засега! Заради каузата, г-н Борисов!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - да ти е сладко
16.03.2012 17:13
От целунатия Борисов задник.
цитирай
2. panazea - Привет ,
17.03.2012 14:28
добронамерен !
Всичко си казал и няма какво да добавя освен , че всичко помним и не забравяме , а политиците се надяват на къса памет ! Ха ха !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1894080
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930