Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 18:38 - Мислите сутрин на един избирател
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1558 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.03.2012 18:41


мислиТЕ СУТРИН могат да бъдат 2 вида – конструктивни и неконструктивни. Голяма „мисъл” изказах, няма що! Защото все едно написах, че монетата има две лица – ези и тура. Да, но същността не е там, а в това, че един харесва езито, други – турата.

Ето! Сутрешна конструктивна мисъл според Слави Трифонов например, е – цитирам приблизително – „Когато сексът ви стане банален, просто премахнете първата буква от думата.” Тази негова конструктивна мисъл предизвиква у мен няколко неконструктивни мисли:  При споменатия по-интересен секс Славчо къде се вижда – отпред или отзад в конструкцията? Вери интересно, особено ако човек постои да гледа повечко време. И много „дизайнери” се навъдиха напоследък, къде изчезнаха тез педераси?!

Пък моите конструктивни сутрешни мисли са други. Например мисля си за кого бих гласувал, „ако изборите бяха днес”. Какво да направя – скучен човек съм, не съм дизайнер, а обикновен инженер.

Днес – това е 9 март 2012 година. Сутрешното предаване на bTV  е посветено на скандала с бонусите на властта. Води го Виктор Николаев. Защо ли я няма Ани Цолова? Може би е бил тежък вчерашния 8-ми март? Но това е неконструктивна мисъл. Нататък.

Гости на младежа са Емилия Масларова (известната), Димо Гяуров (от Костовите хора), един депутат от ГЕРБ (не мога да им науча имената, скучни хора са, без биографии от прехода) и Хасан Адемов (доктор от ДПС). Подредени точно в този ред само по едната страна на триъгълната маса. Справедлива конструктивна мисъл – защо са омешани управляващи и опозиция след като позициите им по този въпрос са баш триъгълно противоположни? Ами, защото иначе веднага щеше да се види, че опозицията громи с 3 оръдия срещу само едно на властта. С четири оръдия – забравих другаря Николаев! А и друго е човекът на ГЕРБ да бъде затиснат от двете страни – от ДСБ и от ДПС.

Ама никакъв шанс няма тази така наречена днешна опозиция срещу „безобразията на управляващите от ГЕРБ”! Знам какво говоря! Да започна с днешните си конструктивни сутрешни мисли.

-   Комунистите пуснали точно Емилия Масларова да говори за парични далавери. Че кой ще й хване вяра точно на тая? Защо не се яви някой глуповат като Петър Димитров, някой принципен като Антон Кутев, някой напорист като Мая Манолова? Или пък зам. председателят на ПГ на БСП Ангел Найденов? Или самият Сергей Станишев? Да не би точно това да е целта – да могат после да кажат предизборно „Ама тя само Масларова, нали я знаете, не беше съгласна предишната власт да връща бонусите. Ние не мислим така. Ето, връщаме ги.” Брей! Напънала се планината и родила... мишка. Възхищавам се на Бойко Борисов по какъв прелестен начин ги е забол с вилката зад врата. БСП ще видят изборна победа догодина само през кривия макарон на социолозите си Кольо Колев, Татяна Буруджиева, Юри Асланов, Цветозар Томов, да не забравя Андрей Райчев и Кънчо Стойчев... На пропуснатите се извинявам,

-   Сините се представляват от Димо Гяуров. Който еднозначно се асоциира с Иван Костов. От ДС Б-отбора! Що няма представител на Мартинчо? Той от други сини ли е? Тема за размисъл (на Евгений Дайнов например, който още от лятото на 2001 година търси изчезналият един милион избиратели на синята коалиция и напоследък пак се е активирал) - За коя партия са гласували милион и нещо предишни избиратели на СДС/ДСБ на последните парламентарни и президентски избори? И моля ви, след това не задавайте тъпи въпроси от рода на „дясна партия ли е ГЕРБ?”. Ох, милите! Само не ме апострофирайте, че няма ГЕРБ, а лично и единствено Бойко Борисов. Ако един милион негови сегашни избиратели се откажат да го подкрепят догодина, „какво ще остане от него тогава” – една самотна бяла лодка на път за Одеса, както е казал поетът. Мислите ли, че той не съзнава това? Подценявате го!

А да не би да мислите, че ако Бойко излъже, аз ще започна да се събуждам както в доброто старо време на комунизма – с мисълта, че ми предстои още един радостен ден на труд в полза на социалистическата Родина? Ама на колко сте години? И още вярвате в дядо Мраз?!

- За Хасан Адемов какво да кажа. Той за съжаление не става, защото презрение е по-тежка и по-вярната дума в неговия случай. Представяте ли си, Доган хем взел милиона, хем изпратил Хасан да го оправдава! А за ДПС не ми се говори. Защото аз уважавам трудолюбивите му избиратели. И искам да им кажа само едно – бъдете смели като нас. То няма и как да постъпите по друг начин – всички ние сме един народ, живеем на една земя, с еднакви трудности сме се сблъсквали и ни предстои да се сблъскаме. Да разчитаме на собствените си сили и на подкрепящата ни НАША държава, а не на нелегални кранчета за източване на държавни пари с цел да бъдат дадени на едни избиратели в ущърб на други. Какъвто е Ахмед Доган! Впрочем чакам някой да се сети, да подхвърли хипотезата, че Доган не връща парите от Цанков камък, не защото не иска, а защото ги няма. Изхарчил ги е за „партийни” цели. Знаете ли от колко пари се нуждае ДС, за да живее?

Дали пък социалистите по същата причина не не искат, а не могат да върнат краденото. Ами те лично нямат нищо собствено, защото според Партията им всичко е нейно и те само го управляват. Временно! Благодарение на Нея! Позволява им само да си облизват пръстите, докато готвят. И то не по много, и далеко не на всички.

Сега да напиша, че втората част от заглавието на постинга -   НА ЕДИН ИЗБИРАТЕЛ означава, че ангажирам само себе си с изказаните мисли, каквито и да са те. Не „мачкам” никого. Мисля! И се надявам! 

Съвсем отделен въпрос е защо го правя. Ами, какво? – да седна на „сладки приказки” с Жана в „апартамента” на Марта ли? Или да ходя „на среща” при Люба „всеки ден” с Роси? Да „бродя със Стажанта” из Народното събрание или, не дай боже, да остана „на четири очи” с Цветанка? О-о-о!

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872715
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031