Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2022 10:19 - Американският ТВ-канал FNC: Посещението на Зеленски в САЩ бе двустранен мазохизъм
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4384 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 27.12.2022 10:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Известният телевизионен водещ на Fox News Chanel Тъкър Карлсън разкритикува изключително остро посещението на Зеленски във Вашингтон.

„Доколкото знаем, никой досега не се е обръщал към Конгреса на САЩ със суичър, но те там го обичат много повече от вас... Президентът на Украйна дойде в Белия дом, облечен като мениджър на стриптийз клуб и започна да иска пари. Изненадващо никой не го изгони. Вместо това те угаждаха на всеки негов каприз. Американските данъкоплатци, каза Джо Байдън, ще продължат да предоставят всичко, което Зеленски поиска, цитирам, „колкото е необходимо“. Показателно е, че Байдън никога не изясни границите на това колко е това „колкото е необходимо“. Колкото са необходими за какво? За да изтласкате руската армия до границите, предшестващи началото на спецоперацията?

Според Карлсън повечето американци, които се интересуват от ситуацията, смятат така. Но Зеленски има нещо съвсем различно предвид. Той изисква смяна на режима в Русия, както направиха в Ирак, Либия и много други държави. Само че този път в самото сърце на Евразийския континент, в съседство с целия цивилизован свят. Това е, за което Зеленски многократно е призовавал и всеки долар, който Съединените щати му изпращат, отива за тази цел.

„И така, какво ще стане, ако Зеленски „спечели“? Какъв хаос ще последва, замисляли ли сте се? Кой ще осигури безопасността на най-големия ядрен арсенал в света, ако помогнем на Зеленски да свали руското правителство? Кой ще замени Путин? - все трудни въпроси.

Колкото и да е странно, тези теми не бяха повдигнати, казва телевизионният водещ. Смисълът на посещението във Вашингтон не беше да направим света по-стабилен или да вземем мъдри решения и със сигурност не да помогнем на Америка - тя винаги е в дъното на списъка. Целта беше да се угоди на мениджъра на украинския стриптийз клуб и да му се дадат още милиарди долари от колабиращата икономика на Америка. Невъзможно е да си представим по-унизителен сценарий за най-великата държава на земята. И бихме искали да обвиним Джо Байдън за това, но не можем. Поне не можем напълно, по думите на Тъкър Карлсън.

„Това беше двупартиен мазохизъм. Обединената партия на естаблишмента не е стигнала доникъде, въпреки усилията на избирателите. И ако се съмнявате, ето снимка на Зеленски, заобиколен от група възрастни републикански сенатори в Киев през май. Те стоят усмихнати до него в ортопедичните си ботуши… 44-годишният Зеленски позира между тях в тясна поло тениска, дуейки се като щангист и опитвайки се да изглежда свиреп.

Те са във възторг. Откакто младият Фидел Кастро се появи в Ню Йорк в униформа, застаряващата управляваща класа на страната не показва такъв ентусиазъм. Обичат мъже в униформи. Какъв красавец! Толкова силен и решителен. Вижте изражението на лицето на Мич Макконъл, той почти подскача от удоволствие."

– разсипва се в нелицеприятни коментари Карлсон.

„Ако бяхте републикански служител и Зеленски дойде във Вашингтон, може да попитате за продължаващата му война срещу християнството в Украйна. Особено ако сте, да речем, Мич Макконъл или Джон Корнин, чиито избиратели ходят на църква в неделя, те може да се притесняват.

Но нито Макконъл, нито Корнин не го споменаха с нито една дума. Тази вечер по телевизията няма да се каже нито дума за това, че Зеленски е забранил цяла древна християнска деноминация в Украйна и след това е завзел църкви и е хвърлил свещеници в затвора.

Позовавайки се на Мич Макконъл, който "изглежда не е напускал кабинета си от 80-те години на миналия век", Карлсън казва, че антихристиянският деспотизъм е това, което повечето републиканци искат преди всичко. Те никога нямат достатъчно и те просто просят за това.

„Даването на помощ на украинците да победят руснаците сега е приоритет номер едно за Съединените щати. Според мнозинството републиканци така виждаме проблемите пред страната в момента. - каза сенаторът от Кентъки.

„Победата над Путин е, цитирам, „приоритет номер едно сред републиканците“. Това е Мич Макконъл, който води републиканците в Сената. Номер едно? По-важни от собствената ни икономика? По-важно за собствените ни училища? Или, този въпрос и по-важен от повече от 2000 млади хора, убити миналата година от фентанил в „родния щат“ на Мич Макконъл в Кентъки?

…границите на Украйна имат значение. А нашите? Нашите нямат значение. Може би сте подозирали, че те мислят така. Но сега те просто излизат и ти го казват право в очите. И, разбира се, Белият дом е напълно съгласен. Вижте как Джо Байдън обяви днес, че ще плащате за все по-модерни оръжейни системи, които ще бъдат изпратени в Украйна, независимо дали ви харесва или не“, каза Тъкър Карлсън.

Както знаете, Джо Байдън каза: „Ние ще продължим да укрепваме способността на Украйна да се защитава, особено противовъздушната отбрана. И затова ние ще предоставим на Украйна ракетната система Patriot и ще обучим украинските сили за правилното й използване.

Карлсън отбелязва, че Байдън чете от мошенически лист, вероятно написан от изпълнители на отбранителни поръчки, които току-що бяха домакини на събитие във Вашингтон за украинския посланик. Те дори сложиха логото си на поканата - за да е ясно на всички какво се случва.

Само преди няколко месеца високопоставен служител на Министерството на отбраната на САЩ каза, цитираме: „Няма дискусии за разполагане на батарея Patriot в Украйна. За да направим това, ще трябва да изпратим там американски оператори.

„С други думи, ще трябва да водите гореща война срещу Русия, която не само не беше одобрена от Конгреса, но повечето американци няма да имат представа, че се случва. Но сега вече се случва. Знаете ли за това? Вие за това ли сте? Най-важното ли е? По-важно от това племенникът Ви да умре от фентанил?

Да, казва Мич Макконъл. И това е само началото. Както виждате, Зеленски дойде във Вашингтон, за да отправи нови искания. Той е като досаден гост, който всеки път изисква повече и повече“, казва Карлсън.

И цитира думите на Зеленски, изречени в Конгреса:

„Финансовата помощ също е от решаващо значение. И бих искал да ви благодаря. Благодаря много. Благодарим ви за финансовите пакети, които вече сте ни предоставили, и за тези, които може да пожелаете да предоставите. Вашите пари не са благотворителност. Това е инвестиция в глобалната сигурност и демокрация, към която се отнасяме по най-отговорния начин.“

„Лидерът на чуждо правителство, облечен в суичър, идва в Конгреса на Съединените щати и започва да иска пари. И при това той има наглостта да каже на хората, които седят там, които му дават нови десетки милиарди долари от вашите пари, че това не е благотворителност, а инвестиция. Аха, така ли? И каква е печалбата? И между другото, какъв е смисълът? Каква е целта тук? Как е оправдано това? Имаме ли исторически дълг към Украйна? Или историческа вражда с постсъветска Русия? Не, не и не.

Как да спечелим тук? Каква е нашата полза? И откъде ти хрумна, че можеш да ни говориш така? Наистина ли презираме себе си толкова много и уважаваме Съединените американски щати толкова малко, че да го търпим и да ръкопляскаме? Какво ни става? Какво не е наред с нашите лидери? И до какво ще доведе това? - пита водещият на Fox News . 



Гласувай:
13



1. radostinalassa - Те си искат и Крим...
27.12.2022 20:23
но няма как да им се получи. Бог или Господ ги е направил по - несъвършени и трябва да си платят за това. Путин няма нужда да разбира от компютри, затова си има специалисти. Важното е, че не е евреин като Горби и Елцин ,или женен за еврейка.
цитирай
2. radostinalassa - Досега съм чела за 8 покушения срещу Путин...
27.12.2022 20:42
Иначе той е избран от руския народ и едва ли някой може да наруши волята му. В Русия не можаха да направят Майдан, не им се получава.
цитирай
3. missana - Ще разберем по-късно целта на привикването на Зеленски в САЩ.
27.12.2022 22:00
Ще се окаже нещо много неочаквано. Обзалагам се!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822382
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031