Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2021 19:21 - Най- висшата ценност е Свободата от държавата
Автор: rockbul Категория: Политика   
Прочетен: 1051 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Общото в езика на допусканите до националните ТВ политически коментатори са три догми, които имат за цел да формират мисленето на електората:
Първата догма е, че България е винаги споменавана в тесния смисъл на държава (state), вместо в широкия смисъл на страна ( country). А българите винаги в широкия безличен смисъл на народ (people), вместо в тесния конкретен смисъл на български граждани с техните права на личности (citizens). Това е тоталитарният рефлекс на властта, където държавата (на тези, които я представляват) е всичко, а единицата от народа нищо. Затова и “клетвите” на политиците винаги са пред българския народ, т.е пред никого. Отношението е винаги вертикално държава - народ, както от памтивека. Оттам и разделението на “ние, властта” и “вие, народа”, между които реално няма връзка.
       Втората догма е, че стремежът за “обективност”, при което мястото на България в геополитиката е на равно отстояние от големите сили в защита на националните, разбирай държавните ( на властта) интереси. Тук място за ценностни предпочитания към нашите политически и военни партньорства няма, защото нашият “национален интерес” е да сме добре с всички, т.е да даваме всичко, което ни поискат. Членството пък в съюзи е само, защото властта трябва да получи нещо, представяно за националния ( но реално държавния , т.е на властта интерес).
     Третата догма е категоричното нарочване на либерализма за враг на държавата, т.е враг на властта. Защото той може да накара народът да стане граждани, които да си поискат държавата. И правата, с които държавата трябва да се съобразява. Затова върховенството на правото е най-опасната за държавата либерална ценност, защото пречи да се управлява според волята на държавата, т.е на властта, а според Правото, което й връзва ръцете. За тази цел “либералното” трябва да се осмее, да се окарикатури, да се изопачи до перверзност, като синоним на крайности в половите и сексуалните отношения. За да се отврати народът и да не иска да стане граждани. А държавата да не се съобразява с правото.
        Съвремието познава два типа държави. В едните най- висшата ценност е Свободата от държавата. Във вторите най-висшата ценност е ... Държавата.
        Уви, България продължава да е във втората група държави.    


Тагове:   A2,   angel andonov,   rockbuyl,   angel anthony,


Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Ку-ку
20.03.2021 11:59
Няма по-тотална държава от САЩ. Управлява я ЧАСТНА БАНКА, която печати долара. Тя сега управлява и нас. Който е против СВОЯТА държава, робува на чуждата. Затова беше подскачането по митингите, които проповядваха, че колкото по-малко държава, толкова по-добре. Оказа се, че колкото по-малко НАША държава, толкова по-добре за ЧУЖДАТА, която ни завладя.
Кой издигна ББ и го подкрепя БЕЗРЕЗЕРВНО вече 11 години? "Европа", САЩ и Световните банкери.
Такива работи, рок-бебчо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1028541
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1362
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031