Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2022 19:21 - Кой кой е в кабинета на Киро - част 3
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1139 Коментари: 1 Гласове:
1



Дълъг постинг се получи – това е третата му част, за щастие последната – ама то и правителството е невиждано голямо досега: 19 министерства, 21 души членски състав, че и двумандатно. Може ли да кажете кой в вторият началник – Кирчо или Кокорчо?
Но понеже обаче защото, от всички тези спасители ми остана да ви запозная само с двама още –военния и образователния министър, ми остава място да дам една обща статистика за „кабинета на Киро“. Първоизточникът й е сайта
pik.bg, но я има цитирана почти навсякъде в Интернет:
- Кабинетът на Кирил Петков е на средна възраст 48 години. Доайен в него е силовият министър Бойко Рашков на 67 г. а най-млад - неговият колега от Министерството на културата Атанас Атанасов на 31 г.Най-млади в четворната коалиция са представителите на ДБ – средна възраст към 40 години. След тях се подреждат министрите от ИТН – около 45, следвани от ПП - 53 години, и на опашката са БСП 54 години.
(Странно за едно младо ново буйно кипящо вино, както ни го представят по някои медии, не намирате ли? На ПП специално, средната възраст е 53 години. Още 10 и хайде пенсия.)
- Двама министри са женени за чужденки - министър председателят Кирил Петков и министърът на културата Атанас Атанасов. Половинката на Петков е канадка и имат 3 дъщери. Жената на културния Атанас Атанасов е германка по генезис, а сега работи в Лондон. Още не е ясно дали ще се придвижи в София при мъжа си. Младото семейство няма проекти за деца все още. От известната информация се вижда, че „При Киро" единствения ерген е вицепремиерът Асен Василев. Министърът на околната среда Борислав Сандов също до неотдавна беше ерген, само че през септември 2020 година се венча за обичаната си Яна. (Странно защо се премълчава 4-тата сватба на 48-годишната Сербезова, която беше само една година преди това – през 2019-а.)
- Любопитен е фактът, че според приетото европейско правило жените в управлението да са поне 40% от всички, дамите в кабинета съставляват 24%.“

И сега обещаните две последни министерски биографии
- Стефан Янев - министърът на отбраната
Роден е в 1960г в пловдивското село Поповица, но на 19 години (1979) завършва Военното артилерийско училище „Георги Димитров в Шумен.. След което Военна академия "Г. С. Раковски” – гр. София (1991-1993) и Националния военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004-2005). След тази дата  е заемал постовете нач.отдел „Отбранителна политика и анализи” в Дирекция "Отбранителна политика" в МО и началник департамент "Трансформации” в Центъра на НАТО за борба с тероризма, Анкара, Турция. От 2011 до 2014 е военен аташе към посолството ни в САЩ. Секретар на президента Румен по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен министър-председател на две правителства от май до декември 2021г.
Съпругата му Пенка Янева има и управлява две фирми. Компанията й в София се занимава с посредническа и консултантска дейност при покупко-продажба на недвижими имоти. Втората й фирма в Асеновград извършва всякакъв вид търговски операции – производство и търговска реализация на хранителни и промишлени стоки, разкриване на магазинна мрежа, транспортна дейност – превоз на пътници и товари в страната и чужбина, външнотърговска дейност – внос и износ, търговско посредничество и представителство на чужди фирми.
Пенка и бригадният генерал имат син и дъщеря. За сина Костадин не се знае много, но кандидат-зетят за дъщерята – Иван е сред най-известните и успешни бармани в България, с умения на световно ниво, и е основател и собственик на първото по рода си училище за бармани в София. Двамата с премиерската щерка също имат и обща фирма, която се занимава с ресторантьорство и кетъринг.
В Интернет пише още, цитирам, защото не го разбирам ясно: „Екатерина направила родителите си щастливи с новината, че ще стават баба и дядо. От 2 години насам ген. Янев и жена му се гордеят с внучка Мишел. Екатерина не е минала под венчилото, но е сгодена за своя любим Иван.“ Вие разбирате ли например първата внучка от кого е – от сина Костадин или от дъщерята Екатерина? Ако е от дъщерята, то Иван ли е бащата?
Какъв е смисълът да се „информира“ така? Освен ако целта на журналистите е да излъжат или да премълчат нещо?! И после защо ги наричали „журнаглисти“.
- Николай Денков – здравен министър (р.1962)
Официалните сайтове съобщават, че „е физикохимик от СУ „Св. Кл. Охридски“. През 1993 г. защитава докторска дисертация, от 1997 г. е доцент, а от 2008 г. е професор по физикохимия. От 2008 до 2015 г. е ръководител на катедра „Инженерна химия“. Специализира в Япония и в Университета в Упсала, Швеция. Член-кореспондент на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, член на експертна група "Физически науки" към Европейската космическа агенция.“
Денков бе зам-министър в образователното м-во от 2014 г до 2016г. при 3-ма от ръководителите на министерството - Румяна Коларова, Тодор Танев и Меглена Кунева, но напусна скоро след като Кунева пое поста, заради "съществени различия с приоритетите и стила на работа на министъра и част от екипа й". Той се завръща там за втори път като министър, след като беше част от служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г. (назначен също от президента Румен Радев) и за трети път от май до август 2021 отново в първото служебно  правителство на Стефан Янев. Но пак напуска, тръгвайки си след вторите избори за 2021-а през м.юли, заедно с двамата бъдещи шефове Кирил Петков и Асен Василев. (Това влизане/излизане от министерството едва ли е наложено от личната му незаменимост в професионален аспект – да не би образованието да е мръднало при него - а по-скоро е следствие на конфликтния му характер, въпреки хрисимия му вид.).
Николай Денков става академик на БАН чак през октомври 2021г., докато се подготвя за министерския пост в кабинета на Киро. Аман от такава нулева толерантност към корупцията!
В кабинета на Кирил Петков академик Дянков е предложен от ПП и влиза в тяхната квота, въпреки, че е член на БСП! Абсолютно същия случай, както при Бойко Рашков и Стефан Янев. Тези тримата „продължават промяната“, започната с юмрука на президента Румен Радев. Кога БСП ще разбере, че това обстоятелство не работи за тяхната партийна кауза, не е моя работа.
Сведения за семейството на Николай Денков в Интернет няма. И в
pik.bg дори няма нищо.

Ама за „малката скромна сладкарничка“ на Линда Макензи-Петкова сме информирани отвсякъде. И за това, че любимият сладкиш на човека Кирил (“който носи България в сърцето си“ - цитатът е от устата на самия президент Румен Радев) е чийскейк „Ема“, също. Е, донякъде fakti.bg измива очите ни със снимка на менюто от безглутеновата сладкарничка, от която научаваме, че 1576 грама от този типичен български сладкиш струва 104,90 български лева. И 1576 грама е също така една точна типично българска мерна единица. Ама само аз забелязвам такива подробности. Типичните възрожденски български родолюбци, национал-социалисти и други атакисти мълчат. На тях американските бази са им болката.
Правилно. Въпрос на приоритети. Махаме първо базите, после ще дойде ред и на карвардците да бъдат отстреляни. Горките кокорчовци! Дългата ръка на Революцията ще ги стигне, където и да са.

 

Някак неусетно преминах към заключението на темата „Кой кой е в кабинета на Кирил Петков: „Кой в България поддържа този кабинет“ И допълнителния уточняващ въпрос: ДОКОГА?
- На първо място политическите партии, представени в него: Те имат различни причини.
Десните“ от ДБ, защото неистово се стремят да влязат във властта. Че цената е сговор с комунистите и техните деца, няма значение – те самите „автентично десни“ са такива. Ама като веднъж си влязъл в сговор с комунисти (имам предвид досиетата им в ДС), изходът им е само летален.
Левите от БСП както винаги използват чужди ръце да им извадят вкусните кестени от жарта. Но за изваждащите кестените, пак ще повторя: Ако си влязъл в сговор с комунисти, изходът ти оттам е само летален. Питайте кого? – напр. земеделците. И ще допълня, че Корнелия Нинова не си познава стоката (понеже не е баш социалистка, а вид „земеделец“) – когато се справят с външния враг комунистите подхващат вътрешния. Първият кандидат в тази редица е именно тя.
Чалгарите от И/Н Т Н/Д (има/няма такъв народ/държава) са разновидност на мафиотите от близкото минало – те живеят „за мига“ и изобщо не мислят за собствената си смърт, която ги чака само да станат от стола, колкото  да отскочат до тоалетната. И си викат „К‘во толкова“. И Смъртта си мисли същото, разликата е само в това, че държи косата.
Т.нар. харвардци са си полупораснали деца – вече им става и си мислят, че това е достатъчно. А само на когото загрубее задникът, той има шанс да излезе на печалба.
- Следват т.нар. „олигарси“ – богати хора „в сянка“, които инвестират в текущата власт, и прибират принадената стойност от нейното упражняване. Те печелят покрай властта, независимо каква е тя: лява, дясна, бясна, мрачна или бляскава. Лошата новина за тях е, че Народът разбира главната задача на Властта, като да храни него, а не тях.
Ще се забавлявам много, когато Кокорчовците на всякакви управленски нива, се ококорят пред празна хазна и парично безводие, вследствие на „нулевата корупция“. (Таквизи не съм описвал в този постинг, защото темата му е малко по-друга.)

Третият отряд на този „боен строй“ са медиите на властта. Този лъч ми е любим по принуда, защото е моят информатор. И в този постинг е така – всичките факти с които ви запознавам, са „медиен шепот“. Коректно съм отбелязал това. Остана само да уточня защо от всичките такива, за предпочитан официален информиращ ме сайт в този постинг, съм избрал DW (Deutsche Welle):
Заради едно име
Ясен Бояджиев. Досега той не се е появявал на моите страници, защото е далеко от класата и значението на разните Гареловци, Кеворкяни и др. разни гранитни колоси на червената журналистика.
Пък и „колегата“ Я.Б. е трудно да се каже „от кои е“. Името му в последните десетина години се среща от крайно ляво до крайно дясно. Т.е. той пише както му диктува журналистическата съвест. Не сложих кавички, защото то само кавичките щяха да бъдат повече от буквите.
Доказателства: (Намерени в медиите. Кои медии? Е, няма смисъл да пиша имена, защото те днес са тук, утре – там. Само препредавам взамните им плювки.)
2017, ноември:
Цитирам един не толкова известен журналист Николай Стайков, който ако го питате какъв е, ще ви отговори убедено, че е “син, естествено“:
„Собственичката на „Медиапул“ е своеобразна майка на фалшивите новини в България. След като работи като официален говорител на Иван Костов в премиерския му мандат, Стояна си прави собствен „електронен вестник“, чрез който през годините продължава да изпълнява ролята на Глас на Командира. Над 15 години „Медиапул“ дословно спазва опорните точки, удобни за пропагандните интереси на Костов и е в основата на редица мръсни кампании срещу неговите противници. Никола Филчев, цар Симеон, Георги Петканов, Сотир Цацаров са само част от жертвите на компроматните акции на Стояна. „Медиапул“ е и сред рекордьорите усвоени грантове от фондациите на Сорос, а самата говорителка на Костов се облажи от апетитна заменка на имот през годините, в които нейният ментор беше на власт. Сайтът „Медиапул“ е едно от основните оръдия на фабриката за фалшиви новини. Особено лицемерие беше инициативата „Жълт байряк“ на „Медиапул“ срещу фалшивите новини, което се оказа просто рекламна кампания на сайта, за която бяха наели известна рекламна агенция.
Топлата връзка между фабриката за фалшиви новини в лицето на „Медиапул“ и българската секция на уважаваното немско радио „Дойче веле“. Ясен Бояджиев е най-верният паж на Стояна Георгиева и неин верен служител. В редакционния екип на „Медиапул“ той е представен като управляващ редактор. В същото време е в ръководството на митичната фондация „Инфо спейс“. Въпросното НПО е съсобственик на „Медиапул“ заедно със Стояна като физическо лице. В същото време шефове на фондацията са Стояна, Ясен Бояджиев и владетелката на „Червената къща“ и виден грантаджия и заменкаджия на апетитни имоти по морето Десислава Гаврилова-Кръстева. Паралелно с това мъжката версия на Стояна – Ясен Бояджиев, фигурира като кореспондент на сайта на „Дойче веле“. Така трасиран чрез него пътят към международната трибуна на фабриката за фалшиви новини става безкрайно лесен.“
2018, април:
Цитирам един известен в средите на БЛОГ.БГ блогър
jelezov - Желю Железов който, ако го питате какъв е, ще ви се обиди кръвно, толкова е „червен“:
„Агенция БГНЕС публикува статия на Ясен Бояджиев под заглавие „България скоро отново в орбитата на Русия?” Там забелязвам следните алогизми на г-н Ясен Бояджиев. Например - „България все по-бързо се отдалечава от евроатлантическите си партньори и все по-неприкрито се приближава до орбитата на Русия.“; или „Когато говорят, (някои от политиците) човек остава с натрапчивото впечатление, че слуша леко пообрана версия на прословутата говорителка на руското външно министерство.“
 Първо. Нелогично (глупаво) е да се твърди, че „въздушните удари срещу режима на Асад ”НЕ „покачват риска от ескалация на напрежението в региона”, само защото обратното твърди „прословутата говорителка на руското външно министерство”. Второ. Нелогично (въпиещо глупаво) е да се твърди, че незаконните въздушни удари (действително незаконни, защото са без мандат на СС) са юридически и нравствено оправдани, заради употребата на химическо оръжие, незнайно от кого. Трето. Нелогично и престъпно е да обвиняваш Асад във военно престъпление, след като не си дочакал доказателство от единствено законния източник за това, а използваш видеоклипове, фабрикувани от незаконна организация – издържана от тези, които нанасят ударите. Всеки нормален човек, прочитайки статията, ще си зададе въпрос: разбира ли г-н Бояджиев, че е написал куп глупости? Ако не разбира, значи е глупак, което е абсолютно нелогично. Не е възможно  авторитетна медия като DW да плаща на глупак производството на глупости. Логично е да се предположи, че той осъзнато лъже, защото му плащат.“

Прескачам един куп изявления от горните двата вида, за да ви запозная с мнението на самия Ясен Бояджиев, изказано по повод НС, което излъчи кабинета на Кирил Петков. Датата е 7.12.2021 година:
„На успеха на този парламент обаче са заложени и други, още по-важни неща, а провалът му може да има и друга, още по-висока и дълготрайна цена от някакви конюнктурни икономически несгоди. Първо, разбира се, е заложена самата промяна, от която обществото ужасно се нуждае - освобождаването на превзетата държава, демонтажът на корупционния модел, връщането на законността и справедливостта. Второ, заложена е безкрайно закъснялата модернизация на страната - предприемането на вечно отлаганите реформи и ускорено преодоляване на изоставането във всяка област на живота. Трето, превръщането на България в по-привлекателно място за завръщането на хилядите, избягали от нея, без които бъдещето изглежда нерадостно. Тук обаче ми се иска да акцентирам върху още един залог, свързан с този парламент, който ми се вижда не по-малко важен, а и по-болезнен от другите. За първи път се открива възможност управлението на държавата да е в ръцете на толкова голяма група млади хора. Те са високо образовани с нови идеи, цели, възпитание и самочувствие, защото (за разлика от други) днешното им битие и бъдещото им развитие съвсем не са задължително обвързани с пребиваването около държавната софра. Това са нашите деца, родили се или поне израснали след 1989-а. Свободни, независими, успели, прагматични. Но и идеалисти. И не, това не е "проект на Радев" или на другиго. Това си е техният проект. Без тях нищо в България няма да се промени. Ангажирането на младите с политиката е може би последният шанс за България и за всички нас. Ако този шанс бъде пропилян, ще е страшно. Страшно не толкова за тях - те ще си стегнат куфарите, ще си вземат шапките и ще се върнат към личните си кариери тук и по света. Страшно ще е за нас, останалите. Защото те без нас могат, но ние не можем без тях. Нищо в тази страна не може да се промени към по-добро без тях.“

Какво да кажа, освен „Бравос!“ И да обещая, че ще се върна на този въпрос и на мнението на Ясен Бояджиев, когато „те ще си стегнат куфарите, ще си вземат шапките и ще се върнат към личните си кариери тук и по света.




Гласувай:
1



1. gardener - един поглед по избора на т.н. "народ"
20.01.2022 09:52
Моите наблюдения за избралите това НС и този презинет като цяло, което значи, че не мога да кажа, кой за какво е гласувал, но са гласували(цялата тази информация би трябвало да я има в изборните книжа:
Гласували на трите избра:
До 20 години - около 1 % - това е твърдо през трите последни избора;
Млади семейства до 30 години: 4% (гласуват обикновено за ИТН или ГЕРБ, според хранилката или идеите);
Разни семейства и хора между 30-45 години: 10% - тези избират или ГЕРБ или някаква алтернатива за "промяна" до ПП включително;
Хора в пенсионери или пред пенсионна възраст до 60 и 65 и много над до набор 1933 година - 55 - 60% (тук са бившите комунисти, "свили" жилище (гнездо) още по време на комунизма);
Пенсионери - червени изроди от всякакъв вид тъпотия до степен да не могат да гласуват - над 50% и всичко това е или ПП, или Радев, или БСП, поколението, което гледа телевизия (предимно НОВА или БТВ, където са пресните сериали).
Гласуващите в общи линии бяха едни и същи с процент изменение не повече от 5% като нови лица. Такива са фактите, "шкафчето" си изигра ролята и направи приемлив Радев с "курвата на Нейтли".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873539
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031