Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2022 13:29 - Кой кой е в кабинета на Киро - част 2
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 970 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- „Здравей, България, където и да си“! Може да си от Харвард, може да си в „За България“ или в „Да, България“, може и да си от И Т.Н. Само да не си от ГЕРБ!.
- Добро утро, българи! Ще се възраждаме ли?
- Че как бе, трябва да сме 100% будни. Щото, както предупреди Путин: „Спрете инвазията, иначе война“!

Ама то не било толкова просто и гениално лесно, читателю.
Даже се изисква да не се хващаш за кобура като Рашков, дори ако си прочел моя вчерашен пост за лицата Петков, Василев и 4-мата им вицепремиери, или пък започваш да четеш този днешен мой постинг за 15-те им министри, който се явява продължение на вчерашния. Много е трудно, повярвай ми! Или пък ще трябва да издържиш
леля Радка от „трите чучура“ (Sekirata, Jupel и Мара от Пескара), която казва, синтезирам от няколко хиляди нейни постинги в последните 2 години: „…Не ни стига гербавото наследство, ами сега и този мръсен капномер „Ковид“, тази върла компропаганда, която води съседна Македония срещу нас, това зло „зелено чудовище“ изправено срещу мирния ни атом, и ще разберете, че или ние –тях, или те – нас…“

По същество:
Преди има-няма година у нас се върнаха едни млади българи, живели ПОВЕЧЕ в Харвард, Британска Колумбия, Сингапур, Русия и други китайски територии, отколкото в България, и казаха: „Продължаваме промяната“. Четейки техните биографии, научаваме нещо
, което знаем: Всяко Ново е дете на (добре?) забравени Стари родители, които искат да са вечни.
Ако не вярвате, имам един съвет. Нека преди Вярата в написаното да върви Проверката му! Поне засега ТАЗИ ПРОВЕРКА е възможна. Лицето Румен Радев няма още властта на Путин да забрани услугата Интернет. А, и побързайте, защото докато си мислите, че има време да си бъркате в ушите, да се чешете по главата или по компа, топките му ще ви отнесат, както металната топка на един багер разрушава тухлената стена на дома, строен от дедите ви преди деветия ден на деветия месец!)
Не се шегувам. Шегуват се „Хар(д)вард“-ците. С нашата наивност и слабата ни памет.
Ще ви ги представя мешано, без сепарация на луди млади МОМ (манипулатори на общественото мнение) и стари АБПФК (активни борци против фашизма и капитализма). Вие се справяйте! Да се убедите колко е трудно да се подреждат едни и същи гени в две групи.

Само да припомня в началото.
- „Продължаващите промяната се представят като коалиция ПП. Която се състои от тях двамата - физическите лица Кирил Петков и Асен Василев, и техните 7 приятели, завършили някакъв „харвардски курс“ в български ПУЦ, открит от името на Софийския университет. Точно заради неговата световна неизвестност – на ПУЦ-а, „харвардците“ са неизвестни в българския политически живот и им се наложи да си търсят мандатоносители, за да се явят на избори. Знаете ли къде ги намериха? Твърде е показателно – в две отломки нищожни от партии, пробвали се да управляват с ГЕРБ и не успели. Говоря за партията ВОЛТ от реформаторите и партията СЕК от патриотите.
- И хоп – изненада. На изборите през ноември 2021-а печелят първо място с цели 25,67% или 673 170 гласа. (Да живей машинното гласуване, братя Шаркови, фирма „Сиела“ и президента Радев! А, и надпартийната ЦИК, представена от две удивително приличащи си жени Камелия Нейкова и Росица Матева. Кадри решают все“, е казал Сталин.)
- След победата на изборите победителите трябваше да съставят правителство. И тук следва по-голяма изненада. Коалицията на физическите лица (те още не са направили партия!) се коалира с още три коалиции – лявата „За България“ на БСП (състояща се самата тя от 17 партии), дясната „Д
a, България“ (от 3 партии) и едни чалгари от, вярно една, но твърде мистериозна партия, нарекла се „Има такъв народ“ (с предишно име „Няма такава държава“?!). И направи правителство.

Аз да направя моята прогноза за бъдещето им:
Понеже е невъзможно да обединиш в едно леви, десни и индиферентни тарикати, тази коалиция няма стабилно бъдеще. Обединява ги нещо друго, временно.  Какво? – Интересът, естествено. Някои ще кажат пари. Аз си мисля, че страхът да ти извадят досието и да те фраснат с него по главата, ако не слушаш, също е ИНТЕРЕС. (Нали не мислите, че Бойко Борисов е Пазителят на досиетата? Ако това беше така, те нямаше да посмеят да го нападат, без да са го вързали предварително. Тогава кой може да притежава едновременно досиетата на леви, десни и бесни? И на президента Радев включително? Аз не съм. А вие?)

Започвам отзад напред:

·               Коалиционните партньори на правителството ОТДЯСНО са най-малко – само трима (3 пъти по-малко от 9-мата началници от ПП). При това броейки и Борислав Сандов, вицепремиера. Към него добавям лицата Надежда Йорданова и Божидар Божанов. Затова пък ресорите, за които тези десни отговарят, са… Е-е-е, характеризирайте ги сами:
Вицепремиерът Сандов е министър на околната среда и водите (пада му се по право, нали е „зелен“), Надежда Йорданова е министър на правосъдието (тежка задача за такава калинка – да маха Гешев по законен ред, заобикаляйки конституцията) и Божидар Божилов, който отговаря за електронното управление (защо той, като се очаква харвадците да са най-подковани електронно).
- За вицето Борислав Сандов (р.1982) вижте от вчера 1-вата част на „Кой кой е“. Само да припомня, че той е лично обиден на ГЕРБ – били го били на протестите от 2020. И че ще го бият пак, си мисля: но от БСП, защото е за джендърите, или пък от самите джендъри, ако ги предаде.
- За Надежда Йорданова  (р.1973) Публично не е много известна. В сравнение с популярността на Христо Иванов е направо нищожна.
(Какво ли е накарало Христо Иванов-Бойкикев да й отстъпи за министър?! Може би за да е свободен за длъжността „главен прокурор“… Длъжен съм да припомня, че майка му на Христо Иванов – Мария Бойкикева бе сред най-близките приятели на Ахмед Доган в дисидентския му период и активно се бореше за това той да бъде освободен от затвора. Длъжен съм да припомня, че Кирил Петков е един от основателите на партията на Христо Иванов „Демократична България“. Има го на снимка заедно с баща си Петко на учредителния конгрес. После нещо се “счупва“ и Киро му се разсърдва. Което не пречи да го вземе за коалиционен партньор. А де. Което се разщифрова „Ах, досие“...)
Надежда Йорданова е завършила право в София, но е специализирала в Лондон. Е-ха-а-а… Иначе е от Кубрат и е започнала работа в обикновена адвокатска кантора в Разград (в далечната 2007-а).
Докато Христо Иванов е съдебен министър в правителството „Борисов 2“ (2014-2015) тя е началник на кабинета му. През това време е разследвана от европейската служба ОЛАФ по проекти свързани с няколко неправителствени организации. Става въпрос за половин милион лева. Сайтът Биволъ,
epicenter – също така, специално споменават още имена, свързани с този скандал: Атанас Славов, Диана Ковачева, Боряна Мусева, която бе съпруга на Кристиян Таков, синът на Пеко Таков.
На първите два избора за НС от м.г.– април и юли 2021
, Надежда Йорданова беше избрана за депутат от ДБ, обаче на изборите от ноември не успя да влезе в парламента поради слабия резултат на формацията. И стана министър. (Някои сайтове, напр. hotarena.net твърдят, че шармантната Надежда замества в Христовото легло жена му Йорданка, която работила в Брюксел.).
- За Божидар Божанов (р.1987) се знае още по-малко. IT специалист по информационна сигурност. Завършил в Лондон. Иначе, цитирам: „роден в Бургас, израснал в Димитровград и е живял в София и Амстердам“. Добре поне, че е в Изпълнителния съвет на „Да, България“ (Дали има възможност да замести Христо Иванов на шефското място?)

·               Коалиционните партньори на правителството ОТЛЯВО са 4-ма (пак не стигат за обикновено мнозинство в коалиционното споразумение.
Ресорите им са много тежки за интересите на народа. Пада им се, нали са социалисти!. Корнелия Нинова отговаря за икономиката и индустрията, Георги Гьоков – за труда и социалната политика, Иван Иванов – за земеделието, а Христо Проданов – за туризма.
- За Корнелия Нинова (р.1969) нямам какво да добавя. Само едно, което касае евентуално ваше учудване – защо традиционно Догановото м-во на земеделието е дадено на социалист, в случая на Иван Иванов.
Ами защото, цитирам се от вчера: „Престанете да питате защо Нинова и Пеевски бяха уволнени заедно и възстановени заедно в правителството на един и същи човек - Сергей Станишев (2008-2009), защо Мая Манолова от БСП ще предложи Пеевски за шеф на ДАНС, а Станишев ще каже от трибуната на НС през 2014-а, че ако това не стане, кабинетът „Орешарски“ пада, защо БСП-Нинова и ДПС-Карадайъ ще останат заедно опозицията на ГЕРБ и Бойко Борисов в Парламента през всичките предстоящи години от 2009 до 2021, защо точно Нинова ще предложи Румен Радев за президент през 2016-а, защо тя ще стане министър в правителството на Петков през 2021г., защо Пеевски ще седне отново в Парламента. Ние, честните българи и честните турци сме в еднаква степен лъгани от българските комунисти и техните ибрици.“
Те разчитат на това, че Нинова ще държи изкъсо Иванов.
- За Георги Гьоков (р.1961) – социален министър
Машинен инженер, но на 5-тата година след завършването се преквалифицира в директор на бюрото по труда в Стара Загора. Депутат от 2013г. Не е познат на публиката извън изявите си в Парламента, където няма резки изказвания. Предпочита да говори тихо, но винаги е за правата линия на БСП, представена от Корнелия Нинова. Обаче ресорът му е ужасен – на труда и социалната политика. Някой ще го отнесе. Кой?!
Ами някой глупак, ако питате мен.
За Иван Иванов (р.1975) – министър на земеделието
Магистър по история (1999), но от СУ, а не в Лондон или в Британска Колумбия. През 2006 става и магистър по право. Да не забравя: през 2000г. завършва Школата за запасни офицери в гр. Шумен. От 2013-а е депутат от БСП. Не съвсем, но значително по-рязък е в изявите си от парламентарната трибуна.
Защо преговаряше с Кокорчовците в контактната група за сектор „Сигурност, кой да ти каже… Може би вие ще видите връзката във факта, че в далечната вече 2013 година той трябваше да стане зам.-вътрешен министър при Цветлин Йовчев – вътрешният на Орешарски с мандата на БСП, обаче не стана, защото му извадиха компромат: През 1995г. бил управител на клона на групировката СИК в Шумен. Тогава Йордан Цонев го защитаваше с твърдението, че само "четири месеца е продавал застраховки от СИК“. А Димитър Дъбов („чичо Митко“, както го нарича Татяна Дончева) и той: "Иванов тогава е бил на 20 години, току-що завършил казарма…“ Пък Ангел Найденов, който по това време беше министър на отбраната и част от ръководството на БСП, оценяваше назначението на Иванов за зам.-вътрешен министър като "очевидна грешка". Кристиан Вигенин също коментираше през 2013 г., че назначението на Иван Иванов е било недопустимо и че правителството "няма право на подобни грешки".
(Какви времена, а… Иди разбирай кое е кучето, което пази стадото, кой е вълкът, който иска да го изяде и кой е овчарят, подпрян на гегата си, който гледа отстрани.. И сега са същи времената, не мислите ли?)
Обръщам вниманието ви на общото от тогава и сега: И в двата момента ГЕРБ е в опозиция. Обаче тогава Иван Иванов щеше да става зам.вътрешен министър, а сега е министър на земеделието. (Може би защото… де да знам… да не би полицията да бере реколтата?)
За Христо Проданов (р.1977) - министър на туризма
Отива му. Почти. Магистър е по Индустриален Мениджмънт. Собственик и управител на заведения за бързо хранене, член на Съвета на директорите на "Кинтекс" ЕАД
(по мое време „Кинтекс“ се дешифрираше като Кинкалерия и Текстил), "Галатея" ЕАД. Регионален мениджър компания за проектиране и изграждане на басейни и спа центрове. Депутат от БСП от 2017г.

·               Коалиционните партньори на правителството от „НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА“
Отново 4-ма - и те не стигат дори за обикновено мнозинство. Сега обяснявате ли си ЗАЩО се сключиха три двустранни коалиционни споразумения, вместо едно четиристранно? Ако споразумението беше едно, формулата му щеше да бъде 9:11 (11 = 4 от ИТН + 4 от БСП + 3 от ДБ), а ако споразуменията са три формулата е 9:4, още веднъж 9:4 и веднъж 9:3.
Тарикатско, нали?! Само че кой ще върши работата бе, Радев? Лозето не ще молитва, а мотика. Държавата не е казарма, та да ти се подчинява по устав. Какви глупаци! Имам предвид и тези български избиратели, които гласуват за „Няма такава държава“, а после искат да ядат.
Наистина, няма такова животно „бутни – дръпни“.
- Гроздан Караджов (р.1966) му е вицето – Майчино мляко засукал от „Демократична България“, пораснал и се влюбил пак там (говоря образно), а ще „продължава промяната“ в групата на ИТН?! И то при положение, че в ПП ПП неговата ДБ е представена коалиционно . (Пенкилер, нали.)
Във втория неуспешен опит на Слави Трифонов  да състави правителство предложеният за премиер Пламен Николов бе посочил Караджов за министър на транспорта и информационните технологии. Днес Караджов е вече министър, че и вице, но на регионалното развитие и благоустройството.
(Някои ще кажат „Да живее Цецка Никифорова“, но може би няма да са съвсем прави. Неуспешният премиер Пламен Николов предлагаше в своето несъстояло се правителство от август 2021г. още и Александър Николов, Радостин Василев и Теодора Генчовска. Само погледнете по-надолу: какво съвпадение! Споменатите 4 имена са точно квотата на ИТН в правителството на Киро!
Да допълня. При първия си неуспешен опит да предложи правителство (след изборите от април 2021) Слави Трифонов се подигра с очакванията на българите и им предложи за премиер някаква шахматистка Антоанета Стефанова. Знаете ли, че тия дни намирам в един булевардно-нформационен седмичник съобщение: „Антоанета Стефанова иска да оглави федерацията по шахмат в България“. Хвана ме яд, не защото отричам световните постижения на г-жа Стефанова, а защото си помислих, че тия чалгари спретват поредния си номер. После се сетих за Десислава Генчева, някаква поредна секретарка на Слави Трифонов, и ми мина.
Е, да де, ама оня маймун от Африка – Тошко, пак ми вдигна кръвното със 7/8.
- Александър Николов (р. 1982), министър на енергетиката  (Слава Богу все пак, че и в неуспелия кабинет „Пламен Николов“, този пак бе енергийния избор)
Търся в официалните сайтове кой е този – пълна прозрачност, плътна мъгла. Магистър бил по финанси от УНСС... и нататък: „През последните няколко месеца е ...“
Затова да погледнем другите сайтове и да започваме да си спомняме:
dnevnik.bg: Финансист стана енергиен министър. Неговият пряк опит в енергетиката е три месеца - като зам.-министър в това ведомство в първия служебен кабинет на Стефан Янев от май тази 2021-а; обаче за второто - през август, бе отстранен (десетина дни след номинирането му), като мотиви не бяха посочени.“ (Кой питаше за цените на тока?)
аktualno.com: „Стефан Янев освободи Николов от поста без да стават ясни причините - и досега не са ясни. Това се случи, след като два дена по-рано от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) поискаха оставки в енергетиката заради високите цени на електроенергия на свободния пазар. От Търговския регистър става ясно, че Николов е бил управител до 13 януари 2021 година на “Пейтех” ЕООД, което от април, по решение на собственика - Българо-американската кредитна банка, е обявено в ликвидация. Николов е бил и член на борда на директорите на “Ай Ди Ес Фонд”, освободен е от тази длъжност от общото събрание на акционерите, които са БАКБ Файненс и “СиЕсАйЕф”  (Ей, би си ти...)
boulevardbulgaria.bg:  „Новината за отстраняването на Николов дойде няколко дни след като той бе включен в състава на проектокабинета на ИТН. В същото време вече беше започнала да се разгръща сериозната криза на Българската независима енергийна борса, която доведе до огромно увеличение на цената на тока за бизнеса. Енергетиката е една от двете теми, по които Европейската комисия върна най-много забележки и препоръки по Националния план за възстановяване и устойчивост, внесен от служебния кабинет.“
- Теодора Генчовска (р.1971)
- министър на отбраната, докато и в двата неуспешни славчови опита за правителство (април и юли 2021) бе предлагана настойчиво за военен министър. Номинирането й за външен министър от квотата на ИТН е 3-и опит за включването ѝ в правителството за по-малко от половин година. Тя бе и кандидат за депутат на изборите през ноевмри 2021-а, но поради слабите общи резултати на ИТН, не стана народен представител. Но стана министър – случаят с Надежда Йорданова е аналогичен.
Ще ви бъде ли интересно да научите, че при коалиционните преговори тя не участваше в панела за българската външна политика. Там бе Димитър Гърдев.
Според сайта на Дойче Веле: „Първата специалност на Теодора Генчовска е история в СУ (като Иван Иванов). Значително по-късно (няма годината!?) завършва Военната академия "Георги С. Раковски" и специализира в Училището на НАТО в Германия; в Колежа на НАТО в Рим, във Военната академия в Шривенхем, Великобритания. Била е на стратегически курс по военна дипломация при Военна база Пенсакола, САЩ.
Била е съветник по отбраната последователно в Постоянното представителство на Република България в ЕС и Постоянната делегация в НАТО. Била е част от подготовката и участието на България в срещите на върха на страните членки на Алианса в Истанбул, Уелс, Варшава, Брюксел. Главен експерт към администрацията на президента Румен Радев.
Investor.bg: „Генчовска ще заеме министерския пост като напълно непознат човек за структурите на външно министерство. От друга страна, това обаче може да се окаже плюс, ако новото правителство започне реформа в МВнР - структурна и персонална - от която то отдавна се нуждае. Може да се окаже плюс това, че министър на външните работи може да стане експерт по отбрана в момент, когато Русия особено активно настоява за фундаментална промяна в архитектурата на европейската и трансатлантическата сигурност, агресивно притиска Украйна, а районът на Черно море концентрира интереса на Москва, Вашингтон и Анкара.
Само pik.bg дава думата на Антон Тодоров, който съобщава, че Теодора Генчовска е назначила бившия началник на ДАНС Петко Сертов за свой съветник. Датата е 21.12.2021. В същия сайт намирам и думите на Явор Дачков: „Кирил и Асен започнаха постигането на леви цели с дясна политика: Уволняват хората на Радев от правителството (десен метод) и назначават хора на ДС в него, което си е постигната лява цел.“ (Само ми се ще да попитам кои хора на Радев в правителството са уволнили Кирил и Асен?! Ни един засега,)
„Неам нерви“. Преминавам към последния министър на Дългия:
- Радостин Василев
(р.1985), министър на спорта
Официалните сайтове пишат: „Завършил е "Право” в Софийския университет. Притежава дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. Основател и управляващ съдружник на адвокатско дружество "Радостин Василев”. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които практикуват международно спортно право и консултират допинг казуси.“
По-така сайтовете отбелязват, че е предлаган за министър на спорта и в неуспешния мандат на Пламен Николов (юли 2021). И се връщат назад в миналото, напомняйки, че Радостин Василев е бил довереният адвокат на Александър Томов – Добрият вълк Лупи в приватизацията на „Кремиковци“ и на ФК ЦСКА. Причината била прозаична – бащата на Радостин е съпартиец на Лупи в забравената вече Евролевица.

·               Челната група на Коалицията – избраниците на ХАРВАРДЦИТЕ
Вече знаем, че това са общо 9 души.
- Отмятам двамата „чистак от Харвард“ – премиерът Кирил Петков и вицето финансов министър Асен Василев (описани в първата част на „Кой кой е в кабинета на Киро“). Предстои ми да разкажа за 3-я „харвардец“ – Даниел Лорер (онзи, третият основател на софийския харвадски ПУЦ за млади управленци) и за абсолютния младеж Атанас Атанасов. Дотук станаха 4-ма. Тям са поверени ресорите финанси, иновации, растеж и култура.
- Има двама недотам млади на възраст, които честно казано не знам къде да ги туря – Асена Сербезова (здравеопазване) и Николай Събев (транспорт и съобщения)
- и още трима, които са съвсем ясни – кучета на възраст, искам да кажа стари кучета, от групата на Румен Радев. Вижте им ресорите: МВР (БойкоРашков), отбрана (Стефан Янев) и образование (Николай Денков)
Бог да пази България!
- За Даниел Лорер (р.1976), министъра на иновациите и растежа
Прохарвардският сайт Доиче Веле (уф, виж в края) пише: „Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава се като инвеститор и предприемач с 20-годишен международен опит. През 1999 основава в Париж първата си компания, която впоследствие продава успешно. После работи като IT експерт в израелската хай-тек компания MI, която е купена през 2006 г. от Hewlett-Packard. След продажбата, Даниел Лорер става един от създателите на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул, продадена през 2016 г. на австрийски холдинг. Лорер е един от основателите и управляващ партньор на фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Преподава в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски". През 2013 г. е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков. През 2021 е съветник в кабинета на министъра на икономиката Кирил Петков и председател на Комисията по прозрачност към министерството на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г.
fakti.bg:  Евроресурс от над 6 млрд. лв. ще управлява Министерството на иновациите и растежа, ръководено Даниел Лорер. Неговата администрация ще усвоява средствата по Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС за икономическа трансформация, които са около 2,5 млрд. лв., а също и още две европрограми за общо над 4 млрд.лв. Съпругата на Даниел Лорер – Виолета Лорер, също ще има досег с темата за европарите в новата ѝ длъжност като началник на кабинета на вицепремиера по еврофондовете Асен Василев. Виолета Лорер на два пъти бе зам.-министър на Асен Василев (в качеството му на служебен министър) – през 2013 г. в Министерството на икономиката и през 2021 г. - в Министерството на финансите. В МФ Виолета Лорер отговаряше за Фонда на фондовете, който също управлява пари по европрограми.“
Хубавото за България е, че се говори за бъдещи пари, които щели да дойдат по линия на Плана за Възстановяване и устойчивост. Те първо трябва да бъдат одобрени от ЕК и второ подлежат на проверка по линията на ОЛАФ. Значи Лорер и жена му ще трябва да убеждават, че са читави не нас, а европейските данъкоплатци.
Лошото или поне – непонятното,  е защо никоя медия в България не пита има ли Давид, пардон – Даниел, и израелско гражданство покрай българското след като и той като Кирил Василев има три деца, които се наричат Давид, Матилда и Никол.
- Атанас Атанасов (р.1990) – културния
И той като Асен Василев завършва хасковската езикова гимназия, разбира се като първенец на випуска, само дето това се случва 13 години по-късно. Което пък му дава допълнителна възможност да играе в двойка с Григор Димитров (също хасковлия) и да станат републикански шампиони на тенис на двойки.
Нататък е стандартното: “Има бакалавърска степен по "Театрално изкуство” от Whitman College (САЩ), където е приет с пълна стипендия и се дипломира в топ 3% на випуска. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Прави впечатление на бъдещия премиер Кирил Василев с една своя акция –:преди 2 години се връща в България и с помощта на своите американски приятели на които разказва за красотата на българските села и тъжната реалност на тяхното обезлюдаване, успява да реставрира читалището в родното село на баба си – първомайското Татарево и то отново се превръща в сцена на културни мероприятия.“ (Тази затрогваща информация я има във всички сайтове от зимата на 2021 година. Източникът й е само един обаче: БНТ, предаването „Отблизо“ от, забележете!, 2017 година!)
Връщам се в 2017-а година да погледна къде се е намирал тогава самия премиер Кирил Петков. Няма го в новините, не е споменат сред американските познати на Атанасов. Атанасов не е сред възпитаниците на харвадския ПУЦ, поне не е споменат... Значи някой друг е разказал на Киро за младия Атанас. Кой ли би могъл да бъде този някой? Възстановеното читалище е в с.Татарево, което е в общината на град Първомай, отдалечена от Хасково на около 150 км.  
Иначе ми е много забавен преходът от културния министър в предното Янево служебно правителство - комунистът Минеков до младия Атанасов, който първо емигрира в Америка, после се връща, защото си спомнил обезлюдаването българско, и после пак заминал за Америка...
Много ще ми е интересен развоят на борбата между Минеков и Атанасов, ако следващият премиер на България се казва Стефан Янев.
- За Асена Сербезова (р.1973), здравния министър
Официалният сайт на Дойче Веле: „Проф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава дисертация в областта на социалната медицина и организация на здравеопазването и фармацията през 2007 г. Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и обществено здраве от МУ-София и магистърска степен по здравна политика и фармакоикономика в Барселона, Испания. През 2019 г. завършва магистратура по психология във Великотърновския университет. От началото на.2020 г. е председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз.
Отбележете, че проф. Асена Сербезова е фармацевт, не е лекар. Знаете ли какво означава това? – Че тя не е влизала да работи в болница. Освен ако Аптеката й не е в сградата на някоя болница.
Знаете ли какво означава това? Че здравният министър няма да лекува Ковид-а, а ще чака хапчетата за лечението му да се появят в аптеката
. Поне да се напне да намери отнякъде пари, докато чака.
И още нещо си отбележете: В официалния сайт пише, че е омъжена и има две деца. Но не е уточнено, че 48-годишната Сербезова  е минавала под венчило 4 (словом четири) пъти. Последният път през 2019-а се жени за един, който я води до олтара с „Мерцедес за 100 бона“ – репортажи и снимки в медиите бол. Какъв здравна министърка, а! Само онази от „Искрено и лично“, как беше – Миглена Ангелова, има 4 брака. Даже Мара Отварачката (по баща Косева, по мъже Андонова, Гущерова, а от оня ден и Соколова) има 3. Но не е късно да ги направи четири. О-о-о, ами ако Сербезова реши да не си почива в министерското кресло...
- За Николай Събев, транспортния (р.1960)
Официално: Родом е от Русе. Завършил Висше военноморско училище Варна, специалност "Управление на флота и пристанищата", после  УНСС "Икономика и управление на транспорта”, както и множество курсове за следдипломна квалификация, свързани с  маркетинг, финанси, комуникации, управление и статистически анализ. (Харвардският ПУЦ не се споменава.)  Николай Събев е предприемач, иноватор, визионер и дарител. Професионалният му път в частния сектор стартира през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие "Параходство Българско речно плаване".
Съставител е на учебника "За капитани близко плаване по р. Дунав". Днес е мажоритарен собственик в куриерската компания "Еконт Експрес" и спедиторската "Еконт Транс".
Намерих интересна справка в Интернет (
dnews.bg), където пише, че за 2020г. в частната „Еконт Експрес" са работили 4526 служители, а общия брой на куриерските й офиси е бил 647. Отделно за голямата фирма Еконт работели още 390 малки компании в цялата страна. И този човек става министър на транспорта, без на някого да направи впечатление, че това е крещящ случай на конфликт на интереси?!
Освен това този човек е луд. Ако тази диагноза ви смущава, заменете я с някоя по-мека, с която да оправдаете следните негови думи: “Ами, да. За 4 години могат да се направят много неща. Например може да вдигнем с 30% скоростта на движение на пътници и товари, което да увеличи благосъстоянието с 10%-20%. Тази релация още се изчислява от нашите специалисти. Жизненият стандарт на човека не е свързан само с преките доходи, които получава. Той е свързан и с това къде живееш, колко лесно можеш да се срещаш с хората, от които имаш нужда и да общуваш с тях. Представете си, че всички хора живеещи в радиус на 60 километра от София, имат възможност да се качат на една бърза совалка и за 15 минути да стигнат до гарата в София. Това е възможно.“ (Ами да, възможно е. В Северна Корея на тези совалки им викат балистични ракети. Изтрелват ги от ж.п. платформи.)
Сайтът
afera.bg твърди, че думите „Ние ще направим още 4 моста над Дунав и 3 тунела на Стара планина“ са произнесени от Събев на предизборно събрание в Русе, и се приписват невярно на премиера Кирил Петков.
Освен, че е луд, този човек е и будист.
Събев признава, че медитира редовно, а източните практики са му помогнали да постигне успехи в бизнеса си и в личен план. Благодарение на медитациите се отървал от няколко хронични болести, отслабнал с 20 кг и бил в по-добра физическа форма даже от младини.
(В много вестници са публикувани снимки как новият министър медитира на пред един прозорец 6 кв.м.на собствената си вила в Созопол. Пред него са само морето и Бог, пардон – Буда. И една черна котка като символ. Ха, дано.)
И Събев има сакралното число дъщери 3, две от които са от предишна връзка.
- Случайно се получи – и вътрешният министър Бойко Рашков има много и луксозни имоти. Без да се е морил на частно. Разликата със Събев е още и в това, че при Рашков имотите не са само негови, а съобщност с жена му Мария Рашкова. Тя била по-богатата: от 13 години е частен нотариус в София, офисът й бил на метри от сградата на „Нове холдинг“
Интересен въпрос е  как частен нотариус можа да заработи парите с които да купи имоти на които медиите не сочат стойността, но са единодушни за бройката на тоалетните в тях. Броили ги няколко пъти, все 19 излизали. Ама не се шегувам. И въпросът ми не е шеговит: Това не е ли корупция бе, Киро?!.
Официалната справка за Бойко Рашков гласи: „В професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет. Народен представител от БСП в 39-ото НС (2001-2005), заместник-министър на правосъдието, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Доцент д-р по наказателен процес, ръководи Катедра "Наказателноправни науки" в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. Служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи от май 2021 досега, без прекъсване.
Само някои сайтове (напр
pik.bg) дават справка за работата на Бойко Рашков преди 1989 г.Защо? Той е роден 1954-а, т.е. в деня на Промяната е бил вече 35-годишен?! Ето справката:
- От 1980 г до 1981 г е стажант-съдия в СГС.
- От 1981 г. до 1992 г. е следовател в Районна следствена служба в София
- В качеството си на такъв през зимата на 1989-а е разпитвал Евгений Михайлов къде е скрил касетата с танковата реплика на президента Младенов. Само Времето спасило Евгений Михайлов от „самопризнания“
- През декември 1998 г. Висшият съдебен съвет избира Бойко Рашков за главен прокурор. Тогава обаче президентът Петър Стоянов се намесва в работата на съдебната власт и отказва да го назначи за главен прокурор. Мястото заема Никола Филчев.
- През лятото на 2021г. от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Маноил Манов пита Рашков за родителите му и получава следния отговор: : “Нека да не пипат костите на моите родители, снимаха апартамента им в Люлин. Моите родители починаха преди години. Апартамента не съм закупил, аз съм го получил по наследство”
„Разбиранията“ на Бойко Рашков за „нахлуването“ в Президентството„ подслушванията, произволите в Прокуратурата, кюлчетата в чекмеджето на Борисов, изнасянето на пари от банката с чували и сакове и др.такива, си струват описанията, ама нямам място.

За останалите двама в кабинета на Киро от квотата на Радев – имащият бъдеще Стефан Янев и нещастният горък Николай  Денков , ще разкажа утре в третата последна част за настоящето ни правителство. Както и ще дам обещаните подробности защо от всички официални „безпристрастни и обективни сайтове“ съм цитирал предимно информациите на сайта на Дойче Веле. Не съм забравил, че обещах да го направя в началото на тази дълга сага за „смяната на системата.“




Гласувай:
2



1. dobronameren - Гледам в момента репортаж от бързия влак София-Варна
24.01.2022 19:35
Стъпки в пет-сантиметров сняг по коридорите на вагоните (слава Богу, човешки), в купетата навят сняг по кьошетата на седалките, вътре студ като канадска провинция, и се сетих за транспортнио министър будиста, дето приказва, че совалки ще ни возят за 15-ина минути, така и не разбрах откъде до къде.
После прочетох зловещ постинг на bojinkata, че имаме само 20 секунди живот, докато Путин реши да ни засипе с ракети (даже има списък на ракетите, които чакаме). Направо ужас!
Обаче чета radostinalassa - тя спокойна, някакво парно мляко ядяла и затова жива, здрава и бойка, същинска sekira - пее и не й пука за Делтакрона. Радев бил й казал "Няма страшно!".
Кажете ми на кого да вярвам?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873582
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031