Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 13:14 - Кой кой е в кабинета на Киро - част 1
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1187 Коментари: 2 Гласове:
3



Да се представя:
Аз не съм гостенин в тая пуста България. Всичките ми предци, деца и внуци са живели и живеят в нея. Защо? - бих отговорил с удоволствие, но това е принципен въпрос. Нещо като окончателна диагноза. Обсъждането й ще ме отвлече от темата на постинга.
А тя е, че искам да събера на едно място биографиите на т.нар. „нови лица“ от кабинета на Кирил Петков. Всички факти са намерени в Интернет. Някои подробности ги има само в определени сайтове. Те са в скоби и е посочено изрично кой е сайта-източник. Ако аз имам собствен коментар, то той е с друг шрифт –
italic.
Няма да коментирам искреното ви учудване, че съотношението стари към млади лица е 80:20 в полза на старите лица, които познаваме от 30, че и повече години. Младите лица са изключително групирани в правителството на Кирил Петков. (В медиите печатни и електронни няма май ни едно ново име. Ако не броим 45-годишната нова метеороложка на Нова ТВ Лора Георгиева.)

 

Затова започвам направо с Новото правителство.
То е двумандатно, в смисъл, че шефовете му са двама – Кирил Петков и Асен Василев. Те двамата, поради липса на време да регистрират партия за изборите през токущо отминалата 2021, търсят мандатоносители и сключват споразумение с партия Волт (самата тя отломка нищожна от Реформаторския блок, основана през 2018 от Настимир Ананиев) и партия Средна европейска класа (и тя също отломка нищожна от Обединени патриоти, нов председател Константин Бачийски, появил се покрай местния скандал с морския имот на Доган на „Росенец“ 2019-а)
.
Предлагам ви трогателните думи на самия Кирил Петков, който казва: „Безброй партии ни се обадиха и ни предложиха да станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии. Вероятно ще ги сложим под формата на коалиция, за да може "Продължаваме промяната" да стане името на обединението. Седем, осем - честно казано, не мога да ги изброя всичките. Но поставяме условията: Първо, никакви пари не даваме на никой. Второ, не искаме никой да ни напълва никакви листи. Всъщност им казваме: хора, имаме нужда от регистрация. Ако искате да сте част от промяната, повярвайте ни. Ние ще се самофинансираме, не искаме нищо от вас, искаме просто да имаме тази регистрация, за да имаме шанс на следващите избори." Така засягаме много интереси. Тези интереси сега ще се обаждат от сутрин до вечер през следващите 60 дни, за да се опитат да ни спрат. Но не ни е страх."
И хоп, изненада-а-а... На 21 ноември 2021-а коалицията „Продължаваме промяната“, представена от ВОЛТ, СЕК и двамата нови КП и АВ, на които викат „канадците“, печели най-големия % от българските избиратели - цели 25,67% или 673 170 гласа. (Да живей машинното гласуване, братя Шаркови, фирма „Сиела“ и президента Радев! А, и надпартийната ЦИК, представена от две удивително приличащи си жени Камелия Нейкова и Росица Матева )
„Кадри решают все“, е казал Сталин.

 

Новият премиер Кирил Петков Петков, „просто Киро“, както го нарича гальовно неговата с 9 години по-млада началник-кабинет Лена Бориславова („да се впряга“  жена му канадката), е роден през 1980г. в Пловдив, където майка му Венета и баща му Петко са състуденти в Пловдивския педагогически институт. Студентско бебе е, ражда се, докато те са 3-ти курс студенти. Бащата е софиянеца. „Просто Киро“ е единственият им син и днес живее в апартамента на баща си на софийската улица „Иван Шишман“ 18.
Младият Кирил Петков учи до седми клас в известното 7 СОУ, когато семейството му емигрира в Канада. (В проправителствените сайтове пише, че е „завършил Седма софийска гимназия“. Не е вярно.)
Годината е 1994-а, „когато семейството емигрира в Канада“. (Според сайта
pik.bg истината е малко по-друга. Бащата Петко Петков 6 години по-рано, през 1988-а – по социалистическо време все още, бяга от България в Канада с т.нар. „кубински полети“ – самолетите са до Хавана, но кацат междинно за зареждане на гориво в Канада. Именно там старият Петков отваря вратата на самолета, скача на пистата и се предава на канадските власти, искайки политическо убежище. След това, наистина в 1994 година, той изтегля жена си и сина си от България в Канада. Това няма как да не е истина. Подробностите са съвсем конкретни и ако са лъжа, са елементарно подсъдни. Интересно, че другите „опозиционерски“ сайтове, напр. afera.bg, си мълчат за тази безспорно вярна информация. А, тук се сещам да попитам запознатите, защо Веселина Томова не се е събрала още с партията на Елена Гунчева. Какво чака – Мария Пиргова ли да я пререди?!)

На 7-ата година след 1994г. бащата се връща окончателно в България, майката Венета остава в Канада, където живее и досега. (Пак само в сайта pik.bg пише, че причината е някаква женска история в периода 1988-1994, която едва не направил малкия Кирчо дете на разведени родители.)
С какво точно се е занимавал бащата на бъдещия премиер на България не е много ясно. Знае се, че е бил на щат зоолог към БАН (само
pik.bg пише, че е бил нехоноруван асистент към катедрата на Петър Берон – ДС агент „Бончо“), но не се съобщава да е имал канадска служба. Само пише, че в Канада е започнал да се занимава с изследователска дейност. „Обикалял Щатите, Амазонка, различни ocтpoви и дъpжaви, c цeл дa изyчи ocoбeнocтитe нa пpиpoдaтa тaм. Последният му реализиран проект бил за змиите на остров Гуам“. (Там се намира американския затвор за терористи.)“
Явно семейството се е издържало от доходите на майката Венета, която е станала управител нa eднa oт нaй-cтapитe и гoлeми библиoтeĸи в Kaнaдa в гpaд Bиĸтopия, пpoвинция Бpитaнcĸa Koлyмбия. Има дори справка, че заплатата й е била близо 6700 американски долара.
(За да придобиете представа колко пари са това, ще цитирам една справка от pik.bg, пак само там: „Младата Лена Бориспавова е уредена от Кирил Петков в ББР със заплата 7000 евро.“) Майката Венета Петкова и днес работела в библиотеката в Канада и затова се прибирала рядко в България. (Само някои сайтове, напр. retro.bg, съобщават, че „двaмaтa Петкови-старши живeят paздeлeни. Πpaви впeчaтлeниe, чe в пpoфилитe cи във Фeйcбyĸ, нямaт нитo eднa oбщa cнимĸa зaeднo.“)
Що се занимавам с тези подробности ли? Че защо не, нали сме за прозрачност и нулева корупция?!

„Просто Киро“ завършва финанси в Университета на канадската провинция Британска Колумбия (2003г. по мои сметки) и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в челните 10% между завършилите неговия випуск. (Това е намерил за необходимо да съобщи сайтът bgonair.bg, но е пропуснал написаното в pik.bg – “След завършването на „Финанси“ в Британска Колумбия Петков е за малко финансов дилър, а после заминава за Русия.“) След 2-те години магистратура в Харвард, Петков се връща в България. Става предприемач, развиващ проекти в областта на разработването на пробиотици и биотехнологии, заедно с баща си, който му е съдружник и до днес.
Тук в България, Петков-младши развива и научна дейност. Той, заедно с Асен Василев и Даниел Лорер, е основател на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ „Св. Климент Охридски“, асоцииран с Харвардския университет. Годината е 2007. По сметки на самия Петков досега през този курс  са минали 671 човека от цяла България. Това са групата хора, от които те черпят кадри за проекта си „продължаваме промяната“, като някои от бившите им студенти в момента са в екипа им. (Пак само
pik.bg съобщава, че Николай Хаджигенов - който мяташе яйца по сградата на Министерския Съвет с премиер Бойко Борисов, и който престана да ги мята, когато в същия МС влязоха 3-мата премиери на Румен Радев -  също е завършил този „харвардски курс“ в СУ. Не сте забравили нали, че професията на Хаджигенов е адвокат. Което каква връзка има с „икономическото развитие и микроикономиката на конкурентоспособността“?)
И така, докато Кирил Петков стане министър на икономиката в първия служебен кабинет на Румен Радев от 12 май 2021 до 15 септември 2021, и министър-председател на 13 декември 2021.

Най-новите приключения на Кирил Петков след тази дата оставям на вас да разнищвате. Аз само ще добавя информацията за личния му семеен живот. Женен е за канадка – някаква Линда Макензи (имат 3 дъщери), която била точно 10 години по-възрастна от българката Лена Бориславова. (Връзката не съм я направил аз – на сайта fakti.bg е. Аз само я отбелязвам, защото намекът, че драмата на възрастните Петкови може да се повтори в семейството на техния син, е очевиден.)
Иначе същият този сайт
fakti.bg, пише затрогващо, цитирам: „Линда Петкова може да се окаже по-популярна от съпруга си.Тя има своя сладкарница в София за безглутенови торти, тъй като едно от децата ѝ като малко не можело да понася глутен. Оттогава тя развива уменията си, с които стига до кулинарното българско шоу "Мастършеф“. Тъщата на Петков е диетолог по професия, а по-късно през живота си е работила като специалист в пивоварна в Канада. Маргарет Макензи постоянно помага на дъщеря си Линда не само в работата, но и в личния живот. Тъщата често взима внуците при себе си, тъй като децата нямат българско гражданство и живеят повече извън страната. Тъстът на Кирил Петков – Брад, не е идвал в България изобщо. Той обичал да пътешества, но най-вече да се занимава с обществени дейности. Брад бил деен участник във всички местни празненства и тържества на канадския град Кортни. Възрастният господин не пропускал да се включва и в парадите на ирландската общност, като показва снимки от събитието в профила си във Фейсбук.
Българин, та дрънка отвсякъде, е този Киро. „Носи България в сърцето си“, цитирам. На 27 октомври 2021 г., по искане на 55 народни представители от 46-ото народно събрание, Конституционният съд взема решение с 11 гласа (и с 1 особено мнение по допустимостта на искането на Георги Ангелов), че назначаването на Кирил Петков за министър противоречи на Конституцията, тъй като по това време той е бил и гражданин на Канада.

 

Така достигнах до „втората буза“ на Лицето, представено ни като Политическа Партия „Продължаваме Промяната“ Асен Васков Василев. А написах Лицето с главна буква, защото си спомних, че един от подкрепящите днес „канадци“ (чрез своята партия в коалицията ДБ, която пък е част от коалицията ПП ПП, която пък е част от друга една стратегическа коалиция...), е Иво Беров, който беше казал преди години за Петьо Блъсков: „Ако това е Лицето на българския печат, то как ли изглежда Задникът му, с извинение?!“
Аз се обърквам кое е лицето, кое е задникът, а вие? Пак ще се отплесна: Преди няколко дена беше 10 януари 2022, датата на която преди 25 години сините окупираха Парламента в който червените се бяха окопали да бранят социализма. Настана бой и се проля малко кръв. След четвърт век сини и червени са се окопали ЗАЕДНО в същия Парламент, в същата сграда!, и си викат „Честита Нова Година! Годината на истинската Промяна!“
Направо е за чудене защо само ние, дето не сме от „демократична България“, не виждаме Промяната?!
(
Знаете ли – откъде, като медиите не го отбелязаха - че през март ще стане година, откак умря Клара Маринова. Тя, на онзи 10 януари преди 25 години, бранеше отвътре атакувания Парламент, пеейки „Къде си вярна ти любов народна“. Наистина, какъв пророчески вопъл. След четвърт век всички медии и самата й партия вече са я забравили. Защото сега е ред на поредния възрожденец националистът Костадин Костадинов да атакува Парламента. Кой беше казал, че национализмът е последното убежище на комунизма? В този смисъл „промяната продължава“ – затова се отплеснах в паралели.)
На 19 септември 2021 г. (само 4 дни след като „канадците“ бяха уволнени от първото радево служебно правителство) двете лица КП и АВ, плюс Даниел Лорер – за него след малко, представиха новия си политически проект „Продължаваме промяната“. (Както преди почти век Чудомир написа: „За една седмица кога свариха да се залюбят, да се оженят, кога туй-онуй и кога свари да се роди 4 кила и половина копелдаш? Аламинут, брате! Аламинут и туй то!“ А нашите канадци дори не са се „оженили“. Те и към момента нямат партия. Ако съм пропуснал нейното създаване, поправете ме. Само ви моля с дати, а не с предстоящи намерения.)

Асен Василев е батко на Кирил Петков, 3 години е по-голям, роден е в Хасково на 9.9.1977 година. (Ще дойде време може би, още не е дошло, когато някои ще видят символика в рождената му дата. Тя даже е двойна - две 7-ци, вместо две 4-ки.)
Родителите му остават в сянка. За тях се знае само, че не са богати и че напълно подкрепят сина си. Засега в официалните сайтове пише: „За него някои хора казват, че е гений. Средното си образование завършва в езиковата гимназия в родния си град. В този период печели и международна награда за есе на английски език на тема „екология“. За наградата се състезава с разработки от цял свят в Лондон. Завършвайки гимназия, Василев печели и „Златаровската награда“ за най-добър випускник. Отличието има и парично изражение, което той връща на училището в знак на признателност. Но задачата му като финансов министър е много тежка – без възможност да актуализира бюджета заради липсата на парламент, да продължи да финансира антикризисни мерки и да дава по 50 лв. на месец на всеки пенсионер.“ (И тук аз отново се сещам за още един „най-добър от всички“ в другата хасковска гимназия – природоматематическата. Румен Радев се казва. Но едва ли има някаква по-тясна връзка на тази база: разликата между Радев и Василев е 14 години. По-скоро може да ги обединява фактът, че след освобождението от съветско робство, в Хасково се издига най-високата в Европа статуя на Богородица.)

Нататък. След завършване на хасковската езикова гимназия Асен Василев завършва „Икономика“ в Харвардския университет, а след това специализира „Бизнесадминистрация и право“ пак там. От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Монитор Груп“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в отраслите на телекомуникациите, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки. (Всичко това в рамките на 5 години! Гений! Прави впечатление, че ако Асен е раждан в  1977г., е трябвало да завърши езиковата гимназия на 19 години, т.е. в 1996-а и няма как да започне работа като проектант в „Монитор груп“ през 1999 година. Освен ако е вземал 2 класа за една година или „Монитор“-а има практика да назначава на работа студенти 3-и курс.)
Нататък, или по същото време. По инициатива на Асен Василев в Харвард е учреден клуб на българите. Именно там се ражда идеята за търсачката за самолетни билети Everbread. Съосновател и президент на тази компания „Евърбред“ става Асен Василев. Тя е частично финансирана от „Националния фонд за научни разработки на Сингапур“. (Никой сайт не пояснява каква е връзката между Клуба на българите в Харвард и Сингапур. Но намирам частичен отговор на въпроса къде се засичат Киро и Асен - освен в харвардския университет - в публикация на
pik.bg, че бащата на Киро „Петко Петков.е изнесъл канадските пари на ДС в Китай“.) На 06.08.2014 година компанията Everbread е обявена в ликвидация, като след нея остават неудовлетворени кредитори за 8.7 млн. паунда по данни на английския търговски регистър
А междувременно в България Асен Василев става съосновател и директор на известния ни вече „Център за икономически стратегии и конкурентоспособност“, асоцииран с Харвардския университет. И през 2013г. е м-р на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков.
 (То е на президента Росен Плевнелиев!) От 12 май до 16 септември 2021 г. Асен Василев е министър на финансите в първото радево служебно правителство на Стефан Янев. В сегашното правителство на ПП той е вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите.

Покрай „Кокорко“, както е известен Асен Василев днес у нас, няма жени, деца и любовници. Има само една любяща го майка в България и една сестра Кристина, която е архитект в Германия и си живее там от дълги години със своето семейство. Няма сведения за мъжа й.

 

Следва излагането на биографиите на останалите министри в правителството на Кирил Петков. Подреждането им е по информацията в сайта на Дойче Веле – dw.com. Защо съм избрал този сайт ще стане ясно по-нататък.

Вицепремиер по ефективно управление - Калина Константинова (ПП)
Родена 1984 в София, завършила френската гимназия. Следват годините в колежа “Бард“ в Ню Йорк (2003-2007) и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки. Съветник на Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март до края на май 2013 г Юли 2013 година е вписана в съвета на директорите на „Летище Стара Загора“ АД по време на управлението на правителството на Пламен Орешарски. а през 2014-2017 г. е била съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната реформа. Работи в „Америка за България“ като Програмен директор (2017  – 2019). Заместник-министър на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев.
Прави впечатление, че Калинката К.К. („Калинка“ е протестърско понятие за не особено умна жена на висока позиция, и възникна по времето на управлението на Бойко Борисов с патриотите, като се отнасяше за Калина Крумова. Съдбата ли се подиграва или двете КК са случайно съвпадение? Впрочем и Киро е Канадец.) е абонирана за длъжността зам.министър. Припомням, че съгласно един национално известен документ, длъжностите „заместник министри“ са запазени за кадри на ДС.)
Самата тя казва за себе си: "Отраснала съм в Овча купел, завършила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развитие – или как една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази мисия се върнах в България. От тогава се опитвам да заходя тази задача от всички посоки, работила съм в публичния, частния, неправителствения сектор.“ (Отбелязахте ли? – Сингапур!)
Преподава в Центъра за стратегии и конкурентоспособност на Петков-Василев. В последните две години развива иновативна стартираща компания в сферата на информационната сигурност, носител на множество награди.
Семейна е с едно дете. Няма сведения за семейството й, нито за семейството на родителите й.

 

Вицепремиер и м-р икономика и индустрия - Корнелия Нинова (БСП)
Твърде е позната. В сайта на Дойче Веле обаче не питат защо председателят на „системната партия“ БСП (от 2016 година) и председател на ПГ на „Коалиция за България“ (в 5 народни събрания), и като неучастник във всенародните протести на „партиите на Промяната“ (2020-2021), през 2022-а е вицепремиер в коалиция, наречена „Продължаваме промяната“.

И аз не питам. Но ще припомня още факти, освен споменатите току що. Кой знае защо упорито премълчавани в „прозрачното ни общество“.
- Запазил съм една страничка от в.“24 часа“. Тази страничка е разказ за Корнелия Нинова, но не е подписана - защо? Може би конкретният автор на статията го е срам от името му, защото няма как да не знае, че гръмко уволнената за корупция през 2008г. (заедно с Делян Пеевски – този случай е всенародно  известен) зам.министърка на Сергей Станишев беше върната след една година тихомълком пак като зам.министър в кабинета „Станишев“. (И Пеевски беше реабилитиран. И Румен Овчаров се върна, макар с няколко години закъснение.) Статията е наречена „Година без власт – 13 кг по-малко“. И за да не бъде голословно твърдението за отслабването на Нинова, репортажът е гарниран с две големи нейни снимки – „Преди“ и „Сега“.
Тъкмо заради снимката „преди“ е Моето допълнение. На „преди“ Нинова не е снимана през 2006-2007, а много по-рано. От „преди“ ни гледа една 23-
25 годишна жена и на тази снимка Корнелия Нинова ПОРАЗИТЕЛНО прилича на голата мома, която седи на дясното коляно на Доган Ага. (И тази история от първите години на Промяната е известна, макар да се премълчава упорито. Има „теч на информация“ в сайта mignews.info.)  Дори на сватбената й снимка тази прилика не е толкова видима. Няма как да приложа тази снимка тук, но тя е запазена в Народната библиотека. Сигурен съм. Потърсете там броя на вестник „24 часа“ от 12 юли 2008г. Страницата е 34-а.
Знаете ли, може би затова авторът на статията за отслабването е останал анонимен. Така не могат „да го подгонят“ хората около Ахмед Доган. И престанете да питате защо Нинова и Пеевски бяха уволнени заедно и възстановени заедно в правителството на един и същи човек - Сергей Станишев (2008-2009), защо Мая Манолова от БСП ще предложи Пеевски за шеф на ДАНС, а Станишев ще каже от трибуната на НС през 2014-а, че ако това не стане, кабинетът „Орешарски“ пада, защо БСП-Нинова и ДПС-Карадайъ ще останат заедно опозицията на ГЕРБ и Бойко Борисов в Парламента през всичките предстоящи години от 2009 до 2021, защо точно Нинова ще предложи Румен Радев за президент през 2016-а, защо тя ще стане министър в правителството на Петков през 2021г., защо Пеевски ще седне отново в Парламента...
И повярвайте най-сетне на думите ми, че няма разлика между честните турци и честните българи в България. Ние и те сме лъгани заедно и в еднаква степен от нашите комунисти!

- Знаете ли впрочем, че Корнелия Нинова е родена на 10 януари 1969г? Не виждате ли тук някаква символика, както в рождената дата на Асен Василев?
- Няма никаква символика обаче в следващата информация:
Журналистката от радио „Свободна Европа“ Полина Паунова (Иво Беров в панталони) на 20 май 2021г, седмица след създаването на първия служебен кабинет на Радев, пише: „Председателят на БСП Корнелия Нинова е поканила на преговори за общо явяване на избори Татяна Дончева (Движение 21), Румен Петков (АБВ) и Георги Кадиев (Нормална държава). Целта е създаването на голяма лява коалиция, с която левицата да успее да си върне част от гласовете, след изборната загуба на 4 април. Информацията за разговорите се появи под формата на слухове, публикувани в няколко сайта, някои от тях близки до БСП. От цитираните имена прави впечатление отсъствието на Мая Манолова (Изправи се.БГ), която на предишните избори се яви с коалиция с ЕНП на Мария Капон, партията на Татяна Дончева и части от т.нар. Отровно трио. Преговори се водят, резултатът – на 26 май“
.

 

Вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството - Гроздан Караджов ("Има Такъв Народ")
Също така много позната политическа личност.
Роден е на 14 декември 1966 в Стара Загора, а завършва Първа английска гимназия в София. Аналогичен случай на Корнелия Нинова, която е от едно ловешко село и завършва същата гимназия. И тъй като е само 2 години по-малка от него, изключено да не се познават още от ученици. (Някои по-заядливи от мен биха написали, че е изключено бившата ДС да не ги е познавала двамата.)

Гроздан Караджов трябва да е завършил гимназията през 1985. Вероятно две години е бил в казармата, защото през 1990г. се появява като студент по право в СУ като активен участник в студентските протести. Председател е на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. Т.е. заместник на Емил Кошлуков.
И се започва: (Сведенията са от май-различни сайтове, но пак отбелязвам, че сред тях не са
epicenter - Валерия Велева, barikada - Къдринка Къдринова, afera - Веселина Томова и други такива информирани бабикяни.)
Кошлуков заминава за Америка да си доучва, а Караджов от 1990 до 1995 г. работи във фондация „Отворено общество“ – София, където последователно заема длъжностите „програмен координатор“, „главен секретар“ и „програмен директор“. В периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. През 1998 г. завършва курс по телекомуникационен мениджмънт в Токио, Япония. От 2001 до 2004 г. е изпълнителен директор на фондация „Демокрация“. В следващите години участва в редица успешни бизнес начинания в областта на строителство и изграждане и поддръжка на телекомуникационни мрежи и съоръжения. Член на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие.
На парламентарните избори през 2014г. е избран за народен представител от листата на Реформаторския блок, но напуска коалицията с ГЕРБ, барабар с всички „реформатори“ (Кавичките са защото в тази група са Атанас Атанасов и Мартин Димитров, например)

Женен, 4 деца. Но вероятно от две жени. Не можах да намеря информация от сайтовете в Интернет. Навсякъде обаче те публикуват една и съща снимка, на която виждаме Караджов с жена му Цецка Никифорова и две усмихнати дечица с тях.
Пак не всички сайтове пишат, че тя е финансиращата семейството фигура: управител на “Интерланг” ЕООД до 11.03.2015 г. Обаче наблягат на факта, че тази преводаческа фирма тъкмо в тази 2015г. е дадена на прокурор за 12 незаконно сключени договора за преводи и че развитие на делото оттогава до сега няма. (Някои по-заядливи от мен биха написали, че това е поредно доказателство за нуждата от смяна на Гешев, обаче те не мислят. Например: как си отговарят на въпроса, ако Гешев прикрива от съда на Гроздан жена му, защо новата му на Гроздан партия ИТН неистово иска да смени именно Гешев?!
Споменах, че новата партия на Гроздан Караджов е ИТН. Ами така е. Това впрочем е най-изненадващата номинация в кабинета на Кирил Петков. Караджов никога не се е свързвал с проектите на Слави Трифонов. Винаги е бил в Реформаторския блок. Който също участва в „Продължаваме промяната“, но с коалицията „Демократична България“. Съратниците на Гроздан Караджов в тази „продължаваща промяна - Георги Ганев, Атанас Славов, Петър Славов и Велизар Шаламанов са депутати в настоящето 47-о НС от коалицията ДБ в коалицията ПП, а Трайчо Трайков е районен кмет на "Средец" от квотата на ДБ.
Пък Караджов представлява партия ИТН в същата тази коалиция ПП?!
Ама какво става? Кой ги реди тези „почтени листи“? Нали не питате мен...

 

Вицепремиер и м-р на околната среда и водите - Борислав Сандов (ДБ)
Роден е в 1982г. в Мадан. Родителите му са обикновени хора – бащата е строителен техник, а майката – учителка по български език.
В сайта на Демократична България пише, че е бакалавър по „География“ в Софийския университет (2006) и има магистратура по Управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет (2017). Не е съвсем така. Според изявления на самия Сандов: „Завърших и семестриално Управление на хидроклиматичните ресурси, но от БАН не ми дадоха данни за валежи, слънчево греене и вятър, за да си напиша дипломната работа.
В сайта на Дойче Веле пише: „Сандов е изявен природозащитник, работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дългогодишен опит (15 години към 2021) като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика. (Като напр. защитата на Иракли, забрана на ГМО и мораториума върху шистовия газ в България.) Той е съпредседател на "Зелено движение” и член на председателския съвет на Демократична България (която е „синя“). Депутат в 2 Народни събрания (7 месеца общо от април до ноември 2021) и е специализирал в направление "Изменение на климата и управление на води. Координатор е за България на Европейската гражданска инициатива за защита на пчелите, координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие“
.
Всички сайтове вежливо отбелязват, че Борислав Сандов се е ангажирал с каузата на ЛГБТ-движението в България, подписвайки се  в тяхна защита през миналата 2021г. (Как ли ще се сработи с други членове на кабинета на Петков, за които борбата с джендърите е втората по важност – след идеологията – „червена линия“? Ето една, още една причина за разрив в коалицията, която „ще продължи промяната“.)
Впрочем Борислав Сандов се е ангажирал публично и с идеите на БСП, по-точно с идеите на младежите в БСП. Това го има документирано на документи и на снимки. (Не мисля обаче, че тази негова ангажираност с левите идеи ще попречи на коалицията ПП. Сините боровинки са зелени и стават червени, чак когато узреят. Нашите „автентично десни сини“  в лицето на ДБ са „узрели“ отдавна. Още от времето на Александър Каракачанов и Петър Слабаков – от Екогласност, Евгений Дайнов - „синия шаман“ на Костов, после Тома Белев и Владислав Панев - при Христо Иванов-Бойкикев, писах за Иво Беров и Полина Паунова… А Антоанета Цонева? – ох… И нататък има така увлекли се в „дясното“, че се появяват отляво на левите. Да не заемам място за тия. Това е друга тема за свързаност, която е различна от „променливите“ усилия на харвардците.
Горкият университетски град Харвард! Направо стана мръсна дума за българите покрай Кирчо и Кокорко.)

Знаете ли впрочем, че Борислав Сандов се яви пред Комисията „Хаджигенов“ – разследваща случаите на полицейско насилие от 2020г. „под колоните на министерския съвет. Оказало се, че и той е бил бит от полицаите на 2.9.2020. Обаче изобщо не се е оплакал тогава – през септември 2020, а чак 10 месеца по-късно.

========================================

Голямо правителство – един (или двама?) премиери, 5-ма вицепремиери, 19 министерства, 4 коалиции, един капо ди тути капи - не се събира в един постинг. Да не говорим за настроенията и преценките на „суверена“.

Тук в този начален постинг ви предадох  биографиите
- на премиера „просто Киро“,
- на 5-мата негови вицепремиери Асен Василев (финансов министър и отговарящ за еврофондовете), Калинка Константинова (само  вице, което отговаря за ефективното управление), и на Корнелия Нинова, Гроздан Караджов и Борислав Сандов (съответно и министри на икономиката и индустрията, на регионално развитие и благоустройството, и на околната среда и водите)
- както и на още 50-60 “оперативно интересни лица“ покрай тях.
Утре ще продължа с биографиите на 15-те „само министри“.

Да извършим днес обаче „пролетната оран“ за утрешната сеитба“.
Властта се упражнява от Нещо, наречено „Продължаваме промяната“. Нещо е с главна буква, защото е неповторимо. На върха стои едно друго Нещо, също наречено „продължаваме промяната“ (ПП), което се състои  от 2 малки партии – реформаторската ВОЛТ и патриотичната СЕК, и две физически лица КП и АВ. Всички останали, навървили се след физическите лица, участват само с имената си..
Първото коалиционно Нещо – ПП, има подписани 3 (словом три) ДВУСТРАННИ коалиционни споразумения, поотделно подписани и не скрепени от някакъв обединяващ ги документ:
- с партията(?) на Слави Трифонов ИТН,
- с коалицията „За България“ на системната партия БСП и още 17 присъдружни ней партии,
- и със системната опозиция „Демократична България“, която от своя страна е също коалиция от 3 партии - бившите реформатори от ДСБ, Христо Ивановата „Демокр. България“ и новите „зелени“.
Направо коалиционна лудница.

Трима от вождовете – Корнелия Нинова от БСП, Атанас Атанасов от бившите реформатори и Христо Иванов от „ДБ“, към този момент са си подали оставките вербално и чакат решение на своите конгреси дали „да“, дали „не“. Само че те „в оставка“ са подписали коалиционните споразумения. Ако някой партиен конгрес реши да уволни някой такъв, какво става с договора? Ще го късаме ли?
Смешката с образуванието ПП е още по-голяма. То все още не е провело своя учредителен конгрес. Много е вероятно да изчакват решението на съдебен спор за възловата дума „промяна“. Нейни притежатели засега са т.нар. протестъри от 2020-2021 година. Те се нарекоха „Смяна на системата“ и бяха твърдо срещу участието на „системни партии“ в бъдещата власт.
Оказа се обаче, че тези стохилядни „всенародни протести“, чиито лица бяха Мая Манолова и „отровното трио“, не са били всенародни, защото народът не пожела лицата на „промяната“, а вкара вместо тях във властта системните „автентично леви“ и „автентично десни“. И те, представете си, да вземат да се нарекат „продължаваме промяната“… О, ще Пуцат Пистолети!
Още повече, че „Петият елемент“, юмручният гуру на „Смяната на системата“ – президентът Румен Радев, е военен и може да предостави пистолети от подопечните му полигони.
Е, остана само моя личен въпрос: Какво означават слоганите „Да сменим системата“ и „Продължаваме да сменяме системата“? Според мен, явно не става въпрос за смяна на дясно с ляво – защото и в дясна Европа има ляво пространство, нали. Тогава?
Остава да сменим – на конкретно ниво: НАТО и ЕС с Русия и Китай, а на глобално: капитализма със социализма.

Изобщо „Здравей, България (където и да си)“.  Добро утро, българи!




Гласувай:
3



1. radostinalassa - много дълго бе
21.01.2022 16:51
Той Ковида и по - кратък. Утре ще ги изритаме.
цитирай
2. dobronameren - Ама текстът е дълъг
25.03.2022 22:18
защото не съм го писал за "кратки" глупачки като тебе. Колкото до Ковида, чукай на дърво, да не изрита тебе лично. Той, Ковидът съвсем не е добронамерен, да знаеш.
Нали кратко го казах?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883542
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930