Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2021 20:34 - За политиката на червените през годините
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 946 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 30.09.2021 17:02


ЗА  ПОЛИТИКАТА НА  ЧЕРВЕНИТЕ  ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

 

В заглавието не съм поставил червените в кавички – така изразявам презрението си към тях, асоциирайки ги директно с цвета на пролята от тях българска кръв, а в следващите редове разправям за “социалистите” в кавички, поставяйки отпред обидния епитет “разните”. Защото българските червени са си комунисти, а не нормални леви – социалисти. Както е по света.

У нас винаги е било така:
Започвайки още от основаването на социалдемократическата партия в 1891г. на Бузлуджа, където не присъства пукнат комунист. Чак след 30 години първите срамежливи все още комунисти се самонарекли “тесни” социалисти, а взели истинското си име комунисти едва, когато отстранили социалдемокрацията (1944-1945) от живота и политиката чрез ръцете на горките глупави земеделци, и съветският режим се установил трайно в България (след 1948 година). Когато комунистите се посраха тотално в годината 1989-а, те пак не поеха собствената си отговорност за това, а я теслимиха на няколко “извращенци” и се прекръстиха за една нощ вкупом обратно на социалисти. И особено нагло! - присвоявайки 45-те години на управление на БКП като своя заслуга.
то продължава във всичките години на прехода:
Спомнете си “милите продеви хора”, избутали напред в политиката своите слуги желевци от клуба за гласност и преустройство, продажните доганци от етническата сган ДПС, червените милионери от “списък 103” и школата на ДС в Симеоново, хората на Иван Костов от “новото начало”, ку-кушлуковците от “новото време”, “автентично десните” от “За България”, ох, пардон – “Да България”, сбраните властогонци в юмрука на “натовеца” Румен Радев, “новите” в народа около Славито и/или КП-аСваС... Всички те официално нямат нищо общо с червената партия БСП, нещо повече: БСП води “принципна и последователна борба” именно с тях. Спомнете си червените кандидати за президенти и за кметове на София... Всички те са “тесни социалисти”, няма ни един открит комунист. Дори и прекръстен. С изключение на Жан Виденов, чийто провал беше толкова явен, че цялата днешна партия БСП направо го игнорира като социалист.
ще продължи и утре:
Георги Първанов ще напусне официално БСП и ще основе поредната нейна “алтернатива”. Сергей Станишев ще бъде хем вътре, хем навън от БСП. ще стои на полуамбрияж, чакайки... баба му да стане мома за сгляда. Цялото ново БСП на Корнелия Нинова ще сдава “Бойку дух”. Надявайки се старите кадри Дончева и Манолова да го измъкнат от сегашното вечно второ място.
Миличките “мили хора”! Тяхната партия имала 135-годишна история. Пък от 24 години след влизането ни в Европейския Съюз през 2007г., тя НЯМА ПОБЕДА на парламентарни избори. Партия ГЕРБ е основана едва на 3 декември 2006, но в 24-те години след влизането ни в ЕС, тя тя има САМО ЕДНА ЗАГУБА на парламентарни избори. (Тази 2021-а при това само с 2% след чалгарите, а не от “разните социалисти”.) Защо така?

Не знам как си обяснявате вие тези факти. Аз твърдя, че партия БСП СЕ СРАМУВА да участва еднолично в управлението на страната и използва за целите си временно подставени хора – нейни проверени кадри, но маскирани на безпартийни. Ако това мое виждане е невярно, остава другото – БСП съзнава, че Е НЕСПОСОБНА да се справи сама в новата демократична среда, където терор и диктатура са забранени.
Лично аз много се боя, ако е вярно първото – за срама. Защото комунистите са ампутирани природно откъмто тази морална категория. Тяхната главна отличителна черта е наглостта – ако сте се сетили да им отнемете преди това оръжието! И много се надявам причината да е неспособност. Защото това е надежда – нормалните партии, като хората, се учат от своя опит, докато са „живи”. Имат всички шансове така да станат „по-добри”. Такива процеси текат в столетната партия. Дано да са истински, структуроопределящи и закрепващи.
Иначе събитията са ясни. Те отразяват вечната борба между различните общества за доказване кое Общество е по-добро. Онези, които си мислят, че са по-добрите, защото са останали последни живи, убивайки всички предходни други, са нямали, нямат, няма да имат, щастието да са последните и незаменимите, защото Светът е Път, а не някаква крайна гара – “нашата” - по този път.
Как не ми омръзна да го повтарям... И продължавам да постъпвам като оная жена, която прочела коментарите на мъжа си във Фейсбук и го лайкнала с тигана.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alhimik1 - )))))))))))))
20.11.2021 13:38
Да видим утре кой ще опита тигана,,,")
цитирай
2. dobronameren - A когато сняг забръска
20.11.2021 14:49
що ще чиниш ти зимъска? Тоя народ ще даде да бъде управляван само, ако не е гладен. Иначе ще изгони вас с тиганите.
Бих се басирал за едно: Че БСП пак ще избере да не се включи в управлението на страната, защото това е отговорност, която червените никога не се демонстрирали да я поемат. Пък дали от срам, дали от неспособност или от трето някакво... това няма значение.
цитирай
3. alhimik1 - Да така е...
20.11.2021 15:13
dobronameren написа:
що ще чиниш ти зимъска? Тоя народ ще даде да бъде управляван само, ако не е гладен. Иначе ще изгони вас с тиганите.
Бих се басирал за едно: Че БСП пак ще избере да не се включи в управлението на страната, защото това е отговорност, която червените никога не се демонстрирали да я поемат. Пък дали от срам, дали от неспособност или от трето някакво... това няма значение.


Няколко пъти се опръскаха с Луканов и Виденов,,,всеки народ си заслужава съдбата,,,
Класикът го е казал: не народ а мърша...
цитирай
4. gardener - ЕС гарантира изхранването на популацията
13.01.2022 14:16
Управлението на някакви неоформени човешки същества е лесна работа. Феминизираш образованието, заливаш го с жени на милиционери и разни подобни ... полухора, като разкриваш педагогически пуцове там, където има военни училища. народът тбе да се ибе, ибът се и създават семейства - детска учителка, милиционер, военен. Тези лелки или другарки ти обучават дечицата и дечицата на селяните в панелките стават изроди, защото ги обуват изроди. В този бранш - учителският има само потенциални курви, женени за тъпи животни, ако случайно се появи нормална жена, която иска да предаде някакви знания на подопечните ще бъде прогонена от "педагогиката". Имам едно познато лайно, прост долен селяк от градски произход, с двама родители от село. Това лайно стана учител, доносник на ДС, издигнаха го в "просТветата", зачерни живота на не една даскалица с курважилъци и доноси, а после щото имаше чичо от ДС(какво неочаквано събитие), по време на демокрацията стана полюцай, а лайното е мръсно и като полюцай се пенсионира след 20 години трудов стаж в тази селяндур-доходоносна комунистическа система, днес си опъва 1000 -та лева пенсия, но не става даже и за охранител, щото тези изроди са жадни за пари - "пари, кой ще ни даде пари..." от оня видеоклип на "танковата касета". Описвам това за да бъдат поставени ясно границите на обречеността ни. Един произведен в среднист или висшист дебил не е висшист, а дебил, обикновен дебил, който трябва да яде, а яде само тази дебил, който може да лъже и краде и има добър ДС-БКП произход, това са връзки, някаква просташка форма на битийност, а останалите неграмотни "висшисти" трябва да подържат популацията от държавни и общински хрантутници, за тях е всичко останало от платената любов на елементарни проститутки до запазените места в "сената" или банята, според един по древен(от нас) автор... Та, ЕС гарантира изхранването на популацията. За това бяха тези мазни борби на три пъти в миналата година, коя фракция ще олапа ковид мангизите, 10 милиарда кеш...
цитирай
5. dobronameren - Хващам се за последното изречение
14.01.2022 20:07
"За това бяха тези мазни борби на три пъти в миналата година, коя фракция ще олапа ковид мангизите, 10 милиарда кеш." И пиша:
Миналата година повиках един майстор да оправи вътрешното стълбище на къщата. Пазарихме се за точна сума за точна работа. разбира се, че допусках едно повишение на офертата с 10 до 15 %. На втората седмица се оказа, че надвишението й ще е вероятно 20%. Казах на майстора да си направи по-добре сметката така, че да се вмести в лимита. Той използва това да си събере чукалата и да ме ощети с даденото капаро - загубих някъде около 300-400 лева.
Е, изводът (който се отнася и за "харвардците"): Ако не беше се полакомил за тия 3-4 стотици лева, щеше да спечели още 3-4 хиляди. Само от стълбището! А във всяка къща има нужда от ремонт на "едно стълбище". Всяка година! Сигурно ще бъда донякъде измамен при всеки ремонт. Но не и от този глупак!
А МОЯТ ИЗВОД: Дългосрочно печелят само честните и работливите. Мързеливите се надяват на "печалба от лотарията".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883456
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930