Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2020 17:53 - А бе, рекъл Радев на Борисов. А де, отвърнал му той
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2844 Коментари: 15 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2020 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А, бе
Гледам протестите от месец насам. Те не са обикновени, нямат социални искания. Докато по целия свят протестиращите се молят на Бог и за хляб, нашите днешни протестиращи - едни млади, хубаво облечени, хванали се за ръце, разхождат по булеварда я кучето, я дечицата, не пеят, само викат „оставка, съд, затвор“. Има и възрастни, обаче и те не изглеждат недохранени или просешки. Всеки ден журналисти интервюират поне по двайсетина и от двете групи, задавайки един и същ въпрос: „Защо протестирате?“ И получават удивително еднакви отговори: „Искаме оставката на Борисов и на Гешев! Искаме те да си ходят! Да идват други!“ На уточняващия въпрос: „Кои други?“, отговорите са удивително ... тъпи да напиша без малко: „Тези да се махат. После ще мислим. Всеки друг е по-добър от тях.“
А де! Ами ако се окаже – ПОСЛЕ – че другият не е по-добър от тях, какво правим? Градим нова къща след като вече сме съборили старата? Няма лошо, но новия градеж изисква време. Колкото децата да пораснат.
Друго ще да е...

А бе...
Интересно, че отговорите на възрастните са по-целеустремени от младежките отговори. В тях се промъкват конкретни мечти – „сменяме системата“, „тия крадат повече от предишните“, „народът се топи, а това по-рано го нямаше“, „България стана васална държава на Запада“. Докато младежите натрапчиво и глупаво повтарят едно и също: „Искаме тук да живеем, както живеят другите на Запад. Затова сме отишли там, виждаме, учим се и знаем какво трябва да се направи, за да се върнем тук.“
А де! Ако тук стане това, което искат старите, България напразно ще чака младите й чеда да се върнат. Да не са луди да се връщат в съветска република?! Съвсем отделна мисъл, с повишена трудност е, че докато България стане западна демокрация, дори и да е тръгнала да става, децата им на тия чеда, вече ще са старци.
Кой кого повече лъже/се лъже?

А бе...
Колко трябва да е глупав, самоуверен, надъхан човек - няма значение млад/стар - за да иска/смята, че може да стане „животът по-хубав от песен” за ден-два “?! Ама, било ставало? Кога? По времето, когато чужда армия влиза в страната и я окупира за една нощ ли? А дали като влезе комунизма, животът ни стана „по-хубав от пролетен ден“? Стана...трънки.  
А де! Тия млади, дето протестират днес и викат „оставка, съд, затвор“, трябва да са извънредно прости. Или не? – Иначе защо да не отидат да сменят системата в Беларус да кажем? Където свободата, на медиите в частност, е “Спрайт – повече, отколкото очаквате.” Ама така е, когато протестиращите днес чеда, нямат час живот в комунизъм! „Пари навреме – 2 пъти, и морето до колене“...

А бе...
Къде смятат да отидат тия млади след като победят Борисов и неговата хунта тука? В Европа? – Ами тогава защо викат “мутри вън” точно пред сградата на европейската комисия в София? Акъл нямат грам. Светът, в частност Европа, е много лошо опарена от мигранти, за да не ги води на отчет и на снимка. Най-пресният случай е ареста на онова българче, дето отишло при баща си в Сирия и се снимало с черното идилско знаме.
А де! Защо не отидат да веят българското знаме и викат “мафия, мафия” пред руското посолство в София? Или пред руското консулство във Варна? Ох, каква изненади ги чакат тия “европейци млади”...

А бе...
”Борисов е комунист!”, “Борисов е мафиот!” – скандират площадите.
А де! Последно, Борисов комунист ли е или мафиот? Защото иначе излиза, че комунистите са мафиоти. Или обратно – мафиотите са комунисти. Знаете ли, уверен съм, че подобните непредпазливи връзки, които правят младите чеда, вдигат кръвното на техните стари родители. А това е опасно за тяхното здраве. О, Боже, ама и аз, за какво съм се затревожил. Младите по по-сигурен начин съкращават живота на своите  родители. Ходят без маски по протестите и им носят коронавируса до леглото. Безотговорна работа. И тези искат държава да управляват. Можели...

А, бе...
Ами Румен Радев – бил боен пилот, ама никога не се е бил наистина, всичките му боеве учебни. Докато Борисов е бил, верно, прост пожарникар, ама е гасил истински пожари. И днес го прави. Докато Радев прави програми и планове – от по три етапа всяка. Съгласувани с путинова Русия и комунистически Китай, ъфкорс.
На какво се надява шофьорът на самолета? Че то даже онзи „адвокат“ с прашката, дето стреля по Герба с блажна боя, Хаджигенов се казва (Впрочем защо само по герба над вратата на Министерския съвет, като има същия Герб и над Президентството? Еднакви са. А де?), има по-големи шансове да му се размине. Все пак неговото е прегрешение, малко ацетон и време му е майката. Докато Радевото е престъпление, защото въвлича страната в гражданска война. Все някога президенстването му ще свърши, а за такова престъпление няма давност.
А де! И после се чуди защо европейските лидери се здрависват дружелюбно именно с Борисов, а него го подминават като бърз влак дървен дирек край линията. Сигурен съм, че точно този факт страшно го дразни. Не само него – и генерал Деси, също така. Затова си мисля, че връзката им не ще да е дълготрайна. И добре, че няма деца от нея.

А бе...
Ако стане онова, дето го иска протеста – главният прокурор да подаде оставка, корумпираните 6 (словом шест) фамилии, чийто членове той обвини и сега са в ареста, чакайки присъда, ще излязат на свобода. Плюс Иванчева и Петрова. На Ачкова й се размина. За Божков и Василев от Белград се съмнявам да се върнат – на тях новата държава, т.е. ние всички (Нали? Или нещо бъркам?) само ще им възстановим краденото. Това ли искаме? #Бъдете смели
А де! Кого да питам как се бори корупция?! Може би някои водещи сутрешни
TV журналисти – Антон Хекимян и Мария Цънцарова, Виктор Николаев и Лора Инджова,  Христина Христова и Георги Любенов, Златимир Йочев и Гергана Венкова, Николай Колев, неизбежния Караколев; някои следобедни водещи – Нора Стоичкова и Велизар Енчев, семейство Юлия Ал Хаким и Александър Симов, Люба Кулезич и Сашо Диков, Васил Василев и сина му Слави Василев, Иван Търпоманов и добрия вълк Лупи, баджаначките Виктория Петрова и Лиляна Боянова, вечните амбърки Цветанка и Десислава Ризови, Жени Марчева и Александра Кръстева - новата Шарън Стоун с номера й в “Първичен инстинкт”, Марина Цекова и Светослав Иванов, Георги Коритаров, Бойко Василев; дежурните отразители на протестите Габриела Наплатанова, Канна Рачева, Стоил Рошкев, Виктор Торлаков, Теодора Гатева, Милена Кирова, Емил Митев, Нели Тодорова, Вера Александрова, Надежда Василева, Ана-Мария Конова, Иван какъв беше... Всички до един все „бойкови“ репортери, нали. Боже, имената им са почти толкова на брой, колкото и бройката на дежурните по барикадите в страната. Боже... ами пишещите журналисти? Ами социолозите? Ами собствениците на информиращи ни сайтове за афери, жаби, нетове, днешни дирове, бултаймери, булдози и бойци „за правда и свобода“, Градски Ъгловати Застрахователи от “Имало такава държава”, охранители на мултикомплекси, затънали до гуша “в майчинство” комплексирано чешещи се майки, откачили тролове и тролки по блогове и други инфостъгди...?

 

Как си обяснявате всичко написано дотук - което съвсем не е всичко – президентът и съветско-дърпащите партии и лидери да поощряват млади образовани хора, следващи на Запад, явно не живеещи в недоимък, да плашат със смърт свои сънародници, а информационната гвардия да ги отразява досконално отвсякъде и по много пъти?!

МОЕТО обяснение за всички тях, както и за слугите им в Прехода, т.нар. автентично десни, а всъщност подпъхнати в демократичното общество тарикати и мошеници, и не на последно място - виновни и гузни, страхуващи се от извършеното в миналото и сегашното време, е:

Злобата, желанието за мъст, явната наглост, която демонстрират Тези всички, те са наследили от татковците и дядовците си, работили “по комунистически”! Парите с които тези млади хора следват в чужбина, живеят добре и тук, и там,. не са “изкарани цял живот с изкривени от работа ръце”, а са дадени на заем “от червената банка”. Кой друг, освен собственик или акционер в “червената банка”, ще може да си позволи да издържа студент в чужбина. Та нали 200-те лева пенсия са по-малко от 120 долара?! Което дава 1500 долара годишно?! За какво по-напред? Това са очевидни, не - очевадни неща. Такава е логиката. Другото...
Другото вече е казано, казвано, милиони пъти. Има го даже в народния мъдър фолклор: “от маймунка – маймунки, от кратунка – кратунки”. От лоши и злобни родители не може да се очакват деца, увенчаващи с корони своите и на предците си дела! От тъпи, неразбрали накъде върви Светът, родители могат да се очакват само деца, прораснали като тръни в запустяла градина.

Откъде съм сигурен, че е така ли? – Та аз съм очевидец на тези събития и свидетел пред Истината. “Макар Волтер да ми е скъп”. Искате ли примери...
Не се правя на герой, който раздава присъди. Аз също съм българин и съм толкова виновен пред света, колкото целия ми народ. Аз съм средно статистически българин. Е, почти. Защото поне пиша за тези неща! И написаното ще остане след мен, защото има нещо, което си е все пак някаква легитимност – Аз не съм бил или ставал член на революционен комитет и не съм се клел над Библията и Пищова пред Левски, обаче никога не съм пил кафе с “каймаканина”. Макар, че едно кафе би ми дошло добре. Защо не?! Това е основната разлика между мен и повечето мои сънародници, които ДОРИ се страхуват да прочетат написаното. И ми лепват БАН, да речем, вместо да ме издадат в книга. Боже-е-е. Напънали се такива “българи”, няколко пъти... и се размирисало. Не комунизмът намери нас, а ние него!

Накрая да се извиня, че всичките тези неща, съм писал много пъти. И “теоретично”, и “облечено” в конкретни имена. Ще бъда радостен, не – горд, ако и вие имате някакъв такъв спомен за моите “исторически” усилия.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krapetz - Точно казано
16.08.2020 12:01
имаш 6+ от мен.
цитирай
2. radostinalassa - Искаш да кажеш, че сме колония на Запада
17.08.2020 15:32
Така е. да си стои Гешев още 4 г. и ББ да не го съдят. Да се затрие държавата.
цитирай
3. dobronameren - Как да кажа какво искам,
18.08.2020 16:25
като нищо не разбирам от твоя коментар?! Побъркана жена си. Яж повече кисело мляко, за да ти се оправят хаплогрупите.
Последното изречение е подигравателно към тебе.
цитирай
4. krapetz - Браво dobronameren
18.08.2020 19:08
Много точен и истинен пост. Подкрепям правителството и Главният прокурор. Тази зган протестиращата трябва да бъде в арестите или да се омете с водни оръдия. Това вече не се търпи.
цитирай
5. radostinalassa - Аз не ям кисело мляко, тъпако
01.09.2020 15:05
в него има казеин, а аз мисля, че ти си крава.Като не ме разбираш, значи си прозд. Не ти ли е ясно?
цитирай
6. dobronameren - Не, не ми е ясно
03.09.2020 06:30
Освен едно: че си проста крава. Която ще почине от злоба със своята злоба. Ха, дано!
цитирай
7. radostinalassa - Скоро няма да стане, драга краво
18.09.2020 13:48
Аз не съм злобна, а ти ме нападна първи. Чаткаш ли? Ти си злобен и болен тъпак. Защо не се появи в статистиката, за да мога да ти пиша. Малариен комар.Червен.
цитирай
8. radostinalassa - На колко си годинки , че аз да...
18.09.2020 13:58
трябва да съм ти леля? Да не си оня луничав Меше, когото не мога да понасям? Или онзи с маймунската физиономия? Млади и тъпи като онзи орган отзад.
цитирай
9. radostinalassa - Защо мълчиш , бе ахмак
18.09.2020 18:07
Да не те баннаха и оттук. Пада ти се. Научи се да не хапеш, насекомо.
цитирай
10. radostinalassa - Да не си пак в кома?
18.09.2020 22:24
Тъпанар
цитирай
11. dobronameren - Мога да приема, че
22.09.2020 10:01
коментарът ми за "кравата" е обиден за radostinalassa, но пък как да нарека пълната липса на мислене, стил на писане и първични реакции у т.нар. блогърка? Освен да последвам натрапващата се мисъл, че въпросната е по-близо до "кравите", отколкото до хората. Имам предвид нормалните хора.
Ето например: Обиждащият ми коментар е от 3 август. Нашата се сеща да му отговори чак на 18-ти - половин месец по-късно! И така се самовъзбужда на 18 август, че за 9 часа - от 13:48 до 22:24 ми нашатква 5 (словом пет) коментара,започващи от червен малариен комар и завършвайки с тъпанар.
Да е жива и здрава модерацията, че иначе нямаше да мога да хвана тези закъсняли цял половин месец... ей, лельо, да не би да си останала толкова на сухо тия дни и тези твои коментари да са някакъв вид вопли за "протести"? - Няма да те огрее, пробвай в Президентството. Ако не знаеш как, можеш да питаш Босия. Прочетох неговото последно Открито писмо до... има ли значение до кого.
Впрочем да те поздравя за "откритието", че маларийните комари са червени. Такива са, казано образно.
цитирай
12. radostinalassa - Нали ти казах, бе луничко, че...
22.09.2020 10:47
благоволявам да ти пиша само, когато те видя в статистиката си. Яж повече риба и ще виждаш добре факта. С Босия сме скарани. Псориазисът много сърби, доста повече от хапането ти, пиклъо.
цитирай
13. dobronameren - Няма как да ме видиш в статистиката си
23.09.2020 14:05
Тя се реди от една жена с "псориазис" между палците на краката и е предназначена за глупави от нейния род... пикло.
цитирай
14. radostinalassa - Току - що те видях, дребен
24.09.2020 21:09
Давай ми знак, че си творил комент. Минка ли има псориазис? Доволна съм. Като я засърби и пишетака, все едно е пила ракия.
цитирай
15. radostinalassa - Тази жена ме харесва, и ме банваха ...
24.09.2020 21:11
само 2 пъти. А за тебе няма надежда. Това е добро. Ще хапеш повече себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872237
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031