Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2019 19:33 - 17 възродителя и една Червена Шапчица
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 950 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Добре, че има избори от време на време, та както се казва – Тиквите излезли на пазара, слагаме ги на кантара.

 

Блогърът zahariada, в категория “Политика” на 28.04.2019 цитира акад. Петър Иванов, който написал във Фейсбук следното: (в скобите с наклонения шрифт се обаждам аз, dobronameren)
“Слугински фалшиви агенцийки ще се скъсат да публикуват фалшиви социологически данни. Според агенцийките най-харесваните хора у нас били, кои?, ами че ясно кои, които дават парите, нали така, кой друг?, пожарникарят от с. Банкя,
(Ясно е кой е този, въпреки че Банкя е град от 1969г.), потомственият агент Иван (“Иван” е псевдонима на Красимир Кракачанов в ДС, който наистина е потомствен агент – баща му също е бил такъв – “Иванов”), пребоядисалата се от синя в червена Корни от с. Крушовица и Карадайъто в комплект с Шиши (Корни и Карадайъто са ясни, но коя е тази Шиши?). Хората умирали от обич към тези хорица, татуирали си даже имената на челата си и на други по-интимни части от тялото отпред и отзад. (Интересно ще бъде едно академично уточнение – жените отпред, мъжете отзад или обратното. От текста не става ясно.)
За кандидатите на БСП – агенти, шпиони, една крадла на пари от КТБ
(Коя? Вероятно Елена Йончева. Щото има и други.), Станишко от Женевското езеро (Ако “Станишко” е Сергей Станишев, то какво общо има тук Женевското езеро? То не се намира до Харков, нито до Брюксел?!) и един оръфляк от Президентството (Кой точно е оръфляк? – Вероятно Иво Христов, началникът на Кабинета МУ, ама знае ли човек.) – щели да гласуват близо 40%, значи всеки двама от пет. Така казват агенцийките.
После на второ място щели да бъдат хората на Баце, начело с неграмотната селянка Марийка Ниделчева (Нито е Марийка, нито е Ниделчева. Мария се казва, по баща е Неделчева, а е взела фамилното име на мъжа си французин. В момента е еврокомисар в Европарламента с ресор ЦИФРОВИЗАЦИЯ на обществото. Иначе наистина е от едно кюстендилско село близо до родното село на Георги Първанов, да речем. Нещо против?!), трътлестия Ал Йо, един малоподвижен двестакилограмов тип (За Александър Йорданов става дума, по-известен като Големия Ал. Който като го гледам в момента, е около 100 кила), и момето Майдел (Мария Паунова не е “моме” – женена е от 3 години за известен в Европарламента френски адвокат. Родена е в София 7 години СЛЕД Мария Габриел и 40 ПРЕДИ тебе, драги Петърчу Ивънов от Руся.). Те пък с около 35% народно доверие.
А на трето място били хората на агент Иван от паспортния бизнес
(същият; Каракачанов), жужето Жамбо (Вероятно Ангел Джамбазки. Той е по-нисичък.), бъхлясалият Андрейчо (Оттук научаваме, че Андрей Слабаков има бълхи. Какви? – политически ли?) и разни други келнери (???), с около 10% обществена обич.
И на края хората на Доганчо от Сараите, те са Карадайъто, Кючюка и фамозния призрачен Шиши, този път без майка си.
(А-а-а, сега ми стана ясно кой е Шиши – Делян Пеевски) с 6%, ко да го правиш агент Сава и него, наш човек.
За другите партии народната обич била по-съкратена – общо 4%.
Това е, братя! Така показвали барометърът
(“Евробарометър” е българския вариант на  европейския “Евростат”. Същият номер като “Галъпа” на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев - стари, и Борис Попиванов и Първан Симеонов – нови, които пък имитират английския “Галъп”.), галъпите, медианите (Знаете ли, че социологическата агенция “Медиана” на Кольо Колев е прекръстена на агенция “Допирателна”), алфите (Алфа Рисърч е племенница на НЦИОМ-ите, ако още ги помните), сънищата на един ликантроп (???) и махалото на баба Мира (Моминското име на собственичката на бившата агенция “Ем бий, ем дий” е Мира Янова, а не Мира Радева. Ако помните – Мира Радева беше една журналистка от старата “Дума”. А имаше една друга Моника, по баща- Янова, по мъже Йосифова, Станишева...)
Но, според синкретично проучване на неказионния Демографски институт (след малко за него), който винаги е бил с най-точни изборни прогнози в последното десетилетие, за разлика от агенцийките-слуги, които винаги бъркат даже и с 200% в прогнозите си (допустимата стохастична грешка е около 2%), нещата реално са съвсем други., ама съвсем други. Ето ги:
– БСП – 14% (5 евродепутати)
– Възраждане – 12% (4 евродепутати)
– ГЕРБ – 10% (3 евродепутати)
– ДПС – 6% (3 евродепутати)
– Дясна коалиция – 5% (2 евродепутати)
– Други – 3% (без евродепутати)
Ако гласувалите са по-малко или повече, резултатите ще претърпят съответните малки изменения, но общото съотношение ще се запази. Ако има изборни далавери, купуване на гласове и директивно гласуване, резултатите могат да бъдат всякакви, но ще са фалшиви. Това е истината!”

 

Сега вече съм аз, dobronаmеren:
Русянеца (на русенски диалект) си е бъркал в ухото, докато се е чешел зад него, пишейки прогнозите си. Всичките “агенцийки”, според Него (защо с главна буква ще поясня след малко), дават горе-долу, с допустимата стохастична грешка 2%, еднакви прогнозни резултати. Ето ги:
- ГЕРБ срещу БСП:  вероятно един евродепутат повече за ГЕРБ: възможно е по равен брой; много малко вероятно е един евродепутат повече за БСП
- ДПС – 2 или 3-ма евродепутата
- за бившите обединени патриоти един сигурно, възможно е двама, но е малко вероятно (сигурният е от ВМРО)
- Други партии, движения, коалиции няма да имат депутати.
ОСНОВАНИЕТО на тези прогнози е желязно базирано. “Цената” на един евродепутат, независимо от броя на гласувалите в евроизборите, е 5,88% от общия брой на отишлите до урните (100% делено на 17 депутата). Откъде “Възраждането” (в прогнозите на Академика Иванов) ще събере 5,88% подкрепа, като според всички прогнози то не може да събере повече от 2 процента от гласовете на всички българи? Ма, четете бе, хора.
Казват, че понеже българите се интересуват малко от европейски избори, резултатите ще се определят от “твърдите ядра” на партиите. Което щяло да промени нещата. Как? – “Нагоре” за дадена партия? Да се замислим как може да стане това. За да вдигнат процента на своята партия, когато гласуват само твърдите й привърженици, те трябва да бъдат повече от бройката, която включва тях и случайно минаващите покрай офиса й други българи. Невъзможно, защото ТОВА не се отнася само до определена партия, а до всички партии. Всяка партия има твърдо ядро. Което ще рече, че “случайно минаващите” са от ДРУГИ “твърди ядра” и най-вероятно са се запътили към друг офис. Да се разчита на тях е... тъпо.
А според мен, и самият термин “твърдо ядро”, е, както казваше дядо ми “из гъз мъкнат”. Когато една социологическа агенция е констатирала, че дадена партия има 30% гласоподаватели, това означава, че при 30% избирателна активност тя ще има 10% подкрепа; при 60% избирателна активност процентът й на подкрепа ще е 20; при 90% активност – 30% подкрепа. Толкова. Статистиката е голяма наука. Тя не бърка в своите изводи.

Въпросът е другаде – Че НИЕ можем да повлияем на нейните резултати, ако Изборът ни е предварително информиран. И тук е другата спекулация. Някои си мислят, че могат да повлият на Избора ни епизодично с положителни приказки, докато глупавите им дела са перманентни.

(Един страничен пример – прощавайте, не мога да се сдържа. В Блога разни документално доказани елементарни прости блогъри, които не могат дори да пишат грамотно, да не дирим логически свързано, полагат неимоверни усилия да се харесат на другите му ползватели. От к’в зор? – Умряла работа! То не са “из гъз мъкнати” поезия, култура, краеведство, народна медицина, фолклор, великобългарски “исторически анализи”, вселенски измислици... на пропуснатите се извинявам. И защо? – В края всичко се свежда до Препоръката им “ Смяна на системата!”. Глупости на търкалета. Коя система ще сменяте, европейската със съветската? За да не се повтарям, напомняйки ви да питате собствените си деца коя система предпочитат, ще препоръчам да ги попитате ЗАЩО я предпочитат. Те, ако са учили, ще ви отговорят: “Защото там Съдбата ми ще зависи от мен, а не от някаква Партия, пък била тя и “ възраждаща се”. И “двигателят” на неуките работи в същата посока, само дето бензина му е друг. Цитирам прозрението на един мораво-червен интелектуалец, Дамян Дамянов се казва. Той написа на Жан Виденов през 1995-та, тогава още беше жив: “Искате пълна урна? Дайте ми пълна фурна! Инак ще ви катурна.”
Използвачи! Каква световна империя, какви пет лева, ви гонят, готованци?)

Българският народ не е глупав. Само, дето се тарикатее до глупост. И в първия момент е гостоприемен до наивност.
Да не говоря отвлечено, ето ви конкретно припомняне по темата.
Преди години лозунгът-обединение на “възродителите” беше “Пролетарии от всички страни, съединявайте се“. Днес лозунгът-разграничител на тия същите е „Да възродим България“. Все пак нещо успокоително се случило за тези години. Амбициите на „възродителите“ са се свили от всемирни до национални. Причините да ги търсят сериозните историци. Аз се мъча да съм добронамерен въпреки всичко. Но и на мен не ми се получава кой знае колко много. Ето:
По инерция написах „възродителите“. Значи от най-близката ни история Тодор Живков първи, както винаги, е подхванал тази тема. Обаче тъкмо възродителният процес му подпали чергата – 40 години на власт, за 4 се срина. Кой обърна внимание на този факт? – Берлинската стена падна, „Вятърът на промяната“ я отнесе. Годината е 1989. В суматохата БКП се прекръсти на БСП (1990). Старият Луканов стана също нов и ... после погребахме, освен “Сполуката за България” (1991), и него (1996). След два месеца в началото на 1997, България беше “взривена” от “Новото начало”, чието мото беше “Повече любов, по-малко омраза”. Обаче тия, от новото о,ДС, продължаваха да се надлъгват. Новият Кръстник беше червен като разрязана диня през август, при това от приближените слуги на същия този работническо-селски клан Луканови. Четири години по-късно (2001) воюващият срещу него царски клан Живкови използва народната памет за “добрия цар” и в следващия изборен цикъл го изхвърли от властта, пускайки в обръщение нДСв. Какво значат двете малки букви “н” и “в”, наобиколили ДС-то, питате. Е, що не помните бе, керата?! - Новото Време, естествено. Пак ще потрябва да си го спомните – като гледам Новите изяви на Царя...
А Георги Първанов? Два мандата президент от името на БСП (2002-2012) и две години (2014) след това се отказа, за да създаде „Алтернатива за Българско Възраждане“. Кешки да не беше го правил. Три месеца по-късно, в края на 2014 година, АБВ едва влезе в Народното Събрание – на ръба с 4,15%. На следващите парламентарни избори 2017-та процентът спадна на 1,55. Горе-долу толкова се очаква да вземе и на предстоящите европейски избори през май 2019-та. Що така? - Под вънкашност съща, но под име ново.
Все ново! Промяна! Смяна! Те направо се подиграват с нас. Помните ли “Презареждане”-то? Говоря за старото - Станишевото презареждане, не за новото – Барековото презареждане. Как бихте превели на български Re Load? - Я! “Ново Начало”, я. Кой е слабоумникът? Аз ли, дето не искам тези неща да се забравят...
Ако си помислихте, че се подигравам някому – познахте. Но аз сега не пиша за “автентично десните”, а за “възраждащите се”. И се чудя защо не вземат да се вземат. Официално имам предвид. Така ще спестят от моя труд. Което е съвсем маловажно в сравнение със спестеното Отечествено време. Което е жизнено важно. Казано съвсем умерено.

А сега какво? Трябва да пиша сепарирано, отделно само за “Възраждане”, както го е писал Академика. Всъщност това образувание официално се нарича ПП “Възраждане”. Под това име е регистрирано от ЦИК за европейските избори през май 2019.
Водачът на Партията се казва Костадин Костадинов. Паметливите го помнят. Той се появи някъде около 2009-2010 година и беше заместник-председател на ВМРО-БНД (Българско Национално Движение). След 2-3 години напусна ВМРО (на Красимир Каракачанов), за да се появи като автор и водещ на предаването “За българската нация”) в телевизия СКАТ (със собственик Валери Симеонов от НФСБ). След още две години -2015-та, премина в телевизия Алфа (Волен Сидеров – Атака) в предаването “Българската слава”. Междувременно е общински съветник във варненската община от името на “Коалиция за Варна” (Веселин Марешки е член на тази коалиция). Междувременно на 2 август (началото на Илинденско-Преображенското въстание) основава (в Плиска, а не на Петрова нива, да речем) партия “Възраждане”.
Тази партия не се появи на никакви избори цели 3 години. Беше, как се казва - “студен резерв”. Но нейни хора бяха Велизар Енчев (който основа партия “Българска пролет”, а днес е десети в листата на БСП за евроизборите), Минчо Христов (депутат от Атака в 40-то НС 2005-2009, а днес води свое предаване “Премълчани истини” в телевизия “Евроком”, телевизията на Николай Колев, Сашо Диков, Люба Кулезич, Юлиян Вучков...), Стела Банкова, също така много поливалентна личност – депутат от групата на НДСВ 2001-2005, изключена от НДСВ; депутат в следващото НС от групата на Атака и същевременно зам. председател на партия НИЕ “Национален Идеал за Единство”; вицепремиер на Петър Берон в президентската кампания 2006 – подкрепа от 0,78%.
Тази дълга редица от “възраждащи се” ще завърша засега с Пламен Пасков. Офицер зенитчик от Димитровград, иначе ветеринарен доктор с дългогодишна практика в Москва, кандидат за кмет на Димитровград от името на Атака (0,26%), кандидат за президент 2016-та от “Инициативен комитет” (1,55%). Вчера го видях на масата срещу Николай Колев в “Делници” по Евроком. Чакам го да се появи при Стоил Рошкев в свободната БСТВ. ...
Какъв изключителен тюрлюгювеч от интереси при “възраждащите се”. Ако ви смущава турската дума, ще го кажа по друг начин. Повече от 17 съставки за “баницата Сюзерен”. Не съм споменал само билката “гали стомахче”, защото тя расте в страшната Лява българска гора, което е друга листа. Дали? Надали...
Само да завърша с партия “Възраждане”. Тя се явява на избори за пръв и засега за последен път на предишните парламентарни избори през март 2017-та. Печели 1,11% подкрепа. Което е добре, защото е над 1%, което дава право на държавна субсидия. Апетитът идва с яденето.
Което вероятно дава куражлийска надежда на Академика Петър Иванов. Можех да поставя академик в кавички, но знам от учителката си по български език, че за подигравка в контекста могат да се използват и главни букви.

Него съм визирал в заглавието – ... и една Червена Шапчица.
Пояснявам, разказвайки един сравнително нов виц. Една сутрин вълкът разхождайки се из гората срещнал Червената Шапчица.
- Здравей, моме заспало – й рекъл.
- Аз не съм моме заспало. Аз съм Червената Шапчица – засегнала се тя
- Ами къде ти е тогава червената шапчица?
Пипнала се Червената шапчица по главата и изпаднала в ужас:
- А каде ми е ... шапката?! Леле, каква съм вулва хипнотика.

Остана да ви представя “а каде ми е ... шапката” Петър Иванов.
До 40-годишна възраст се мота из научните среди на БАН. “Мота” означава, че няма нищо отбелязано в биографията му, което да е интересно за обществото. Забележителното започва след 2000 година. Бъдещият академик тогава гони шейсетака. В 2004-та става Директор на Демографския институт към БАНИ.
Внимавате ли в четенето? – БАНИ, а не БАН!  БАН (Българската Академия на Науките) е създадена в 1878 (няма грешка, годината на нашето освобождение от турско робство), а БАНИ (Българска Академия на Науката и Изкуството) е регистрирана е 2004г. в Хасково като сдружение с нестопанска цел от някойси Григор Велев. Обаче БАНИ раздава научни звания и титли като БАН, която е държавна институция със стогодишна история. Знаете ли имената на “учените” от БАНИ? Ето някои: Евтим Евтимов, Петър Константинов, Румен Леонидов, Недялко Йорданов, Матей Шопкин, Драгомир Шопов, Михаил Белчев, Красимир Кюркчийски, Найден Андреев, Митко Щерев, Тончо Русев, Стефан Димитров, Йорданка Христова, Любка Рондова, Иво Папазов, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Чапкънов, Никола Манев, Александър Чирков, Григор Велев (основателят), Димитър Иванов, Чавдар Николов, самият Петър Иванов и много други такива БАНИ-академици и професори.
Нататък какво? – Остава ни да чакаме подмладеният състав от ПП “Възраждане” да се докаже на евроизборите и да спечели 4 депутатски места, като по този начин измести ГЕРБ от второто място, който ще има само 3 места, според акад.ПетърИванов и неговия Демографски Институт. Към БАНИ.

 

 

П.П. Понеже гледам, че имам още две страници място, и понеже се намирам в собствения си блог dobronameren . blog . bg, и макар да не съм академик, дори и за IT-специалист не ставам (в България към такива специалисти се обръщат с “ай, ти, специалиста”, а аз си имам име) ще допълня, че отдавна имам интерес към такива “възродители” на нова съвременна България. Ще ви цитирам допълнително НЯКОИ СЪОБРАЖЕНИЯ, които да ви дадат повод за информиран избор.
- За
Петър Иванов, ако трябва да доказвам това твърдение, ще ми трябва “блог-вълна”. Търсете я сами, за да се качите на нея. Няма да ви е трудно. Много страници съм му посветил.
- За
Костадин Костадинов имам спомен само за една препратка. Постингът “Хай-бибитки днешни и смешни”, публикуван на 6 март 2017 година. Ето откъс от него:

“04.03 2017 - Костадин Костадинов: България не е независима държава

Автор: reader
(Кой е тоя Костадин Костадинов, питате. Ще ви бъде ли достатъчно, че въпросното интервю на Десислава Пътева(?) е публикувано в сп.A-specto на 3.3.2017г.? Добре де. Въпросният е общински съветник във Варна от Движението “Възраждане”(?) на което е председател. Пък re-цитиращият го блогър Reader се е представил в блога само като Zmei gorianin от Долна Митрополия. Хай-бибитник значи. А в Долна Митрополия колко като него летчики-бибитници има още...)
“Ако до 1989 г. все пак нашата страна имаше възможност за някакво автономно развитие – местно, икономическо, макар и в рамките на един по-голям социалистически блок, в рамките на планова икономика, след 1989г. това бе тотално унищожено. Всички останали белези на независимост бяха демонтирани, премахнати, заличени. В резултат на това в момента България даже вече не може да се определи като колония, защото колонията все пак разполага с някакво местно самоуправление, има някакви излъчвани местни лица, които служат поне като компрадори на генерал, губернатор, на съответната метрополия. В момента България е още по-деградирала – до територия, при която местното население служи само като фон. Това, което трябва да се случи в България, е, че на практика трябва отново да извоюваме нашата свобода. В България ситуацията е такава, че все по-голяма част от нас, българите, не приема България за българска държава. Поради тази причина настроенията срещу нея, респективно срещу нейния политически елит, ескалират до такава степен, че забелязвам такова разделение и такава омраза към елита, каквато е съществувала преди 1944 г. Тогава това доведе до много сериозни вътрешни сблъсъци, до една почти необявена гражданска война. Тази наша вътрешна гражданска война имаше много сериозно влияние. Това напрежение предизвика Септемврийското въстание през 1923 г., Червения терор, Белия терор, атентата в „Света Неделя” от 1925 г. “
Още ли питате тоя Костадин Костадинов коя България ще “възражда”?

- Понеже споменах двама блогъри zahariada и reader, които дублират в постингите си такива “възродителни думи”, да не би да сме ги пропуснали случайно по другите медии, поради което да останем неорганизирани, и понеже не мога да спомена всички други като тях (поради липса на място, тук), само да ви представя един техен другар. Theeconomist се подписва. Моят постинг “Хубавците на мама” от 10 май 2013 не е единствен, в който го изтипосвам, но е един от първите. Там пише:

“Повръща ми се от вас....вчерашни, днешни и утрешни управници и чиновници! / Автор: theeconomist
Алчни, прости, жалки и безсрамни копелдаци, вие пак напирате за власт!
Вие, които сте еманация на най-лошото и отвратителното поведение на лъжци и лицемери! Вие, които харчите стотици милиони за собствените си задници, а за бърза помощ при необходими годишно 150 млн. лв, сте дали 85 млн. и умират деца и възрастни хора!
Отвращавате ме!
Тези, които ще гласуват отново за вас и ще ви дадат в ръцете юздите, с които отново да им опъвате джигера, са прости, озлобени, бедни, жалки и страхливи хора, превърнати от вас в безгласни скотове - избиратели!
Ето, какво, нещастници: обещавам ви, че ще направя всичко възможно, съгласно законите създадени от вашата икономическа, социална и юридическа импотентност, да ви плащам колкото се може по - малко данъци!
(В коментар към този постинг един starbuck69 е написал..
„Икономисте, тази държава няма да се оправи без бюлетина 47. Ак-47. С бързи стъпки вървим натам. На хората им е накипяло от политически дебили!“

Прочетохте ли ГИ?  Запомнихте ли ГИ?

ТЕЗИ ХУБАВЦИ, КАТО МАМА ИМ КОМПАРТИЯ, СА ПРИГОТВИЛИ „БЮЛЕТИНА 47 – ак47“.
Приемам възражения, че такава бюлетина няма регистрирана в ЦИК. Следователно използването й е незаконно. Освен това България е член на НАТО. Автомат Ак47 не е на въоръжение там.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Действителността потвърди МЕН, не "а къде ми е... шапката" Петър Иванов от БАНИ-те
07.06.2019 18:08
"Възраждане"-то, което според "а къде ми е..." щеше да има 12% и 4 депутатски места в европарламента, получи на изборите 1,06%, което му стигна да се обърне срамежливо, да се наведе и да се хване за палците.
Нататък ли? Че аз откъде да знам какви са желанията му на "възраждането".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1886883
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930