Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2019 19:28 - Припомняния - Къдринки Къдринови и Нострадамус
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1144 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много им е къса резервната скамейка на нашите социалисти. Последният, от снощи - 26.02.2019, показателен пример е интервюто на водещия “Дневници” по телевизия Евроком Николай Колев (да не се бърка с Николай Колев-Босия) с журналистката Къдринка Къдринова. Темата беше: “Събитията във Венецуела и защо България трябва да подкрепи Мадуро”.

Според Къдринка Къдринова, защото: (навсякъде съм спестил кавичките, вие си знаете, че цитирам)
- САЩ са агресори и са го доказали с войните, които разгръщат по целия свят срещу народите и държавите, стремящи се към свобода и самоуправление;
- Нашите медии мълчат, че в ООН 60 държави от 198, членуващи в Организацията, са солидарни с народа на Венецуела, който не иска смяната на своя президент Николас Мадуро;
- Аз съм била наблюдател на последните президентски избори във Венецуела и гарантирам, че те бяха честни. 67% от гласуващите дадоха своя глас за Мадуро. Същото потвърди във вашето студио преди няколко дни и посланичката на Венецуела у нас;
- Европейският парламент няма единна позиция за Венецуела. Кои сме ние, за да вземаме страна. Какво ще стане, ако Мадуро остане президент? – Какво ще си мислят венецуелците за нас, българите, в бъдеще? Позицията на президента, че е прибързано да заемаме позиция, е по-правилната;
- Каква е тази хуманитарна помощ от САЩ? Народът на Венецуела не я е поискал. И после – какво има в тези камиони, оръжие за противниците на Мадуро ли?;
- Във Венецуела не се живее чак толкова лошо, както го представят по медиите. Вярно, че има трудности в снабдяването, но то са предизвикани от жестоката икономическа блокада, които САЩ са наложили на страната;
- Но, както казах в началото, САЩ и подкрепящите ги развити европейски държави, са агресори. Те искат да хвърлят целия свят в хаос, за да гарантират своите огромни печалби.

Да припомня коя е Къдринка Къдринова. (Стари работи, ще прощавате, ама всяко ново е добре забравеното старо. Аз я следя отдавна.)

- Къдринка Къдринова е “журналист международник”. Какво означава това ли? Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема” и редактор международни новини в програма „Хоризонт” на БНР. Председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.“
- Помните ли например какво е написала тя като свое „лично мнение“ по времето на юговойната на НАТО срещу Сърбия на Свободан Милошевич. Вестникът е „24 часа“, датата 18 юли 1996: “Крайно време е поне ние, балканците, да проумеем, че вместо да се чепкаме един с друг, за да уйдисаме на кроежите на великите сили, по-достойно и по-изгодно ще е ние да им се изрепчим хорово. Хаир досега не сме видели от послушно спазване на санкции, ни от метани, ни от претворяване в дела на чуждоземни доктрини. Единствените, които излязоха с достойнство от югокризата, са сърбите. Ако пък Европа така и не пожелае да се застъпи за нас, можем да поставим въпроса директно в ООН. Излязат ли всички балкански страни с единна позиция в Общото събрание, ще имаме много повече шансове да ни чуят. Стига сме се залъгвали с представителни министерски срещи и общи декларации. Време е да действаме за интересите си. По европейски.”
(“По европейски?” – Тая в кой век живее?)
- А когато Бил Клинтън през лятото на 1998г. удари талибаните в Афганистан и Судан с ракети “Томахок”, тя написа във вестник “Сега” (22.08.1998):”Отговор неизбежно ще има – сигурно кървав, сигурно не само един. Защото Бин Ладен не е панамският генерал Ортега. Не е дори Саддам. Бин Ладен в момента се превръща в духовен водач на целия озлобен срещу богатия Запад ислямски свят. Ако решим да повярваме на Нострадамус, той идеално пасва за ролята на...”
(До Апокалипсиса, за който другарката Къдринка Къдринова е точно осведомена, остават три години. Говоря за атентата срещу кулите близнаци в Ню Йорк през 09.2001. Какво по-голямо самопризнание от къде идва тероризма срещу свободния свят?!)
Да прескочим 15-тина години. Ще ви доскучее, нали си падате “по-новите” неща...
- Помните ли някъде половин година преди нашето председателствуване на ЕП какви скандали се вихреха по най-различни поводи? Само един да припомня.
На 30 май 2017г. генералният директор на БНР Александър Велев обяви закриване на 7 редакции на информационното поделение на БНР “Радио България“ (да не се бърка с БГ Радио, което е музикално), които предават за българите зад граница на български, албански, гръцки, испански, немски, сръбски и френски език. По този повод “мравките в БНР” (според определението на една друга “Къдринка” Силвия Великова) обявиха протест. Оказа се за пари, защото тези редакции харчели европейски пари, а материалите им дублирали такива в официалния сайт на БНР. Освен това тези журналисти работели допълнително къде ли не. Специално за Къдринка Къдринова да напиша, че тя, оказа се, завеждала “испанската редакция на “Радио България”.
(Е, как да не се съглася с шефа на БНР: “Не мисля, че такива журналистки, ще ни представляват успешно при предстоящето председателстване на ЕС чрез „създаването на приятелства, медийни контакти, бизнес реклама, обмен в сферата на изкуството и книгоиздаването, провокиране на интерес към историята на България и нейните личности...“ - Цитатът е по памет и не се отнася само за Къдринова, а за всички журналисти от споменатите редакции.)

Ако вашата добра душа се затъжи, че г-жа Къдринка и ней подобните ще трябва да отидат на трудовата борса - Споко, както казват младите. Нали затова са телевизиите “Евроком”, “Алфа”, “БългарияЕр”, а и новата “Българска Свободна на БСП”. Както и Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели... например. Препоръчвам ви да видите какви са “резервните скамейки” на тия. Едни и същи журналисти и коментатори ги обикалят всичките. Какви пари само са това! – Свят да му се завие на човек. Ползата? – Не това е темата на този постинг.
Ако питате откъде идват тези огромни пари за поддържане “на президента Мадуро” например, ще ви дам пример, свързан с Николай Колев.

Но преди това една дреболийка, която касае един друг много полулярен “Мадуро на карикатуристите в България”. Казва се Христо Комарницки от в.”Сега”. Мисля, че съм ви казвал – У дома имам сбирка от поне 300 негови карикатури, публикувани през годините. Ето една от 24 юли 1998: Пред една газова камера на чийто вход пише “Embassy of free World”, се е наредила опашка от народ, вероятно български, и чака. В същото време от комина на газовата камера излита към небето поредния призрак. Той държи в ръката си “visa”.
Иначе наистина става дума за дреболия, за никакви пари. Но е твърде показателна за манталитета на състезателите от “резервната скамейка”, за да я пропусна. Христо Комарницки с още двама “газовици” като него - които сравняват нова Европа с нацистка Германия – в 2017 година започнаха да издават сатиричен вестник, наречен “Пляс прас” или “Прас Плюс”, не съм сигурен в заглавието, но не ми се търси в Мрежата. Защото още в самото начало те се отказаха. Някой незнаен, представете си, им откраднал целия напечатан вече, но неразпространен още 3-ти брой на вестника. Кой – никой не знае. Знае се само цената на тиража – 300 хиляди лв. Това е чудесен начин за изпиране на пари. Ако тримата “сатирици” са взели за това 10% комисионна, както се говори, питам: Тия сатирици ли са или обикновени измамници?! Хубавото е, че симпатизират на президента. Мадуро имам предвид.

Сега кой е Николай Колев. И той е мой стар познайник. По-стар от Къдринова – в смисъл, че го помня още от “старата къща” - Телевизия “Евроком” е създадена при Жан Виденов (1996). Под името „Евроком“ съществува от 2007 год. Чета напоследък, че “Евроком” означавало “ЕВРОпейски КОМунисти”. Може. Щом като телевизията на БСП е “българска свободна”, що пък не.
Николай Колев води „Делници“, главното предаване на “Евроком”. Излъчва се на живо от 3 следобед до 7 часа вечерта и после повторение на другия ден от 7 до 11 часа сутринта. Общо 8 часа от всичко 24 в денонощието! НЯМА друго такова натрапчиво предаване в целия български ефир. Дори на кулинаря Ути Бъчваров по БНТ с неговите 4 повторения дневно на основното едночасово предаване, му се събират само 4 часа дневно. И от какъв зор трябва да гледаме другаря Колев толкова дълго всеки делник? Моят отговор: Предаването „Делници“ е паница, пълна със сладки медени мечти за пенсионери за които „онова време“ беше „върхът“. Нали и за тях трябва да има пристан с телефон на зрителя за „червени“ гласове.
Иначе Николай Колев е от легендарното поколение говорители на Иван-Славковата телевизия, където има 17 години стаж. Мераклия стар. Говори се, че поддържа свежарската си визия с... много купони и червено вино. (Което не може да се каже за неговата днешна” болка” – пенсионерите.) Избягва да се впряга и ядосва. Не без значение е и генът от майка му – затова изглеждал толкова млад! (Те всички търновци са такива.) След пенсионирането на „говорителите“ по Десети ноември, премина в ефира на телевизия "7 дни". После, естествено, в „Евро-ко?“ Че къде другаде?! Цитирам го от едно интервю от 2013-та пред БЛИЦ: „- Какво ти прави добро впечатление в днешните телевизии? - Кеворк. Класиката е класика!“

Да-а-а. Класиката е класика. Собственици на телевизията официално са (бяха?) двама „никому неизвестни баварски банкови чиновници“ - Росен Илчев и Злати Златев. Отделно пише из Мрежата, че Гриша Ганчев притежава 51% от телевизията.

Пак в Мрежата пише, че Гриша Ганчев е съселянин на Нора Ананиева от с.Микре Ловешко; и двамата били в списъка „Луканов“ за носителите на „куфарчета с червени пари“ 1989-1990. Нали обещах да пиша и за големите пари, които захранват “еврокомите”. Ето!
И още. Примерно: “Журналистът” ( в кавички, защото той не е журналист, а водещ на едно предаване в една телевизия) Николай Колев беше удостоен с награда за журналистика „Русалка“ през 2017 година. (Можете да видите видеорепортажа за това събитие в Интернет, откъде и аз съм информиран. Да не си помислите, че съм бил на това събитие. Сакън. Не искам да ме привикват в Прокуратурата. Ако нашият Главен прокурор беше по-акулест.) Водеща на това награждаване, през 2017 година, беше г-жа Евгения Банева. Тя връчи статуетката на др.Колев. В деловия президиум се кипри Иво Христов, оня, “дебилът”. Я! Кой питаше за големите пари...

Случайност, нали! Дали? Снощи в “делниците” с Къдринка Къдринова, Николай Колев я представи като водеща в сайта “Барикада”. Цъквам в Гугъл на “Къдринова от Барикада” и излиза какво? – логото на Българска Свободна ТВ. Ама много са прости това социалистите – за какви безнадеждни глупости дават парите си!

 

Духът на нашите възрожденци е жив. И този дух ще се върне в България, когато комунистите си отидат от нея. Лакмусът за връщането на този дух в България е изборът на младите българи (ако кажете “все още неродените”, ще се съглася) да се върнат да живеят в България.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883706
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930