Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2019 17:29 - Русофилите в България 2018 и техните глупости
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1020 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Глупости” ли написах? Ако те уволнят от работа, защото не можеш или не искаш да я вършиш, и ти се изакаш пред вратата на асансьора в знак на протест – това глупост ли се нарича? Или ако, не дай Боже, подпалиш офиса – и това ли се нарича глупост?

Ето избрани цитати от няколко видни и популярни български русофила от последните дни:

 

01.10.2018 - Поредната нагла провокация на САЩ срещу Русия!

Автор: doktora757

“Отново страшна и невъобразима смрад и отровна воня се понесе от лайняния Краварник, което е сигнал за тотално разложение, разпад, безпомощност и злоба от предстоящия фалит на САЩ, които са в пълен цайтнот и безисходица. Те обявиха война на целия свят; за сега икономическа и "студена", но заплашваща да премине и в "гореща" фаза. Да се заплашва и провокира по този тъп начин мощна ядрена държава като Русия, и то не от кого да е, а от министъра на вътрешните работи на САЩ, показва само едно - тези хора са в пълна безисходица от случващото се в света, неадекватни са и тотално оглупели! Просто не могат да приемат новите реалности, а именно, че новите световни лидери са вече Русия и Китай и светът се превръща в многополюсен. САЩ ще се превърнат в една регионална сила и толкоз. Ролята им на "световен жандарм", с която се бяха нагърбили вече приключи, както и неистовата им жажда за еднополюсен свят където да командват тъмните сили и задкулисието. КОГАТО ГОСПОД ИСКА ДА ПОГУБИ НЯКОГО ПЪРВО МУ ВЗЕМА УМА! Всяка велика империя рано или късно достига своя  апогей и после безславно залязва, но при тия ще е още по-зле, защото могат въобще да се изпарят и то буквално - за половин час, превръщайки се в радиоактивно стъкло! ... През 1934 г. американския ясновидец Едгар Кейси е предсказал следното (а каквото е казал то се е сбъднало): "АКО САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЪРВЯТ ПО ТОЗИ ПЪТ НА БЕЗДУХОВНОСТ, ЩЕ ГИ ПОСТИГНЕ УЧАСТТА НА АТЛАНТИДА - И ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗА ЕДНА НОЩ В ОКЕАНА"!!! “

(Аз: Отбелязвам, че когато някакъв е казал нещо преди 85 години – в 1934г, и то още не е сбъднало, е глупаво да се твърди, че “а каквото е казал, то се е сбъднало”. Още по-глупаво е да се надява, който и да било, че на Земята ще настъпи рай – независимо какъв, при положение, че едната половина от нея – независимо коя, “ще бъде буквално изпарена и превърната в радиоактивно стъкло”, е безумна и опасна тъпотия. За всички хора!)

01.10.2018 - Това не е фантастика

Автор: koshava

”Представете си свят, в който Доган е в затвора, Бойко е пожарникар, работят 6 реактора в Козлодуй, а парното е 15 лв. месечно… Преди да се заровите в научната фантастика, погледнете историята. Доган наистина е бил затвора, а не топ политически фактор, от който зависи всичко в държавата. Бойко наистина е бил просто обикновен пожарникар. Нека тича момчета да гаси огъня, срамна работа няма. Работеха 6 реактора на АЕЦ, а от сметките за тока никой не се интересуваше. Сметката за парно беше… 15 лв. месечно. И да завършим – нали ви казах, че ще плачете за социализЪма, каза другарят Живков…

Добри Божилов, Фейсбук

(Аз: Не бива да се лъже, ако искаш да ти вярват – Когато парното беше 15 лева, България имаше 1 атомен реактор. После станаха два, но никога не са били 6 при другаря Живков. Когато цената на парното беше 15, заплатата на плащащите го беше 150 лв. Освен това Бойко има диплома, макар и за обикновен пожарникар. А Тодор Живков нямаше никаква диплома. И кой в България ще заплаче отново за социализЪма, a, Добри?)

04.10.2018 - Блумбърг: Идва краят на тиранията на долара

Автор: 1997

”Хегемонията на долара на световните пазари e сериозно разклатена и световните лидери все повече отказват да признаят неговото господство, пише агенция Блумбърг. Агенцията отбелязва, че засега САЩ запазват световното лидерство на пазарите, тъй като доларът все още е в центъра на търсенето, обаче на дневен ред е въпросът как да се задържи там. Сред начините авторът на материала посочва запазването на дипломатически контакти, запазването на достъпност на долара за американските търговски партньори и отказ от използването на валутата като "бухалка" за други държави. Светът започва постепенно да се отказва от долара. Русия намалява активите си в американска валута (по-рано медиите съобщиха, че руското правителство планира да се откаже от долара), а Китай вече сключва договори на енергийния пазар в юани. Френският министър на финансите Бруно льо Мер заяви, че би искал да има "напълно независими" от САЩ финансови инструменти, не желаейки да вижда ЕС като "васал на Щатите", заключава публикацията.

В. Дума 5 октомври 2018, брой: 193

(Аз: Какво друго е, ако не глупост, да твърдиш, че “идва краят на долара” - впрочем вече поне от 85 години го чакаме това, а в момента, днес, един долар се разменя за 1,7210 лева и една рубла е 2,46 стотинки. А, бе! Вдигнете си гащите  и се махайте. Това, че няма да почистите след себе си, е ясно.)

24.10.2018 - ...психолеви и психодесни полюции..

Автор: predatorka

“Хайде пак да си поговорим с цифри, за да се спре със спекулациите чий Външен Дълг изплащаме в периода 2014 – 2018г. Борисов 1, 2, 3.. и последният да дръпне шалтера... Общо двата мандата на ГЕРБ до момента струват на електората, плащащ данъци /основно извън електората на ГЕРБ, тъй като 80% от него са държавни служители, 10% безработни, 3% в чужбина и малко изкукали пенсионери за пълнеж/: 18 097 825 000 лв. / 9 253 270 989 млрд. евро. ДЕВЕТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!! Това са 2/3-ти от Външния дълг на България за целият тъй наречен „преход“. За 5 пълни години мафиотско управление – Дълг НЕ НАТРУПАН за 26години преди това!!!! Говорим САМО за Външен Дълг. При вътрешният картинката е не по-малко апокалиптична. Предлагам за всеки един лев изтеглен от ОПГ ГЕРБ да бъде бесен по един симпатизант и всички партийни членове на престъпната групировка. До един! До последния! Не ми е жал за никой дебил и съучастник на престъпници! Точка!

Силвия Георгиева

(Аз: Преди 29 години, а не 26!, външният дълг на България беше 10 милиарда лева при БВП на държавата 30 милиарда лева. Затова връщането на дълга при Луканов беше спряно. В края на 2018г. БВП на държавата е 137 милиарда лева и връщането на 18 милиарда лв, а не 19 – как си закръгляла бе, Юлия? – си тече нормално. Няма да обърна внимание на твърденията за състава на хората, които гласуват за ГЕРБ. Но виж, срещу призивите за убийството на ВСИЧКИ ТЯХ, са ... Не са нормални. Но пък типични за “хищниците на комунизма”. Независимо дали се подписват blondinka, bryunet, black, nakovalnq ili 4uk.)         

25.10.2018 - Русофобията като антропологична катастрофа

Автор: radostinalassa

85 % от българите са русофили, 10 % нямат мнение, а 5% са русофоби, които се делят на две големи групи. В едната влизат внуците на Хитлер. Другите са руските русофоби. Да си сменяш цивилизационният избор означава да дишаш под водата. Ако много се стараеш те изваждат оттам подпухнал и посинял. Ние дишаме 30 години под водата. Това е либерализмът. А консерватизмът е отказ от либералните безумия.

Валентин Вацев пред телевизия АЛФА”

(Аз: Глупак Образцов. От край време.)

24.10.2018 - Преди 62 години...(+18г.)

Автор: metaloobrabotka

Преди 62 години на 23 октомври 1956 година започна контрареволюционния метеж в Унгария - въоръжено встъпление против народно-демократичния строй, подготвено от силите на вътрешната реакция с поддръжката на международния империализъм с цел ликвидация на социалистическите завоевания на унгарския народ. Демонстрантите съборили памятника на Сталин. Сформирали се въоръжени отряди, нарекли се «Борци за свобода», командири на които се явяшали основно бивши хортистски офицери, жандармейци, нилашисти. Из цялата страна се разгърнал кървав бял терор. Пред очите на западните кореспонденти убитите комунисти ги слагали по дървета, отскубвали им сърцата, убивали предалите се сътрудници по охрана на градския комитет. Из цялата Унгария започнали неконтролируеми разстрели и линчувания. Убитите комунисти и съветски военнослужещи ги показвали по витрните на магазините с надписи «Сезонна мода». Особенна роля в събитията през октомври — ноември 1956 година играли западните служби с «психологическа война». Най-вече радиостанциите «Гласът на Америка» и «Свободна Европа». В тази обстановка група от комунисти под ръководството на Ян. Кадар излезли с инициатива по сплотяване на трудещите се в борбата против контрареволюцияата, за укрепване на народно-демократичния строй: На 3 ноември 1956 года бил сформирано революционно работническо-селско правителство начело с Ян. Кадар; създадено Временно ръководство на Унгарската социалистическа работническа партия. Новото правителство се обърнало с помощ за ликвидация на метежа към правителството на СССР. Частите на Съветската Армия, временно дислоцирани на територияата на УНР на основа Варшавския договор, помогнали на унгарските революционни сили да се разгроми (4 ноември) метежа.”

(Аз: Подчертаното е от мен. Да му обърнете внимание. Няма да го коментирам. Освен може би, ако не сметнете следващия материал като коментар къде се крие Истината за комунизма и Намеренията на неговите носители русофили.)

7.12.2018 - ЖАЛНА ВИ МАЙКА, КОГАТО ВИ ДОКОПАМЕ!

Автор: vellia

Прекалихте с гаврите! Нищо ценно и свято не пожалихте. Развалихте всичко, до което се допряхте и унищожихте всичко, което не разбирахте или ви пречеше. От горе-долу работеща държава ни върнахте в началото на миналия век! Вместо наши представители, се превърнахте в наши палачи! Не се накрадохте, не се наядохте, не се спряхте с поразиите. Тоталните некадърници, сложени на всички нива на управлението, съсипаха всичко, започвайки от администрацията и армията и стигайки до хората. Вече нямаме икономика, нямаме здравеопазване, нямаме образование, нямаме ред и сигурност, нямаме инфраструктура, нямаме доходи, нямаме живот! Как се не наядохте? Цветанов с дарените седем апартамента, Горанов с дарения огромен апартамент от кръстника и спестени 345000 лева от заплата, Лилиту – министър на министерството на водопад вече една година, някакви къщи в Барселона, някакви суджуци – има ли поне едно нещо около управляващата сган, което да е почтено? Но знаете ли, правосъдие винаги има. Властта ви се клати сериозно. Хората вече не ви искат. Хората ви искат само в затвора. По-разумните. По-неразумните ви искат пред стената. Защото за предателите на България прошка няма. И когато загубите властта, ние ще ви чакаме! И правосъдие ще има!

Елена Гунчева

28.11.2018 - България – в интензивното отделение на историята

Автор: jelliana

Над 400 ранени, от тях – 12 полицаи, една полицайка бере душа в болницата. Стотици хиляди протестират из цялата страна срещу корупцията, далаверите и бандитизма на властта, искат да свалят правителството. Споко! Това не става у нас, в страната ни то няма да се случи в обозримо бъдеще. Поради що ли? - Поради това, че робът продължава да живее в българина и хич не се кани да умира. Ами как така?!… Ей така. Писал съм, пак ще пиша. Много векове сме били под робство. За да оцелее през това време, българинът трябвало да лъже, да лицемерничи, да скланя покорно глава и понякога да… предателства. С такова поведение изживяват живота си много наши поколения, то влиза, така да се каже, в българската народопсихология. Какво да се прави, робството е било дълго и жестоко. Страшно! Въпреки това, намериха се „учени“ глави, които „откриха“, че у нас не е имало турско робство, а „османско присъствие“, някакво „съжителство“. Що за хора сме?! Що за народ сме?! … Нещо като заключение. Научих, че в ГЕРБ открили академия за млади герберчета, пред които изнасял лекции Бойко Борисов. Имало и още една академия, за жените герберушки. Там лектор бил Цецерон. Известният икономист Димитър Иванов не могъл да се вреди нито в една от двете тези високо духовни институции, затуй се примирил и чете лекции в лондонски университет. В една от тях подлага на анализ положението у нас. Ето един от изводите му: „…ние ще останем като едно петно на упадък, на антиевропейски пример на провинциална бедност, на небивало неравенство, на архаично псевдо-демократично управление, на загуба на надежди и хоризонт за поколение български граждани.“

Никола СТАТКОВ

Аз: Тази vellia изрично е подчертала, че робство е било само Турското. Ами Съветското робство ма, како? Голяма умница. Обаче ми прави впечатление новият подход на почитателите на “проф. Димитър Иванов от лондонски университет” (Кой университет в Лондон? Щото за Димитър Иванов се знае кой е. Не е Димитър Иванов-Гестапото, а брат му от ППО-то!) - Те, новите умници, вече не наричат Бойко Борисов “Тиквата”. Променили са отношението си и към Цветан Цветанов – той вече не е Цецо Конецо(?), а “Цецерон”(!). Предстои да коригират грешното изписване на името на Цицерон и да махнат кавичките.

Да довърша Статковото изявление в блога на “една жена” от “Стара Загора”:

“Такава е оценката на проф. Димитър Иванов за днешната ни държава, която Борисов нарича „ПЕРФЕКТНА“, с кондиция, в каквато не е била никога. Катастрофирала е тая държава, вождисимо Борисов, катастрофираха я през последните двайсет и девет години простаци и некадърници, демагози и алчни наглеци, предатели, служители на чужди господари. Един талантлив журналист от ДУМА написа, че държавата ни е изпаднала в интензивното отделение на историята. Ако беше жив баща ми, би рекъл: в такава държава врана кост да не ти носи…

(Пак аз: Е, хич бива ли ма, како, да не напишеш името на талантливия журналист от “Дума”. Кой е той? Там всички са талантливи. Да не би да е Христо Комарницки?)

22.12.2018 - Честито самолетче !

Автор: dedenze

Българските, натовски, продажни помияри си направиха Коледен подарък със самолетче – F 16. Оправданието е старо и известно – САЩ и НАТО ни притискат, а ние като стари, робски шаврантии и гъзомияри се отдаваме в името на народа и оцеляването!? Смешни са изказванията и на управляващи физкултурници, които канят на закуска във Вашингтон с обещание, че скоро ще обядват и вечерят там!? Купуването на технически остаряла техника, която ще бъде безславно унищожена в първите 10 минути от евентуална война, е национално предателство! Пак се разчита на българската хитрост „Агнето цяло и вълкът” сит !? Да му мисли изпустелелият български народ, само с американски паметници и названия, стоки и послушание, няма да ни се размине! Армия боеспособна нямаме, няма и нормални българи, готови да воюват срещу Русия, тогава за какво ни е самолетчето F16 и още няколко милиарда за съмнително въоръжение!? Толкова ли сме войствени, без памет от националните катастрофи и хилядите жертви, че на гол тумбак пак слагаме чифте пищови!? Защо е трудно да бъдем независима държава, било то и в ЕС? Защо не купуваме по-евтината руска техника, сърбия и Турция го правят. Никой няма да ви каже, защо не договорихме доставка на СУ 57, той е 4 пъти по- евтин и по-добър от по- съвременния F22!? Ако е свързано с опознавателните знаци на НАТО, руснаците безплатно щяха да ги монтират, а на крилата да изрисуват американското знаме, барабар с Тръмп и Мелания! Родените да пълзят, никога няма да полетят, даже и на F16.”

(Аз: Да сте виждали по-голям глупак от този? Първо, защото си вярва, че съветските самолети са по-добри от американските. И второ – защото се надява, че гравираната фабрично “малка червена звезда” е само върху фуражката му, а не и като “пеперудка на лявата му буза”, да кажем. Ще кажете, че така обиждам деденцето. Е, ако бях написал Истината – че въпросната “червена звезда” е гравирана в душата му, по-малка обида ли щеше да бъде?)

23.01.2019 11:51 - ФАБРИКАТА НА ДЕВЕТИ

Автор: maxim0411

“Да си купим Ф16 днес, сега, когато Франция и Германия от САЩ се разграничават! Когато президента на САЩ заявява че Европа не го интересува! Днес в разгара на икономическата война между икономиките на САЩ и Европа, да подкрепиш и да се закрепиш към вражеската за Европа страна, туй е лудост и самоубийство икономически! Тази стъпка на оялата се ослепяла от властта и алчност, политическа плесен, репликира като под индиго приказката "купил фабриката на девети"! САЩ години се борят и директно и през Великобритания, да разпаднат Европа! Добре работеща за вътрешния си интерес, за народите дето я населяват, тя е трън в щатския интерес и Великобритания за туй избяга! Англия е щат на САЩ туй не бива хич да се съмняваме, тя ръжен бе в общността да разбива и да разединява! Днешните нещастници у нас дето стадото безмълвно управляват, вгледали се в личния си интерес за държава и народ забравят! Днес ни слагат в ъгъла на икономическите интереси, и накрая от държавата у нас ще остана само листове измачкани конституционни преписи! Долу Турция отдавна заявява свойте проксимперски интереси! САЩ разграничават се от тях,да не се оплескат с връзки, и лекето общо на ДАЕШ да не ги оплеска много! Нас оформят ни като среда! Като мръвка глад да задоволяват! От европа ни ни чеват ни обмислят как да ни спасят, само кефят се на всяка наша грешка!

Максим Велков

Аз: Приказката, която Славчо Велков, пардон – Максим Велков, бъркам ги тия тарикати глупави, се опитва да разказва в поста си, е за един, дето бил толкова прост, че си купил фабрика на 8 септември 1944 година. Точно датирана е, защото на следващия ден – 9.09 на крилете на Съветската армия, у нас на власт дошли работниците и селяните, които на 10-ти септември му я конфискували. Барабар с живота. Вярно – голяма простотия. Защо ще купуваш нещо, което можеш да вземеш на комшията, само прескачайки оградата му с мотиката в ръце и да я стовариш върху главата му. Така даже, разправят препатили, получаваш и бонус - жена му. Това, ние по-старите, го знаем. Но младите – 30-годишните днес са раждани в 1989 - изобщо не го знаят, дори не могат да си представят, че е възможно да се случи в днешните условия. И не е необходимо, даже е вредно за “велкови”, защото ако младите научат за нравите им, ще – как беше, “ще активират подчинената си съдебна власт” да им попречат да развъртят мотиките отново. Тъкмо затова, убеден съм, Максим Велков споменава САМО ДЕВЕТИ, свенливо премълчавайки, че става въпрос за именно за Девети Септември 1944 година. Когато комунистите “сменили системата”! И на какво се надява? Че мечтите му ще се случат? Само защото той си мечтае нещо подобно?

Не е възможно да стане бе, Максиме. Ако младите не се интересуват от миналото на предците си, е лесно да ги излъжеш. Но ти ги лъжеш, драги, безочливо за неща, които са днешно тяхно ежедневие. Те виждат, че това са само твои мечти, които нямат нищо общо с живота им. Как да повярват на глупостите ти, които НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ (вървя последователно по поста ти):

- Тръмп щял да разедини САЩ от Европа и ще стане съюзник с Путин срещу Франция и Германия;

- Трябва, вместо да купуваме САЩ-ски самолети, за да се пазим от руските, направо да си купим съветски, които да ни пазят от САЩ-ските;

- Великобритания вижда своя интерес вън от Европа – от една страна и не бива да се съмняваме, че Англия е щат на САЩ – от друга;

- Днешните българи са стадо, което ГЕРБ управлява, докато накрая от държавата ни останат само листове измачкани конституционни преписи;

- САЩ се съюзяват с Турция и едновременно с това и с лекето ДАЕШ. Затова да не се надяваме, че европа (с малка буква си я изписал, мечтателю) ще ни спаси...

 

Аз: добронамерено: Много поздрави, Велкови, на вашите. От новия млад свят!




Гласувай:
5



1. radostinalassa - В.п Вацев е много прав
30.01.2019 14:27
Ти не виждаш ли какво става в родината ти? Да не си сляп?
цитирай
2. dobronameren - Хайде да не се изказваш
30.01.2019 15:32
за МОЯТА родина. Тя е различна от твоята, Радостино.
Послушай съвета на Germantiger. Отивай в Русия. Там ще прогледнеш.
цитирай
3. radostinalassa - ГТ е келеш, натъпкан с протеини и лоша диета
01.02.2019 14:38
Той стои тука само , за да види как ще умреш по думите му. Неадекватен е . Кога хще те пуснат в разделите? Ти си добронамерен, но с изкривено мислене.
цитирай
4. dobronameren - Радостино, не ме интересува
02.02.2019 09:43
дали ще ме пуснат в разделите. Това си го гравирай на една плочка и нека тя постоянно да бъде пред очите ти. За да е вярна поне базата от която тръгваш да ме оценяваш. Това е най-важното за мен.
Какъв е germantiger си е негова работа, негов избор. Аз изрично съм написал: "Категорично не съм съгласен с начина на изразяване на GT. Но това не означава, че той лъже. Той дори и не преувеличава." А ти пишеш: "ГТ е келеш, натъпкан с протеини и лоша диета." Кой е с изкривено мислене - аз или ти?
Освен това си директна лъжкиня. Как ще обясниш твърдението си, че той стои в блога само, за да види как ще умра аз? Като лъжеш поне да не е така глупаво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892616
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930