Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2018 18:25 - Съветска България срещу България - 7
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Две истини. Или една истина, повторена два пъти:

(1) България е нормална страна. (2) Не е “съветска държава”.

Бих приел възражението “Все още тези процеси се развиват”, но и заявил категорично – Няма никакъв шанс България да се размине с нормалността и да стане отново съветска! Времето върви напред, а не назад.

Нека други, от специалисти по динозаврите до такива по Айн Ранд, да започват да спорят доколко това е вярно. Аз познавам новата история на България след Десети ноември и мога да представя необорими СЛУЧИЛИ СЕ ВЕЧЕ факти в подкрепа на това, че Времето върви напред.

-           Помните ли нашия Десети ноември 1989-та? Ако си отговорите честно той защо дойде, ще познаете и кой спретна тази гигантска имитация на Промяна. Да ви подскажа: не съм аз. Но дори и някакъв (мисля, че Бог бърка, когато дава талант на откровени измамници) да не беше написал “Времето е наше”, това не би променило никак съществено нещата. Комунистите имаха тогава всичко – държавните структури, парите, пищовите, моралната нечистоплътност, но не можаха да се преборят за съществуването си. Отговаряте ли защо?! – Защото времето върви напред, а не назад.

-           18 пълни години след това целият ни народ се моташе между Дажбата и Свободата. Новите социалисти станаха мафиоти, по-страшни и по-алчни от старите комунисти. И к’во – пак нищо. Защото Времето върви напред, а не назад. В 2007 година Обединена Европа се ангажира с обезпаразитяването на нашето мочурище. Съгласен съм, че го направи не защото точно нас искаше да спаси от комунизъм, а защото това трябваше да направи за СОБСТВЕНОТО си спасение. Дълга и трудна работа. С това пък съм още по-съгласен, тъй като съм роден на Балканския полуостров.

-           Още цяла петилетка трябваше да отмине, че и отгоре, за да “измрат” дъртите комари – Къде са днес Тренчев К., Доган А., Първанов Г., Софиянски С., Костов И. ... Моллов В., Гущеров Д., Райчев А., Янова М., Гергов Г. ... – гости на “Аполония”. Опс, прескочих на културния “фронт”. (Там работата е много тежка. Както написах 10-тина реда по-нагоре, и Бог има Вина.)

-           Днес, говоря за последните една-две години, почти няма изявени престъпници вън от затвора. Дори такива на свобода в България, са притеснявани за дребни неща, като шума по морските курорти да речем. Какво остава да решат да приватизират нещо голямо като Кремиковци или НДК! Колкото и да се “дърпат”, нашите многоуважаеми Прокуратура и Съд започват да работят по предназначение. Я колко ефективни присъди издадоха напоследък.

-           Политиците също са озаптени донякъде. Дори Борисов е принуден да се отчита пред опозицията. Възможностите на Радев да стане “новия Желев” са нулеви. Просто времената са други – контролирани от Европа, демократични. Как си представяте партии като БСП и ДПС да вземат отново държавното кормило? Нали ще го завъртят веднага към Евразия, а там какво чака милата ни Родина? – вижте проблемите на Русия и Турция, паричните да речем.

-           Да не говорим, че децата им на Тези, са на Запад и а, са решили да завият на Изток, а, ВЕДНАГА ще трябва да си ги прибират. И то не защото Западът ще ги изгони, а защото практиката на комунистите е такава – има само Изток. Другото е зад желязната завеса. А там стрелят на месо. “После разглеждат врага си” – както написа буквално вчера един Гиндев, например.

Ще кажат някои, че си измислям, мечтая си, троля срещу пари... Ами, нищо подобно. Аз живея тук и сега. Гледам, слушам, чета. И цитирам, забележете – своите опоненти:

ДНЕС.БГ, 20.02.2018. Веселина Йорданова – “Обичаме Европа и това е! За 80% от българите Съюзът е модерен. Отрицателно мнение към Брюксел споделят едва 14%. Данните са от последното допитване на "Евробарометър", проведено по поръчка на Европейската комисия. В България общественото мнение е положително настроено (75%) към сътрудничеството и изработването на обща политика в областта на отбраната и сигурността на държавите-членки на Европейския съюз, също обща към идеята за европейска политика за миграцията (68%) и обща външна политика (66%).”

За кой процент от изследването първо да се хвана? Колебая се. Да започна отзад напред. Вижте: 66% подкрепят общата външна политика на Евросъюза. Каква „кръгла“ измерена точност – две трети от цялото. Нали не си мислите, че ако има бъркане в носа и нагаждане на резултата, то истинската му стойност е надолу; да кажем – 50%?! Щото ако си мислите така, ще ви върна да обърнете внимание на изразеното „инвесторско“ съжаление в заглавието: „Обичаме Европа и това е!“. Според мен най-вероятно двете трети са три четвърти. Тези три четвърти (75%) се провиждат директно в положително настроените българи към общата европейска политика в областта на отбраната и сигурността. И още съображения за трите четвърти – Помните ли Иво Христов и неговите 80% българи-дебили? Ами, точен е човекът. Като имате предвид, че този е съветник на президента Румен Радев и депутат от ПГ на Корнелия Нинова, за него дебили са тези, които са против руската политика. Значи всичко е точно: „За 80% от българите Евросъюзът е модерен“, отчитат от Евробарометър.“

(Ще кажат някои – „Ама ти, какво сега не харесваш у Евробарометъра? Това не е на Кольо Колев „Допирателната“, че да се съмняваш в резултатите. Не може да ти се угоди!“ Какво да кажа? - Пиша в Гугъл „евробарометър“. Няма информация „За нас“. Вместо това излиза, копирам: „Създаденият през 2003 г. Портал ЕВРОПА www.europe.bg предоставя информация и анализи за европейските политики и участието на България в тях и посредничи в дебата за целите и посоките на общественото развитие. Порталът е съвместен проект на фондациите "Център за модернизиране на политики" и "Европейски институт".“

Оп-пааа. Аналогичен случай на „Галъп Интернационал“, ама с добавката „Болкан“. Само дето Институт „Хаджийски“, Петър-Емил Митев и Първан Симеонов са заменени с 2 фондации. Ходи проверявай – и за тях няма информация „За нас“. Мирише на блато. Не намирате ли?!)

 

Не съм забравил, че разказвам за нашето 6-месечно председателствуване на Европарламента и по-специално за Балканския приоритет в него. Написах „Балканския“, защото това не е само темата за Западните балкани, но и темата за мястото на Турция в общоевропейската среда.

Фактическите подробности от българска страна за решаване не, но поне за поставяне и някакво движение на въпроса за Западните балкани, вече коментирах. (Прочетете например “Записките за март-април 2018” - 21.05.) Само ще припомня, т.е. повторя, защото е важно: “Съветска България” не може да понася каквото и да е разбирателство между страните от балканския регион и някакво взаимно зачитане между тях, колкото и да е малко то. Ясно е защо. Мирът на Балканите е смърт за нея - Какви са тия международни договори за сътрудничество между България, Македония, Гърция, Албания, Черна Гора, Косово?! Че то както е тръгнало и членство в НАТО ще поискат, и влизане в Европейския Съюз. А-аа, не може така! Нова Украйна ли ще отваряме? А Сърбия на Вучич?! (Аз:  Ох, а Беларус и Молдова...)

Няма да повтарям жабляновците, зад които “стои цялата ПГ на БСП, защото Валери Жаблянов е един от нас” – Корнелия Нинова на трибуната на Парламента (февруари 2018). Нито Таско Ерменков от същите, който каза на управляващите от ГЕРБ: “А вий, вий сте идиоти” (март 2018). И за Волен Сидеров и неговият зам.председател на НС Явор Нотев, които отидоха да подкрепят руските избори в Крим (април), съм писал. Както и за трогателната загриженост на президента и неговата вице за вредите за България от “политиката на конфронтация с Русия”. Но има пропуснати. Впрочем те са много, но аз избрах няколко “стари муцуни”, дето още се натискат да дават акъл на нова Европа. За да не ги забравяме.

-           Николай Слатински, 16.06.2018, представен от блогъра alchemist ден по-късно: “Ще дойде време, в което дори и Куба, и Северна Корея ще ни подминат по икономика и качество на живот. А  управниците на "демократична" България пак ще лакействат на големите и ще тормозят народа си. И всичко това ще става в името на "доброто" и "демократичните ценности." 

(Може ли да се говорят, още по-лошо – да се пишат, такива глупости. Казаното отлита, написаното остава.)

-           Сашо Диков по ТВ “Евроком” 17.06.2018 – Александър Томов: “Зловещата финансова и икономическа катастрофа е България – 15 милиарда е загубила България само от няколко приватизационни сделки. Колосален грабеж!” или Татяна Дончева: “Народът избра да го ръководи мафията.  Милиционерска държава, става това, което казва „Краля Слънце“.

-           Велизар Енчев (при Николай Колев в “Делници” по ТВ “Евроком”): “Бидейки председател на Съвета на ЕС, България се опитва да присъединява Западните Балкани към Европа, но цената на тази илюзорна политика е, че ние изгубихме Западните покрайнини. Тази загуба започна още при кабинета Борисов 2, когато председателката тогава на Народното събрание Цецка Цачева заяви на две срещи със сръбската си колежка, че България подкрепя безрезервно Сърбия за ЕС. Това е геноцид, а от международно-правна гледна точка е етническо прочистване. Плачем за Западните Балкани вместо да плачем за Западните покрайнини.”

Не го разбирам този лидер на партия, която се е нарекла “Българска пролет”. Твърди, че ако България подкрепя Сърбия за ЕС, това е геноцид спрямо Западните покрайнини, етническо прочистване?! Сърби го на едно място, а се чеше другаде.

(Припомням в скоби, че президентът Радев върви по стъпките на Велизар Енчев от Първо Главно на ДС. През февруари се срещна в Скопие с лидера на ВМРО-ДПМНЕ, през юни беше на гости на сръбския Вучич да си говорят за Западните покрайнини. Междувременно покани в България президента на Македония Георге Иванов да убеждава Бойко Борисов, че македоно-български договор не може да има. И всичко това в името на обединение на нацията?! Е, и к’во, останаха си тримата – Енчев, Радев и Иванов да се утешават взаимно. Чуто в кръчмата – “българският народен парламент”, както й викаше Иван Гарелов навремето: “Ако Георге Иванов подаде оставка, Румен Радев би могъл да се кандидатира за неговото място. Лошото за тях е, че “президент на Македония” не е тяхното място.”)

-           Евгений Дайнов пред bTV: “България е опасна за европейския ред.”

(Ето ви доказателство, че не само полето ражда тикви, и в Еленския Балкан ги има. Харесва ми сравнението. Картинно е изразена една истина.)

-           “Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян с взривяващ коментар: Замразете договора с Македония”, 11 август 2018 – “Защото вече и надгробните камъни на българските поборници кипяха от гняв. Бойко отдавна трябваше да е по-гневен и ясен – това щеше да отива на ролята, която играеше шест месеца – на „Балканския Обединител“. Макар че, дори и Том Круз щеше да откаже тази мисия - а досега се е ангажирал с далеч по-големи фантасмагории. Сега някои го дават гневни. Късно е, Пенке. Къде бяхте преди една година, когато подписаха Договора с Македония – и го окачиха като букаи на Българската История, за да я вкарат съвсем в сляпа улица. Писах за този прокажен Договор, още преди да го подпишат: 21 юни 2017-а: „Ние ще вкарваме Македония в Европейския съюз. Тя пък ще отмъква каквото може от българската история“. А тъпанарите около Бойко да не му нашепват да е „дипломатичен“: силата в този случай е в него. Но трябва да направи официално изявление – не от някой плаж, а от кабинета си, кратко и ясно: България още отсега заявява, че няма да подкрепи МакедонияНезнамКакваси нито за НАТО, нито за Европейския съюз.”

(Този какво да го коментирам. Стана смешен - Перко Наумов. Сещам се и за Красимир Иванджийски. Същата манджа.)

-           Нако Стефанов, пред форум в СУ “Кл.Охридски на тема “Хибридните войни”, 10.7.2018 (представен от блогъра zahariada): “Война на Балканите – Не дали, а кога!? САЩ И СЪЮЗНИЦИТЕ ИМ ИЗКУСТВЕНО НАГНЕТЯВАТ НАПРЕЖЕНИЕ. Опитват се да създадат от Русия образ на врага, който заплашва сигурността и териториалната цялост на държавите в региона.БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЪРВОСТЕПЕННА МИШЕНА. ЦРУ И ЗАПАДНИТЕ ЦЕНТРОВЕ РАБОТЯТ ЗА РАЗПАДА НА ЮГОСЛАВИЯ”

(„Югославия“ ли чух? Проверих пак. Да, няма грешка – Югославия. Тоя в кой век живее?!  Югославия се разпадна още в миналия век. 5 войни имаше за това, жертвите им гонят половин милион. Само по мои сметки. А Нако Стефанов е един от основните политически коментатори на телевизия ALFA. Публикува редовно в БЛОГ.БГ чрез блога на chara.)

-           Григор Лилов, представен от - представете си и ако можете отговорете си от к’в зор – блогърката predatorka, 14.07.2018: “Който не е разбрал – Европа от година не е на две, а на няколко скорости. Засега България си е избрала за роля задната. При това условие и Шенген, и Еврозона ще видим НЯКОГА, ама през крив макарон. Който не е разбрал – България е в ЕС и получава траншове за милостиня, за да не свършат тукашните властници някой зулум като Милошевич. Това е политическият мотив за приемането ни навремето в ЕС. Истинският прием тепърва ни предстои – след озаптяване на корупционно-мафиотизираните властови и политически механизми.”

-           Накрая да цитирам  и ДНЕС.БГ, Елка Василева от 18 май 2018 (това е само ден след като срещата в София на най-високо ниво приключи) – “Продължавайте да чакате на опашката, но не очаквайте вратата да се отвори скоро. Това беше посланието, отправено вчера към шест балкански държави, надяващи се да се присъединят към ЕС, пише Шон Уокър, в. "Гардиън". Шестте бяха поканени на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в София като жест, с който да бъде потвърден техния път към членство в ЕС. Вместо това на срещата на върха изпъкнаха разделенията за това дали блокът може да се справи с по-нататъшно разширяване в обозримо бъдеще или не.”

Запомнихте ли подчертаното? - „Обозримо бъдеще“ е казал той и наша Елка го повтаря!

Само след 20 дни НАТО (на срещата на върха в Брюксел 11-12 юли 2018) ПОКАНИ – минало свършено време! - Македония да започне преговори за присъединяване към Алианса. Лидерите на НАТО заявиха, че балканската държава може да се присъедини към военния съюз след окончателното разрешаване на спора за името с Гърция. Съмнявате ли се, че спорът за името „Северна Македония“ е решен? Ами, съмнявайте си се. Остава ви още половин година – докъм февруари 2019.

Чакайте да не забравя да припомня, че Черна Гора стана член на НАТО през миналата 2017 година.

Чакайте да не забравя да кажа на русофилите да носят много поздрави на Путин, който на 20 юли 2018г. ще каже своите „препоръки към НАТО“ (в кавички, защото цитирам Златко Желев от ДНЕС.БГ): „Не се сближавайте с Украйна. Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки".

(А после krumbelosvet пише, че „Русия губи, защото Западът е много силен“. Е, какво да ги правиш такива откачалки? Да си чакат пък, някой сам да си свали гащите, защото те, представете си, това искали. Моят съвет към тях е: „Няма какво да чакате. Сваляйте собствените гащи и се почвайте.“ - Малко е грубичко, ама това съм го прихванал от вулгарния изказ на ония „жени от София“, дето така ни модерират всичките блогъри.)

 

Сега по темата за мястото на Турция в общоевропейската среда.

97% от площта на Турция е разположена в Азия и само 3% е на Балканския полуостров в Югоизточна Европа. По обща площ Турция е 8 пъти по-голяма от България, а по брой население съотношението е около 10:1 – в Турция живеят 75 милиона, които с емигрантите стават 83 милиона. От тези милиони турци цели 20% живеят в Европейска Турция, която е само 3% от общата й площ. Защо тогава пада такава борба между Изтока и Запада за тази страна? По книгите пише – заради важното й геополитическо местоположение, демек Босфора. Е, лично за мен това е учудващо – Да не би Гибралтар или да речем Суецкият канал да са по-малко геополитически важни места, ама за тях рядко се говори. И остава обстоятелството, че от векове Русия „иска“ Босфора за себе си. Да се чудиш на акъла й – Има Балтийско и Северно море, има Сибир, има (ще трябва да ги връща, като цяла Средна Азия) Курилските острови, ама Протока, та Протока. Пък на Протока още един неориентиран в бъдещето на Новия Свят – Турция. Освен да се сбият Путин и Ердоган, в нашия времеви отрязък, друго не може да се случи. И к‘во? – двама се карат, Третият печели. “Третият“ с голяма буква, защото България не може да бъде третия. Виж, ако е в съюз с всички балкански народи и в Обединена Европа – да. Но ТОВА само „банкянската тиква“ го разбира. И печели! Добре де, няма да дразня излишно евразийските корифеи: Може би ще спечели. Значи тиквите са други - не можах да се стърпя.

Така и така съм почнал, да довърша. Намирам повод за радост, че българският народ е по-умен и прозорлив от турския – Ние си избираме „тиква“ за водач, а турците си искат доказана тиква за пожизнен тиранин!? Добре де, още недоказана. („Тиква“ и „водач“ са е единствено число, защото Бойко Борисов и Румен Радев не са в един отбор. Жалко. И най-умният си е малко прост. За българския народ говоря.)

Това, дето два пъти написах “добре де”, е успокоение за нервните съветинци. Сегашно, временно успокоение. Иначе си е чиста подигравка. Подигравка в бъдеще време. (1)България ще е част от Обединена Европа, независимо дали бъдещият Стамболов ще се казва Борисов или другояче. (2)Турция не може да стане европейска държава, докато не се разграничи от Ердогановци. (3)А хора, които ще бъдат готови на всичко събития (1) и (2) да не се случат, винаги ще има. Въпросът е след време другите да не ги гледат възторжено в устата, а да им се смеят.

Развитието на “турския въпрос” по време на нашето председателстване на

Европейския Парламент:

Турският въпрос е част от мигрантския проблем. Мигрантите се „появиха“ през 2015 година. Чак тогава Ердоган тарикатът, на 14-тата година от своето управление!, реши да улови голяма риба. Започна шантажът. 2015: „Ще пусна мигрантите, ако не ми дадете пари“ - дадоха му. 2016: „Приемете ме в ЕС“ – отказаха му. 2017: „Съюзявам се с Путин“ – притесниха се, защото Турция е член на НАТО.

Началото на 2018 година:

Според председателя на ЕС Жан Клод Юнкер „Турция има трайни исторически и човешки взаимоотношения с ЕС. Искам Турция да бъде истински стратегически партньор на ЕС. Трябва да поддържаме честен диалог“. Според председателя на Европейската комисия Доналд Туск „даваме висока оценка за изключителната работа на Турция по отношение на миграцията и за това, че са дали приют на толкова много бежанци през последните години. Искаме да окуражим страната да работи със Съвета на Европа и да не бъдат уронвани човешките права.“ И понеже България в този момент председателства Парламента на Европа нашият министър-председател Бойко Борисов предложи Варна като домакин на една среща между ръководителите на ЕС и Едроган. Тази среща се състоя на 26 март 2018г. На нея присъстваха само председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, президентът на Турция Реджеп Ердоган и Бойко Борисов като домакин на срещата и ротационен председател на Европейския Парламент. Тъй като срещата е двустранна между ЕС и Турция, на нея не се предвиждаше среща между президента Ердоган и нашия президент Радев, което е и обяснението защо в страната ни пристига президент на чужда държава, без това да е съгласувано с нашия президент.

Като първа среща на такова високо двустранно ниво, тази среща безспорно е много важна, а дали и доколко е успешна за нормализирането на взаимоотношенията ЕС-Турция, ще покаже бъдещето. Точно затова е недопустимо ПРЕДВАРИТЕЛНО да се принизява нейното значение. КОИ ОТ БЪЛГАРИТЕ направиха баш това?

-           Президентът Радев: (напълно обяснимо с оглед неговото „върховно“ Его, но и напълно смешно с оглед върховните му правомощия) „Очаквам България не само да е домакин на срещата ЕС-Турция във Варна, но и да постави важни за страната ни въпроси. Те са свързани с идеята Турция да не се меси във вътрешната ни политика, както и в религиозните въпроси. България трябва да поиска компенсации и репарации за съдбата на тракийските българи, прогонени от своите земи преди повече от 103 години.... А не само домакинът на срещата да разнася шербет.“

(Сравнете последните президентски думи с думите на Юнкер и Туск, които цитирах 20-тина реда по-горе, за да видите разликата между политик и шофьор на самолет. После не ги забравяйте, когато през юли Радев отиде на крака в Турция при инагурацията на Ердоган и ще бъде единственият президент от целия Европейски Съюз.)

-           Кристиян Вигенин, бивш външен министър на БСП и евродепутат: „Не мисля, че Борисов е разнасял шербет. И мисля, че предупреждението на президента е имало положителен ефект. Притеснява ме, че отношенията между Турция и България са се превърнали в отношения Борисов – Ердоган. Трябва да се търси баланс. И както виждате и на ниво Европейски съюз вече се виждат настроения, че трябва да се търси нов тип отношения с Русия. А не онази политика от 2014-2015 г., която се доказа, че е неуспешна.” (Представяте ли си – Вигенин! Партията на всичките комунисти винаги е затривала бъдещето на своите обещаващи лидери. Сещам се за последния, за мен, пресен пример – Деница Златева.)

-           Корнелия Нинова, лидер на БСП: „Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни и категорични позиции. Няма конкретен резултат по нито един от спорните въпроси. Нито по спора с Гърция и Кипърския въпрос, нито по отношение на присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за облекчаване на визите за турските граждани за ЕС. По нищо не се отбеляза съществен напредък и конкретни решения.“

-           Велизар Енчев, лидерът на „Българската пролет“: „Провал във Варна! Ердоган прегази Борисов и Евросъюза! България е първият турски вилает в Европейския съюз!“ (“Пролет моя, моя бяла пролет! Още неживяна...” – Впрочем партията на комунистите затри и този чудесен български поет. Щеше да остане жив, ако не беше се съгласил да прави бомбите й.)

-           Партия „Възраждане“ организира протести във Варна с плакати „Лозенград е български – вечна част от нашето сърце“, „Одрин е наш!“ и „Вън Ердоган от Европа“, а нейният лидер Костадин Костадинов каза, че „тази среща е недопустима“.

-           Стефан Солаков от СКАТ при Цветанка Ризова от bTV: "Тази среща е успех за варненци, защото им запълниха дупките по улиците. Успех е и за България като домакин, макар че Бойко Борисов малко преигра. Той трябва да отиде на Босфора и да каже, че нашият Симеон също е бил тук и сме велики. Ердоган никога няма да втвърди тона си към нас. Ние сме единствената му врата към Европа. Точно това трябва да използва Борисов и да реши проблемите. Пак ще повторя, че ако им спрем тировете, за една година всичко ще бъде договорено." (WOW! Колко просто било!? Ама как ще стане “спирането”? Със стрелба ли?)
-           А знаете ли, че на срещата във Варна бил и Васил Левски. Не? – Ама „мноооого сте прости. Хубо, че поне Интернета ви е без пари.“ – цитирах една хигиенистка от Долна Пескара. БЛОГ.БГ, 28.03.2018 – „Какво е казал Великия Левски за Варна:  "По-добре бедни, но свободни, отколкото слуги на слугите в Европа", автор marknatan, Подписано от оня “коч Мерилина”, “неубразованото убразование”.

-           И още цитати. Оня chavdar01, 13.03.2018 - КАКВО РАЗБРАХМЕ ОТ "КОРЕМНОТО" НА РУМЕН РАДЕВ?

1).ЧЕ НЯМА ПРЕДПАЗНА ЖИЛЕТКА ЗА РАЗЛИКА ОТ БАНКЯНСКИЯ ТЪПАК!
2).ЧЕ ФИЗИЧЕСКИ Е ПО-ПОДГОТВЕН ОТ ТЪПАКА!
3).ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ВДИГА САМОЛЕТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЪПАКА!
4).ЧЕ ДВАМА ПАТРИАРСИ СА ГО ГАЛИЛИ ПО ГЛАВАТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЪПАКА!
5).ЧЕ ЩЕ ИЗКАРА МАНДАТА СИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЪПАКА!!!

 

Ей такова е нивото на представителите на „Съветска България“. После се чудят защо все на тях се случва да им се подиграват. Завалиите.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1888681
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930