Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2018 17:03 - Съветска България срещу България - 5
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2301 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Историята е скучна материя. Да сте забелязали „яката дупара“, Преслава, забавляващите се на разните „какаови бийчове“ и чиклит пуетеси да се вълнуват от история? Дори събралите се на традиционния си събор социалисти на Бузлуджа избягват да си спомнят за Историята, пък била тя и скорошна – 1996 или 2013 например, а говорят за Бъдещето. Е, аз съм скучен човек.

Вече разказах за „артилерийската канонада“ на Съветската България срещу България преди българското председателството на Европейския Парламент. Както и за „решаващите сражения“, наречени вотове на недоверие в Парламента, в началото и в края на това председателство. Днес е ред на хронологията на „стрелбите“ вътре в този 6-месечен период януари/юни 2018.

(За стрелбите от първите два месеца вече разказах в предишния постинг – линка към него е в края на този постинг, долу вляво. Затова днес започвам направо от месец март 2018.)

 

-           На 1 март започна протест на “служителите на затворите с “искане за достойно заплащане”. Първите кавички, отнасящи се до “служителите на затворите”, съм поставил, защото когато протестът ескалира на 10 март, преброихме в репортажа на всички национални телевизии всичко на всичко 10-12 души, които се опитваха да влязат със сила при Бойко Борисов и се наложи намесата на охраната на Министерския съвет. Иначе тези протестиращи, пак толкова, само преди 3 дни бяха на среща в правосъдното министерство с министъра Цецка Цачева, която е техен работодател, и си тръгнаха обидени - Радослав Мартинчев от Синдиката на служителите в затворите в България заяви: "Не може така с лека ръка да получаваме пренебрежение, каквото не заслужаваме, и то от най-висше ниво“.

Обяснявам защо са вторите кавички, отнасящи се до “достойното заплащане”. При минимална работна заплата в България 510 лв. в момента надзирателите в затворите вземат около 800 лева. Такива фишове показаха самите те пред телевизионните камери. Редовите имам предвид, иначе Радослав Мартинчев се разписва месечно поне срещу 2000. Тук не влизат надбавките за работа в системата на затворите и режийните, които общо са около 40% отгоре на заплатата по фиш. Тук не влизат и публикациите в медиите от рода на: “Не е трудно да се внесе оръжие! Код "Ще вали ли?" и имаш доставка в затвора, пистолетът - 250 лв.” (Конкретният цитат е от 5 април 2018, ДНЕС.БГ, Венцислава Вельова)

На 2 април двама затворника бягат през парадния вход на Софийския затвор. През парадния вход! За да стигнат дотам преминали през петима от искащите „достойно заплащане“ надзиратели. Ама затворниците били въоръжени с пистолет, ама единият бил в затвора, защото убил 4-ма души (на два пъти – 1997 и 2016), но между двата пъти записва екология в СУ (Еколози? – Банско, Кресна, Синеморец, Странджа...) И затова кой виновен? – Криминално Проявеното Лице Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ според характеристиката на Николай Колев-Босия и другите. (Не знаете нищо за тях? Споко. До един месец ще напиша и тяхната история.)

„С накърнена чест и достойнство служителите на затворите възобновяват протестите си. В отворено писмо до премиера Борисов, председателя на парламента, правосъдния министър, главния прокурор и всички партии, работещите в сектор "Сигурност" поискаха да се ревизира цялостното отношение към системата на затворите, но не само на думи с празни от съдържание декларации и кухи обещания.“ – цитирам любимия си ДНЕС.БГ. И още пак оттам: „Правителството отпусна 15 млн. лв. от бюджета за увеличаване на основните месечни възнаграждения в Дирекция "Изпълнение на наказанията" и "Охрана". От Синдиката на служителите в затворите смятат, че срещу тях се води компроматна война, а случващото се в местата за лишаване от свобода и зачестилите бягства са пряка последица от водената политика по отношение на целия сектор. Ивайло Григоров, член на Синдиката коментира още, че именно недостига на техника и служители са довели до бягството на затворниците.“

27 март, ДНЕС.БГ, Златко Желев: “Дупка в Закона за държавния служител позволява на вече пенсионирани служители да продължават работата си в МВР, показва проверка на "Монитор". Оказва се, че според законодателството служителите не са длъжни да информират работодателя си, респективно ръководството на вътрешното ведомство, след като са достигнали пенсионна възраст. Така те започват да взимат както пенсия, така и заплата от МВР. Това задържало заети щатни бройки, които могат да се попълнят от по-млади хора и демотивирало останалите служителите, които очаквали някакво повишение. ...
Според действащото в момента законодателство униформените могат да се пенсионират при навършването на 52 години и 10 месеца, или при стаж от 27 години. При пенсиониране в системата те получават 20 брутни заплати накуп.” (Знаете ли, че учителите вземат 6 брутни заплати при пенсиониране на 63 за мъжете и 61 години за жените?!)
На 5 юни единият избягал затворник, оня с 4-те убийства, казва се Владимир Пелов, бе убит в Ботевград. Полицията веднага хвана убиеца. Оказа се един от най-добрите приятели на Пелов Марио Панчев-Големия, „официално шампион по вдигане на тежести от лег, а неофициално – сутеньор“ – цитат от ДНЕС.БГ. Ето коментарии на висши представители от опозицията:

Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г., пред bTV – „Няма никакъв респект от държавата - всичко, което се прави в борбата с престъпността, не дава почти никакъв резултат. Това показва, че няма никакъв респект от държавата. Всякакви престъпници се разхождат, както си искат и си раздават правосъдие помежду си“

Корнелия Нинова, председател на БСП, пред парламента – „МВР не открило цял месец Пелов, защото бил с брада. А полицията в Ботевград от един месец е разполагала с оперативна информация, че избягалият затворник Владимир Пелов се е укривал в града.“

На 9 юни чета в ДНЕС.БГ едно трогателно обяснение, написано от Елка Василева: „"Майка ми е много изплашена. Стресирана е. Постоянно има проблеми с нервите. Цялото семейство се страхуваме. Никъде не излизаме", разказа 21-годишният Стоян Колев. Той е синът на Веселка Петкова – жената, укривала затворниците Пелов и Колев в дома си в Ботевград. Приели ги от страх, твърди момчето пред Нова тв. Първоначално майка му казала, че се страхува за живота си и за живота на близките си, но в края на април ги приела в дома си. Рецидивистите дошли само с една раница на гърба си, в която имало граната и тротилови пресовки. Имали ключове и излизали вечер, колко често не е ясно. Пелов казал на момчето в семейството, че ако ги издаде, ще нарани майка му и сестра му. 13-годишната му сестра не знаела истината. Казали й, че затворниците са им семейни приятели, дошли на гости.“

Сигурно е така. Страхът е голяма работа. Но да ви кажа ли, че към тази статия в карето „Още по темата“ чета: „Престъпници се шматкат! Къде е полицията?“  Елке, Елке... Лошото е, че за ПОРЕДЕН ПЪТ точно по повод на ТВОЯ СТАТИЯ, възкликвам така.

В едно съм уверен – защото пиша скучна история! – Не се страхувам от днешния страх на „момчето и семейството му“, а от страха на всички българи от Бъдещето, където БСП ще бъде „убиеца Пелов“. Не било така, казвате?! Е, Историята твърди друго.

-           Случаят с пловдивския рентгенолог

На 2 март върху капака на автомобил зад сградата на областната управа в Пловдив е намерен разстрелян един стар познайник на полицията – Жоро Плъха. След 24 часа полицията намира убиеца. Оказва се рентгенологът д-р Иван Димитров, който живее в къща до мястото на убийството. В първото съобщение по медиите, които аз чета се казва: “През нощта срещу 2 март Жоро Плъха и негов съучастник проникнали в жилището на лекаря, за да крадат. Медикът обаче се събудил и погнал апашите, за да защити семейството си. Плъха и съучастникът му си плюли на петите, като по време на бягството вторият мъж изпуснал самоделния си пистолет, а докторът го взел и продължил гонитбата. Вече навън Плъха извадил ножа, с който ходел въоръжен винаги, и нападнал лекаря. Медикът обаче, който е едър и здрав мъж, успял да избие хладното оръжие от ръцете на бандита, след което го прострелял в гърдите. По непотвърдена информация изстрелите са били повече от един. Жоро Джевизов успял да се добере до БМВ-то, където се проснал върху капака и издъхнал.” - подписано “Екип Марица, 3.03.2018

Още същия ден медиите бяха залети с информации как колегите на д-р Димитров (които четат тези медии) организираха масов протест в центъра на Пловдив, а следващите два дни и в София, в негова защита. Този пореден протест е осветен обратно в същите медии така: “Колегите на д-р Димитров, който работи в отделението за образна диагностика в УМБАЛ „Пловдив“, го описват като разбран човек. Той е висок, едър и силен мъж и сигурно се е опитал да защити семейството си при нападението, коментират в болницата. Дано властта не упражни своята полицейщина и обвини нашия колега вместо развилнялите се апаши.”

Сега се върнете по-горе и прочете пак онова, което аз съм подчертал в първото съобщение, и тогава коментирайте официалните съобщения на полицията през следващите дни. (Тъй като официалните съобщения бяха повече от едно, аз съм ги обединил в общ текст.) “Лекарят не се е предал сам в полицията. Следователите са стигнали до него по намерените улики на мястото на местопрестъплението. При задържането си той е признал пред разследващите, че е бил принуден да стреля при самоотбрана. ... Жоро Плъха се е опитал да влезе в къщата на доктора няколко дни ПРЕДИ случката. Чакайки го да повтори, от съображения за сигурност докторът ПРЕДВАРИТЕЛНО бил изпратил семейството си във вилата им в съседно пловдивско село и във въпросната нощ е бил сам в къщата. ... След като го прострелял, повикал свой приятел с когото се опитали да прикрият следите от убийството. Не успели да скрият трупа и се отказали. ...”  Протестите в защита на д-р Димитров се разпуснаха тихомълком. Колегите му прибраха протестните плакати (от рода на “държавата не ни пази от произвола на престъпниците”), без да се извинят за грешката си. Корнелия Нинова също трябваше да се извини в Парламента, защото нейни депутати използваха тази “грешка”, за генерални изводи къде е мястото на България и “какво ни отне демокрацията”!

Мен ако питате, има още по-възмутително поведение от това на “колегите от МБАЛ Пловдив” и опозиционните депутати на Нинова. Прочетете какво е казал проф. Михаил Константинов пред радио “Фокус” в интервю на журналистката Цоня Събчева: (Подчертаното е от мен да стане ясно къде го сърби професора и защо.) “Българското общество е като оголен нерв! Властта има седмица да се тутка! Ако трябва да бъдем точни, най-вероятно докторът е действал при условия на неизбежна самоотбрана. Проблемът, разбира се, е незаконното оръжие, но както се уточни, когато сте в състояние на неизбежна самоотбрана, няма значение какво е оръжието. ... Но както стана ясно, необходими са спешни промени в Наказателния кодекс. Това показва, че българският народ е изключително нервен и недоволен от това, което се случва. Българинът не търпи вече никакъв фалш, с или без основание смята, че го лъжат, и това много скоро може да избухне в много неприятни последствия. ... Затова аз бих посъветвал властите да направят няколко неотложни мерки, за да потушат поне тези налични огнища, които са създадени. Първо трябва незабавно да спрат с лъгането и мишкуването около Истанбулската конвенция.  Тя трябва да бъде изтеглена от Народното събрание, включително от комисиите. Повтарям – изтеглена, а не натикана в някакво чекмедже и само да се чака тихомълком някак си да стане нещо. Второ: Напълно е възможно да се стигне до продължителен междуетнически конфликт тук, защото пак повтарям, обществото е изключително настръхнало. Между прочем, и самите малцинства са доста изнервени, защото може да им се случи случка. ... Трябва да се върне чувството за справедливост на хората. Чувството за справедливост и по-скоро липсата за чувство за справедливост разрушава едно общество, а не такива понятия абстрактни като колко точно сме богати и колко точно сме бедни. Ако всичко е справедливо, българинът знае и две, и двеста. Ако има несправедливост, няма никакво значение, че днес живеем по-добре от вчера. Чувството за справедливост винаги е влияело на обществата. Между прочем, това нещо го има много ясно и на Запад. Там неравенството е чудовищно, хората го усещат, и виждате, и резултатите от изборите какви са, виждате какво се случва с Европейския съюз, виждате какво се случва със САЩ. Проблемът е световен, не само в България. ... За съжаление оценявам действията на българското правителство не особено високо. Ние изглежда се захласнахме по това колко сме велики в международното поле, което наистина там успехи има, но нека да не забравяме, че всичко за България се решава тук, на наша територия. И никакви международни успехи не могат да бъдат оправдани с фаловете, които правят в страната. Ако правителството не въведе бързи мерки, аз ви гарантирам, че ще падне и ще правим избори по никое време, които ще бъдат крайно вредни за страната.

Ашколсун, професоре! “Властта се тутка” пред “избухването на много неприятни последствия”, което “ще доведе до падане на правителството”. Падане или сваляне да ви попитам? Липсва чувството за справедливост, казвате? А КОЙ създава такова чувство – ни дума. Впрочем – не. Посочили сте: “Това нещо го има много ясно и на Запад. Вижте какво се случва с Европейския Съюз”. Но не сте казали ни дума за липсваща справедливост в червена Русия. Което означава по всички логически правила, че ТАМ справедливост има. И какъв е изводът, професоре? Да ви напиша ли своя извод? – Активирали са и вас. Същите, които активираха омбудсманката Мая Манолова, част от конституционните съдии, президента Радев, “автентичните десни”, Сидеров от “Обединените патриоти”, “Воля-та на Марешки, кръга от присъдружните на БСП извънпарламентарни партии... Партията на комунистите играе ва-банк. От целия ви демократичен имидж не остана и следа.

Сега вече мога да напиша какво пише днес за професора в Интернет и да добавя, че според то обяснява добре нещата:

“Проф. Михаил Константинов е човекът, който в началото на 90-те, орева България и света за изборни измами, за манипулиране на данните от гласуването, той измисли термина „избиратели фантоми”, които „комунистите” използвали и т. н. (Аз: Можете да прочетете оригиналната статия на професора в моя постинг от 5 юли 2012г. “Убийци на надеждата -3”) Резултатът от това беше, че го поканиха в ЦИК и му дадоха да брои и изчислява резултатите. И той замлъкна. 10 години подред 1991-2001 беше несменяем член на ЦИК, а от 2003 до 2009 г. беше и зам.-председател на ЦИК.

Сега, когато беше принуден да подаде оставка като шеф на фирмата, която ще брои гласовете, той започна да обяснява, че имало митове и достъпът до бюлетините не може да повлияе на резултатите, както и записването и изчисляването на данните. Проф. Константинов раздаде десетина интервюта, направи специална пресконференция и се изкара жертва – обвинен бил в престъпление, което не е извършил, това било сталинизъм. Професорът не е жертва, а наглец.”

-           Кастингът на Слави: Три дни раздумка за модерна България

“Трите дни раздумка за модерна България” взаимствам от репортаж в ДНЕС.БГ на Вера Александрова, 5 февруари 2018. Много ми хареса характеристиката й на прословутото, чакано от месеци изслушване на българите, измежду които Слави Трифонов обеща да подбере "политиците, които заслужава една модерна и цивилизована държава". Инициативата на Слави доби публичност и набра скорост в продължение на почти половин година. През това време точно 3777 души се явиха на кастинга при шоумена. Там Трифонов препитваше всеки кандидат за политик за около 3-5 минути без присъствието на "Ку-ку бенд" и балет "Магаданс", дори и без сценаристите си. Те бяха заместени от трима българи, живеещи в чужбина: Иван Нинов - декан на холандския университет в Доха, Катар; Атанас Раденски - професор по компютърни науки в университета Чапман, САЩ и Йордан Бъчваров - биолог в университета Дюк, САЩ.

Инициативата приключи без съобщение за резултати. Естествено. Както чета във в.Сега – “Това беше сякаш ново издание на състезанието за таланти "Танцувай с мен" и "Не ти ли е мъчно за басейна".” Точно тук ми идва на ума да споделя с вас, мои читатели, една новина за мен къде Слави Трифонов може да има и има успехи – Деси Радева преди да стане Първа дама на републиката е минала през екипа му, където е била сътрудничка. В съобщението от Интернет не се съобщава кога е било това – преди или след първата й сватба с депутата от БСП Георги Свиленски. В светлината на тази новина може би по-лесно ще бъда убеден, че директорът на НИМ професор Божидар Димитров заедно със Слави Трифонов основа Президентска партия “Боянски клуб-Кубрат”, посред българското председателство на Европейския парламент, за да проправи президентски път не за Бойко Борисов, а за Румен Радев.

(На 1 юли т.г. Божидар Димитров почина на 72 години и това поредно начинание осиротя. Може би ако “академик” Григор Велев реши по линия на собствената си хасковска академия по Изкуствата – БАНИ да направи Слави Трифонов “професор”, нещата пак да тръгнат. Да добавя за вас: сред учредителите на “Боянски клуб Кубрат” наред с професорите Нина Дюлгерова, Михаил Константинов, Константин Тотев, Георги Атанасов, Георги Манолов, Димитър Иванов (не Митьо Гестапото, а адашът му от Лондон), академик Георги Марков (историкът, а не бившият конституционен съдия агент “Николай”), се открояват имената на драматурга Христо Бойчев, певеца Костадин Георгиев – Калки, Кубрат Пулев, Цонко Цонков и отец Боян Саръев.)

-           България на кастинг пред Русия посред председателството на ЕС

Ако си спомняте, защото моите постинги – да, още миналата 2017-та година Путин щеше да идва в България по повод 3 март. Той беше поканен от нашия пресен президент тогава Румен Радев, ама такива номера за влияние върху предстоящи избори в държави от Европейския Съюз не минават. Когато след месец парламентарните избори бяха спечелени пак от ГЕРБ, червените домати така и не вързаха. Но опитите продължават, както се казва. За 3 март, но на 2018г. вече, Радев пак прати покана до Путин да посети България. Този път самият Путин прецени, че едни освирквания за него в България няма да се полезни за имиджа му на предстоящите на 18.3.2018 президентски избори в Русия. И пак не дойде. Но прати главата на църквата си патриарха на цяла Русия Кирил да даде едно рамо на православните братя в България. Не ми се търси в Интернет дали патриарха Кирил се е срещнал с премиера Борисов. Но виж срещата му с президента Радев на която присъства и нашия патриах Неофит, е обилно отразена в медиите. Разказвам за нея.

На тази среща президентът Радев каза, цитирам: “По бранните полета на Руско-турската освободителна война загинаха воини от много народи: руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, сърби и черногорци. За всички тях България е последен дом, тях ние почитаме като свои герои." А патриарха Кирил се засегна  и отговори ето как, пак цитирам: "България я освободи Русия. Нито Полша, нито Литва, нито други страни. Русия. И искам откровено да кажа, че ми бе трудно да слушам всички тези позовавания на участия на други страни в освобождението на България. Нито полският Сейм, нито литовският Сейм са вземали решение за започване на война с Османска Трция. Ние сме за историческата истина, ние я завоювахме със своята кръв. И не може да има никакви политически и прагматични причини, поради които тази историческа истина днес трябва да бъде премълчавана или лъжливо интерпретирана."

Какво да го правиш такъв?! По-вярно – какво да ги правиш такива, защото ако Радев беше истински Президент на България щеше да го скастри този нахалник – Най-много жертви в Руско-турската война са дали украинците. А жертвите руснаци в нея са по-малко от убитите наши опълченци. Но какво е Историята пред Голямата брадва, пардон – правда, на препоръчалите и избралите Румен Радев за президент?! Обаче, не само че нямаше български отговор на руското нахалство, ами и когато стана скандал кой какво е казал на тази среща, нашият президент се ангажира с твърдението, че стенограма на разговорите не е водена и това приключва въпроса.

Айде, бе, а на бас, че стенограма се води, дори когато президентът говори с жена си! Може да му потрябва за развод след време. Не злорадствам. Просто попитах какво знаете днес за жените на нашите живи президенти - Антонина Стоянова, Зорка Първанова и Юлиана Плевнелиева.

Както и да е. На 18 март Путин се яви за четвърти път на избори за президент на РФ и ги спечели с 76% на първи тур. Как реагираха нашите съветски българи е тема за друг, за отделен постинг. Информирам БЛОГ.БГ, че ще го напиша.

-           Ако питате защо не съм споменал нищо за “сделката ЧЕЗ-Гинка Върбакова”, Истанбулската конфенция, темата с бежанците – не бързайте, де. Това са грандиозни скандали, заслужават си отделно разглеждане. Ще му дойде времето до края на лятото. А ако има ново развитие на нещата, таман ще го изчакаме, за да се запознаем накуп с цялата история.

 

А иначе, както каза един изследовател на документи буквално вчера: „БСП водят активен задгробен живот“. Ами, така е. Слушайте:

1.04.2018 - До 3 години САЩ и ЕС ФАЛИРАТ! Капитализмът Умря още през 2008 г. Топ Анализ от Красимир Иванджийски, представен от блогъра zahariada:

“Не си спомням за такова финансово кръвопролитие от времето на първия етап на кризата през 2008 г. Сривът на борсата в Ню Йорк започна на 5-6 февруари и ще продължи и в бъдеще. Както се казва „ако нещо се отлага, няма да избяга“. Какво се отлагаше? Отлагаше се окончателното взривяване на системната криза на съвременния капитализъм още от 90-те години на ХХ век, когато животът му беше удължен само благодарение на срива на социализма и СССР. Но тези подарени 30 години не решиха нищо. Кризата продължи да се задълбочава. И именно тя няма къде да „избяга“, защото може да изчезне, само ако изчезне системата. Погребението на глобалното казино, т.е. на съвременната финансова система, започна. Това е истината. С една дума, където и да погледнеш – кошмари от миналото, настоящето и бъдещето. Никой не знае кога точно ще се случи и се моли само да не е сега. Но в живота, както се казва, има и неизбежни неща – кризите и смъртта. Всъщност те вече се нареждат в процесията зад ковчега на капитализма с тихата надежда да не се озоват в него.”




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Ц-ц -ц
30.07.2018 18:58
Какъв подбор от весникарски изрезки!
И случайно, всички изрезки сочат едно: Комунистите и Русия ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, ЗО години след като бяха бити. Така ами. Щото ако не е така, требе да са виновни ПОБЕДИТЕЛИТЕ, любените от автора Америка и сателитният Запад. И, пази Боже, от тая ОПАШАТА ЛЪЖА следва изводът на най-бесните анти и фоби - щом не става с бой, ТРЕБЕ УБИВАНЕ. И фашистът от блога, Атила, зове за масови убийства и детеубийства (виж блога ми от 21.07.2018).
цитирай
2. getmans1 - . . . Круме, Крумееее, така и не сх...
31.07.2018 13:56
... Круме, Крумееее, така и не схвана, че тоа Атил дето го цитираш не е онзи Атила, то вие комунягите и него не харесвате.




krumbelosvet написа:
Какъв подбор от весникарски изрезки!
И случайно, всички изрезки сочат едно: Комунистите и Русия ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, ЗО години след като бяха бити. Така ами. Щото ако не е така, требе да са виновни ПОБЕДИТЕЛИТЕ, любените от автора Америка и сателитният Запад. И, пази Боже, от тая ОПАШАТА ЛЪЖА следва изводът на най-бесните анти и фоби - щом не става с бой, ТРЕБЕ УБИВАНЕ. И фашистът от блога, Атила, зове за масови убийства и детеубийства (виж блога ми от 21.07.2018).

цитирай
3. germantiger - ...
31.07.2018 19:38
дедо круме - ЗНАЕМ, ЧЕ СТЕ РУСНАК И МРАЗИТЕ ЕВРОПА

аз съм европеец - мразя и русияТА ви
цитирай
4. krumbelosvet - Към getmans1, комент 2
01.08.2018 12:07
А вие, НЕкомунягите, харесвате ли призивите за детеубийства? А самите детеубийства от антикоми? Това е въпроса, а не дали съм внимавал за кражбата на име. А вие с Гет да не сте клонинги? Щото и той обича да измества въпроса и др. "адвокатски" трикове.
А на гергер му отговорих лично. Не знаех, че е тиражирал ценните си мисли и тук, и лично.
цитирай
5. germantiger - ...
02.08.2018 00:30
не, с гет сме различни хора - така и не разбрах защо толкова години след като той е от варна не пожела да се видим лично и човешки

нещо повече - с гет люто сме спорили за историята и ще го правим за в бъдеще

няма как аз да съм гет

той обича българите, а аз мразя голяма част от българския народ

аз също ти отговорих на лични, но моя отговор остана без последваща реплика от теб вече 3 дни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882335
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930