Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 18:10 - Факти ситни, дребни като камилчета - 3
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
1



Тъй като това е вече 3-я постинг под общото заглавие „Факти ситни, дребни като камилчета“, което подсказва нещо обединяващо, да го разкажа пък:

Оригиналът „Факти, ситни дребни като камилчета“ е на Трифон Кунев (1880-1954), земеделец,  български писател, журналист и поет. Започнал в началото на века като сътрудник на Симеон Радев, но и арестуван след атентата в църквата „Света Неделя“ в 1925-та. Какво общо има между тези два факта, аз не разбирам, но мога чрез тях да си обясня някои „извивки“ в кариерата му. Например, през 1944-та става председател на Съюза на българските писатели, свален от комунистите още в началото на 1945г., но оставен да пише в земеделските издания. („Факти ситни дребни като камилчета“ е негова рубрика във в.“Народно земеделско знаме“.) После има съдбата на Никола Петков, макар да не споделя бесилото като него в 1947-ма, а САМО е пребит на пл.Славейков (1946), после е осъден на 5 години затвор, за да умре 2 години след излежаване на присъдата. Естествено, че комунистите „не са виновни“ – човекът „бил на възраст“, ще каже Чепърдалото Олдмен Белосветни.

Иронизирам, естествено. Само да кажа, че побоят и осъждането му са заради фейлетон със заглавие „Имало е по-тежки времена, но по-подли никога!“. Който предизвиква гнева лично на Георги Димитров (документирано е!) И да добавя с известно уважение към Съдбата – Георги Димитров е убит в санаториума „Барвиха“ край Москва на 67-годишна възраст по нареждане на Сталин, докато Трифон Кунев умира в дома си на 73 години. Ако Г.Димитров беше доживял възрастта на Тр.Кунев, щеше да получи известно облекчение, да види как самият Сталин е убит от своите „другари комунисти“.

Връщам се на злободневието. Макар, че с горната историческа справка за едно от убийствените, без кавички, действия на комунистите в периода на безконтролната им власт (1944/1989 години), само показвам „промяната“, в кавички, на днешното им лице.

Днешният ситен, дребен като камилче факт е свързан със световното злободневие – убийството на Скрипал и преизбирането на Путин. Ще прескоча (тук, за в бъдеще не съм сигурен) как мисли за това „капитан Радулов“ (другото име на Таско Ерменков) и как партията му БСП (наследник и приемник на бившата БКП) се разграничи от него като го представи на „съпруга си“ (българския народ) за „обикновен водопроводчик“, дошъл да оправи нещо спукано, докато тя била сама в къщи. Спомняте ли си този виц?

- Ама той защо е гол? – възпротивил се съпругът.

- Е, какъвто имАли от ВиК, такъв пратИли – обяснила съпругата.

Тук вицът свършва, не казва как е постъпил съпругът с невярната си жена. Което би било интересно, ако ми позволите да продължа с аналогиите. Гледам статистиката за това как е гласувал българския народ на изборите през последните 11 години. Той е разтроен. Първата трета от него се свива примирено пред явната изневяра на съпругата си социалистка, заради “мира в къщи”, заради родителите и децата, какво ще кажат комшиите, ако се разчуе и др. подобни. Типични представители на тази една трета в блога БГ са блогърите от типа “belosvetni”. Те не са ми “тръпка”. Втората трета от “съпруга” вижда в тази случка направо щастие, защото той самият се връща от подобна “поправка на спукана тръба” и никой няма да се сети да го пита защо неговите гащи са мокри. А последната трета от измамения съпруг би постъпила приблизително така – взема гаечния ключ на “водопроводчика” и стяга до отказ двете му поразслабени гайки, след което накарва жена си да почисти мръсния под в стаята. Напук на Истанбулската конвенция.

Къде сте вие? Уместен въпрос.

Аз не съм от примиренчестите и съвсем определено презирам тарикатите. Считам за свое задължение, за свой граждански дълг да ги изтипосвам публично. Е, не в „престижен“ сайт или подобна телевизия, а само в БЛОГ.БГ, защото не работя в Общината на квартал Витоша дори, а само живея в него. Ето какво чета на „първа страница“ (!) на блога БГ в последните няколко дни.

(Прясно-прясно, при мен залежала стока няма. Просто защото „водопроводчиците“ и „оводнените курви“ там са на почит. В модерацията или в администрацията не смея да фиксирам точно, че един „звезден водопроводчик“ ми се обиди зверски заради подобна грешка поради негови връзки с... какво значение дали с модераторката или с администраторката. „Се в...“. Пак да хвърлям капа, че  хубу ,че Интернета ви поне без пари..плъхове гладни“ - milady, 4.02 т.г.)

 

Обещаните постинги от „първа“ и никовете на техните автори и коментатори: (Наклоненият шрифт означава, че написаното е цитат.)

18.03.2018 – Синоними, автор theeconomist

Put in president..........Путин президент.........

Кратко и неясно, нали. Той този „водопроводчик“ си е такъв – поправя и бяга, тарикатства, за да не носи еветуална отговорност за „поправката“.. Спомням си един случай. Една седмица преди КТБ да престане да изплаща пари (ноември 2014), той беше написал един постинг в който съветваше да си теглим парите от ТАЗИ банка веднага. Когато на обществото – за пореден път – стана ясно, че Някои са знаели по-рано от други и са успели да излязат сухи от мократа далавера, Икономистът изтри целия си блог. И днес, ако погледнете профила му, там ще видите, че е започнал да пише постинги от октомври 2016 година. Ами не е вярно – аз например пазя негови постинги отпреди тази дата. Далеко отпреди тази дата! Навремето се зачудих от какъв зор Икото взе такива „предпазни мерки“ После прочетох в един друг постинг на негов познат (Това за близките познанства между наглед непонасящи се блогъри е много интересна тема. Следя я с голям интерес, но днес не е време за „тази бира“.), че Икото бил „някакво шефче в Софийската фондова борса“ и ми стана ясно защо - Червеният Икономист си пазил демократичния хляб. Дали го е опазил, не знам. Вероятно не, но и това е друга бира.

Та, и затова постигът му „Синоними“ е толкова кратък и неясен. На вас ясно ли ви е какво казва Икономистът: „Да го е@а у президента“ или „Президента ще ви е@е всичките“? На мен – не. Ясно е друго - ако след време притиснат натясно този тарикат „водопроводчик“, той би могъл да каже нещо от рода на „Аз не исках, ама тя ме натисна.“

Брей, напънала се планината и родила мишка! Сега да прочетем коментарите на неговите политически приятели, които са се разписали под „Синонимите“. За тях няма никакво съмнение какво иска да каже Икото. Защото те си го познават – отпреди Десети още.

merlin68 - За президент е ясно. Но ако трябва да избера кого да срещна по халатче, то аз ще гласувам за Ксюша.

На който мерак - Ксюша е младичката Ксения Собчак, Икото отговаря все още предпазливо, в началото е. После ще видим как се упуска.

theeconomist - Вие мераклиите сте 1,4 %..:-))

chavdar01 - НАЙ ПОСЛЕ! НЕЩО ХУБАВО! :)

Тук няма пет-шест. Чавдар е твърде опростен, за да схваща такива тънки „иронии“. Следващият, Пандо, е същия полуфабрикат:

pando - 4ESTITO Da e jiv i zdrav dalgi godini!

blackpredator - абе моят превод e тури им го пак :)

Тази реакция на „хищника“ за мен лично е изненада. Впрочем, наблюдавам от близо година промяна при него. Това не е вече онзи „проЗ каун“. Станал е по-грамотен и позициите му не са мораво-червени, а тук-таме се появява „розовичко“. Да не би а, да „идват юноши на власт“, както се пееше в песен на дуета Трайчеви? Гледам и Тройната – хем му се люти за позициите, хем го нарича галено „Блякчу“... Що така бе, моме? Таиш надежди, че новите му ранички на гърба във вид на тестиси (както ги е нарисувал Икото в един свой постинг покрай Нова Година) са пълни ли?

vaquero - theeconоmist, написах и публикувах постинг за новите задачи пред Путин. Надявам се същият да се вслуша в казаното от мен. А Ксюша не ми харесва. Твърде разкрепостена е.

theeconomist - Най-важното за Ксюша е, че няма цици.

vaquero - До theeconomist -  Като няма цици, дисквалифицирана е.

Откъдето следва ли, че Путин ИМА цици, след като не е дисквалифициран?!

Тия ми приличат на Валери Найденов. За каквото и да пишат, все до циците стигат. Снимат си ги, пишат за тях...  Да се чуди човек защо са против Инстанбулската конвенция! Тя нали ги защитава?!

Ох, Венци:

vencivaleri 1951 - Не знам кой се е намесил на изборите при янките, но Западът определено се намеси на изборите при рашките. Намеси се явно и осезателно...и си го получи. Владимир Владимирович щеше да си мечтае за такава явка и за такива резултати, ако не бяха западняците. Винаги съм се учудвал, че продължава да ги нарича "нашите партньори" след като от години му "ходят по главата", но на 18ти видях, че е абсолютно прав в изказа си. Пратньори та дрънкат.

theeconomist - Кореш - който се смее последен.....сам пада в него.

shambala - Аз лично като видя президента Путин и си глътвам граматиката (inlove)

theeconomist - Добре че е само граматиката.... Други като видят Путин си гълтат езика и естествено, че после го изсират!

Нали ви обещах, че Икономистът ще придобие формата си.

 

Това беше на 18 март, денят на изборите в Русия. Три дни по-късно (на 21.03) червеният икономист отново (защото има специален постинг и от 15.03) се сеща за един друг проблем – „Скрипал и дъщеря му, отровени с отрова “новичок”, произвеждана в бившия СССР”.

21.03.2018 - Когато газ удари, как брекзита заглъхва.... , автор theeconomist

А то, какъв им бил проблема... Когато повториш милион пъти думата "новичок"... ехото отвръща "брекзичок".....или казачок!

Също така кратко и неясно. Аз например тълкувам мисълта икономическа като твърдение, че ако Тереза Мей, а след нея и западняците, 1000000 пъти повторят, че руснаците са отровили Скрипал с отровата “новичок”, това ще доведе до отказ от Брекзит, т.е. Великобритания остава в ЕС. Понеже “брекзичок”-ът е отрова като “новичок”-ът. Кой тогава ще танцува казачок? От радост или по принуда? Англия ли, Европейският Съюз ли или самият Путин?! Какво е твърдението на Икото, а?

Моят отговор, за кой ли път повтарян: theeconomist-a се наглее. Обаче много знае и ако реши да играе двойна игра, нему ще пратят “новичок”. Кой по-първи – руснаците или боливийците? Или пък тия от БЛОГ.БГ? Ха, дано.

Хайде сега да видим как тълкуват думите му тези, които са коментирали под въпросния постинг.

mt46 - Бях забравил казачока... Забыл... :)

Щях и аз да забравя да ви предам текстово картинката с фотошоп-а, дето самият Икономист е добавил в постинга си. Картата на Европа е поразтеглена малко така, че да представлява паднал от изнемога човек в краката на Путин. В гъза на падналия, който е Англия, е забито английското знаме, а ръцете му, които излизат някъде от Балканския полуостров, са протегнати за помощ към Путин. Самият Путин е облечен в скафандър, който го пази от проникване на отрова. Дотук добре, но защо Путин е нарисуван с дълъг нос като на Пинокио?!

blackpredator - Oт оня ден актуалният танц е Вовичок. щъТ не щъТ шъ друсат...;)

на което Икото отговаря така:

theeconomist - и ще клякат, Блеки, ще клякат.....

А, де?! Кой ще кляка? Като гледам, че днес ЕС е решил да отзове своя посланик от Москва и има ЕДИННО мнение, че именно Русия е използвала химическо средство за масово поразяване на чужда територия в мирно време... направо не ми се мисли каква би била съдбата на Световното по футбол, което трябва да се проведе през юни в Москва.

А пандовци пишат така:

pando - Голям майтап. Вещиците от Макбет трици да ядат пред тая....

vaquero - theeconomist, така, така, ще им се наложи да научат нови политически танци.

Гледайте сега другата форма на наглостта им. СерАт драгите пред чуждите врати , забиват табелка, че това не са го правили те и бягат. Какво имам предвид:

4uidovi6tetto - Хаха, мойта помпа най-яката! Пак съм най отгоре! Чу

И веднага до предния акащ клеква Черния Хищник и той:

blackpredator - Пулюгор написа: ”Хаха, мойта помпа най-яката!
Пак съм най отгоре! Чу”

Тежко пульо се живее у сянката на Чу, па и на Икономиста
това е се едно на твоите години да познаваш ужасъТ да бъдеш девствен
а мейби? :O

О, дърти кензащи! Нали обърнахте внимание, че ник 4uidovi6tetto НЯМА. Но истинският blackpredator не забелязва това и го приписва на “пульогор”. Вместо да попита онази, все я бъркам модераторка ли е или администраторка, как стават тия работи, че един несъществуващ ник може да коментира в блога наравно с всички изрядни?!

То пък като попита админката, “мн.голяма” полза. Ще му отговори, както отговори на мене като питах същото: Никой сайт не е безгрешен. Има всякакви бъгове. Опитайте с друг браузер.”” На което, знаете ли как, аз отговорих (Знаете, защото вече веднъж съм го цитирал в своя постинг “Гъз като гъз. Търсете друго заболяване” от 24.02.2018г.) - “Опитах, бе "жено от София". От браузера е: тези бъгове се получават САМО АКО използваният браузер е Гъ.С.”




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873177
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031