Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2017 16:50 - Записки по българските въпроси - юни 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1467 Коментари: 5 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Завърших “Записките за май 2017” (14.06.2017) със следния послепис:

П.П.  Чакайте да ви кажа: От лавината новини с които ни залива varg1, избирам да ви припомня какво написа той в края на май 2016: “Апокалипсисът, който вещаеше календарът на маите за 21 декември 2012 г., всъщност не ни се е разминал, а се отлага за 3 или 4 юни 2016 г. заради объркване с високосните години.” - Вече сме юни 2017-ма.

Започвам записките за следващия месец по същия начин.

Вече сме юли 2017. Две 2 години и два месеца по-късно след като самохвалкото varg1 го написа (той сам се рекламира в профила си - “Аз съм най-добрият продуцент в България”), дори вулканът Йелоустоун още не е изригнал. Но някои го чакат. Някои? – Онези, описващи мечтите си в българските медии, които кой знае защо самите ТЕ наричат “бойкови”?! Варговци. Шундреци.

Лятото дойде. България е залята от горещи европейски вълни, обаче  обществените нрави са сковани от далечен североизточен спрямо нас сибирски мраз. И ако през м.февруари някои можеха да бягат с обяснението, че Природата мисли също много лошо за управлението на ГРОБ (както показах това в “записките за февруари 2017”), то днес какво показва българския процес? – Животът, това “озъбено свирепо куче” е категоричен: “Така е винаги, когато  българските комунисти се вдигнат на борба за властта. Винаги е било така, даже сегашното положение е истински благодат в сравнение с онези години на славния Девети, когато те - бащи, майки, дядовци и баби комунисти на днешните “нови” социалистически лица - бяха унищожители на животи, съдби и имоти.”

“Сега ще ми наскочат разните “червено-черни” блогъри. Ще пропишат, както винаги и безотказно се случва - “да ти е честито от целунатия боков задник”, “една или две чанти пари ти дадоха герберастите”, “мръсен комунист”, “сопа за теб”, “ти още ли мърдаш”... “  (из записките за април 2017)

Ето нови, пресни - пресни, техни благопожелания към мен:

- 05.06.2017 - mileidy46 – “за бога, инж.добронамерен, поспрете се/че ме досрамя от тези локуми и клишета ... Моля ви! Милата Родна България , накъде Майко мила с такъв продажен ..матр"л .....”

- 06.06.2017 - getmans1 – “Дай Боже, дедо Добронамерен след пет години да не съм на твоето дередже, Боооже опази! “

- 14.06.2017 - milady – “байно, байно.. ако аз съм Ку Ку, нямам идея.. какво име да ти измисля на теб.. че, това добронамерен, многоо тъпо.. Боже, даваш ли си сметка, какво си...куку ти.. и ако стане Левски, къв шут ша ти забие.. хапчета нямаш ли, да помагам..безвъзмездноо.. ей тъй, от добро Сърце.. Юлия”

- Пък Тантро Панчовски ме плаши на 22.06.2017 – “А вие виждали ли сте дърво господин Добронамерен?... а гора господине? Руссофил”

А аз какво? Пак ще напиша – както в записките от април 2017-ма, за пореден път – “че тяхната стратегия и поведението им са принципно грешни от народностната българска гледна точка. Като се добави и това колко откровено прости и неграмотни са някои от тях и колко злобни са всичките такива, изводът – не, а неизбежната им съдба, е да се оттекат в канализацията на Историята ни.

Точно там, в канализацията на Историята!

Кажете къде според вас днес се намира такъв блогър като metaloobrabotka-та, който през юни 2017 година е написал: “Загниванетo нa капитализма продължава, особено ярко проявявайки се в най-развитата страна на капиталистическия свят — САЩ. В последно време сред американската крупна буржоазия нарасна интереса към парабиозата — преливането на кръв между млади и стари хора. В резултат в САЩ днес има немалко фирми, които заработват на това, че купуват кръв от донори — млади хора и я продават на богатите за спиране на процеса на стареене. Донори встъпват, по принцип студенти или безработни, у които няма възможност по друг начин да заработят освен с живота си. Има в това нещо подобно на вампиризъм - буржоазията, подобно на граф Дракула, пие кръвта заради продължаване на своето съществуване, при това ако преди тя е правила това икономически, купувайки работната сила от пролетариите, то сега тя вече присвоява не само плодовете от нейния труд, но и част от физическия организъм (кръв, органи и т.н.). Разбирайки, че въжето се навива около шията и края е близко, че разплатата за всичко е неминуема, супербогатите американци наивно се надяват, че ще преживеят в бъдещето - те дават своите пари за строителство на лични бункери и бомбоубежища, оборудвани с всички удобства и имащи запас от продоволствия. Засега още буржоазията заблуждава главите на пролетариата със своята пропаганда, но до безкрайност е невъзможно. Рано или късно ще настъпи ден, когато пропагандата ще престане да работи, и тогава ще и се наложи на буржоазията тези убежища и лични острови, за да се спаси от възмездието извършено от революционния народ.”

Да попитам: Този начин на писане не способства ли повече за явления като това - дето един луд престъпник преби преди седмица една докторка в болница “Шейново”, която отказала да му даде веднага плацентата на бебето му - отколкото управлението на ГЕРБ и “Борисов-3”? И ако ми позволите, ще продължа с твърдението, че изпълнителната власт (която изпълнява законите) тук е по-малко виновна от независимите от нея Прокуратура и Съд (които предявяват обвинения и наказват след това за неспазване на законите) и Президентство (което трябва да следи за обединяване на нацията). На всичкото отгоре, ако не дай боже нещо се случи, Борисов хвръква на часа, а Сотир Цацаров и Румен Радев могат да бъдат махнати само посмъртно, т.е. като им свършат мандатите.

Споменах Радев, та се сетих за Йотова. От трите грации, от чиито “здрави червени ябълки” избира нашият Парис, тя е най-малко активната. Може би е обяснимо. Коя е таз? Ни е лидер на БСП, ни е генерал. Тя Мая Манолова не успява да се вреди, та Илияна Йотова ли? И аз нямаше да й обърна внимание, ако не е фактът, че тя може да ни стане президент, ако Румен Радев катастрофира някъде. Което не е невъзможно, щом продължава да се качва нерегламентирано на любимите си превозни средства. Като отчетем и неистовата злоба на разните Andrei-овци...

Та, знаете ли какво написа вицето Илиана Йотова? Цитирам. Дата 9 юни 2017:

“В България делът на гласуващите на евроизборите също намалява от 2007 г. насам. Една от причините е тежката комуникация между институциите и европейските граждани. Т. нар. брюкселски език е неразбираем, хората често казват, че не разбират защо се взема едно или друго решение, защо се води една или друга политика. Ако в следващите години не се направи нещо в тази посока, тази пропаст ще се задълбочава. Трябва да се избавим от схващането, че в ЕП се вземат решения, които трябва да изпълняваме в България.” - казала Йотова и отишла на пленума на БСП, където нейната шефка Корнелия Нинова нарекла депутатите от Европарламента “национални предатели”.

Ама то не става “онова до края и душата в рая”, ма другарки Йотови. Затова и Йелоустоун дори не ще да ви помогне. Да не говорим за споменатия по-горе Andrei, щото и  Zaw12929 ви се кани, и Fascindoo-то... Да не говорим за Ivanbajchev-ите, родени в Търново през 1878-ма! (виж предишния ми постинг от 8.07.2017).

“О, спи ли Цацаров, не види ли”... С извинение:

- За Pitankatapita и нейния фенклуб “Алексей Петров”, които на 1 юли т.г. обобщават: “Последен опит за Правосъдие! Днес изпращаме още няколко писма до органи и институции, чакаме още малко…до лятната ваканция и… ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ! Стига агония! Стига подигравки с нас и с Вас! Мекеретата ще си карат още едно богато и безгрижно лято… А свестните хора ще бъдат газени, ограничавани, унижавани… Да, ама НЕ! Но нека опитаме всички ЦИВИЛИЗОВАНИ МЕТОДИ, за да докажем на себе си, на българите и на света ИМА ли ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ или има ВАРВАРСКА ТЕРИТОРИЯ БУЛГАРИСТАН!?”

- Или пък за 4ervenaarmia от 9 юли: “Наскоро бях в болница и сега видях както си преглеждах зъбите видях несъответсвия в пломбите, не са същите, което не може да се обясни освен, че съм бил възстaновяван с машина на времето, връщан в миналото си, предишно, състояние. До колкото зная нашите НЛО са ми направили и копие с машината на времето. Тъй като съм военен киборг универсален войник с имлантирана-вградена наноелектроника с ИИ, сега той, копието, е в спецчастите. Въоръжен и опасен той се изпълнява специални мисии и отстрелва разни гадове, трепе предатели и врагове. Така че умната. Полковник 006 от спецчастите на военнокосмическите на Българска Народнодемократична Република, която е от нашите НЛО дошли от бъдещето и живеещи сега в космоса, дебне. Не съблюдавайте средствата! Идва война.

Знаете ли видеото с което “червената армия” гарнира този свой смешен постинг? – оригиналното изпълнение на Коста Карагеоргиев от “Ние сме на всеки километър”. Помните ли кой играеше там майор Деянов? – Ламбо бе, Стефан Данаилов от БСП.

Какъв ЕП, какъв брюкселски език, какви 5 лева?!

Допряхме значи до явлението “Асеновград”. Асеновград, който е на 10 километра южно от Катуница. Катуница, в която преди 6 години (без два месеца) също имаше опасност да стане гражданска война между българи и роми. Някакви “самозабравили се роми” започват да бият със сопи, да газят с автомобили, мирно разхождащи се българи. “Самозабравили се” в кавички, защото при Катуница на власт беше Борисов-1, а при Асеновград е Борисов-3. Катуница и цар Киро тогава бяха началото на Великия поход на социалистите, довел до ОлелеШарски. Асеновград днес е част от новия Велик поход на същите социалисти, който трябва да доведе до “Да напуснем ЕС, което е добре, защото тогава ще можем свободно да се занимаем с педерасите, циганите, турците, евреите и католиците”, както написа един заприходен блогър на 25.06.2017. А знаете ли, че бившият кмет на Асеновград, днешен депутат от БСП, Манол Генов се казва, е със снет имунитет, заради обвинения за търговия с гласовете на ромите от Асеновград?! Сърби ме ръката да напиша, че на 60 километра източно от Асеновград се намира Харманли. Харманли в чието общежитие за бежанци в края на август м.г. (Борисов-2) имаше масов бой и палежи. А Харманли е районът в който Румен Радев (станал президент през ноември на същата 2016-та) “пораснал и първо мляко засукал”.

Да добавя, че от другата страна на барикадите, срещу самозабравилите се роми стоят също така едни и същи “защитници на Майка България” – “Атака, Атака”, “Бъл-га-ри Ю-на-ци”, избиратели “БСП-БСП” и “ДПС-ДПС”, дежурните пирговки, симовци, ку-курджиеви, Велевки, Ахчиеви, Беновски, волго-донци, крушовки..., да не подхващам водещите журналисти на “бойковите медии”, които са несменяеми като Тодор Живков на времето, и да попитам: Не ви ли прави впечатление еднаквостта на сценариите?

И да завърша с “предсказанието”, че еднаквите сценарии водят до еднакви резултати. “Предсказание” в кавички, защото няма случай досега в българската история, когато комунист да е взел властта и да не се е наакал. Българе, българе... после Македония ви виновна. Оставете я на мира! Поне нея не осирайте.

В мен напират въпроси, въпроси... един от друг по-български:

- След всенародните протести срещу ромите днес, ще последват ли други “спонтанни протести” на миньори, милиционери, пенсионери, учени от БАН и други “боси” интелектуалци, журналисти, новинари и карикатуристи, творци от СБЖ, СБХ, САБ и други “седем/осми”, протести на софиянци “за” асфалт по “Дондуков” и “за” павета по ”Прага”, селяни искащи път до селото си или пък други селяни неискащи път до селото си... за да се стигне накрая до “самозапалвания на доведени до отчаяние българи от управлението на Тиквата”...?

- Мислите ли, че Главният прокурор Цацаров ще победи в борбата срещу “корупцията по високите етажи на властта”. В тази връзка да попитам какво стана със “сините реформатори” в ДПС Христо Бисеров и сина му? Кога ще дойде редът на Йордан Цонев от “Силиктар”? Жалко, че Камен Костадиное се спаси, напускайки Парламента.

- Кой ще се саморазпадне като Парламентарна Група по-напред – ПП Атака, ВМРО или НФСБ, или Марешки ще изпревари всички? Въпросът е важен. От отговора му зависи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

- Кога самият ГЕРБ ще се разпадне – преди или след разпада на БСП? (Внимавате, нали?! Въпросът е уловка. Тъй като “БСП не може да се разпадне”, оттук следва, че и ГЕРБ няма да се разпадне.)

- Впрочем какво стана с последния отлюспен засега от ПГ “За България” Красимир Янков? “Клекна” го гледам – на пресконференция на БСП в Парламента днес иска оставката на вътрешния м-р от името на Партията си?!

- За групата “Галъп” и връзката й с института “Иван Хаджийски” и с комплекса “Блексии Рама” не питам. Не ми се пише нито за секса като движеща сила, нито за приватизацията. Че ще трябва след това да влизам в енергетиката, концесиите... Леле-е-е, синдикатите...

- Какъв е “цветът” на президента Румен Радев? Впрочем има ли кой да ми каже защо, след като всеки българин може (вече!) сам да сметне колко са 20 генералски заплати накуп при пенсиониране (128 хиляди лева), нашият президент не е посочил тази сума като част от дохода си за 2016-та?

- А какъв е “цветът” на новото лице в БСП Корнелия Нинова? Доколко ТОЗИ цвят се харесва на избирателите на столетната партия? А докога? И защо?

- Кои са двете “голи махи” на коленете на Доган Ага според една снимка в архивите на Полковниците в ДС от първите години на ДПС?

- Кога доведените до отчаяние българи с 200 лева пенсия ще научат колко е месечното възнаграждение на бате Виктор, кака Ани, Хекимчето, леля Цветанка, Стажанта, Радева – за Диана говоря, а не за Аделина или, недай боже, за Десислава? Честно казано! До къде може да стигне в говоренето си(?) Аспектната 3+1 – Карбовски, Кеворкян, Волгин и Калина Андролова?

- Имам и десетки още малки въпросчета, като: Къде и защо изчезна Стефан Солаков от Дискусионното студио на ТВ СКАТ? / Откога Адриян Асенов, примерно, от TV ALFA започна да се интересува от балканските войни, загърбвайки Великата Отечествена? От к’в зор? Кой ще му повярва? / В името на какво Наделина Анева (Канал3) смени на 180 градуса здравите си комунистически възгледи отпреди 15-тина години и заобича Симеон II примерно? Баш него! Защо предаде колежката си Светлана Михова? Евала на последната. Здраво ком.момиче вече толкова години. / А чели сте журналистическите материали на Къдринка Къдринова, колежка на Наделина и Светлана от в.Дума? Щото, ако сте ги чели, няма да питате що за конфликт е този с БГ Радио, чийто главен организатор е тази. Щяхте да знаете. / Защо се премълчава, че Кристиян Таков е внук на Пеко Таков? Да не би да е станало срамно? Ей-на, за Крум Зарков се знае, че е Кацамунски внук. / Кой е собственикът на новата телевизия BIT? Питам, защото инициалите й значели “България Идва при Теб”. Искам да знам Кой нов гостенин ми влиза в къщата. / Ох! ДНЕС.БГ и неговите Вери Александрови... Кой инвестира в ИНВЕСТОР? И докога, народе?! ... 

Но спирам с вътрешното дребнотемие, защото ме чака страшният български въпрос: Къде е мястото на нова съвременна България – в Европейския или в “Евразийския” съюз? (Евразийски е в кавички, защото такъв Съюз няма. Защо няма ли? Ами, защото може ли някой комунист да каже къде се кандидатства за него, кои страни го представляват, какви са правилата за приемане на нови членове или какво е знамето му. Неудобно някак се получава да се обяснява.)

МОЕТО МНЕНИЕ е ясно! Мястото на Нова България ЕДНОЗНАЧНО е в  семейството на европейските народи! Стига с този комунизъм. Вашето мнение, ако е друго или малко по-особено - ами обяснявайте го и го защитавайте. Не стреляйте!

Иначе е просто. Ето пример. В средата на юни умря Хелмут Кол, един от създателите на Европейския Съюз и първият канцлер на Обединена Германия. Погребалната церемония на този германец, която се състоя в Страсбург, беше наречена “Европа изпраща Хелмут Кол”. Ако това е вярно, тъй като не присъстваха президентите на страните от Вишеградската четворка и нашият Радев включително, Путин и Тръмп, това означава, че ИЗБРОЕНИТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ Европа. Което е вярно! България присъстваше в Страсбург само чрез премиера Бойко Борисов, който представлява ПП ГЕРБ. Други нямаше. Което означава, че САМО ГЕРБ е европейска партия, а БСП-то, ДПС-то, Тяхната Воля, ОП-то, РБ-то, ДСБ-то, АБВ-то – не. Тези са евразийски партии. Което е вярно!    

Във формирането на историята на днешна България участват и медиите – четвъртата власт. Затова да фиксирам за нея, за Историята, КОИ МЕДИИ НЕ БЯХА В ЕВРОПА, когато тя изпращаше с почести създателя си Хелмут Кол: (Денят е 1 юли 2017, сутринта, само националната БНТ предава наживо траурната церемония от Страсбург)

- bTV излъчва детските сериали на Дисни

- по НОВА телевизия разискват бежанския проблем и войната в Сирия

- Bulgaria OnAir излъчва руския игрален филм “Червената кралица”

- Канал 3 – “Кухнята на Звездев”

- СКАТ: Стефан Солаков и Любомир Желев се вихрят в своето редовно съботно “Дискусионно студио”

- ALFA ни представя изказвания на руския външен министър Сергей Лавров и пиарката му Мария Захарова. Под екран тече информацията, че “благодарение на ОП минималната пенсия става 180 лв.”

- Евроком: Николай Бареков “Аз, евродепутатът” и корифеят Юлиян Вучков

- BIT: Диана Радева води своето предаване “Код 11-13” и ни разказва за някакъв “фестивал на спорта”. Часът е 9:30. Иначе “Код 11-13” означава, че предаването е от 11 до 13 часа.

Да задавам ли глупавия въпрос “Защо след като всичките изредени телевизии били “бойкови”, ТЕ не предават наживо от Страсбург, където единствен Бойко Борисов отсрамва европейска България?”

Да кажа две думи за българското европредседателство от 1 януари догодина и свършвам. Петко още не се е родил, но БСП-то, ДПС-то, Тяхната Воля, Атака, РБ-то, ДСБ-то, АБВ-тата предричат, че няма да го бъде. Петко!

Завършвам както започнах: Varg1 отмести края на света от 21 декември 2012г. за 4 юни 2016-та. Днес е 14 юли 2017, а Краят още не е настъпил.

Червени шундреци.




Гласувай:
0



1. dobronameren - Всичката им работа на червените е такава. С конкретен пример: От вчера! От блога! За ТОЗИ постинг!
15.07.2017 07:17
В момента е 15.07 6:55. Този мой постинг "Записки - юни 2017" е публикуван на 14.07 в 16:50 - значи преди 30 часа. Според статистиката за мен в блога за тези 30 часа имам прилив от нови 1800 посещения. Поглеждам колко са прочели "Записките - юни" - 33-ма. Какво са чели останалите 1767, посетили блога ми СЛЕД 16:50 вчера, питам модераторите. Това от една страна.
От друга страна: Един постинг за мощите на св.Николай Чудотворец, които пристигнали в Русия тия дни, автор iliaganchev, публикуван също вчера в 17:27, значи половин час след моите "записки", седи оттогава първи на 1-ва стр. и има 5430 прочита. Този постинг - за св.Николай Чудотворец, завършва така: "Сега мощите на Св. Николай Чудотворец пристигнаха в Русия. Може да се предположи, че това ще накара руските олигарси да се откажат поне от част от имуществото си и ще го предадат на бедните, които в Русия не са малко…" Невероятна глупост, тъпотия някаква, не намирате ли?!
Е,и? Да питам ли, да отговарям ли - Колко безнадеждно глупави трябва да са червените, които С ТАКИВА ПОДХОДИ твърдят, че новият свят бил, щял да бъде, техен? Много, нали. А колко са глупавите хора, които ще им повярват и ще тръгнат подир тях в тези мечти? Много малко, нали. И какъв нов свят, че и вечен, ще изградят такива тъпи войници с тези смешни военачалници?!
цитирай
2. krumbelosvet - Опровержение на всички ереси
15.07.2017 07:43
Има такова съчинение от един църковен отец. Горнит пост е изобличение на всички червени. Обиден съм много на автора, че мене ме няма. Относно посещенията, интересно дали поетесата Росиела няма повече. Ще се пукна от завист. Затова подло слагам палец надолу.
цитирай
3. dobronameren - колкото и да се правиш на интересен, Круме Белосветни
15.07.2017 15:58
си оставаш наивен - глупак да запиша, без малко.
ТЕБ те няма в ТОЗИ постинг, защото тук са събрани тарикатите червени. И преди съм го писал, ще го напиша пак, и още вероятно: Ти, Круме, вярваш искрено (според мен) в тезите, които защитаваш и ЗАТОВА, КРУМЕ, нямаш място тук. АЗ уважавам искрените хора и колкото и да ги критикувам за глупостта им (от моя гледна точка, разбира се), не ги омешвам с наглеците!
Самоцитирам се от предишния постинг: "Честните хора съществуват. Те трябва да бъдат опазвани."
А твоят палец надолу, също като палците надолу на пишман модераторите, изобщо не ме интересуват. Знаеш ли защо, Круме? - Защото Бъдещето на България ще ми сложи "+".
цитирай
4. krumbelosvet - Уж не обичам дуплики
15.07.2017 21:32
100% увереност в правотата си, се понася. Но 100% увереност в бъдещо признание от България...
цитирай
5. getmans1 - Брейййй, уредих се за "тар...
15.07.2017 22:14
Брейййй, уредих се за "тарекант" и то от Баш Цар самозван Добронамерен ИзКуКурикан!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1884312
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930