Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2017 19:37 - Ама какво става ... Трети петел купувам
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2438 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Постингът е провокиран от думите на Антон Тодоров, известен политически коментатор (да не са бърка с Антоний Тодоров или с Антоний Гълъбов, също така много известни политкоментатори), но всъщност се отнася за “обновителните процеси, които текат в лявото политическо представителство” (това пък са думи на Алаксандър Симов от журналистическата квота на в.Дума в ИБ на БСП). Ако питате за петела, той е основен персонаж в един виц от времето на баща ми. Накрая ще го разправя, така че накрая ще разберете какво прави този петел в лявото пространство.

Тази тема – за приемствеността между старата БКП и новата БСП, за необходимостта от периодично “презареждане” на БСП, за обновление на кадрите й, за издигането на ролята й в обществото “на по-висок следващ етап” ... Както казва един мой познат “Животът си тече. Иначе е твърд.”

Да се върна на “провокатора” Антон Тодоров. Той е много чест гостенин на политическите предавания по всички телевизии – от БНТ до АЛФА. Дори тези, дето не помнят имена, сигурно ще си го спомнят – той никога не говори напосоки, а винаги носи със себе си папка от която вади ксерокопия на разобличаващи миналото или новите далавери документи и ги оставя на водещия като предупредителна справка. Понякога чете определени пасажи от свои книги (по три пръста дебели). Със същата насоченост на целите. Предмет на разследванията му са главно костовистите, покрай тях го отнася доста често и Бойко Борисов и отвреме навреме, дори някой местен “червен феодал”. Общо взето политкоректен коментатор. Между него и Андрей Райчев или Кольо Колев, разлика от небето до земята. Единственото, което мен смущава, е, че документите му никак, ама никак, не са “медийни”. От сой са, както се казва. От архива на МВР, от затворени за обикновени граждани информационни регистри, СРС-та (разсекретени, разбира се) и др. Такива до които аз и вие, в общия случай, нямаме достъп.

“Номерът е ясен” – днес пак съм настроен на народни мъдрости, види се. Преди месец-два самият той ни го изясни. Някъде била публикувана снимка (аз не съм я засичал) на която били снимани на маса той, Антон Тодоров и Виктор Вълков. Малко неприятно – Виктор Вълков е “говорителят” на кръга “Монтерей”, чийто тамада е Любен Гоцев. За неизкушените от политиката, “Монтерей” е една основна компания от 20-тина души, предполагам, с неизвестен брой привиквани на текущата спявка гастролиращи, които всеки вторник се събирали в едноименния софийски ресторант “да си говорят за политика и съвременните български проблеми”. Нещо като “правителство в сянка” – обърнете внимание: на старото БКП, а не на новото БСП. Та, Антон Тодоров, бил от честите гости на вторнишките сбирки. И голяма част от документите, които изследвал, били получени по линия на “Монтерей”. Ясно-о-о... Който ходи в “Монтерей” пичели, който не ходи – като мен, не пичели.

И ето днес – 10.2.2017г. сутринта от 7 до 8 часа, гледам по Канал3 повторението на “Имате думата”. Оригиналът е от предния ден вечерта от 17 часа. Ако сефте чувате за това предаване, съветвам ви  - гледайте го. В последните месеци само това предаване, повтарям САМО ТОВА предаване, измива очите на демократична България. Дори ТВ “Европа” и държавната БНТ нямат подобно нещо. Можете да ми вярвате. Дори и да не споделяте възгледите на основния водещ Георги Харизанов, си струва гледането, защото ще видите как се води демократичен спор. А написах “основния водещ”, защото веднъж седмично или на две седмици веднъж, предаването се води не от Харизанов, а от едно младо момче, не мога да му запомна името. Днес сутринта именно момчето беше водещ и негов гост беше споменатият Антон Тодоров.

Щях да падна. От стола. Антон Тодоров разказваше за миналото на Корнелия Нинова. Ама няма пет-шест – дати, събития, действия, документи... Зашеметяващо. Мисля, че в една що-годе нормална държава никой политик не може да оцелее дълго след такава конкретна убийствена атака. Защото съм убеден, че всичко казано за Нинова е истина. Все пак произлиза от кръга “Монтерей” – СТАРИТЕ БКП-кадри. Които Нинова иска да очисти. За да заеме тяхното място за своите хора.

И сега да ви разправя вица. Една стопанка искала да подмени петела на своите кокошки, защото той вече бил стар и не можел да си върши работата качествено. Само че нещо не се получавало. Старият петел не се давал на новия. Ето например. Приближил се той до наперения млад хубавец, изгледал от горе до долу и му рекъл:

- А на бас, че ще те надбягам.

- Кой, ти ли бе, старче. Не ме разсмивай. Давам ти два метра преднина и до оня ъгъл на кокошарника ще съм те изпреварил.

- Значи приемаш състезанието.

- Да, давай. Тичай...

В това време стопанката била приготвила вече горещата вода за скубането на стария петел. Нали два петела в един кокошарник не са препоръчителни. Излязла навън и що да види – бяга стария петел с всички сили, а младото го гони към края на кокошарника.

- Ама какво става? – промърморила стопанката – Трети петел купувам и пак на педераст попадам. Боже-е-е, даже и петлите не са вече петли при тази демокрация...

И хванала младият петел за тенджерата.




Гласувай:
4



1. syrmaepon - Да, така правят старите петли - не се ...
11.02.2017 10:03
Да, така правят старите петли - не се дават лесно ))) Друго си е столетно кадруване. Лично мен би ме удовлетворил и един виц за червени лисици )))
цитирай
2. dobronameren - Специално за червени лисици виц не знам
11.02.2017 10:34
но мога да ви разкажа един за обикновена хитра лисица. Червен е обаче потърпевшият от нейната хитрост.
Седи си един червен кушел на клона, а в клюна си държи бучка сирене и чака да дойде хитрата лисица. която да започне да му прави комплименти, надявайки се той да пропее... обаче той - не-е-е, знае, поумнял е... И ето идва лисицата. И вместо да започне по сценария, направо го тресва по главата, кушелът от изненада отваря клюна си, сиренцето пада, лисицата го взема и ... край на приказката.
Но не това е краят. Седи си кушелят на клона без сиренце в клюна и си мисли: Брях, Св.Марксе, как са се променили старите приказки!
цитирай
3. germantiger - ...
11.02.2017 14:33
Гледах и слушах Антон Тодоров по бг он еър и както винаги изпитах удоволствяие от истината и гняв с омраза срещу кому онанистите. Имам и част от книгите на Тодоров.

Прав си, че винаги говори с конкретика и факти, както и споменатото за Нинова го чух.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887415
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930