Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 16:24 - Я, да видим въпросите 1612-1701
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеки човек и за щяло и нещяло, може да задава въпроси. Каквито иска. Това е негово право. Защото въпросите са израз на това как той си представя бъдещето - собственото, на обществото в което живее, на цялото човечество. Неразумно, дори е вредно, някой да твърди, че друг някой, няма право на въображение, желание и интерес към бъдещето. А престъпно е, да не пиша геноцидно, да си мисли този някой, че може да отнема правото на въпроси на другояче мислещия. Защото само Бъдещето може да постановява кой човек е бил прав-крив, нормален-луд, способен-неспособен, полезен или вреден в края на краищата. Затова НЕ БИВА ДА СЕ СПИРАТ НИКАКВИ ВЪПРОСИ!

Да попитам: Кой строй, Комунизъм или Демокрация, спира въпросите?

Сега за отговорите. Бъдещето е закодирано в отговорите, давани на въпросите днес. Ако някой си мисли, че като постанови своя отговор за единствено правилния ще оживее в бъдещето, има много поздрави от Бъдещето. Ще оживее само, ако има щастието, с отговора му да е съгласна Еволюцията на Човека. А нейният принцип е Естествения подбор в Природата, а не партиен някакъв. Какво значение има, че това било неприятно на някои, определящи самите себе си за по-равни от другите!. Голям праз! Затова трябва ДА МИСЛИМ, КОГАТО ФИКСИРАМЕ ОТГОВОРИТЕ СИ!

Да попитам: Кой строй: Комунизмът или Демокрацията, определя своите отговори за единствено правилните?

Разбирате, нали, накъде върви същността на изложеното в постинга ми.

Понеже съм се убедил, че говоренето, колкото да е полезно и добре изразено, ако е само общо - така по принцип, без конкретни примери и имена от днешния ден, не е убедително за неизкушените от мисленето, та затова надолу и докрая ще четете КОНКРЕТНИ ДНЕШНИ въпроси и даваните на тях отговори.

Трябва ли да пиша, че това са моите въпроси и моите отговори?!

А числата в заглавието на постинга са просто репер за това, кое е “днешно” за него. Пък и добавянето на такъв репер ще ми позволи, ако е рекъл господ, да публикувам със същото заглавие следващи постинги по същата тема, но за друго следващо “днес”. Което подреждане е важно за мен. Нали съм информатик. (А не информатор, както ме приравняват на себе си разни кадесари и кадесарки в БЛОГ.БГ. И не само от там.)

Ето въпросите, които днес ме вълнуват. Веднага и моите отговори:

1.         Има ли създател днешната миграционна вълна към Европа? Ще затихва или ще се засилва тя в следващите месеци? Каква би трябвало да бъде реакцията на приемащите я страни?

Пресилено е да се говори за уникална и уникално голяма миграционна вълна в последните две години. Човечеството помни много по-големи премествания на групи хора, от порядъка на десетки милиони – срещу 3-те милиона днес. Дори и България е приела, само преди век, за няколко години поне половин милион бежанци – срещу 20-30 хиляди днес. Ами, че то и управлението на БКП в 1948г. създаде миграционна 50-хилядна вълна към държавата Израел! И да питам ли колко от тези напуснали евреи нея година са били подпъхнати комунисти, всъщност бъдещи терористи?! Нищо ново при комунистите – днес съветските нови путинци, бранейки своите военни бази на сирийска територия, бомбардират съвсем безогледно и умишлено градове и села, създавайки миграционна вълна и ПАК ИЗПОЛЗВАЙКИ Я като ракета-носител за няколко хиляди терористи, които се взривяват в страните от Обединена Европа! Ще успеят ли тези убийци да спрат нормалния еволюционен ход на Човечеството към Демокрация? – Колкото успяха Ленин, Сталин, Фидел, Мао, Пол Пот, Саддам, Кадафи..., т.е. НЕ! Колкото ще успеят Путин, Асад, Мадуро, Ким Чен... без малко да допиша Тръмп! 

   Аз пак ще го допиша, но във връзка с другия въпрос – за отношението на съвременния свят към бежанците, а не към терористите. Съдбата на терористите е ясна, има си нормален съд за убийците. Но наистина бягащите от глад, унижения и смърт как трябва да бъдат посрещнати? Със стрелба по границата, която да оставя  трупове по Стената ли?! Категорично не! ТОВА прави онези, които стрелят, убийци! За комунистите това е без значение, те и без това са си убийци. Няколко стотици хиляди повече, голяма работа. Но за нормалните хора всеки друг човек, който търси помощ, е приятел. Какво от това, че тази помощ е всъщност да отделиш от собствения си залък и да му дадеш?! Четете ли приказки? Ами, че четете де, преди да викнете “Огън!”

Изключително много съчувствам на г-жа Меркел. Не може да се измисли по-первезна наглост от тази да се твърди, че тя била дъщеря на Хитлер! Защото при нея, и при целия германски народ, НАЙ-НАПРЕД се виждат огромния срам, бих казал, от това, че Хитлер е водил Германия, и огромните страдания и сегашни лишения, които полагат днес, за да изкупят тази своя вина пред Света. А Доналд Тръмп е най-обикновен глупак с много пари. Щял да направи Америка отново велика?! Как? – Като я изолира от целия свят и противопостави горките американци на всички останали националности?! Изключителен идиот, да не пиша глупак, за да не се повтарям! Та точно американската нация е най-добрият пример докъде може да стигне Човекът, като ОБЕДИНЯВА хората от всякакви нации в един Народ!!!  Впрочем знаете ли, че Тръмп е с немски корени? Вероятно и затова харесва хърватки, словенки... А полякини харесва ли?

2.         Не ви ли се струва, че има общи неща между Доналд Тръмп и нашия нов президент Румен Радев? И двамата тръгват да обединяват нацията, след като предварително я сепарират на “истински американци” и “лява България”. Няма да стане така.

Не мога да давам оценки за особеностите на американската предизборна надпревара между Тръмп и Клинтън, но мога да твърдя, че кампаниите на българските партии, на всички български партии без ГЕРБ!, беше изначално грешна. Няма значение колко много ненавиждаш своя политически противник, ТРЯБВА да провеждаш изборната си агитация честно, с уважение към противниците си и толерантно. Само Бойко Борисов не си позволяваше, не си позволи, дори, когато слезе от властта, да обижда ИЗБИРАТЕЛИТЕ на червените, на патриотите, на реформаторите, на шоумените, на турците, на когото се сетите. А бил “Тиквата от Банкя”... Защо, бре “борци за чиста и свята Република”?! По вашия начин не се управлява държава. Колко много още има да се учим като народ от европейците...

Този упрек, последният, се отнася и за мен. Надявам се след няколко поколения някой да ми отчете поне, че съм старал да се уча на добронамереност.

3.         Въпреки, че ми е ужасно трудно. Ето например:

- Една от опорните точки на левите българи, че Борисов не става за държавник, е ”два мандата имаше, ама и двата не можа да изкара докрай” (Жельо Бойчев, Калоян Паргов, Андрей Райчев, Кольо Колев, Антон Кутев...) Формално е вярно, да. Ама не. Статистиката твърди, че в новия демократичен български преход Борисов държи първото място с 6 години управление! Станишев, Костов, Царя... имат по четири.

- Друга опорна точка срещу Борисов, че е “властник, вкопчен във властта на всяка цена”. Е, ако е така, защо два пъти подред сам се отказва от тази власт “в която е вкопчен”? Кой да ти каже...

- “Бил прост пожарникар”, ама рейтингът му днес, въпреки политическото му бягство!, е 30% срещу 6% за Георги Първанов – 5х, както казват по рекламите.

Да продължавам ли с О.Т. на БСП и С-ие? Или “да си кукаме”?

4.         А какво да кажа за референдума на Слави Трифонов? Толкова е трудно (в демократична държава), когато някой наглец се тарикатее насреща ти най-безочливо...

Няма да посочвам причините му на тоя кукувец да се прави на законодател. Нито ще изреждам имена на други кукувци от неговата пасмина. Ето на, не искам да се ожесточавам. Само ще ви обърна внимание, че всичките тези кукувци ДНЕС имат цвета на разрязана диня през август. Е, има и по-жълти дини. Например Марта Вачкова. Тя много харесва Огнян Герджиков. И Владо Пенев.

Но ще попитам: Защо Трифонов, като предлага Народното Събрание да се избира “от народа”, не избира по същия начин своите участници в “Шоуто”? Как мислите, ако му предложите да пита публиката си кого да постави на пианото, зад микрофона, кой да му пише текстовете, коя да му се фъчка в балета, кому колко да плаща... дали ще се съгласи? Не е такъв самоубиец на собствения си бизнес, мисля. А защо иска да самоубие държавата си?!

На този въпрос отговорих, разсъждавайки върху цвета му.

5.         А какъв е цветът на Главния Прокурор Сотир Цацаров според вас? Аз твърдя, че е безпардонно червен. Ако ме коригирате, че е турско син, ще попитам: Вие правите ли разлика между БСП и ДПС? А защо?        

Какво беше това показно привикване на цялото правителство на ГЕРБ “за справка” между двата тура на изборите? Имаше ли полза от него и за кого?

Какви са тези обвинения срещу министрите в оставка? Кого “привика” Цацаров?

- министри, които се противопоставят на съветизацията на АЕЦ “Белене”;

- министър, който се противопоставя на съветизацията на българските ВВС;

- министър на здравеопазването, който искаше да затвори кранчето за лекарските кражби, забележете – искаше да направи това в полза на пациентите.

А ще има ли следващи министри от старото ГЕРБ-правителство, които служебното на Герджиков по поръчка на Радев “ще разрови”? О, да – “асфалт не се яде”, “БДЖ е в разпад”, “земеделските стопани фалираха”, “икономиката се срина”, “МВР е безсилна срещу битовата престъпност”, “причините за катастрофата в Хитрино умишлено се скриват”, “всички еврофондове за метро и спортни зали се дават само в София”, “външната ни политика ни е опасно небалансирана”, “културата и спорта днес са трагични, защото държавата не се грижи за тях”... 

Иначе мислите ли, че ще останат варненски митничари в ареста, въпреки 700-те хиляди лева, хванати на калъп, че ще завършат брадясалите дела срещу разните хамстеро-Петровци, Иван-евстатиевци, Тодор-Поповци, Динковци..., или че ще започнат нови дела срещу Доган. Пеевски, Бисеров, Цонев... че Сидеров и Чуколов ще отработят присъдените им дни за “обществено-полезен труд”, че курвичките-съдийки ще бъдат засрамени поне, че някой ще попита “бойковските” медии откъде са средствата им за издръжка... че на апачик заплашващите със смърт “еврогейските задници” червени кушели ще им бъде потърсена някаква минимална отговорност...?

На колко сте години? И още вярвате на червения Дядо Мраз, че изпълнява своите обещания!? 

6.         И за какво им е властта на БСП и другите от “лява България”? Да отговоря ли? Защото са тъпаци. Не им се вярва, че Светът не е техен. И си вярват пак, че могат да си го върнат със сила.

Че как бе, милички? Вчера гледам по телевизия ALFA кадри от съветска бомбардировка над Алепо. Все едно гледах черно-белите кадри от ВСВ – летят някакви “спартани”, отварят се отдолу търбусите им и към земята политат 15-20-30 броя бомби. Двама патриот-експерти гледат, цъкат с езици и взаимно си дават кураж. Голяма техника, голямо чудо, високи технологии... Та се сетих и за едно съобщение от миналата година по медиите – северокорейците вече имали лаптопи. Засега не били много, затова ги монтирали само на колите на висшите държавни служители.

Аз имам и други въпроси. То не е само да вземете властта, трябва и да я задържите. Как смятате - конкретно мен, да ме накарате да ви бачкам и да викам “ура”, без да ме биете? Ама имали сте били биячи! Кои? Блеки и д’еба Комуниста?! Ама те в Америка, бе! Както се похвали оня ден д’ебаКомуниста, “имал 10 годишна американска виза”. Значи ще рискуват да напуснат САЩ и после Тръмп да не ги пусне да се върнат отново, само за да ме набият, мене? Бря, бря, бря. Червени балони, на които въздуха под налягане дори и той е избягал от тях.

Да ви кажа: Такива като мене не сме заплахата за червените гарвани кушелите. Онова, дето ги заличава от паметта на историята, са техните собствени деца и вници. Живеещи, учещи, работещи, ОСТАВАЩИ в демократичните страни на запад от България. Погледнете само имената им на младежите: Сандър, Айвън, Виктори, Бернардина... Да го и напиша: Деденцата им ще го одухат, дедовия комунален. Мисля си, абсолютно!

7.         Написах “оставащи”, значи допрях до въпросите, свързани с демографската криза в България.

Не е ли малко измислена? При комунизма бяхме 9 млн. без малко “вътре” и над 3 милиона “навън”. Значи общо около 12 милиона българи. Днес при демокрацията сме 6 милиона в България и над 5 милиона в други държави. Значи 11 милиона общо. Моите данни не са прецизни, но във всички случаи не са завишени нагоре. Напротив, много е вероятно истинските статистически данни да показват, че има повече българи по света. Ако отчетем и световната тенденция населението на старите европейски държави да намалява, струва ми се пресилено да се твърди, че има демографска криза при българите днес. Демографска криза наистина има, но само вътре в пределите на майката Родина. Защо се прави това “изкривяване” на проблема и кому е нужно то?

Напънала се планината и родила мишка. От 9 милиона преди, сега сме станали 6. Ерго: да се връща комунизма. А защо преди бяхме с една трета повече? Щото българите живеели по-добре тогава ли? Глупости на търкалета. На типично големи комунистически търкалета. Отговорът е отчайващо прост: Защото тогава НЕ МОЖЕШЕ да се излиза зад граница. Който реши да го направи и хоп, главата му хвръква до кръста. Ако по Десети ноември комунистите ни не бяха принудени сами да сринат желязната завеса, днес да сме станали поне 10 милиона ... нещастници. “Вътре”! В Българията, която днес ОТНОВО ни натрапват разни ... волго-донци от Крушовица, Харманлийско. Мерси!

8.         Колкото до дребните въпроси, свързани с:

- милосърдието на природата към Комунизма, където няма снегове, наводнения, катастрофи и големи ветрове на промяната;

- моралните качества на строителите му за които “човек за човека е брат”;

- ненужността на парите в едно комунистическо общество;

- милите спомени на старите АПБФК-та, които чакат младите да пристъпват към тях с благоговение;

- здравеопазването...

А образованието (в частност правописа на Венци)... ах... Т.е. ОХ – Очень Харашо!

Тях няма да ги обсъждам. Че много се нервирам, а това ме деформира.

9.         Попитали радио Ереван;

- След като на И.Б. радиото се нарича К2, а като водеща работи в телевизия К3, кой е К1?

Радиото отговорило:

- Вероятно ще ви стане ясно, когато стигнете до Къ-на-ента.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893066
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930