Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 17:33 - Цветът на BLOG.BG
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3659 Коментари: 14 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защо е важен този въпрос? – с пример:

Когато отидете на поликлиниката в тези грипозни времена, първото нещо, което ви пита вашият доктор, е какъв е цветът на отделяните секрети – прозрачнобял или белезникав. Важно е защото, ако е втория случай, това означава, че грипът вече е слязъл по-надолу, а там лечението е друго и по-продължително. Ако ли пък храчите направо кръв, не дай боже, то тогава ТОВА изобщо не е грип! Та подобно, в сегашните български времена без национална доктрина за посоката ни на развитие, е и положението с цвета на виртуалната мрежа БЛОГ.БГ. Която е моята тясна “журналистическа” специалност.

Как се определя “цветът” на една медия? Не е особено сложно. Особено пък за медиите с “отворени телефони” към драгите зритело-слушатели, защото при тях контрагентите им сами “се стичат”. Както разните видове пчели имат любими медоносни растения, така и чуете ли на телефона г-жа Янчева от София, г-н Иванов от Казанлък или пък водещият на политическото реалити в събота (и в неделя!) да отваря разговора с “О, здравейте, полковник! Как е времето в Карлово?” ... Какво за цвета? Я се дръпни от телевизора да ГИ видя по-ясно! ... перефразирам ясновидката леля Витка от ТВ Европа. Пък за блоговата платформа БЛОГ.БГ е още по-лесно, защото самата структура на “отворените блогове” (където не е необходима регистрация, за да ги четеш, БЛОГ.БГ е такъв), улеснява този цветови анализ. Там има една “първа страница”, която по замисъл е предназначена за случайно минаващите през блога. Тази страница се отваря първа и веднага, за да ги улесни в избора им за преглед, и всъщност е един списък-статистика на най-четените и коментирани постове в момента.

За съжаление в случая на БЛОГ.БГ (особено, и така ярко - колко съм добронамерен), тази “първа” не е автоматично изготвената статистика, както е редно, а е ЛИЧЕН ИЗБОР на модератора, който е на смяна. Като се добави отгоре и безскрупулната парична заинтересованост на собствениците на сайта от броя посещения, които толерират изкуственото надуване, “помпене” на броя прочитания на отделни избрани (как? – аз следя тези процеси) постинги, се получава какво? – Пълно безобразие тип “трифоновка”, чието деяние е съставомерно, тъй като развращава, развращава е точната дума! – настоящето на страната с цел да моделира бъдещото оглупяване на населението й. Целта им на ТЕЗИ ли? –

Четете и мислете, за да си отговорите сами. Никой доктор не може да ви помогне, ако вместо да вземате подходящите лекарства за болестта ви, си бъркате в носа. Или се чешете зад ушите. Постфактум. Постмортем доста често. 

Избрал съм за вас някои от постингите, появили се на “първа страница” на БЛОГ.БГ, в това важно за бъдещото развитие на България време – зимата на 2016/2017 година. Всичко са точни цитати с посочени автори, ден и час на публикациите.

12.11.2016 08:21 - Ще избираме, а? Между ... Автор: ok3223

“Между крокодилка и орела днес разлика голямa виждам аз.

Макар и родена на село да е и бяла и дебела безкрай нахална и курназ.

Каквото и да каже и песен да запее даже, моментално виждам власт

която претендира макар и да умира. намразена от нас.

Не Иска, и не ще да мре макар за всички туй да е добре.

Орела наш лети, лети във тези небесни висоти,

събрал мечтите на един народ за промяна, и добър живот.

Иде време, има дата, ще кацне утре на земята.

Да поведе нашият народ, към свободен и богат живот..

ДА ПОМОГНЕМ, НА МАФИЯТА ДА МРЕ,НАРОДЪТ ДА ОТДЪХНЕ.И ЗАЖИВЕЙ ДОБРЕ.”

 

26.10.2016 14:07 - Сопа за тез, и Народен Съд! Автор: saankii

“Въстание , а не избори !! Българи, не се предавайте !! България ще бъде Швейцария! да го направим заедно…”

Коментари

2. milady - oia.blog.bg/.... 14:52 Шокиращо--нали ????? Европ. съюз е предвидил, циганския етнос от цяла Европа да бъде заселен на едно място, като му се създаде държава, която да се нарича Ромелия. За тази цел, най- удобна била България, понеже етноса българи е малоброен, и има голяма по размери територия. На етноса българи, ще им бъде предложено да се заселват по избор, кой където пожелае в европейска държава, като ще бъде подсигурявано жилище, работа и т. н. На гражданите на новообразуваната държава няма да се позволява да напускат територията си, и ще им се подсигури подобаващо управление. Сега вече ясно ли ни е-- защо циганите са преименувани на роми. Ами, че трябва да се свикне с това название--Ромелия---роми.

3. katara - какво чакате още там ? Народе !! 15:37 да ви изпратим и камъни ли ? Даваме Любов, Време..Душата си..и даже..Парите си...вие сте на ход...

21.12.2016 21:34 - Борисов, смири се! Автор: chara

“Оставката си е оставка, но Егото Борисово покой не познава. Не трае то да е встрани от светлините на прожекторите и далеч от микрофоните. Блъсканицата на медийния антураж го въодушевява, угодническите усмивки на съпровождащите го държавни чиновници и кръшният журналистически смях го ласкаят, разтапят и издигат в Небесата на самовлюбеността. Затова пък ние сме цъфнали и вързали. С магистрали, които се разпадат месец-два след откриването, със стадиони и спортни зали в села с по стотина възрастни, с пенсионери - едва оцеляващи с мизерни и по африканския стандарт доходи, с милиардни заеми, които ще изплащат не само децата, а и внуците ни. Корупция, мизерия, обезлюдяване и разпад. Това е по земите български днес, но Борисов е сляп за тези неща. Той реже ленти и чете цитати от Корана - така, както дяволът чете Евангелието. Смири се, Борисов и се спри! Свещените книги няма да ти помогнат. Вече не.”

19.12.2016 21:37 - Предизвикателство срещу Владимир Владимирович и Ердоган. Застреляха В ГРЪБ руският посланик в Анкара. А те умеят да отговарят в пъти по-безжалостно ! Автор: appen13

“Явно до 20 януари, денят на инагурацията на Доналд Тръмп всеки ден ще има провокации и гадории платени от "Отворено общество" на Дьорд Шорош и "Фондация Клинтън". И в Турция, и в Украйна, и в анти-европейския германски ЕСсср, и в Южно-китайско море, и в Южна Корея и т.н. Ами всеки с перверзиите си ! Този "някой" явно много драматично преживява най-вече сближаването между Русия, Иран и Турция. И прекалено лично приема утрешната среща в Москва на руските, турските и иранските външни, военни и финансови министри. На която ще обсъждат доизтребването на ислямския башибозук в Сирия, създаването на съвместно ПВО и противоракетна отбрана, безвизов режим между трите страни и преминаване на плащанията между тях САМО и ЕДИНСТВЕНО в НАЦИОНАЛНИ ВАЛУТИ. Така ще е до 20 януари. А последствията трябва да са за новия американски президент. Но дали инициаторите и вдъхновителите си дават сметка какви корави мъже управляват в Москва, Анкара, Техеран и Пекин. И колко безжалостни могат да бъдат със своите врагове. Мисля, че им е бедно въображението !”

30.12.2016 20:55 - Путин- демон или ангел  Автор: leonleonovpom2

“В последно време се засилва тенденцията, не само по страниците на блога, за демонизирането на Путин Даже ,както за русофилите, се въвежда и такава категория хора - негови поклонници. И двете са смешни, но не това е важното.Един ръководител от такъв ранг се оценя по това дали е полезен първо за страната си!. Путин положи усилия и Русия вече не е пред пропаст.Тя пак е факторът, с който трябва всички да се съобразяват! Ние имаме и друга причина да не го мразим Че той почти сигурно има и Български произход Не го потвърди, но не го и отрече Да, но ние като Българи се мразим взаимно! Особено пък мразим по- успелите от нас Така, че ясна е причината за омразата у някои към него И разбираема Не е политическа, антикомунистическа? Чисто по Български е, Българска е!

Днес американците обявяват 35 руски дипломати за персона нон грата. Нормално, в правомощията на президента им е. Въпреки, че с обвинението хвърлят сянка върху изборната система на САЩ,! Защо дипломатите им не си дават  и не правят тази сметка!? Как така някой външен  ще влияе на нея, дори и Русия да е?! Убеден бях, че Путин няма да отвърне по нормалния, приет начин Да изгони същия брой американски дипломати.Така се и оказа! Не се наемам да твърдя, че е ангел, щом е политик, със сигурност не е! Но и демон категорично не е! Той е един полезен за Русия управник, успял да я спаси от катастрофа. Другото не е моя работа!”

Един показателен коментар:

8. indiram - Здравей, Леон! 30.12.2016 23:11 Аз съм си русофилка! - А, Путин е на подходящото място в подходящото/навременното/настоящето време! Поздравления, Леон! Мизерници винаги ще има и винаги ще им е виновен Путин - поради простата причина, че тия не смогват да си намерят путя/дрома, щото у главите им само пара, че и под налягане... Руснаците с каквото ни наказват - повече ни пазят и съхраняват! В по-прави думи - Русия ни пази от ония дето искат да ни затрият/изтрият от картата на света - Древна цивилизация от Булгари-вулгари - и на великите им е трудно да си признаят, че са производни от древната Булга! Поздрави!

16.12.2016 19:32 - Обичам мирисът на живо горящи опорни точки...

Автор: freeoldmen

Та така, драги толерасти. Спасявате геройски дечица, чиито родители сте подбудили да се хакнат в лодката на трафикантите, дето работят за вас. Ето едно такова детенце, нищо, че е родено в Германия. Това е случайно. Или не?”

23.12.2016 14:21 - Помогни си да се возвисиш. Четете, бре! Автор: freeoldmen

“В края на годината, с благодарност към хората, които чета всеки ден. И които ме даряват с най-скъпото, Надежда. Тази от малкото нявгашно магазинче, с двете полички. Фейсбук странички, без класация: Владимир Мицов, Димитър Божанов, Даниел Божилов, Пепа Сомлева, Добри Божилов, Стела Банкова, Юлия Ал-Хаким, Костадин Костадинов, Боян Юруков, Александър Симов, Даниела Петкова, Петър Волгин, Ирини Антигона Зикидис, Дахер Ламот, Дарина Григорова, Филип Буров, Мария Захарова, Атанас М.Чалъков, Атанас Манушкин, Георги Дренчев, Любомир Кольовски, Христина Христова, Валери Тарандов, Ваня Григорова, Валери Найденов, Радост Даскалова и Явор Дачков, Иван Бакалов.”

24.12.2016 07:30 - Дългоочакваният ми коледен постинг.....

Автор: theeconomist

“Весела Колева..дори и да не я познавате......, Мери Крисманс, Мери Попинз и т.н....” (Следва палава картинка на едно късополо бяло ангелче, което е хванало яко за гъза Дядо Коледа и той се кефи!?) “и нека на всички асистентки на Дядо Коледа, отпред да пише: "Входа ми е отзад"!” (Това за мечтите, свързани със” задния вход” на Снежанка, Д’ебаКомуниста е гарнирал с оригинала на аудиозаписа на “Тиха нощ, свята нощ!”, който всички ние познаваме и пускаме на децата си да слушат в коледната нощ!)

И коментарите на:

5. blackpredator - чудя се 24.12.2016 14:35 що ми е по-празнично, когато се кръстя у "Сосиете женерал" вместо у "Св. Троица" ? ;):O Весела Коледа на всички! да ги пощипва Снежанката на дед Мамон!

8. katara - kupona bil tuk..:)))) 24.12.2016 16:52 от мен една Блъди Мери за отскок...и от Веселба да не се отървате, друзья..Скоол!!!

10. lesovski - Българското се нарича БОЖИЧ! 24.12.2016 23:31 Поне така го наричаха старите и връзваха важици- нащо подобно на вратовръзки от слама. С тях кичеха дърветата, но тогава старите ходеха с потури и в тях имаше мадури, та тази можеше да му е само отпред, а не по гейски- хамеро- евро -гейски ОТЗАД и да го кандардисва! Весели празници!

9. kuschel - Какво е това коледа, не е ли зимното ... 24.12.2016 20:49  слънцестоене. Тая американска измишльотина е от скоро тук и много хора мислят, че е някаква българска традиция, но до 9-ти септември у нас почти никой не я е празнувал. Рождество христово е било на 6 ти януари а коледа изобщо не се е празнувала. Новият стил, като рожба на римокатолицизма и противоцърковно явление, не може да донесе нищо друго на Православната Църква освен смутове. Реалната дата на Рождението на Господ Иисус Христос не е била известна. В повечето източни църкви празникът Рождество Христово се съединявал с празника Кръщение Господне на 6 януари, под общото название Богоявление. Новият стил в БПЦ е въведен едва през 1986 година, т.е. никаква коледа на 25 декември преди това не се е празнувала. Наздраве и не се поамериканчвайте. Дествителният д.к е дядо Мраз, чийто прототип е старославянская бог Морозко от преди н.е. Умната!

29.12.2016 18:32 - Либерастията мина всякакви граници. Автор: kuschel

“Вход за крастави кучета и еврогейски педали СТРОГО ЗАБРАНЕН!”

Коментари:

1. aveboko - 29.12.2016 18:59 САЩ унищожиха суверенна държава ИРАК и родиха ОНЕЗИ МИГРАНТИ, КОИТО ПЪЛНЯТ ДНЕС ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ със своята духовна вяра в АЛЛАХУАКБАР. Борбата с уродливостта и сатанинството в нас - човеците, минава през възпитаване на чувства против Империята на злото отвъд океана, подпалвачи на 200 войни за 100 години!

4. kuschel - 29.12.2016 19:25 Хората вярват, че Германия е демократична държава, но грешат. Морално корумпирани, такива са хората в Германия - те търпят престъпленията, които се случват и не им пука. Руското общество не е такова, руснаците са много по-добри, а Путин е един много по-добър модел на лидер. Германия е корумпирана. Путин е по-голям демократ от Меркел. Тя кани мигранти в Германия, за да сеят конфликти - правителството явно само иска тази война. Няма страна, която толкова да иска мигрантите! Германия взе участие във войните, водени от американците, в сирийския конфликт - Германия плаща цялата тази глупост да продължава.

10. chavdar01 - ВИЖДАМ ЧЕ МНОГО ПЕДЕРАСИ СА НАСЛАГАЛИ МИНУСИ!!! 30.12.2016 09:48 ТОЯ СВЯТ НАИСТИНА СЕ ПОБЪРКА!!!

12. kuschel - И хиляда минуса да сложат... 30.12.2016 10:31 ще ми пръднат на кура. Точно на мен ли ще ми пука от шушумиги. Аз в живота си минус не съм слагал, но на всеки педал мога да му таковам майката незабавно.

13. pando - Истината не трябва да се крие 30.12.2016 13:04 Очевидно има хора,които печелят живота си със криене или изопачаване на истината.Това обяснява и наличието на минуси,когато показваш истината. Страхуват се да не би да им спрат кранчето...

15. kuschel - Очевидно има хора, които печелят ... 30.12.2016 14:14 На доизживяване са. Преломът идва на 3 ти март. Гответе се.

16. dedenze - Много еврогейски педали са те напъпили стръвно ! 30.12.2016 14:15

Не им харесва истината, тя е като светлината, ако гледаш в нея те заболяват очите!

04.01 17:48 - Извинявам се много, но всичките сте за бесило, господа демократи.  Автор: kuschel

“И дори това ще ви е малко, защото, безобразията ви нямат аналог в българската история. Как си лягате да спите спокойно, как съвестите ви не се бунтуват от безобразията ви. Как изобщо гледате хората в очите и най-безочливо им говорите за прелестите на демокрацията. Една циганка в Сливен на 18 години има вече 3 деца и получава 1500 лв помощи от оскъдния залък на работилите съвестно по 40 години българи. Това ли ви е демокрацията, м? Плюя на такава мерзост, плюя и на вас и да сте проклети навеки и дано си получите справедливото наказание някой ден!”

Коментари:

5. raders - Много си великодушен. Ако трябва да ... 05.01 12:10 да сме точни, не само демократите, но и цялата политическа върхушка трябва да бъде подкарана под строй към каменните кариери. И не е нужно да ги бесиш. Кирката, лопатата и да чукат камъни. Докато им се изясни понятието честен труд

6. tomcat2 - Живи да одереш атлантиците малко ще ... 05.01 13:26 им е!

7. sekirata - 05.01 13:51 Спи народа сън мъртвешки приспан от своите болежки! Разни бабки изветрели дават интервюта оглупели как мутрите са ни превзели в мажоритарните предели?! А.Х.Т.

02.01.2017 10:21 - АЛО,ПОЛИТИЦИТЕ,ЖУРНАЛЯТАИ ЛЪЖЛИВИТЕ МЕДИИ СОФИЯ ЛИ Е БЪЛГАРИЯ??!!  Автор: sekirata

“Гледаш ги грамотни,добре облечени пък вършат простотии! Заблуждава се света,че БЪЛГАРИЯ ТОВА Е СОФИЯ! ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕТЕ БЕ?! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАБОТИ И СТРАДА ЗАРАДИ СОФИЯ,ЗАРАДИ СОФИЯНЦИ! ТИ СРАМА НЯМАШ ЛИ БЕ,ФАНДЪКОВА,МАЙКА СИ!? Притегляш провинционалистите-младите,точно както и в чужбина издърпват  младите българи и сехвалиш,че София била голямата работа. Ами ако ви друсне  вулканчето около София,а? На много места писах,питах ,докога София ще е „център на света” докога  българите от другите ни градове, а да не говорим за селата ще плащаме на Софиянци.Малко ли са им помощите, които правителствата теглят и най напред за София и за медиите лъжливи!!! И върви ,секирке, че твори в такава лъжлива държава,в такова медийно затъмнение.10 години в Европа-брей голяма бръщолевене, денонощно! Това било след 1300 годишнината ни най доброто…е ако това не е платено здраве му кажете! Умирайте старци и бабички,айде изчистете България. Ще повишат заплатите,но и цените двойно поне,а пенсиите никак.По същият начин се изчислява и среден доход у нас,ама кои заплати взимат не кои да е,не на кои да е. САРКАЗЪМ. НИКАКВА ТЕЛЕВИЗИЯ! ЧЕТА САМО ПРЕСА И НЕ КОЯ ДА Е ! А.Х.Т.sekirata

04.01.2017 15:03 - Русия ни освободи ФАЩ и ЕС ни зароби! Автор: tomcat2

“Днес се навършват 139 години от освобождението на София от ген.Гурко! Поклон пред паметта на славните руски освободители дали кръвта си за нашето съществуване.За съжаление днес България отново е поробена и окупирана от чужди анти-български агресивни сили ЕС и НАТО терористични патерици на задокеаският световен тумор ФАЩ! Време е за ново освободжение!ДА живее свободата да живее България,слава на Русия и да се пукат душманите и поробителите!”

03.01.2017 00:44 - Светата лустрация. Александър Симов  Автор: 1997

“Христо Иванов изплува в някаква телевизия, за да обяви, че има грандиозната идея за "лустрация от второ поколение". Като истински грантов аристократ обаче той изобщо не обясни какво има предвид с тази смазваща мозъчните клетки фраза. Какво ще рече лустрация от второ поколение - ще лустрират синовете и внуците на тези, които смятат, че е трябвало да подлежат на лустрация ли? Или пък ще ходят да тормозят над 80-годишни старци, защото, дайте да не се лъжем - заварените от прехода хора на високи длъжности вече са на толкова. Тук зейна една логическа дупка, която психодесните от фейсбук се опитаха да запълнят с морален патос и възклицания как свети Христо и неговата аникорупционна дружинка ще се заемат с декомунизация на обществото и изведнъж хладилниците ще се напълнят, икономиката ще тръгне, а корумпираните ще хвърлят оставки, за да се оттеглят в манастир. Време е да кажем, че Христо Иванов говори пълни глупости. Дрънка, колкото да не заспи. Лустрацията например е най-големият мит на прехода. Психодясното постоянно шаманства с нея, защото тя им е универсалното обяснение за техните собствени провали. Взеха властта и се издъниха така, че сега едвам събират 4%. Сега понеже нямат други идеи - дайте да правим "лустрация второ поколение". Сигурно към 2100 г. ще искат и лустрация от пето поколение. Вечните несвършващи дивотии, заиграването с които може обаче да им избухне в лицата.”

13.12.2016 20:18 - БЪЛГАРИЯ ПРОДАДЕНА ЗЕМЯ ОТ 2010 ГОДИНА

Автор: zaw12929

“ВЗРИВЪТ“ в Село ХИТРИНО бе КОНТРОЛИРАНО МЕРОПРИЯТИЕ на “ЦРУ — ПЕНТАГОНА“ извършено чрез “КРИЛАТА РАКЕТА“ с цел отклонение на общественото внимание от подготвяните смъртоносни действия спрямо Българската държава и Българския народ !

05.01.2017 14:00 - УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА НА 10.11.1989

Автор: zaw12929

“Покажете това на децата, внуците и правнуците си! Обяснете им защо на 10 ноември 1989 г. Раят на Земята – България е била най-многолюдна. С най-много българи в цялата си 1335-годишна история. Но бъдете честни пред себе си, за да не излъжете децата си, внуците и правнуците. Кажете им още, че никога вече в България не може да има социализъм, но им кажете, че през 2017 ще има революция като октомврийската през 1917, но социализъм няма да има никога повече в историята на човечеството, защото парите няма да позволят хората да са щастливи, нахранени, с домове, с работа за всеки, без наркотици и оръжия, убийства. От 9 милиона сега у нас няма 5 милиона пребиваващи и ВЕЧЕ заличаваме селища. ЛЪЖЕЦО реформатор- прът през устата!!! ЩЕ ИМА СЪД ЗА УНИЩОЖИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! ТРЕПЕРЕТЕ!!

06.01.2017 18:47 - не откриха олеамид на баба си в гъза  Автор: olivie

15. ednavania - КРАСКОХУЙУНЯК, СОДОМИСТЕ, ОБЛИЖИ МИ КРЪВТА ОТДОЛО
16:50 КАЗВАТ, ЧЕ СОДОМИСТИТЕ СТЕ ВЪВЕЛИ МОДАТА НА ОРАЛНАТА ЛЮБОВ - ЕТО АЗ СЪМ В ЦИКЪЛ И ТИ ДАРЯВАМ МОЯТА ЧЕВЕНО-АЛЕНЯ КЪРВАВА НЕЖНОСТ

7.01.2017 15:11 - Във Фейсбук завря и закипя, събира се подписка за арестуването на правителството в оставка!  Автор: varg1

“Във Фейсбук завря и закипя, събира се подписка за арестуване на правителството! Скандална подписка се вихри като пожар в социалната мрежа фейсбук. Заповед на суверенният български народ до служителите на МВР и МО за арест на всички политици и министри през последните 26 години! Само за 3 часа след споделянето й, е споделена над 1000 пъти, събра около 2000 харесвания и по настояване на хора желаещи да се подпишат, вече се реализира на сайта на avaaz.org Авторът на подписката е от Русе, но желае да остане анонимен за сега! Идеята му е била спонтанна и не е очаквал такъв отзвук.”

Представих ви 18 броя постинги от “първа страница” на BLOG.BG. От около 300, които виждаме за един месец там. Който казва, че съм ги подбирал с цел да докажа кафяво-червения цвят на блога ... ами не е прав. Те всичките са такива. Пожелавам успех на търсещите под вола теле и с нетърпение очаквам опровержение на моя извод за цвета. А дотогава да ви предупредя – вижте какво  чака ВСЕКИ РУСОФОБ, който дръзва да спори с комунисти:

19:48 - Всеки русофоб си има име, презиме, фамилия Автор: koshava

“Не мога да разбера защо се ядосвате, че русофобите изпълзяха от своите дупки и показват цялата си морална уродливост, тинята на гнилата си психопатологична душевност, жалкото състояние на оваляната си в кал и мръсотия, осакатена ценностна система. Какво друго могат да покажат някакви уроди – освен уродливост? Какво друго сте очаквали от русофоби – освен душевна гнилост? Какво друго са способни да демонстрират психопатологични полуживотни (да ми простят животните!) – освен психопатологична низост? Напротив: това, че изпълзяха и пръскат вонящите си слюнки, е дори много добре – така всички могат да видят и да не забравят какво представляват русофобите, докъде може да докара човека обладаното от някаква фобия съзнание, затънало в блатото на жалка и налудничава комплексираност. Другото са подробности. Такава подробност е, че всеки русофоб си има име, презиме, фамилия. Втора подробност е, че всеки компютър има своето IP, където съответният русфооб, дори да се крие под псевдоним, е записан с име, презиме и фамилия. трета подробност е, че ФСБ си има съответните картотеки” - Написал адвокат Любомир Чолаков, Фейсбук”

И ТОВА НА ПЪРВА? БРАВОС, ВАМ, ОТ “ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”! ЗАБРАВИЛИ СТЕ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ?!

 

Ако питате защо се занимавам с глупостите на тези ... пръдльовци, и аз имам един въпрос. Собствениците на групата BLOG.BG, DNES.BG, INVESTOR… - другите им собствености вижте в заглавната лента на BLOG.BG, твърдят, че са Лицето на българските виртуални медии. Позволете да попитам: Ако ТОВА Е ЛИЦЕТО на българската електронна журналистика, то КАК ЛИ ИЗГЛЕЖДА ЗАДНИКЪТ Й?




Гласувай:
8



1. slavimirgenchev1953 - Цветът е неописуемо лайняно-червен.
11.01.2017 19:10
Изброил си съвестно част от имената на лайната, които го оцветяват в този характерен цвят. )
За много години, приятелю!
цитирай
2. atil - Имa тaковa нещо. Тa чaк престaрaно ...
12.01.2017 23:22
Имa тaковa нещо. Тa чaк престaрaно било мaй... Чaк днес го рaзбрaх и почти приключвaм учaстието си тук. Остaвa ми еднa последнa публикaция кaто резюме нa товa с което съм се зaнимaвaл в блогa си.
цитирай
3. dobronameren - Отговорът ми на atil
13.01.2017 10:12
се намира в мой коментар към негов постинг - http://atil.blog/history/2017/01/06/zashto-mylchat-agnetata.1501366
цитирай
4. atil - dobronameren, пусни го пак, защото ...
13.01.2017 16:11
dobronameren, пусни го пак, защото не е дошъл до мен. Трета част също не излезе и я деактивирах.
цитирай
5. dobronameren - Ето отново коментара, който пуснах към пости нг на Atil
13.01.2017 17:22
и който модераторите на BLOG са си позволили да цензурират, т.е. да не допуснат:
"Написаното тук ми харесва, макар да имам редица несъгласия по същество.
Преди да ги изложа в коментар – към втората част на този постинг – искам да напиша нещо много по-важно: Стойностните блогъри тук, в чиито постинги има проследяема логика в изложените позиции, които не бъкат от елементарни правописни грешки и няма откровени призиви за насилие (от сексуални анални прониквания до народен съд) са много малко. Тъкмо затова блогъри като Atil не трябва да се отказват да публикуват! И то именно в червено-кафявия просташки сайт BLOG. Сайтът БЛОГ.БГ, колкото и да не им харесва на собствениците и модераторите му, е част от свободната виртуална мрежа на Новия свят. Не е запазена територия на простаци и убийци от комунистическата ера. И тъкмо затова този сайт се посещава и чете от “случайно минаващи от тук”. Те ТРЯБВА да могат да сравняват директно, на едно и също място и веднага, “мислите” на простаците комунисти с мислите на останалите хора. Безсмислено е НИЕ да бягаме, вместо ТЯХ да изгоним. То и така става, независимо от индивидуалните ни решения. Бъдещето принадлежи на такива неотказващи се хора. Аз не искам ти да се отказваш, Атиле-е."
Големи глупаци са тия комунисти в БЛОГ.БГ, нали?!
Понеже познавам нрава им, ще пусна този текст и в постинга на Атил. За където беше предназначен поначало. А дали модераторите ще решат отново да се осерат, нас какво ни интересува.
цитирай
6. yoan2015 - Според един стар милиционерски ...
15.01.2017 16:23
Според един стар милиционерски виц, задникът спада към лицето.
Може и да греша, но си мисля, че ти е убягнал един малък, незначителен детайл. Преди няколко месеца се появи " Дългоочаваният летен постинг" на едно предполагаемо женско същество, наша добра позната и сега " Дългоочакваният коледен" на предполагаемото "мъжко" създание, кой, кой е, ще си остане мистерия.
Напълно разбирам администрацията на Обама.
цитирай
7. dobronameren - А, мистерия.
16.01.2017 10:43
Те са си стари любовници. Имам предвид буквално и двете неща - любовници отдавна и стари вече. Те затова си поддържат и връзките - ако ги прекъснат , освен физическата отдавна умряла, ще им умре и "духовната".
То пък една "душевност" - сами си я дефинират като "небеснокафява", т.е. преведено на тяхната "дългоочаквана" вълна - сране в небесата. Кое е по-голямото чувство, което възбуждат такива у нормалните хора - смях или съжаление?
Комунистическата им принадлежност до гроб е друга история, утежняващо вината им обстоятелство.
цитирай
8. yoan2015 - Е как е възможно, хем да сме люлката ...
16.01.2017 11:56
Е как е възможно, хем да сме люлката на цивилизацията, хем възрастните ни вместо да си дундуркат внуците, да се простеят по сайтовете?
цитирай
9. dobronameren - Е, как
16.01.2017 17:18
Че сме люлка на цивилизацията е предположение. А че червените възрастни простеят по сайтовете е факт. Значи обръщаме внимание на факта, а не на предположението. България не е люлка на цивилизацията. И не комунизма е избрал България, а българите са избрали комунизма. Защо така? Докога? Имам предположение, но ме е срам да го напиша. Имам и надежда - наследниците ни ще са съвсем наясно с цивилизационния избор на Света.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Разбрахме, че комунизмът е много ...
24.01.2017 22:03
Разбрахме, че комунизмът е много лош! Пещерен!
Спасението е в капитализма, на който пречат червените
Но какъв капитализъм?
Да сравним френския, с нашия "капитализъм" по данни към 2000 година
Заплата на доктор на науките у нас -250 долара, наколко пъти над средната
във Франция-стипендия на студент- 350 долара, социална помощ- 450 долара, минимална заплата- 550 долара!?
С годините тази разлика не се съкращава
Както и броят на ровещите в кофите за боклук и така нататък!
Как да искаш такъв пещерен капитализъм?
Е, разбираемо е, няколко на сто, живеещи на гърба им, да милеят за него!
И да поучават " неразбиращите" останали
Има капитализъм и" капитализъм"
От този в кавички-МЕРСИМ!
Видяла жабата ,че подковават вола и тя вдигнала крак- да прави псевдокапитализъм
цитирай
11. dobronameren - Ех, Леоне
25.01.2017 09:13
На крушовски диалект на такива като тебе им викат СКОЙКА. Обида е и се превежда като "мида безгръбначна от реката Скът". Т.е. нещо хлъзгаво и без характер, че и с вкус на тиня. Какво ти е донесъл червеният комунизъм, та толкова години след Десети ноември, все още си спомняш с умиление за него и отказваш така демонстративно да се присъединиш към цивилизационния избор на собствената си страна?
Впрочем коя река минава през завода за акумулаторни кутии в Пазарджик? Това е ирония, много обидна ирония според мен, но си я заслужаваш бзспорно.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Подминавам иронията ти!
25.01.2017 14:39
И определенията ти
Аз се познавам най- добре
А ти ме познаваш, естествено, най малко и, и даже никак!Иначе никога не би лепнал такива определения
Не се прави на ударен!
Хората искат капитализъм, по- добър от комунизма, такъв, какъвто изглежда да е в някои западни страни- Скандинавски, Бенилюск, Германия, Канада!
Не искат мимикрия и да си броят стотинките Огромната, работеща част А далавераджии да управляват и да си живуркат Такива имаше и преди
Комунизмът даром нищо не ми е дал Взел ми е Особено пък наследилите комунистическата олигархия
Но не ме и зачерта,! Да, даже и в акумулаторния завод в Пазарджик съм решавал проблеми Също -в Троян, Асеновград, Добрич, Етрополе, Брацигово, Съединение, Хисаря, Велико Търново... Къде ли не!
Дано разбереш в едностранната си ориентираност или да схванеш нещо
Извинявай, но ти само като папагал повтаряш колко лош е комунизмът и колко е добър капитализмът!?
Давам ти само като пример "добрините" на нашия " капитализъм-разрушена и липсваща икономика-индустрия, селско стопанство , енергетика Внасяме дори ток!? Лук, чесън, домати, пипер, ябълки, боб КоТова да компенсира недостатъчния внос на банани преди ли?
Ровещи в кофите, мизерни заплати и пенсии Избягало младо поколение, обричащо страната
Това ли е моделът на капитализъм?

Пиша това и съжалявам Ти не си човекът, който ще схване какво казвам
А това за безгръбначен е абсолютно изопачение
Аз съм подписвал първа петиция, слагал съм си главата в торбата, във вестника бях и на първо място сред подписалите, това е глупост, абсолютна, което си написал Сигурен съм, че ти никога не си правил подобно нещо Тигър си, но книжен! И срещу кого мислиш, че съм подписвал? Срещу СДС?!
Ако и сега не разбираш, госспод да ти е на помощ!
цитирай
13. dobronameren - Leon-e.
26.01.2017 09:10
всеки човек най-добре се разбира със себе си. Ако положи усилия да разбере защо другите хора (не го) или (го) разбират, както той се разбира - това е още по-добре. Ще подпомогна този процес у теб, казвайки: освен ТВОИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ за вчера и днес, не харесвам КОМПАНИЯТА ТИ днес. Всичките червено-кафяви блогъри се разписват положително, в синхрон с твоите мисли. Защо, Тигре от миналото? Борил си се с тях, когато са били на власт, казваш? Добре, възможно е. Но какво си загубил в тази борба? Като чета постингите ти: твърдиш. че ТОГАВА си живял по-добре, отколкото ДНЕС.
Ето отговорът на въпроса защо ТОГАВАШНИТЕ ти господари те харесват ДНЕС. Погледни големите букви ТОГАВАШНИТЕ и ДНЕС! Разбираш ли какво означава това? - че и тогава, и днес, ТЕ са те харесали за слуга. И Ти си съгласен.
Бъди! Бъди какъвто щеш! Това е Твоят избор. Но не определяй Моя. АЗ НЕ ХАРЕСВАМ ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ. А СЛУГИТЕ ИМ ПРЕЗИРАМ.
Това ти го казвам аз, един книжен тигър според твоето определение. А ти покажи гръбнак, де. Днес - към днешния Оправител на нещата. Който не е ГЕРБ, а другата алтернатива БСП! Както тогава си бил твърд срещу единствената аптернатива БКП! Нали си прав?
Прости за грубите ми думи, но още малко изтърпи. Не си брашно за европейска баница! Не бухваш. Спичаш се. От страх, ако питаш мен. Възможно е и поради гузност.
цитирай
14. dobronameren - Така и не разбрах, Леон-е
09.02.2017 13:28
от страх или от гузност?! - 9.02.2017
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1889317
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930