Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2016 17:05 - Записки по българските въпроси - септември 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1930 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 16.10.2016 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Есен, есен, очакван сезон. Есен, есен, тъга полутон...”

Излизам от “полутоновите” настроения на някои от дамите сънароднички, за да вляза в мъжката среда на българите. Ние, мъжете, сме малко безпардонни, затова простете, ако някъде “пресоля” разговора.

В една такава есенно-септемврийска вечер под асмата са се събрали семействата на Иванчо, Марийка и Петърчови. Пийват леко, замезвайки с “молерите”. Иванчо притичва запъхтяно:

- Тате, тате, бикът на*ба черната крава...

Никой не му обръща внимание. Той обаче упорит:

- Тате, тате, бикът на*ба черната крава...

Тук майка му на Иванчо се намесва тактично - Иване, едва ли това е важно за масата, а и трябва да се изразяваш по-възпитано. Казва се “изненада черната крава”  - натъртвайки на “изненада”.

- Чу ли, сине? Слушай майка си човек като мен да станеш. Айде, бегом... И само ако има нещо ново, ела да ни го кажеш.

След десетина минути Иванчо идва пак. Поглежда майка си, баща си и гордо уверено казва:

- Тате, тате, бикът изненада бялата крава. Пак на*ба черната...

 

В тази връзка да кажа съвсем ясно още веднъж, че точно това предвиждам, мислейки върху събитията, които предстоят да се случат в нашата България през ноември (когато президентските избори ще са отминали), през декември (когато Бокова няма да е Юнеско, а Георгиева ще се е върнала в ЕК), както и през януари догодина, когато ще представя на вашето внимание несбъднатите мечтания за 2016-та на българите с комунистически увредености. Но дотогава има още време. През септември е сравнително спокойно, тъй като ГЕРБ все още не е извадил своята кандидатура за президент и червените ЗРК (зенитно ракетните комплекси) се щурат между Орион и Сириус. Виж през октомври ще е друго – Радев ще е вдигнал самолета, Дончева – арбалета, Орешарски – червените минарета, Сидеров герой. Чуколов и той. Горкият Симеонов... Но, но да не избързвам да сервирам “тортата с черешка” преди Катето Евро да е навършила 60 години.

Така-а-а, както казва Деница Гаджева. Упсс, щЕ ми се - Магдалена Ташева.

Понеже харесвам правилата на споровете в Народното Събрание – изказвания, реплики три, дуплика една, процедури, лични обяснения... И всяка първа сряда от месеца дневният ред се предлага от опозицията. Така че първо давам думата на опозицията. Нищо, че днес е втората сряда от месеца.

Като еманация на опозиционната преценка за септември месец в България, чудесна работа ми върши постингът на Zahariada  Ексклузивно: БОРИСОВ СИ ОТИВА! Паника тресе потъващия кораб ГЕРБ!”. (Споко! Този постинг не е от т.нар. преводи на този блогър. Които продължават да удивляват аудиторията със своите “бисери”. Текстът се чете нормално, тъй като е написан от самия zahariada. Макар че и това не е съвсем вярно. В края стои източник Skandalno.net.) 

Социологическо проучване на изключително авторитетната международна агенция „TNS opinion“, което бе направено преди седмица и цитирано от някои български медии, изправи на нокти Бойко Борисов цялата му кохорта.. TNS opinion е с един от най-високите рейтинги в ЕС и прави изследвания по поръчка на Европейския парламент, ЕК и Световната банка. За пръв път тя извършва допитване в България и резултатите са изненадващи. Първият извод от изследването и цифрите на агенцията е, че българският народ не иска да бъде повече под управлението и по-скоро под диктатурата на ГЕРБ. Над 48 процента от хората са заявили, че искат тотална промяна на политическото статукво и тази промяна я виждат в лицето на нова политическа формация. Данните от следващия въпрос на агенцията пък буквално разбъркват политическото блато у нас. Ако формация на недоволните от сегашното управление бъде оглавена от Слави Трифонов, то той получава почти половината от гласовете на всички избиратели в България. Шоуменът няма партия, но има възможността да подкрепи някоя и това ще бъде изненадата на президентските избори. Почти всеки втори българин няма да отиде до урните заради факта, че президентът Росен Плевнелиев спря референдума на Слави. Ако този референдум бъде поставен на гласуване, до урните ще отидат над 78 процента от избирателите и 64 процента от тях ще гласуват за намаляване броя на депутатите от 240 на 120, за спиране на партийните субсидии и за мажоритарни избори и пряк избор на полицейските шефове по места, категорични са от социологическата агенция. На съкрушителното за ГЕРБ авторитетно социологическо изследване Борисов реагира в типичния си дебелашки стил: „Мен все ме свалят разни социолози, обаче им излизат криви сметките и все управлявам!“ - Нищо подобно, Борисов. Не сметките на социолозите са криви, а изборната ни система и машинациите в нея са такива, че хората ти от ГЕРБ и магаре съумяха да издигнат за президент. Доказаха го последните избори за местна власт, където ГЕРБ спечели почти навсякъде в големите градове, а на места – с тодорживсковки проценти. Сега управляващите са се скрили в миша дупка и само Лилито Павлова плаши хората с винетките, а Борисов се прави на „добрия чичко премиер“, който обещава светло бъдеще и по три пъти на ден се хвали какво е направил лично той за България.По поведението на Борисов си личи, че се страхува, но ако се скрие и той, държавата ще остане на автопилот и на ГЕРБ ще им се наложи да си признаят, че изследването е самата истина, призната от самия Вожд. Борисов има само един полезен ход и той е да се кандидатира за президент. А Цецко да му фалшифицира резултатите. Другият е да се оттегли с достойнство от политическата сцена.

Така възторжено и без всякаква връзка с действителността може да пише само комунистически тъпанар. “Тъпанар”, защото само тъпанари могат да провалят нещо, което беше посадено на почти половината земно кълбо. И никъде не даде плод! Ако цитираните елементарно проверими и оборими лъжи на Zahariada (аз съм ги повдигнал в Bold) не са ви достатъчни за извод, то включете си теле-каналите на Btv, Нова ТВ, BulgariaOnAir, Канал3, СКАТ, ALFA, Евроком..., БНР сутрин на “Хоризонт преди всички”, купете си “Часовете”, “Минутите”, “Сега”, “Днес и утре”, “Трудовете”, хардуерните “монитори” и “телеграфи”, влезте в софтуерните платформи (Да не ги изреждам. Част от тях можете да видите на заглавната лента на любимия BLOG.BG.) Те всички почти единодушно твърдят същите захароидни глупаво неверни неща. И после, след загубата на поредните избори, се чудят защо така. Ами защото електоратът на комунистите бъка от формени неграмотни и простаци. С който те щели “Нов свят” да градят – Ти да видиш, како Пенке, живо пиле да умре. После то да се съвземе и да почне да кълве.

Тази народна поговорка съм избрал за мото на цяла поредица от постинги, пълни с такива глупости. Но те, всички, са нещо като селфи с Великата китайска стена (само че от комунистически глупости, небивалици и мечти). Тя, която се вижда от Космоса, и ... аз пред нея с моите 160 см. Подобен е и замисълът на поредицата “Записки по българските въпроси”. Която е нещо като ежемесечен справочник за текущите събития в България. За последващо сравнение какво са предрекли комунистите и тарикатите и какво се е случило в действителност. Правя го, защото зная, че тези фрагменти-снимки ще останат и за следващите след мен. Все е някаква помощ.

През септември имаше няколко “мега” скандали (“мега” в кавички, защото вместо “да потопят потъващия кораб на ГЕРБ”, шумяха само няколко дни в дебрите и балканите).

1. Българка начело на ООН

На 21 юли Иво Инджoв написа: “Спекулира се, че комунистическият произход би могъл да бъде в тежест за Бокова,” (Ама, естествено! Да не би СЪЩИЯТ комунистически произход – баща физически убиец, да тежи на Красимир Премянов или на Татяна Буруджиева, например?! Пък и аз отдавна питам, ама всички, вкл. Ангелина Пискова например, мълчат от къде е фамилията Инджов на червения социолог Иво Инджов. Поне да внесат някакво опровержение...)

На 31 юли ЕДНОВРЕМЕННО блогърите, работещи във в.“Дума” – 1997 и Chara, написаха за Евгений Михайлов “Жалък си, Михайлов!” (Също така много естествено. По-неестествено би бил въпросът, за някои!, защо събеседниците на Думарите, например Людмил Георгиев, Нако Стефанов, Чавдар Борачев... като дадат интервюта при тях, бягат да се изкажат в телевизия ALFA. Мен ли питате? – Ами защото комунисти и фашисти са братя по душевност и методи. Справка – Сталин и Хитлер, Freeoldmen и Fascindoo...)

  В началото на септември стана ясно, че комунистическия произход на Бокова явно ще попречи на САЩ и Великобритания да й позволят да стане генсек на ООН. На 12 септември Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Путин и след 48 часа българското правителство оттегли подкрепата си от Бокова, за да я даде на Кристалина Георгиева

На 30 септември тов. Путин постъпи като истински съветски подлец. Русия се опита дори да спре изслушването на Георгиева пред Общото Събрание на ООН, но понеже на това ниво няма вето, не успя. А нашите комунисти се насраха от радост: “Никой не бе унижавал България дотам” – имаха предвид смяната на българската номинация. (Забравяйки, съвсем естествено за комунисти !!!, че цели 45 години ЗАРАДИ ТЯХ България беше извън Европа и Света. А за годините 1989-2006, 2007-2016, оставям на вас да преценявате.)

Тази оценка е БЪЛГАРСКИ ВЪПРОС, който е по-голям от самата България!

2. Мигрантският поток през България 

Ужасно е трудно да се спори с тарикати и подлеци по въпроси, които принципно не могат да се докажат по безапелационен начин – напр. Коя е причината за миграционните процеси в последните 20-тина месеца. Тук този въпрос и аз ще пропусна. Но ще обърна вниманието ви на ПОДЛОСТТА КОМУНИСТИЧЕСКА да се лъже безогледно.

Един коментатор от опозицията каза, има го цитиран в поне 3 постинга от “съветски блогъри”, че в България “всеки ден нахлуват по 600 бежанци”. За какви простаци е тази информация? 600 души х 300 дни дават 180 хиляди броя годишно. Истината е друга: от началото на миграционния поток България е разкрила 6 общежития за по 1000 души всяко и те още не преливат от обитатели. А само 375 от тези 6000 души са получили статут за бежанец!  

Преди седмица чух (Нова TV, сутрешния блок), че правителството на Бойко Борисов е приело постановление за заделяне на 10% от държавния бюджет за нуждите на бежанците. Всъщност верен е само Процентът – 10. и той се отнася за бЮджета за бежанците. Правите ли разлика между държавен бюджет за 2017, който е към 25 милиарда лева, и бюджет за бежанците за 2017, който е към 100 милиона лева?! Ако не правите тази разлика, вие сте за групата на съветските българи и МЯСТОТО ВИ НЕ Е  в демократична България!  

Онзи ден гледам интервю (по bTV), с Петър Низамов-Перата, самосиндикалния ловец на мигранти, дето употребява свински опашчици за връзването им. Интервюто бе в центъра на София, пред бившата Централна Баня, на 100 метра от бившия ЦУМ. Поводът – организиране на доброволни отряди от патриоти, които да прочистят столицата от “тези бандити”. Времето? – ами по това същото време срещу Петър Низамов-Перата тече съдебно дело за “свинските опашчици” В БУРГАСКИЯ СЪД и той е с мярка по него “домашен арест”!? В Бургас, естествено! 

Кого да попитам: Главният прокурор Сотир Цацаров “демократична цаца” ли е или “ДПС-акула”? Само не ме пращайте при правителството. Прокуратурата и Съдът са независими от него. Написах “ДПС-акула” и се сетих за една друга ДПС-акула.

3. Къде е депутатът Делян Пеевски

Препоръчвам (Ще кажете голяма работа, ама наистина е голяма – това дето пиша сега, ОСТАВА за следващите след нас и НЕ МОЖЕ да бъде опровергано. Защото е документирано на лента.) на Мария Цънцарова и на Антон Хекимян това да питат – защо държавата плаща депутатска заплата на официално избран депутат (комуто никой не е виждал очите половин година почти, може и да е гръмнат, нали?) вместо да наблягат, че ГЕРБ разпуснал НС през м.октомври. Препоръчвам на същите Цънцарови и Цолови (Нова ТВ) да кажат КОЛКО Е ТЯХНАТА ЗАПЛАТА, сравнена естествено с депутатската.

Ще кажете: “Ама те работят в частна медия и това не е твоя работа!” Бре! Той и Бареков работеше в частна медия, но това струваше фалита на КТБ и 3,5 милиарда лева от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. “Не ме гледай, тъпо, българино!” – кавичките са защото това е автентичен цитат от Жорж Ганчев. Което естествено, ме подсеща за:

4. Кандидат-президентите 2016 година

Няма да давам сведения (от Гугъл естествено!), за биографиите им, за да не ме обвините в пристрастие, дребнавост, злонамереност и други такива О.Т. Ще ви обърна само вниманието на странни връзки. И то само на “високо ниво” – няма да се занимавам с разните Пищови, Шишарки, Шаманки, Финансисти, гласове народни, Велики Жоржети и т.н.

- Татяна Дончева, прекарала ВСИЧКИ демократични 27 години в БСП, без последните 2 без малко, а “поправката Ванко-1” помните ли?, се съюзява с Минчо Спасов, виден царист!  (Ама какво става, монархисти? Нали твърдите, че монархисти и комунисти можели да се смесят толкова, коклото водата и олиото? Дончева ли стана “олио” или вие “вода”, и  откога?)

- Георги Първанов, допреди 15 години шеф на БСП и от 2 години без малко – като Татяна Дончева, днес играе “контра” на другарите си. Добре поне, че неговото вице не е “от гъз мъкнато” като вицето на Дончева.

- Огнян Герджиков, царският председател на НС, аха-аха да стане кандидат-президент на БСП?! Самият цар Симеон Кобургготски нарече оттеглената подкрапа на правителството за Ирина Бокова “световен РЕЗИЛ за България”?! А вярно ли е, че Тодор Живков е чичо на Симеон?!

- Изключително странна е “патриотичната” коалиция между Кр.Каракачанов (агент “Иван”), Явор Нотев (ПП Атака) и Валери Симеонов (НФСБ). Странна, ако продължавате да си мислите, че патриотите националсоциалисти на Хитлер, нямат общи интереси в началото с комунистите на Сталин.

- Реформаторите на Радан Кънев (ДСБ), Миглена Кунева (НДСВ), Божидар Лукарски (ОДС), ? от БЗНС, ? от ДПС. ? Народен Съюз твърдят, че ще реформират България в “синьо” (което изобщо не личи от заглавието им), но предлагат кандидат- президент от ГЕРБ на когото са официална опозиция, защото не бил “син”?!

- … Две и две е три, щом Партията нареди, нали

5. АЕЦ “БЕЛЕНЕ” – Ох, недей...

6. Путин и Ердоган или “напразните усилия на любовта”

Само международния ефект на тези “взаимоотношения”. Без използването им за вътрешна българска употреба. И понеже бързам, само един цитат от “братя Тургенчеви”: “Американците отидоха на Луната и се готвят да стъпят на Марс, а руснаците още се борят да стигнат Босфора.”

7. Украйна

В края на август Украйна отпразнува 25-та годишнина от обявяване на своята незавимост от Съветска Русия. А Natashav (Име:nata shav, Възраст:49, Пол:жена, Град:София, Професия:здравна, Интереси:литература,здраве,музика,романтика...)

и далеко не само тя, написа: “02.09 19:05 - Донецка Народна Република откри представителство в Чехия/СОРОС-САДИСТИ-СОДОМИСТИ ДА ДУНДУРКАТ КОСОВО И ДА СИ ТРАЯТ КАТ МОНИКА ЗА ФЕЛАЦИОТО С Б.КЛИНТЪН НА ХИЛЪРИ”

(“Фелацио”! Това работила, това виждала в работата си shav-ливата и това написала. Какво друго да кажа?)

По-дребните скандали в Републиката през м. Септември на 2016 година:

- Днес непрекъснато се подсещам за нещо ново, произтичащо от написаното вече старо. На 11 септември се навършиха 15 години от рухването на кулите-близнаци в Ню Йорк. Една друга блогърка – доказано твърде повече шавлива от natashav, става дума за 70-годишната Mileidi46, написа: “В АМЕРИКА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО. ТРИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ ДУШИ ЧАКАТ ВЪЗМЕЗДИЕ ОТ ОНЯ СВЯТ...15 ГОДИНИ!!! КОЙ Е ,,ТЕРОРИСТА" ШОКИРАЩИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Вижте: Сега друго се потвърждава. Доказателствата са поразителни. Слушайте: Защото тази вече е готова...скоро ще стисне босилека и Кадафи ще я посрещне достойно на оня свят.. а друг кандидат нямат подготвен.!!Следващият ход  ще бъде военно положение и задържане на Обамчо на власт..Вижте я как се свлича Хилърито...на улицата-също като двете кули...Конспирация а?Ама чия? Изводите...са за вас...има възмездие..за всички и всичко..”

(Е, що баш ти ма, лельо, си се захванала с тази работа? Ама и аз... Хем знам, че тоалетните у ваше село са унисекс и гащите са ви общи, и пак питам. Я. какви големи букви. Като на оня chavdar от Перник.)

- Царските конюшни, продадени за жълти стотинки

Оказа се, че са били продадени още в 2005-та от Росен Владимиров, областен управител на София от името на Симеон Кобургготски и от квотата на ДПС. Който днес бил емигрирал в Швейцария. А продажбата, която извършил днешният областен управител на София – от квотата на РБ (ДСБ), е повторна. После съдът спря продажбата на “царските конюшни”, премиерът уволни областния от ДСБ, а Корнелия Нинова забрави за този скандал, като дори не благодари на правителството на ГЕРБ за бързата реакция и възстановената справедливост.

- Изгорелите тютюневи складове в Пловдив, бог да ги прости. За три дни беше обвинен някакъв клошар, бе уволнен главният архитект на Пловдив, но пък стана ясно че някакъв подпъхнат “италианец” бил купил цялото каре складове по времето на Симеон Кобургготски. Ах, този цар, ах, тези комунисти – Колкото повече мърдат, толкова повече им влиза.

Прави ми огромно впечатление, че напоследък – в последната една година, Бойко Борисов набра и набира все повече смелост да разръчка ком-соц-царските обори. Прави го успешно, така успешно, че дори Цацаров изгуби своята демонстративна “принципност” и се скри – навсякъде праща своята говорителка Румяна Арнаудова. Както Доган използва Мустафа Карадаята за “избърсване”! Но това е една друга тема. Която ме интересува толкова много, че със сигурност ще й обърна подобаващото й се внимание.

- Само да допълня. Токущо чух Борисов да каже, че мисли за преформатиране на правителството, т.е. за изхвърляне на министрите, зам.министрите, областните и шефовете на правителствените агенции, които са от РБ. И от ПФ!  Приветствам едно такова решение. И никак не ме е страх, че ГЕРБ щял да изгуби властта по този начин. Че кой ще я поеме бе, батьовите? Орешарски ли? Каракачански ли? Или дай боже, самата Нинова? Нищо повече от една допълнително загубена отечествена година. Справка 2013-та. Но какво да се прави. Да изтребим комунистите ли? Не може. Те са убийците, ние не сме. Затова, Борисов, като много се обаждат в час, дай им тебешира да решат задачата и после им тури цафарата. Пък нека да чакат после Вулкана Йелоустоун да изригне или да се надяват, че Путин ще събере пари да живне. Както имах честта вчера да напиша на krimbelosvet, че е крайно време да проумее – Светът не се развива според неговите мечтания! Светът не се развива според нашите представи за него.

- Фондът за лечение на деца с увреждания ... Протестите на майки с болни деца ... боевете срещу спешните лекари ... явните парични далавери в частните болници ... “унижението” пръстов отпечатък ...

- Демографската криза – “О, ужас, свършваме се!” и затова дайте, какво? - Да затворим границите и да стреляме срещу всички, що бягат на Запад ли? Ами онези дето бягат на Изток също ли да разстрелваме на граничната бразда. (Приемам възражения, че такива “източни бегълци” няма. Обаче нали знаете какво ще попитам: Защо няма?) 

- ...    

 

Накрая да поставя още две теми от изключително българско значение.

- Демокрацията е ВЪЗПИТАНИЕ на чувствата, за разлика от Комунизма, който е НАЛАГАНЕ на чувствата. Така че очакването на някои българи за няколко години ние, българите, “да заживеем щастливо”, е неоправдано. При това напълно пренебрегвам напразните комунистически усилия на противопоставяне, които ви представям всеки месец. Ето защо възражения от типа “надявах се, исках много, но не стана” за мен са вид демагогия. Или простотия. Извинявам се за остротата на изказа, но както е казал Шекспир, “опасни болести се тъй лекуват, с опасни средства или никак”.

- Уважавам наистина високите стремежи, но не и изхвърлянията от типа “отивам да скоча 5 метра на височина”. България е малка страна, българите сме 15-тина милиона, преко сили, по целия свят. Как си представяте да влияем така на Света, щото той да ни послуша при избора си? Ясно е – за мен – че трябва да направим ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ИЗБОР на посока на развитие. Те, посоките, са само две: Западна и Източна. Ако искате добавете още две – по-западна и по-източна. Но не мисля, че нещата се променят коренно. И не ми излизайте с номера, че “Довчера нашият голям брат бе СССР, а днес – САЩ. Еднакво е!” НЕ Е ЕДНАКВО! СССР е губещата световна страна! Защо ли? – Буквално вчера чух една мисъл на Шимон Перес, казана в някакъв негов разговор с Леонид Брежнев; “Вие (СССР – бел моя) няма да ни победите никога. Защото нашите хора са щастливи, а вашите хора са нещастни”.

Какво да добавя...  А какво можете да добавите вие?




Гласувай:
4



1. dobronameren - Получих запитване ли, упрек ли, че
14.10.2016 20:57
не съм отразил газенето на европейското знаме от страна на комунисти на събора на "Движение русофили" край язовир "Копринка". Отговарям защо - Не исках да се ожесточавам в края на постинга. Вече го бях направил в началото, когато коментирах лъжите на Zahariada. И вероятно сбърках спрямо истината.
Използвам повода, за да се "поправя" още веднъж. Не отразих и протеста на ПГ на БСП в Парламента в началото на октомври. Тогава социалистите разпънаха голямо знаме на което с бели букви на черен фон пишеше "Те поГЕРБаха България". Знамето поразително напомняше на знамето на Ислямска държава ИДИЛ! Защо ли...
А знаете ли кой държеше от едната страна това идилско знаме в българския Парламент? - Таско Ерменков, един от кандидат-президента на БСП преди Р.Радев. А знаете ли какво е работил Таско Ерменков като млад по Живково време? Бил е оперативен работник в ДС. Което значи, че е вербувал, ръководил и отговарял пряко за действията на поне десетина агенти на комунистическата ДС! Питате днес защо точно Таско от името на новата БСП-Нинова държи идилското знаме... Не питайте. Помнете!
цитирай
2. yoan2015 - Аз ще добавя, ти си задаваш въпроса ...
14.10.2016 21:03
Аз ще добавя, ти си задаваш въпроса защо няма бегълци за на изток, аз пък напоследък виждайки как някой от освирепелите се засяга, ако се каже нещо лошо за любимата им Русия, се питам, защо са се нарекли почти всички със звучни англосаксонски имена, при положение, че има много такива руски. Например - Чибурашка, Мурзилка, крокодилът Гена, пощальонът Печкин и други и други. Предполагам, че няма да мога да си отговоря или да ми се отговори. Странни неща.
Доле США.
цитирай
3. ganini - Зашеметяващо
15.10.2016 19:56
Много точно и добре казано!
цитирай
4. dobronameren - Наистина чудесно наблюдение
15.10.2016 20:27
Защо не се наричат с руски имена тези съветски българи, а се захласват по "гнили западни". Може би никовете им в досиетата и във ведомостите на КГБ/ДС са руски?!
цитирай
5. yoan2015 - Като на бай Рустам???
15.10.2016 22:18
dobronameren написа:
Защо не се наричат с руски имена тези съветски българи, а се захласват по "гнили западни". Може би никовете им в досиетата и във ведомостите на КГБ/ДС са руски?!

цитирай
6. dobronameren - и/или
16.10.2016 06:38
Шъъъс...Такович и Калашников (Ш+К)
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Това се нарича "грешка по Фройд" -
16.10.2016 18:19
никовете им евпопейско-хамирикански, а пък обичат Раша. Винаги нещо ги издава - такава е природата на бездарието.
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - Ето и онази руска сввиня от Донецк -
17.10.2016 19:47
прякорът й бил Моторола.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1884389
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930