Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2016 15:38 - ООСЕ - Основни типове и представители в БЛОГ.БГ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4172 Коментари: 14 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

*ООСЕ – Организация на Освирепелите Срещу Европа

Характеристиката освирепели, отнесена към “съветските блогъри” в БЛОГ.БГ, е повече от точна. Но защо СРЕЩУ ЕВРОПА? Защо не са освирепели срещу Русия, Китай, Северна Корея и другите “острови на свободата”? Сигурно има НЕЩО, което толкова много ги вбесява в демократична Европа, че тези комунистически блогъри забравят всякакво човешко приличие и се превръщат в крайна сметка безотказно в потенциални убийци на животи и съдби.

Аз токущо отговорих на въпроса какво е това “нещо”.  В съвременния свят съществуват само две форми на обществено управление – Диктатура и Демокрация. На Запад Европа и още по на запад САЩ са демократични страни, а на Изток управляват комунистическите диктатори Путин, Китаеца, Ким Ун и разните ислямски Башарци. Казват, че парите движат Света – да, така е. Но при Демокрацията парите се трупат вследствие на освободената конкуренция между всички участници, всеки от които е индивидуалност. Така тези пари са ЛИЧНО ГАРАНТИРАНИ. А Комунизмът (оставям настрана ислямската диктатура) е финансова пирамида, “Популярна каса”. Всички труженици дават отработените си пари на един човек-Партия, който им ги връща, разпределяйки ги “според потребностите”. Докато му писне на този “човек” и накрая се омъгли с всичкото събрано. Т.е. на Комунизма парите са ОБЩЕСТВЕНО ОТКРАДНАТИ. Затова Демокрацията е естественото състояние на Света, а Комунизмът непрекъснато се пръква тук и там и за няколко десетки години умира. Къде сме Ние? Избирате Вие. Всекидневно, ежечасно.

За да съществува една “популярна каса”, парите в нея трябва да постъпват регулярно. Иначе се свършват, нали всеки вложител иска лихва върху вложеното, Откъде тези свежи пари? Естествено само от разширяването на пирамидата с включване на нови участници в нея. Но това си е жива “телефонна измама” – с поръчители и посредници от едната страна и от другата сттрана с вярващи им хора, които им дават всичките си отработени лично пари. Без да се замислят. Или помамени от “високата лихва” в началото. Ето че токущо маркирах основните типове хора в една комунистическа диктатура: ИЗМАМНИЦИ, НАИВНИЦИ и ТАРИКАТИ.

Да видим кои “съветски блогъри” в Блог.бг към коя “бригада” влизат (http://dobronameren.blog.bg/history/2016/04/17/oose-brigadi-shetat-iz-forumite.1445375). Поводът е конкретен (няма как да бъде другояче предвид ограниченото място в един постинг) – предизборното състезание между кандидатите за президент на предстоящите избори през ноември 2016.

Чуйте ПАК автентичните гласове на съветските българи в БЛОГ.БГ: (пак, защото това е 3000-ната такава страница, която пиша в блога си; пак, защото и предишният на този постинг - http://dobronameren.blog.bg/history/2016/10/04/haide-pak-otnovo-za-koi-li-pyt.1480415, е по тази тема.)

Когато свършите да четете този постинг, прочетете  и някои други постинги на цитираните тук съветски българи. Вижте информацията която са дали за себе си в профилите си, за да се убедите сами, че всички те – правоверни и тарикати, в края на краищата харесват Русия на Путин и мразят демократична Европа и САЩ. Без никакво изключение, дори да се рекламират, че са в “реформаторския блок”.

И запомнете изводите си! Много е важно!

Рravoisvoboda е написал:

- на 2 октомври в 15:23 (Само 3 часа след обявяването на ГЕРБ-ерската кандидатура! И си представете колко още комунистически съображения щеше да излее, ако Цачева беше обявена за кандидат 2-3 месеца по-рано!) – “За президент нека си гласуват пробитите партийни централи, народът като един юмрук трябва да гласува за Референдума!!! Така аз мисля - вие...не знам. Ако искате още по-жестоко робство - те ви го. Наченките се виждат с невъоръжено око...”

- на 6 октомври в 10:46 – “ПИШМАН-НАЦИОНАЛИСТИТЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ.

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГОНЯТ МЮСЮЛМАНИТЕ-РАДИКАЛИ, ДЖИХАДИСТИ И ДРУГИТЕ ПРАВОВЕРНИ ГЛАВОРЕЗИ Пуснете прасетата в Странджа покрай проблемната бразда и те ще пъдят мюсюлманите, а ще пропускат само бежанците християни.

(Сравнително безобидно, нали? Като за посредник средно ниво в телефонна измама: Да бойкотираме изборите – вероятно, защото ще ги спечели ГЕРБ и да подкрепим нашичкият Слави, който иска да закрие Парламента и партиите. За да се върнем във времената на член Първи, когато НС се събираше на еднодневни сесии два пъти годишно, за да гласува утвърдените вече от Полит Бюро на ЦК на БКП закони. А вторият му съвет: “да трепем мюсюлманите и другите правоверни главорези”, е основната характеристика на Комунизма – “който не е с нас, е против нас”. И същевременно най-голямото възможно отрицание на Толерантностт, която е основен принцип на Демокрацията.

Обърнете внимание, че този блогър се е нарекъл “Право и свобода”? Чие право, чия свобода защитава? Наглец! Чист. Комунист!)

Оtvratitelno :

- на 2 октомври 2016 в 15:12 твърди, че вицепрезидентът на ГЕРБ Пламен Манушев е циганин, защото “Мануш е име на циганите в Зап.Европа”. Това, хайде иди-дойди. Но следващото “отвратително” е лъжа, по-голяма от тази за вечността на Комунизма - “За близо 10 години тандемът Борисов-Цветанов не успя /или не пожела/ да подготви втора и трети тим, от който да набира и налага на аудиторията нови имена за ръководни постове. Извън кметската общност, ГЕРБ няма кадри с потенциал за ръководни позиции?! Звучи нереално. От 80000 души все можеха да се намерят двама за президентското състезание. Така че няма никакво логично обяснение за какво й е на партията такава членска маса, след като не я ползва като банка кадри? А накрая едва навиха Цецка Цачева. В същото време сред членската им маса има инженери, лекари, юристи - успели хора, с имидж. Но кой да ги търси, като е по-лесно е да ползваш това, което ти е на една ръка разстояние!

- Защо така лъжеш, ма лельо? Дали защото (например на 3.09) си написала “СКАНДАЛ. САЩ И БЪЛГАРИЯ ИМАТ (?) КОМПЮТЕР-ПРОГРАМИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ИЗБОРИ, ДОРИ КОГАТО ПОРЪЧИТЕЛ ИЗОСТАВА С 30 ПРОЦЕНТА ОТ ОПОНЕНТ.”

(Същият наглец като “правата” – как е наглец в женски род? – Комунистка, нали.)

elinora :

Същата отвратителница. Даже по-голяма, защото директно е написала (2.10.15:10) – “Те гербавите и за магаре ще гласуват, стига Бащицата им да го посочи. в случая е магарица, при това пияна. грозна работа, откъдето и да я погледнеш.

(Да ви обърна внимание, че въпросната Elinor Elinor, не е посочила професията си, но нарича учителите “колеги”. По какво ли преподава след като не знае, че след точка следва задължително голяма буква?! И не беше ли редно онзи ден (6.10), когато Борисов обяви 10% увеличение на учителските заплати от януари догодина, да се извини на “колегите” си, когато на 20 юни написа: “Гневна съм! Не заради събора на Куневица и обещаните мизерни пари за увеличението на учителските заплати. Не заради опровержението на Бащицата днес. Не даже и на министър Горанов и финансовото министерство, което винаги е безфинансово. Гневна съм на колегите учители, които пак се оставиха да бъдат излъгани, унижени и смачкани за пореден път. Гневна съм на колегите-делегати, които се спукаха да постват захилени снимки и да коментират приповдигнато безсмисленото упражнение със събора, със седянката, с поредния панаир и цирк на управляващите срещу гилдията ни. Колеги учители, срам ме е от вас! Срам ме е, че нямате мнение, че нямате сила и воля за промяна. Срам ме е, че съм една от вас, а така не ми се иска да бъда. Какъв пример давате на нещастните си ученици...”

Горките НЕЙНИ ученици. Фрашкано е с откровени комунистки и комунисти в нашето образование. Не само в средното. И във висшето също. Само че колкото са нагли, толкова са и прости. Ученицитв им, като избягат от лапите им, всичките отиват НА ЗАПАД! Не на Изток! Що така ма, учителке?)

Shambala пише на горната Elinora: “След като брадата жена спечели евровизия, защо мустаката да не може да спечели президентски избори?!”

(Защо тази, предполага се немустаката, обезкосмена жена се изказва така за Ц.Цачева? Ами, защото (на 15.01.2016) пише: "Ако всички хора, които се подкрепят се съешаваха, най-вероятно щеше да е настъпил комунизъм". E, аз съм ЗА съешаването между хората, които се подкрепят. Ето за това съм комунистка.”)

Едни други комунистки - ама не прислужнички в “партийния Дом” като горните три, а със собствени кабинети там – имам предвид Chara и 1997, напр. - си мълчат. Нямат мнение по този въпрос. Тарикатки, нали. Чакат да видят какво ще се случи след изборите – Миков Корнелия ли ще отвей или обратното. Нрави! Комунистически!)

Да оставим засега заявилите се като комунистки и да се отидем при “реформаторите”. Защо са кавичките, питате? Е, хайде пак отново за кой ли път. ГЕРБ означава Граждани за ЕВРОПЕЙСКО Развитие на България. Ясно е, нали. Както е ясно и Българска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Партия. Докато тия от реформаторския блок какво ще реформират? – Комунистите ли ще перестройват или гербаджиите, ЕС ли ще внедрят у нас на мястото на Путинова Русия или обратното... Да ви припомня откровените думи на един от техните, които според мен показват ЦЕЛТА на всичките “реформатори” – “Край! Във властта сме вече!”, Каза ги бившият вече образователен м-р Тодор Танев. Убеден съм, че ... “прости му Господи, той без да иска”.

Следват няколко реформаторски блогъри в БЛОГ.БГ. Някои са “‘таневчета”, други – тарикати. а има ли едни подпъхнати от Компетентната клакьори, за да викат “тука има, тука нема”. Аз няма да ги класифицирам. Направете това сами:    

Idealist (според профила си “Alex Alex, мъж на 58 години”. Толкоз. Иди проверявай дали не е жена от Лесидрен) 

- на 3.10. оцени кандидатурата на ГЕРБ за Ц.Цачева така: ““Не знам колко от вас са гледали в неделя директното предаване от номинирането на Ц. Цачева. Аз си го причиних, признавам. И не беше напразно. Това беше едно важно слово, предназначено явно да надъха и нахъси електората на ГЕРБ. Словото на Борисов беше един опит за помпане на мускули, пълен с много лъжи и поредната доза самолюбие. То издаваше страх от основния опонент ген. Радев. И сякаш искаше да оправдае предварително загубата: „Аз нали ви казах при номинациите още – президентството не ми е важно сега!“

Знаете ли какъв диалог се заформя под този постинг? Един друг “реформатор” – за МТ46 говоря, който според собствените му думи в началото на прехода бил от СДС, но така се разочаровал в последствие, че напуснал и сега е... – му пише:

mt46 “Не знам дали това е поредната подигравка с българския народ, или ГЕРБ и БСП имат договорка президентът да е от БСП, след което да има предсрочни парламентарни избори...” А idealist-ът му отговаря:По-скоро Бойко е прежалил Цецка, за да подкрепи Калфин на втори тур. Ако той стигне до него, де”

Такива, ако си спомняте, щяха за няколко дни “да стигнат от Донецк до Киев” – това миналата 2015, в 2013-та щяха “да влязат в Брюксел с танкове, ако се наложи”, щяха ... да си вържат гащите, ако имаха пари за колан - аз. Днес уверяват, че “ГЕРБ няма да стигне до втори тур”. Какво да коментирам още.  

- Освен може би да добавя отвратителната им тарикатщина, като ги попитат направо как я мислят като говорят и пишат разните си мисли. Например – На 5.10., когато в ЦИК на ген Радев (БСПЛБ) се падна №13, idealist-а ни посъветва: “Гледайте този филм (“Любимец 13”), ако все още не сте. Препоръчвам ви да го видите и на 6 ноември, в деня на изборите - няма да сбъркаме.”

Позволих си в коментар да му обърна внимание на подписалия се, че dobronameren: Каква ти е тезата, идеалисте? В "Любимец 13" играеха ДВАМА БРАТЯ БЛИЗНАЦИ, единият добър в професията си, другият - откровен тарикат. Ако правиш паралел с номера на бюлетината на БСП в изборите на 6 ноември, РЕДНО Е да посочиш в кой от братята виждаш профила на ген.Румен Радев - добрия или тариката. Иначе язък за твоя профил.” На което idealist-a “си обърна гърба” ето така: “Но това е просто един шеговит постинг и няма за цел да анализира героите на филма и техните качества и да ги сравнява с ген. Радев. Прекалено различни са времената, в които живеят. А и целите, които си поставят.

Какво ще кажете, а? И тия щели България да градят, Света да оправят... На всичкото отгоре са и страхливци!

А какво ще кажете за Bosia?

- На 4.10. написал “Nalazi ni Cecka”: “Хайде честито! На 02.10.16 г. ДОПГ (държавната организирана престъпна група) си назначи нова надуваема кукла да се прави на президент – партийната секретарка от Плевен, другарката Цецка. Напълно логично, след женствената, нежна и леко напушена ирландска пастирка Плевнелиев, сега в Новогодишните поздравления през следващите няколко години ще ни стряска строгата господарка Цачева. Ако досега се срамувахме заради изцепките на неадекватния Росен Плевнелиев, то оттук нататък ще ревем, бичувани от твърдата, но за сметка на това несправедлива десница на мъжкараната Цецка. Боже! Дай й достатъчно крем за бръснене! Боже! Дано никога не й свършва крема за бръснене!

Отбелязвам, че този “реформатор тоже” също е страхливец от класа  - в горния си постинг не говори Той, а цитира някой си Ивайло Зартов. Още един луд като него, но поне си е рязал пръста геройски в знак на протест (https://www.24chasa.bg/Article/1873424, а не е мятал само домати (“вместо да ги отглежда” – И.С.Тургенчев) като Босия - По 41-то и по 43-то Народно събрание. А по 42-то – не! Защо?

Защо ли? Отговорът го дават следните коментирали под “босия” постинг:

Kushel: “Отлично есе на Зартов.”

Shveik5: “Майка на нацията е еманацията на глупостта на тиквата. По-реално щеше да е - бабата на нацията, по й отива, а и децата нямаше да се плашат толкова, щото са свикнали да имат по няколко баби, докато майката е само една.”

Asthfghi:– “Тоя път си напълно точен. Интересно, петте години на руля на Майката на Народа как ще й ги брои НОИ - като трудов стаж или като майчински? Сега поне като псуваме майката на държавата, ще знаем конкретно към кого е адресирана благословията ни...”

Какво ще кажете, а? И тия луди злобари щели България да градят, Света да оправят...

А какво ще кажете за плевенския Доцент - fascindoo

- 3.10. – “Плевенският травестит ще бъде Майка на нацията”

Този “доцент от Плевен” е ... е в трети клас. Да му мислят студентите му и студентките му. Както и младата г-жа Меркел. Много й е мераклия. А Бойко да не се страхува – този изобщо не хапе, само си лае. Чуйте:

- пак 3.10, само че 5 часа без 10 минути по-късно: “Премиерът Бойко Борисов се закани днес, че ще си хвърли оставката, ако ГЕРБ със своята кандидатка Цецка Цачева не спечели президентските избори на първи тур на 6 ноември 2016-та г. Явно това ще стане на 7 ноември, в ноща след изборите, и то в чест на 99 годишнината от Великата Октомврийска Социалистическа Революция в царска Русия.”

(Този паралел между датата 6 ноември и 7-ми ноември ми припомня едно подобно “ювелирно“ изказване на Георги Марков, академика, че уличката между сградите на НС и БАН, която комунистите са нарекли навремето си “7 ноември”, не била кръстена на Деня на ВОСР, а на битката при Сливница?! Наглеци! Безподобни. Комунисти.)

Споменавайки Георги Марков Академика, някак естествено преминавам към блогърите с цвета на разрязана диня през август.

В началото първосигналните завалийки:

- Zaw12929, 6.10.2016 – “Доналд Тръмп в САЩ и Марин льо Пен във Франция могат да спечелят предстоящите президентски избори в страните си. Само преди година да се предскаже победа за който и да е от двамата би било сметнато за абсурд. Днес трябва да приемем, че такъв сценарий е съвсем възможен. Тектоничните плочи на западния свят започнаха да се раздвижват и много хора бавно осъзнават потенциалните последствия.

(Доле США! Горе Йелоустон!)

- Andrei, 2.10.2016 – “По-смрадлив кандидат за Президент от дебелият и смрадлив задник Ц.Цачева,надали ГЕРБ можеше да намери!!!”

(Цъ-цъ-цъ... Андрей пак побесня. Виж http://dobronameren.blog.bg/history/2014/08/07/cy-cy-cy-i-andrei-pobesnia.1287372)

- Mlado, 3.10.2016 - БОРИСОВ НАТРАПИ МОДЕЛ ТОТАЛИТАРНА ДЕМОКРАЦИЯ. БОРИСОВ ПАК НАЗНАЧИ ПРЕЗИДЕНТ. ПРЕДИШНИЯТ РОСКО, СЕГА ЦЕЦКА. НА КРАЯ САМ ЩЕ СЕ НАЗНАЧИ. БРАВО НА БОРИСОВ, МОЖЕ И ГО ПРАВИ. ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ТОЙ.”

(Ех, младо, младо... Може – прави го, както си написал сам. Завиждаш ли, що ли? Ти и твоите хора защо не го правите? Защото НЕ МОЖЕТЕ.)

Коментар отдолу на шефа на Завалиите Zaw12929: “ТАКА Е, БСП СЕГА ТРЯБВА ДА ОБЕДИНИ ВСИЧКИ В БОРБАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ-защото: "Когато страната изчезва пред очите ти, къде да си, ако не в БСП? Или си в партия- коалиция с БСП.

Моя коментар: Обърнете внимание на думите завалийски: "Когато страната изчезва пред очите ти, къде да си, ако не в БСП? Или си в партия- коалиция с БСП.

- Saankii, 3.10.2016 – “маамата“!!!??? или ..... Да го web@...

(Saankii съм я турил при мъжете, въпреки че според профила си е жена, по две причини. Първата: тя страда от множествена склероза – имам предвид многото й профили в блога и втората: голяма им е мераклийка на мъжете.)

И от многопрофилната Saanki някак естествено към “лейтенантите” в БЛОГ.БГ:

- Kushel, 3.10.2016: “Световен резил. Вместо нежна и мила, Огньо ни пробута "мащеха" годзила. Честно ви казвам...не зная дали хладнокръвно бих срещнал нощем тоя таласъм - кандидат президент...”

- Koshava, 3.10.2016: “Една бедна българка за Цецка Цачева-Аре честито народе... Искам да споделя нещо с вас. Работя в ресторант в центъра и сама си гледам двете деца. Вчера в 18 чеса в ресторанта ни се вдигна лека шумотевица. Цецка Цачева идва на вечеря. Ок, идва, НСО проверява обекта, влизат в кухнята..

Следва покъртителен разказ на една жена, представила се само с името си – Елена Иванова, как Цецка Цачева изяла на вечеря в нейния ресторант 1700 лева (словом хиляда и седемстотин). Този същият разказ го има и в предходния постинг, на Кушел. Единствената разлика е в това, че Кошава е подравнил текста двустранно, а Куш – в ляво.

- Theeconomist,2.10.2016: “Цъфнал ГЕРБ. Слава Богу.....може и да имаме МАЙКА на Нацията.......Дългата кадрова скамейка на управляващата партия, роди новият комунист - кандидат президент на мамковината ни! С премиер бивш комунист и бъдещ президент - бивш комунист, се изпълниха бляновете на плеада десни сърца!”

Коментар на merlin68 отдолу - “Най-ме боли от това, че тъкмо се канех да предложа Цачева като трета кандидатура за Генерален Секретар на ООН, след като Русия ясно показа, че договорка между Борисов и Путин за Кристалина няма. Явно на руснаците не им е достатъчно, че евентуален избор на Кристалина би означавал пръв в историята руско говорещ Ген.Сек на ООН. Та за това се канех да предложа за тоя пост Цачева, тя е не само руско говореща, но и руско пееща.”

Ще спра дотук с “лейтенантите”. Ако искате да им се накукудървите допълнително, идете на “първа”. Аз обаче ще попитам само още едно – питал съм и друг път, ще питам пак, това ми е работата. Прави ми впечатление, че посредниците в “мокрите поръчки” много обичат шипящите съгласни “К” и “Ш” – Куш, КоШава, братКиШ, КореШ... Как ли се разшифроват тези две букви? Докато чакам тяхното пояснение, давам няколко мои предположения: Комунистически Шишарки, Кандидат Шорошоиди, Шмайзери Калашников, Шепот от Канализацията, КлатиШори, одноКашниКи, Квартални Шушумиги... Как да не ги шитнеш у лево. 

Същото - как да не ги шитна у лево, се отнася напълно и за “неясните”, както ги наричам аз. Това са една доста нееднородна група от блогъри за които не мога така просто да кажа къде ги сърби – днес е горе отпред, утре долу отзад... Не искам да споменавам тук имена, защото са много и много различни. А мястото ми, разрешено от правилата на блога, свършва. Няма да е честно да ги почна, без да ги завърша. Но не съм ги забравил. Болка са ми. Даже от година и нещо съм им запазил място (два постинга) в групата “БЛОГ.БГ – Имена”.

Простете, но трябва да свършвам. Имам един приятел комшия – Иван. Запознавал съм ви един път с него - http://dobronameren.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/10/13/rakieno-vreme.834406. Вчера, даже онзи ден – в събота, се уговорихме за текущия ни приоритет днес, 4 часА следобед. Ще затваряме новото вино в бутилки.




Гласувай:
6



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
10.10.2016 19:09
Много точно си очертал разликата между реална демокрация и комуно-олигархична диктатура!
цитирай
2. dobronameren - Благодаря за похвалата, batogo
10.10.2016 21:40
Това ме подсеща да ви помоля, ако някъде видите blackpredator-a, да му потвърдите, че "не съм проз даскал", както беше благоволил да ми напише един път.
цитирай
3. yoan2015 - Тези две букви, според моето скр...
10.10.2016 21:58
Тези две букви, според моето скромно мнение се разшифроват така:
Клоуни и шебеци.
цитирай
4. blackpredator - имаш нещо грешка чикин
10.10.2016 22:04
нема как да обидя толкоз люто даскалите, като те сравня с тях
цитирай
5. ramone - ...
11.10.2016 08:49
само да вметна един донос :))
Другарят "идеалист" не е никакъв идеалист, а висш партиен функционер в областен град, подвизавал се на доста висок пост в съответната община (може и още да е-не знам и не ме интересува).
Забелязал съм, че почва да лудува из блогбегето точно около избори.
Тва са му идеалите на тоя...
цитирай
6. dobronameren - Нямам грешка, чикинджио
11.10.2016 11:11
Ти и такива като тебе органически ненавиждате образованите - учители, лекари, писатели, учени... Поради съвсем естествената причина: простакът ненавижда всички. които са над неговото ниво. Защото е прост. А доста често тази атавистична негова ненавист преминава в убиваща жестокост. Такъв е твоят случай и на другите "лейтенанти" на комунистическата партия. Питат ви за "Народния съд" за Русенския затвор, за старозагорския затвор и за другите концентрационни лагери, за Боливия, за Никарагуа, за water torture, за Индианския резерват ... но вие се разсейвате, омъглявате, ослушвате, надявате се да ви се размине. Няма да стане така - едни по-умни от вас и Един, който е над всички. ви го казват! Но вие продължавате да лъскате служебния си пистолет или просто дървената сопа от ония времена, да се надявате на Путин да обърне Света в онова познато вам скотобойно общество, където никой няма да ви търси сметка за убийствата на животи и съдби. Тъпаци сте! Като всички убийци!
Така ще си умрете. Без да оставите следа, добра ЧОВЕШКА следа. И го знаете.
цитирай
7. dobronameren - ramone,
11.10.2016 11:19
Няма по-големи "доноси" от записаното собственоръчно. Няма никаква нужда да знам какъв е/бил някой, в частност idealist-a, за да му видя мястото в дадена група човеци. След като му чета постингите...
Но да не си помислиш, че с настоящето отхвърлям доносите на неговите приятели по интереси. Не-е-е... Пишете, саморазкривайте се. Забавно е.
цитирай
8. liubitel - Загуба на време е четенето на тая статия.
11.10.2016 23:01
Загуба на време е четенето на тая статия. не заслужава коментари
цитирай
9. dobronameren - Защо е загуба на време четенето на тази статия?
12.10.2016 08:51
Бихте ли обяснили, г-н Любителю. Аз, за разлика от вас, съм отделил време да разгледам блога ви. Имам и ваши коментари под знакови постинги от героите на тази статия. И МОГА СЪВСЕМ ТОЧНО да направя предположения защо тя според вас "не заслужава коментари". Ще разрешите ли да ги дам на драгите съблогъри?
Виждате ли колко съм коректен и добронамерен към вашия коментар, любителю, макар той нищо конкретно да не дава?! Кога ще се научите да се борите честно?!
цитирай
10. liubitel - Бихте ли обяснили, г-н Любителю. ...
12.10.2016 19:49
dobronameren написа:
Бихте ли обяснили, г-н Любителю. Аз, за разлика от вас, съм отделил време да разгледам блога ви. Имам и ваши коментари под знакови постинги от героите на тази статия. И МОГА СЪВСЕМ ТОЧНО да направя предположения защо тя според вас "не заслужава коментари". Ще разрешите ли да ги дам на драгите съблогъри?
Виждате ли колко съм коректен и добронамерен към вашия коментар, любителю, макар той нищо конкретно да не дава?! Кога ще се научите да се борите честно?!

В първата част, това, което описвате за характеристики на бившия строй(не беше комунистически) съответства точно на сегашната система(не отговаря за думата строй) Къде видяхте"освободена конкуренция",в обществените поръчки ли?.При назначаване на висши администратори ли? Между банки,търговски вериги от една страна и дребни производители от друга?
Относно САЩ, НАТО, ЕС, С големи надежди бях при влизане на България в НАТО.Още по-големи бяха надеждите ми при влизане в ЕС.Надежда че законите и морала ще станат както са били моите представи за морал и закони в западните страни.И това ще отприщи дълго потисканата енергия на Българите да участват в икономиката И да покажем че сме по-добри от западняците.За последните 5-10 години започнах да виждам по-различни неща. Нарязване на ракетите подобри ли потенционала на БНА? а то стана по искане на нашите съюзници.Дали те са искали да сме по-силни техни партньори? Относно ЕС: реална ли беше конкуренцията при агропроизводството като трябваше да се състезават на един пазар субсидирани и несубсидирани стоки? Икономистите от ЕС не знаеха ли че ни обричат на внос на техните продукти и нашето земеделие (зеленчукопроизводство и животновъдство) ще замре?
Съветниците на нашите управници не знаеха ли че ограбват България чрез брутния вътрешен продукт, създаден от 2000000 емигранти.Сега не знаят ли че чрез концесиите ограбват България та ги насърчават.
цитирай
11. liubitel - продължение
12.10.2016 20:40
Бихте ли обяснили, г-н Любителю. Аз, за разлика от вас, съм отделил време да разгледам блога ви. Имам и ваши коментари под знакови постинги от героите на тази статия. И МОГА СЪВСЕМ ТОЧНО да направя предположения защо тя според вас "не заслужава коментари". Ще разрешите ли да ги дам на драгите съблогъри?
Виждате ли колко съм коректен и добронамерен към вашия коментар, любителю, макар той нищо конкретно да не дава?! Кога ще се научите да се борите честно?!
В предишния коментар писах за материалното ограбване, има и друго ограбване, което не е по-малко
потискащо.Става въпрос за това че ме е срам от действията на управляващите последните 10-15 години.
Защо? Започваме да строим АЕЦ Белене-плащаме,спираме да строим -плащаме пак ще почваме плащаме До сега сме платили една АЕЦ Белене и имаме само един гьол и задължения.Виновни няма, нямало е някой, който да предотврати загубите. КТБ?
комбинация от интереси доведоха до загуба на ..... Нямаше кой да предотврати загубите.
Меркел кани имигранти и ги праща в България и Гърция да ги отглеждаме с което да ни покажат че сме четвърта категория хора и нашите маики и бащи са по-маловажни от имигрантите,Наритват ни от Сащ,от Русия, от ЕС, затова почна да ме е срам че нямаме достйнство да покажем че като народ не сме по-нискостоящи от французи, холанци и др.
В постинга ясно си личи кои са винаги прави:САЩ,НАТО,ЕС, ГЕРБ и кои са лошите Русия, Атака Башар Асад,Китай,Северна Корея.
Такова разделение аз го познавам и помня.Помня че Африка(без ЮАР) ни бяха братя, аЗападните страни бяха лошите. Очаквах че след 1989 г. няма да ни смятат като аутисти и други да ни казват кое е добро и кое е лошо за Българите.
Ще ми оставиш ли коментара?
САЩ- Русия
цитирай
12. dobronameren - Разбира се, че ще ти оставя коментара!
13.10.2016 09:38
Да не си мислиш, че АЗ съм в блога, защото се чудя какво да правя по цял ден и го използвам, за да описвам полета на пеперудите и тяхното влияние върху сексуалния ми живот – съвсем примерно. Да не си мислиш, че съм в блога, защото така си добавям по нещо към пенсията? Да не си мислиш, че използвам блога, за да насищам графоманските си амбиции – АЗ не съм “проз” даскал и точно затова знам чудесно, че и учителите като всички други хора си отиват забравени, едни по-рано, други по-късно. Включително и от наследниците си! Онова, което остава СЛЕД НАС е само в написаното приживе и неговата полезност за Бъдещето.
Казано по-кратко и по-ясно – АЗ съм блога първо, защото това е ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ да разсъждавам писмено за нещата, които са на порядъци по-важни от личните ми нагласи, мечти, амбиции, преживявания и разни други сърбежи. И второ: за да се уча, коригирам, настройвам, усъвършенствам, щото САМО ТОВА Е НАЧИНЪТ да се интегрирам в общото човечество.
ВЪВ ВРЪЗКА С ВТОРОТО – Разбира се, че ще ти оставя коментара! И не само твоя, Любителю, но и всички останали, вкл. и хищните щения на простаците. Те са необходима противотежест на написаното едностранно от моя страна. И тъкмо защото всякакви възражения, съгласия, отрицания, похвали, минали и бъдещи препратки са важни за мен, използвам модерацията. Така съм сигурен, че няма да пропусна нищо от тях. А че е неудобно, съм съгласен. Обаче въвежда ред при изслушването.
цитирай
13. dobronameren - Във връзка с първото:
13.10.2016 10:18
Тук не мога да вляза в конкретен спор по никоя от позициите, които застъпваш в коментариите си, Любителю. Това са твоите виждания – пуснал съм ги, а моите позиции съм дал и ще давам с цялостното си “творчество” в блога. Това не е еднократен акт, а процес, процес на даване и вземане, както вече отбелязах. Но имам няколко принципни възражения по всичкото;
Демокрацията е ВЪЗПИТАНИЕ на чувствата, за разлика от Комунизма, който е НАЛАГАНЕ на чувствата. Така че очакването ти за няколко години ние, българите, “да заживеем щастливо”, е неоправдано. При това напълно пренебрегвам напразните комунистически усилия на противопоставяне. Ето защо възраженията ти от типа “надявах се, исках много, но не стана” за мен са вид демагогия. Или простотия. Извинявам се за остротата на изказа, но както е казал Шекспир, надявам се, “опасни болести се тъй лекуват, с опасни средства или никак”.
Уважавам наистина високите стремежи, но не и изхвърлянията от типа “отивам да скоча 5 метра на височина”. България е малка страна, българите са 15-тина милиона, преко сили, по целия свят. Как си представяте да влияем така на Света, щото той да ни послуша при избора си? Ясно е – за мен – че трябва да направим ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ИЗБОР на посока на развитие. Те, посоките, са само две: Западна и Източна. Ако искате добавете още две – по-западна и по-източна. Не мисля, че нещата се променят коренно.
И не ми излизайте с номера, че “Довчера нашият голям брат бе СССР, а днес – САЩ. Еднакво е!” НЕ Е ЕДНАКВО! СССР е губещата световна страна! Защо ли? – Буквално вчера чух една мисъл на Шимон Перес, казана в някакъв негов разговор с Леонид Брежнев; “Вие (СССР – бел моя) няма да ни победите никога. Защото нашите хора са щастливи, а вашите хора са нещастни”. Какво да добавя?
цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Съвецките българи
15.10.2016 19:47
са блогари, но не и българи. Те затова все се хвалят какви българи са. Тъй като този път няма уговорка със США да "дадат" България на Раша, те са се побъркали като за последно.
Какъв тупик, а?
Нито може россияне да ни "освободят", както им се щенка на завалиите, нито США ни дават на мужиците да ни доят.
И си хапят задниците от яд, и има плач и скърцане със зъби, а цръвените пуети вият като койоти в мъгла и бълват тъпи стихоплетства.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882773
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930