Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2016 16:50 - Разлика между инсталация и пърформанс
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6703 Коментари: 23 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знаете ли я разликата? Ако някой се изсере пред вратата ви и избяга, за да не го видят - това е инсталация.. А ако се изсере и изчака да се приберете, за да ви заяви гордо, че е той – това е пърформанс.

А знаете ли защо се сетих за тази артистична закачка тип “трифоновка”? Защото забелязвам от известно време, че моите “недолюбващи ме читатели” са предприели нова тактика спрямо мен. По-рано ме атакуваха директно с подобаващите им псувания “по кушелийски”. Когато започнах да им събирам “лайната” и да им ги връщам пакетирани и надписани, #КОЙ  им забрани с “окръжно” да ми отговарят. Тежко им е, разбирам ги, но е правилно решението им Майкино, съобразено е с новите световни тенденции: “Щом Партията нареди, насран ли си, поне си замълчи! И после насери го него, лично. Ти!”

Е, и? Аз пак им събирам ... изявите и им ги изпращам – ако са инсталации, “до поискаване” на пощенската кутия, а ако са пърформанси, директно до аватара. Това дори ми доставя повече удоволствие, защото ако ми се отговори по нормалния начин какво? – отговарям и аз и всичко минава в графата “съседска свада”, не се “институционализира”, обществото не научава за проблема. А “инсталации”, “пърформанси” са “театрални понятия”. А театърът винаги е публичен, дори да е в регионално читалище. А бе, както е казал Човекът от аватарната снимка на appen13, “както и да се въртиш, задника ти все е отзад”. Освен това, нали съм докторско чедо, знам, че принудителното “стискане” изнервя и така активира свободните радикали. Дори лекуване с разходки до Виена не помага, ако разбирате за какво намеквам. В тази връзка се сетих: А бе, къде изчезна Кушел напоследък? Да не би да е заминал войник в Ислямска държава? Гледам и starforlife напуска блога. Късно бе, булки.

А пък getmans1 щял да става великотърновски зет. Че к’во лошо, нека се вземат младите.  Щом се обичат. Много съм проклет! Но те АйТи инджинерите са все такива. Един такъв се разхождал по Царя, когато една пеперуда кацнала на рамото му и му зашепнала: “Целуни ме, целуни ме и аз ще се превърна в твоята принцеса.” Поспрял се малко нашият, погледнал я и казал: “Не. Като пипируда повече ме кефиш.”  

Разговорът започна да става много частен, блогов, а аз, както знаете, се намирам в блога не защото ме сърби перото, душата, еврозадника или ойро- портфолиото, а за да оставя четиво за размисъл на следващите поколения (по абсолютна стойност), Казаното отлита, написаното остава, нали.

Та в тази връзка, в тази нова и по-стойностна връзка да ви обърна вниманието, че заглавието на постинга ми започва с буквата Р – “Р” като Ретроспекция.

Моята “Ретроспекция” се състои от 8 постинга (засега). Всички те са сравнително стари като датировка, но млади и съвременни по дух. Целта на този нов постинг “Р” е именно такава – да ви припомни старото, за да ви убеди, че комунистите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

Само че много ми е тъжно. Именно заради това, Хайде да каже човек, че като “си бил спирачки” 45 години, трябват десетина години след това за да преодолееш страховата инерция и да сложиш крак на газта. Но оттогава вече колко? – 27 години, от които последните 9 в семейството на обединените европейски народи, и какво? – още не смеем да теглим шута на комунистическа Русия! После се чудим защо сме на последното място. И вместо да създаваме истински и стойностни инсталации и пърформанси с които да съобщим на Света, че сме живи, оживели, продължаваме да лайнярстваме. Не само комунистите са ни виновни, българи... 

Ето какво съм написал в първия ретроспективен постинг преди цели вече 5 години – “Рапсодия в червено” от неделя 20.09.2011г.  (В скоби записвам новите стойности на старите величини. Преценявайте си дали това променя общия сбор на сметката. Където няма скоби, значи няма дори нови промени.)

- Чакам с огромно нетърпение изборите на 23 октомври. (на 6 ноември) И едните и другите. (избор и рефедендум) Не се издържа! Че кой ли комунист, че кой ли мафиот, че кой ли тарикат не се пробва да се разхожда по ръба на търпението ми. Сутринта си намерих работа из двора да не слушам „Седмицата на бързи обороти” (Ах, тази събота и неделя, Събуди се), „Неделя с...” (с Георги Любенов), „Неделя 150”,  „Свободата на живо”, (Комбина”, “120 минути”) и прочие геноцидни спрямо нормалната човешка демокрация  предавания. И вчерашните „168 часа”, „Труд”, „Телеграф”, „Журнал за жената” оставих на дивана неразгънати. По същата причина – не издържам на демагогиите им. Не успях съвсем да се спася. Към обед жена ми - нали знае, че се интересувам, милата – реши да ме „разсея”. Появи се на терасата и ми вика „Знаеш ли, Камелия Тодорова (Жорж Ганчев) щяла да се кандидатира за президент. Ужас!” Знам, разбира се! Още през седмицата я гледах по „Нова” (bTV) в сутрешния им блок. Кой знае по коя телевизия днес, в неделя по обед баш, са решили да й пуснат отново „гювеч”! Да не би някой да я пропуснал случайно! Някъде следобед се сетих, че има мачове от първенството ни. „Дай”, си викам, „да се разсея малко”. Докъде съм паднал. Е, те били по-късно и съвсем естествено попадам на „Нека говорят” на Росен Петров. (“Беновска пита”), което е копие на „Всяка неделя” с Кеворкян от ония „хубавите времена, когато не плащах за болница и изучих децата си безплатно” – цитирам една леля от агитката пред Братската могила в столицата, интервюирана услужливо в новините на bTV от 9 септември. (Ще изчакам тазгодишния 9-ти септември да видя ще има ли разлики.) Аз се пазих от Цветанка Ризова в 6 по Нова (в 5,30 по bTV), а бях забравил за Петров, който започва два часа преди нея, за да завършат двамата в 7 – пет минути преди „новините, такива каквито са” или „всички гледни точки”. Което е толкова вярно, колкото, че вестник."168 часа" възражда идеала на независимия печат в България и допринася за тържеството на свободния предприемачески дух.

- “Затварям телевизора. Сядам пред компютъра и влизам в blog.bg. Нали съм му мющерия. Потребител, ще рече. И тук вече съвсем се вкиснах. Попадам на един коментар – няма да напиша нито името на блогъра, нито ника на коментиращия, за да няма „продуктово позициониране” – „99% от българските журналисти са подлоги на Боката и Цвъчко. Е, това вече съвсем не е вярно! Оставям настрана „изящността” на изразяване на простака. Но колкото и да се силя, не се сещам за нито един, повтарям НИТО ЕДИН журналист, репортьор, вестник, телевизия, който да пише или говори ей така, просто хвалебствия без покритие някакво, за Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Ако вие знаете за някой такъв, пишете ми. Поне следващия уикенд да си направя кефа, четейки или слушайки го. Иначе ми остава ядосан да чакам да минат изборите на 23 октомври, „когато на втори тур ще останат Калфин и Кунева (Радев и Каракачанов) и Кунева (Каракачанов) ще спечели.” – „Мечти...”, както се казваше в една стара реклама за студена бира в лятно време”. Партията, не ГЕРБ в случая, направо прахосва парите си, плащайки на смешни социолози да обагрят общественото мнение в червено. Че то, ако ставаше със заклинания, мантри и парадигми, защо дойде световния „10 ноември”, а?!

Ето какво съм написал във втория постинг – “Рапсодия в червено по Интернет” от 19.09. пак 2011 година още:

- Преглед на последните постинги в Интернет и коментариите към тях. Тия дни преобладаващата маска под която се атакува вероятната изборна победа на ГЕРБ се нарича „Добива на шистов газ” (кой да пази небето ни). Много е модерно, но и изключително глупаво. Ето защо! Няма кой да каже колко е вредно. Елементарното заглеждане в публикуваните постинги показва, че липсват мнения на експерти. Има аматьорски клипчета от You Tube и някакви линкове към съобщения, че в Еквадор били осъдили фирмата Шеврон, а във Франция имало закон, забраняващ добива на шистов газ. Иди проверявай! Къде? – не пише. Ами то сигурно и във Венецуела биха забранили добива на шистов газ, ако фирмата не е кубинска. Просто за чудене е как Уго Чавес (Николас Мадуро) още не се е сетил.

Понеже има справки към всеки блог за неговия притежател, да проверим и това: (За постингите от днешното време, четете в следващия още нероден постинг “Ти да видиш, како Пенке – 15. Настоятелно ви го препоръчвам.)

- Hikari, профил Изкуство, жена от София, е написала: (правописа запазен):  „Защо не искам в Добруджа да се добива шистов газ. Защото има все още родова памет! Защото все още има хора, които вярват че Левски, Ботев, Бенковски, Раковски, Алеко и знайните и незнайните синове на майка България са реално съществували българи а не фата моргана!...и реално са се жертвали за моята Родина. Не искам Родината ми да бъде търгувана като робиня!...”

Тази жена е много объркана. Какво общо имат Ботев, Левски, Бенковски, Раковски с добива на шистов газ в Добруджа?! Те са умрели отдавна и вероятно утрешно „отравяне на почвата” няма как да им се отрази! На всичкото отгоре тя живее в София и децата й няма как да бъдат застрашени от такова разстояние. Това да не е експлозия на атомна централа? Интересно би било да прочета какво мисли за строежа на АЕЦ Белене. Мисля си, че ще е твърдо „за”. Ако причината е друга – например, че Шеврон е американска компания, а Атомстрой – руска, то аз да напиша, че се страхувам не по-малко от „замърсяването” на глобалната мрежа от такива. Защото децата ни „живеят” в Интернет. А бе, няма ли мъже, които да й обяснят „малката разлика”. На нея и на Корнелия Нинова, която също разправя направо от парламентарната трибуна, че няма мъже. Ами като се е загледала само в Сергей Станишев. Що не погледне към Ангел Найденов, както е направила Мая Манолова! Може би си пази прическата. От подпочвено замърсяване, конечно.

- Misbis, профил Лични дневници, пак жена, но от Търговище, е озаглавила своя постинг срещу добива на шистов газ „Тежко на народ с луд император. Калигула ряпа да яде.”

Тук злобата срещу ГЕРБ и Бойко Борисов е директна. Не е маскирана като грижа за родовата памет. Някои може би ще го оправдаят с факта, че Търговище е по-близо до Добруджа, отколкото София. Мисля, че бъркат – „Жената” от Търговище е посочила като свой интерес, цитирам, „организирам революции всякакви”. А „жената” е в кавички, защото към текста срещу шистовия газ има добавен клип – едно много старо, но класическо порно, наречено „Оргиите на Калигула”. И отново отбелязвам липсата на всякаква логическа връзка между нещата!

- Блогът на един мъж - Boristodorov56, раздел Политика: „Нашата България е в опасност! Изгледах повече от десетина клипчета в  You Tube  за добива на шистовата газ и произтичащите от него проблеми  и разбрах, че това е по-страшно, отколкото можех да си го представя, а последиците са непоправими! Но за да бъдем справедливи - не са виновни от Шеврон с унищожителната им за природата технология на добив на природен газ - те си търсят печалбата - виновен е онзи, които ги допуска у нас без никаква обществена дискусия, без дори оценка за въздействието върху околната среда и хората,  а той се казва Бойко Борисов. Позицията му е повече от безобразна и скандална - тя си е направо престъпна! Тук не става въпрос за политика или печалбите на русите, а за съдбата на природата ни и здравето на хората - пред тях всички аргументи губят смисъла си и дискусиите са излишни. Затова нашият повик трябва да бъде - Бойко върви си на село! и хич не бива да ни пука, че щяли комун.онанистите да дойдат на власт след него щото той не се различава доста съществено от тях нито по манталитет, нито по практика.

- Ще добавя, за пореден път, че нашите герои от приказките и литературата - които изучават децата ни в училище - са Хитър Петър и Андрешко, бай Ганьо и „мамка му и прасе”... Няма Вилхелм Тел, няма Робин Худ, няма Дон Кихот, няма дори Настрадин Ходжа. Има...

Хайде пак от начало да попочетем заедно. И да мислим защо това ни се случва. Ето едно обяснение: Как постъпва един социалист, когато Демокрацията го налегне? Крещи, че демократите са некадърни да се справят с общочовешки задачи и прехвърля безочливо своето нежелание да ги свърши върху им. Така преследва той своята цел – да дискредитира Демокрацията. Отделно внушава страх сред населението от престъпността. И леко подшушва, че само „здравата ръка на Партията може да оправи работите” и това ще ускори връщането на Строя, където „престъпност нямаше”. Вие имате ли друго обяснение? Споделете го. Това не е само лична – моя или ваша – потребност.

Ето какво съм написал в 3-я постинг – “Розовите петна на Революцията” от 6.02, 2012-та вече:

- “Така наричам скандалите, които опозицията в Народното Събрание създава непрекъснато на управляващите. Те, скандалите, петната на Революцията, са ежедневни, ежечасни, толкова са много, че само да систематизирам областите в които възникват, няма да ми стигне времето. Че как се обхващат проблемите от нередовното снабдяване на едикоя-си селска община с хляб до стратегическия за държавата въпрос да има или да няма Белене, например?!

Но положението все пак е овладяемо. Още на втория ден систематика се открива много интересна особеност. Независимо от всеобхватността на скандалите, техни автори и пропагандатори са 50-60 физически лица и организации. Направил съм си един списък с техните имена и така първото нещо, което търся, е източникът (или съобщителят, ако източникът е непроследяем). Ако той е от моя списък, само добавям още една отметка срещу името и минавам нататък към следващото съобщение за скандал. Проста работа. Полезна и увлекателна, освен това. Имам съвет към четящите: направете си и вие един собствен такъв списък и отмятайте.

- “И накрая обещаното пояснение, защо наричам скандалите, тресящи днешна България, розови. Защото има ЧЕРВЕНИ! ... (Следват спомените на Царица Йоана за датата 1 февруари 1945,  деня на разстрела на осъдените от т.нар. ”Народен съд”, за да завърша постинга си така:)

Това е моето „поздравление” към вас, българи, за 4 февруари. 1 февруари 1945 година, а не 4 февруари 1997-ма! Трябва да разпознаваме в себе си ценностите на цивилизацията, ако искаме да бъдем част от нея! А на сегашната опозиция ще кажа: Нищо не е забравено и никой не е забравен! Дори и векове да минат на благоденствие народно и блестящи успехи, винаги, когато комунисти застанат някъде начело, насреща им ще има българи, които ще носят плакати: „45 години БКП беше тук като убиец. БСП, като какви сте тук сега?”

РЕПУБЛИКА В ЧЕРВЕНО” от 15.02.2012:

Червеният цвят е чудесен цвят. Но видя ли го върху знаме, развято на митинг или пред политическа централа, то ме обзема някаква недобра смес от гняв, презрение и тъга. И това ще е така, докато комунистите и техните приемници социалистите не се покаят публично и окончателно за всички извършени от тяхната партия престъпления, хайде да не е спрямо цялото човечество, но спрямо българския народ задължително! Засега такива признаци, говоря за покаянието, няма. Именно затова – не, не злобея, не се сърдя – напомням само непрекъснато, че Времето (с голяма буква) не предоставя повече безлихвено време на комунисти и социалисти „да чакат да падне тавана”! И го правя персонализирано, защото колективното покаяние в никакъв случая не заменя, не отменя Личното Покаяние на всеки!

По заглавието на петия стар ретроспективен постинг РАЗДЕЛЯНЕ, РЕФОРМА, РОКАДА, РАЗШИРЯВАНЕ” от 26.01.2014г. можете да разпознаете моите тогавашни (и сегашни съмнения) за същността на явлението БСП v.s. АБВ:

Ако коментирах само злободневно, бих нарекъл този постинг с думите от припева на една песен на НЛО – „Този Гошо скочи лошо на един от тия”. Става дума, естествено, за конфликта Георги Първанов – Сергей Станишев. Но нарекох постинга си на възможните СПОРЕД МЕН четири варианта на нашите социалисти за цел на мероприятието „АБВ vs БСП“ (или обратното „БСП vs АБВ“).

- Възможен е вариантът „разцепване“ на социалистите. На „тесни“ (Станишев) и „широки“ (Първанов). Време им е. Мисля няма съмнения, че Станишев е „тесният“ – вижте как първото с което започва и последното с което завършва, е „Нашата цел е да не допуснем отново ГЕРБ на власт!“.

- Чудя се кой, без малко да напиша глупак, наивник е решил, че С.С. не е съветско чедо. Такова е! Той никога няма да разбере, а камо ли да приеме, че в крайна сметка Европа е по-силната теория, тъй като „е единна в многообразието си“. Често споделям с един приятел такъв тип разсъждения. Знаете ли неговият отговор на моите недоумения? – „Един чук не може да вади гвоздеи. Станишев е добър и тежък чук. Обаче чук! Не може да извади гвоздея от душата на народа.“ Във връзка с последните думи – Може би е дошло време да сменим „чука“ с „тесла“. Засега. Може би е радващо, че именно водачът на българските социалистически евродепутати Ивайло Калфин (който на всичкото отгоре формално не е член на БСП) е първият човек, който подкрепи Първанов и неговото АБВ. Може би защото вижда в това движение вариант за реформиране на БСП в европейска социалистическа партия. „Ха дано! Ама надали.“

- Дотук добре. С „тесния“ Станишев приключих. Обаче остава Първанов! А и той е комунист. Ами, не мисля добре за комунистите. Тяхната първа природа е „Ние! Да мрат враговете ни!“. Не се колебаят да убиват за идеята си, ако имат оръжие в ръката. Ако това оръжие им е отнето, проявяват безпримерна, безподобна наглост да си го върнат. И няма изключение от това правило в цялата им история вече повече от век. Как да повярвам, че движението АБВ не е просто рокада във върховете на управлението, за да оцелее Идеята?!

- А най-хубавият вариант за България е едно ново Съединение. Говоря за Съединение като онова от 1885 година. Мисля си, че българският народ (не говоря за комунистите, които са „винаги“ и „единствено прави“) в огромната си част е склонен към такава стъпка. Доказателство за това е исторически потвърдената българска толерантност към всички, които живеят редом с него и не са „съвсем българи“.Но какво пък – време е след почти 130 години да се състои едно ново Съединение! За такава една Промяна, струва ми се, би могло да помогне и Движението АБВ. Ако неговите създатели и последователи са искрени в намеренията си да разширят базата на подкрепящите лявата идея. Но „лявото“, разбирано като искания, съобразени с всеобщото им приемане и от „дясното“, разбирано като настоявания, налагани само със слово и пример и приети с консенсуса на цялото общество. „Ха дано! Ама надали.“

В 6-я постинг , започващ с “Р” - РАЗБУДЕН ВНЕЗАПНО  (от 8.06.2014) разказвам за същността на управлението на сламения Беров” – да осигури време на партийните структури да се окопитят след номера, който им скроиха техните мафиоти с десен уклон – хората на Иван Костов. (Днес пак същите от ДСБ, дори и физически лица, се опитват да направят същото. Но за наше щастие такава сламена услуга в една европейска държава е невъзможна!) 

Което е повече от чудесно!

Чакайте да ви кажа, ако не си спомняте – единият от тримата вицепремиери на Любен Беров беше Румен Гечев! Същият този, който е един от 6-те останали кандидатури за президент на днешната нова БСП. Като казвам, че комунистите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, защо не ми вярвате?

РаЗглеждайки нещата (така се казва последния ретроспективен мой постинг от 11.06.2014), тогава преди 2 и кусур години, съм стигнал до извода, че “За да се избистрят нещата, някои трябва да ги вземат мътните!”

Знаете ли кои са “мътните”?

“Най-общо трябва да си ходят от демократичното общество тоталитарните партии – за които изборите са формалност и колкото те са по-рядко, е по-добре. А най-добре е хич да ги няма. По-точно тези партии могат да се групират в 2 основни групи: еднолични партии и колективни партии. Едноличните партии имат само ЕДИН ЛИДЕР, който управлява от свое име – Царят и синовете му (Симеон) или Богът на етноса (Доган). Колективните партии са комунистическите. Там управлява Политбюро от името само на ЕДНА ПАРТИЯ. Която има национални, „арийски“ амбиции – АТАКА е най примера, или интернационални амбиции в рамките на един комунистически лагер – БКП или както днес се нарича БСП – Най-голямата, Обединителката, Майката, Спасителката и т.н. претенциозни определения. 

На другия полюс останаха само разпилените демократични партии, всяка за себе си със собствена цел. Която обаче без колебание „се мъчи да се продаде“ на народа си на следващия аукцион. Тъкмо поради това такава партия не бяга, а  се стреми към нови избори. Засега в българското политическо пространство такава партия е само ГЕРБ и остатъците на неумиращото СДС. И тъкмо заради това тоталитарните български партии ги ненавиждат. Техният рефрен – дори по-важен от собствените й предложения за управление – е „Няма ГЕРБ! Има само Бойко Борисов!“

А бе, аланкоолувци.

- Дядовците и бабите, които в последната година на ВСВ не отидоха сами на фронта срещу германците, а пратиха там своите политически противници, оцелели от „Народния съд”, да станат жертвите, които комунистическа България даде срещу Хитлер. „Непослушните”, които имаха късмет и се върнаха живи от фронта, изпратилите ги там, в последствие станали АБПФК, пратиха в концентрационните си лагери и така ги доизтребваха. Чак до Априлския пленум.

- Синовете и дъщерите им, готованци, израснали в експроприираните къщи на „народните врагове”, които спретнаха на останалите поданици театъра „10 ноември”, за да преобразуват политическата власт на „тати и мама” в своя икономическа. И продължават нагло да се подиграват, че приемали вината само с мезе. Даже напоследък един „икономист” поиска „вината да са изстудени”. Как да не ти се прииска, този да изстине? И колкото по-бързо, толкова по-добре!

- Внуците и внучките им, поемащи бащиния „бизнес”. Основан с крадени пари и задвижван с крадени пари! Затова ГЕРБ им пречи – за първи път посегна ефективно на престъпните им схеми. И започна да ги „отстрелва” успешно.

Тогава тези „спинозно” обвързани комунисти, по кръвен или роднински път, викнаха в един глас – „искаме си старото, нашето управление. Вие, другите, ще мълчите, че иначе ви чака  смърт. За по-сговорчивите само затвор.” Това си е чиста диктатура. И понеже диктаторите са ограничен брой хора – не върви всички да са диктатори, че тогава ще стане чиста демокрация – те трябва да намерят свои групи поддръжници сред останалите поданици. Това са първо помощниците им в кражбите и убийствата, после най-ниските граждански слоеве с преобладаващи първични инстинкти, без образование и идеали, и разбира се, тарикатите и хитреците, неискрените хора.

Чувам възраженията ви: “Голяма работа! Битият – бит... А и пука им на шмайзера на наследниците след като парите са у тях. Глупави като теб ще опъват каиша пак.” Не е така, драги. Този свят не е създаден, за да бъде тарикатски, а за да бъде и да става все по-добър. Само че това е материя за напреднали. Комунистите от БСП не са такива. Казват, че причината за сгромолясването им по Десети, е икономическа. Не! Първопричината е неморалността на идеите им. Провалът в икономиката е следствие от тази неморалност. Убийствата, извършвани от тях – също. И никакви усилия, програми, тактики, стратегии, никакви опорни точки, няма да ги спасят от заслужената им участ. Няма никакво значение ще доживеят ли те да видят своето осъждане. Защото ще го видят чрез очите на своето продължение – наследниците си!

Е, разбира се, че за човеците, които живеят така, че всекидневно да оправдават вложената божия инвестиция у тях, ще бъде далеч по-хубаво, по-справедливо да видят тази правда приживе. Но... къс живот ни е даден за такива продължителни, вечни неща. Впрочем “положението” не е съвсем толкова отчайващо и тъжно. Лично аз съм страшно доволен като гледам как се гърчат в общественоти ни пространство лицата от продължаващия вече 27-ма година преход: измислители, организатори, изпълнители. Буквално се гърчат да защитават незащитимото, пада им се! „Лявата” България цъфтяла и връзвала, давала плодове, които... „Синята” идея умряла вчера, ГЕРБ се цепел... Русия задавала течението на световния ред, а доларът бил пред продажба срещу рубли... И прочие глупости на търкалета. На големи търкалета.

И още нещо. Което ме кефи максимално (както пее Ивана). Лицата на тези смешници са едни и същи вече 27 години. Тези буквално остаряха пред очите ми, а ни разказват същите небивалици. Безсмислено, защото само разочарованието им се увеличава. Ще кажете и парите им?! А бе, българи, кога и кое нещо комунистическата партия е давала, дава и ще дава безплатно? Тези огромни пари Партията си ги прибира, а оставя на слугите си 10-тина процента от тях да се почерпят вечерта или да ги дадат на другите нещастници – курвите и педерасите.

Такава е равносметката.




Гласувай:
3



1. getmans1 - Броиш часовете така ли Бай Добро...
19.08.2016 15:01
Броиш часовете така ли Бай Доброномерен, ами брой си, аз като остана свободен ще ти отговоря макар, че като гледам няма какво но все ще намеря сламка.

Между другото и така си скучаеш, и докато броиш часовете ако обичаш, що не ми преведеш ето тва;
„А пък getmans1 щял да става великотърновски зет. Че к’во лошо, нека се вземат младите. Щом се обичат. Много съм проклет! Но те АйТи инджинерите са все такива. Един такъв се разхождал по Царя, когато една пеперуда кацнала на рамото му и му зашепнала: “Целуни ме, целуни ме и аз ще се превърна в твоята принцеса.” Поспрял се малко нашият, погледнал я и казал: “Не. Като пипируда повече ме кефиш.”
цитирай
2. dobronameren - Със сигурност този коментар ще стане много дълъг, в няколко части, НО:
21.08.2016 04:30
Първо - Искам да го направя максимално убедителен и въздействащ. Което означава, че не бива да е отделен постинг, защото тогава ще се изгуби свързаността му с ТОЗИ постинг (17.08 – “Разлика между инсталация и пърформанс”), Който междувпрочем е предизвикан от чужди коментари към предишен мой постинг (31.07 “Някой ще ми обясни ли защо”)
Второ – Коментиращите ме блогъри са некоректни. Веднъж: несъгласията им с моята позиция НЕ СА към постинга в който я излагам, а по правило в някой следващ друг мой постинг, а често и като коментари към чужди постинги. И още: не ме критикуват със свои аргументи, а го обръщат на ЛИЧНИ нападки към самия мен.
Сложно ли ви се струва? Вероятно. Затова събирам всички конкретни факти по текущия проблем, тук като коментар, съставен от няколко подкоментара. Извинявайте, но не съм аз виновен за това.
цитирай
3. dobronameren - Продължение:
21.08.2016 04:32
Преди да изложа фактологията по конкретния случай, да запиша С ГОЛЕМИ БУКВИ, че той изобщо не е изолиран и ПРИЧИНАТА за него и за всички мои “проблеми” с червено-кафявите блогъри в БЛОГ.БГ е ЕДНА И СЪЩА. Аз мисля демократично, т.е. обратно на комунистическото мислене. (Ако ви дразни “комунистическо”, заместете го с “тоталитарно”,) А БЛОГ.БГ е замислен като част от хибридните войни на комунистическия “евразийски съюз” срещу демократична Европа и САЩ, и е поддържан с парите на путинската държава.
Изразявам се опростено директно заради липсата на място и заради интелектуалното ниво на “евразийските” блогъри. Което е “под морското равнище”. Няма как – Ако помолиш или кажеш нещо учтиво на един глупак или демагог, той ще те напсува на майка. Майната му на простака, но околните инцидентно минаващи ще запомнят само взаимните нападки, което със сигурност ще те приравни в техните очи с него. Затова бърз и единствен “удар централно между очите”, който да го свали в нокдаун, вместо гонене на победа по точки.
Трябва да отговоря и на още един въпрос. Що ща аз, демократът, в един русопутински блог като БЛОГ.БГ? Ами, това е мое задължение като демократичен гражданин! Все едно да видя в автобуса някой циганин да унижава или бие друг българин като мен и замълча и да сляза от рейса, защото тия цигани може да набият и мене. В крайна сметка биещите се ще бъдат “свалени от рейса”, просто няма друго възможно развитие в една правова държава, но ако И АЗ се намеся, това изгонване ще настъпи с няколко секунди по-рано.
И за да не е съвсем опростено изразено моето мнение, да запиша, че БЛОГ.БГ ще си отиде като свършат парите на спонсорите му, но ТОВА. което аз и такива като мен блогъри са публикували в него, ще остане! Комунистите нямат власт над информацията! Временно могат да запушат дупките с някоя “берлинска стена”, ама рано или късно, по-скоро рано отколкото късно, “преливникът им” ще сдаде багажа и никаква металообработка не ще да ги спаси.
цитирай
4. dobronameren - Продължение – сега конкретния случай
21.08.2016 04:35
Понеже не могат да ми възразят с аргументи по същество, РусоПутинските Блогъри (РПБ) ме, ни атакуват с глупави и смешни номерца. Напоследък “ми се сърдят”, че съм бил “ровичкал в чужди блогове”, т.е. четял съм постингите им и съм ги обсъждал. А бе, аланкоолу, това е БЛОГ, сиреч свободен открит форум за обмяна на мнения! Като искаш да те четат само твоите приятели, запиши се в СОЦИАЛНА МРЕЖА и си обменяйте селфита, дори на ония ви работи, ако ви харесва. Ама не! Седите в блога, защото може да има и неразбиране, но според мен повечето е вредителски тарикатлък – така “ще осмеем анти РПБ-тата”, за да си заслужим парите от Путин. (Може да не са пари, а идеали или страх, или гузност, или глупост, само че това не променя същността на нещата.)
Последната по време РПБ е една поетеса от Велико Търново – vesever. В постинга си от 31 юли “Някой ще ми обясни ли защо” аз не “атакувам” нея, обаче ТЯ се засяга (вижте нейния коментар №1). Попитах съвсем естествено ЗАЩО, вгледах се в блога й и какво констатирах? – Покрай поетичните си откровения тя се занимава с, как да го кажа по-кратко, с “долу ГЕРБ!”. И съвсем естествено също, нейни приятелски настроени коментатори се оказват едни от най-изявените РПБ-та: born, zaw12929. merlin68, zlatkostanoev, mt46...
Поетеса, а? Ама не съвсем! После в нейна подкрепа се добави и един много интересен блогър, getmans1 му е ника, но за него в следващото продължение.
цитирай
5. dobronameren - Продължение – за getmans1 и за ... още някои други
21.08.2016 04:37
Този Гетю (както го наричат едни други РПБ-та) е много ... забавна личност. Имах един колега от тоталитарно време – Любен, който в ония времена го раздаваше много открито анти-комунистически. Водач беше на групичката не-комунисти в предприятието. Като дойде 10 ноември се оказа, че Любен е бил на служба в ДС и е бил “нейната слушалка” в колектива. Гнусно, нали, иначе типично комунистически. Та getmans1, според моите наблюдения (“ровичкания в блога му”), е “добрият образ” на ченгето в сегашния БЛОГ.БГ. Знаете ли кое е “лошото ченге”? Хванете се за масата, за да не паднете – Freeoldmen! Имам купища доказателства за ТАКАВА ВРЪЗКА. Поне за един постинг! Ако продължават “да ме дразнят”, както се изразява Самият Гетю, ще го напиша този постинг. Даже съм предвидил мястото му – от групата “БЛОГ.БГ Имена” ще бъде. Но това в евентуално бъдеще време.
Днес – на 14 август 2016, блогърът demograph (Ох, и за една редица от неговите се сдържам да напиша отделен постинг - “БЛОГ.БГ Имена – Неясните”) написа един неясен постинг “Сънувам ли или вече сме в Евразия” в който критикува много демагогски внимателното бих казал външно лавиране на Б.Б. около новата ситуация Ердоган-Путин и ЕС-НАТО. За да заключи накрая, че Б.Б. “няма топки в гащите”, необходими за един министър-председател да тропне по масата. По чия маса – турско-руската или европейската, demograph не уточнява. Което според мен не е съвсем демократски. Още повече, че в постинга си demograph обвинява в такъв грях поименно ВСИЧКИ политически партии в България БЕЗ партията на Корнелия Нинова. Това написах в открит коментар до demograph, той си замълча (вероятно защото не съм от “тракийско-българската група’, което е друга тема), обаче Гетю (?) се обиди зверски.
цитирай
6. dobronameren - Продължение - обаче Гетю се обиди зверски.
21.08.2016 04:39
Изпрати ми на “Лични” един много заплашителен коментар от който на мен ми се разтрепераха гащите. И му написах в прав текст, че ако иска да си ги мерим, ще си ги мерим публично. Последва една канонада от обидни негови коментари, за негово щастие вече публични под постинга на demograph.
Пука ми на шлифера от обидите на СС-завалиите, обаче Гетю като първи глупак изписва една елементарно оборима лъжа – че аз, представете си, съм бягал от дискусии. И ето ви ИСТИНСКАТА причина да се появи постинга ми от 17 август, който четете в момента – “Разлика между инсталация и пърформанс”. Бога ми, ако Гетю и таквиз като него не бяха толкова глупаво-елементарни, само много малко хора щяха да разберат гетювата природа. Сега това стана обществено ясно, както се казва.
Още 3 реда и свършвам: Според мен, Гетю тръгна да прави един “пърформанс”, но ще го обърне на “инсталация”. Както впрочем неведнъж е постъпвал спрямо мен и Freeoldmen.
цитирай
7. dobronameren - Продължение - последно
21.08.2016 04:40
В коментар №1 getmans1 ме пита няколко неща. Обяснението за моята задявка с великотърновския зет можете да намерите в коментара ми №4. А разказаният виц в оригинал е за една жаба на рамото на един програмист (алюзирам себе си) Пък “пипируда” е повлияно от факта, че milady нарича така vesever - блогърката от Велико Търново.
цитирай
8. getmans1 - Бай Добронамерен, винаги така съм те наричал ...
22.08.2016 01:06
dobronameren написа:
Този Гетю (както го наричат едни други РПБ-та) е много ... забавна личност. Имах един колега от тоталитарно време – Любен, който в ония времена го раздаваше много открито анти-комунистически. Водач беше на групичката не-комунисти в предприятието. Като дойде 10 ноември се оказа, че Любен е бил на служба в ДС и е бил “нейната слушалка” в колектива. Гнусно, нали, иначе типично комунистически. Та getmans1, според моите наблюдения (“ровичкания в блога му”), е “добрият образ” на ченгето в сегашния БЛОГ.БГ. Знаете ли кое е “лошото ченге”? Хванете се за масата, за да не паднете – Freeoldmen! Имам купища доказателства за ТАКАВА ВРЪЗКА. Поне за един постинг! Ако продължават “да ме дразнят”, както се изразява Самият Гетю, ще го напиша този постинг. Даже съм предвидил мястото му – от групата “БЛОГ.БГ Имена” ще бъде. Но това в евентуално бъдеще време.
написа един неясен постинг “Сънувам ли или вече сме в Евразия” в който критикува много демагогски внимателното бих казал външно лавиране на Б.Б.„„„„ Това написах в открит коментар до demograph, той си замълча (вероятно защото не съм от “тракийско-българската група’, което е друга тема), обаче Гетю (?) се обиди зверски.


... Гетю, т.е. АЗ според нЕкои, никога не съм ти се е обиждал „зверски“.
Ченгеджийските номера ти ги вършиш, четеш моите постинги и коментари „инкогнито“ не ги коментираш с мен открито а ме изтипосваш в твоите постинги и коментари в една редичка със „Завалииите“ при положение, че този израз е мой патент КОЙТО ТИ СИ МИ ДАЛ И ПРИЗНАЛ!

И друг път съм ти казвал, изтипосай ме но се постарай да го направиш като хората. За да освободя място изтрих една част от излиянието ти но оставих това което показва, че пак прекрачваш границата на прословутата ти „добрононамереност“.

Няма да ти пожелавам „добра нощ“ защото съм сигурен,че ще го прочетеш след дни.
цитирай
9. getmans1 - Ето с какво моя коментар се връзв...
22.08.2016 09:28
Ето с какво моя коментар се връзва;
„9. getmans1 - Я, се опитай да останеш такъв как...
06.08 23:38
Я, се опитай да останеш такъв какъвто искаш да бъдеш забележи, не ка къвто искаш да станеш!

И наче имаш добри "попадения".

Приятна вечер!
цитирай
Редактирай | Изтрий
10. milady - бай добронамерен, имаш йезуитска логика и папарашки талант,мдаа..
06.08 23:47
Поздрав за което/ харесвам хора ,които имат подплата, и са непукисти.
/само един приятелски съвет ,ако приемеш
не си блъскай главата с мен, няма да ме разгадаеш
и, аз самата НЕ се разбирам / скука ми е, бе хора !

Иначе отговорите № 5, 6 на веселата веселушка пипирУтка..
са ....безпогрешни и логични..
моите поздрави !
с уважение към труда ти !
Юлия / milady, katara, Saanki,Sankii, и...ala bala ;))))
цитирай“

... Пък това че ти ме привръзваш към Весевер си твой личен проблем.
За мен не е проблем, че коментара ми попаднал точно под и след обясненията ти с поетесата и си го разбрал както си ти харесва.

р.р. Това, че ме сватосваш може само да ме радва но не ти се получава, на жените по-им се получава ролята на жените.
цитирай
10. dobronameren - Здрасти, Гетю
22.08.2016 14:45
От дългия ти отговор разбрах нещо, което предполагах, но не знаех със сигурност – че на тебе, getmans1, нЕкои викат Гетю. Чакам други самопризнания. Например кой са тези нЕкои и какво общо има между теб и тях...
Другото са продължаващите ти елементарно глупави лъжи, в смисъл на елементарно проверими лъжи, като тази, че “не коментирам с теб открито” твоите постинги. А какво правя в момента според теб, Гетю?
И откога четенето на постинги в свободния БЛОГ.БГ и коментирането им открито са “ченгеджийски номера”? А, бе, някога ще поумнеете ли? – В смисъл да свикнете, че трябва да си миете ръцете всеки път, когато сядате на демократичната маса. (Говоря алегорично.) Не е лесно! Особено за дърти ченгета като вас.
И още нещо. Почти е невероятно да очакваш, че ще прочета веднага нещо писано един час след полунощ. По това време аз обикновено спя.
Много добронамерени поздрави на теб и твоята компания от кръчмата ви до VI-то районно.
цитирай
11. yoan2015 - Приятели, този спор за мен е напълно ...
22.08.2016 16:43
Приятели, този спор за мен е напълно излишен. Надявам се да не съм сгрешил в обръщението.
цитирай
12. dobronameren - Аз мисля, че трябва
23.08.2016 06:22
да правя винаги забележка на човек, който сяда на демократичната маса, без да си е измил ръцете. Най-малкото, защото лошите порядки са далеч по-прилепчиви и устойчиви от добрите навици. В този смисъл НЕ МИСЛЯ, че "този спор е напълно излишен".
Обаче съм съгласен, че за конкретния случай "с мръсни ръце на масата" трябва да приключа. Направил съм я бележката. Но ако утре такъв (друг или същия) пак повтори номера, пак ще го осмея. Знаеш ли защо. Йоане? Аз мисля, че децата ни избират своя път сами, но ние с нашия живот на техни родители, ги поставяме на съответното кръстовище. Децата ни нас гледат - са гледали!, както ние като деца сме гледали своите родители
цитирай
13. yoan2015 - Всички знаем, че всеки е невинен до ...
23.08.2016 10:09
Всички знаем, че всеки е невинен до доказване на обратното. И тук нашият съдник е Времето. Нека го оставим То да отсъди, рано или късно.
цитирай
14. getmans1 - Осмиваш себе си, ... ти, определяш кой си е „мил ръцете и кой не“ ... еба си!
23.08.2016 22:21
dobronameren написа:
да правя винаги забележка на човек, който сяда на демократичната маса, без да си е измил ръцете. Най-малкото, защото лошите порядки са далеч по-прилепчиви и устойчиви от добрите навици. В този смисъл НЕ МИСЛЯ, че "този спор е напълно излишен".
Обаче съм съгласен, че за конкретния случай "с мръсни ръце на масата" трябва да приключа. Направил съм я бележката. Но ако утре такъв (друг или същия) пак повтори номера, пак ще го осмея. Знаеш ли защо. Йоане? Аз мисля, че децата ни избират своя път сами, но ние с нашия живот на техни родители, ги поставяме на съответното кръстовище. Децата ни нас гледат - са гледали!, както ние като деца сме гледали своите родители



... след последния ти абзац нямам думи!
цитирай
15. dobronameren - Е, кой "да определя"?
24.08.2016 15:43
Ти да си, да не съм аз ли? А защо да е така?
И кой "последен абзац" имаш предвид? - за възпитанието на децата от техните родители ли... Настояваш да се отнеме това родителско право и да се връчи на Любимата партия, както беше преди ли? - Аз съм твърдо против, мисля, че и ГЕРБ, моята партия. За себе си съм съвсем сигурен, за ГЕРБ се надявам.
ТОВА коментирай, Гетю. Защото ако искаш непременно двамата да си го мерим, съвсем сигурно ще загубиш.
цитирай
16. dobronameren - И Гетю коментира
10.09.2016 10:48
Но не това баш, което питам в коментар №15, а ония поздрави, които изпратих на него и компания в коментар №10. И то чак след 20 дни.
Да напиша какво мисля аз по този повод.
Констатирал съм, че компанията му блогъри са, как да да кажа - неразбиращи каква огромна сила е базата данни на БЛОГ.БГ (в частност). Ако се подновява непрекъснато И се четат от време на време нейните стари копия. Което АЗ правя. Затова съм убеден, че признанието Гетьово, че срещал Куш често в кръчмата, пардон заведението - "Капитан Кук" (виж http://getmans1.blog/politika/2016/09/09/09-09-chasa-09-09-2016-g.1475338) е направено неволно. Но...
Но май съм прав, че компанията Гетьова обича да се събира в кръчмата в района на VI-то РПУ (както съм написал в коментар №10). Нали не си мислите, че случайно съм посочил този номер РПУ. Сигурно имам някакви основания за това.
Сега добавям за вас и в базата данни: ресторант "Капитан Кук" е почти до "Пирогов", което май е в района на 6-то РПУ.
цитирай
17. dobronameren - Докато чакам отговор от Гетю - по повод коментар №16 от 10:48
10.09.2016 11:32
преглеждам "статистиката". И какво виждам там? - В 10:53, значи само след 5 минути, ме е посетил Freeoldmen-a. A getmans1 го няма!
Помните ли, че бях писал, че имам основателни съмнения, че тия двамата май са един?!
цитирай
18. getmans1 - На ком. №16 -отговарям така, не само ...
10.09.2016 17:39
На ком. №16 -отговарям така, не само твоето магаре е сиво, с дълги уши и голям хуй и съм забелязал в моето село всичките са такива, мъжките, де.
Щом в София има „Капитан Кук“ по черноморието колко ли са!?

Направи ли си извода пишман архивар-анализаторе?

На ком. №17 отговора си започна от там дето свърших по-горе;
Пишман архиварЮ-алализаторЕ, добре, че в 10:53 не е влязла Мar866, много я обичам тая жена един път не съм я видял в статистика а с каква любов и тя ме залива.

Може да имаш в прословутия си архив всяка дума, точка и запетайка написани в блог.бг но явно нямаш капацитета да боравиш със тях. Иначе ще да знаеш или помниш поне, че Freeoldmen-a ме е смятал за профил на Иво Инджев а Рустам за профил на „андрешко“, помниш ли го андрешко!?
Дълго време тия двамата ги бъзиках за тази им заблуда и сигурно за това толкова много ме обичат а те също като тебе се смятаха за блогови анализатори и все още се смятат. Гледам, че в последно време се отказаха да се занимават с мен

За мен извода е много прост, вървиш по тяхната погрешно утъпкана пътечка.

Сега се чудя дали да направя така че и ти да спреш да се занимаваш с мен или ако го правиш преди това да си измиваш ръцете защото да не се налага после да си чистиш съвестта, там и химическо чистене трудно помага.

Ще си помисля,защото както го казах и в по-горен коментар и не еднократно, имаш страхотни попадения.
цитирай
19. getmans1 - Ха добре, пусни и това ако ти стиска та да видят хората какво пиша аз и какво четеш ти ... Т
10.09.2016 22:26
10. getmans1 - Виж http://dobronameren/hist...
17:43
dobronameren написа:
Виж http://dobronameren/history/2016/08/17/razlika-mejdu-instalaciia-i-pyrformans.1471165, коментар №16


... Споко Бай Добронамерен, заредих ти яслата зобни и хубаво обмисли написаното от мен.
цитирай
Редактирай | Изтрий

...... А, бяга се бе, „заредил“ и „зобни“ го вбесили толкова много та чак не могъл да възприеме написаното в коментар №18 !!!!!!!!!!!!!!


11. dobronameren - Гетю, не ставаш за разговор. Не си човек, а животно
19:17
В този коментар говориш за ясла от която "зобя", а в при мен си още по-конкретен - магаре съм бил, ама съм се различавал от вашите "селски магарета" - те "били с х...." Същински простак си, като Кушел и компанията му.
И тарикат, като SS и компанията му. Помислих си, че е възможно да се извъртиш и да пратиш "Капитан Кук" в някой друг град. Честно, предполагах Пловдив, понеже Куш се пише пловдивчанин, който най-вероятно е търновец. Като Блеки от Русе, иначе от Старозагорско. Като Варг от Трън/Шумен, като Мара от Пескара, ама май от Кърджали... Впрочем ти откъде си последно?
И глупав нахалник. Че се различаваш от Куш твърдите ти, самият Куш, Рустам и другите от компанията ти от кръчмата в района на 6-то РПУ. Което е съвсем естествено за вкупом насралите се, но е напълно неестествено да очакваш, че Други, ще повярват на твърденията ви.
А, да не забравя злобата ти, така характерна за компанията ви. Щял си да се разправиш с мен, както "си се разправил с Фрийчо и Андрешко". Че как бе, фукльо, ще стане това?
цитирай
Изтрий


... Тука с чиста съвест ще кажа, че не чувството си за хумор си загуби а направо разсъдъка си загубил.
цитирай
20. dobronameren - Винаги пускам (коментар 19 визирам), щом е коментар
11.09.2016 06:59
И обикновено, по-често имам предвид, коментирам коментара. Някои коментари са ми по-трудни за отговор, някои - по-лесни. Моят отговор до тебе, getmans1, е от втория тип - лесните.
Всичките доказателства, които привеждаш, за да защитиш тезите си, са твои - имам предвид, че са твърдения, които сам си написал. Е, как да им повярвам? Оставям те на другите читатели на блога.
цитирай
21. getmans1 - АЗ ще поставя двата коментара в рамка и всички да видят как те наричам магаре, и как ти се заканвам да се „разправя “ с теб ...
11.09.2016 09:06
Значи това аз съм го писал така ли?


11. dobronameren - Гетю, не ставаш за разговор. Не си човек, а животно
19:17
В този коментар говориш за ясла от която "зобя", а в при мен си още по-конкретен - магаре съм бил, ама съм се различавал от вашите "селски магарета" - те "били с х...." Същински простак си, като Кушел и компанията му.
И тарикат, като SS и компанията му. Помислих си, че е възможно да се извъртиш и да пратиш "Капитан Кук" в някой друг град. Честно, предполагах Пловдив, понеже Куш се пише пловдивчанин, който най-вероятно е търновец. Като Блеки от Русе, иначе от Старозагорско. Като Варг от Трън/Шумен, като Мара от Пескара, ама май от Кърджали... Впрочем ти откъде си последно?
И глупав нахалник. Че се различаваш от Куш твърдите ти, самият Куш, Рустам и другите от компанията ти от кръчмата в района на 6-то РПУ. Което е съвсем естествено за вкупом насралите се, но е напълно неестествено да очакваш, че Други, ще повярват на твърденията ви.
А, да не забравя злобата ти, така характерна за компанията ви. Щял си да се разправиш с мен, както "си се разправил с Фрийчо и Андрешко". Че как бе, фукльо, ще стане това?
цитирай
Изтрий“
цитирай
22. getmans1 - Кво ще кажеш съгласен ли си? ... Ама какво ли те питам ...ти сам си го изработи:)))
13.09.2016 00:04
getmans1 написа:
Значи това аз съм го писал така ли?


11. dobronameren - Гетю, не ставаш за разговор. Не си човек, а животно
19:17
В този коментар говориш за ясла от която "зобя", а в при мен си още по-конкретен - магаре съм бил, ама съм се различавал от вашите "селски магарета" - те "били с х...." Същински простак си, като Кушел и компанията му.
И тарикат, като SS и компанията му. Помислих си, че е възможно да се извъртиш и да пратиш "Капитан Кук" в някой друг град. Честно, предполагах Пловдив, понеже Куш се пише пловдивчанин, който най-вероятно е търновец. Като Блеки от Русе, иначе от Старозагорско. Като Варг от Трън/Шумен, като Мара от Пескара, ама май от Кърджали... Впрочем ти откъде си последно?
И глупав нахалник. Че се различаваш от Куш твърдите ти, самият Куш, Рустам и другите от компанията ти от кръчмата в района на 6-то РПУ. Което е съвсем естествено за вкупом насралите се, но е напълно неестествено да очакваш, че Други, ще повярват на твърденията ви.
А, да не забравя злобата ти, така характерна за компанията ви. Щял си да се разправиш с мен, както "си се разправил с Фрийчо и Андрешко". Че как бе, фукльо, ще стане това?
цитирай
Изтрий“

цитирай
23. dobronameren - Ама какво ме питаш, Гетко -
13.09.2016 06:43
дали да ми сложиш коментара в рамка или само да ме цитираш?
Може и двете, съгласен съм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882751
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930