Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2016 18:23 - Ама какви нещстници са тия комунисти
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1654 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За не знам кой пореден път пиша това. Но имам конкретен зашеметяващ повод – нарича се krumbelosvet! След като изложа смешната итория, ще повторя пак Извода, че комунистите са пълни нещастници. Невероятни тъпанари. Имам предвид не човешките им качества и възможности, а техните разбирания за устройството на Обществото. А когато човек плува в розовите облаци на своите устройствени мечти за него, какво значение има обикновен блогър ли е или мастит професор. За нищо не става от гледна точка на Бъдещето. Непотребност за Еволюцията на човешкия род е. 

        Конкретиката:

Днес получих един коментар от блогъра krumbelosvet към предишния ми постинг в който разказвам за събитията у нас и в чужбина през отминалия месец юни. (http://dobronameren.blog.bg/history/2016/07/16/zapiski-po-bylgarskite-vyprosi-iuni-2016.1464897) Разбира се, че в него съм навързал текущите неща около една ос, моята ос – бъдещето на България е свързано с Обединена Европа, а не със Съветска Русия. Даже измислих едно друго по-подходящо за нас тълкуване на BRexit - не BR(itania)Exit от ЕС, а  B(ratska)R(usia)Exit от България. Предполагах, че именно това ще бъде “най-червения парцал” за биковете комунисти. Обаче не. И може би са прави, защото са се хванали за принципната ми атака срещу комунистическата им идеология.

Написал съм: “Крайно време е за отваряне на очите, казвам го на комунистите по света! Парите (икономиката!) са “корите на баницата”. Без “кори” какъв комунизъм? Какво като си майстор с име ххх-ИН. Започва се винаги с пари. След това чак идва моментът на яденето, когато седящите покрай масата оценяват доколко баничарят (политикът) е оползотворил надеждите им за вкусотия. Ако комунистическата политика правеше вкусни баници, защо НИКЪДЕ ПО СВЕТА за 150 години вече, няма щастлив народ под комунистическа шапка? Иначе обещания за светлост в бъдещето му има в изобилие. Ама баницата му не става за ядене.

На което получавам един безкрайно глупав, да не кажа тъп, отговор:

Krumbelosvet Да му е сладко, който е щастлив сега, при капитализма. 17.07 20:05 - Щото, както вярно казва авторът, за 150 (?) години НЯМА щастливи народи под комунистическа власт! Ма то, няма още 100 години от първата власт, която може да се нарече комунистическа. Боже Боже!

Боже, Боже! Като няма какво да ми възрази по същество, този, дето му светнало пред очите, ме обвинява в неточност, във вопиюща неосведоменост, че нямало 150 години още, откакто Комунизмът се е появил на тоя свят! Демек да го чакаме още колко години да замесва отвратителните си баници?! С надеждата, че ... Че какво?

Да напиша черно на бяло, че Крумчо е неосведоменият глупак. Програмният документ на комунистическата идеология “Манифест на комунистическата партия” е написан от Карл Маркс в 1848 година – оттогава до днес са 168 години! Нашата днешна БСП гръмко се обявява за наследница на БКП (1 август е след 2 седмици), която била основана в 1891-ва – 125 години оттогава. А догодина се навършват 100 години от Октомврийската революция. Та на колко години е Комунизмът? 

Колкото до подмятането “Да му е сладко, който е щастлив сега, при капитализма”, ще кажа само едно: СИГУРНО Е, че “баницата на капитализма” е по-сладка от “комунистическата баница”. Иначе защо милиардите хора, живеещи в ком/соц държави се натискат – с риск за живота си дори, да станат граждани на кап.държавите? Включително и вашите комунистически деца и внуци! Що така бе, Крумчо? И друг път съм писал: Да задаваш смислени въпроси на глупав човек е безсмислено.

Когато получих аргументите белосветови, подготвях постинг №15 от поредицата “Ти да видиш, како Пенке”. Както знаете, ако преглеждате отвреме на време блога ми dobronameren.blog.bg, в тези постинги първо цитирам (задължително!) и после коментирам последните по време публикации на моите съблогъри червени и червено-кафяви “пиленца”.

Най-напред защо пиленца? След аналогията с цвета, втората причина е, че пиленцата са всъщност кокошки, а кокошките кудкудякат. Да подсетят петела стига се е заплесвал по утрото, ами да взе да им свърши някоя по-съществена тяхна работа. Обаче третата причина е най-голямата – в смисъл на най-отвлечената. Един приятел обяснява поведението на комунистите (тях той нарича “православящите социализма българи”) от годините на Прехода насам с четиристишието:

“Ти да видиш, како Пенке / живо пиле да умре

После то да се съвземе / и да почне да кълве”

Съгласен съм с него. Както бяха “умрели” след 10 ноември 1989, ако не бяхме положили всички усилия да ги реанимираме с надеждата, че всеки българин е нужен и може да бъде полезен за страната, днес сигурно отдавна да сме ги “изчегъртали” от ежедневието ни. Обаче ние – не, та не. С пресен пример: Ще направим и невъзможното да спасим живота на Митьо Очите и той като оживее и доживее свободата си, вече няма “да кълве” ?! Трай, коньо, за зелена морава такъв да се промени. ОБАЧЕ: Тази теза е много дълбока, много тежка, същността за човешката ни природа – Убийството си е убийство, дори да е приложено към доказан убиец! Не искам да влизам в тази тематика сега.

Връщам се на констатацията на фактите. На дребните факти, защото отделните простотии на моите пиленца са си такива дребни факти. Само да довърша зачекнатото три реда по-нагоре – отново с пример. Ако хепатитът наричат “болест на мръсните ръце”, то комунизмът е “болест на простотията”. Как да се борим с нея ли? Ами като си МИЕМ РЪЦЕТЕ РЕДОВНО. Ето аз например: Що време, живота си потрошавам, да се занимавам с осветляването на текущите ежедневни глупости на моите “герои”. Що ли? – Защото една от най-ефективните мерки да бъде обезсилен простака е неговото ПУБЛИЧНО осмиване. Именно и поименно!    

Ето как Крум Белосветни някак естествено попадна като въведение на 15-тата “кака Пенка”. Четете. Нови глупави мечти след неосъществени стари глупави мечти.

Вече колко години – Над 150 или 100 без една?  

06.03.2016 23:59 - ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН

Автор: jelezov Категория: политика

(Навсякъде надолу подчертаните думи в оригиналния текст и/или наклоненият шрифт в скоби са моите подигравателни забележки. Разбира се, че съм избрал определени пасажи от цялото изложение, но бога ми, не препоръчвам на засегнатите да се крият зад този факт, защото “ще им вдигна кръвното” с допълнително взиране в написаните им глупости.)

Удивително точни предсказания е оставил за потомците Й.В.Сталин, част от които вече се изпълниха. Пророческото предсказание на Й. В. Сталин за Русия (Россия)  – СССР, руския народ и Изтока (цитира се по статията на Р. Косолапов  „Каква е тя, истината за Сталин?”. Вестник „Правда”, 4 юли 1998 г.)

Й. В. Сталин е казал:

- „Много от делата на нашата партия  и на народа ще бъдат изопачени и оплюти, най-напред зад граница, но и в нашата страна също. Ционизмът, устремен към завоюване на световно господство, ще ни мъсти жестоко за нашите успехи и достижения. И моето име също ще бъде набедено, оклеветено. Ще ми припишат множество злодеяния.

- “Световният ционизъм с всички сили ще се стреми да унищожи нашия Съюз, за да не може Русия никого вече да се изправи. Силата на СССР е в дружбата на народите. Острието на борбата ще бъде насочено, преди всичко към разкъсване на тази дружба, на откъсване на покрайнините от Русия. С особена сила ще надигне глава национализмът. Той за определено време ще притисне интернационализма и патриотизма, само за определено време. Ще възникнат национални групи и конфликти вътре в отделните нации. Ще се появят много вождове-пигмеи, предатели вътре в своите нации.”

- “Като цяло в бъдеще развитието ще тръгне по по-сложни и даже бесни (луди) пътища, завоите ще бъдат пределно остри. Работата отива към това, че Изтокът ще се пробуди. Ще възникнат остри противоречия със Запада. И все пак, както и да се развият събитията, ще мине време, и взорът на новите поколения ще бъде обърнат към делата и победите на нашето социалистическо Отечество. Година след година ще идват нови поколения. Те отново ще повдигнат знамето на своите бащи и деди и ще ни отдадат напълно заслуженото. Своето бъдеще те ще строят върху нашето минало.

- “Всичко ще легне върху плещите на Руския народ. Защото Руският народ е велик народ! Руският народ – това е добър народ! Руският народ, между всичките народи, притежава най-много търпение! Руският народ има ясен ум. Той като че ли е роден да помага на другите нации! На Руския народ е присъща голяма смелост, особено в трудни времена, в опасни времена. Той е инициативен. Притежава твърд характер. Той е мечтателен народ. Той има цел. Затова на него му е по-тежко, отколкото на другите нации. На него може да се разчита във всяка беда. Руският народ е непобедим, неизчерпаем!”

Коментари към този железов постинг:

1. aip55 - Найстина много неща се изродиха от действителността.

2. kvg55 - Сталин се е проявил като далновиден държавник, за разлика от глупака Горбачов. Има моменти в световната история, какъвто е бил и тогава, когато по-ясно се вижда бъдещото развитие на историята. Русия си е отделна цивилизация с особена мисия в историята на човечеството.

3. stih - С удоволствие прочетох... Особено ме впечатли характеристиката на руския народ. Благодаря, Железов!

4. lesovski - Много неща са казани за Сталин, тълкуват го и го употребяват по най- различен начин, но факт е, че в Русия неговата популярност се завръща със страшна сила! Дори потомци на репресирани, каквито безусловно е имало и покрай сухото е горяло и мокрото, но държавникът е винаги такъв- силен, прозорлив, волеви и целеустремен! Под негово ръководство съветските народи и най- вече руският, танцуват в бърлогата на нацистка Германия казачок! Рано или късно "Историята ще го оправдае!".

(Наистина, “удивителни предсказания”. “Ми какво да каже... “ е постнала в коментар блогърката sestra. Аз се присъединявам към нейната ирония и допълвам: Сталин е умрял в 1953-та. Чак в 1998-ма се появяват негови не съвсем оптимистични прогнози за СССР, а някакъв ни ги припомня в година 2016. От какъв зор?)

25.06.2016 18:19 - „Новия световен ред“ е шокиран, с пръст в задника

Автор: varg1 Категория: политика

Сигурно през последно време чувахте много тролска пропаганда на петата колона на САЩ (АКА соросоиди) в България по темата с референдума за излизане на Обединеното кралство (ОК) от Европейския съюз (ЕС). Тъй като медийната сцена в страната ни е тотално предоставена на тези гореспоменати лица, те се опитваха да ви удавят в многомилионната €-кампания на щабквартирата на ЕС – Брюксел/Берлин и техните пионки в политико-бизнес средите в ОК, че видите ли ОК ще остане в ЕС, защото това искали британците. Целта, естествено, беше да ни се покаже, че „демокрацията“ и „глобализма“ са правилният избор, и че цяла западна Европа стои твърдо за обединението на всички страни от стария континент. За целта дори пуснаха на 11 юни 20-30 индивида в София с предварително подготвени лозунги и знамена, че видите ли, България била „верен член“ на ЕС и НАТО. Услужливи медии незабавно отразиха акта като „огромен“, че стотици българи били излезли да изразят подкрепата си за НАТО и ЕС. Да бе, направо милиарди били. И ей така им хрумнало точно сега, няколко дни преди референдума в ОК. Дали пък американското посолство не го е организирало? Разбира се, след днес, когато стана ясно, че дори многото пари и политически партии не могат да спрат изискванията на „свободомислещите“ граждани на една страна, вече ще чуете дори, че Владимир Владимирович Путин е виновен за резултатите от референдума в ОК. Колкото и смешно да ви изглежда. В реда на нещата е отново да включат в България вентилатора на „комунизма“ за да подухат реалността със смрадливия си агонизиращ стон. Те се нуждаят от него, той е единствената им „опора“.

ЕС се разклати, и то доста здраво. Започва да се заговаря за референдуми за излизане от ЕС и от други страни-членки. Нещата са много различни отколкото, това което въртят и сучат у нас социолози, политици, „експерти“ и соросоидни кретени.

Запитвали ли сте се, на вас, какво положително ви докара членството в ЕС? Магистралите на Бойко тиквата? Защо именно на споменатата демонстрация от София повдигаха НАТО?

Дано това поучи нашенските бъдещи политици, че никога целта на една държавна власт не може да се базира на това да се гони и преследва родното население. Да ги поучи да работят за това да върнат милионите избягали българи през последните 26 г. Да подобрява условията на българския живот, а не да гледа, какво се случва и казва ЕС и САЩ. Все пак, така не може да я караме вечно, нали?

„Новия световен ред“ е шокиран, с пръст в задника. Желая им всичко най-добро на британците. Избраха бъдещето си. 23 юни 2016 г. ще остане в историята като „Денят на независимостта на Великобритания.

Новият световен ред бил шокиран! Хайде да ви шокирам и аз:

4.07.2016 - Психопат-педофил сред най-четените в блога

Автор: kolevn38 Категория: политика

Понеже ми писна от безобразията на червените фашисти в блога искам да повдигна завесата и да ви покажа кои са психопатите, дето искат да ни трепят и колят в името на лявата идея и вожда им товарищ Ботокс Джуджешвили. Един от най-ярките привърженици на избиването на противниците на путинова Русия и на крайно левите идеи е един от най-четените и популярни блогъри в блог.бг. Същият убавец редовно виси на първа, редом с фатмака Кушел, който всеки ден сипе закани за саморазправа с хората, изповядващи демократичните ценности, явно толериран от модерацията в блога. Въпросният психопат, оказва се и педофил.”

Следва позоваване на блогъра 0rth0d0x от преди 6 години – на 22.07.2010:

“Цитирам новината от trud.bg: Шизофреник, заплашвал момиченце с убийство, ако не се снима в порноклипове, бе арестуван във вторник при операция на ГДБОП в Шумен. Заедно с психичноболния Ивелин Георгиев (27 г.), Первезникът Ивелин Георгиев, който се подвизава под псевдонима varg1.

Следват подробни описания на следствените действия по този случай. Не могат да се измислят толкова много свързани и точно описани действия. Но не това е моята сигурност, че написаното за varg1 е ВЯРНО, а следната негова реакция:

13. varg1 - Червени - 4.07.2016 22:40 - фашисти няма и никога не е имало,ама има едни други на които в личните им карти пише българи, но са агенти на сащ, израел и турция и един от тях си ти и ще си получиш заслуженото за национално предателство, когато му дойде времето.

07.07.2016 - Третата световна война започва през Август!!!

Автор: andrei Категория: политика

 Това е жалката истина,к оято ни очаква. Който успее да я преживее ще научи и истинската й дата. Психопатите от САЩ са в истерия. На първо време ще хвърлят в провокации срещу Русия бившите страни от Източния блок, които ще престанат да съществуват за по-малко от час. Германия и Франция в последният момент ще се опитат да спрат американското безумие, но докато се натуткат САЩ и Европа ще са превърнати в пепел. Не искам да плаша никого, но такива са реалностите, които ни очакват! Излизането на Великобритания от ЕС, не е по по причините с които ни облъчват медиите!!! БОГ ДА НИ ПАЗИ ОТ ТАЗИ ВАКХАНАЛИЯ, КОЯТО ПРЕДСТОИ ДА СЕ СЛУЧИ С ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!

Коментари:

1. born - Безумието е заразило целия свят. Дано се намерят истински хора, които да предотвратят това самоубийство.

2. pando - ФАЩ  са в пълен фалит и са като в блато, колкото повече мърдат, толкова по вече затъват. Най "интелегетния "изход"е война...от това без изходно положение.

14.07,2016 - ИЗТОК – ЗАПАД, КОИТУС НА ВЛАСТОВИТЕ ЕЛИТИ

Автор: djani Категория: лични дневници

Въпреки политическите и социални разлики между капиталистическите и бившите социалистически страни, начинът на възприемане и мислене  сред техните елити имаше много общо, именно защото основния начин на производство и при едните и другите е с много общи черти, вследствие на почти идентичния начин на управление на едрата собственост – частната на Запад и „общодържавната” на Изток. Това беше и основната предпоставка за последвалите драматични промени с падането на Берлинската стена, края на Студената война и с договорките от Малта. Елитите и от двете страни в равна степен споделяха мисли и идеи, произтичащи от почти идентичния начин на производство и бяха искрено убедени в тях. Но, кои са членовете на тази суперкласа? Това са хора, свързани помежду си във все по плътна мрежа на влияние. Притежаващи много повече лоялност към собствената си група, отколкото към национални, или политически формации. Това са президенти и изпълнителни директори на корпорации, мениджъри на международни фондове, председатели на крупни фондации, председатели на централни банки, висши военни, нобелови лауреати, религиозни дейци и дори терористични лидери. Според запознати, около 6 000 души принадлежат към този суперелит, сменящ членовете си почти ежедневно. Голяма част от тях са свързани помежду си в множество роли, в които вземат решения, засягащи съдбата на милиони. Властта и влиянието им отдавна са надхвърлили националните граници и именно начинът им на живот и механизмите по които вземат решения членовете на тази суперкласа са най-тревожни.

(Един въпрос към djani: Путин и неговите хора част от този елит ли са?)  

Eдинствената сила, която може да ни спаси от саморазрушение е разума и способноста ни да разпознаваме нереалността на по-голямата част от идеите,  към които се придържа обществото и да проникнем в действителноста, скрита зад наслоените лъжи и идеологии. Нито насилието, нито оръжието са способни да ни спасят, това може да бъде направено само от разума.

15.07.2016 - Ликувайте, евронароди...

Автор: mt46 Категория: Лайфстайл

Ликувайте, евронароди - / че безгранично сте свободни!... / Свободни сме - да ни убиват, / да ни ограбват, изнасилват. / Демократично да ни тровят, / да си избираме окови... / Свободни са дори убийците, / измамниците, кръвопийците... / Световни хомоинженери / са ни създали оранжерии, / охолни и щастливи ферми - / просторни, хубави, модерни... / Ликувайте, евронароди - / че вече сме свободни роби, / че свободата за малцина / е благо робство за мнозина!...

Марин Тачков, 15 юли 2016 г.

ПП: Тъжно и гневно ми е... Бог да прости загиналите!...

15.07.2016 - България завъртя перкитеее, бегайте...

Автор: eloiz Категория: изкуство

А пък медиите у нас, и политици, и икономисти - квооо - правителството щяло да падне ноември, голям праз, и  кво че праим?! Абе, колеги, аз, като прост литературовед, от когото нищо не зависи (включително и парите), на вас ли да ви казвам, днес, на 15 юли, какво че правите, като падне правителството в края на ноември?! Мениджери... Но, въпреки, че трима посланници ни напуснаха преди няколко дни, ротационно заменени с други, оставяйки от България единствено спомени за своите съпруги и майки... Ха, наздраве).

15.07.2016 - КОЛКО МУ Е?

Автор: bosia Категория: политика

Светът едва сега откри, че моторно превозно средство може да бъде оръжие и да извършва тероризъм. Днес чета изказвания на всякакви политически изроди и се чудя на шизофренията им. Цачева пише на колегата си във Франция, Плевнелиев пише телеграма до Оланд. Криминално проявеното лице Борисов пише до колегата си, че е потресен. Тези същества имат две дълбоки психиатрични заболявания. Първото е шизофрения/раздвояване на личността/, а второто-пълен дебилитет/невъзможност да бъдат самокритични/.

В България годишно се избиват по улиците и пътищата 1 300 български граждани и се раняват и осакатяват около 15 000 граждани. Но нито един от гореспоменатите трима не пишат съболезнователни писма и не обвинява МТИТС в тероризъм, продавайки шофьорски книжки на неграмотни и неуравновесени убийци. Нещо повече! Няма нито една санкция към министъра на транспорта! Няма нито една операция за проследяването и задържането на участниците в схемата за продажба на книжки. Продавачите на оръжие на водачите-убийци си работят и в този момент спокойно и ежедневно прибират едни много големи пари, като част от тях чрез висши администратори в министерството и политическото ръководство отиват в техните джобове и в черните партийни каси. Главният престъпник, пардон, прокурор гневно се самосезира за отказа на един депутат да спре на катаджийска палка, но за избиването и осакатяването на десетки хиляди българи не се самосезира, а се измъква като фъсня от скъсан джоб. Има стотици хиляди измамени чрез съд, ЧСИ и лихвари, но Главният престъпник, пардон, прокурор си чопли носа и си прави топчета.

В най-скоро време очаквам Ислямска държава да не праща само отделни свои войници у нас да си купуват шофьорски книжки, а да отвори филиал на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” във всички европейски държави и в самата Ислямска държава. Така няма да обвиняват ислямистите в терористични актове, а ще ги таксуват като битови инциденти и ще ги съдят на пробация да мият ежедневно паметника на Марко Фридман в Стара Загора и паметника на Съветската армия в София. Колко му е!

Започнах с krumbelosvet. Да завърша с него:

15.07.2016 - "Разбрахте ли какво натворихте?". Симеон го каза дипломатично 12 години преди Путин.

Автор: krumbelosvet Категория: история

"Господин вицепрезидент, надявам се, за Бога, че знаете какво правите." Това са думите на Симеон II към Дик Чейни на 20 март 2003г., когато вицето му съобщава за началото на войната срещу Ирак. Преведено от дипломатичен език, това означава "Вие не знаете какво правите". Не са ли знаели?

Думите на Путин "Вие разбрахте ли какво натворихте?" са риторични. Има ли промяна на политиката? Отново война заедно с ислямисти срещу поредния "диктатор", сега в Сирия. Настъпи ли демокрация в Ирак и Либия след "диктаторите"? Просто спряха да броят жертвите. Докато беше жив Кадафи, всеки ден съобщаваха колко нови жертви е взел диктаторът. Като по поръчка обаче, в този момент край Бургас има морски учения срещу тероризъм. Корабите трябва веднага да вземат курс към Ница или друг град, който избере великото разузнаване, което разобличи преди 13 години Саддам, Бог да го прости, че крие оръжие за масово унищожение.

Милиони и милиони хора от Афганистан, Ирак, Либия и т.н. от много години нямат нормален човешки живот. Те са се нагледали на обезобразени от бомби тела на живо. А по телевизията гледат спокойни градове, мега-концерти, олимпиади, гей-паради... Много ли е трудно да се намерят 1000 самоубийци, жадни за мъст?  Толкова са достатъчни, за да нямат и "виновниците" нормален живот.



Тагове:   andrei,   djani,   bosia,   mt46,   varg1,   jelezov,   krumbelosvet,   eloiz,


Гласувай:
3



1. josarian - Не си заслужават усилията, човече. Отделил си толкова време за тия комунопитеци.
20.07.2016 08:11
Преди няколко години и аз правех тази грешка. Няма смисъл, дълго за четене, уморително, времеотнемащо. Безмислено е. Затова предприех следната тактика - кратки, но изключително язвителни постове, уличаващи най-големите недостатъци на червените свине - по същество те са нереализирани садисти и убийци или одобряващи кървавият държавен тероризъм, какъвто по същество е комунизма. От време на време копвам и стойностни статии от български и руски автори, разобличаващи по същество червените фашисти.
А за varg1 отдавна се знае в блога, че е червен фашист и педофил, както и шизофреник. Въпросът е защо се дава на такъв човек изява в най-четени и на първа.
А Крумбелосвет отдавна съм прекръстил на Крумчервеносвет...
цитирай
2. dobronameren - Не, Йосариан
21.07.2016 09:44
Съвсем сериозно: Не си губя времето, когато пиша за най-новата история на моя народ. Така както съм я видял и почувствал аз. Пък че историята са дати и факти, често скучни, дълги и досадни (за кого?), а не копирани стойностни чужди статии и материали (по-къси ли са?)... аз какво съм виновен? Нося си кръста. И интересно - не ми тежи. Защо? - чуждите обяснения не ме интересуват. ами че той, Кръстът, си е мой!
И шеговито: Пишеш, че за Варг се знае, че е червен фашист и педофил. Ама ако не бях аз да спомена, да припомня това, ТИ нямаше да го препотвърдиш. И този "отдавна известен факт" щеше да изчезне в дебрите от поствани вчерашни новини и статии на български и руски автори. Кел файда тогава от кратки, язвителни текстове. Впрочем можеш ли да посочиш свой постинг, Йосариан, в който си нарекъл КрумБелоСвет КрумЧервеноСвет? Аз не намирам потвърждение на този факт ПРЕДИ да го напишеш в коментара си тук. Как да разберат другите читатели какво си си бил мислил отдавна, като никъде не си го изписал?! Щото било скучно, дълго и досадно?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882806
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930