Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2016 17:43 - Ах, тази събота, тази неделя
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1510 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този постинг е нещо като кашон с документи. Отваряте го и най-отгоре за Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова. Следващите – за Ани Цолова, Антон Хекимян, Светослав Иванов, разните Ризови... тантел марка... А защо “Ах”? – Е, понеже това е “черешката на тортата”, ще трябва да я “изядете”, за да разберете. Т.е. да прочетете целия постинг до края. А иначе, “тортата” е съвсем прясна. Правена е от моите телевизионни и мрежови наблюдения във вчерашната неделя – 10 юли 2016.

Всичко започна с “разнобоя” (както беше обявено в предварителното продуктово позициониране на сутрешното bTV обзорно предаване “Тази събота, тази неделя”) между президента Плевнелиев и премиера Борисов по спора за милитаризацията на Черно море. Позволете ми един кратък въвеждащ коментар на водещия, т.е. моето мнение:

Същността на този въпрос – Чие да е Черно море, се определя от факта, че след падането на падането на Комунизма, източната граница на НАТО в Европа започна да се мести от Стената в Берлин (1989) през Полша. Унгария и Чехия  (1999), та до Литва, Латвия, Естония, Румъния и България (2004). Като се отчете и “подпирането отдолу”, на юг, в Турция, Сирия, Горни/Надолни Карабах, яйцето на гъза на Путин (от 2000 година шеф на Съюза на ССР) започна да пари непоносимо за него. В есента на 2013-та “майдана в Киев” поиска включването и на Украйна в НАТО и ЕС. “О-о-о, мръсни еврогейци!” изригнаха те, путинците, и веднага след Зимната олимпиада в Сочи, през март 2014 анексираха Кримския полуостров, а месец по-късно започнаха и войната в Донбас. Последваха веднага санкциите на Обединените Народи срещу Путинова Русия. И понеже тя пренебрегна това “меко” дипломатическо предупреждение, започнаха де факто военните мерки за усилване източния фронт на НАТО. Де юре-то не закъсня, част от него е и тази среща на върха на НАТО във Варшава от последния уикенд. 

И сега за “разнобоя” между Плевнелиев и Борисов по този въпрос. Президентът Плевнелиев, който седи на Натовската среща в полската столица, изказва официалната позиция на България: НАТО трябва да отговори реципрочно на нарушаването на баланса на военните сили в Черно море и държавата България като негова членка подкрепя и се включва в тези действия. Борисов е премиер, т.е. отговорен е и за благосъстоянието на гражданите на държавата. Затова припомня, че на тях не им трябва война, а в Черно море в момента текат сондажи за газ и нефт, които са жизнено важни за откъсването на страната ни от руската зависимост. Къде е тук “разнобоя” в мисленето и действията между двамата? Сега, ако някой каже, че Борисов смята да защити Сондажите, обявявйки се срещу Корабите, е голям върховно световен Глупак. Борисов не се обяввва срещу пожарникарите, идващи да гасят пожара, а ги моли като изливат водата да внимават доколкото е възможно да не съсипват останалите мебели в къщата. Само че тази съвсем нормална държаническа позиция никак не отърва на нашите комсоциалисти. Нали помните Станишев – “Нашата цел е да свалим ГЕРБ от власт”? Не чувате ли, че Корнелиите вият за същото?!

А аз, понеже описвам техните действия, за да останат за бъдещите поколения като отвратителен пример за следване, щом чух, че Жени Марчева ще разнищва “разнобоя” оставих всичко и седнах пред телевизора. За да мога като критикувам, да е като личен очевидец на събитията. Бях подранил малко, та хванах и мислите на предхождащата я в конструкцията на предаването Мариана Векилска. За лошо или за добро тя, Мариана Векилска, се оказа допълнителния стимулатор да отбелажа ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ  “в крачка”. Иначе вероятно щях да пиша за “черноморския въпрос” по-теоретично и определено по-късно. Ама като не четат Мао, който беше обвързал “мърдането” с “влизането”...  Хак им е на тези журналистки. (Сега се сетих, че въпросните са жени и за тях, особено пък на Тия, това може да им харесва. Само че това разсъждение е част от “черешката” и го оставям за накрая.)   

Събеседник на г-жа Векилска беше т.нар.писател Димитър Шумналиев. Много известна личност (http://dobronameren.blog.bg/history/2012/04/03/shu-bre-shumnalievi.933549) Ах, голям мераклия, ако си спомняте. Ако го помните от Началото. После напусна материалното либидо и се прехвърли в душевното такова. Нищо лошо, ама вместо да описва комунистическата душа, която носи, стана специалист по дребнобуржоазната такава. От к’ъв зор?! Търси си пред Бога утежняващо вината обстоятелство. Днес, 10.07.2016, разказваше спомени за Петър Дънов.

(В скоби. Комунистите никога не са обичали Петър Дънов. Някой да се спомня да се е говорило за него преди Десети ноември? Нямаше такъв човек, нали. Обаче след това, особено в последните години, стана “завалом”. Започна се с възраждане на Паневритмията на Седемте рилски езера, хиляди правоверни, комунистки особено (говоря от лични наблюдения), станаха “дъновистки, “Беинса Дуло” наводни БЛОГ.БГ, в.”Монитор” представете си, раздаде цяла купчина негови беседи безплатно... Изобщо баба им Ванга премиташе след неговите стъпки.)

Та, да се върна на Димитър Шумналиев, който под разбиращото кимане с глава на уважаемата Векилска, разказваше спомени за Петър Дънов. Изключителен наглец, истински комунист! Шумналиев имам предвид. Чуйте: Като умрял Дънов (няколко месеца след датата 9 септември 1944, когато по случайно съвпадение са умрели стотици български духовни водачи, несимпатизиращи на комунистите) “комунистите” – цитирам Шумналиев не давали той да бъде погребан в софийските гробища. Вероятно, помислих си, защото парцелите им трябвали за след по-малко от 40 дни, когато спешно щели да бъдат разстреляни от “народен съд” други още врагове на народа. Обаче някакъв негов приятел, на Шумналията, дъновист се заинатил. Три часа висял пред Централна поща и успял, представете си!, да се свърже по телефона лично с Георги Димитров в Москва, който разпоредил Дънов да се погребе подобаващо. Баси лъжците алтруисти! И техните сподвижници с вчерашния си ореол на мъчени от комунистите, които днес им мият краката с вода от душата си на същите тези комунисти и копелета им. Векилска имам предвид.

Искате ли нейната история?

Журналистическият й стаж започва от Нова телевизия, където води сутрешното предаване. После се прехвърля в Канал 3, за да се приюти в bTV. Където на третия месец става водещата на сутрешния блок “Тази сутрин”. По някое време нейн ко-водещ е самият Николай Бареков. Иначе самата тя е наследничка на прочутия род Векилски. Правнучка е на легендарния столичен пройдоха Борис Векилски. В своята младост, ах, бохемът бил нещо като нашия Христо Сираков-Стоте манекенки. Броят на жените му бил неизвестен, а гуляите из заведенията в Борисовата градина – всяка нощ до заранта. Брат на Борис бил знаменитият майор Георги Векилски, командващ непобедимата конна дивизия в Първата световна война, на който е кръстена улица до Централния софийски затвор.

Намерих в Интернет автентичен спомен на Мариана за тия събития: „Винаги съм се гордеела с родството си с майор Векилски. Израснала съм с неговите снимки – те се предават с едно сандъче през поколенията. Бил е безразсъдно смел и останал в историята с въвеждането на непозната бойна тактика. Отдаден на кариерата си, той не създал семейство и загинал едва 26-годишен. Неговият брат и мой прадядо Борис Векилски бил коренната му противоположност – абсолютен нехранимайка. Все пак накрай е избрал една от всичките си жени – Елена, дъщеря на министъра на железниците по онова време. Това обаче не го отказало от гуляите. Прабаба ми се поболяла от мъка и се споминала. След което той изпил всичките им пари и продал имотите в Ловеч и София.

Самата Мариана Векилска май е женена два пъти, а в момента го раздава пак полуразведена. Вторият й мъж, имената на партньорите й нямат значение, също е водещ, само че на сутрешно предаване по БГ-Радио. За по-клюкарски настроените ми читатели пиша, че една сутрин преди няколко седмици въпросният “Векилски 2” заместваше Виктор Николаев до Ани Цолова по Нова. Мераклийката Ани много напористо му се виеше като стройна Калина покрай кичест Явор. Впрочем всички плевенчанки са такива ... безстрашни. Знаете ли, че г-жа(?) Цолова е само 1 година по-млада от г-жа Векилска, ах?

Сега за втората от трите грации на “Тази събота, тази неделя” по bTV Жени Марчева. Поводът е нейната направо ожесточена беседа с Румяна Бъчварова по въпросите за “разнобоя”, необузданата битова и организирана престъпност и защо разни Низами заместват Държавата в ловенето на емигранти по нашата граница. Написах “направо ожесточена беседа”, визирайки приятелското й бъбрене преди известно време, на Жени, с видната отвсякъде голяма демократка Божана Апостолова, носителка на орден “Кирил и Методий” (с мечове), защото тази история би следвало да си я спомняте, ако ме четете редовно. Но, дори и да не ме четете, достатъчно е да следите с кои свои гости г-жа Марчева ще се държи свойски, другарски и кои ще “мачка”. Ще останете направо затрогнати – няма геле Марчева.

  Жени Марчева, за разлика от Мариана Векилска, започва от БНТ. Част от екипа е на Валя Ахчиева “Открито” (агент Сава). Изкарва две години там и се мести в Дарик радио (агент Карак) – “Нищо не разбирах от радио, но исках там”, както казва самата Жени. Че какъв й е проблемът? – Говори се упорито, че по тези времена около година нейн настойник е бил агент Гоце. Ах! Като научих това, разбрах на кого ми прилича Жени Марчева – на Десислава Ризова.

(В скоби. Отдавна питам, безуспешно разумеется, каква връзка имат помежду си Стоян и Венка Ризови, Люба Ризова, Цветанка Ризова, споменатата Десислава... Напоследък се появи и една Деница Ризова. Тази пък каква е?

Споменах Деница и се сетих за още един безответен мой въпрос – каква се пада новата социална зам.министърка Деница Сачева на проф.Евгений Сачев, един от любимите съветолози на телевизия ALFA?)

Като тръгне да върви – върви. Жени Марчева като водеща в БНТ (отново!) “интервюира” Бойко Борисов във времето на Орешарски. И когато Бойко Борисов се връща като нов/стар премиер, Марчева сменя “името на фирмата”. Започва да играе в отбора на bTV. И добре, че става бременна с второто си дете, иначе днес щеше да е член на обществения съвет на Фонда за лечение на деца в чужбина. Не че Мария Чернева не е същата “Жени”...

И ето, че допрях до Третата Ах! Диана Любенова! Завеждащата културния отдел на “Тази събота, тази неделя” . (В скоби. Същото кадрово ДС-решение се явява и Любен Дилов-син, съвсем например. Както беше възкликнал един:  “А бе, много дизайнери се навъдиха напоследък. Къде изчезнаха тез педераси?!”)

Кариерата на Диана Любенова започва в еротичното предаване “Нощен магазин” на телевизия “7 дни”. Когато е вече около 20-те и завършила токущо НАТФИЗ. Дотогава “тя е известна сред софийските бръмчалки като една от най-големите нимфоманки. Не се притеснява от голотата и докато в страната и медиите царуват табута, с лекота си сваля дрехите и говори открито за най-удобните секс пози, ползите от изневярата и трудностите по време на сношение с голям член.” (според в.Уикенд”) В началото на новия век става водеща в едно друго нощно предаване “Секс игри, ах”. Където “сама разкрива подвизите си на любовния фронт, но вече не подхожда  към пиперливите въпроси така искрено и се ограничава в споделянето на детайли.” (според в. Всеки ден”). Нататък самата Диана споделя, че “любимата й поза е мисионерската и е привърженик на честите полови контакти. А понякога - веднъж седмично. Много зависи от ежедневието, от напрежението, което ми се струпва. Понякога човек иска да си легне, да остане сам, да погледа телевизия, да почете книга”.

Ето откъде Диана Любенова е натрупала културния опит, така необходим й днес да е “най-културната” от трите грации в “Тази събота, тази неделя”. Ако ме питате кой е бил в ролята на Парис, мога да ви посоча една кандидатура – Христо Сираков, с когото имало “чисто неподправено приятелство”. Като познаваме интересите на Ицо – Стоте манекенки (Ах, ето “топлата връзка” между Мариана и Диана!) и на самата Диана – Бръмчалката, ни иде естествено желанието да повярваме. Още повече, че Диана Любенова бе водеща и на “7-дневното” предаване “Милионер търси съпруга” в което тя помага на милионерът Ицо на стари години вече (около 2007-2008) да си намери млада любовница (според жълтите вестници – партньорки за секс-тройки и четворки в леглото).

Но дотук с младежките интереси на Диана Любенова. На попрището жизнено в средата, преди 12 години тя залага на сигурното – един англичанин ЛУ, продуцент естествено. И днес е примерна майка и водеща в bTV. Да е жива и здрава и за всекиму от нейните успехи и спокойствие. Не е моя работа да я обсъждам, но ...

НО, ако не даваше политически съвети на обикновените теле-зрители като мен с коя партия да се онождаме и не навираше в очите ни разни “дизайнери”, на които до един им иде отвътре да обсъждат Боко като Тиква. Това, че го прави културно маскирана, а не върло просташки като Татяна Буруджиева (например) с нищо не променя същността.

Ах, тази културно-палава bst)ТV! Непрекъснато ни изненадва с млади нови и непознати “грации”. (Съвсем определено не включвам в тази група “Лицето” на Цветанка Ризова.)  Посочвам поименно Антон Хекимян и неговата трупа от 5-6 късополи репортерки, двойката Виктория Петрова – Лиляна Боянова, стръвницата Ани Цолова – опс, тая беше от Нова ТВ... От мъжете ви препоръчвам да се вгледате в Светослав Иванов (неделните “120 минути”). Писал съм за него. Тъй като го следя изкъсо вече няколко години, очаквам да прояви своята “дизайнерска” същност покрай наближаващите президентски избори.

Които ще спечели   Не! – Ах!! –Тоест... – Ох!!!

Но кой съм аз, че да познавам. Дори не съм водещ на 1-вата страница на БЛОГ.БГ...

 

Накрая П.П. За “черешката на тортата”.

Според един енциклопедичен портал в Мрежата така се казва един български порнофилм, чиято фабула е изчистено проста. Една домакиня (сценично възпроизведена от една друга разкрепостена “Диана”; чийто син е също водещ в културното, но делнично, а не съботно-неделно предаване на bTV) е поканила в дома си 4-ма свои приятели на вечеря. Накрая им поднася торта с дизайнерска дрога и се започват едни “Секс играх”... какво знаеш ти, българино за това?

Знаеш ли например, че фалиралата национална телевизия “7 дни” вече повече от месец върти (всеки делничен ден по два пъти – сутрин и привечер) едни стари епизоди на миналогодишната поредица “Усещане за жена”. Там една “журналистка” от предишното културно министерство на Петър Стоянович, Гергана Стоянова се казва (“А бе, ще го пробвам аз този Савекс...”), “усеща по женски” по няколко свои гости наведнъж. Миналата седмица в началото нейн събеседник беше един рус травестит – Адриана, който играел/а/ един от гостите в порнофилма за “черешката”. Следях специално дали Гергана Стоянова ще сподели този факт от биографията Адрианина. Не доживях. Защо бе, Гергано? Нямаш куража на Диана Любенова да говориш за тези неща открито и без притеснения ли? Не ми се вярва... 




Гласувай:
2



1. getmans1 - Шок ли, Уикенд ли, или Ретро ще го ...
11.07.2016 22:36
Шок ли, Уикенд ли, или Ретро ще го играем сега?
Ще си запозная по-задълбочено и ако се наложи ще се извиня за сега сарказма е достатъчен.
цитирай
2. dobronameren - Тука Има/Тука Нема ли играем сега, другарю Гетманс Уан
22.07.2016 06:15
Чакам ви повече от 10 дни "да се запознаете по-задълбочено", ама ни извинение, ни сарказъм. Това как да го тълкувам?
Не че ми е важно. Просто го отбелязвам, защото Времето го затрупва, а аз обичам на такива факти да бодвам по един текстови жалон да се знае, че "Тука Има". Помага да знайш...
цитирай
3. dobronameren - Днешната неделя е първата на живо от новия сезон на "Ах, тази събота и неделя"
11.09.2016 16:56
Като я гледах, у мен възникна въпрос: Ще успее ли Мариана Векилска да "запуши" Жени Марчева преди Диана Любенова да "отпуши" и двете?
цитирай
4. dobronameren - Един месец по-късно след коментара от 11.09 (№3)
16.10.2016 06:50
Като ги гледах вчера - 15.10.2016 трите - Векилска, Марчева и Любенова. подредени на дивана с поли далеко над коленете, си мисля определено, че Диана отпуши другите две.
Жалко, че Натали Трифонова проноси рокли под коляното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873416
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031