Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 09:15 - Ти да видиш, како Пенке - 08
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2659 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какви е хищни петли раждала, раждала, ражда и сега блогова първа страница! Какви са момци искали, искали, искат и днеска нейните коки палави!

Посвещава се на преродения Ботев и на северното сияние. С пожелание да се вземат младите! 

“ПОДПУРИ ОТ НЕСБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ И МЕЧТИ” – Празничен преглед на живо от зала “Добронамереност” на двореца “Блогбеге”.

 

ЧАСТ ПЪРВА

22.01.2016 19:56 - На оружие, братя евроатланти!

Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   

“Нали помните, в началото на декември 2015-та новият посланик на САЩ в България даде интифа: "Агресивна борба с руската пропаганда" Какво се случи за месец и нещо в блог.бг.: Внезапно се нароиха няколко ника,повечето празни, които ревниво почнаха да следят казано ли е нещо добро за Русия, и моментално зариваха с коментари, подготвени предварително, твърдящи обратното. Ето някои: koshmar, maruderka, yoan2015, karnak, nalliia. Повечето са на един човек, но създава масовост... Покрай него се активираха и малцината останали от старата гвардия надобрата г-жа Леля от радиоточката, като Генчев чаламби, Батого и сестра им. Бълват, милите, слюнки срещу Русия, все едно заплатата им зависи от това...”

Коментари

podvodni - И тези дето ги споменаваш активно потвърждават това тяхно виждане.
Само педераст-олигофрена е готов да се нагъзи на Запад с отворена уста на Юго-Изток

freeoldmenpodvodni, Усети ли как някой пак е развързал кесията. Няколко месеца имаше отлив от всички сайтове на соросоидни тролчета, сега изведнъж пак надигнаха главица. И в хор почнаха да очернят Русия. Гласят ни нещо голямо...

mt46 - Не разбирам с какво Русия е по-опасна, по-агресивна от САЩ, от ислямизма?!...

kvg55 - "Бълват, милите, слюнки срещу Русия, все едно заплатата им зависи от това" А не зависи ли? Щото мойта заплата зависи ... от благоволението на работодателя.

freeoldmen – wudu, Когато декларираш, че нямаш други активни профили, ще те пусна да коментираш.

theeconomist - Пропуснал си ямболският чертожник на кенефи бойчев....комплексар, който пише само с главни букви!:-))

freeoldmen – theeconomist, Този "а пий си хапчетата бойчев" е нещастна жертва на безсъвестните типчета, които визирам в постинга. За тях е известно, още от тъжния случай с Тути, че не се свенят да ползват в мръсните си игрички хора с ментални, психически и сексуални проблеми. То и кой друг ще им се върже?

blackpredator - Олдмен, вуду, мъду, част от тия де си ги написал и още трийсетина, се са кошмарни никове на полигор.гоната Медуза с тях спами по блоговете и слага минуси, а също ги използва да се помпи йоанчо е ливада, нещо като трътка, останала на пилешкото бутче

bojinkata - Поздрави Олдмен! Соросчетата побесняха!!!! Що така+??????

freeoldmen - Поздрави, bojinka! Прекалено дълго време имаха пълен комфорт в убийствената за България си дейност, но все повече хора проглеждат що за негодяи са. Шубето е голем страх!

born - Не разбрахте ли поради какво е цялата еврогейска тупурдия по блогбегето ? Наблюдавам гейдружинката от известно време от астрологически / т.е. научни/ позиции. И какво установих ? Че по време на пълнолуние се активизират особено много и разпенват до пълно задавяне. Оказва се, че Луната е особено силен тРансцедент за умствено болните пациенти, а особено е влияеща върху тези, които не си пият редовно хапчетата. Съчетано и с вудумагиите, които се опитват да правят

dedence - Официалната статистика твърди, че вече имаме 25% душевно болни ! Пропуснал си някои други като "апостола на откачалките" -на два строя метреса и идиота поплювко добронамерен, но едва ли човек може да ги обхване всички облъчени ! Помиярите винаги лаят от страх, тях все още ги тресе ужаса от червени, комунисти, КГБ, ДС и така ще си умрат в ужас и уплах ! Точно тези, нови, евроатлантически бардове, само една пушка да гръмне и приветствено ще се строят на орлов мост пред новия сайбия, било той китаец, турчин или руснак !

freeolgmen dedenze, Бай Добронамерен е прикрита версия на "а пий си хапчетата бойчев", не си струва да хабим виртуално мастило за него. То и останалите са на същото дередже.

zlika - Назначавам maruderka За на бахура ми перка!

fascindo - гласувам с +1 и утре си правя нов ник: maDEderka!!!

olivie - Поздрави и от мене. Наистина нещо се мъти, че всички платени русофоби и клонингите им се умълчаха след посещението на Нюлънд. Имам предвид такива ярки бездария като йосърян, захариаБа, гетман1 и т.н. Дали нещо не им опъна юздите мадам Фък, като оряза финансите на новия "посланик"?

Същия ден 2 часа и 20 минути по-късно

22.01.2016 22:16 - Два месеца до самоубийството на ЕС?...

Автор: mt46 Категория: Хоби             

(Цитат от 21 януари 2016 20:31, Аделина Марини, Страсбург, Twitter)

“Нито танго, нито Макарена, а Мамбо номер 5 в Европа. На Съюза му остават още два месеца живот. Обратното броене беше стартирано от председателя на Европейския съвет Доналд Туск по време на един от най-тъжните и депресиращи дебати в Европарламента. На 19 януари той и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер отчитаха пред евродепутатите резултатите от декемврийската среща на върха - поредната, която се опита да се заеме с решаването на бежанската криза, но се сведе основно до припомняне на поетите и все още неизпълнени ангажименти от страните-членки. Настроенията в ЕС се влошават с всеки изминал ден, а светлина в тунела все още не се забелязва.”

Не мога да не отбележа съвсем основателния въпрос на sestra, на който mt46 съвсем естествено не отговаря - sestra: “Но заглавието навява въпрос. Ако това наистина би се случило, защо някой би се радвал. По какви причини?”

23.01.2016 15:50 - КАЖИ СИ БЕ ПЕТРЕ (МОСКОВ)! КАЖИ СИ ЧЕ И ТИ СИ

КАТО ВСИЧКИ БГ-ПОЛИТИЦИ,КРАДЕЦ,ИЗМАМНИК И АЛЧНИК!!!

Автор  CHAVDAR01, Категория политика

“ВРЕМЕ Е ДА ВИ СМЕНЯМЕ ВСИЧКИТЕ ВКУПОМ!!! ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ?! ИДИ МИ,ДОДИ МИ!!! НИЕ,НАРОДА ОТДАВНА СМЕ ВИ ДАЛИ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НА ВСИЧКИ,КАТО ВЕЧЕ 54% ОТ НАС ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НИКОГО!! ПОВТАРЯМ ЗА НИКОГО!! И ТОВА Е ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА,А СПРЕД МЕНЕ ПОНЕ 60% Е РЕАЛНАТА СТАТИСТИКА!!! -ДОТУК БЯХТЕ "ДРАГИ" МИ ИЗМЕКЯРИ!! -ВЪН!!! ПРЪВ ЩЕ ПАДНЕ МОСКОВ,А СЛЕД ТОВА И ОСТАНАЛИТЕ!!! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!!!”

Същия ден 6 часа по-късно

23.01,2016 21:58 - Браво, братушки! Я елата, че и тук има мераклии за бой! Автор: kushel Автор: nikikm Категория:Политика   

“Живеещите в Германия руски емигранти, които местните наричат русаки, смазаха от бой арабските примати, които се гавриха с 13 годишна ученичка, тяхна сънародничка, това съобщава сайта „Строго секретно”. В справедливата наказателна акция участвали около 400 „руски немци”. Когато се разчуло за груповото изнасилване на 13–годишната Лиза (30 часа нерезите се гаврили с ученичката, а германската полиция я натискала да признае, че тя сама ги повикала!), скоростно била направена светкавична организация. Пред общежитието на мюсюлманските престъпници с вой на клаксони се изсипали над 120 леки автомобила с по трима-четирима здрави братушки във всеки. Арабите опитали да се съпротивляват, че даже и да стрелят, но руснаците направо ги смазали с бейзболни бухалки и столове по всички етажи на мигрантското общежитие, според съобщение на немската полиция, която съвсем умишлено се направила на разсеяна и въобще не се намесила.”

Същия ден 14 минути по-рано

23.01.2016 21:44 - ПРЕДВИЖДАНИЯТА ЗА НОВАТА ГОДИНА –

ЩЕ БЪДЕ ЛОШО, ЗА БЪЛГАРИЯ – ОЩЕ ПО-ЛОШО.

Автор:gindev Категория: Други

“В общественото информационно пространство все повече се увеличават различните прогнози за настъпилата 2016 г. Неизбежно е запазването на основното противоречие на планетата –борбата на глобализма за запазване и засилване на основната му цел: поглъщането на цялата планета и противодействието на редица държави за преразглеждане на гглобалната матрица и за нейната промяна. В зависимост от протичането на процеса се очакват грандиозни промени, които може да се определят като смяна на епохите. В такъв момент хората изпитват болка, неудобство и страх. Това са неизбежни тенденции, които съществуват обективно и които ще продължават да съществуват до появата на исторически или природен протуберанс (революция или природна катастрофа), независимо от фактическия или привиден край на процеса. ...  В епицентъра на процеса са САЩ. Вътрешното състояние на САЩ може да се прецени като постепенна цивилизационна, икономическа и политическа деградация. Това съвсем не значи, че утре САЩ ще изчезнат от политическата карта на света, но както във всички други страни по света, в нея са се събудили незаглъхналите архитипове от ранните години на варварското заселване на Новия свят. Това реанимирано минало винаги е преследвало американците и американската политика, за да избуи след края на Студената война във фалшивия ентусиазъм от някаква мнима победа. ... Защо за процесите в света е толкова важно състоянието и перспективите на Руската Федерация ? Отговорът : защото Русия е страна-континент и друга като нея НЯМА. И като страна-континент е основният проблем на протичащия исторически процес на глобализация и на идеологията на Глобализма. Защото без Русия и против Русия протичащия исторически процес не може да бъде завършен. ... През новата 2016 г. вътрешното и външно състояние на България ще продължава да се влошава. Както при възстановяването й като Третата българска държава, така и сега България е заобиколена от врагове. Те не й желаят нищо друго, освен да я видят отново като Княжество България, което е най-добрия вариант за сега. В малко по далечна перспектива тя отново може да се окаже част от Неоосманската империя и да прогресира непрекъснато, както го правеше при турско присъствие 500 години. Да, бъдещето е грозно и зловещо, но то напълно подхожда за народ, загубил отдавна своята месианска роля и превърнал се в цивилизационна сянка, която няма защо да скита немила-недрага по друмищата на световната История и да плаши със своя куцузлук и непукизъм останалите народи и етноси! Остава всички вкупом да изпеем заупокойната молитва.

Коментари

Kushel - Ужасно, но вярно. Като си поне един Ботев или Левски. Народът е готов, но няма водач. (Е, не е така съвсем, казвам аз. Защото чета pitankatapita, например)

20 часа и 25 минути по-късно

24.01.2016 18:19 - Не режете клона Русия

Автор: freeoldmen Категория: Политика

“Не режете клона Русия, за да не паднете връз чепа Турция, мили българоумници. Еврорусофобството се е изродило в някаква мозъчна дисфункция- виждат се избрани части от действителността и никога цялата картина. А общият поглед отвисоко разкрива ужасяваща прогресия- колкото повече намалява руското влияние в BG обществото, толкова повече се засилва турското влияние! Не европейското, не западняшкото, а именно анадолското! У нас, тук и сега, в 21 век BG обществото се турцизира насилствено, Турция издевателства над българските превозвачи, българският език неофициално е почти забранен в Родопите, ни помен от интеграция, а нашите русофоби това не ги интересува. Все едно са преживели лоботомия. Занимават се с демократичните рефлексии на Путин. Защо посягал на Крим? Нито съм русофил, нито съм русофоб. Гледам само българския интерес. Какво печелим ние от това Русия да не защитава успешно своите стратегически приоритети? Печелим ускореното създаване на държавата Булгаристан на територията на днешна България. Това печелим, самоцелни русофоби.”

Коментари

podvodni - За българофобите евроатлантичедски русофоб-педерасти е крайно наложително да чувстват подкрепата на резаният турски чеп в собствените си задни части. За какво им е да ходят до Кьолн, пък и скъпо излиза, а вместо това е по-добре за тях, тук да дойдат техните турски тъпкачи.

aip55 - Русофобията е капиталната грешка на българите и политиците ни!

kvg55 - Русофобите по идейни причини са малко. В блога познавам само един. Повечето са платени, на хранилката "Америка за България" и други НПО-та. Само Русия може да ни отърве от геостратегическият ищах на Турция. За да се отървем от цивилизовано и законосъобразно потурчване трябва да напуснем ЕС, който, колкото по бързо се разпадне, толкова по-добре за нас.

hloris - Съгласна съм с теб!, freeoldmen. Ние вече сме продадени,остава само официално да се обяви това. И този път няма кой да ни протегне и извади от капана,в който доброволно се напъхахме. Но за това се иска да имаш като народ историческа памет,нещо,което вече го няма.Унас.Както далновидност и прозрение,и мисъл за бъдещето ни като нация.

wqpwqp - Който не вижда /или не иска да види/ действителността, е или тъп, или платен, или е объркан. Което и да е, все едно! Няма оправдание! Русофобите да внимават, защото ако не сме 16-та република, ще сме 51-ви щат, а ако и това не сме, то им го казаха - чака ги "турски, рязан, чеп"! Та да избират овреме! И да не забравят - предателите никой не ги обича!
ok3223 - Платената сган от русфоби са готови еничари да станат, на ново 500 год. турско робство, но да бъде така, както са им наредили техните спонсори. безнадеждна сган. Която не види по- далеч от носа си ... която се кани да погребе отново и завинаги БЪЛГАРИЯ.

djani - Русофобите не са народа, а те миличките хитреци знаят как да се преориентират своевременно...

starotomagare - Поздравления!Точно в десятката!Не веднъж съм попадал на яростни русофоби и почти винаги ако не са се оказали ,,полезни глупаци "са били повече или по-малко скрити злобни туркофили или по -точно турчеещи се безродници които ни едно стадо не би искало да припознае като свои защото се гнуси от тях.

 

ЧАСТ ВТОРА

23.01.2016 15:27 - Поздрав за Владимир

Автор:olivie Категория:Хоби

“Един забравен подвиг на Путин /КРОСС/. В нощта на падането на Берлинската стена, Путин е дежурен в щаба на КГБ в Дрезден. В съседство е щабът на ЩАЗИ. Дели ги буквално една стена. Около 5000 души пияна тълпа нахлува в ЩАЗИ и разграбва всичко, включително досиетата на агентите. След това бе ужасна съдбата на много от тях. Сградата е напълно разгромена. След като плячкосва ЩАЗИ, тълпата идва пред сградата на КГБ. При вида на тълпата началникът на щаба, полковникът е избягал. Следващият по чин, подполковник Путин автоматично става отговорен за щаба. Осъзнавайки, че и тук ще се случи същото, както със сградата на ЩАЗИ, Владимир Путин излиза сам и посреща тълпата на входа. Питат го, кой е и той им казва, че с офицерите си е длъжен да я охранява. Казва им също, че има пистолет с 12 патрона, един от които ще остави за себе си, но с другите - като офицер на СССР, ще е длъжен да стреля, за да защитава сградата. След като казва това, Владимир Путин обръща гръб на тълпата и бавно тръгва нагоре по стълбите, които също били 12. Очаква да хвърлят нещо по него, камък, бутилка или нещо подобно. Но нищо такова не се случва. Обръща се и вижда, че тълпата започва да се разотива. Никой не е влязъл в сградата на СССР нито в тази нощ, нито в следващата. Така документите и архивът останали непокътнати. Такъв човек управлява днес Русия....”

Коментари

vencivaleri1951 - Симпатизирам на руския президент/умерено/ но това ми прилича малко на разказаните исктории които вървяха едно време за Ленин. Помня една , как малкият Улянов счупил сметачна линия и веднага си признал. Мисля, че и тази история е силно преувеличена. Според мен имаме в случая хиперболизиране което общо взето е излишно. Владимир Владимиович има своята тежест и без раздути истории.

ivanna4ev - Не им се ще на посерковците да е така.

morski pesni - Не знам дали е "герой" Но Русите явно знаят, че начело на страната им стои сериозен, отговорен и загрижен човек, с високо чувство за дълг. Все пак Вл. Владимирович е лидерът с най-висок рейтинг в цял свят. Нека има полемика, фактите обаче са най-важни.

07.02.2016 00:44 Как са поставени фалшивите основи на Българската

археология и история и защо враговете ни ненавиждат династа от Дуло

Богдан Филов / Автор bezistena

ВЛАДИМИР=Дуло от Богиня Мария– с който си статут на чистокръвен и читав генетичен жречески потомък от Дуло,Българин,е запознат от нас и Владимир Путин. А владеещите мира са Българите от Всемирното Бяло Братство от династията Дуло на Българската Божия Демиургова двойка,което се вижда от деанаграмирането на израза:  ВЛАДЕЕЩИ МИРА=ВЛАДЕЕШТИ МИРА=Дуло от Ешуа и Богиня Матара–Българските Жреци и Светии,съставящи транспространствената Божия Армия. 

СЛАВЯНИТЕ са тракийски племена от Сливен,обучавани и посвещавани от Българските жреци на Карандила за цивилизаторски мисии по света . Тайното оръжие на Българите в СССР,което обърна хода на Втората световна война и спаси Русия.И което ще я спаси сега пак.”

13.02.2016 14:37 – I love only фрау Меркел. Виж каква путарана е била на 18г.

Автор fascindo Категория Политика

(Постингът представлява само една черно-бяла снимка на три голи девойки, снимани на море. Авторът fascindo твърди, че годината е 1972, морето Слънчев бряг, а крайната вляво мома е канцлера на Германия Ангела Меркел на 18 години. Този постинг аз лично виждам в блога на доцента от Плевен за 4-ти път в последните 3 години. Единственото различно нещо в “новия” постинг е думата “путарана”. Сега да повторя “старото”, пак. Аман! –

Преди повече от година една почитателка на брат Фрий (milady или mileidy) беше разширила ника му с епитета dirty Това ме беше подсетило да вляза в Гугъл и в полето за търсене да напиша “free old men. И се отвори една палава кутия... Ако искате пробвайте и вие, но имайте предвид, че е най-откровено порно. Да няма деца покрай вас. А си спомних това във връзка с постинга на fascindo, защото, ако поровите из купищата порно галерии и имате време и късмет, ще намерите ако не самата снимка на “Меркел и приятелки”, то нейния прототип.)  

16.02.2016 09:41 - Провалът на Mеркел – DW

Автор milady  Категория Тя и Той

“Меркел губи съюзници. И в Америка вече се е разчуло, че германската канцлерка е под засилен политически натиск, който може да я свали от поста й. Тогава американците биха се оказали лишени от един от най-надеждните си европейски партньори. Тази година Меркел не участва в Мюнхенската конференция по сигурността, макар че именно там косвено се обсъждаше, а може би дори и бе решена нейната политическа съдба. Бежанската криза погълна толкова огромно количество енергия, че канцлерката взе да губи инициативата и в други сфери. Някои наблюдатели виждат в това гигантски заговор: бомбите на Путин в Сирия подкарват нови бежански потоци към Германия, които отслабват позициите на Меркел и дори рискуват да я свалят от власт. Нима Путин е толкова способен като кукловод, че да направлява бежанските потоци и дори да решава съдбата на германската канцлерка?”

Коментари

mt46 - Поздрав!... Мути сама си го сложи... Не й е виновен Путин...

katara - мариее, ухили ма ..каква порно рима... mt46 написа: Мути сама си го сложи... Не й е виновен Путин...
Пс. ще има още Кама Сутра/ аз съм в Ложата, с отворени...Уста.;))

27.01.2016 11:02 - СБОГОМ, БОРИСОВ!

Автор: bosia Категория: Политика

“С хаотичните си изявления и действия, Борисов показва едно изключително тревожно състояние. То, явно, не е породено от искането на оставката му, основана на една дълга и тежка поредица от действия и бездействия на неговите министри и на държавната администрация като цяло. Хаосът в страната и външните намеси са непосилни за справяне от този кабинет и този премиер. Това го прави истеричен и припадничав. Мълчанието около „странната” визита на Нюланд, отношенията с Турция и Русия, докладът относно вътрешния ред и правосъдието сгъстиха до такава степен напрежението, че Борисов изперка и се опитва да насочи топката в чужда врата без да забележи, че това е неговата собствена врата. Тук искам да ви кажа, че не става дума за политическото оцеляване на Борисов, а за физическото му оцеляване. Той знае, че ако не оцелее политически, ще бъде ликвидиран като Луканов. Имайки предвид дребната му душица, свръхегоизма му и ниския интелктуален капацитет той прави всичко, което смята за добро, за да оцелее до май-юни. Тогава ще се опита да се кандидатира за президент, като по този начин осигурии още 5 години от живота си.”

Същия ден 9 часа и 46 минути по-късно

27.01.2016 20:48 - Бойко Борисов пада от власт!?

Автор: varg1 Категория: Новини

Бойко Борисов пада от власт! И вторият кабинет на ГЕРБ, подобно на първото правителство, ще си тръгне след оставка, съобщи пред BIG5.BG източник от „Дондуков“ №1. Въпросът не е дали Бойко Борисов ще подаде оставка, а кога, отсече източникът ни. По думите му печалният финал на второто правителство на ГЕРБ вече е решен в САЩ, тъй като България не е изпълнила четирите основни изисквания на администрацията във Вашингтон, които да гарантират задокеанската подкрепа за страната ни.”

След 23 часа и 30 минути

28.01.2016 21:16 - Бойко Борисов пада от власт!?

Автор:zahariada Категория: Новини

“Бойко Борисов пада от власт!? САЩ натискат за оставката на кабинета, не изпълнил 4 основни задачи, научи само BIG5.BG. И вторият кабинет на ГЕРБ, подобно на първото правителство, ще си тръгне след оставка, съобщи пред BIG5.BG източник от „Дондуков“ №1. Въпросът не е дали Бойко Борисов ще подаде оставка, а кога, отсече източникът ни. По думите му печалният финал на второто правителство на ГЕРБ вече е решен в САЩ, тъй като България не е изпълнила четирите основни изисквания на администрацията във Вашингтон, които да гарантират задокеанската подкрепа за страната ни.”

Коментари

indiram - Ще се проточи във Времето... заради Времето, щото Времето е Диктатор ... както и Целия Демократичен преход в Милата ни Родина, извършен с предателство, подобно на онова за Априлското въстание. - сбъркано мястото и времето! Избързано! Прибързано! ...

olivie - И да не забравяме, че ако общуваш с проЗти колкото Нюланд особи, нито първото нито второто са възможни, освен ако не се касае за ФЪК.

dimat - Системата,Системата-а-а! България и да падне,Системата ако остане,има ли значение,кое правителство ще е на власт. Народе???? Апостоле,дръж се още малко!Има-няма още месец и ще се събудиш от кошмара,в който се мъчиш да събудиш умрелия народ!

 

Аз, dobronameren:  Само не разбрах какво общо има Васил Левски с техните “порно рими”?!



Тагове:   MILADY,   kushel,   zahariada,   chavdar01,   freeoldmen,   bosia,   mt46,   varg1,   fascindo,   bezistena,   gindev,   olivie,


Гласувай:
5



1. slavimirgenchev1953 - Кухеловенциатът
18.02.2016 12:05
в целия му "блясък". За да не изпитва човек срам от тях, или той не трябва да се нарича българин, или те. Но тъй като те много се фукат с българщината си, явно преиграват.
Много им здраве от Тургенчев.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
20.02.2016 10:47
Когато русофил ти каже добро утро или ти се фука, че е българин и патриот, виж слънцето дали не залязва и дали от джоба му не се подава руското знаме...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872669
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031