Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2015 16:29 - Ти да видиш, како Пенке - 07
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5143 Коментари: 19 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Документално изследване на ИЗКУКУРИГАЛИТЕ петли и ИЗКУДКУДЯКАЛИТЕ кокошки, ИЗПЕДЕПЦАЛИ СЕ собственоръчно в курника на БЛОГ.БГ.

  “Поздравявам прогресивната част от съблогерите, които отстояват идеите си с цената на всичко, мислят, преценяват и действат непоколебимо в зловонната среда на американски и еврогейски медиен тероризъм. Ще допълня само. Не контактувайте с блоговите дегенерати. Не е нужно да ги легитимирате. Те са пътници и ги чакат лоши времена. За всички, ВАС, търпение и спокойствие! В крайна сметка ДОБРОТО винаги побеждава, и вие знаете кое е то. :)” – написа един изкукуригал KUSHEL на 24.12.2015

АЗ отбелязвам, че датата на този пост се пада на Бъдни вечер. ВИЕ си отбележете, че “прогресивната част от съблогерите”, според Кушел, СА онези, “които действат непоколебимо в зловонната среда на американски и еврогейски медиен тероризъм”. Другите, т.е. НИЕ, са “пътници и ги чакат лоши времена”.

Аз продължавам да отбелязвам - Кушел-я се надява, че “ДОБРОТО винаги побеждава” и препоръчва “търпение и спокойствие”, подигравайки се и отричайки онзи Висш Замисъл (тъй като Куш е прероденият Ботев според собствените си твърдения), който е дал семе на баща му и смелост да го посее! Написал е собственоръчно:  “Хубаво е от време на време да слизаме на земята и да не изпадаме в религиозен, телешки екстаз по всякакъв повод, когато дрънне камбаната. Християнството е една много смешна, но претенциозна религия, изцяло изплагиатствана от по-стари източници. В нея няма нищо оригинално, просто повторение на по-стари митове и легенди. Макар в последните векове да не е правила особени пакости, преди съвсем не е било така. Сега е ред на другата по-нова, идиотска религия - исляма, да си покаже рогата. АМАН от религии и простотии! Хубаво го беше казал Маркс.”  (27.12.2015)

Преди да ви дам справка кои атеисти го поддържат тоя идиот, ще посоча едно косвено доказателство, че ислямът като религия НЯМА ОБЩО с тероризма на наричащите себе си джихадисти. Вижте как кушел-я не харесва и ислямизма, наред с християнството, като същевременно като същински терорист идилски разстрелва, убива, тъпче неверниците, които не му харесват. Защото той не е човек, а желязо, чиста проба комунистически сектант. Да разширя – Сектата на комунизма е против всички религии, защото признава правото на живот само на себе си. Към всички останали човеци е по-безмилостна от всичко живо по света.

Ето кои идиоти-атеисти са се разписали възторжено под кушелските възгледи (по-надолу ще се убедите, че не само под неговите простотии). Обръщам ви внимание, че ВСИЧКИ ДО ЕДИН са “прогресивни”, според Кушел, т.е. харесват Путинова Русия и мразят САЩ, ЕС и НАТО. (Ама естествено! Виж 5 реда по-нагоре.)

Pando – “PRIVET - 24.12 12:48 - CAMARADE!”

Bojinkata “Наздраве!!!!!! - 24.12 13:49 - Наздраве!!!!!!”

Kvg55“25.12 19:42 - Десетоноемврийската контрареволюция разшири влиянието на църквата. Още повече, че народът е поставен в екстремни условия и не вижда изход. Няма и партия, която да обясни научно на популярен език причините за случващите се събития и да поведе народа в правилната посока. "Светите" писания са пълни с противоречия. Богословите го знаят, но не им е в интереса да ги коментират. Религията ще отстъпи, но е необходима борба.”

Аз се вмъквам тук с моя коментар – “Есть такая партия”, викнал Ленин, повел борбата и умрял 4 години след това. Междувременно затрил няколко милиона животи само на свои сънародници. Защо? Няма и 100 години след това младите не знаят, че Санкт Петербург за кратко се е наричал Ленинград. И никой не иска да припознае ”тази партия”! Идиоти, нали!!!)

Dedence - “24.12 14:13 - Чуждопоклонничеството ни е национална черта, добре че сме малко тъпи и сложните религии и богове като египетските не ги разбираме много много! Сега си представи Росенчо и Бойко бременни в празните си главички - какво ще родят !?”

Тук Kushel се вдъхновява: “27.12 21:22 - Тук има някаква гнусна "сестра", тъкмо и теглих една. Егати фашистката гнида. Абе къде се въдят тия паразити, мамицата им. Ех...., кога ще дойде време....”

Мilady – “Куш има два вида Българи в Б/я .бедни и продажни,третият вид са навън... 27.12 21:44 - Ще дойде време ,френд! Винаги има последна сметка..”

Aip55“Привет Куш! Да си призная много от нещата не бях ги чел по обясними атеистични причини. Култовият Бог за мене е слънцето, защото животът на земята зависи от неговата енергия.”

Lidislidis“Да, истинските хора празнуват празниците на дедите си, а не натрапени празненства. В това отношение фините са стриктни. Няма чуждопоклоничество към други култури. Коледа се свързва с лъчите на зимната светлина, която за първи път проблясва днес. Празнува се раждането на новото слънце и новата година пищно и масово от всички с ритуали. Исус е изместен настрана, тъй като е пришит следствие от църквата по късно.”

Отговорът на Куш: “24.12 09:53 - Лидия, безумното чуждопоклонничество е характерно за българите от време оно. И са се турчеели и гърчеели и европеейчили и какво ли не. Сега имаме зверско поамериканчване, включително и в училищата. От Хелуини и всякакви други простотии не можем да се отървем. Истинска война водя с разни тъпи даскалици да не промиват мозъка на детето. Остава единствено възпитанието в семейството и то там, където е останало нещо здраво и родителите не са се плъзнали вече по американския наклон. Тъжно е, но ние българите лесно се лашкаме и нямаме никакво самоуважение. (Аз съм изключение. :) )”

Apostoapostoloff “А бе, то изобщо не е ясно - 26.12 06:45 - дали такъв човек изобщо се е раждал, а ти си тръгнал да разсъждаваш кога е раждан някакъв неграмотен еврейски рибар.”

Saankii “за многоо години ,приятел ! -25.12 19:24 - многоо често се питам...на кого говорим тук !? Здрав и прав бъди,куш!”

Отговорът на Куш: “Жива и здрава, Юлия! Колкото и да се опитвам да се въздържам, просто медиите с бруталното си нахалство ме карат да напиша по няколко реда за истината, защото промиването на мозъци вече става непоносимо. Облъчват хората с невероятни глупости, внушават им дори небивалици за някакви традиции. Който може да търпи, да търпи, аз не мога.”

След което написал (Kushel). Нетърпеливо. Много нетърпеливо. - “Да ви пикая на евроГейския мултикултуризъм” – 27.12.2015 (Мултикултурализъм, глупако североизточен. “Култура”, а не “културизъм”!)

Или: “Съжалявам съществата от сорта на гетмановци, абойчевци и подобни, които са така отчайващо невежи в политиката, че са се вързали на сладките приказките за "демокрация" и дори след пълното демаскиране на тая лицемерна дума още вярват в добрите намерения на нейните експлоататори - ФАЩ. Човек може да се обърка веднъж, може да сгреши дори, но след цели 25 години ако не успее да прогледне, тогава жалко за него. Ще си умре кретен.”

“Ще си умре кретен.” За себе си сякаш го е писал. Как го търпи тоя Цацаров? Ако беше в САЩ досега да са го опраскали. Няколко пъти!  Ох, и аз наивният. Същото – за пътите – се отнася и за Волен, другия герой. Чуколов и той.  

Предновогодишен вопъл в рими издава още един изкукуригал петел - Theeconomist-a (28.12.2015): “Коледа е на привършване..почваме подготовката за ЧНГ - артистично, както винаги! "Когато има килька, шпрота, сьомга и сельодка и хлябът е от мъката по - чер, един е лозунга: "Много бутилки водка и килограм червен хайвер!”

И тоз един хищен мечтател... Но има известна разлика между него и приятеля му Куш. Последният държи непрекъснато средството за постигане на мечтите си – пистолета! – пред себе си, докато Икото го вади от време на време – пистолета! – гърми и веднага бързо го скрива (трие постинга т.е.). Срам ли го е? Предвидлив ли е? Страхлив ли е? Преди месец-два се опитах да осветля тази разлика комично, разказвайки един виц. Днес го повтарям - Лудият твърди, че 2 и 2 не е 4. А неврастеникът знае, че 2 и 2 е 4, но това ужасно го разстройва.

Прочетете тук няколко “бисерни коментара”. Те са много, ама аз избирам няколко и то свързани с факта, че ТЕЗИ луди петли ме четат. Мене бе, еврогейчето според дъртия мръсник:

Blackpredator“...патриотични игри - 28.12 - след водката, свинско и винско”

Theeconomist-a му отговаря: Друже Блеки, аз само задавам реперите водка, свинско и винско. Весели празници!

Blackpredator допълва: “той Рубин щял да пита краволизците и бабите им:  

- Ти как искаш? С вазелин или без?

- С вазелин разбира се

- Манафът Вазелин да влезе ...

АЗ: Този, последният “репер с вазелина”, си е чисто техен, на лудите петли, за тяхната мъжка компания, Питате ли ме какво мисля извън педеращината им? Ами, най-вероятно и вазелина няма да помогне на Вазелин. То не е лесно, няма вече “секретарки” да го вдигат, И те остаряха в мечти за “червен хайвер”. Днес им остава надеждата поне един сутляш да хапнат, ама то само с ориз не става бе, скъпа Юлия. “Ех, кога ще дойде време”, както възкликва един луд.Той от това е полудял – вместо онова негово време, дойде новото време, когато например трябва и за шпротите дори да ходи сам да си ги купува от “Фантастико”. А с тези меки колена и тази тежка бетонна глава...

А знаете ли на самата Коледа с какви мечти се е събудил TheЕ**comunist-a?

Постнал една картинка – дядо Коледа седи със събути гащи върху комина и се напъва да кенза. Отдолу написал: “Хей, пичове, дано и следващата, не ви е като тази.....Щото, аз к"во съм ви виновен?” (Цитатите са от “Странен коледен постинг....на английски!”)

За да ни се разтреперат гащите от страх, допълнил тъпакът: “Ей, блогърите, внимавайте в картинката. Щ"от, новият наместник на метрополията заяви, че ще води безжалостна война с руската пропаганда и прилежащата и хибридна война.”

Бре, бре, бре. Я, дайте фойерверките да им подпалим голите задници на тез от лайняната хибридна война. Ето ги:

Panteleev“Честито рождество Икономисте – 25.12.13:44 - Светли празници ти желая, парички и момички да има за всички :) Дори и на празник блоговите глупаци са кисели. Явно сутринта в коледното чорапче са намерили въглен. Те това наричам хибридна война от агента на Кремъл - Дядо Мраз :D

И пак panteleev, но този път разговаря с alibaba5: “14:46 - Внимавай как говориш резан. Нищо, че е празник, мога да те наритам. Разбирам, че си бездуховен несретник, злобен, сам на Коледа човечец, който е решил да го играе хейтър, ама за такива като теб никаква милост.”

А blackpredator-a допълва: “14:53 - на бабата Вазелин му е аресал щом пак си го търси”

Като четете тези дебелашки гъзни подмятания, да не си помислите, чв Предаторът е най-големия ... дизайнер ... в блога? А, не! Freeold(dirty)men-a е по-голям. Обаче днес така се завъртяха нещата - не гъза му да отбелязваме, а факта, че на всичкото отгоре е и червен.

“Да потъгуваме за Русия” написал на 26-ти декември и публикувал отдолу една таблица – от рода на онези, дето Григор Лилов (по СКАТ отбележете, телевизията на ПФ!) ни показва съсредоточено гледайки НЕГОВИЯ лаптоп. “Неговия” с големи букви, защото таблиците им са съставени от манипулирани факти, предназначени за показване и бързо скриване. Тъй като анализът им с най-обикновена “Елка” в ръката показва фрапиращи лъжи. Лиловите таблици не мога да анализирам, той като Икото лъже и бяга веднага, но въпросната FOM-таблица е пред мен.

Тя, таблицата, има две колони (2004 и 2015г.), в които се сравняват десетина основни икономически показатели. Най-напред е интересно какво прави тъкмо тези две години подходящи за сравнение. Путин е президент още от 1999-та – ако ще оценяваме неговия принос, “завиждайки на руснаците и тъгувайки за себе си като българи”. Пояснявам кавичките: под таблицата си с постиженията на Путинова Русия дивият петел Фрий изкукуригва така – “Но затова пък България има стабилност и верни евроатлантически приятели.”

Аз намирам отговора на този въпрос в последния ред от таблицата, посветен на цената на нефта – тя е еднаква за 2004 и 2015 години: 36$ за барел. (Вярно е. Цитирам “The Economist: “Цената на нефта достигна 11-годишно дъно, 36 долара”). Обаче само преди година тази цена беше около 100$, а пък преди това подпираше 130. Причината, Фрийчо, за това падане цената на петрола, НЕ Е твоят приятел Путин, а именно евроатлантическите приятели на днешна България. Както и да се въртиш, Фрийчо, гъза ти все отзад остава – незащитен. Хайде, още веднъж да го перна – в бюджета на Русия за 2015 година е заложена цена на петрола 90 (словом деветдесет) долара. Какво правим? – Тъгувай си за твоята Съветска България, дърт петльо.

Сега се вдълбочавам в другите редове на FOM-таблицата. Имал си неблагоразумието, обществен тъпако, освен в рубли, и в долари да посочиш средната пенсия и средната заплата в Русия. Заглеждам се по-дълбоко и решавам да проверя как са в долари тези показатели за същата 2015-та в България. Базата ми е 1,80 за долар – истинска. Българската средна пенсия е $160 срещу $173 в Русия (8% разлика в наш ущърб). Българската средна заплата е $472 срещу $457 в Русия (3% в наш плюс). Кой на кого трябва да завижда, а? (Да се заяждам ли по на едро - ние вървим нагоре в доходите си, защото сме член на ЕС, а Русия на Путин - надолу, защото е член на Евразия.)

Ето позициите на другите идиоти, които са съгласни с този:.

Shambala иронизира (26.12 11:30) “По всичко личи, че откакто диктаторът Вл. Путин е на власт, животът в Русия се е влошил. Мисля, че е крайно време, някой бг интелигент (като sestra напр.), да отвори очите на руснаците. Ако разбира се им прости, че са откраднали дядо Мраз, от стихотворението на Е. Пелин и са го представили като свой митологичен герой...”

(Прави ми впечатление, че ТИЯ “захапват” блогърката sestra вече няколко пъти. Мен ако питате, те и самите си го казват, защото тя е само българка, а това много ги дразни тях. Луди ги прави! Невротизира ги!) 

За онези, дето се съмняват, че Шамбалистът иронизира, привеждам веднага отговора на FOM: “shambala, не е лошо и братчетата й от блоговата гей дружинка да ни обяснят как при една и съща цена на петрола, който е единственото според тях нещо, предлагано от Русия, се е стигнало до тази статистика. И то в година на свирепи санкции, поставили на колене икономиката на Русия.”

Blitz26.12 11:58 “Русия - да пребъде! Жалко, че обикновените руски хора, мислят, че българите са се обърнали срещу нея! Повод да мислят така, е предателството на българската, политическа класа ! Поздрави!”

Esturbg – 26.12 13:17 “След предстоящото разпадане на ЕС - /това със сигурност твърдя/, попадаме в Евразия, една от Десетте зони, на които ще бъде разделен света от Световното правителство. Евразия е едно с Русия и няколко други европейски и азиатски страни. Бъдещото ни присъствие в Евразия едва ли ще ни облагодетелства, но се надявам поне да стопира 25-годишното ни търкаляне към дъното на пропастта.”

Coacoa11 го боли същото място: 14:34 – “За Русия няма какво да тъгуваме, виж за умряла България сме си в траур - и в делник, и в празник. “

А Born? – (16:06) “В понеделник се завърнах от Русия и твърдо мога да потвърдя това, което си написал. Лъжа е, че руснаците ни недолюбват- напротив уважават ни като братя. Само че се чудят на акъла ни как се оставяме да ни работят разни боклуци.“

Присъединявам се към въпроса на Alibaba5 – “Ми що не си останА там тогава?” и добавям свой: “А отиваш при децата си в Холандия?”

Това, че адресатът е Born конкретно, а не някой друг съветски блогър, и че държавата е Холандия, а не някоя друга “пред закриване” европейска страна, разбирайте по-широко: Не е само споменатият такъв, а Холандия е закачка с конкретно с Фрийчото, който има специален постинг (”Краят на още една опорна точка” – 27.12.2015), където ни убеждава, че дъщерите на Путин НЕ БИЛИ в Холандия, а в Русия. Путин бил казал това на някаква пресконференция, но “отказал да дава повече подробности, заради мерките за сигурност”. На всичкото отгоре “и Ройтерс го цитирал”. Зашеметяващо тъпанарско, не намирате ли?!

Да ви цитирам тук още разбиращи и съчувстващи тарикати:.

Mt46, прочитайки поста, за койта става дума, възкликва в коментар: “Че защо да не живеят в Русия? Напълно логично и естествено е...”

Фрийчо това и чака. Веднага потвърждава и разширява: “mt46, по многократно повтаряната лъжа от нашенски блогови демократи, дъщерите му живеели на Запад, защото живота в Русия е невъзможен. Както се оказва, дори не са учили там.”

Podvodni подхваща цял диалог с FOM-a:

- Ама то всеки средностатистически соросопитек е живял в една комната барем с една от дъщерите на Путин в Амстердам, та за това са били толкоз сигурни.

- podvodni,  лъжите и манипулациите една по една отпадат, и лъсва голият гъз на папагалстващите опорни точки...

- Ще лъсне я, нали на това място - гражданската защита (ГЗ) се намира единствената им гънка.

- podvodni, не само, че там се намира единствената им мисловна гънка, но и единственото им чувство.

И прочие педерастки разговор на ниво - заб.моя

Vencivaleri се включва в разговора: “То това си беше ясно и без уточнението от страна на Путин. Децата на лидер на Велика сила са "мечта" за всеки терорист . Те имат не по малка охрана от родителите си. Тук в блога още малко и телефонните номера щяха да им постнат”

Охо! Върви първият брат и лъже, след него вторият върви и маже.

FOM-чо отговаря веднага: “Блогът е христоматиен пример за безререзвно приемане на "информация", разпространявана от платени дезинформатори или просто идиоти. Но да не повярваме на Путин, когато казва нещо пред целия свят, и което лесно може да се провери, е връх на самозаслепението. Или пък да си помислим, че ще остави дъщерите си за заложници.”

Което лесно може да се провери?! Че как, бе, като децата са защитени повече от родителите си, според трънския Икономист?!

Такива алогични са всичките защитници на “светлото комунистическо бъдеще на човечеството”. То точно нито е светло, нито е бъдеще на човечеството! И тъй като Новата 2016-та Година наближава с шеметна скорост, а носи по-големи доказателства кое е бъдещето на човечеството, ще спирам дотук. За тази година.  

Само, воден от справедливото чувство да остават за 2015-та година колкото може по-малко неспоменати ... без малко да напиша пак “съветски идиоти”, ще ви представя още такива. Само в коментари: (“Адресите им се пазят в редакцията”, както се казва.)

Pando – “Положението е ясно,маските почнаха да падат. След като продадоха бъдещето,миналото и настоящето ибрикчиите нямат какво да продават.И големият брат няма нужда от тях.Ще ги третират като изпозувана тоалетна хартия...Историята с френската революция и сталинските чистки ще се повторят,но с нов сценарий.”

Kvg55 – “Тамагочита - много сполучлив израз за помиярите Плевнелиев, Митов и Ненчев. Трябва да престанем да ги хрантутим, белким се очистят от българския политически хоризонт.”

Aip55 – “Извънредно съобщение: Роско го заплашили с бомба. Президентството е евакуирано, предаде ПИК. ИТАР ТАСС (секция "Руски тролове") опроверга инфото: Един от руските хуманитарни самолети си e пуснал лайнарника, прелитайки над България, а НСО гръмна, че срещу Роско имало бомба.Росе, излез оттам, дето си се заврял, мишок – не е бомба, лайнарник е. Венсеремос!”

Ivan4ev – “И поредната порнография - сигнал за бомба в президентството :) Ама чакайте бе - защо бе - и да има и да няма, и да гръмне и да не гръмне, и да работи и да не работи нещото наричано Президентство - какво е значението, че някой да тръгне да си прави труд да се занимава с него?”

Injir – “Чавка им е изпила акъла.”

Djani, Django, Jelezov, Hadzapi, Olivie, Paravankofivan. Ravramov, Wqpwqp, Chavdar01, Varg1, Buda2, Deta7, Appen13, Ok3223, Zaw12929, Katara. Адвокат Чолаков, Академик  Иванов, Професор Георгиев

И т.н. и т.н.

 

Не отворих голяма дума за изкудкудякалите кокошки, подвизаващи се в блога. Ама ще ме простите. Техният проблем е ... как да кажа, физиологичен. Сърби ги между палците на краката. А това не застрашава глобалното бъдеще на страната. Да му мислят разните 100 именовци.

Весела и щастлива Нова Година на моята България!




Гласувай:
7



1. sestra - :)
30.12.2015 18:15
Присъединявам се към пожеланието, за другите неща - убедена съм в дълбоко добронамерения мотив да съхраните в анализ всичко това.
цитирай
2. dobronameren - Благодаря, Стани! (Този път не сбърках името, нали.)
30.12.2015 18:53
Зная, че надеждата за Света ни е по-голяма, отколкото я виждам в постингите ти. След една година време ще се върна, за да попитам дали съм бил прав сега.
цитирай
3. getmans1 - Представи си що за шизофрения е този ...
30.12.2015 19:33
Представи си що за шизофрения е този мой „любим блогър“, „прероденият“ Ботев и Едмон Дантес от село Куш. Не знам дали знаеш но всичко си има обяснение и то е просто, травмата която получил при опита да бъде кръстен.

Та, като станал на осем малкия Кушелчо бабите му решили да го кръстят, завели го го черковата съблекли го и започнала службата. Като дошло време дедо поп го вдигнал и го потопил в купела, дали от Светената вода или от нещо друго но „малкото Кушле“ на малкия Кушелчо щръкнало.

Дядо поп като видял това чудо се уплашил и изтървал малчугана в купела, бабите също видели чудото, засрамили се и повдигнали поли да скрият очи, тогава пък малкия Кушелчо се уплашил.

Настанала страшна суматоха, попа се кръсти и маха с кандилото, бабите зад полите също се кръстят и шепнат молитви „Боже опази“, тогаз малкия Кушелчо се съферясал изскочил из купена и търтил, че избягал от черковата.

Какво е станало по сетне историята мълчи, но е ясно че Кушелчо останал кръстен-недокръстен и затуй сега е „Едмон Дантес и прероденият Ботев“, две в едно дет се казва все е на терсене.
Жалко, че Ал. Дюма-баща не е жив, къв роман само щеше да се получи.

То и аз съм си малко с „развинтена“ фантазия ма не мога представя, ако се случи Третото Освобождение как недокръстения Кушел ще посрещне дълбоко вярващия Вл. Путин!?
И тука ми идва еретичната мисъл, че Трето Освобождение е невъзможно именно поради тази причина, невъзможността гордият недокръстеняк да превие гръб и да целуне прашните ботуши на Освободителя Путин!

Ма няма страшно, дето казва народа „Бог си знае работата“ ма язък за бенциня!
цитирай
4. freeoldmen - Бай Добронамерен,
30.12.2015 19:57
споменал си около 38 блогъра, дето не са като теб.

Колко бетоноглави привърженици на евроатлантизЪма можеш да изброиш?

Май некъде към 6.

И то след 26 години промиване на мозъци.

Верно има надежда.
цитирай
5. yoan2015 - Весела и щастлива Нова година и от мен.
30.12.2015 20:11
А бе той, че е прероден, прероден е, само дето се е припознал с Ботев, вие сами ще се сетите има една катедрала там някъде във Франция...
цитирай
6. yoan2015 - Гузен, негонен бяга.
30.12.2015 20:15
Само 38?
цитирай
7. dobronameren - Фрийчо, Фрийчо... Пак обяснявам. Внимавай, де
30.12.2015 20:32
Моята учителка по български в гимназията ни разказваше една история. Било е някъде по средата на 60-те. По време на съветската власт в Рязанска област е имало 248 писатели. За разлика от царско време, когато е имало само един. Името му обаче било Иван Сергеевич Тургенев.
Схващаш ли какво ти казвам, Фрийчо? В блога има един "Иван Тургенчев". Само той стига сам да покрие над 200 таквиз като тебе! А ти си преброил едва 38 твои съмишленици в моя постинг. При това в тези 38 си включил и Икото. А той ще ви напусне, в западна посока естествено, още догодина!
цитирай
8. getmans1 - Малко пояснение, за да не изглежда, ...
30.12.2015 21:00
Малко пояснение, за да не изглежда, че клеветя Кушел ви уведомявам, това което съм писал съм го чел в „основния блог на Кушел“!
Е, притурил съм малко пиперец но нека е благодарен, че можеше и чифте заредено със сол и пипер да е.
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Весело посрещане
30.12.2015 21:20
на Нова година, добронамеререн! Тя ще донесе големи разочарования на завалиата и той добре го съзнава. Но всяко нещо по реда си.
Към тая дружина ще причисля блогърките 1997 и чара, макар че те са друго ниво - бачкат в Дума или за Дума. Но също са манипуатори.
цитирай
10. freeoldmen - 7. dobronameren
30.12.2015 21:23
Не те ли е малко срам бе, бай Добронамерен, да си сравнявате
добронамерените към всяка власт писания с Тургенев?

Хайде отговори, честно пред себе си, защо се случи тъй?

Защо вашата хуманна, човеколюбива, увенчаваща с победа края на историята
демократична идея след 26 години неспирен възход в България се защитава
в обществен блог само от 5-6 човека, а поне 10 пъти по толкова имат резерви?

Нямаш обяснение.
Дори влизаш в ролята на некъф скапан дисидент след 26 лета пълно превъзходство
именно на вашите идеи.

Това ярко клони към шизофрения.



цитирай
11. dobronameren - Freeoldmen, благодаря, че
30.12.2015 23:04
за хуманната и човеколюбива идея, която целият нормален свят споделя, си написал "вашата". Слава Богу! Не е "твоята".
Това твое признание запазвам в твоята "История на заболяването". Ако някой пита защо седиш в лудницата, да се знае.
цитирай
12. dobronameren - За Новата 2016-та Година
30.12.2015 23:20
какво да напиша... Харесва ми, че идва. Такава! И отпивам малка глътка от новогодишното вино пътьом към нея заедно с вас, приятели.
цитирай
13. freeoldmen - 10. freeoldmen
31.12.2015 00:41
Никакво обяснение на странният факт 1 към 10 дошло им до гуша от вашата демокрация...
Очаквах го, ти никога не вникваш във фактите.
Достатъчни са ти процентите на изборите, за да знаеш къде е истината.
Наздраве, бай Добронамерен, все да печелите, и нека Силата на преклонената главица бъде все с вас!
цитирай
14. aip55 - Споменал си и мене!
31.12.2015 16:02
Аз ти желая от здраве и живот, да не се отървеш през 2016 година, и все така да ни разсмиваш....
цитирай
15. slavimirgenchev1953 - Робите на Имперята на Злото
31.12.2015 16:56
много обичат да говорят за преклонената главица на другите. А на дъртия freeoldmen всички главици са му преклонени.
цитирай
16. batogo - !!!:)))
03.01.2016 18:46
Войнството на полираните мозъци и болните амбиции... Добре си ги подредил!
цитирай
17. jelezov - Когато инженер се занимава с общ...
07.01.2016 12:32
Когато инженер се занимава с обществоведческа проблематика, резултатът е подобен на този, който би се получил, ако и когато примерно философ се опитва да проектира и изработва машини. А когато този инженер е по природа посредствен и с ниска квалификация в областта на обществознанието - резултатите са гротескни. Доказателство за това е абзацът, който цитирам: "Аз се вмъквам тук с моя коментар – “Есть такая партия”, викнал Ленин, повел борбата и умрял 4 години след това. Междувременно затрил няколко милиона животи само на свои сънародници. Защо? Няма и 100 години след това младите не знаят, че Санкт Петербург за кратко се е наричал Ленинград. И никой не иска да припознае ”тази партия”! Идиоти, нали!!!)"
Авторът му не знае или не иска да знае, че Революцията в Русия е започната не от болшевиките, а от водачите на либералната буржоазия. Няма представа какво се е случвало в страната преди Ленин да произнесе "Есть такая партия". За това интересна информация може да се получи от "ВОСПОМИНАНИЯ" на Нестор Ив. Махно, кн. І "РУССКАЯ РЕВОЛЮЦИЯ НА УКРАЙНЕ". http://militera.lib/memo/russian/mahno_ni/index.html
Господинът не иска да знае, че както политическият преврат извършен на 7 ноември 1917 г., така и социалистическият етап на революцията (победата на Съветската власт) - по принцип са били безкръвни. Затова "няколко(то) милиона животи" не са затрити от Ленин и болшевиките. Причина за гибелта на тези милиони е Гражданската война започната от либералната буржоазия в съюз с монархистите, активно подпомогнати от международния капитал.
Съществува една очевадна истина: през цялата история човеците са се делели на бедни и богати, на потиснати и потисници (роби и робовладелци, сеньори и крепостни, пролетарии и буржоа). На страната на бедните и потиснатите винаги са заставали нравствено чисти и възвисени човеци. От другата страна на барикадата - цялата останала пасмина.


цитирай
18. dobronameren - Глупак си, Железов. безвъзвратен. Чугунен или бетонен, избирай сам.
07.01.2016 17:28
Но това е присъда - обща. отгоре. Няма да повтарям защо. Само ще добавя едно безспорно ужасно към тебе доказателство. Ще си умреш с ясно осъзнато чувство, че залагайки на Комунизма, си преживял съвсем напразно и безсмислено живота си. Това е причината ти и всички от завалиата да преливате от злоба. Безсилна злоба. Аз не съм причина за определението "безсилна". Светът е такъв! Нов! И това НЕ Е Вашият свят! Знаеш ли, доживотно съм очарован от този факт! Не съм злобен. Щастлив съм. Най-после си отидохте.
Сега на дребно. Кое не ти хареса, Железов. кое не е вярно от това, което съм написал?
Ленин е казал "есть такая партия" през октомври 1917. И 4 години след това умрял - в 1921-в. За тези 4 години били убити 8 милиона руснаци, аз чета вашите източници, философе. Защо? - е напълно резонен въпрос след като след по-малко от 100 години младите комунисти, вашите деца и внуци, червен дядо, не свързват Петербург с Ленинград и не искат да живеят в социалистическа Русия, и в Бъпгария също. Емигрират на Запад! Иначе ти си търси оправдание, където щеш. И във водораслите може, че параходът ти потъна.
А когато вашата античовешка теория пукне. те ще се върнат в родината си. Но няма да стъпят на гробовете ви. Защо? - питай тях, глупако. Не си го изливай на мен.
цитирай
19. jelezov - Възхитен съм от отговора на инженер ...
07.01.2016 21:28
Възхитен съм от отговора на инженер Рашев. С него той доказва по абсолютен начин моята правота. Явно, че имам работа с покварен глупак, неспособен до противопостави нито един смислен довод против моите тези.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887089
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930