Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2015 12:35 - Патриотични игри
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2755 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Отдавна съм обещал да разкажа повечко за една от 8-те коалиции, представени в сегашното НС. Става въпрос за ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ. Моментът е подходящ, защото сме се вторачили в реформаторите.

Ако трябва да резюмирам с две думи съдържанието на следващите редове: Нямам им вяра на ТЕЗИ патриоти, Повтарям: на ТЕЗИ (с големи букви затова) патриоти. Пояснявам: Те дърпат страната ни обратно в социалистическия лагер. С нищо не допринасят за нейното приобщаване към демократичния нов свят. И нищо чудно няма в това. Представям ви генезиса им. После и днешните им мисли и действия, ако имате съмнения, че ТЕЗИ вече не са ТАКИВА.

Патриотичният Фронт е националистическа коалиция от две партии – НФСБ на Валери Симеонов и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов. Тази коалиция е “съвсем прясна” – създадена е специално за последните парламентарни избори през есента на 2014г. Освен това е “чисто нова” по отношение на политически позиции – До преди датата на обединението (юли 2014) групата около Валери Симеонов бе част от “Атака”. Дори самият В.Симеонов е бил председател на Общинския съвет на Бургас (2007-2009) от листата на “Атака” и Волен Сидеров му е кум. А до съгласието си да се влее в коалицията групата около Кр.Каракачанов бе част от “България без цензура” на Николай Бареков.

Новата коалиция ПФ се оказва много успешна. Още с първото си участие на избори (парламентарните през октомври 2014) за нея гласуват 240 000 души, което е 7,3% и вкарва 19 депутати в Събранието. Ще споделите ли едно предположение, изразено във въпроса – Дали това не е обяснение защо процентът на БСП спадна горе-долу с толкова?

Валери Симеонов е роден 1955г. в Долни Чифлик Варненско. Покрай баща си, който е кадрови военен, живее на много места в България. Последно завършва гимназия в Ямбол, където съученик му е Волен Сидеров. Оттам е тяхното приятелство. Електроинженер (за разлика от Сидеров, който завършва висшето си образование много по-късно и на крилете на политиката) До промените работи по специалността си. Видя ми се интересно, че има 3 години стаж в Атлантическия океан като електромеханик на траулер от обединението “Океански риболов”. След 10 ноември 1989 кариерата му става, как да кажа – много позната. Синдикален лидер на КТ “Подкрепа” в металургичния комбинат в Дебелт. През 1991 година вече е собственик на частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати. Откъдето, както самият той твърди, след три години (януари 1994) са дошли парите за телевизия СКАТ на която той и днес е мажоритарен собственик. Негов е и бургаският седмичник в.”Десант”, печатният орган на партията НФСБ (самата тя родена 2011).

Красимир Каракачанов е от Русе (роден 1965). Сведенията за семейството му са доста оскъдни.  В мрежата пише само, че баща му е “земеделец от казионните на Петър Танчев”, а дядо му е “участник в Народния съд”. Точно така пише – “участник”,  а не “съден от Народния съд”. Самият Каракачанов е историк. Прави впечатление, че професията историк е много популярна в средите на комунистическата партия – о, имам предвид щерка й БСП. Георги Първанов е историк, Сергей Станишев също, Георги Марков, Андрей Пантев, Искра Баева, Илчо Димитров и синът му Иван Илчев, Божидар Димитров, Драгомир Драганов, Веселин Методиев... Последният да не затваря вратата! Да не добавям и социолозите по професия, че ще стане “манастирът тесен”...

Сегашният си имидж на “македонски воевода” Каракачанов носи приблизително от 18 години. Въпреки, че по линия на комунистическата ДС (агент “Дончо” – така се казва баща му, агент “Иван”) е профилиран точно по македонския въпрос още от 1989 година. Какво като е от Русе! ВМРО (в демократичен вариант възстановена януари 1990) става присъдружна партия на ОДС (1997-2000). В 2001-ва, още преди разпускане на съответстващото НС – 38-то, ръководството на партията, вече Каракачанова, се сдружава с “Гергьовден” на Любен Дилов-син (или червен), но черна котка им минава пътя. В 2005-та ВМРО се събира със земеделците на Анастасия Мозер, със свободните демократи на Стефан Софиянски и сборната формация БНС. Успява за 40-тото НС – 13 депутати и Каракачанов е един от тях. Дотук обаче! В 41-вото и 42-рото НС от тези депутати няма вече никой, а в сегашното 43-то е САМО Красимир Каракачанов. Кьошеклия камък! Да добавя, че през 2011 година той беше кандидат за президент от ВМРО, но с 1% подкрепа от страна на народа не успя.

Като гледам споровете днес между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов – последният отпреди седмица-две покрай ракията и красивата Полина Карастоянова, си мисля, че историята може да се повтори в бъдещето. Имам предвид, че Каракачанов пак ще оживее под вънкашност съща и в сдружение ново. А Валери Симеонов ще бъде “дисквалифициран”. Ако същата съдба патриотична сполети и другия (?) националист Волен Сидеров..., че само си викам “дано”. Но за това по-надолу. Да довърша за коалицията ПФ днес.

Зад 240-те хиляди симпатизанти, вкарали Патриотичния Фронт в Парламента, стоят не само двете партии НФСБ и ВМРО, но още:

- Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) на Слави Бинев

- Национален идеал за единство (НИЕ) на Борис Ячев

- Средна европейска класа (СЕК) на Георги Манев

- Сдружение “Патриот” на Валентин Николов

- Национално движение “БГ патриот” – Петър Харалампиев

- “Целокупна България” на Григор Велев

- Съюз на патриотичните сили “Защита” – Йордан Величков

- Национално сдружение н запасното войнство “За честта на пагона” – Петър Илиев

- Национално движение за спасение на Отечеството (НДСО) – Тодор Рашев

- Национал-Демократична партия (НДП) на Димитър Стоянов

- Свобода на Павел Чернев

- и Възраждане на Отечеството на Йордан Мутафчиев.

Кой кой е от тези присъдружници.

Слави Бинев (ГОРД) е:

- спортист – Магистър по тенис и бокс (1990), треньор по таекуондо в Канада (1988-1992), от 2005 – член на изпълнителния комитете на Българския Олимпийски комитет, 5-ти дан имал (не знам как се съотнася това към “черен колан”).

- бизнесмен – През ноември 1993г. 50 души нахлуват в двора на спортен комплекс “Декстрим”, собственост  на Бинев, набиват го и го отвличат. Този епизод дава началото на ганстерската война между “борци” и “каратисти”. По-късно има заведено дело срещу “борците” Димитър Джамов, Големия Маргин, Димата Руснака и Пело Стоев. Как е завършило, не зная, Май е прекратено окончателно поради давност. Междувременно, още от 1994 година Слави Бинев става акционер и председател на борда на директорите на R-System Holding (?). През 2000 година следва нов побой – този път Георги Илиев (малкият брат на големия Васил Илиев, убит април 1995) набива Бинев. Без последствия, ако не се брои убийството на самия Георги през август 2005. (Не ми приписвайте някакъв намек. Убийството на малкия Илиев прилича много на убийството на Илия Павлов две години по-рано.)

Слави Бинев е собственик на повече от 10 барове и дискотеки, сред които “Библиотеката”, БИАД, “Дали”, “Империал”. “Куул” и др. В поверителен доклад на американското посолство от юли 2005, (знаете го, същият от който разните “Буди” в разни сайтове и агенции черпят своите разкрития за връзките на Б.Б, с мутрите) се твърди, че в тези заведения се развива “криминална дейност, включваща проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили”.

- политик – Избран за евродепутат на първите евроизбори през 2007-ма от листата на “Атака”. Само 5 месеца по-късно се състезава за кметското място на София с Бойко Борисов (4% срещу 53%). За компенсация през 2009-та на редовните евроизбори отново е евродепутат. Пак от “Атака”. Която напуска през 2011, за да основе Консервативна партия Движение на Успеха, баща и майка на ГОРД (да не се бърка с ГЕРБ). Знаете ли кои още са съоснователи на ГОРД? – Любен Дилов (син или червен), Румен Ралчев, Крум Савов, Антон Станков и др. През 2014-та Бинев напуска гордо ГОРД и става патриот от НФСБ и депутат в сегашното 43-то НС.

- архонт – Титлата “архонт” се дава за заслуги към Църквата и Човечеството. Тя е наследствена, предава се от баща на първороден син и съответства на славянския “княз”. Бинев я получава от старозагорския митрополит Галактион (да здравствует ДС). Само че има някакво (неясно за мен) закучване. Светият синод отказва да признае архонта Бинев, въпреки че и там ДС здравствува яко. Имаше и някакво дело на Дилов-син срещу дирекция “Вероизповедания” на МС, но за резултата питайте съдията. Не му знам името, не мога да ви помогна.

Борис Ячев (НИЕ) е:

Депутат в сегашното 43-то НС, на ПФ от Пловдив. За първи път му е. Доколкото си спомням кандидатства за 41-вото НС заедно с Яне Янев, от Благоевград обаче. Иначе партията НИЕ в първоначален вариант беше създадена от групата около бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Имаше някакъв скандал кой да води ВМРО и г-н Ячев се отдели. Само че съм запомнил гадния комунистически номер да се създават нови партии с дублиращи подвеждащи инициали на утвърдени “старци”. Знаете ли, че пред НИЕ седеше абревиатурата ВМРО, която обаче се разшифрова като “Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност”!?  

Георги Манев (СЕК) е строителен предприемач, музикален продуцент, член на клуб по спортни танци. Нещо като трънския шунтак varg1, ако ми позволите да се пошегувам. Само дето е от Бургас. Приоритетите на неговата партия “Средна европейска класа – СЕК” са 8 на брой общи приказки от които не става ясно за какво точно се борят вътре. Нищо чудно, че тази партия е шикан в днешната политика. А пък в дясната – хептен.  

Следват двама “патриоти” – обикновеният Валентин Николов и БГ-такъвът Петър Харалампиев. Валентин Николов е познат от екрана на телевизия СКАТ. Беше и депутат от 41-вото НС (2009-2013) от групата на “Атака”. После (2011-та) се скара с Волен Сидеров – държал депутатите си с компромати, и стана независим. Какво да кажа за другия патриот? И той като Георги Манев от СЕК е музикален “проумотър” (продуцент?) Явно ПФ много държи на музиката като влечение на младите. Иначе проумотърът беше кандидат за кмет на София от ВМРО в район “Илинден”. Не стана. Но май е заместник областен управител на София в момента.

Григор Велев е “стар” националист (роден е в 1935г.) Лекар, професор по патология. Политическата му кариера обаче започва чак в 1996-1997. И той като Каракачанов е специалист по македонските въпроси. Основава партията Обединение на българските националисти “Целокупна България (2006) и още същата година на президентските избори се кандидатира за президент в двойка с о.р.арм.ген, Йордан Мурафчиев. (Последният е председател на друга присъдружна на НФСБ партия – “Възраждане на Отечеството”. ОХ! Очень Хорошо.) Но е победен от Георги Първанов, който печели втория си президентски мандат, въпреки, че Докторът и Генералът (каква двойка, а?) презрително го наричат “фикус в българската политика”! А представяте ли каква смелост (какво разрешение) се иска един армейски генерал, министър на отбраната във второто правителство на Андрей Луканов (1990), да нарича Георги Първанов “фикус”!

Днес Георги Велев е академик. Председател на БАНИ (Българска академия на науките и изкуствата). Историята на тази БАНИ е много интересна. Регистрирана е 2004г. в Хасково като сдружение с нестопанска цел, но раздава научни звания и титли като БАН, която е държавна институция със стогодишна история. Знаете ли имената на “учените” от БАНИ? -  Евтим Евтимов, Петър Константинов, Румен Леонидов, Недялко Йорданов, Матей Шопкин, Драгомир Шопов, Михаил Белчев, Красимир Кюркчийски, Найден Андреев, Митко Щерев, Тончо Русев, Стефан Димитров, Йорданка Христова, Любка Рондова, Иво Папазов, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Чапкънов, Никола Манев, Александър Чирков, Григор Велев, Димитър Иванов, Чавдар Николов и много други такива БАНИ-академици и професори.

Отделно академикът издава и вестник, седмичникът “Целокупна България”. Името е взето (пак този номер!) от друг вестник, издаван в България 1941-1944 години. Редовен събеседник и колумнист в този вестник е Румен Леонидов.

Само няколко думи за Румен Леонидов и Йордан Величков (Съюз на патриотичните сили “Защита”).

Румен Леонидов (1953) е журналист, въпреки, че предпочита да го водят поет. Иначе е обикновен националист. От най-невъздържаните, особено в миналото – Костовото, когато искаше гражданска война като средство за разчистване на терена от противниците му. Вижте днес сайта му Fakel.bg.

Йордан Величков (1940) е дипломат от кариерата, един от създателите на партия Атака, депутат в 40-то НС (2006-2009), влязъл чрез нея, но само дни след това напуска коалицията и става независим народен представител. Същински Велизар Енчев. И двамата са агенти на комунистическата ДС.

Димитър Стоянов (нова НДП, 2012) е познатият син на Капка Сидерова и внук на Радой Ралин, евродепутат 2007-2011. И Павел Чернев знаете. От съучредител на федерацията на независимите студентски д-ва (Емил Кошлуков 1990), през ВМРО-Гергьовден (2001) до съосновател на първата “Атака” (2005) и от 2007 до днес водач на партия “Свобода”.

Какво ще кажете, а? Всичките “наши” “чисти” “националисти”. Кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака!

Е, как да им имам вяра?! Голям проблем го чака Бойко Борисов с такива подкрепящи днешното му управление национал-социалисти. Все хора с биографии, пари давани за кариерите им. Което е сигурен белег, че предстои да им изригне справедливия революционен бяс. Като гледам днес по телевизията и заседанието на НС за третото гласуване на промените в Конституцията - ужас. Трите отряда на комунистическата диктатура – лиловите стари комунисти (Янаки Стоилов), средните прекръстени социалисти (Михаил Миков) и младите МОЛ-ове (Кирил Николаев Добрев)...

 

Сега да ви разправя приказката, СЪЩАТА, в нейния телевизионен вариант.

Телевизия СКАТ е основана в град Бургас през 1992-ра. Телевизията е собственост на Валери Симеонов, Петьо Георгиев и Данчо Хаджиев, с управител Валери Симеонов. (В скоби: Обърнахте ли внимание, че самият В.Симеонов, цитиран тук по-горе, посочва за година на основаването 1994, а Уикипедия -1992?)  

 

 

За първия профил на телевизията (до 2005) – повече народно-музикален, отколкото политически, тип “Сите българи заедно”, няма да пиша. Нататък... Нататък, о, да!

През април 2005г. се създава партия “Атака”. Чия е тази партия? Няма как да избегна този въпрос.

- Партията взаимства името си от политическото обзорно предаване „Атака“, което съществува по това време в телевизия СКАТ с автор и водещ Волен Сидеров, тогава само журналист. На парламентарните избори през 2005 г. партия „Атака“ участва като коалиция Атака заедно с няколко партии и други организации, защото съдът отказа да я регистрира за самостоятелно участие. В 40-тото НС коалицията „Атака“ се самоопределя като опозиция в парламента, която “рязко се противопоставя на управляващата тройна коалиция БСП-НДСВ-ДПС". На думи, защото с 21 депутата (които в края на мандата остават около 10) от 240 общо няма как да се влияе на практика. Иначе с думи само може. Но и на думи дори (коалиция Атака  внася законопроект за национализация на приватизираните държавни предприятия и ел,разпределителните д-ва) това противопоставяне на БСП не съществува.

- В 2009-та (октомври) Тройната коалиция губи изборите срещу ГЕРБ. Само след дни лидерът на “Атака” Волен Сидеров (която пак има 21 депутати, но вече собствени) официално съобщава, че “безусловно подкрепя ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов”. И веднага след това телевизия СКАТ, която твърдо е била 4 години “телевизията на Атака”, се разграничава. “Рязко”, разбира се.

- И веднага се създава телевизия ALFA. С чии пари – Сидеров няма собствена фирма за поправка на таксиметрови апарати? 

От този период 2005-2009 на “старата СКАТ” останаха за историята: “Сите българе заедно” на Никола Григоров, всекидневната телевизионна рубрика “Атака” на Сидеров, “Размисли и страсти” на Юлиян Вучков, “Безкомпромисно” на Георги Жеков, “Това не е истина” на Цветан Начев, “Афера” на Веселина Томова и “Десант” на Севдалина Пенева, “Моята сватба” на Калина Крумова и “Сигнално жълто” на Албена Вулева, От изброените 9 по-знакови предавания на СКАТ нито едно не се появи в ALFA. С едно изключение – “АТАКАТА”.

Понеже моята тема днес е ПФ, а неговата телевизия е СКАТ, продължавам с прегледа  на “новата СКАТ”. Списък на днешните предавания и водещи: (С една черта съм подчертал водещите, които не успяха в изборите, в синьо са станалите депутати в 43-тото НС, а в червено - официалните сътрудници на ДС.) “Паралакс” на Валентин Касабов, “Телевизионен форум” и “Фронтално” на Стефан Солаков (Това  предаване съществуваше в “старата” СКАТ, пак го водеше Стефан С., но се наричаше “Дискусионно студио Атака”), “За вярата българска” – отец Боян Саръев, “Директно за икономиката” на Григор Лилов,  “Директно по правни въпроси” на Мария Колева, “От упор” на Димитър Байрактаров,  “Да Антимафия” на Георги Дражев, “Зад фасадата” на Силвия Трендафилова (И това предаване съществуваше в “‘старата”СКАТ“. Наричаше се “Според закона”), “Турболентност” – Ангел Божидаров, “Дневниците на уфолога” със Стамен Стаменов, “Ранни вести” с водещи Венцислав Тоцев, Александрина Димитрова и Теодора Салагьорова.

Отделно добавям “Дискусионно студио” на Велизар Енчев (ах, тази любов към дискусиите), защото то отпадна след като В.Енчев стана независим депутат. Ще спомена и “дежурните” събеседници в дискусиите Любомир Желев  и Неда Карска.

Отделно ще добавя две думи за Васко Кръпката (да, онзи, известният), който пееше за новата телевизия СКАТ в предаване с неподходящо според мен заглавие “Карай да върви, това е блус”.

И ще завърша този “патриотичен преглед”, провокиран от мотото на телевизия СКАТ. Откъдето ни гледа усмихнат Николай Хайтов. Коментирам не писателския му талант, а другите му качества.

Ще прескоча доказани далавери против морала на обикновен човек. Например онзи скандал с продадените от него недвижими и движими имущества на стария Съюз на писателите на новия Илия Павлов от Мултигруп. Ще ви припомня една забравена вече(?) история.

В началото на февруари 1995г. БНТ пусна на екран филма на Румяна Петкова (сценарист Малина Томова) "Гори, гори, огънче". В него се разказва, чрез живота на младата учителка по разпределение, за живота на хората в едно родопско село през 60-те години. Единствената толерантност - морална, етническа и всякаква - е тази на авторите на филма: действителността, когато партийни и комсомолски секретари управляваха дали може или не може да се слуша "Бийтълс", какво да се мисли за Чехословакия"68, да се ходи в шалвари, да говориш на майчиния турски в Родопите и как да е името ти... е показана във филма, без нито една дума, нито един жест на обвинение. Просто носталгичен разказ за нечия младост. Този топъл филм обаче възпламени комунистическата черна енергия.

- Николай Хайтов е казал пред обществеността в Хасково "Огън трябва да изгори "Гори, гори, огънче". (След 9 месеца Николай Хайтов ще получи една от най-престижните литературни награди на името на Йордан Йовков.)

- И заваляха писма на "възмутени граждани": "Много ни огорчи този филм. Ние никога не сме се обличали като "героите" от филма. Домовете ни не бяха така оголени - имахме телевизори, секции, перални, хладилници (и то пълни)... В училищата ни такива учителки заспали не сме имали! Те са били и сега са най-авторитетните в селото. За девойки, които не продължаваха след гимназията, имаше специални "школи към ОФ". В тях ни учеха да готвим вкусни и модерни ястия и сладкиши, изнасяха ни здравни беседи..., даваха ни безплатно платове и ни учеха да шием. И което беше най-хубаво и дори ни завиждаха съученичките християнки - на края на школата имахме обязателно екскурзия до Москва или Ленинград... Затова настояваме да се спре този глупав и обиждащ българомохамеданите филм."селяни от село Мугла.  И турците не успяха да ни облекат в шалвари, а във филма го направиха, възмущава се кметът Милен Мазнев. Сценаристката Малина Томова била седем месеца учителка в селото. Чудно как за толкова кратко време е разбрала нашия бит, питат от Мугла. На мегдана стартира подписка за спирането на сериала."

- „Филмът е заснет по поръчка на президентството. Появата му е прицелена да спре българите от Родопите, които масово се връщат в лоното на християнството", казал на пресконференция в Кърджали отец Боян Саръев. (След две и нещо години в."Труд" ще ни представи Боян Саръев през годините". По времето на действието на филма "Гори, гори, огънче" отецът е бил милиционер. Там, някъде из Мугленско! Впрочем през септември 1994-та, преди половин година значи, Саръев получи приза на ОКЗНИ и ОПТ “Криле и пламък”. Спечелил го в конкуренцията на Димитри Иванов, Тома Томов и Владимир Костов!)

- Независимите депутати от Демократичната левица Гинчо Павлов и Добромир Задгорски (ОПТ и ОКЗНИ) заявяват на специална пресконференция: "Антибългарски пасквил с претенции за месианство, който обслужва сили извън пределите на страната."

- На друга пресконференция шефът на парламентарната Комисия по национална сигурност Николай Добрев от БСП заклейми сериала, който разделял българите и ги настройвал един срещу друг. БСП се била извинила на помаците още на 29 декември 1989,  а лично Жан Виденов - по-късно.

- На 27 и 28 февруари 1995-та Българската национална телевизия, а навръх 3 март - и Нова телевизия, пуснаха стария филм "Време разделно" по Антон Дончев. Вероятно, за да могат българите-мугленци да направят разлика между зулумите на османците и грижите на комунистите за края си.

Аз:

Българи ли са тези? Патриоти ли са? Преценявайте сами. И не забравяйте, че ТОВА точно е задължение. Ако го прескочите или отложите, на кого ще се разсърдите? От кого ще се разграничите?

То няма и да има смисъл!




Гласувай:
2



1. appen13 - Откога "ПАРИЧНИЯТ ФРОНТ" на АНТИ-БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТАРИ стана и "патриотичен" ????
17.12.2015 12:48
ПАТРИОТ

Христо Ботев


Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
А ДУШАТА НА НАРОДА !
И секиму добро струва,
само, знайте, ЗА ПАРАТА,
като човек - що да прави?
ПРОДАВА СИ И ДУШАТА.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
ЗАЛАГА СИ И ЖЕНАТА.

И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
изяда си и месата.

цитирай
2. dobronameren - А бе, аман от коментари, които не е ясно какво коментират!
17.12.2015 12:55
Appen 13-ти, какво искаш да изразиш? - подкрепа или невяра на патриотичния фронт Симеонов-Каракачанов и техните присъдружници?!
Блогъри... Излишници. Аман от такива аппен-ци!
цитирай
3. appen13 - Ботев го е казал ясно, това НЕ СА ПАТРИОТИ, а най-обикновени ПРОДАЖНИ БАНДИТИ
17.12.2015 13:02
dobronameren написа:
Appen 13-ти, какво искаш да изразиш? - подкрепа или невяра на патриотичния фронт Симеонов-Каракачанов и техните присъдружници?!
Блогъри... Излишници. Аман от такива аппен-ци!


Ботев го е казал ясно, това НЕ СА ПАТРИОТИ, а най-обикновени ПРОДАЖНИ БАНДИТИ, които с неприкрито удоволствие ПРОДАВАТ И ПРЕПРОДАВАТ и евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ "България" и българските евро-унтерменши !
цитирай
4. dobronameren - Ботев тук няма нищо общо.
17.12.2015 13:15
Чета те, appen13, и е "безпощадно ясно", че изразяваш мнението на ПП Атака и на нейния лидер Сидеров. И какво излезе? Че Ботев е привърженик на "атаката сидерова".
Пак ще кажа! Излишници сте! Не само в блога, а и за демократична България въобще.
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - По повод заклеймяването на филма от другариато-ченгесариата
21.12.2015 10:42
написах в "Демокрация" кратък текст под загавие "Гори, гори споменче". Описвах как като войник в Благоевград съм минавал през помашки села, когато сме отивали с цялата си военна техника на постоянните позиции на зенитния полк извън града. Из нивите работеха хора, главно жени, които ни объщаха гръб; в селатанямаше жива душа - само надниаха иззад педретата или дуварите, а пред джамиите мълчаливо седяха възрастни мъже, гедаха накриво и премятаха броениците си. Защото година-две преди това им бяха сменяли имената насилствено.
цитирай
6. dobronameren - Да, така беше посрещнато "Гори, гори, огънче" в 1995.
21.12.2015 15:58
Хубаво е, изключително хубаво е, че не съм само аз, дето помня това и го разказвам. Днешните тогавашни мръсници не трябва да умират спокойно в бели чаршафи преди да си платят пред Бога и сънародниците си за своите престъпления. Затова и пиша. Казаното отлита, но написаното остава. Пишете и вие, съвременници на тези безобразия. За да знаят децата какво е било и когато тия такива им предложат същата "манджа", да не губят време да я опитват, а направо да я изхвърлят на боклука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887275
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930