Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2015 12:38 - Изборните резултати в цветове и думи
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5284 Коментари: 13 Гласове:
4

Последна промяна: 08.11.2015 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не може да се направи точна статистика за резултатите, които отделните партии постигат на МЕСТНИ ИЗБОРИ. Причините: На местни избори се гласува за кметове - почти мажоритарно на два тура и за общински съветници – чисто пропорционално само на един тур. Освен това кметовете се издигат както като чисто партийни кандидатури, но значително по-често от името на различни коалиции в които политическите партии влизат във всевъзможни комбинации или пък като “независими, подкрепени от...” – иди му търси края. Затова тяхната оценка, на местните избори, не трябва да се прави само цветово, а предимно като ПОКАЗАТЕЛ в каква посока българите по места дърпат страната си – към стария съветски социализъм или към европейския тип демокрация.

На други места и много пъти съм обсъждал ТОЗИ ВЪПРОС за двете Българии – съветската социалистическа държава и съвременната европейска страна. Винаги съм смятал и съм го подчертавал, и сега го правя, че водещо за НАЦИОНАЛНОТО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ не е злободневността на днешния ден, текущите болки на държавата или конкретните лични сметки на отделните групи българи, а дългосрочният бъдещ хоризонт пред България, който ни е завещан от миналото и който ние моделираме днес. Мисля, че няма да се отклоня от обосновката на тази теза, напротив – ще я фиксирам еднозначно с един прекрасен пример (според мен).

Защо мислите Васил Левски е Апостолът? Заради трите негови позиции, изказани така:

- Който ни освободи, той ще ни зароби.

- Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя, губя само мене си.

- Когато България се освободи, ще отида да се боря за Свободата на другите народи.   

и които той защити с най-ценното, дадено му от Бог – живота си!

Да виждате някаква разлика с принципа на Обединена Европа – “Единни в многообразието”? И тя, Обединена Европа, ще плати с разпадането си, САМО АКО народите в нея не разберат посланието и “всяко кралство дръпне чергата към собствения си крал” и започне “да стреля срещу враговете му”.

Каквото е веруюто на днешните, вчерашните и бъдещи, наричащи себе си националисти и интернационалисти. “Един е СССР и Путин (Ленин, Сталин, Елцин) е неговият пророк!” Обречена работа е тая. Обречена в корена си. Казано в частност, нашата задача като народ, единен в многообразието си!, е да изпратим вкупом тези обречени да си отидат по живо по здраво при бащицата си, надявайки се там да начешат его си лично и обществено.

Да се връщам днес на работа. Имам да разказвам в цветове и думи за местните избори в тази 2015-та и сравнени с местните избори преди 20 години в 1995-та. С целта да ви покажа в каква посока е дръпнала България за тези две десетилетия.

Преди 20 години, през октомври 1995-та, право на глас имаха малко повече от 7 милиона българи. През октомври 2015-та те са малко по-малко от 6 и половина милиона. Тези цифри не си противоречат една на друга. Според мен, а и според официалната трактовка, намалението в броя на гласоподавателите е приемливо като се отчете актуализацията на изборните списъци към м.април т.г. и развитието на демографските проблеми на страната.

През 1995 година от седемте милиона българи са гласували 61,7% или приблизително 4 300000 души. През 2015-та избирателната активност е почти 53,8%, което прави около 3 400000. ( И двете числа са от първия тур на изборите.) Ако ви мързи да смятате, направил съм го вместо вас. Разделил съм милионите с право на глас на процента пуснали бюлетина. Коефициентът на участие, така да наречем този показател, за 2015-та е 119, а за1995-та  -113.

Да видим тези резултати под друг ъгъл. В 1995 година БСП получава местната власт в 23 от 29-те избирателни района, СДС - в 5 и ДПС - в 1. Двадесет години по-късно ГЕРБ получава местната власт също в 23 избирателни района (включил съм вътре и 2-та общински центрове с “независимите” кметове на Кюстендил и Добрич), РБ има “свои” кметове в 4 района и ДПС в един, БСП няма нито един “чист” кмет на голяма община. Е, тези резултати дадоха право и на Клара Маринова в 1995 година да твърди, че България е “червена”, и на Цветан Цветанов през 2015-та, че България е “синя”.

Няма да нажежавам спора тук, но няма да отмина забележката, че 5-те успеха на демократичните сили през 1995 година са в трите най-големи града - София, Пловдив, Варна и в Стара Загора и Габрово. “Сините резултати” в Кърджали са само 5000 гласа (4%) и в Разград, Търговище и Силистра – около 7000 гласа на район (6%). Правя го, за да ви дам възможност да оцените успехите на ГЕРБ в 2015г. Защото съм безпристрастен, добронамерен, за разлика от, отмахвам “високото ниво” - водачи като Михаил Миков и Лютфи Местан, за да посоча “ниското“ блогърско ниво – например deta7, който е публикувал (4.11.2015) една карта на България в която спечеленото от ГЕРБ и ДПС е боядисал в тъмночервено, а спечеленото от БСП – в светлочервено. И на тази база твърди убедено, че “България днес е червена”!? И е нарекъл постинга си “Завиждайте, мърши”!

Кой е мърша, да попитам скромно. Но настоятелно! И не забравимо! 

Ако deta7 лъже с цветовете, то katarа лъже в цифрите. Написала (4.11.2015)

“ИСТИНСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ от изборите: София - 77 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Пловдив - 83 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Варна - 73 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Бургас - 60 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Кърджали - 75 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Благоевград - 70 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет. Велико Търново - 70 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новиия кмет .... и т.н. Май от областните градове само Бургас си е избрал кмет, ако сложим праг 30+1 % от имащите право на глас...За настоящият Президент на Р. България НЕ са гласували 80 % от имащите право на глас. А за парламентарната коалиция, която ни управлява в момента НЕ са гласували 75 % от имащите право на глас.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Някой много сериозно ви е излъгал, че българската демокрация означава управление на мнозинството :)))”

Този откровено лъжлив постинг е наречен “Срам за теб. Тикво!!”

Да помоля ли да обясниш, катаро, защо Борисов да се срамува, че ти лъжеш най-безочливо? Като дърта циганка, както се казва.

Но да се върна пак в 1995-та и да обобщя. Победата на БСП в местните избори преди 20 години е безспорна. Дотолкова безспорна, че много трудно може да се обясни само и единствено с фалшифициране на резултатите по места. Няма и такива гласове от страна на демократите, които са загубилите. (Отбелязвам не, ами натъртвам, че загубилите изборите Червени двадесет години по-късно, ще пропищят орталъка с искания за касиране на изборите. На какво се надяват? Че ще ги спечелят този път ли? Големи наглеци и обществени глупаци са. И не са поумнели, Нито пък ще им се случи някога!)

Причините за този “червен” вот на избирателите те обясняваха тогава главно по три начина. Вторият и третият начин са по-смислени - обяснявам моите виждания - и затова най-напред за тях. Единият - че народът е уморен от продължителния преход  и обезверен за нуждата от демократични промени изобщо. Другият - че този избор е предопределен от мнозинството на онези българи, които не са могли да се оттласнат от мизерната си битност на социалистически народ. (На което и от обясненията да дадете предпочитание, мисля си няма по-неправилна мисъл от тази да се обяви изначално народа за "недорасъл".)

А твърдите привърженици на "най-висшия обществен строй комунизма и неговата първа фаза социализма" твърдят, че тази изборна победа доказва завръщането и окончателната победа на левите идеи в България.

"Нито София, нито Пловдив, нито някой друг град може да превърне червеното в синьо. В политиката алхимията е неспособна да промени нещата. Тук истинските стойности нямат заместител. Тръбите могат да гърмят, но ушите не ги слушат. И как иначе, когато народът си каза думата. Наистина трябва да си син, много син или далтонист, за да не забележиш промяната. Или трябва да си много наивен, за да не я признаеш." - Стефан Продев, "Дума", "Ние пак сме тук", 31 октомври 1995.

(За тези свои заслуги-прозрения Стефан Продев е награден посмъртно в 2005-та с наградата „Черноризец Храбър“, както и с наградата „Георги Кирков“- 2007 г. И двете дати попадат в управлението на Тройната коалиция. Тя и Велислава Дърева, от същото време, държи Черноризеца храбро за брадата.)

Само след 15 месеца, февруари 1997, "народът пак ще си каже думата". И ще се окаже, че червеното МОЖЕ да бъде превърнато в синьо. След още 50 месеца синьото ще бъде превърнато в жълто - пак по настояване на народа. След още…

Трябва да си голям наивник наистина, за да настояваш, че природата е Природа само, ако е боядисана цялата в твоя цвят. Сигурно има такива хора, но Продев определено не е тях. Той е наглец по душа и съвсем естествено е станал комунист. От гадните. Дето хората ги гонят през вратата - културно, а те се връщат през прозореца, крещейки "Ние пак сме тук". И ако не ги пуснеш и от там, ти палят къщата, без да им мигне окото. Доказателства?

Как мислите би постъпил един човек, който е в състояние да напише следното:Ако някое извънземно бе кацнало в НДК през нощта на 12 срещу 13 октомври и бе решило да информира своята планета какво виждат и усещат антените му, сигурно би изпратило следното съобщение: "Никога не съм виждал толкова омраза събрана на едно място. В първия момент реших, че не са хора, а мутанти. На нашата планета подобна психическа схема може да се открие само в резерватите за погрешно монтирани роботи от типа СДС-М-5. Оказа се, че у тези същества връзката между дивата енергия и нервната спирачна система е или прекъсната, или дефектна. Колко е хубаво, че ние, вдясно от Сириус, отдавна сме престанали да живеем като тези в НДК. Приемете поздравите ми и се помолете за душите на тукашните хора. Чака ги дълъг път, но нека не ги лишаваме от надежда. Според законите на Всемира понякога и политическите маймуни имат шанс да се превърнат в по-висша материя.”

Като си помислиш, че авторът на тези редове е бил на повече от 20 години в деветосептемврийските нощи, когато... нравите в НДК ли?! В разцвета на живота си в годините на лагерите, когато "връзката между дивата енергия и нервната спирачна система" на неговите съпартийци...! И няма начин да не го знае, тъй като е комунист оттогава! Страх да те хване, защото няма нужда да си от Сириус, за да знаеш, че при този тип хора (тук, разбира се, са deta 7, катар-ката и  приятелите им по-надолу) такава злоба на писане е последната стъпка преди да вземат тоягата и да разкажат играта на онзи, който ги е подразнил. Подчертаните думи са свободен цитат от същия господин, само дето са казани 3 години по-рано. Любознателните могат да ме питат за оригиналния цитат.

Преди да премина към тълкуването на резултатите от местните избори 2015 ще ви представя официалната статистика за гласуването на парламентарните избори в България. С една единствена цел – да се уверите сами, че нищо не е случайно в политическия ни живот и България върви НЕОТКЛОННО ПО СВОЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТ на развитие. Не само Путин не може да промени това, но и Господ не го иска. Путин имам предвид.

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Преди 1989 година

                        БКП и БЗНС                                                 десни партии

гласували м/у   6 600000 и 6 100000                               няма данни

Юни 1990 първи демократични избори

БСП и коалиция – 3 800000                                  СДС (ГЕРБ няма) –    2 500000

Декември 1994 – след Любен Беров

БСП и коалиция -  2 750000                                  СДС (Ф.Д./И.К.)      -   1 525000

Април 1997 – след Жан Виденов

БСП и коалиция -     950000                                  ОДС(И.К/С.С/А.М) -    2 210000

Юни 2005 – след Симеон II

БСП и коалиция – 1 130000                                  ДСБ/ОДС/НДСВ
                                                                                235/280/725 хил   Общо: 1 240000  

Юли 2009 – след тройната коалиция

БСП и коалиция –   750000                                   ГЕРБ /НДСВ /Синя коалиция

                                                                                    1675/125 /285хил   Общо: 2 085000

Октомври 2014 – след Орешарски

БСП и коалиция -    505000                                   ГЕРБ                         РБ

                                                                                    1 075000 +   290000   =      1 365000

Наблюдавахте, нали, как БСП (в лявата страна на таблицата) през годините върви неотклонно надолу, а демократичната част от гражданите (в дясната страна на таблицата) съвсем не е само онази “синя” гвардия, заразена с агенти и доносници в началото на демократичните промени от комунистите.

За местните избори през тази 2015 година съвсем накратко. И то не за резултатите на демократите толкова, колкото защо те, демократите българи са обречени да успеят.

Позволете ми да направя връзка между бежанската вълна и разширяващата се непрекъснато и безусловно демократична платформа на страната ни.

Защо гражданите на недемократичните тоталитарни и комунистически страни, напускат домовете си панически (сменете думата, ако мислите, че не е подходяща) и избират ЕДНОЗНАЧНО да попаднат в европейска страна? Защо не отиват в Русия, в Китай, в Северна Корея защо не? Няма да отговарям с очевидния правилен отговор, но ще го подсиля – Убеден съм, че който и да им дава пари за такова “преместване”, и 100 пъти поеече пари да им дава, те, бягащите, няма да се насочат към споменатите страни! А ще дойде време и когато хората от споменатите страни ще започнат масово да се изнасят към Обединена Европа и САЩ!

По СЪЩАТА ПРИЧИНА все повече българи избират западната Демокрация и не щат източната Сатрапия! По-рано го правеха с краката си, но все повече се очертава възможността, и историческата правда!, че няма нужда “да бягаме”, тъй като НИЕ сме Европа. НИЕ, демократите! А мястото на нашите комунисти са земите на Изток от нас. И колкото повече време минава, толкова по на изток и по на изток.

Тъй като това тук е все пак един ограничен постинг, който е само частица от Голямата книга, не очаквайте да намерите Имената от “високото ниво” – на политиците, чертаещи “червената линия”. Тук ще се огранича с “ниските” подлеци и обществени глупаци, завъртели се във форума ДНЕС със своите мисли и постъпки или с подсказаните им, което всъщност не е никаква разлика, защото “прости им Господи, те толкова могат”.

Не ме питайте повече кои, и по-важното – ЗАЩО, наричам обществени глупаци. Ама разберете най-накрая, че това, което твърдя, не е моя вяра, мечта, душевност, ген..., а посоката на развитие на Еволюцията. При това не от 120-130 години, както твърдят днешните от БСП, а още отпреди появата на разумен живот на Земята. И, сигурен съм, че ако има такъв живот и на други места във Вселената, и там това е Посоката. Ако Животът иска да продължи, то той няма да толерира разумни същества, които убиват всички свои идейни противници “до девето коляно”. По съвсем простата причина – Такъв свят е напълно безперспективен, защото той води до естествен и скорошен край, когато последният “прав” убива последния “неправ”.

Сега за обикновените глупаци. ТАКАВА мъст, омраза, нечовечност, безжалост, примитивизъм е толкова по присъщ на онези от хората, колкото при тях във все по-голяма степен преобладава първичното, животинското – Да имат значение само стомахът, лежачката и нагонът! Мисъл? Какви са тези глупости?! Точно ТАКИВА хора, без малко да напиша презрително индивиди, подкрепят т.нар. леви идеи, горе изложените. Това е първата им глупост. Втората? – че не съзнават как ги лъжат. Щели да им купят колело. Ама утре. Съвсем не случайно гласуващите за “червена”, комунистическа в бъдещето България, са мързеливите, тарикатеещите се (типични представители циганите), малограмотните и откровено неграмотните, занимаващите се предимно със селски труд да копаят нивата и лозето с мотиката, страхуващите се от промяна възрастни хора предимно.

Ето поредните доказателства КОИ блогъри В ТИЯ ДНИ са се завъртели ВЪВ ФОРУМА със своите откровени ... хайде документалните им профили и цитати, пък вие ги характеризирайте. Няма да ги подреждам хронологично или личностно. Само ще се извиня, че ТЕ ПАК СА СЪЩИТЕ – характеризирани много пъти досега като  червено-черно-кафяви блогъри.

 - blackpredator (“касапин от Русе” на възраст над 65 години) ни представя (на 6.09 т.г.) една своя мечта “да го сложи” на някои свои врагове. Тук виждаме една сложна схема (изпълнена впрочем с похватите и маниера на едно примитивно подрастващо все още пичлеме) на система от въжета, която свързва спусъка на един пистолет с члена на един противник пред който се е надупил друг противник на нашия мераклия. Ха се е надървил първия на втория, ха е гръмнал пистолета на Черньо! От следния цитат: “Писал Гетю постинг. Винету го бил надървял” става ясно чий е члена и кой се е надупил пред него. Самият постинг е наречен също мечтателно – “За G-точката и простатията”.      

Трябва да отбележа, че тази схема на пуберитетна мечта не е само на blackpredator-a. Виждал съм я същата в постинг на Freeoldmen-a от 2012 година. Явно е много популярна сред тези среди.

Сега няколко коментара отдолу на други такива мераклии за надървяне:

Joysii (жена на 55 според профила й) - Ц ц ц ц ....горкият....от картинката. Да се гръмне, че да се свършва!:):):):)

Theeconomist (мъж от София с много псевдоними на възраст над 70) - но при този (Гетю с простатията, заб. моя) таблетките наистина следва да са вагинални....:-)))

и съдържимото им пази боже...;)))

- Мечтата си изразява и блогърката bogolubie (пловдивският вариант на joysii). Въз основа на твърдението на един неизвестен избирател от столичния квартал Овча Купел 2, циганската част, който снимал бюлетината си в която е добавил като свой избор No41 – Путин, тя, боголюбивата, е направила извода:  “В БОЛГАРИИ НА МЕСТНЬIХ ВЬIБОРАХ ГОЛОСУЮТ ЗА ВЛАДИМИРА ПУТИНА” (25.10.2015)

- Споменатата вече блогърка katara (Име емблематично - JULY STAR, с интересите на боголюбката) директно е заявила (на 3.11.2015) – “Аз не съм ТИКВА” и е публикувала една карта на България, нарекла я е РЕПУБЛИКА ТИКВОНИЯ, на която във всеки областен център, където ГЕРБ има мнозинство, е поставена по една тиква. Умно село!

След което си е написала сама един подсилващ мечтата й коментар отдолу:

Milady - който гласува за престъпници е престъпник......

- Dedence пък като “мъж от София и дядо с внучка” го е казал по-направо: “Търсят се опълченци” (също от 3.11.2015): “Опълчението е стихийно народно формирование, за защита от врагове и поробители. Обединение на решителни, смели, родолюбци, готови да дадат живота си за свободата и Отечеството. Нуждата от това е спешна, неотложна и единствено спасителна за Родината ! Платформата е ясна: На първо място интересите на България, след това на ЕС, даже с цената на членството! Излизане от военния блок НАТО и обява на неутралитет! Подновяване на икономическите, политическите и културни връзки с Русия! За това се търсят опълченци (не хайдутите на Сидеров), хора които не делят българите на верски, етнически и партийни принципи. Хора готови да се опълчат на днешните подлоги и марионетки, да им потърсят сметка, тези дето не гласуваме и не угодничим, които тачим Родината, ще ги подкрепим с всички средства ! За 25 години фалшива демокрация се самоубиха над 50000 българи ! Не го правете братя и сестри, станете опълченци, за геноцид няма прошка, няма давност ! Достойно е да умреш като герой и свободен човек, отколкото да живееш като свиня и негодник !”

- 25 октомври 2015 – “Няма другаде такова чудо”, автор Aip55 (мъж от Пловдив на 59 години, “Дизайнер на декоративни облаци и борба препекан вятър!”): “Майната ви, социалисти! Демокрация ли, избори ли, платен вот ли, мафиоти ли, милиардери ли...?! Мушмороци с мушмороци безидейни, дупка в челото за вас! Драги социалдемократи от Коалиция Лява България, разкарайте се по най-бързия начин от Лявото, защото онова отгоре за челото важи и за вас! Писна ми на шортите и на тирантите, бе, некадърни шушумиги! Пълна РАДИКАЛИЗАЦИЯ на лявото - това е единствената правилна формула! Като не ви идва отвътре да сте радикални, дайте път на потомствените леви радикали, мушмороци недоклатени! Венсеремос!”

- deta7 (41-годишен журналист от Благоевград, “интереси: разни, 18+, политика и др.”) оценява резултатите от изборите така (5.11.2015) “Бунта на матреала... Борисов & Лакеи не разбраха ли, че нямат мозъци да управляват държавата”

- Известният hadzapi (представил се скромно само с едно земно-звездно име –Спиро Звездев), копировач на мисли на по-така известни червени журналисти, този път цитира Петър Волгин: “Няма, няма, няма по-нагли парчета от соросоидите, грантовите анализатори и стипендиантите на "Америка за България"! Сега вият на умряло, защото според тях полицейският протест бил "незаконен" и не се провеждал според "правилата"! Явно са забравили как се въргаляха по "Орлов мост" и жълтите павета като прасета в кочина, правейки се на "гражданско общество", как подскачаха и се деряха като въртоглави овцИ. Никакво гражданско общество не бяха тези, а бяха самозабравили се сноби с маниакални претенции. Ако тогава полицаите спазваха законите и правилата, трябваше да ги наритат едно хубаво още в самото начало по нахалните задници. И тогава цялата тази соросоидна гмеж веднага щеще да забрави, че е "гражданско общество". Защото освен нагли, тези са и безкрайно страхливи. Протестират само когато е разрешено.”

- 25.10.2015 – отново blackpredator-а: “Победа!” И той бие с О.Т. на “Юлия П. Тодорова” – “При сегашната демографска картина на страната, на. Тъжна победа за истинският Суверен! 48% негласували.”

Отдолу му се разписал theeconomist-a. Така: “Блеки, 52 % не е окончателин резултат! Според мен въпреки "тъкменето" повече от 45 % няма да има!”

Цитирайки този, преминавам към обикновените подлеци.

“Не знам Икономисте, отива къдя чл.1” – написал Блеки. Това ЯРКО противоречи на твърдението на Икото, че “повече от 45% няма да има”, както и на съдържанието на собствения му постинг, че “на бой отишли само турците, циганите и добронамерените гетюфци и йосаряновци”. Пък активността гони живковските 100 процента. Че колко процента останаха за “Народа”, бе глупако?! Това първо!

   Второто – Самият Икономист написал гордо (26.10.2015 “А хаирлия да ви е”): “Вчера беше хубав, слънчев ден. Чобаните изкараха подбраните си стада, да видят обещаната тучна паша. Овците дадоха радостно гласа си: бе,еееееееееееееее! Сега за оФците  идва време за доене, стрижба и курбани.... Моята особа изкара деня над Добърско в рибарника на Колето.”

Забелязахте ли, че Червеният икономист НЕ Е ГЛАСУВАЛ за партията си, която му е дала всичко?! НЕ? А сега ви моля забележете, че и rustam (54-годишен мъж от Пазарджик  “с осъзнати интереси”) не е гласувал – “Аз бях за гъби и за риба 26.10 19:18” ! И после ТЕЗИ ПОДЛЕЦИ спрямо афишираните си пристрастия и преди, и сега, “плачат на гроба на майка си”. Нямали проценти! Че бат’Бойко ли да ви ги осигури бе, фатмаци?

Или Кушльото (Вероятно от “къш, пухльо” произлиза прякора му, защото гледам, че Едмон Дантес вече го няма на аватара. Примерът на Светлето е заразителен!), който е написал: 25.10 14:49 - “Блеки, паназнайваш ли аритметика, м? Та, от 6 милиона с право на глас сте отишли да се излагате половината. От тях около 35% да са гласували за тиквите, това прави точно един милион и 50 000 души.
Като имаш предвид, че Дясната ръка на Тиквоча е пазарил един милион цигани (с тлъстата субсидия от 180 милиона лв, с откраднатите 1 милиард от магистралите и редовните вноски от "Америка за България"), какво излиза. Излиза че тиквениците - етнически българи, са не повече от агитката на "Левски" т.е. около 50 хиляди. Останалите над 3 милиона българи само чакаме удобния момент да им стъжним калимерата.”

И да завърши като истински идилец: “Тая година я прогнозирах като много тежка, объркана и с много катаклизми, обаче 2016 я виждам като година в която нещата ще започнат да си идват по местата. Очаквам доста радостни събития (от моя гледна точка ) в международната обстановка. Никога не греша.”

Фукльо! Освен всичко друго.



Тагове:   MILADY,   kushel,   rustam,   joysii,   Стефан Продев,   theeconomist,   dedence,   aip55,   blackpredator,   deta7,   katara,   hadzapi,   bogolubie,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - Подкрепям
08.11.2015 13:40
очакванията ти. Разбирам защо си се занимал така подробно и поименно с местните тъпотии и все пак - хвала на волята ти да го постигнеш, Добронамерен.
цитирай
2. yoan2015 - 2
08.11.2015 15:48
Не знам дали е уместен коментара, но в града блоговия авторитет Рустам има една панелна 8 етажна сграда известна като "Чилийския блок" Защо "Чилийски" ами защото преди около 50'сет години там са живели чилийски бежанци, точно в разцвета на цоца, горе - долу. Познай колко време са издържали в България преди да забегнат на Запад, чувал съм, че са мигрирали към Франция. Сетих се за това четейки постинга ти, частта за бежанците и Русия, Китай, С. Кореа и др.
цитирай
3. getmans1 - Здравей Бай Добронамерен, ти си ...
08.11.2015 20:06
Здравей Бай Добронамерен, ти си мислят, че ме обиждат като пишат за мен по този начин но се лъжат, аз се радвам.
Излизат из лустрото с което сами се лустросват и показват какво са в същност а то е всеизвестно, нищо!

А пък, Кушеля съм го сложил в моите „Любими“ не ми се сърди, че се налага да ви прави компания на читавите и уважаваните от мен хора но аз ще сиго ползвам като жалон от който трябва да се бяга по-далеко :)))
цитирай
4. blakcpredator - dobronameren,
08.11.2015 22:39
Дядо Добри вземай само добрите примери, като от Ико-Акото, човекът постояно се оаква в блога но след това си изтрива акото сам,/ пропуснах първо чака дядо русти, хамстера, марчето, Кушеля и други да поoближат и след това забърсва/ та следвай добрия пример
цитирай
5. staler - какво е туи радостно квичене от к...
08.11.2015 22:54
какво е туи радостно квичене от кочината?аха,победата на герб осигурена от невиждана изборна активност.някои твърдят че въпросната партия е поредната фаза от низходящи мутации на партията-маика.левски е мултикултурист?мда,очевидно става дума за медицински случаи за туи да отворим медицинския речник:ГЕРБ.......Гастро-Езофагеална Рефлуксна Болест...или казано по простичко--- язва.като основен причинител се сочи прекомерно развитие на грам положителни /към всякакви форми на финансиране/бактерии от вида хеликобактер пилори.я да изчезвам докато не е станало късно........
цитирай
6. dobronameren - Ама какво става? Научавам постоянно нови работи. Например:
09.11.2015 07:06
Rustam стопанисва Чилийски блок, Theeconomist работил в Боливия като Че Гевара, LidisLidis се разкъсва между финския север и Москва, Mileidi живее обезпечено в Милано, Мюнхен и Малашевци, една брюкселска зелка, лелка пардон...
Имам предложение във вид на въпрос. Не е ли време BLOG да смени домейна си - вместо .bg, например .kk? КК като Кьошеклии Камъни, както би казал един турски циганин, известен корифей каналджия от каскада какъв камък беше. КлатиКурци.
цитирай
7. dobronameren - по повод "язвата" Гастро-Езофагеална Рефлуксна Болест
09.11.2015 07:18
оня ден гледах по телевизията един много стар филм (но далеко по-млад от едноименната столетница), който се казваше "БСП - Бесни Стари Пенсии". Можете да видите повече на http://blackpredator.blog/zabavlenie/2015/11/08/pomagalo-blog-bg.1405553
цитирай
8. dobronameren - А също така вижте и коментар No4, където
09.11.2015 07:25
едното лице нарича другото си лице "гъз". Не директно, но съвсем определено - кой друг орган може да се оаква?!
И побързайте, че blackpredator-ът подобно на другия си "гъз" theeconomist-a, може "да си изтрие акото сам".
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - ГЕРБ доказа, че е проевропейска партия. Това е достатъчно засега.
09.11.2015 07:51
Останалото са подробности от пейзажа - например завалиатът. Той се състои от завалии, които вечно ще играят ролята на храсти. Големият драматург им е отредил тази роля за вечни времена.
Колкото и да са гласували, изборът е избор. Няма нищо общо със завземането на властта с помощта на цъвецката армия.
цитирай
10. blackpredator - "инджинере",
09.11.2015 08:26
вместо да дрънкаш велики простотии, земи прочети поста на Манол Глишев от тази нощ:
http://mglishev.blog/politika/2015/11/09/rekapitulaciia-po-politicheskite-temi.1405625

твърде различно от твойто плоскоумие...
цитирай
11. dobronameren - По повод на това, че
09.11.2015 09:19
Slavimirgenсhev написа: ГЕРБ доказа, че е проевропейска партия. Това е достатъчно засега.
Не е достатъчно. Народът все още се чеше по ушите и не е осмислил бъдещето си. Хеле пък да взема мерки да се нагажда към него. "А-а-а - не мой така, вечерята ни се полага", вика. Едно странично малко (?) доказтелство. Имам един постинг http://dobronameren.blog/lichni-dnevnici/2014/07/30/staroto-dyrvo.1285148, който има само 450 прочита за повече от година. А в него разказвам алегорично (неразбираемо за народа ли е така) за това, че не е достатъчно само да отсечеш старата прогнила комунистическа върба, която осмърдява и трови живота на всички хора, които живеят покрай същата река. Защото изхвръкналата от нея отровна пеперуда вече с е загнездила в някое младо дръвченце наоколо.
Народът трябва да се научи да разпознава безпогрешно комунистическата миризма и да я отстранява своевременно. Не го е постигнал това Суверенът. Не мисля, че това ще го доживея. Не съм млад отдавна. И може би в края на краищата, разсъждавайки краткосрочно лично, мога да се съглася, че "това засега е достатъчно".
цитирай
12. dobronameren - А бе, Блеки,
09.11.2015 09:31
това че аз не съм прочел какво написал Манол Глишев, което ти ми сочиш за мой пропуск, е негов - на Манол, повод за размисъл. Щом ти, тъпанарят, го харесваш...
Защо те наричам тъпанар ли? Защото за кой пореден път пишеш "инджинер", например. Пише се "инженер". Допускаш две грешки в една дума.
Прощавам ти, отбелязвайки, че такова ниво на образование е характерно, очаквано за човек, който по социалистическо време е бил надзирател в затвора.
Но ако за такива като тебе това е допустимо, какво да кажа за човека vv1951, който бил твърди "доктор на икономическите науки", пък в две думи допуска две правописни грешки. Написал "Аз русофила". Да му имам ленинградското ниво.
цитирай
13. slavimirgenchev1953 - Да, аз говоря за ГЕРБ, не за народо. Он си сака и чака нещо да му падне на тепция.
09.11.2015 10:15
dobronameren написа:
Slavimirgenсhev написа: ГЕРБ доказа, че е проевропейска партия. Това е достатъчно засега.
Не е достатъчно. Народът все още се чеше по ушите и не е осмислил бъдещето си. Хеле пък да взема мерки да се нагажда към него. "А-а-а - не мой така, вечерята ни се полага", вика. Едно странично малко (?) доказтелство. Имам един постинг http://dobronameren/lichni-dnevnici/2014/07/30/staroto-dyrvo.1285148, който има само 450 прочита за повече от година. А в него разказвам алегорично (неразбираемо за народа ли е така) за това, че не е достатъчно само да отсечеш старата прогнила комунистическа върба, която осмърдява и трови живота на всички хора, които живеят покрай същата река. Защото изхвръкналата от нея отровна пеперуда вече с е загнездила в някое младо дръвченце наоколо.
Народът трябва да се научи да разпознава безпогрешно комунистическата миризма и да я отстранява своевременно. Не го е постигнал това Суверенът. Не мисля, че това ще го доживея. Не съм млад отдавна. И може би в края на краищата, разсъждавайки краткосрочно лично, мога да се съглася, че "това засега е достатъчно".

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873177
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031