Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2015 20:55 - Тдвкпжпду птдссидпдк - 03
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2223 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Този постинг публикувам за втори път. Първият път беше преди 3 дни – на 2 октомври. Никой друг, освен мен, И МОДЕРАТОРИТЕ разбира се, не може да го изтрие. АЗ НЕ СЪМ ГО ИЗТРИВАЛ!

Ще прочетете постинга за втори път. Сами решете защо модераторите са го махнали – заради цитатите на Кушел, Икономиста, Чара или заради моите изразени съмнения, че модераторите на BLOG.BG могат да се справят с положението в което сами се поставят.

И да добавя! В времето, когато светът е глобален, модератори, да се правите на цензори, е смешно И ГЛУПАВО. Справка – Забраните на Интернет, които Путин въвежда в Русия. Кой мислите ще “оживее” – Путин или Мрежата.


- Ти да видиш, како Пенке, живо пиле да умре! После то да се съвземе и да почне да кълве!?

- WOW! Така ли, бре, момче? А я се чудим откъде житото в хамбаро отиде...

Многото четене не ме води до добро. Особено на поезия. Още по-особено на поети като старшинката:

14.09.2015 16:50 - Кошмарен сън / Автор:ok3223 Категория: Поезия 

“Сън ли бе, или, на яве. / Самолет да свали Боко, / можел, даже, два. / Зъб за зъб, око, за око, / и ядоса, сам, Москва.

Жална макя е  за тебе, / банкянския, книжен лъв. / Бой започнал, бой последен, / бой, започнал, пръв.

Тръгнала на бой мухата, / в бой, за чужди,, интерес. / И прибра си я земята, чухме, грозна, вест.”

14.09.2015 18:38 - Да е луд за пенсия, дано не е ... / Автор:ok3223 Категория: Поезия

“Самолет да свали Боко, / можел, без, война. / И да литне на високо, / в нечий език ... уста.

Чичо Сам да го пофали, / нашенският луд, Паси. / И стотината будали, / аз не съм, и ти не си.

А какво ще стане после, / знае, само, Господ -Бог. / Зима зла, ще ни покоси / и атомен, руски ... смог.”

АЗ: Каква поезия само! Да римуваш “Господ-Бог” със “руски смог”?! Имаше един друг, леле-е.. щях да напиша “глупак”, който римуваше Бог със Бизнес Блок... И до къде стигна?! Разпадна му се Бизнес Блока, естествено.   

Денят на поезията е 1 октомври. Старшинката се е чатнал, че е подранил със стиховете на 14.09 следобед и се е отчел за празника със следното ново стихотворение. Също така фундаментално:

29.09.2015 - ПУСТАТА МУ БЛОГОВА ПОЕЗИЯ / Автор:ok3223 Категория: Поезия

“Посветено на някои, блогови поети и поетеси.

Може и по - тъпо, тъпо, хем, докрай. / Кьораво и слепо, стих, прописа, май.

Дърта поетеса, калпав стих реди. / Казва, било песен, а защо, смърди?

Всеки ден на 1-ва дърт поет виси. / Кисел и посърнал, стихчета, реди.

Как вонят на бира - с кисело вино./ Дядката не спира, вече са над, 100.

Кой го не напсува? Кой не го прокле? / Пустата му първа - ще го погребе ...”

===============================================================

Айде-е-е-е

30.09.2015 – айдееее / Автор:blackpredator Категория: Забавление  

“Горският дойде у Сирия.  (Следва колаж ала Златко – Путин седнал в един изтребител, а на крилете му, на изтребителя, “малка червена звезда-а-а”.)

Ни пуха, ни пера!”

- Vencivaleri използва като коментар един друг типичен руски израз  k chortu”.

Точно така – изписан на латиница. А знаете ли защо? Защото е някъде из Пирин на екскурзия и пише направо от телефона си. А, бе Венци, защо не си вземеш си един друг джисием, дето пише на руски? Няма, казваш? Ама закъде сте тръгнали тогава Света да покорявате?!

- А, kushel-ят ли? Ето:

“Гледам цялата гнусна блогова сган, начело с германския шопар се извървяла да слага минуси. Знаети ли какво, с цялото си презрение ви казвам да се ебете в тлъстите задници. Уфффф гнус!”

Или “Съжалявам съществата от сорта на гетмановци, абойчевци и подобни, които са така отчайващо невежи в политиката, че са се вързали на сладките приказките за "демокрация" и дори след пълното демаскиране на тая лицемерна дума още вярват в добрите намерения на нейните експлоататори - ФАЩ. Човек може да се обърка веднъж, може да сгреши дори, но след цели 25 години ако не успее да прогледне, тогава жалко за него. Ще си умре кретен.”

“Ще си умре кретен.” За себе си сякаш го е писал.

- Изобщо “Ужас!”, както кратичко го е написал Gosho568  на 30.09. По друг повод.

===============================================================

Кой повод ли? BLOG.BG приема нови правила за модериране в блога. Не коментирам същността, необходимостта, “степента на програмистка трудност” (както се изразява един блогър, правещ се на вещ програмист)... Само си мисля как ще трябва да се извъртат модераторите на BLOG.BG, за да се спасят от обвинения, че “запушват устата на свободното слово”. И си мисля, че всички тези усилия ще им доведат повече главоболия, отколкото резултати.

Защо казвам това? Поне две конкретни “издевателства”, ‘злоупотреби”, “нахалства” забелязвам тука за няколкото дни, откакто излезе съобщението за промяната в политиката на модераторите.

Първото: Един блогър публикува празен постинг, без ред текст и в послеслов пита ТОВА как се възприема. Ще бъде ли санкционирано като обида, подигравка, омраза към различните... Умно пиле, нали? 

Второто: Едно глупаво, направо тъпо пиле “кълве” ли, кълве”. За 4 дни в десетина постинга на десетина “различни” блогъри публикува един и същи коментар, който НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА с темите на постингите. Ето го коментара:

“ЕТО ОТ КЪДЕ Е КРАДЕН МАТЕРИАЛА на ГОГО

за поста „ ТИ си ХАКЕР ...Сине мой !!!

peshev/blog/harakterni-belezi-na-hakera/

блогерът Георги Ст./44 Сф.

краде редовно и нагло материали от мрежата, и си ги „пише“ за ..свои !?

starforlife/.../ti-si-haker-niama-po-prestijno-.”

Как ще се справите с тази напаст? Която НАГЛО пробутва своите ... “сърбежи” и иска Вашата помощ срещу някакъв, дето й бил написал, и тя го тиражира с удоволствие: 

“От planinitena Bulgaria за постинг: “Червена луна”

защото луната е червена както интимното място на жена при определени условия. Пожелавам Ви и това да Ви се случи, но и се съмнявам, защото на лошите жени никой не им предлага.”

Не виждам как ще справите, модератори, с такива! Впрочем, ако ви наричат мъдоратори (не си го измислям, цитирам), ще реагирате ли? Та това е “свобода на словото”. Кавички, защото насреща си имате безпримерни наглеци. Аз ги наричам “съветските българи”. Други ги наричат “комунисти-престъпници”... Спирам. Само, за да не бъда голословен давам няколко примера, пресни, пресни.

===============================================================

На 16.09.2015 Светла Василева (chara.blog.bg) препубликува от вестник “Дума” своя материал “Златните НПО на България”. Който започва така:

“Девет фондации получават от частни дарители за 2014 г. толкова  милиони,  колкото за седем години гражданският сектор от еврофондовете. В България има регистрирани между 34 000 и 38 000 неправителствени организации (НПО). Какъв е точният им брой никоя институция не се ангажира да съобщи.”

Дотук вярно. Сигурно 9-те НПО-та, които Чара цитира по-надолу (Институт “Отворено общество”. Център за изследване на демокрацията, “Зелени балкани”, Институт за пазарна икономика, Център за либерални стратегии, БУП “Джон Паница”, институт за развиие на публичната среда, “Риск Монитор” и Институт за регионални и международни изследвания) са получили толкова, колкото съобщава на читателите си: общо за 2014г. 18 330 030 лева.   

Но тук започват въпросите:  Данните на другите НПО-та – до 34-38000 бр. къде са? Какво е субсидирането на любимия на Чара Институт “Иван Хаджийски”, например? Не пише в анализа. Което никак не пречи този ужасно тенденциозен “анализ” от 16 септември на една “отровна змия” да бъде копи-пействан поне десетина пъти оттогава от следващите я “голи охлюви”! Вижте ги само за последните 3 дни. Обърнете внимание на различните категории. Да няма празно, както се казва.

- 29.09 20:06 - Пол-Крейг Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и да стане съюзник на Русия.

Автор: kushel Категория: Други

- 30.09 10:50 – Американските подлоги нямат морал и скрупули

Автор zaw12929 Категория Забавление

- 01.10 10:39 - Запомнете тези НЕхора ...

Автор: saankii Категория: Хоби

Впрочем, ако попитате чрез Гугъл националната статистика, тя ще ви отговори, че вестник “Дума” НЕ Е ПРЕДСТАВИЛ своя отчет за получените средства за 2014 година. А какъв е размерът на руските пари, които получава телевизия ALFA например? Ама тя не била НПО и парите са на Волен Сидеров от членски внос?!  Аиде, бе! А парите на телевизиите “7 дни”? А субсидиите на медиите на Пеевски? Или на майка му? Да продължавам ли или да си затворим очите и да си кукаме?!

Как ще принудите Чара и подобните й да говорят докрай и искрено, модератори на BLOG.BG? Не можете. Можем НИЕ, избирателите. Един от които съм и аз!

===============================================================

Все пак горният пример беше на някакъв вид “интелигентна наглост”. А какво ще кажете за следващия “безпримерен” наглец?! Става дума за блогъра theeconomist.

Преди да ви разправя новите му истории, да ви припомня старите.

Запазил съм едни негови непредпазливи коментари до мен отпреди 3-4 години, когато все още е нямал представа какво и кого представлявам. Ако ги търсите в блога му на “Икономиста” няма да ги намерите. Всичко е изтрил мискининът – постинги, коментарии, наред. В блога му се кипри САМО последният публикуван от него постинг. Така, че както се казва, неговата дума срещу моята. Аз МОГА да докажа моята!

Ще прескоча откровената му мухлясала вече заплаха, че “Ногу питам, Питагор”, но няма как да пропусна една зловеща негова заплаха, че ако не престана да “питам”, щяло да ми се случи следното: “Ще се молиш да те пощадя,  като бедните боливийски деца, като ме гледаха с тъжните си очи!” Пълен глупак, най-меко казано. Самозабравил се, наглец ли казах – откровен убиец от комунистическото си минало! Ако не е обикновен хвалипръцко. И това е възможно.

Днес ТОЗИ ... гпупак, който ИЗТРИ цялия си блогов материал, публикува следното (бързайте да го прочетете, че иначе ще трябва аз да го припомням): 

28.09.2015 14:52 - DELETE, DELETE, колко пък да разделите.......

Автор: theeconomist Категория: Политика   
”Те"з дни в блог.бг настана триене, търкане, отъркване и разтъркване.
Не се притеснявайте бе хора, изтрийте си гръбчето, изтъркайте си очичките, забършете си и графоманската суетност..............
...........а блог.бг ще ви натрие вирнатите носове!
Пък, на мен ми се протри......”

Виждате ли – другите триели, той – не. Че му омръзнало. Протрил му се...

Представяте ли си какво щеше да е, ако Демокрацията не му беше отнела пищовчето?!

Как ще накарате такива ... петлета “да не кълват”, модератори? САМИ не можете.

Извинявайте! Може пък да можете.



Тагове:   kushel,   theeconomist,   chara,   цензора в blogbg,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Бях коментирал постинга ти, Добронамерен.
05.10.2015 21:03
Явно е, че след като той е свален от модераторите, са изчезнали и коментарите, които , надявах се, се пазят в опцията "Мои коментари". Потърсих го, но не го намерих.
Поздравления за положения труд и за истинотърсачеството.
цитирай
2. alibaba4 - Тва ми е
05.10.2015 21:14
ен- тия блог който правя на инат! Досега са ми изтрити купища постинги заради неудобни въпроси.
Последния беше алибаба3 а в него освен чи попитах как определят поведението на Кухеля и не смятат ли чи вече работите отиват към прокурор /вижте постинга на Сестрата тя допълва с нЕкои неща/ в прав текст им казах чи налагат цензура заради спонсорите си - тимаджиите. И ползват Кушели и Рустами за вербални бухалки.
Да видим кога ще ми баннат и тоя блог.
Ма аз им казах чи няя да ги остая на мира!
цитирай
3. alibaba4 - ПП
05.10.2015 21:15
А Светлата шъ ли изкоментира днешното Транстихоокеанско споразумение? Шъ напише ли пак такава обширна статия по тоя повод?
цитирай
4. dobronameren - Вероятно е автоматично
05.10.2015 21:26
Като се изтрие постинга, изчезват и коментарите към него. Онова. което аз съм публикувал като мой коментар обаче го имам в архива си. Ще го публикувам пак! Къде не съм решил. Да не съм луд да улеснявам модераторите. Групата "Няма да ги оставим на мира" се увеличи още с един член - АЗ.
цитирай
5. dobronameren - Отивам да спя.
05.10.2015 22:04
Дотук (22:04 на 5 .10.2015) ВСИЧКО е документирано и запазено, където модераторите на BLOG нямат достъп. Утре като стана от сън, ще проверя как е нивото на адреналина им. Поспаднало ли е? Ще проверя и как се разписва Светлата при новите обстоятелства.
А, да не забравя за протокола - прочитите на първото "Пиле 03", преди да го изтрият, бяха 81. За час и половина второто "Пиле о3" е прочетено 32 пъти.
цитирай
6. sestra - Коментарите изчезват
05.10.2015 22:31
при изтриване на постинг. Не, деактивиране. Ние не можем да си позволим да трием постингите си. Само деактивация ни е достъпна.
цитирай
7. dobronameren - Точно така.
06.10.2015 05:48
Само деактивацията ни е дадена като възможност. А първият постинг "Пиле 03" е изтрит. Дано този факт да е достатъчен на кухите нахали да приемат, че не аз бърникам в блога си. Благодаря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872379
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031