Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2015 16:09 - Записки по българските въпроси - август 2015
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5972 Коментари: 25 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не ми ли хванахте вяра, че събитията и участващите лица в тях за всеки месец ще събирам в един постинг със заглавие – вж. по-горе. Напразно. Но и днес не е късно да се убедите, че изпълнявам обещанията си.

Август започна традиционно – “На 1-ви хиляди симпатизанти на БСП от цялата страна се събраха от рано сутринта на историческия връх Бузлуджа, за да чуят посланията на бившия и настоящия лидер на партията - Михаил Миков и Сергей Станишев”, съобщи bTV. Пред насъбралото се множество говорили и двамата. Медиите обръщат повече внимание на думите на Станишев – “мисията на европейските социалисти е да върнат човешкото начало, така че хората да намират повече алтернативи за себе си”; “навсякъде в Европа има нужда от по-силни социални партии”. След което е казал императивно, че “БСП е единствената алтернатива за управление на България”. За Миков цитират само едни думи от предишния ден по повод закачка между него и Бойко Борисов. Борисов казал нещо от рода на “Ние строим магистрали, те празнуват на Бузлуджа”, а Миков му отвърнал: "Изграденото през социалистическия период е толкова, че десет живота няма да стигнат на такива проекти като ГЕРБ да го боядисват".  

Я, да видим.

“Такива проекти като ГЕРБ” вече десета година разказват играта на българските социалисти. На избори не могат “ръка да хванат” от герберастите. Преди появата им бяха първа политическа сила, а както върви на изборите през октомври ще станат трета. На предишните парламентарни избори поне имаха медийната подкрепа, че са “единствената алтернатива в управлението на страната”, днес дори червен Кольо не смее да каже една окуражителна дума в тази посока. То на Станишев му лесно да си говори така – той отговорност вече не носи, нали се изнесе в Европейския парламент, Близнашки и Чобанов си сложиха фесове, Кутев, Манолова и Кадиев, ох, Кадиев... Остана Миков и пред очите му - раздърпаният скелет на чинията на Бузлуджа. А от местата на двете рубинени звезди на обелиска на паметника са потекли надолу към земята две ръждиви червени следи като сълзи. Какво ли си мислят насъбралите се почитатели на червената Идея под трибуната на която стои др.Миков? Кои – младите или старите? Е, какво да си мислят... Зад гърбовете им дигат пара и мирис кебапчета по 60 стотинки и бира – специално социалистическо пиво, пише във вестниците - по 1,20. След това за тях ще пеят Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, Мишо Шамара, пардон, пардон – Петя Буюклиева, духов оркестър "Дико Илиев" и самодейни колективи от цялата страна. А утре? О, утре ТЕ ще принудят Тиквата да спре строежа на магистралите и да се захваща с боядисването на Паметника.

Ох! Получава се нещо като в онзи виц за Путин, дето го попитали ще влезе ли Русия в Европейския Съюз. “Ще влезе, ще влезе”, отговорил Путин. “Ако трябва и до Брюксел ще влезе!” Мечти-и-и. Само дето нервите на обикновените български граждани трещят.

- На 5 август Бойко Борисов откри новият пътен възел на магистралата София-Варна край шуменското село Белокопитово. Този възел не е с обикновената форма на детелина, каквито бяха всички соц. такива съоръжения, а е по-разчупен така да се каже – по света на такива пътни възли казват, че са от типа “диамант”. Дали това не е пукнало гнойната рана на социалистите, та да залеят вестници, телевизии, форуми с подигравки и обвинения, че това са похарчени народни пари за една “тъпа бойколина”, която не изпълнява дори основното си предназначение – да осигурява безконфликтното кръстосване на двата основни пътя София-Варна и Русе-Шумен. Доказателствата питате какви са? Ами панорамни снимки на “бойколината” отгоре, където с фотошопската ръка “златкова” са изрисувани с червени линии пътищата на автомобилите от–към различните подходи, които нямат нищо общо с лентите за движение, но пък изписват буквите М-А-Ф-И-Я. Не вярвате ли? О-о-о, помолете ме на “Лични” да ви пратя тези пет “снимки”. Имам ги. И за нищо на света няма да ги изтрия. Там е цялата злост, омраза, глупост, безпомощност, безсилие... на партизанските мили спомени. Ама колко съм нежен към тези... идиоти! Защото те трябва да бъдат представени в музея на соцдинозаврите в пълен и запазен вид! Не бива техните отвратителни физиономии да бъдат “фризирани”, че иначе може на някой бъдещ путинов миковец да му се стори цялата тази помия привлекателна и да реши, че  може да я повтори.

Не говоря празни приказки. Ама никак! Гледам в момента Цветанка Ризова (“Лице срещу лице“, bTV) как се притеснява, как чупи театрално ръце, питайки един заместник на военния министър дали бежанците представлявали опасност за националната сигурност на България. Всъщност внушавайки на зрителите си колко безпомощно е правителството на ГЕРБ в тази ситуация. Валентин Радев (така се казва интервюираният) я “закова” мамината. Каза й директно следното: “Най-добрият отговор на въпроса има ли опасност за България да я залее бежанска вълна, го дават самите бежанци. Те казват: Не искаме да минаваме през България, защото там контролът върху нас е много строг.” Но леля Цветанка, същинска Беновска, продължава “да пита”. Колкото Сидеров е вменяем политически, толкова и тя. И те двете! Бойко Борисов ли го беше казал? – “Парите, дадени за такива хора, трябва да се заработят.”

Знаете ли какво работи на Цветанка Ризова мъжът й? Аз знам и съм го написал в един постинг отпреди цели 4 години (1.08.2011). Ей такива хора представляват заплаха за националната сигурност на България! Да изреждам ли поименно?

- Работодателите протестират срещу повишаване цената на индустриалния ток, т.е. срещу цената на тока, който плащат техните фирми. Ама, че това се прави, за да “олекне” със същия процент цената на битовия ток, онзи, който плащат обикновените хора, те си стискат ушите, очите и душите. Знаете ли кои са тези ТЕ поименно? Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев (вижте биографията му в моя постинг от 12.06.2013) и Кирил Домусчиев, председател на КРИБ (неговата биография вижте в постинга ми от 10.06.2015).

- Протестират циганите от с.Гърмен – Защото не били съгласни да се настанят в общински жилища, които им предлага общината, тъй като “не искали да се делят със съкварталците си”. Милите! Ами ако им предложат така вкупом да влязат в затвора? “А, не” – предполагам ще кажат  - “Първом Ахмед Башев да влезе там, той ни подлъга.” Тарикати! – чудесно знаят, че Башев НЯМА да влезе в затвора, защото преди него трябва да влезе Местан, пък преди него Доган, пък преди тях ръководителите на ДС. Ето кои представляват опасност за националната сигурност на България, Цветанке. Споменавам те пак поименно, защото преди да интервюираш Валентин Радев, си хортувахте напоително със самия Ахмед Башев.

- Протестира синдиката на пожарникарите. Изнемогвали. Искат допълнително пари. След три дни (на 12 август) правителството ще съобщи, че за едно денонощие са възникнали 255 (двеста петдесет и пет словом) пожара. Бойко Борисов ще каже, че един пожарочас струва на държавата 1000 лева.

- Зачестиха ж.п.катастрофите... Пак! Аз да кажа, че тези “истории” в две трети от броя си са саботажи, които са се случвали и се случват винаги, когато комунистите са в нелегалност и се борят да си върнат властта. Едно непряко доказателство – четете постингите на блоговия завалиат от м.август и ще почувствате почти физически тяхната просташка задоволеност от ТАКИВА събития в “колониална България”.

- Протестира се (кой? – в.Сега, 21.08 например) срещу безплатното саниране. Само един блок бил завършен до момента, което било повече от скромен резултат. Е, и още по 1400 договора се работело. Ама ... имало отказали се от Програмата. В Кърджали например при един блок, защото един от собствениците забранил достъпа на ремонтната бригада до апартамента си и майсторите си тръгнали. Оправдали се, че в договора имало клауза, че няма да се санира само една част от блока, а целия наведнъж.

- През август зачестиха т.нар. гонки по пътищата с тунинговани автомобили. В резултат, без да съм прецизен, има 5 жертви на младежи под 20 години. Цитирам премиера Бойко Борисов: "Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата? Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", А как реагира опозицията – “МВР не си върши работата! Оставка на Румяна Бъчварова!”

Споменах опозицията и се сетих... Сетих се, че първо трябва да попитам коя е опозицията на властта в лицето на ГЕРБ и РБ, подкрепени от ПФ и АБВ. БСП ще кажете! А ДПС опозиция ли е? Ако тя е опозиция, значи Местан, Пеевски, Костадинов, Цонев... “пеят в хора на социалистите”. Леле-е! А Атака опозиция ли е на БСП? Олеле!

После питам, или по-скоро се питам – ПФ и АБВ каква роля играят в политиката в тези летни месеци, предхождащи есенните местни избори?

За АБВ и нейните корени във/около/извън БСП съм писал вече – постинга “Голям и малък Сечко” 26.02.2014. Що не четете? Нищо де, пак ще разсъждаваме. Октомври, ноември, декември са пред нас.

С ПФ не съм се занимавал специално. По една причина – националистите са функция на комунистите. Те нямат собствено мнение. Те козируват. Имам тука (до мен в момента) една купчина материали ли им викат, източници ли, сведения ли... Предполагам, че ще им дойде реда тия месеци. Засега – през месец август, ще повторя една стара констатация моя: колко много си приличат двете телевизии АЛФА и СКАТ. Сякаш един баща социалист ги е правил и една майка комунистка ги е раждала. И ще добавя един факт, вече на повече от година: сутрешният блок на телевизия АЛФА се нарича “Добро утро, българи”. Ако добавите само една буква, едно “Я” в края и ще получите името на сутрешния блок на телевизия “7 дни” – “Добро утро, България”!

Добрутро, сънародници. Отворете си очите, о, герои на труда!

Какво стана с казуса, дето телевизията “7 дни” като неиздължил се кредитополучател от КТБ, трябваше да връща едни пари на вложителите в банка КТБ? Да не би вложителите да са едновременно и кредитополучателите? Да се смея ли, да плача ли...

А да питам ли пак (защото на 14.06.2015 вече питах) кога ще махат от БНР Силвия Великова и докога ще пеят от там “Нека да бъде”?

Допряхме до развитието на темата “Местни избори” през месец август.

ГЕРБ пак се регистрираха първи в ЦИК. За десети пореден път!

Неочаквано обаче БСП избърза да обяви името на кандидата си за кмет на София. И сбърка според мен. Ето развитието на тази история.

На 25 юли в интервю по bTV Михаил Миков “бе категоричен че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София” (цитатът е от DNES.BG, автор Камелия Цветанова). На 27 юли (пак DNES.BG, но авторът е друг – Вера Александрова) - “НС на БСП реши: Михаил Мирчев - кандидатът за кмет в София.” Думите на самия Михаил Мирчев са: “Номинацията е от два месеца, говореше се, че аз съм най-сериозната кандидатура и това се потвърди в събота. Подготвям се за сериозната работа",  И още: “Не съм бил никога член на БСП, по номенклатурна линия не съм заемал пост или позиция, но пък всеизвестно е, че при изявите ми като експерт, социолог и телевизионен анализатор всички са знаели, че съм ляв експерт.”

Стоп! Ето какво пише в Мрежата. Източниците са сайтове “Поглед Инфо”, “Топновини”, сайта на УНСС и др. сериозни места, където пишат и Александър Симов, Светла Василева, Юрий Асланов...:

Михаил Мирчев е собственик на социологическата агенция "АССА-М“. През 1990 г. напуска БСП, но през годините е бил експерт към партията и е консултирал и обучавал столичните социалисти. Баща му е проф. Стоян Михайлов - секретар на ЦК на БКП през 70-те и 80-те години. През 1988 г. е отстранен от висшата номенклатура заради критики към Тодор Живков. Синът на Михаил Мирчев – Стоян, е най-младият депутат в групата на БСП със своите 33 години.”

Сега да ви цитирам какво е казал Михаил Мирчев на събора на Бузлуджа от 1 август, с който започнах в началото: “Приятели, за първи път съм на такава сцена, говоря от такава трибуна и просто окото ми не може да се насити. Гледам поляната на социалистите в България. Вижте колко сме много. Може ли някой да ни преброи? 50 000, 60 000, 80 000? Затова сме уникална партия. Затова се страхуват от нас. Такова беше множеството на БСП-арите дори в ужасната 1997 година. А в сравнение с миналата година моето лично впечатление е, че сме по-хубави и по-интелигентни. Не са хубавите и интелигентните онези кресльовци пред Народното събрание, които и в момента се упражняват.”

Да продължавам ли? Ето:

- “Но избирателите на БСП са само половината на избирателите. Успехът на тези избори не може да се се затвори само в БСП-симпатизантите. Има много десни, които мразят ГЕРБ и не харесват Радан Къневци. Те могат да гласуват наказателно".

- "Фандъкова говори симпатично и хората я харесват, но тя заобикаля всички злокобни проблеми на София. Според мен тя няма да спечели и ще е на втори тур. Въпросът е дали ще е срещу кандидатурата на БСП или срещу тези на все по-крайно десните от ДСБ и партията на Кунева.

В началото на септември съвсем (не)очаквано Георги Кадиев реши да постави самостоятелно кандидатурата си за софийски кмет. От чие име, от кого подкрепена – ето вече цяла седмица мина и още не е ясно. Но принципната позиция на Партията му е съвсем ясна: 

Този път Михаил Миков каза: “Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Да е жив и здрав! Този случай не е важен за бъдещето на левицата. Но огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо. Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си."

Михаил Мирчев каза: “Кадиев е наглец!” и с това въпросът “партиецът Кадиев или безпартийния Мирчев кмет” приключи. В полза на сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова.

Е, останаха някакви надежди, че “тинк-танковете” на Столетницата ще могат да направят нещо и да класират Фандъкова хотя бьi поне на втори тур. Например Светла Василева (chara) от която чета в блога “Как София натрупа 2 млрд. лв. дълг? Само две столични общински търговски дружества са с публикувани финансови отчети за 2014 г., Фандъкова мълчи за парите.” И после мултиплицирана няколко пъти, от блогъра 1997 например – 24.08.2015 – “chara ни отваря очите за страшната истина. София дължи 2 млрд.”

За изборната борба в провинцията няма да пиша. Защото ако пиша за Карлово, ще се обидят в Сливен или Пловдив, или Велико Търново, Каварна, малко остана и Варна... Леле-е-е, забравих Дупница и града на сестра Галева, новият омбудсман на България!...

Чакайте, само още една последна кметска новина – жителите на монтанското село Дондуково ще изберат за свой нов кмет 65-годишният Румен Савов. Който е кмет на това село вече 33 години – от 1982 година значи. В печата не пише колко жители има това село и колко от него са придошли в последната 2015 година. Но да ви кажа ли какво написа “моя сайт” DNES.BG по този повод – “При комунизма Румен Савов гонел безработните, днес гони европроекти!”

Ей затова – понеже и преди, и сега завалиите в моя BLOG.BG гонят СССР и Путинова Русия – те са на дереджето да си пишат и да си отговарят сами. И капят като есенни листа около изсъхнало дърво.

Споменах Путин и Русия. Да видим какво ново там.

Има важни неща. Аз ще ви припомня и няколко други незначителни “факти, които са дребни ситни като ... камилчета”.

(Впрочем знаете ли, че за тези думи комунистите са убили техния автор. По кое време ли? – По времето за което блогъра ССМ ми изпрати следния коментар: 

freeoldmen - 13.09.2015 11:09 - Бай Добронамерен, за съжаление съм имал само АК47, с когото съм пазил дебелите повратливи задници на екземплярите от твоята вечна порода. Ама тогава имаше и какво друго да се пази...

Фукльо! Той никога не е пазил Партията, защото никога не е бил “един от тях” – и преди, и сега, все слуга. А иначе е истина, че Българската комунистическа партия пазеше достиженията си от другите Българи с автомати АК47.)

Едрите неща:

След като началото на 2015 година донесе на Путин прежалване на Украйна на Порошенко, а лятото усили това впечатление – ще сдава май и Донбаските републики; след като гръцката СИРИЗА клекна пред кредиторите си в края на пролетта; след като трябваше да преглътне няколкогодишни планове да събуди комунистическите чувства на унгарци и словаци; след като Македония не “пламна” и България няма да пламне – “Мама му тиквенска на Боко!”; след като закъсня да вкара танковете си в “яката” от финския залив до Босфора и НАТО го изпревари... през август Путин излезе с нов план (прочетено не в Бъзиклиийкс или neveroiatno.com, а от Дойче Веле).

План от три точки, ако ми позволите аз да резюмирам:

- присъединяване на Русия към световната коалиция за борба с ИДИЛ, ако САЩ и съюзниците се откажат да пипат Башар Асад;

- договаряне на Русия с Иран (срещу обещание да не се спира ядрената му програма) и с Турция (Срещу какво? Путин им взе Крим, сега иска да го пускат през Босфора?!)

- разширяване на руското влияние в Южна Азия, съюз с Китай и Индия.

Пак аз ще продължа с моето мнение – Единственото мръсно, което можа засега да направи Путин на Запада, е да наводни Европа с бежанци от юг. Говори се за бъдеща бройка от десетина милиона. Но вероятно “баба Меркел” и оня французин с токчетата с помощта на ВСИЧКИ страни от ЕС, Норвегия, САЩ, Канада, Австралия... ще ограничат “вълната” до около половин милион. Ще кажете “И половин милион не е малко. Кой ще ги храни? Колко от тях са терористи?”

Това са два въпроса. Ето моите отговори: (Трябва да ви кажа, че се правя на излишно скромен, пишейки “Моите отговори”. Това ми е вродено и повече ми пречи, отколкото ми помага. Аз съм убеден, че ТАКОВА е бъдещето на света!) 

Ами ще ги храни онзи същият, който храни 2-та милиона наши емигранти в Канада и САЩ – сами ще се хранят. А който се надява те в огромната си част да вредителствуват в страните, които са ги приели и ги интегрират със своите граждани, ги подценява. Кой разумен човек ще запали къщата в която живее той със семейството си?! Освен, ако е прост циганин. Ама такива ги връщат оттам и дори г-жа адвокатката на Гърменските цигани няма да е “ефективна” в техния случай. О, ако кажете, че има и други организации с такава “благородна цел”, напр. Българския хелзински комитет, помолете ме, или по-добре свършете сами тази работа – разровете се из Мрежата и потърсете информация за генезиса на неговите днешни ръководители българи.

По втория въпрос – Колко от тях са терористи? По официална информация бойците на ИДИЛ са 5000 души. Нека “спящите бойци” са два пъти повече. Ако Светът не може да контролира 15-20 хиляди хищника, закъде е тръгнал?! А, ако питате мен, по-лесно се контролират “емигрантите на нашата си улица”, отколкото онези в сирийската пустиня. Първите имат лични карти, пръстови отпечатъци и  пълно досие на предишните съществувания. Вторите са скрити, без малко да напиша – от Башар Асад.

Сега за ситните като камилчета задявки:

- В края на юли Путин рекъл на литовците – “Идвайте в Русия! Руснаците не се радват на проблемите на съседите”. (Да сте чули за такова преселение? Колкото ще чуете, че финландците заявили твърдо желанието си като народ да се обединят с Русия. Последното е едно бълнуване на “един северен блог” – lidislidis.)

- В средата на август нашите и световните телевизии се напълниха с грозни кадри от Русия. Стотици тонове праскови и домати, смачкани от булдозери; месо, изгорено пред входове на супермаркети; различни видове сирена, изгорени в "руско фондю" и т.н. Моето мнение е като това на БТА: “Победа на фронта: прасковите – смачкани, месото – изгорено. Трябва да се покаже на света, че Русия се справя със санкциите” Нали не сте забравили официалната статистика? 22 милиона руснаци днес живеят под чертата на бедността. При общо 220 милиона руски граждани.

- Последно! Голям шум се вдигна, че покрай санкциите срещу Русия Франция търпи огромни загуби. Например само за анулирането на продажбата на Русия на двата френски военни кораба “Мистрал” тя ще трябва да плати почти един милиард евро на руската страна. Ама не спирайте четенето дотук, де – “ Сумата, която Франция ще върне на Русия, ще погаси изплатените досега за двата кораба руски пари, като и разходите, направени от Москва, за обучаване на руски моряци да работят на хеликоптероносачите. След като върне парите на Русия, двата кораба стават пълна собственост на Франция, но тя едва ли ще ги задържи и ще ги продаде.”

 

Накрая да напиша: ПРОКЛЕТИ ДА БЪДАТ БЛОГЪРИТЕ Varg1, podvodni, saankii, miladi. Kbalenciaga, freeoldmen, kushel, chavdar01, kunkata, rumen221, alija, theeconomist, zlatko1.

Те си знаят защо!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Основният извод за мен е:
15.09.2015 16:38
дяволът не е толкова черен, но за сметка на това е червен. Слабостите на демокрацията - например да влиза в положението на другите, да ги разбира, да търси разбиратество, - често се обръща срещу нея, защото другариатът, ислявичарието, завалиатът просто й се качват на главата.
Но идва момент, в който тя разтърсва глава и рамене - и те се разхвърчават като трески, като стърготини, като талаш. Като блогов завалиат, побеснял от завист и яд. Нема вече цоц - само боц, боц, боц! И те пикаят газ и гълтат прах, та се чува на десетки километри как кашлят.
цитирай
2. dobronameren - Дори е излишно да го пиша - напълно съм съгласен с основния извод
15.09.2015 16:55
Но има и още важно нещо. Глупаците, особено обществените, трябва да се осмиват без отлагане, незабавно, постоянно. Докато всички други разберат, че те са глупаци. Вредни за обществото ни ... хора. Да бъда по-мек.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Няма спор! Мисля, че именно това правим и тук! И няма да спрем!
15.09.2015 21:11
dobronameren написа:
Но има и още важно нещо. Глупаците, особено обществените, трябва да се осмиват без отлагане, незабавно, постоянно. Докато всички други разберат, че те са глупаци. Вредни за обществото ни ... хора. Да бъда по-мек.

цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Един глупак от завалиата
16.09.2015 00:37
бая се е подпалил. Сигурно Путин ще му даде орден.
цитирай
5. dobronameren - Четох, ако става дума за Фрий.
16.09.2015 02:26
Или може би Русти имаш предвид? Гледам и Born се е "подпалил" Той пък от какъв зор?! Него не съм го "боцнал" в този постинг! Дали от разследването на този факт, би могъл да изскочи заек?
Логиката страшно много неща може да обясни.
цитирай
6. kbalenciaga - "dobronameren"
16.09.2015 07:34

Често пиша тук, че Путин е марионетка на Олигархията.
Това ли те дразни толкова много, че да ме нападаш по този долен начин?!
От което следва, много вероятно ти да си платена подлога на Господарите на Путин.
Та да те попитам директно:
dobronameren, ти платена подлога на Господарите на Путин ли си?
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Да, те сите горят - като Масква. Но имах предвид конкретно оня, дето се, фали че е свободен старчуга.
16.09.2015 09:09
dobronameren написа:
Или може би Русти имаш предвид? Гледам и Born се е "подпалил" Той пък от какъв зор?! Него не съм го "боцнал" в този постинг! Дали от разследването на този факт, би могъл да изскочи заек?
Логиката страшно много неща може да обясни.

цитирай
8. dobronameren - kbalenciaga ме пита директно (коментар 6-ти) и аз отговарям директно:
16.09.2015 10:03
Засегнал си се вероятно от последния абзац на постинга - онзи с клетвата, защото никъде другаде не си споменат в горните 6 страници текст. И тук темата се разклонява.
Първо - постингът ми разказва за събитията у нас и по света от м.август 2015. Това, че защитавам своите позиции, които не се харесват на съветските българи, е съвсвм очакваното и за мен, и за тях. Хеле пък онова, дето не уважавам Путин, само то е достатъчно да насочат пистолет в тила ми - буквално, виж снимката с която е украсил постинга си, посветен лично на мен, свободния старчуга freeoldmen.
Второ - в началото на август почина синът на президента ни. Не исках и не искам да обсъждам тази тема в политически постинг, какъвто се явява настоящия. От друга страна това е августовско събитие, което отприщи цялата комунистическа гадост на блогърите. Което си е чист израз на тяхната политическа линия, как да го пропусна?! И написах последния абзац с имената на онези от тях, които пуснаха жълто от радост от тази човешка скръб. Споменал съм само имената на онези, чието "жълто" се вижда!
За съжаление kbale, тиси сред тях. Ако си забравил, аз съм затова да припомням:
10. kbalenciaga - "Тук някои пак се правят на ударени... 09.08 11:46 - Разбира се това е жестоко, за мен лично не е приемливо, но е ЛОГИЧНО СЛЕДСТВИЕ! Следствие от 25 години Лъгане, Манипулиране, Мачкане, Ограбване на българския народ от Червените олигарси и слугите им, предимно представители на ССК. Българите показаха нещо страшно, че до толкава са натрупали Гняв, толкова са гневни, че са готови да убиват!"
Ще кажеш kbale, че това е протест срещу такива българи, а не в тяхна подкрепа. Да ти кажа и аз директно. Не е така. Демагогстваш, бале. Иначе не би вмъкнал, че "Лъгането, Манипулирането, Мачкането" са се появили през последните 25 години. което значи, че ПРЕДИ това по времето на комунистическа България НЕ ГИ Е ИМАЛО. И още, нямаше да се надпреварваш с Фрийчо в неговия "добронамерен постинг" кой повече ще изсере пред вратата ми.
цитирай
9. kbalenciaga - "dobronameren", както и очаквах
16.09.2015 10:21
Използваш типичните Долни ченгесарски номера, хем да отклоняваш фокуса от въпроса който съм ти задал, хем в същото време вадиш изречения от контекста?!
Това са прийоми на "бивши" доносници на ДС, които са обучени да ги ползват днес като платени дезинформатори, подлоги на Червените олигарси!

"В Цирка на Червените олигарси, където в стил "Разделяй и владей" настройват българите едни срещу други толкова години."

А този абзац, случайно ли пропусна???

Видно е на 100% какъв си!
Един съвет. Не се занимавай повече с мен, защото пак ще настъпиш мотиката.
Пак ще ти излязат долните червени гащи със сърп и чук на тях!
Ясен ли съм, или трудно схващаш от първия път?!
цитирай
10. dobronameren - Да попитам всички в блога:
16.09.2015 10:23
Мислите ли, че Камен (от Вазовата "Грамада") НЯМА ПРАВО да хвърли своя камък на грамадата и да викне "Проклет да е Цеко!"? Аз нямам ли такова същото право да извърша това МОРАЛНО противодействие, когато определени хора престъпват най-важните божии граници?!
Да попитам - Защо не ми признавате това право?
Да ви припомня колко много камъни БУКВАЛНО натрупаха върху мъртвите тела на своите врагове комунистите в концентрационните си лагери СЛЕД 9 септември. Понеже като народ се отказахме да направим ГРАМАДА заради техните убийства, днес се случва пак ТЕ да насочват пистолет в тила ни!
цитирай
11. dobronameren - Не искам да споря тук точно с кbalenciaga. Но той ме принуждава, бога ми.
16.09.2015 11:49
На въпроса ЗАЩО съм го включил в редичката на проклинатите отговорих. Той твърди, че го цитирам избирателно. Изпуснал съм бил един абзац, а именно ""В Цирка на Червените олигарси, където в стил "Разделяй и владей" настройват българите едни срещу други толкова години." Вярно, но аз съм пропуснал две изречения - това споменатото и предхождащото го непосредствено, което е, цитирам: "Да не се правят на ударени някои, говоря за всички, и играещи в Цирка като леви, и играещите в Цирка като десни."
Защо ли? Защото мястото е ограничено, а първоначално цитирано е достатъчно красноречиво. Вече написах, че КБале е демагог. Какъв нов извод може да се направи от допълнителното "и левите, и десните"? Че всички са маскари, нали?
А защо тогава кbalenciaga си хортува приятелски изключително само в блоговете на червено-кафявите блогъри? Защо го няма при slavemir или при demograph примерно? Както казах - демагог от класа. Мотика!
И тъй и тъй съм тръгнал, да ви обърна внимание, че блогърката milady СЪВСЕМ ПРАВИЛНО е разбрала Кбале. Веднага след този негов "спорен" коментар тя е написала, пак цитирам: 11 - "страхотна “диагноза “ сте дал ,колега !! аз живея добре, но Този Геноцид в България е Античовешки 09.08 12:04"
И Кбалето не й се сърди за погрешното разбиране какво точно е написал. Пък после моите долни гащи били червени със сърп и чук?! Долни гащи? - Ах, тези дърти червеняци - все на секс ги избива.
цитирай
12. slavimirgenchev1953 - Слафоризми
16.09.2015 12:57
"Онези, които твърдят, че всички са маскари, са маскари."
И.С. Тургенчев
цитирай
13. kbalenciaga - "dobronameren",
16.09.2015 13:08
Лъжеш, че не съм писал в блога на demograph.
Типичен Ченгесарски прийом на долен платен дезинформатор!

Опитваш се да изопачиш и да ми вмениш думи, които не съм писал.
Аз говоря за играещите в Цирка като леви и като десни.
Ти се опитваш да изопачиш и да ми вмениш думи, че говоря за всички леви и десни.
Типичен Ченгесарски прийом на долен платен дезинформатор!

Ни в клин, ни в ръкав, се опитваш да вкараш някаква интрига като намесваш milady?!
Типичен Ченгесарски прийом на долен платен дезинформатор!

Изобщо, всичките ти тези просташки опити да ме нападаш на лична основа, за да изместиш фокуса, така да ме ангажираш в личностни препирни, заяждания и конфликти, с цел да не пиша по теми, като тази, че Путин е марионетка на Олигархията показва що за платено л.... си!

ПП.Казах ти да спреш, да се занимаваш с мен. Да не настъпиш пак мотиката, за да не ти излязат пак червените гащи със сърп и чук на тях.
Ама ти не та не.
И не си и помисляй да триеш този пост, защото ще е и в темата:
"Що така бе, Байо?" на freeoldmen.
цитирай
14. freeoldmen - Бай Добронамерен,
16.09.2015 14:01
имаш ли неква идея защо затриха моето постче,
а твоят с клетвите гордо изпъкна на първа?

Това да си добре с всяка власт си имало своите предимства.
цитирай
15. dobronameren - Какво означава когато един ... нормален бил блогър
16.09.2015 14:14
в 3 коментари, повторени в два постинга, използва за мен думите "типичен Ченгесарски прийом, долен платен дезинформатор, долни червени гащи" (в различни варианти) 7 пъти, броих ги на око?!
Че е извън нерви. Че пяната по устата му го задавя. Че има опасност да изпадне в делириум. И да развърти "мотиката" - Също спомената 4 пъти.
Ами да го довърша. Коя мотика бе, юнак? И имаш ли опит във въртенето й? Правил ли си го друг път извън онези 25 години на "лъгане, манипулации, мачкане"... В кавички, защото са твои думи!
А! И си запиши някъде - аз никога нищо не трия. Не само моите постинги и коментари, ами и чуждите.
Очаквам тази моя особеност да класираш като "типична за един доносник от ДС", "за долен ченгесарски номер", а тя се нарича просто Памет и не е измислена от "червените олигарси, които са и сини..." - според теб, затова са кавичките.
цитирай
16. dobronameren - Уф!
16.09.2015 14:19
Пак ли тоя freeoldmen! С тази тема! Сега остава и козата Анка да се оплаче, че не й обръщат внимание.
цитирай
17. blackpredator - хаха,
16.09.2015 14:46
dobronameren написа:
Мислите ли, че Камен (от Вазовата "Грамада") НЯМА ПРАВО да хвърли своя камък на грамадата и да викне "Проклет да е Цеко!"? Аз нямам ли такова същото право да извърша това МОРАЛНО противодействие, когато определени хора престъпват най-важните божии граници?!
Да попитам - Защо не ми признавате това право?
Да ви припомня колко много камъни БУКВАЛНО натрупаха върху мъртвите тела на своите врагове комунистите в концентрационните си лагери СЛЕД 9 септември. Понеже като народ се отказахме да направим ГРАМАДА заради техните убийства, днес се случва пак ТЕ да насочват пистолет в тила ни!

голем камък у грамадата е бай добронамерен
за доброзагубените да му припомня:
сал окото на Гео Милев е камък по-голям,от сите "камъни" на купчинката,
подобно скарабей, дето си мисли за грамада...
та като рекнал Вазов, аз да му рекна бай Пелинко:
"Стоичко с дива наслада продължаваше да върти брадвата."
и си опухал капата

амсалаците, за разлика от завалиите, се са сЪс капи
много опинци требе да изтъркат, за да ги видим със завалийско борсалино...
цитирай
18. kbalenciaga - "dobronameren"
16.09.2015 15:07

Ти даже и не се и усещаш колко пъти се хвана само в тази тема, като лапнишаран, заради това, че си платен дезинформатор.
Както се вижда ОТ ВСИЧКИ посочвам, маркирам, ченгесарските ти прийоми.
ТЕ СА СИ ТВОИ.
А ти продължаваш да не се усещаш, и пак продължаваш с тях.
Просто е абсурдно до къде можеш да стигнеш да настъпваш мотиката.
И да показваш отново и отново какъв си всъщност.
Ама колкото, толкова.
цитирай
19. vmir - 12. slavimirgenchev1953 - Слафоризми
16.09.2015 16:05
slavimirgenchev1953 написа:
"Онези, които твърдят, че всички са маскари, са маскари."
И.С. Тургенчев


Опитват се да заявят, че не те, а други са свършили маскарлъците им. Затова собствените им червени атрибути им се привиждат у другите. Рано или късно, патологичните лъжци попадат в лапите на шизофренията.
цитирай
20. dobronameren - Вярно е.
16.09.2015 16:28
Те побесняват, когато трябва да отговарят за мискинлиците си. И попадат патологичните лъжци накрая в лудницата, защото не могат да понесат товара на собствените си лъжи и страховете от тях. Но кажете ми какво да правим с убийците по природа? Ония дето и като им е отнет пистолета и/или автомата АК47, пак напират да убиват. Какво да правим с тях, дето смъртта ги храни. Къде е тяхното място?
Това са въпроси с изключително сложни отговори. Не се наемам да ги постулирам. Занимават ме, изследвам ги, подпирам оттук-оттам. Протестирам, че ми губят времето, ама пък ми е ясно, че така е правилното. Няма малка и голяма мисия. Всеки трябва да си я има. Колкото голяма може да носи, толкова.
Очаквайте Тдвкпжпду птдссидпдк 02.
цитирай
21. slavimirgenchev1953 - Завалиатът си мисли,
16.09.2015 18:41
че с окото на Гео Милев цяла вечност може да оправдава и извинява престъпленията на другариата и своите собствени мизерии, каквито със сигурност са причинявали на мнозина по времето на цоца.
Тия отдавна не минават.
Няма цоц - има боц!
цитирай
22. dobronameren - Пак питам
16.09.2015 21:19
Някой може ли да потвърди едни "слухове" според които Черния Хищник е бил надзирател в Русенския затвор преди 10 ноември 1989-та?
цитирай
23. slavimirgenchev1953 - Във всички случаи е изцапан, щом е толкова верен на Партията и люби Раша.
16.09.2015 23:23
dobronameren написа:
Някой може ли да потвърди едни "слухове" според които Черния Хищник е бил надзирател в Русенския затвор преди 10 ноември 1989-та?

цитирай
24. vmir - 20. dobronameren,
17.09.2015 04:19
Господ си знае работата, стига и ние да си знаем нашата и да не забравяме, че престъпността е продукт на прекомерна алчност и пренебрежение към останалите. Най-свирепите и необуздани убийци в историята – монголите от господари на света днес са принудени да водят мизерно съществуване, в сравнение с което ние сме истински богаташи. И за да бъде иронията на съдбата завършена докрай, дадени са им огромни залежи от природни ресурси, но нали са максималисти, не допускат до тях дори първите си приятели – руснаците, които имат много по-голям опит в извличането и търговията с природни ресурси. Вода газят, жадни ходят, защото при нищожният им бюджет възможностите за инвестиране са нищожни, но това е логично наследство от времето на максималистичните амбиции, а може би и на неумението да се разделят с тях.
цитирай
25. vmir - 21. dobronameren,
17.09.2015 04:23
Ако приемем, че соца не е бил затвор, според мен не е бил надзирател в затвор. Приликата с надзирателския манталитет е или случайна, или плод на несбъдната мечта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883849
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930