Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 14:53 - BLOG.BG Имена - Завалиите Опасно ЛУДИ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2986 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тук събирам “завалиите”, т.е. горките блогъри, но не горките с привкус на сравнителна безобидност към писанията им – “смешните завалии”, както ги наричам в предишния си постинг, а зловещите, опасно лудите блогъри, които могат да подпалят земята ни, ако им позволим. Тук епитетът “горките” е само израз на безсмислието на тяхната кауза. Светът, а надявам се и ние, българите, е достатъчно напатил се от тези (не)осъществени престъпници в миналото си, за да ги пусне в бъдещето си! Да добавя: и достатъчно силен вече да им наложи това.

Ще кажат те – лудите зловещо опасни за Новото човечество, че това моето е гола вяра, че съм “куче, което джавка, а тренот си върви”. Ще кажа аз, че вървенето само по себе си не е никаква характеристика. Важна е посоката на вървене! Техният “трен” върви в посока на мъртвите сибирски полета, а не към Новия Свят. И че аз не съм джавкащо куче, а нормален човек за когото те са завалии. Завалии без бъдеще!

Те имаха възможността да се докажат в бъдещето ни, което вече е минало!, цели 45 години. Не го направиха – за което им стана виновен капитализмът, на калпавия моряк водораслите му пречат. Да не би капиталисти да спретнаха явлението “10 ноември”? Да не би капиталисти да поеха управлението на държавата от този момент нататък? НЕ! А защо предадоха идеалите, целите и достиженията си тогава? – защото са ялови за Посоката!

Те имаха възможността да се докажат и след това в нашето бъдеще цели нови 20 години. Които също вече са минало. Не го направиха. Вместо това вчерашните комунисти станаха родителите на днешните диви български капиталисти. Изнесоха децата си на Запад. А не на Изток! Защо? Някои твърдят, че те, децата им комунистически, щели да се върнат у нас, когато България стане отново НРБ. Ако са откровени, то такива са откровени глупаци. Други се надяват да разкостят Запада И по този начин – с петата си колона, Мечтатели някакви цигански – да се подкваси морето. Или обикновени тарикати, чукащи на чистите чужди порти, без дори да са си измили ръцете поне.

Те имат възможността и в последните няколко години да изчистят Идеите си и ние да простим Делата им. Нали времето лекува всичко. Но не го правят. Защо?

Ама колко пъти ще отговарям на един и същи въпрос?! Защото са слепи за Промяната. Нямат божиите рецептори за това. Забележете, че пиша НЯМАТ, а не ЗАКЪРНЕЛИ СА.

Да не кажете, че обвинявам за стари, минали работи. Внимавайте! Не е вярно.

Преди година и нещо ТЕ заклинателствуваха, че Бойко Борисов ще влезе в затвора и че с ГЕРБ е свършено. Случи ли се? НЕ! Защо?

По същото време ТЕ ни убеждаваха, че още малко и Киев ще падне в ръцете на сепаратистите, а Украйна няма да преживее зимата. Случи ли се? НЕ! Защо?

“Новата европейска вълна, в лицето на Ципрас, промени Европа”, повтаряха в унес ТЕ. Какво се случи? Тази тяхна пролетна мечта от 2015-та умря още в лятото на същата година. А нашенският Ципрас Волен продължава да се надява да му цъфнат същите налъми.

Когато преди година САЩ, Япония и страните от ЕС въведоха икономически санкции срещу Путин, ТЕ високомерно твърдяха, че за руската мечка все едно муха бръмнала. После рублата “подскочи”, ама надолу. Путинова Русия вече не е член не само на Г-8, ами и на Г-20.

И какво казаха ТЕ? – “Майната му на ЕС! БРИКС е новата икономическа звезда на света.” После какво стана? “Б”-то се тресе срещу “нашата Вилма”, юана на “К”-то последва рублата на “Р”-то, кадрите с накачулени “И”-та по допотопни влакове са същите отпреди век, жителите на разните “С”’-та дават последните си долари, за да избягат от страните си. Какво от това, че децата им се давят на чужди брегове?! Защо? Ами, защото САЩ и страните от ЕС били виновни. А на тях се надяват, искат те да им изперат насраните гащи?! Що за логика?! Що за тъпа надежда!?

 “Ние имаме прецедент, а не президент!”, крещят ТЕ по площади, форуми и пленуми. Е, какво постигнаха? Затриха още една поредна човешка молба за България. Голяма работа, нали, не им е за сефте! След президентските избори догодина ще се устремят отново да провалят личната съдба на следващия президент от ГЕРБ. Да се басираме ли? И за първото, и за второто.

Сега медиите, за които Те упорито нагло твърдят, че са “бойкови”, се скъсват да ни пускат социолози-разбирачи като “червен Кольо” и “наша Татяна” (Буруджиева) заклинатели като Сашко Симов и брат Найденов, водещи като кака Лара, Солаков и Лилов от СКАТ... А ние чакаме месец октомври, за да се уверим за пореден и уви, не за последен път, че комунистическите им тикви увиране нямат.

ЗАЩО? И по-важното – ДОКОГА?

Ето всичко това, разказано в писмена форма от ЛУДИТЕ ЗАВАЛИИ в блога.

Тheeconomist  

17.04.2015  - “Дърти, проскубани песове.....Кучето на насипа, не може да е враг на влака. То лае по влака, не защото е влак, а защото го е страх. Когато влака отмине, помиярят обикновено е прегракнал и с подвит куйрук. Проблема с дъртите дръгливи песове е, че след ежедневният силен лай им трябват памперси. А иначе, собаките си кяфкат, тренот си тера......”

09.06.2015  - “Милите, клепоухи, дърти несретници......Цял живот са се кланяли. Цял живот са протягали ръка за милостиня. Финансова и духовна. За тях няма живот без господар. Дори когато го докараха до подлоги, пак си остават "подлоги". Срамно е миналото им. Тъжно е настоящето и безперспективно бъдещето. Но....гордостта на освободеният крепостен, крещи в щърбите им усти: "Други са ми виновни..." Те никога няма да си признаят, че са лузъри. Тъжното им ежедневие се оправдава само от вербалната им агресия и каруцарски език. Деменциалната им логорея, бясно се върти в кръг и гони проскубаната опашка на менталните им девиации. А менторската им самоувереност, е еманация на агресивното пренебрежение и петлярчене към тези, които не са от техният кокошкарник. Най - хубавото  е, че скимтенето им е толкова смешно,че епистоларните им напъни, макар и чести, са редки.......”

Аз: Комунист, та дрънка. Наакан до уши, ама другите му виновни, другите употребяват “вербална агресия и каруцарски език”. Другите са “кучета, които бясно се въртят в кръг и гонят проскубаната си опашка на менталните им девиации...”

А дали е комунист? Вижте какво е написал този като коментар под собствения си постинг в отговор на “едно куче”:

8. theeconomist - Дедо сливомаре, ма и ти си се разпознал, бе! На които все Щатите са им виновати. И НАТО-то, и Еврогейският съюз, Слушай деди, аз и при соца и при капа все ще съм си добре, за разлика от теб. Я да видим, кой има проспериращ бизнес и стабилни доходи и кой чака на мизерната пенциика и пратките по "Мъниграм" от чаветата,м?”

Да добавя към характеристиката на този, хм, какъв? Ако търсите цитираните постинги в блога му, няма да ги намерите. Изтрил си ги е собственоръчно. Защо? Моят отговор: Защото панически го е страх да застане зад думите си! Което е типично за комунистите: бащите им се борили против “фашистите” като обирали мандрите на съселяните си, синовете след това станали разпоредители на съдбите на децата им в “родната ни казарма”, след голямата Промяна настанили се “шефчета във Фондовата борса”, за да обират дребните спестявания на “кучетата”

За “икономиста” говоря. За другите Ш-та покрай него - куШ, кореШ, хиШник – съм писал на много други места. Само чакам някой да се обади, за да изтряскам списъка с постингите и поименното им споменаване, както и най-новите им безподобни комунистическоподобни псувни и заплахи.  

Andrei:

20.02.2015 – “Надали е необходимо да изброявам всички престъпни методи за узурпиране на властта от Психопата Мутрата Борисов,но нека всеки се изправи сам пред себе си и си отговори на простичкият въпрос:Кой в крайна сметка плаща масрафа за амбициите на един Психопат,за когото род и родина не означават нищо!!!Като изключим гореспоменатите алчни типове,които продадоха бъдещето на България на един Престъпник и Психопат Мутрата Борисов-къде останаха милионите наемни работници от всички области на стопанския и общественият живот, и не е ли време да хванат сопата от яката й страна и да се разправят с тази алчна и продажна върхушка на България!!!”

Аз, за малко: Сега вижте на този патриот българин къде са децата му:

23.06.2015 – “Дъщеря ми от 13 години е в Холандия,барабар с целият си випуск от ТУ и никой от тях не е петимен да се завръща в България.Един се излъга да се върне и втора година е безработен с владеенето на три западни езика и две магистърски степени!Сега плаче горчиво...Добре че има колеги от Холандия които му събират пари за да се върне отново при тях!?А ти ще ми говориш за политическо ограмотяване на българите,които вече са малцинство в страната. Хайде Холан, вземи да се освестиш и да прогледнеш най-сетне...”

Пак аз. Още написал този:

14.03.2015 – “Цинизмът на САЩ. САЩ се готвят да хвърлят във война срещу Русия, бившите страни от Варшавския Договор.Тоест други да гинат за интересите на юдо-масоните от САЩ. Ако това действително се случи,ще последва решителен ядрен удар от Русия срещу САЩ ,а за техните слуги не ми се мисли,какво ще последва!!!”

Аз се питам: А какво ще стане с дъщеря му тогава, онази дето е в Холандия и изобщо не мисли да се връща в България? И си отговарям сам: Изобщо не му вярвайте. Той самият не го мисли това. Иначе да беше изпратил дъщеря си в Москва. Комунистите са такива. Плашат! С кого:

Andrei: “Единствено се учудвам на позицията на БСП,която сякаш не вижда тези процеси и манипулации,за които споменавам и само единствено Партия "Атака надига от време на време глас!!! Драги мои сънародници-ножът е опрял до кокал и не се колебайте да вземете нещата в свои ръце,защото всеки пропуснат ден ви доближава до робство и пълна разруха на вашата и моя родина, от която няма да остане и спомен, ако продължавате да я предоставяте в ръцете на доказани престъпници и мафиоти!!! АКО ИСКАТЕ ,РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ТОВА МОЕ ПОСЛАНИЕ ВЪВ ВАШИТЕ БЛОГОВЕ ,БЕЗ ВСЯКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ ОТ МОЯ СТРАНА!!! БОГ Е С НАС-СМЪРТ НА ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ И АЛЧНИ ПРЕДАТЕЛИ ПОСТАВИЛИ РОДИНАТА НИ И ВАС НА КОЛЕНЕ!!!”

БОГ бил с тях? ОТКОГА?

Един коментар само от хихикащия блогър. Иначе и той е от групата Шчуковете:

Podvodni (4.04.2015): “Хи-хи-хи, чичко Путя, който се оказва, че има яка Чипровска жилка е намислил друга преебушка - Мин.Фин. почна да раздава кредити с по-ниска лихва за инвестиционни проекти, с което почна да цака ЦБР, което от своя страна цели да предизвика петата колона да мине в атака. Което ще бъде повод за потюрмачване на некои елементи и удържавяването на Централната банка. “

Blackpredator: “Не знам дали е самодържец Путин, Хи-хи-хи, но яко държи. И олигарсите правят слуш, иначе "Юкос" и Ходорковски...”

Аз: “Иначе “Юкос” и Ходорковски.” Т.е. в Сибир. Тоест ми напомни една разшифровка на абревиатурата НАТО:  Но...Ако...Тоест...Ох.  Много е хубава, Съжалявам, че не съм я измислил аз. Но пък мога да ви припомня, че имам постинг с такова заглавие от 12.02.2015. Не го подценявайте, аз не пиша временни неща.
Dedence

31.05.2015:  “Основен недостатък на капитализма е отричането на колективния живот, равенството в старта и реализацията! Това води до самота, липса на обществена реализация и връзка, деформира социалния живот и човешките отношения! Хората не могат да се обединят около обща цел и програма, да ги отстояват с ефективни действия, превръщат се в управлявано и тотално контролирано стадо! Трябва да се отбележи, че в света има и много държави, в които тези хватки на финансовия капитал не минават, които имат друго обществено устройство, суверенитет и човешки ценности според природните закони! Лесно ще ги познаете, те се считат за врагове на ЕС, НАТО и САЩ и съответно и наши врагове!?”
          “За да не е много тъжно, ето ви и един „оптимистичен” пример от последните дни: Борисов обяви, че като построи магистралите, започва строежа на заводи (предполагам лично негови) !? Трайте българи, нункайте спокойно, вЕрвайте, че ви чакат чудни бъднини, ако преди това руските ракети не ви събудят, или повиквателните за руско-украинския фронт ! Имаме богат опит в това, но нямаме достатъчна памет.”

Аз, dobronameren: Този е обикновен наглец. Ще му се да не помним! О, колко много неща помним – ще припомня само едно, то звучи и като въпрос: След като през март 1990г. истината за 86 комунистически  концентрационни лагери в България след 9-септември стана обществено достояние, през април с.г. двама от тези комунисти - Младенов и Луканов “забравиха” това и се появиха с цветя на каменната кариера край Ловеч. За да видят насреща си плакат с надписа

 “БКП беше тук като убиец! БСП, като какви сте тук сега?”   

По същото време един друг дърт комунист – djani се  опитва да пробутва свои “спомени”. Ето:

11.08.2015  Пред очите ми са сцени от миналото. Дългите пътувания в Ленинградското и Московското метро. Около мен хора, погълнати от четенето на книги. Млади и стари, седнали и прави. По лицата им виждаш, че са откъснати от заобикалящото ги. Оттеглени, недосегаеми, щастливи. Така смълчани, погълнати в себе си, освободени и усмихващи се. Чувственост, съзерцателна бездейност, спокойствие – една релаксираща триада. Защото четенето не бива да е подчинено на някаква цел. Четенето е бавно и изисква от читателя не консуматорско поведение, а такова на самостоятелно действащ и чувстващ субект. Да надхитриш ежедневието и машината на времето, лудостта по ползата? Като само се впуснеш в четенето и задействаш собствената си фантазия. Много ли се изисква?”

Аз: Каква перфидна наглост! Последната разрешена от комунизма проява на човешка духовност - четенето (защото не са измислили още как да го забранят), да коментираш това като заслуга на същия този комунизъм! Скоро четох, че по време на Априлското въстание, башибозуците карали българските моми и жени да им играят голо хоро на мегдана като последно действие преди да им отсечат главите! Продукт на същата безмерна наглост са и усмихнатите лица на северокорейците като видят или чуят Вожда Ун, които “били проява на тяхната вътрешна човешка същност”.  

Нима може да се очаква ДРУГО от ТАКЪВ!

16.06.2014 – “ВЧЕРА ИЗПРАТИХМЕ ПЕТЬО... Един по един, изкапваме като есенни листа от клоните на живота. Събрахме се вчера няколко „бойни” другари, както бе прието да се казва при военните и в МВР,  за да изпратим в последния му път дългогодишния си колега и приятел, бившия следовател и МВР началник - Петьо. Човек умен, сериозен и разсъдителен. С благ и мек характер, скромен и почтен към хората до самопренебрегване, но твърд в принципите си. Всички ние на възраст около 70 и отдавна пенсионери....”

Да  ви представя този “почтен към хората до самопренебрегване” човек какво мисли за решението на Германия да отвори границите си за половин милион бежанци от Сирия, Ирак, Либия, Афганистан (все страни-приятелки на НРБ на които djani се е клел да служи до смърт в споменатата му по-горе месторабота!) и да им даде убежище и работа:

08.09.2015 – “ХАЙЛ МЕРКЕЛ ! Дисциплината и...дебилността на немците не познава граници. При Хитлер, Германия се застреля само в крака. При Меркел – право в сърцето...”

И няколко коментара от “бойни другари” на djani в блога:

- milejdi46 – “Жална ни майка,приятелю...Страх ни е да приемем истината, която ни гледа в очите...”

- coacoa11 – “Интересни детайли съобщаваш. Не мога да разбера какви интереси стоят зад широко отворените врати на Европа към тълпата чужденци, търсещи облаги. Все ми се струва, че умопомрачението скоро ще отмине и Меркел няма да се задържи дълго на власт... ще видим.”

- mariniki – “- това, което прочетох тук ми прозвуча страшно... четох някъде, че Орбан предвижда, че бежанската криза може да затрие и ЕС... ако не се вземе политическият елит на Европа в ръце, може да стане и това... Меркел е ясна.. а ние къде сме...”

Кои ние къде сме? Ето къде е един нов анонимник, многомашинник написал 3350 постинга за 8 месеца:

xodjov

08.09.2015 – “РУСИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ СВЕТОВНАТА КРИЗА. Крахът на световните па­зари може да означава на­чало на втора, решаваща фаза на световната криза, започнала през 2008 г. В тези условия Русия не тряб­ва да се стряска, тя трябва да продължава да работи за из­граждане на новото светов­но устройство. Колко войни и изпитания предстоят на света по пътя към това? Сега това не е ва­жно, трябва просто да раз­бираме, че Русия не може да не приеме това предизвика­телство. И няма право да не го спечели – защото ходът на историята върви в правилна посока и защото руснаци­те вече са научили нещо от собствените си грешки от недалечното минало.”

Ашколсун, молодец! О, ама вие още не знаете всичко:

19.08.2015 – “Горещи пози за анален секс. Сексът трябва да бъде чувствен, да е забавление, изучаване и да доставя невероятни изживявания. Ако вече сте опитвали различни секс пози, но искате аналният секс да бъде още по-незабравим, пробвайте следващите горещи предложения. Поза "Лице в лице", Поза „Жабок“,

Поза „Полюси“, Поза „Жокей“...  От вас зависи колко дълго ще продължи всичко и с какъв ритъм. Секс пози, които ще оставят незабравими усещания и за двама ви.” 

Didanov

11.04.2015 – “Пак ли трябва да опираме до руската армия за да си оправим бакиите? Мисълта ми е – че трябва да дойде някоя голяма и силна армия, за да си рамърдаме гъзовете и нещо да направим. Дойде германската армия на границата ни (1940) – клекнахме и влязохме във войната, после дадохме на германците да си веят байряка на нашата земя и да обричат българите на глад и лишения, за да има какво да яде германския войник. Дойде руската армия на границата ни (1944) – рипнахме и свалихме прогерманското правителство. За капак избихме с причина и без причина  хиляди виновни и невинни българи.

Днешната ситуация в България доста ми прилича на тогава – дойде демокрацията на границите ни (1989) и клекнахме  на чуждестранните псевдо-инвеститори, фирми и банки да ни научат как да станем богати. Е мутрите станаха богати, старите номенклатурчици станаха бизнесмени и продължиха да управляват в сянка, а народът гледаше през крив макарон своето благополучие. При демокрацията обаче се научихме на доста неща. Вместо да строим научихме се  да рушим, научихме се не как да продаваме стоките си, а как да продаваме на безценица и на парче  успешните ни предприятия. Научихме се, не как да произвеждаме, а как да приватизираме, научихме се не как да дадем на ближния, а как да крадем от него, научихме се да създаваме хаос и беззаконие, а не ред и справедливост. Изобщо списъкът е доста дълъг, но с едно изречение  – това си е чисто духовно и материално падение! И днес една армия (2015) стои на границата ни, грешка – вече е в страната ни, поводът не е важен – важното е че тази армия е на един световен икономически, политически и военен агресор претендиращ за носител на демократични (не човешки) ценности. Чуждата армия е малка на брой (за сега), но пипалата й са огромни и силни – способни да запушат всяка уста, да напълнят всеки алчен джоб, да превърнат всяка истина в лъжа и обратно. Дали настана време да си размърдаме вече задниците? Защото е повече от ясно че сме управлявани (през цялото време на демокрацията) от задници, които обаче се управляват от негодници, и то доста способни. И те уверено насочват България към поредната национална катастрофа. Пак ли трябва да опираме до руската армия, за да си оправим  бакиите?”

 Дълго, но няма как да да е по-късо, защото тези комунисти пак ще кажат, че не сме ги разбрали, като ни оставят само възможността да четем като зомбита в софийското метро!

Коментари под постинга Диданов:

- jelezov – “Малко хора проумяват, че ситуацията в която се намира днес България е по сложна и много по-опасна от ситуациите довели до предишните национални катастрофи. Това се определя и от факта, че и Русия сега е в същото "деликатно" състояние като нас. Редно е сега ние да й помогнем, като обърнем гръб на ЕС, НАТО и американците.”

- podvodni – “Споко, всичко си е в реда на нещата.Ако наистина искаме процеса да бъде завършен до край и никога повече да не помисляме на чужди подаяния и помощи, както и да вденем, че всичко зависи изцяло от нас, то ще трябва да извървим пътя си до последно. Това включва и последната национална катастрофа на която ще станем свидетели. Запада като система и цености е обречен на ликвидация и съвсем логично е ние да бъдем от тази страна с оглед на бъдещето, новите дадености на започващата ера и изкупване до край своята кармична натовареност.”

- didanov – “извинявай подводни ама нищо не е в реда на нещата! омръзна ми на всеки 30 години да започваме от нулата, омръзна ми да сме все на губещата страна!Пътят ни до последно през идващата Трета Световна май ще е последен за нас. В предишните войни поне имахме някакви идеали да защитаваме, а сега какво и кого защитаваме? Западът може да е обречен, но честно казано аз не съм Запада, нито неговите ценности, колкото и да се иска на някого. Ние сме просто подражатели, за тях няма да има място в новата ера.”

14.04.2015 – Автор legna – ‘Войната започва на 16 април. По материали на „Новые Ведомости“ Превод от руски: Елена Дюлгерова”

Ох, пак ми се свършва мястото. Целият проблем е, че завалиите (блоговия завалиат, както е другото му име според БайГенчев) толкова много серат (в техния стил съм все още), че един постинг с обикновени размери просто е недостатъчен, прелива. Не остана място за “единиците” chavdar1, zlatko1, “двойките” buhda-ли, “седмиците” deta7, arrow007, както и за моя пишман биограф freeoldmen. Но как да пропусна неговия, на последния споменат, “фундаментален постинг” от 14.05.2015 – “Некои цифрички 1989-2015”, където той е цитирал един статистически справочник от време оно за успехите на  социалистическа България при БКП на Живков и ги е сравнил с “разрухата, която ни докара ГЕРБ”. Пишат, вярват си ... и раздават съвети. Такива:  

“Добре е гражданите на Украйна, Молдова, Грузия и Беларус да знаят, че същото, ако не и по-лошо, очаква и тях при асоциирането им към ЕС. За присъединяването им към ЕС по-добре е да не говорим. То едва ли ще се случи някога! По-скоро ЕС може да престане да съществува в сегашния му вид.”

Уф! WOW!, както казват ония, дето щели “да престанат да съществуват”. А като влезете в тоалетната на ССМ например, съм сигурен, че всичко му е “Джонсън & Джонсън”. Е, в шкафа с питиетата, дето го отваря, когато му дойде на гости бай Венци доктора, има “Тройной”. Че как, бе! Това са руски възпитаници!



Тагове:   andrei,   djani,   theeconomist,   dedence,   didanov,   xodjov,   блогов завалиат,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Понеже не съм сигурен модераторите
10.09.2015 15:03
кой постинг ще ви препоръчат като подобен на този, моят избор е http://dobronameren.blog/history/2014/07/20/shut-po-nanadolnishteto-shut-down.1282474
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
10.09.2015 15:32
Червените плъхове най-много ги плаши светлината и истината. Нека да знаят, че техните лъжи, дори милион пъти повторени, стават само дърти лъжи и нищо повече... :)))))))))
цитирай
3. vencivaleri1951 - Човече ти си болен
10.09.2015 16:31
Няма ли жена до теб, приятел, карти, табла, чаша питие, квартално мачле, кино, театър...

Какъвто и да си -мъж, жена, безполов, пенсионер, безработен...

където и да си-в къщи, в болница, в затвор, в санаториум...

Грехота е да си прахосваш така времето събирайки блоговите ни логореи.

Болестно е състоянието ти човече. Казвам го сериозно
цитирай
4. vmir - Съгласен!
10.09.2015 17:24
За тези изявленията нямат никаква ангажираща, логическа, човешка или каквато и да било друга стойност, освен пропагандна и деструктивна. А това е кауза пердута. Ако нещата ставаха единствено с пропаганда и диверсии, Западът можеше да се перчи и да претендира за съперничество или равностойност на Русия дори с икономика колкото само на България. Сметката е много лесна за проверка - пресмята се отношението на икономиките Запад/Русия и се сравнява с отношението на икономиките Русия/България, от което се вижда, че от пропагандна гледна точка България има по-голямо основание да се ерчи като по-силна от Русия, отколкото Русия да се пише равностойна на Запада. За щастие, икономиката на Запада не се изчерпва единствено с икономиката на България и даже е около 500 пъти по-голяма. А това, че завалийския другариат не успява или не желае да зачита реалното съотношение на силите, говори красноречиво за това какви екземпляри са били фаворитите на тоталитарната система - бандити, сънуващи танкове със сърпове и чукове, които да им гарантират службиците, защото без танковете трябват акъл, знания и реализъм.
цитирай
5. getmans1 - Що бе Венци, се гневиш на „Паноптикума на Завалийките“ ми човека просто се ... забавлява, бе! ...
10.09.2015 19:38
vencivaleri1951 написа:
Няма ли жена до теб, приятел, карти, табла, чаша питие, квартално мачле, кино, театър...

Какъвто и да си -мъж, жена, безполов, пенсионер, безработен...

където и да си-в къщи, в болница, в затвор, в санаториум...

Грехота е да си прахосваш така времето събирайки блоговите ни логореи.

Болестно е състоянието ти човече. Казвам го сериозно


... Забавлява се, така както се забавляват и някои от твоите дружки, един дето ни „сере в устите“, „коли, беси и разстрелва „мръсната еврогейска паплач“ или пък ни „ебе в широките дирници“ и това го прави в твоя блог.

Така се забавляват някои, чрез вицове да псуват най-милото ми, покойната ми майка или може би невръстната ми дъщеря, ма забавлявали сте се ... дрън-дрън, просто си злобеете на воля а като ви отговори някой по достойнсто, пискате до бога.

В тази критика на опоненти виждаш нещо лошо, а не виждаш ли гаврата и злобата на Рустам към добродушно пишещия П и е р или пък поета Чу!?


цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Събрани на едно място,
10.09.2015 20:15
"великите" мисли на завалиата - които инак се губят във времето (или се изтриват, както прави един от тях) - придобиват цялостен, завършен вид. Вид, който доказва, че си имаме работа с много яко свързани с цоца по всякаква линия кухели - БКП, ДС, армията, милицията. Очевидно е, че всичко, което са имали и имат, е благодарение на тази им обвързаност. Без цоца щяха да са нули, каквито все пак са.
цитирай
7. yoan2015 - Така е, както се каза на едно място: "Не може тройкаджийте да управляват отличниците" На практика може, но пък крайният резултат е този. Много добре г
11.09.2015 07:53
Те имаха възможността да се докажат и след това в нашето бъдеще цели нови 20 години. Които също вече са минало. Не го направиха. Вместо това вчерашните комунисти станаха родителите на днешните диви български капиталисти. Изнесоха децата си на Запад. А не на Изток! Защо? Някои твърдят, че те, децата им комунистически, щели да се върнат у нас, когато България стане отново НРБ. Ако са откровени, то такива са откровени глупаци. Други се надяват да разкостят Запада И по този начин – с петата си колона, Мечтатели някакви цигански – да се подкваси морето. Или обикновени тарикати, чукащи на чистите чужди порти, без дори да са си измили ръцете поне.
цитирай
8. apostapostoloff - Не си струва да се обсъждат някакви
11.09.2015 11:38
дърти, изкукали комуняги. Те до един са изроди, отрепки, утайки.

Важно е само едно: социализъм в България НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да има!
цитирай
9. dobronameren - Още в ранния вчерашен следобед прочетох възражението на VV1951 (No3)
11.09.2015 12:16
но докато се наканя да му отговоря и пристигна коментара на getmans1 (No5). В този коментар "Гети" е изразил същността, която и аз бих написал, дори ми се стори много по-културно и въздържано от евентуалния мой отговор и се отказах да коментирам.
Но днес пък си викам: Защо да му мълча на този посерко! (Внимание, Венци, цитирам един твой приятел - старшината ОК с Москвича 108И - С 3223 ОК.)
И пиша: Същият перфиден наглец си като djani. Да си четем вглъбено в метрото, да играем мачле, табла, да пием, да... - само и само да не обръщаме внимание на вашите "логореи". (Отбелязвам, че ти е спаднал ентусиазма, венци. Вече не вадиш Валтера и някак свенливо се отричаш от Идеите, наричайки ги логореи! От какво се фрустрира бе. юнак?)
Да ти кажа, положението ви е отчайващо. Окапвате като есенни листа и което е по-важно: корените ви съхнат. Безплодно е дървото ви! И твоят съвет към мен е за вас фактически: събирайте се там по приятелски във ведомствените места, пийте си бира и ракия, замезвайки със салата от червени домати и краставици на търкалета и си спомняйте младостта. Защото ако вие не правите това, няма кой друг да го направи. Дори и внучките ви.
Такава е истината, икономисте.
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Най-много от това ги боли:
11.09.2015 20:23
няма цоц - има боц!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892943
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930