Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 20:45 - BLOG.BG Имена - Завалиите
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5449 Коментари: 20 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Завалиите” (превод от турски на български “горките”) е моя алюзия с ника zaw12929. Така наричам за себе си не само този блогър, но и още много други. Много са действително, затова ще ги разгледам в няколко постинга. Този първи постинг е посветен на завалиите, които са СМЕШНИ от гледна точка на обществената нужда. Тук ще ви цитирам техните несбъднати прогнози, мечти... направо, защото да твърдиш, че утре ще скочиш 5 метра на височина не е никаква прогноза, а си е живо мечтание. Пледирам за реалност. Ако я няма, аз не съм виновен, че ТЕ стават за смях, присмех, ако ви се струва по-безобидно.

Веднага започвам с най-ярките доказателства. По мозаечния метод “на Шпрингер”, разбира се. Защото такъв материал има камари. И днес включително ТЕ трупат ли, трупат. Луд умора няма.

Подхващам своя разказ със споменатия в началото zaw12929. Трябва да го уважа по някакъв начин. Иначе прилича на това да разказвам сексуални вицове пред обикновена (неспециализирана) аудитория и да не започна с “малкия Иванчо”.

Кои е zaw? Този въпрос е важен да се изясни в началото. Защо? Е, не съм го измислил аз – “Виж кой говори” са казали много по-мъдри от мен.

В профила си е посочил за име “Нема Такова”. Ами, да-а-а. Съвсем естествено и съвсем наивно истински казано. ZAW не е един човек, неговият блог е “общински”. Според мен поне 7 човека пишат там. Моето доказателство най-отгоре – за малко повече от 7 години в архива му има 4100 постинга. На най-различни теми с различни степени на културност и грамотност. С различно форматиране на компютърно въведения текст.

Има и собственоръчно разписано доказателство на Самия Zaw. На 15-я ден от създаването на блога си е публикувал следното (21.10.2007)

ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПЪРВИТЕ 101 ПОСТИНГА СЕ РАЗПРЕДЕЛИХА ПО ИНТЕРЕСИ В СЛЕДНИТЕ ГРУПИ

1 за СЕКСА 482 прочетени 59 %

2 за ЗДРАВЕТО 7 прочетени 1 %

3 за КУЛТУРА 18 прочетени 2.7 %

4 ЗА СТАЧКАТА (учителската – заб.моя dobronameren) 284 прочетени 34 %

5 ЗА СПОРТА 23 прочетени 3.3 % “

Ще пренебрегна готварските му рецепти, природните лекарства за “преборване на рака с вода”, препоръките за “нормален секс”, що е това българска култура и защо последните 20 години “я затриха”, тълкуването на членове и алинеи от всякакви закони, вкл. Конституцията от 1991г. Да погледнем разсъжденията за “Тиквата Борисов”, новопоявилите се последната година “защо ми харесва Михаил Миков” и разбира се – външнополитическите теми.

Слушайте сега. Ако ви се смее, смейте се.

28.07.2014 – “ВЧЕРА конгресът на БСП - важен ден за България, МИНА, избра Михаил МИКОВ за ПРЕДСЕДАТЕЛ От  най високата длъжност в държавата, става лидер на най голямата партия на държавата,  защитаваща социалните права на 90% от населението в условията на капитализъм, което го очовечава, демократизира... прави ни нормална държава. Засега  надделява фашизма на лумпените, затова и задачата на Миков е решаваща за да станем нормална европейска държава с  добри доходи, здраве и настроение, каквото заслужавамел Честито!”

30.09.2014 – “АКО ПАК СИ ДОКАРАМЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ, ЗАРАДИ ПЛАТЕН ВОТ -  НЕ СМЕ НАРОД. А МЪРША!!  ВЗЕМЕТЕ ИМ ПАРИТЕ И ТОЧНО ЗА ПЛАТЦИТЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! БОГ ДА ВИ НАКАЖЕ, ВИЕ  НАКАЗВАТЕ ДОБРИТЕ ХОРА!

Всехи има право ню избор, НО ДА ПОМНИМ, ЧЕ само ПРИ БСП, НАЙ ТОЧНО ПРИ Станишев имаше ръст на икономиката 8 % увеличи два пъти заплати и пенсии, детски, майчински, родиха се най мнког бебета; Имаше най много инвестиции; от 18 % безработицата Падна на 6% СЕГА СА 12 5 като само при Орешарски икономилата се раздвижи...

25.12.2014 – “Опасните игри започна  Запада- за да сложи началото на  голямата  реконструкцията на света…войната почва?! На фона на Голямата обиколка на Путин, която помете почти целия свят, доларът и еврото в края на юли започнали  бавно дръпнаха рязко нагоре, след връщането на руския лидер от Индия. Шок от срива на рублата.?!  Нещо не се вписва  в общата картина "икономически колапс на Русия", "провал агресивна политика на Кремъл" и други лозунги вградени в западната медийна пропаганда. ... В действителност сме свидетели на блестящото изпълнение как , РУСИЯ а се отървава елегантно от долара и еврото но, НО…Занапред, който  купува от Русия- ще трябва да си купи рубли. Тогава долара и еврото, разбира се, да падат.. скоро ще бъде по-евтино и много повече. А какво да кажем за дилърите, които купуват евро сто рубли? Добре си спомням с усмивка на Путин, когато той каза, че спекулантите са известни и ще бъдат наказани „ Правото на глупостта - една от гаранциите за свободното развитие на личността!“ (Mark Twain). ... Време е да забравите за всички субективни глупости - ситуацията е твърде сериозна. Ако Путин  нещо предлага - бързо вдигнете ръце нагоре  В противен случай, утре пак ще трябва да се съгласите,  само на много по-лоши условия.

(Използвам повода да ви “преведа” Mark Twain – Марк Твен. Голяма работа е това zaw. Така му го пратили по мейла, така го изписал. За нас по-простите! Прави впечатление, че много завалии пълнят своите постинги с цитати от древни, на няколко века или модерни автори, които – имам предвид авторите – биха се засрамили, ако научеха какви профани ги цитират, без да са ги чели, много често и нечували дори. Ама пустите О.Т. Начальник больше знает. )

4.02.2015 – (Препис от в.”Строго секретно” на Красимир Иванджийски) “САЩ играят руска рулетка с войната и мира. До Третата световна война е една крачка. САЩ въртят барабана на револвера. Вдигат го към главата си и натискат. Няма изстрел. Зареждат пак. Пак няма. Засега САЩ имат жесток късмет, че все още не са се застреляли. Рулетката е руска и се играе срещу Русия, която предупреждава: извади патрона, хвърли пистолета, внимавай какво правиш. Но САЩ не слушат и продължават да натискат спусъка. Това е новата война на САЩ, която е тотална война срещу Русия. Едновременно това е последната битка за контрола над света. Това е финалната битка между Запада и Изтока. Всичко напомня формирането на фронтовете /с малки разлики/ в навечерието на Втората световна война. Западният фронт е почти без промени. Източният е силно променен. Няма го СССР. Путин се опитва да стабилизира Русия. Китай е реалната суперсила на планетата. Иран може да елиминира Израел за 1 седмица. Турция се позиционира в своята традиционна роля – относителен неутралитет.

Отдолу под този постинг има един коментар – направо “бисер”:

Valentor - 04.02 11:10 :”За разсънване , да дадем малко причина за когнитивен дисонанс : в 1993г. Тогда в результате соглашения между США и РФ, Россия обязалась за мизерные деньги ( при стоимости всей массы зарядов в 8 триллионов долларов ее уступили за 11,9миллиарда) передать американцам 500 тонн оружейного урана с обогащением в 90 и более процентов (за более чем полвека, с 1945г., в США было произведено всего 550 тонн оружейного урана. В СССР примерно столько же). Итак, Черномырдин с Ельциным увеличили запасы высоко обогащенного урана (ВОУ) США в разы при этом, лишив Россию возможности воссоздавать свои СЯС. После окончания этого контракта «зону неопределенности» с ликвидацией остатков (ВОУ) России должен заполнить новый контракт, подписанный Медведевым-Киреенко. В ходе его реализации русские должны окончательно лишиться своего ядерного оружия”

22.02.2015 – (Препис от блога на kushel) АМЕРИКА загуби ВОЙНАТА в УКРАЙНА! Последният им опит да се върнат са СИНИТЕ КАСКИ ... Сините каски, които , уж ще са миротворци. Истината е, че Сините каски са Контролиращи патрули на Америка. Не убиват, но забелязват и са активни само тогава, когато е изгодно на Америка. Например при нападения на някоя от враждуващите страни реагират само когато им изнася и не реагират пак когато им изнася. Две групи украински войници са се преобличали в дрехи на войници от ДНР и Русия за да взривяват жители на Донецк, Луганск и други градове на обществени места. ... Украйна е избрана за местоположението на ядрения армагедон САЩ готвят в Украйна колосална провокация – ядрена или химическа. Ядрената може да стане с авария или взривяване на някоя от украинските атомни централи, например Запорожската. Вторият вариант е взривяване на тактическо ядрено оръжие в Донбас и хвърляне на вината върху Русия. ... САЩ и целият Запад са в най-голямата криза в своята история. Изходът за тях е войната и хаосът. САЩ трябва да ликвидират двете основни заплахи за своето доминиране – Китай и Русия.”

15.03.2015 – "Русия изкупи за грошов обратно нефтенитеси  и газовите активи за милиарди от американски и европейски финансови акули, благодарение на санкциите, заради Украйна.   Това са най-сполучливите финансовиоперации откогато съществува фондовия пазар.„Русия направи неочакван ход с коня” – пише InSerbia. По думите на изданието, благодарение на падането на рублата Москва успя да си върне  активите, които се намираха в ръцете на чужди собственици и успя да спечели 20 милиарда доларасамо за няколко дни.... Такава впечатляваща операция не сме виждали от момента на създаването на фондовия пазар” –пише издателство InSerbia. Има за какво да мрази Запада Путин, а  нашите русофоби дори не знаят какво се случва, заети с лъжи иманипулации.

Коментар на kushel отдолу: “Как не се роди поне един такъв държавник в България, а то само едни жалки раболепни подмазвачи. Ненавиждам ги!”

01.05.2015 – “Рублата отбеляза най-големия си месечен ръст от 1993 г. насам, подкрепена от прекратяването на огъня в Украйна и възраждането на цените на петрола, който е основният експортен източник на доходи, докато в същото време пикът за погасяване на външния дълг премина.Владимир Путин се възползва от възстановяването на рублата, за да подчертае устойчивостта на руската икономика към международните санкции и миналогодишния спад в цените на петрола.”

3.05.2015 – (Препечатка от в.Зора) “Пред гражданска войнали са САЩ??!! В събота в Балтимор бяха арестувани 35 участници в демонстрацията срещу полицейския произвол. В сблъсъците с протестиращите пострадаха 6-има полицаи. Акцията беше по повод гибелта на младия Фреди Грей, арестуван на 12 април, който след престой в полицейския участък е хоспитализиран. На 19 април Грей почина, без да дойде в съзнание.... Действителноста в САЩ:  престъпност, разстрели, масови убийства, безредия. Губернаторът на щата Мериленд обяви извънредно положение заради сблъсъците, избухнали с нова сила в Балтимор.

10.05.2015 – “Празнуване в Русия „70 години от деня на победата“ отекна тъжно за обедняващия и манипулиран европеец, за когото кризата продължава с пълна сила.Разпалвана от санкции, защото  Русия е важна за Европа, а с тези забрани нищо добро не може да се очаква, освен ежедневни манипулации, лъжи, заплахи в угода на чужди интереси. Ние нямаме повод да се радваме над глупостта !! Защото светът има нужда от съгласие, хармония, от достойни доходи, а не от милиардери и безработни, от умиращи от глад и болестй. Русия се отвори, като бляскава витрина, пред новите гаврошовци.“
18.05.2015ВОЙНАТА Е НУЖНА НА САЩ ЗА ДА СЕ СПАСЯТ ИЛИ ЗАГИНАТ Дойде моментът на истината. Русия не можеше да разчита на това да издържи след 2015-а, като си играе с Вашингтон на котка и мишка. Да, смятаме, че бездруго доста ни провървя. Русия укрепна и приключи с критичната си зависимост от доларовата икономика. САЩ се омаломощиха дотам, че икономистите, които само преди година авторитетно обясняваха, че при такъв обем на брутния вътрешен продукт, какъвто има Америка, дори мисълта някой да й се противопоставя, е абсурдна, изведнъж прогледнаха и с не по-малко важен вид спорят дали икономиката на САЩ ще се срине през тази или през 2016 г., а също и по какъв сценарий ще протече това сриване.  За САЩ, за  Украйна,за оцеляване на населението и в края на краищата – за здравомислието. Става дума за запас от устойчивост, какъвто притежава всяка една държава, продължаваща да съществува по инерция дори когато структурите, изграждащи държавността, практически вече са мъртви. Също както кокошката може да тича още няколко минути след като са й откъснали главата...”

Още няколко минути...! Щом е толкова малко, пък да почакаме, а? Още повече, че Завалията продължава да пише. Така:

4.09.2015 – “Руският президент Владимир Путин заяви, че въпреки икономическата турбулентност на Русия и Китай, големите двустранни проекти ще бъдат реализирани, предаде РИА Новости. ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА И ПУТИН ЩЕ ДАДЕ НАЧАЛОТО! Това е едно своеобразно предупреждение и последен опит да закрепим сегашното положение. В противен случай, режимът на евреите и американците ще бъде срутен със сила. Рано или късно ДОБРОТАТА И СВОБОДАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВАТ!  Защото е повеля на Бог!”

(Под постинга няма коментари.)

5.09.2015 – “Фактът, че САЩ и целият Запад сами подготвят своя залез, не може да бъде повод за нашето злорадство. В момен­та на рухването си те ще повлекат след себе си целия свят. Съвременният капитализъм, олицетворение на демокрацията, преживява дълбока криза. Част от нерешените проблеми са вътрешно присъщи на тази обществена система, т.е. те са обективни. Друга част, плод на ненаситната алчност за печалба на всяка цена, са създадени преднамерено и злонамере­но за страните от Третия свят. Тъкмо за последните се гово­ри тук. Икономическата картина се оказва доста по-различна от митовете, които официалната пропаганда безспирно наби­ва в главите на хората.”

Продължавам своя разказ с fascindoo – друг един христоматиен пример за завалийче. Доц. д-р инж. Никола Тодоров от Плевен. С близо 2700 постинга за 3 години – значи средно по 3 на ден! Ашколсун. Ама те и интересите му много, цитирам: “История, Политика (Глобална, Световна, без пределно ясната политика на български марионетки), Поезия (безГлаголната),напр.: Политика. България. Римейк. Демокрация. Нация. Гаджализация.Хептен.Циганизация.”

31.01.2013 – Началото: “Четивото е непрепоръчително за немислещи хора или мислещи, но едногънкови  индивиди, Най-голямата форма на масов контрол над ума, която досега е измисляна е религията и тя е била най-важното оръжие в плана на рептилите от хилядолатия. Тя е вкарала в затвор умовете на масите и ги държи в постоянен страх и робия.”

Аз, добронамерено: Този анализ на религията – от шумерите до христианството, завършващ със “съвременните Ротшилдовци” – никой не е посмял да коментира ето вече 3-та година!

След прегледа на световната религия следва преглед на “екпертите”, “строителите на демокрацията” и “кучетата-пазители” на статуквото в България? -  

28.02.2013:Първият Кръг, както аз го наричам, е Междупартийния Конгломерат (МПК) в България. Това са явни или скрити личности (Crypto Persons) от преди и след “зората на Демокрацията”. Предателите-сатани на България от Първият Кръг на Конгломерата са "троянските коне" от най-високо, политическо-партийно ниво, образуват т.н. кохорта на ГЗ на МПК и са тук вече 24 години - поименно и явно. Като Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев, Симеон Кобурготски, Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Андрей Луканов до 1996, Андрейлукановци-след, Жельо Желев, Ахмет Доган, човечето-шут Плевнелиев и прочее. Или - поименно явно и скрито, като членовете на кръга "Монтерей".

Вторият Кръг, както аз го наричам, е Обслужващия Явен Конгломерат (ОЯК) в България, състоящ се високо платена проституираща върхушка от политолози, икономисти и социолози. Но тук ще спра моите дългогодишни наблюдения, заради нещо изключително – не знам дали има друг аналог на научен анализ на преходите в Източна Европа след 1989 г. Една млада българка, историчка и д-р по политическа антропология, Достена Лаверн, на базата на своя дисертация, защитена в Париж, скоро ще публикува и у нас своята научна книга “Екпертите на прехода. Българските Think-tanks и глобалните мрежи за влияния”. Тя прави много детайлен анализ, преди всичко, на Вторият Кръг - ОЯК. Според Достена центровте на Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Румен Аврамов, Богдан Богданов, Георги Прохазки, Красен Станчев, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев са създадени и финансирани от “Отворено Общество” (б.а.-на евреина Джордж Сорос, изгонен и недопускан в Чехия, Полша, дори в родната му Унгария) и USAID (Амеиканската агенция за международно развитие).”

Аз, добронамерено: Самият доц.Никола Тодоров е от кръга, който наричам Завалиите в блога (ЗВБ), И ви представям в този и следващия постинг. Е, не така всеобхватно и научно като Достена. Къде тя, къде аз... 

Анализите на световните въпроси, амплоата на fascindoo – част 1-ва, защото има и втора, продължават:

30.05.2013 – “1969, САЩ: Началото на хомосексуалното сатанизиране на Човечеството – част 1”

Аз, добронамерено: Според изследванията на Свободния Стар Мръсник (ССМ – FreeOldDirtymen), където съм класифициран като разбиращ от тези работи, дава ли ми право да направя една забележка. Древните гърци например са били по-големи педераси от американците. Дори и след 1969 година.

30.07.2014 – “Безглаголна седмица (24-30 юли 2014 хроника)

Шашнати. Медии. България. Свят. Ама. Как.

Премиер. П. ОРешарски. Оставка. Дадена. Факт.

Парламент. Бойко. Последно. Медиен. Шаш.

Режисьори. ГЕРБ. Марионетен. Театър. Баш.”

31.10.2014 – “Световната Геополитика 1945-2014 и къде сме ние!”

Аз ще ви разкажа този постинг, защото той е колажен. Добронамерено. Едната картинка е озаглавена “Световната геополитика 1990-2014” и представлява в едър план женски полов орган. От него излизат две линии, които като лупа обхващат другата картинка, наречена ”Къде сме ние”. На нея виждаме картата на България, представена като море в което Цветанов и Борисов са потънали до гушите си и се давят.

И т.н. и т.н., за да допрем до

03.09.2015 – “Шаржът на десетилетието!”

Ни повече, ни по-малко. Разбира се! Златко го е правил – онзи, авторът на “средния пръст на Марко Тотев”. Днешният му колаж (Току-що го копнах!- fascindoo) представлява триптих. Отляво Бойко Борисов сплескан върху някаква маса от сипещи се отгоре му мълнии, отдясно пак Бойко в позата на Наполеон с бели гащи и скръстени отзад ръце, по средата гаврошовци пишат на стената “Долу ГЕРБ”!

Под колажа фасциндуто е добавил “Благодаря zlatko1, велик е!”

Да... Такива работи... Давай, Волене! Ние сме с тебе! Много работа ни чака. 

Наистина. Много са завалиите още, които са смешни. Няма да мога да ги “обхвана” всичките. Някои вече съм “маркирал”, по други поводи в предишни мои постинги – като Budha1,2, Chavdar01, Deta7, Didanov, Gindev, Jelezov, Hadzapi, Kolevm38, Kostadin, Luibomircholakov, Nikikm, Staler, Varg1, VV1953, furijki-те, разните личности на болната от множествена блогова склероза Юлия, които са се разпростряли от Италия през Кърджали, та чак до Северния полярен кръг... Други като Antonchakarov, Bezistena, Chudovisteto, Gosho568, Kolevdobri, Zahariada  на пропуснатите се извинявам... още не съм почвал. Няма да е и днес. Но нали съм пенсионер...

Днес мисля да завърша с един pravoisvoboda, който пише в категория Забавление. Което е една много подходяща категория за него.

5.09.2015 (днес) – “Меркел предаде Европа. С призива си за толерантност и гостоприемство, германският канцлер Ангела Меркел буквално покани милиони имигранти от Азия и Африка да идват към сърцето на Европа. Фактът, че с това убива Германия и нейното общество, култура и традиции е грижана самите германци. Ако те нямат чувство за самосъхранение, ние не можем да ги спасим. Проблемът е, че политиката й на лидер на най-голямата и силна европейска държава поставя на изпитание целия европейски континент. Залогът е буквално оцеляването на Европа, каквато я познаваме. Ние не сме кандидатствали за членство в Европейския съюз, какъвто го виждаме днес и какъвто ще бъде утре. За нас това беше най-красивата мечта за спокойствие, работа и ред. Мечтата върви към ръба. Европа днес е в хаос. Времето на Меркел изтича.

И ТОГАВА ония ми ти руси германки ще пищят в премала ШНЕЛЕ, ШНЕЛЕ!”

Като коментар ще посоча още един смешен завалия – appen13. който се разписал отдолу по този начин: “Нека дружно и радостно да благодарим за подаръка "Еврабия" и нашествието на ислямисткия башибозук в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср първо на евро-райх фюрерин Меркел, а после и на германската колониална анти-европейска прислуга в Брюксел, като специално отбележим единодушната подкрепа за гео-политическия проект "Еврабиа" на ПЕС, ЕНП и смешковците от Европарламента !!! Единственото нещо, което страшно ме кефи е, че ислямисткия БАШИБОЗУК ще залее Райха и Скандинавия ! И след година-две, когато изнасилванията и нападенията над туземното християнско население се превърнат в ежедневие, тогава немците и скандинавците, ако случайно все още имат някакви съпротивителни сили и човешко достойнство(което никак не е сигурно), ще бъдат принудени С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДА ЗАЩИТАВАТ СЕБЕ СИ, ЧЕСТТА НА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА СИ И ПРАВОТО СИ ДА ЖИВЕЯТ. Глупостта и политическото късогледство на полит-клуните и полит-клоунесите, които ги управляват начело с все по-жалката и откровено неадекватната евро-райх фюрерин Меркел, ще им струва МНОГО, МНОГО СКЪПО, и ГОРЧИВО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ, но уви, евро-мандалото вече каза "хлоп" !!!!”

5.09.2015 – “ВЪПРОСИ”

Автор: rosenmarkov1969 Kатегория: Изкуство  - “До кога ЕС ще ни клати анално и без лубриканти и ние ще се правим на доволни? Къде ни е европейския стандарт на живот! До кога ще ни управляват престъпници!?! Не е ли време за Въстание, Братя и Сестри?”

С този последен цитат тук правя своя преход към следващия постинг за ЗАВАЛИИТЕ – другите, зловещо лудите, които могат да подпалят Земята. Ако им позволим, братя и сестри.



Тагове:   zaw12929,   fascindoo,   appen13,   rosenmarkov1969,   pravoisvoboda,


Гласувай:
8



1. saanki - бравааа , майсторе..на лакардиите
05.09.2015 21:11
как не та мързи ,брейй ....

Ако търсиш некаква сложна диагноза ,сффиркай ми
имам настолен справочник...
а ,множествената склероза няма нищо общо с псих.заболявания ,байно
medpedia.framar/заболявания
лека вечер от мен Юлия
цитирай
2. getmans1 - :)))
05.09.2015 21:16
... Завалийките, наистина са смешни!
цитирай
3. dobronameren - Вместо отговор на Козата Анка
06.09.2015 06:46
Има една култова реплика от филма "Мис таен агент": "Ама как може да съм толкова добър!"
За нея бях подсетен днес пак, този път от модераторите. В "Подобни постинги" те са посочили един мой стар предишен постинг "Хубавците на мама" (от 10 май 2013). Прочетете го (http://dobronameren.blog/history/2013/05/10/hubavcite-na-mama.1108879), за да се уверите колко съм ... последователен.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздравления!
06.09.2015 11:32
Когато не са прекалено жалки, тези са доста комични образи, но първото по-често им се случва... :)
цитирай
5. getmans1 - Онова писание от 13-та съм го пропуснал и сега ми падна случай да споделя нещо от него време. ...
06.09.2015 18:58
... В първото съботно предаване по хоризонт /Събота 150/ гост беше един от социолог-голфър от групичката на А. Райчев и по памет ще го цитирам:

... „Буквално преди два дена се завърнах от САЩ и след разговорите които проведох там, мога уверено да заявя, „Борисов повече никога няма да бъде фактор в политическия живот на България.“ .... „ Те, Борисов и Цветанов не разбират какво им се случва в момента и имат съвсем малко време да предприемат нужните мерки ... и да се спасят.“

Нали разбираш, че това е цитат по памет и не претендирам за точност в словореда но смисъла е повече от ясен, особено като го свържеш с разговора между Бареков и Станишев и въобще с тогавашното политическо говорене.

И още нещо, интересно ми е, кой е предложил онази законова поправка която оневини Цветанов по едно „уж“ от най-сигурните обвинения. Ясно е от кой Парламент но важното е кой направи това предложение?
цитирай
6. zaw12929 - Може да се смеете най вече на себе си , ако не разбирате текстовете
06.09.2015 19:08
Имам мнение да пиша, а вие за пореден път се занимавате , да "осмивате" блогъри и в същност осмиовате себе си
НЯМАМ В БЛОГА СИ ЕДНО ОБИДНО ИЗРЕЧЕНИЕ: ЕТО ПОСТИНГА, КОЙТО ОСМИВАТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ- ПРОЧЕТЕТЕ ГО ПАК И ЗАВАЛИЯТА СТЕ ВИЕ

27.02.2011 15:12 - В навечерието на 3 март- деня, начало на Нова България
Автор: zaw12929 Категория: Политика

спорим ние с Дама на тема:
..От Дамата въпросите, от Нас отговорите, от Вас – коментарите. Този път да проведем спокоен дебат, като европейци, като потомци на най старата европейска държава. Имаме 3 години в ЕС!
Бяха ли турското робство, ония 500 години при Султана или е времето, когато, като много други народи, бяхме под управлението на султана. Какво ще празнуваме на 3 март?!
Ние: Интернет не е карнавал, защото сме „под маска”, тук не е танц на телата, а на умове обичта към България и красотата- така ъбрах аргументи- тезата ми, както и опасенията на несъгласните, дадени на дамата. А където има дама и… все едно, очакват се непредвидими събития интернетски. Първо:
Дамата: Нали се пее за три синджира роби…
Ние: Ще кажем, и за това … сега, като начало,
Да сложим историята си на чисто, наново, демократично. Това означава, да гледаме на събитията ,каквито са били. Защото досега историята, на която са ни учили, книгите, написани от нашите писатели и поети- са с оценки, които обслужват тяхното време и епоха. За жалост те ни държат в онова минало и ни насаждат омраза в днешното време, което ни пречи да вървим напред. Сложили са тежък отпечатък на психиката, на мислите и чувствата ни, да продължаваме да живеем в онова време и се борим за нещо, което отдавна е извоювано, като загърбваме актуалните за деня проблеми.
Употребени от историците на онова време в началото на миналия век, които робуваха на целта, да направят една велика България, като разширят териториите до онези на старата българска империя. Започнаха балканската война… Тази цел завърши с Първата национална катастрофа на Третото Българско царство и отрязване още територии, от които 1940 г се връща само Северна Добруджа
Другите историци, които преиначиха историята, която и днес ни оставя зад бариерите на 20 век, докато сме уж в третото хилядолетие са тези от соц-периода.1944-89 год.
За да ни изтъкнат , докажат, убедят, че сме в тяхното най свободното и прогресивно време, учеха колко прогнил е капитализма и още по изостанала Турция, написаха фактите от позицията на онова време: когато българите се борят за своя държава. Ползват термина „робство” И ние се питаме: Кои сме ние?! Българския етнос в България?! Докога ще преиначаваме историята и ще си повтаряме от сутрин до вечер, че сме били 500 години роби на Турция?! Дивидент ли чакаме или не може да осъзнаем, че живеем все още в онова време, на борба за възстановяване на българската държава. Ние живеем все още във времето преди 1878 г и всеки ден се убеждаваме, колко силно трябва да мразим поробителите си?! Паисий е авторът на най известната история. Един призив, един упрек, една молба, да спрем да се срамуваме да се наричаме българи- защото, знания получавани в гръцки училища и служби в църквите,българите започнали да се гърчеят. Паисий, не пита сънародниците си, „докога ще бъдем роби” , а ги упреква „ О, неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш българин?!” Призивът отеква, като камбана в сърцето на българина. Началото е на подем на просветна, образователна дейност преписване, разпространяване, осъзнаване..превръщането на килийните училища в светски.. В християнските църкви преди службите се водели на гръцки. Когато гърците се отделили 1832 г в своя държава, дали пример- българите, също да върнат териториите и възстановят държавата си. Първата крачка е борбата срещу гръцката експанзия, запазването на българщината. На тези, които приемат, че това е робство- нека помислят роби на гърците ли сме били, ако те са ни гърчеели?!
Катарзиса, които за един век прави чудото- българите имаме държава. 3 март е националният ни празник: „Новото начало на България от 1878 година”
Преди това много пъти територии с българи са освобождавани от руските войски- които водели войни с Турция , но не са правили държава. Отстъпвали със руските войски и се заселвали на север . Тръгвали често насила , или за да избегнат безчинствата, които се изливали върху християнското население, което подпомагало руснаците.
Денят 3 март не е освобождение от робство, а най светла дата - възстановяване на държавата България, покорена 1396 година и явила се отново в Европа 1878 година”
Столетието, предшестващо тази най велика дата на новата ни история започва с налагане обучение на българските деца на майчин, български език. От килийните училища на църкви и манастири, където се учат само знания за храма децата се поставят в светски училища. Строят се и църкви, пишат се учебници. Българите водят борба за църковна независимост. Пред Султана. За българска просвета. И получават подкрепа и свобода да се образоват и черкуват на български език.
Робството е обществена категория, робството е и морална категория. То е точно дефинирано термина "робство" към Османския период от историята ни е неверен, некоректен и лишен от съдържание израз. Да, категорично, "робството" идва в обръщение в конкретен момент от българското Възраждане, да изпълни конкретна политическа цел. Възраждането отмина отдавна, а целта изпълнена, да се позоваваме сега на него ?!: Е некоректно: първо: Да повтаряме оправдателно думи на Вазов, Ботев, Стамболов, Бенковски и т.н. ,е не само неуместно, но и несериозно и обидно за самите тях. Второ: разглеждането на термина робство изолирано и през свидетелства, коментари или изказвания от 1870-1912 г. Няма нищо общо със ситуацията и нагласите на българите преди това! Трето, разглеждането на "робското" състояние на българите през призмата на днешните категории за демокрация и права на човека и извън конкретния исторически контекст и процеси е нон-сенс. Да така излиза, че сме били роби, но логично идва въпроса, а какви са руските крепостни, италианците, белгийците, холандците, чехите, словаците, индийците, индонезийците, хонг-конгците, кавказките народи, арабите в северна Африка и т.н. И т.н. Очевидно е, че както и българите, гърците, сърбите, словенците, босненците, албанците, египтяните и др. Народи в Османската империя не са роби, но при всеки един от тези народи на етапа на неговите национални или буржоазни революции термина "роби" се е появявал в риториката на съответните национални революционери, по същия начин както и при българските имащ същата политическа цел. Нататък - разглеждането на Османското завоюване извън контекста на конкретното развитие на историческото време, процесите на Балканите и в Европа от този период и слагането на същия етикет е същата простотия. Прегледайте европейските данъчни системи и тази на българската държава през периода, вижте начините на мобилизация на населението, правата на феодали. Като например правото на феодала от Европа - Първата нощ с булката да е негова… и пак направете оценка, чия система към този период е по-либерална, а и защо българското население много повече се съпротивлява срещу собствените си владетели, а не срещу османците. Националистическия прочит на историята ви кара да забравите или да не видите, че единствените самостоятелни антиосмански действия през целия период на владичество са Чипровското въстание на българите католици (и то провокирано от вън обаче) и преди всичко и единствено селските бунтове в средата на 19 в Северна и Западна България (Видинско, Нишко, Софийско), които са породени от реформите на Танзимата и са свързани с отнемането на бератите на българите върху земята, която са имали. След тези бунтове правата им са върнати и там повече никой не се бунтува. Всички апологети на "робството" забравяте, че Константин и Фружин са князове на Загора- вместо да отстояват независимостта на България са участвали в междуособиците в Османската империя, когато е унищожена от Тамерлан, спомогнали за нейното възстановяване при Мурад Втори и след това при Мехмед Фатих. В зората на българското Възраждане турци и българи са били заедно въоръжение или в кърджалийските дружини или като бранещи се от атаките на кърджалиите. Най-големия кърджалия Кара Фейзи е българин от Слаковци брезнишко. Българското Възраждане започва и се развива като процес не срещу османската власт, а срещу гръцкото църковно и духовно влияние и последвалата от това грецизация на българската буржoазия и елит. Българското Възраждане се бори за собствено образование на български и за собствена църква и за еманципация от гърците, а не от османлиите.
Дамата:
А какво ще кажеш за Левски, Ботев, Бенковски и всички, загинали насилствено от турски ятаган. Да не би да са били шизофреници, та не са могли да проумеят, че живеят в "свободна" страна?...
Ние:
Активната революционна част сред българите дори и по времето на Левски е малко малцинство от българската интелигенция, всички нейни самостоятелни акции са били неуспешни не само поради силата на османското оръжие, но и поради липса на широка народностна подкрепа.
Софроний Врачански и много други българи през този период са писали възвания, за да обяснят на българите какви са тия диви руснаци, които разорават земите им по време на руско-турските войни в началото на века, а руснаците са се дивели и са викали какви роби освобождаваме тука, като тия живеят пъти по-добре от нас. Да не говорим, че масова практика е българите да крият своите съселяни турци от руските набези.
Самият Васил Левски никъде не говори за робство и не разделя българите от турците. Той говори за тиранията на султана и вредната власт и обяснява, че ще се бори не за ново царство и нова тирания, а за чиста и свята република, в която българи, турци и т.н. Ще живеят справедливо и ще се развиват свободно.

цитирай
7. ok3223 - Колко узе за тез лакардии, чичин.
06.09.2015 20:11
Че си на плата на Америка за България и подобни чужди агентурни учреждения е ясно на и последния глупак в БЛОГА. Платен възпитаник и последовател на д-р Гьобелс, който в такива като теб и в твое лице намира достойни последователи.
Ние тук предимно, сме работни пчелички чиче, работим целодневно и ни остава малко време за сядане пред клавиатурите, та затова си ни ясен като бял ден.
ТИ СИ, И СИ, ПЛАТЕНО МЕКЕРЕ И СЛУГА И АГЕНТ НА ЧУЖДИ СЛУЖБИ И ИНТЕРЕСИ, ЗА КОТЕ ТИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ.
ИНАЧИ, КАК ЩЕ КЛЕЧИШ С ДНИ НАД КЛАВИАТУРАТА С ПОДГОТВЯНИ С ДНИ МАТЕРИЯЛИ ПРОПАГАНДНИ. И
КОИ И КАК ТИ ОБЕЗПЕЧАВА СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПИСАНЕ, И КОЛКО, И КАК ТИ ПЛАЩАТ, НА ПОСТИНГ ИЛИ НА ЧАС.. ГАДИНО ПРОДАЖНА
цитирай
8. dobronameren - Лакардии било, написа ОК3223, за да завърши накрая, че съм бил гадина продажна.
07.09.2015 06:53
Ами, какво да кажа? Казвам: "Пошло, както обикновено" - както го характеризира онзи ден sestra "ми" този същия старшина от БНА по повод на такива негови думи в постинга на ССМ, посветен лично на мен.
А сега за ZAWалията. Написал ми: "ЕТО ПОСТИНГА, КОЙТО ОСМИВАТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ- ПРОЧЕТЕТЕ ГО ПАК И ЗАВАЛИЯТА СТЕ ВИЕ" и ми изпратил цял един свой постинг (като коментар!), който аз три пъти проверявам, за да се уверя три пъти, че този постинг изобщо НЕ СЪМ коментирал. Как може човек да бъде толкова неадекватен? Може! Ако е завалия просто.
И завалията още, за да бъде по-сигурно ми изпратил същия този свой постинг и като лично съобщение. От к'в зор, бе мило? Постинга ти (този, който аз не съм цитирал) не е нищо особено. Прочетох го преди пет минути. Знаеш ли какво ми направи най-голямото впечатление? Един твой коментар под него. Цитирам те: " 6. zaw12929 - Такива са фактите - а не авторите -27.02.2011 23:50 - Дамата- руса или не- нека пита, четенето за дами не е препоръчително." Пък казваш: "НЯМАМ В БЛОГА СИ ЕДНО ОБИДНО ИЗРЕЧЕНИЕ."
цитирай
9. yoan2015 - 9
07.09.2015 11:01
Едно си знаят и едно си баят завалиите. Истина е, че когато не са прекалено жалки са смешни.
цитирай
10. zaw12929 - Когато не са прекалено жалки, тези ...
07.09.2015 14:50
batogo написа:
Когато не са прекалено жалки, тези са доста комични образи, но първото по-често им се случва... :)


ТРЯБВА ДА СТЕ УЖАСНО ГОРД ПРОИЗВЕЛ СВЕТОВНА НОВИНА ЗА НОБЕЛ:
" Русия е гол, въоръжен до зъби психопат с примитивно съзнание и мегаломански претенции, готов на самоубийствен атентат терорист-фанатик, който би взривил световния мир с идеята да избие колкото е възможно повече човешки същества, след като не вижда друг начин да прикрие собствената си несъстоятелност в развитието на човечеството."

браво браво, БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ!!!
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Основният зав-алия с номер
08.09.2015 08:16
е удивително тъп человек. Прав си, добронамерен, сигурно с този ник пишат неколцина от тъпанариата.
Адски добре си ги подредил - завалиите се самоизобличават на всяка крачка. Поздравления за търпението да ги проучиш!
Подходът ти е наистина със статистическа значимост. Едно е емпирично да правиш извод в момента по повод един или друг постинг, а съвсем друго - да изведеш тенденцията и да поставиш диагнозата!
Шапка ти свалям. Ти направи най-много, за да изобличиш блоговия другариат.
цитирай
12. vmir - Готов съм да се хвана на бас, че Фасциндото, дето се пише доктор, доцент и прочие,
08.09.2015 08:44
няма нищо общо с българските научни среди и ако има някакви титли, те са му "присъдени" от велики "Академии" от сорта на "Междугалактическа Свободна Московска Академия на Рептилоборческите Науки", която не изисква от членовете си каквото и да било образованост.

А това, че Русия е управлявана психопатно и действа като психопат ИЗОБЩО не е българско ОТКРИТИЕ, а печално известен по целия свят факт, споменаван по повече или по-малко дипломатичен начин, но за "патентен експерт" възпитаник на поредната "Свободна Московска Патентна Академия" e съвсем обичайно явление да не може да направи разлика между "ОТКРИТИЕ" и широкоизвестен факт. Факта, че съществуват "експерти" като тези двамата е красноречиво доказателство колко опасни за психическото здраве са контактите с "академичните" рожби на руската политическа мисъл.
цитирай
13. dobronameren - Завалията продължава да се самоизобличава на всяка крачка.
08.09.2015 10:24
Това е негово право. А какво право имам аз? - Да посочвам КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА, КОЯТО ТАКИВА НИ ПРЕДЛАГАТ. Нали ни предстоят всяка година избори!
Тази задача е с много подусловия. Някои са по-лесно решими - например темата на този постинг, а именно простотията на предлагащите соц.алтернативата. Защото се обсъждат случили се вече и документирани свидетелства за това. Други подусловия на общата задача - безперспективността и вредността в края на краищата на самата идея на соцалтернативата, са изключително трудни за доказване. Защото ТОВА се доказва от Времето! Какво значение има, че днес се изправят едни и казват: "Не правете това. Доникъде не стигнахме, когато го направихме същото вчера.", когато други срещу тях твърдят, че "ние бяхме успяли вчера, но вие го разрушихте и пак искате да ни попречите да повторим опита си"?! След което пак се засилват с надеждата да скочат 5 метра на височина (образно казано).
В тази "времева ситуация" никой, повтарям НИКОЙ, не може да помогне на един народ в който простите хора преобладават! Ако протестирате срещу епитета "простите", заменете го с "немислещите". В моя народ немислещите хора преобладават.
Именно затова един такъв не може да допусне, че ще седна да хабя времето и силите си да пиша, "ако не ми се плаща"! С този вреден простак конкретно се справям лесно, но с идеите, които го "захранват", кажете как да се боря? Не мога да извадя пистолет да го застрелям, защото ми е човешки непозволено. И "клеча над клавиатурата да подготвям с дни материЯли пропагандни. И" И "съм ужасно горд, че съм произвел световна новина за нобел - Русия е гол, въоръжен до зъби психопат с примитивно съзнание и мегаломански претенции..." нататък вижте ТЯХНАТА АЛТЕРНАТИВА!
цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Вчера го цитирах във Фейсбук:
08.09.2015 11:43
Владимир Соловьов възприема и разглежда славянофилството не толкова като философско учение, колкото като идеологическа система, противопоставяща се на историческия ход на Русия и ратуваща за извеждане на страната в друга социална, политическа и икономическа орбита. Тази орбита според него не е реална, понеже е плод на заблуда и невярно убеждение. Упорството, че целият обществен живот трябва да следва единствено и неотклонно традицията, без да се възприемат външни влияния, е пагубно за всеки народ. Това е още по-опасно в модерната епоха, когато механизмите на обществения и особено на икономическия живот са по-различни и е невъзможно за никого да се изолира и живее обособен и вглъбен единствено в себе си. А натам тласкат общественото мнение, според В. С. Соловьов славянофилите – и особено късните славянофили, които задълбочават грешките на своите предшественици и напълно опорочават техните разумни идеи.
Славянофилите отчитат особеното отношение на руския народ към държавата и държавното устройство като към нещо, към което той изпитва страх и дори неприязън."
".... За руския народ държавата не е практически идеал, „не есть окончательная, безусловно самостоятельная, самозаконная или себе давлеющая форма человеческого общежитие”. Държавата е насилническа организация, която е призвана да поддържа равновесие между отделните хора и съсловия, да осигурява мир и да се грижи в някаква степен за физическото и духовното съществуване на своите поданици. Затова и руснаците според славянофилите почитат и боготворят властника, абсолютния монарх и господар, но към държавата са безразлични. Властта за християнина е нещо висше, дадено от Бога, а държавата е абстракция, към която те се отнасят с недоверие или с безразличие. Щом държавата и властта поддържат съществуването на народа и Русия, всичко е наред..."
цитирай
15. slavimirgenchev1953 - Прозвището "Завалиите" спокойно може да
08.09.2015 17:22
замени "кухеловенциат", просто за разнообразие. Става за нарицателно за блоговите кухели. )))
цитирай
16. dobronameren - Съгласен съм, "баща на Тургенчев"
08.09.2015 17:31
Разрешавам. Нямам никакви авторски претенции.
Завалии. честито!
цитирай
17. slavimirgenchev1953 - Значи да ги наречем блогов завалиат? ))) Та да уеднаквим терминологията...
08.09.2015 21:46
dobronameren написа:
Разрешавам. Нямам никакви авторски претенции.
Завалии. честито!

цитирай
18. vmir - "Завалиатът" и на мен много ми допада,
10.09.2015 10:51
но имам съмнения дали не му е малко рано времето. Другариатът е коварен и подъл (изключвам донякъде само ВВ1951) от тази обединителна характеристика, подценяването на която е струвало скъпо и прескъпо на всеки, който е проявил благосклонност към поразените от червения вирус, защото каквото и да твърдят, те не могат да си представят света без смъртни врагове, които да трепят при първа реална възможност. Да повярваш, че другариатът може да разсъждава и действа човешки е като да смяташ, че луд с пистолет на улицата е само театрална атракция. Чуйте ги само как скърцат със зъби само, защото бащите им са клали и бесили безнаказано. А друг начин за личен просперитет те не са виждали и няма как да познават такъв, колкото и да се пишат сега само хумористи. Ако имаха нещо човешко, отдавна щяха да знаят, че в къщата на обесения не се говори за въже, камо ли да призовават или да се заканват, че ще бесят отново. Кухела в това отношение е много повече за усмирителна риза, отколкото за съжаление.
цитирай
19. dobronameren - Ако бях по-бърз в писането, vmir нямаше да има нужда да пише горния (18) коментар
10.09.2015 12:16
Ето как започва следващия ми постинг "Завалиите опасно луди" (надявам се днес, утре най-късно, да го четете):
"Тук събирам “завалиите”, т.е. горките блогъри, но не горките с привкус на сравнителна безобидност към писанията им – “смешните завалии”, както ги наричам в предишния си постинг, а зловещите, опасно лудите блогъри, които могат да подпалят земята ни, ако им позволим. Тук епитетът “горките” е само израз на безсмислието на тяхната кауза. Светът, а надявам се и ние, българите, е достатъчно напатил се от тези (не)осъществени престъпници в миналото си, за да ги пусне в бъдещето си! Да добавя: и достатъчно силен вече да им наложи това."
цитирай
20. apostapostoloff - Другариатът се състои само
11.09.2015 11:43
от ялови, меки к@рове, които за нищо не стават. Умират от мъка, защото знаят, че социализъм в България НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да има!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873344
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031