Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 11:22 - Ако пишех криминален роман за КТБ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1253 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Щях да го започна така: “Каква е причината тия дни Иван-Костовите хора Явор Дачков и Богомил Бонев да “заплюят” Бойко Борисов и неговите хора?”

След което да продължа така:

“Широката публика у нас беше уведомена в понеделник 30 март 2015г. в 07:34 сутринта, че: Цветан Василев е направил скандални показания пред съдия и те се пазят в чужбина. Условията, които той е поставил е при евентуална негова смърт, те да видят бял свят. Това каза адвокат Христо Ботев в сутрешния блок на БТВ. Това е гаранция за живота му. Не знам какво пише там. Той се страхува за живота си, защото е получавал множество заплахи. Дори в Сърбия тече разследване. Когато се ангажирах по това дело го съветвах той да говори. Първо беше време за избори и той реши да изчака, за да не го обвинят, че влияе на резултатите, след това той реши да говори пред прокурори. В последствие реши да разказва пред журналисти на части това, което знае. Василев е разкрил тайни за политическия елит пред двама нотариуси от различни държави, предоставил е и доказателства. Всичко това ще бъде разкрито, ако с него се случи нещо. Още когато е бил в опозиция премиерът Борисов е получил сигнал, че се готви атака срещу КТБ, посочи адвокатът му.

Само16 минути след това – в 07:50ч., но по TV7 журналистът Явор Дачков е казал: В България никой не иска да чуе Цветан Василев. В интервюто си е казал достатъчно неща, за да започне прокуратурата да действа. Но една ли някой ще си мръдне пръста. Цветан Василев е избрал добър момент, за да проговори. Никой не иска обаче в България да го чуе. Адвокатът на Цветан Василев заяви, че очаква да се появи текст в наказателния кодек, този който се казва Цветан Василев да бъде осъден. Агресията на Бойко Борисов е очевидна.

(Вмъквам, че намесата на журналиста Явор Дачков по тази тема е поне ден преди това. Не зная точно кога, вероятно още в събота – 28 март, но към обеда на неделя, намирам Copy/Paste-постинг на блогъра mt46 (твърде подозрително обстоятелство, за мен поне) от сайта GLASOVE.COM, където самият Цветан Василев дава интервю на Явор Дачков.)

Горе-долу час, но преди това – в 06:50 сутринта на понеделника, информационният сайт NOVINI.BG  вече беше уведомил читателите си за следното: Бившият вътрешен министър Богомил Бонев се изгаври с настоящия вътрешен министър Румяна Бъчварова. Министърът от първия кабинет на Костов е написал седем иронични опорни точки на колежката си във фейсбук, в които без да споменава името й, я е направил за смях. Ето и написаното от Богомил Бонев: "Един ден на министърката. Първо, грим, кафе, да кажа на гаджето, че няма нужда да се хаби пак като за бюлетините от Костинброд, защото му пада либидото. Второ, да направя преглед на печата на премиера, за да видя колко пъти го споменават в положителна светлина. Трето, да проверя дали се спазва линията за заглушаване на критиците Му, за да му подскажа някоя гениална мисъл, която да покрие крясъците им - примерно да нареди на Горанов незабавна проверка на произхода на едно евро при купувачите на БТК и пр., под носа ни продадени. Четвърто, да помоля някого от Секретариата да ми подскаже как да подпиша стотиците папки, които ми трупнаха на бюрото, без да ме хванат, че съм сгафила. Рано е да мислим за печалбите. Пето, да честитя Първа пролет, Цветница и пр. на Бойко, милия, защото той скоро ще има возкресение без мандат, на Цветелина, защото е важна за паричната ни сигурност, на президента, за да си мисли, че съм негов човек, на дъщеря си в Дневник, че е изпростяла окончателно; и да не пропусна да предупредя малоумницата, че баща й може пак да превърти и да блокира кортежа на Борисов в Бояна. Както го направи с Орешарски. Което този път ще бъде незаконно, за разлика от предишния. Шесто, да уважа американското посолство, което пак ще ми подскаже как да осигуря на г-н Бойко, милия, едно конграчулейшън. Седмо, да прочета няколко реда от Закона за МВР, за да не изглеждам чак толкова куха лейка в сутрешния блок на телевизията."

Изключително злобно и изключително... неподходящи, неверни обвинения към жената Румяна Бъчварова. Тя сигурно има трески за дялане, но НЕ И ТЕЗИ, които “дялка” бившия (1997-1999) вътрешен м-р Богомил Бонев.

Що така бе, Миме?

Историята или “казуса КТБ”, както по-безобидно наричат събитията около банката КТБ, започна официално някъде в началото на лятото на миналата 2014 година, когато банката тръгна да фалира. Е, ако питате мен или ако се замислите сами, тези “събития” са заченати по-рано с поне 2 години. Откъде са парите за проекта “Орешарски”, за успеха на партията ББЦ, похарчените от ДПС пари да купи циганите? А и текущите финансови средства, които “гълтат” пеевските вестници, телевизии и сайтове всеки божи месец, съвсем не са малко перо.  

Но така или иначе видимият, хроничен недостиг на свежи пари, започна през юни 2014. После последва половингодишно затишие, в което и прокуратурата дори беше “умряла”, и добре, че беше натискът на ЕК, та да започне процедурата за обезпечаване на кредиторите на банката. Цветан Василев бе задържан или незадържан извън Европейския Съюз в Сърбия. Това му даде, щеше да му даде рано или късно, увереността “да продава за едно евро”. И добре, че се появи някакво, не знам какво и откъде, несъгласие с тази съвсем откровена еднодоларова далавера, та миналата седмица се наложи самият Парламент да тропне по масата и да нареди на милия Съд да се вземе в ръце.

И ето – хоп. В края на тази важна седмица самият Цветан Василев дава фундаментално интервю на самия Явор Дачков. “Гущерът къса опашката си” пак. В това интервю присъства откровената, изтъркана през вековете заплаха с депозираните нотариално заверени разкрития на застрашения в случай на неговата смърт. И една пикантна леко подхвърлена подробност, че няколко дни ПРЕДИ да го приклещят, гущерът се развикал за помощ. От кого помощ? Не от мен със сигурност.

  Като за начало Цветан Василев съобщава само бройката на помолените от него за помощ тогава – трима. После уточнява двамата от тях – тогавашният премиер Пламен Орешарски и стоящият в опозиция Бойко Борисов. Но кой е ТРЕТИЯТ “помощник”?

Отмахваме “смешният” Сидеров. Той не се финансира от КТБ, а директно от Русия. Не е и ДПС, пардон Делян Пеевски. Твърдостта да твърдя това, ми идва от думите на самия Цветан Василев във въпросното интервю, че Пеевски го рекетирал да му прехвърля активи на КТБ безвъзмездно. И тъй като Орешарски – управляващият премиер от БСП(Станишев) и Борисов – ясният бъдещ премиер от ГЕРБ са посочени поименно, то тогава кандидатурата на Иван Костов за третия, “хикса” в това уравнение, който ТРЯБВА ДНЕС да помага на КТБ срещу усилията на правителството Б.Б-2 и парламентът да върне парите в държавата, е най-правдоподобна, просто налагащата се. Хвърлените към амбразурата да го защитават негови хора Дачков и Бонев са достатъчното доказателство за такова твърдение.

И сега започва интересното. Защо Цветан Василев не назовава и Костов, а го “държи в резерва”? Сигурно го рекетира по някакъв такъв начин, надявайки се да му помогне. Вероятно ТОВА НЕЩО е достатъчно силно и опасно, например – защо например? – директно пари, много пари след като Иван-Костовите хора нападат така злобно и необосновано действащия премиер Борисов и неговия ВЪТРЕШЕН министър Румяна Бъчварова? Понеже написах вътрешен с големи букви, няма да уточнявам, че точно МВР се занимава с разследванията. Обаче няма как да спра с “криминалния сюжет” баш тука. Коалиционният партньор на ГЕРБ е Реформаторския Блок. Пък Радан Кънев, за когото злите езици твърдят, че е “ръката на Иван Костов и е “мажоритарен собственик” на РБ, също недолюбва ГЕРБ. Защо след като съвсем ясно е, че стратегическите цели и на двете формации съвпадат? Нали не си мислите, че ако Костов можеше да рекетира Борисов, нямаше да го използва досега. И тя става една... Да очакваме ли нови разклащания на коалицията чрез отказ от страна на РБ под някаква форма, за нещо си...?

Истински сюжет за криминален роман!

Хубавото е, че страната ни вече е по-нормална европейска държава. С пример – чрез Пеевски ДПС беше мажоритарен собственик на КТБ и какво от това? Днес Пеевски бяга от парите си в КТБ, викайки “Не са мои, бе! На Цветан Василев са!”, а Местан ще го сменят скоро именно заради ТАЗИ парична загуба. Още по-скоро пък трябва да го отнесат помощниците в тази подменена КТБ – надзорът в БНБ и Главният прокурор.

И пояснението – Никой, дори Иван Костов да се казва, днес НЕ МОЖЕ да се разпорежда с парите на държавата. Какво от това, че РБ щял да събори коалицията? Веднага Бойко Борисов отива на избори, които пак ще бъдат спечелени от гражданите за европейско развитие на България, а Радан Кънев няма да има парламентарна група. Така мисля. И се надявам.

Лошото е, че дачковци и боневци винаги ще се намират под ръка. Пожелавам здрави нерви на хората в правителството на ГЕРБ и специално за случая - на г-жа Румяна Бъчварова.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1881415
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930