Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2015 18:20 - Хайде да си говорим направо
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6161 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И да не се обиждаме на русофили и русофоби. Защитаващите днес Путин са обикновени привърженици на политиката на Сталин и на Хитлер.

Тези двама другари в 30-те години на миналия век бяха решили да си поделят Европа и Света. Докато единият анексираше страните от Средна Европа, другият завземаше Финландия и Прибалтика. После си поделиха горката Полша, навлизайки единият от Запад, другият – от Изток. И в края на краищата се срещнаха челно, няма как една глутница да има двама водачи. В тези години Светът и Европа в частност бяха разделени на отделни държави, всяка със своите си интереси. И се оказаха неподготвени да се противопоставят на опасните им обединени усилия. Резултатът се нарича Втора Световна Война – 50 милиона убити войници и още 50 милиона убити невоюващи граждани. След нея Хитлер и хитлеризмът бяха зачеркнати като Алтернатива на човечеството, а на Сталин се падна джакпота да бъде признат за антифашист. Само защото беше закъснял с три месеца да нападне пръв другаря си Хитлер.

После дойдоха изводите и поуките за бъдещето, които си направиха Западна Германия – родината на Хитлер и останалият Свят. “Останалият”, защото България не беше част от него и остана зад “желязната завеса”. Съветският комунизъм беше оставен на самотек, да се самосвали сам. Единственото безкръвно Решение и затова най-мъдро, може би. Комунизмът никога не е бил в състояние да се справи сам с предизвикателствата на човешкото развитие. Поради простата и вечна причина – няма нормален човек, който да е съгласен да се скъсва от работа, а резултатите от труда му да бъдат разпределяни в най-добрия случай по равно между всички членове на Комуната.

И след 45 години Унгария първа отвори западните си граници, позволявайки така Берлинската Стена да бъде заобиколена и по такъв начин обезсмислена. Впрочем Унгария даде първата кръв в опита си да се отскубне от съветската прегръдка (1956). Правя тази отпратка, за да напиша, че днес Виктор Орбан няма никакъв шанс да предаде унгарците отново в прегръдката на Путин. Колкото Ципрас може да го направи с гърците, толкова и той. Но това е друга история.

В следващите 25 години (от 1989-та до днес) нещата дойдоха на мястото си. Европа се обедини – много предвидливо преди започване на Трета Световна Война. СССР на Путин остана сам срещу всички. Опитва се да анексира горката Украйна, но без един нов Хитлер да го подпре от Запад, няма да стане. Колкото и да захранва съюзници сред фанатиците от Средния Изток. Това е едната причина, която предопределя краха на мечтите му за световно господство. Другата причина е, че новите оръжия обезсмислиха съвсем конвенционалните му танкове и самолети. За третата, най-важна причина, писах вече – комунизмът е ялов строй, той не дава човешки плодове и това човечеството го знае вече. Разумното човечество!

Последната забележка вмъквам, за да направя прехода към същината на този мой постинг: Българите не сме в разумното човечество! Защо? Ето това е НАШИЯТ ВЪПРОС.

Моят отговор:

Комунистите по целия свят са опасни, луди хора, фанатици. Обаче ние сме “толерантни” към тях – наши, чужди. И Путин. Търпим ги, защото ни е СТРАХ да отидем в новия Свят, където ще трябва да работим повече, за да получаваме повече. Надяваме се като се “снишим”, да ни се размине. Накрая, като изручаме жабетата, пак ще изближем чувала със солта до дъно.

А нашите комунисти как ни отвръщат?

Дълга история... Писал съм я стотици пъти. Тя отдавна е напуснала чекмеджето ми, въпреки неистовото разрушително желание на лудите да я заключат там. Всуе се морите!

И понеже днес точно е Сирни Заговезни - ден за прошка, да ви кажа: НИКАКВА ПРОШКА за вас ПРЕДИ ПОКАЯНИЕТО ви! И не се надявайте “даването на прошка” да отмени наказанията, които ви се полагат по закон за престъпленията ви!




Гласувай:
18



1. dobronameren - не разбирам смисъла на коментара
22.02.2015 19:33
Възражение ли е, съгласие ли е... И защо в един кюп са поставени 45-те години народна власт и 25-те нейно отричане?
цитирай
2. dobronameren - Пак съм аз
22.02.2015 21:48
Питах alchemst-a за един негов коментар, който не разбрах. Пишеше, цитирам по памет: "Нашите хора са работни. 70 години работиха за едни и за тях оставаше нещо, онова което успяваха да приберат за себе си." После алхимистът си прибра обратно коментара, без да се конкретизира. Какво да кажа? Прилича ми на Икото. И той пише глупави постинги, които на другия ден трие. Дори vishnichka-та се възмути - цитирам по памет: "Дръж ги малко по-дълго, бе Икономисте. Не смогвам да ги прочета."
Аман от тарикати! Мотото на Blog.bg е "Моето лично мнение". Как да го разберем, като го триете след минути?!
Последен въпрос: Начисляват ли ви по 40 ст. за коментар, който изтривате след един час?
цитирай
3. newsoftheworld - Светът отдавна е отрекъл комуни...
22.02.2015 22:00
Светът отдавна е отрекъл комунизма. Само в България и Pусия все още се сещат за него. Често е от хора, които отдавна са избягали на запад. Вече не питам защо са там, а не на изток. Явно нямат отговор.
цитирай
4. dobronameren - Фактът, че тези хора са избягали на Запад, а не на Изток
22.02.2015 22:19
е повече от красноречив ТЕХЕН отговор!
цитирай
5. germantiger - ZABRAWQ6 edni drugi...
23.02.2015 07:23
Pro6tawaj lat. - imam problemi s PC i bg...

DETAJL I KOREKZIQ

Kogato Xitler i Stalin sa prewzemali nejde ne6to... SWETA, da sweta bez SudAmerica i bez 6ast ot Aziq e bil na nedrugarite, onezi "demokratite" koito NE spomenawa6

I za da NE me podozira6 w ne6to w twoq si um - moi dumi ot moi postingi:

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ

Ideologii nikoga ne sa me wulnuwali - ne sum ns ili drug!
цитирай
6. dobronameren - Така поставена тезата, germantiger, тя става много обемна и така се размива
23.02.2015 08:30
Как се размива? Ами, ако светът се управлява от сила, пари и ум, стоящ зад тях, веднага се появява въпроса "Когато почти век управляваха комунистите, кой стоеше зад тях?" И започват предполагаемите свързани въпросо-отговори:
- Те самите ли със силата на идеологията си? И какво се случи с нея и тях, че се провалиха?
- Ако некомунисти са финансирали, създали тази разрушаваща сила - а разрушаваща ли е тя? - защо пак те самите след по-малко от век се налага да я девалвират? И кое решение е правилното - онова преди век или сегашното?
- Независимо кое решение е било вярно, как трябва да постъпи един обикновен човек? Да си трае, че утре е на работа; да изпсува и грабне калашника; да наблегне на образоването своето и на децата си...? Става една...
Впрочем, ако приема, че си изпуснал една запетая след 12-та дума "човек", всички мои по-горни мисловни конструкции стават излишни, защото не само парите..., но и страховете... се намесват в ПРИЧИНИТЕ. С такава теза съм съгласен. И аз така мисля. Тогава остава един само въпрос: Защо, след като нямаме парите..., робуваме като народ на страховете и т.н....?
Е, и още един въпрос следва: ДОКОГА ще избираме първо жабетата и после солта, а не направо солта? Тя така или иначе нас чака.
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
23.02.2015 10:53
Покаянието е състояние на съзнанието, а те/ червените ГМО/ нямат съзнание. Управляват ги първичните инстинкти и са по-примитивни дори от някои животински видове. Не очаквай от тях да се покаят... :)
цитирай
8. mikolaj - какви са причините?
23.02.2015 21:37
Винаги пишем за резултатите, а не за причините. Защо Хитлер и Сталин дойдоха на власт? Кой предизвика ПСВ, която превърна цяла Европа в буре с барут? Защо хората вярваха на Хитлер и Сталин?

Болшевишката революция бе платена отвън, с цел да извади Русия от ПСВ. Друга възможна причина е бързото индустриално развитие на Русия, която заплашва западните производители. Знае се отлично как болшевиките са допуснати да преминат през цяла Европа. Революцията е била добре подготвена и най-вероятно Западът има пръст в нея. И ето- каквото повикало, такова се обадило. Първо допуснали болшевиките на власт, а после закрещяли: "Вие не сте демократи".

И не по-различно е с Хитлер. След като Германия е съсипана и опозорена (заради война, която на практика няколко Велики сили започват заедно), там се събуждат радиланите движения. Малко е оставало и Германия да се болшевизира- ако Полша през 1920 г. не беше спряла Червената армия, то не е трудно да си представим какво би представлявала днес Европа. Представете си само: Сталин в Русия и негов верен съюзник в Германия!
Развитието на национал-социализма обаче не плаши Запада (в случая Великобритания и Франция). Дори напротив- за тях е важно да има голяма буферна зона между тях и СССР. Затова и Франция не обявява война на Германия въпреки нарушените споразумения през 30-те години. Забележете- Франция се е страхувала от Германия, укрепвала е границата си, но не е обявила война, дори когато е имала огромно надмощие. Защо?

Виждаме, че и в двата случая тоталитаризмът беше породен (или подпомогнат) от т.нар. демократичен Запад. Болшевишката революция не е руско творение. Тя няма нищо руско в себе си. От друга страна, Хитлер можеше да бъде спрян, но Западът не го направи от страх пред болшевиките.

Заключението ми е, че който сее вятър, жъне бури. Политиката на Запада в последните години- най-вече изключително спорни намеси във вътрешните дела на редица държави- провокираха анти-западна вълна, от която днес Русия ще се възползва.
цитирай
9. mikolaj - как бихме се чувствали ние
23.02.2015 21:44
Не вярвам в добронамереността на Запада и в желанието му да разпространява демократични ценности. Да, в Европа си живеем добре, даже прекрасно. Но няма и друг начин- трябва да живееш в мир, за да се възползваш от благата, които притежаваш. Но по какъв начин Западът източва ресурсите на бедните народи в Африка и Азия? Какво направи Западът в Близкия Изток, в Северна Африка? Само погледнете как Западът води войни ВИНАГИ ДАЛЕЧ от територията си. Как бихме се чувствали ние, ако цели армии от Индия или Афганистан ни атакуват? няма ли да им кажем: "Какво правите при нас, вървете си вкъщи"?

Не че Русия и Китай предлагат алтернатива. Но те ще бъдат алтернатива дотогава, докато Западът не спре да си живее самодоволно и не види как живеят 4/6 от света.
цитирай
10. dobronameren - Ако червените се покаят, ще падна от изненада.
24.02.2015 10:21
Това обаче не ме (ни) освобождава от необходимостта да им се напомня непрекъснато, че са длъжни да направят това. Ако искат да преминат в бъдещето не като отвратителния пример на Сталин и Хитлер. Напускането на гетото и включването им в нормалния живот не може да започне преди да са поискали прошка. ТОВА се опитвам да им кажа. Спестявам си само, при това от време на време и с усилие на волята, да им кажа, че само с покаянието си няма да минат. Който от тях е извършил престъпление спрямо другомислещите, ще бъде наказан съставомерно. СВЕТЪТ, а не те, ще направи това.
цитирай
11. dobronameren - Mikolaj
24.02.2015 10:42
Използвам предишния си коментар, за да ти отговоря по-кратко. Иначе, да ти кажа предварително, че "Демокрацията изисква ген".
Един циганин сам ми предложи да почисти двора ни и аз се съгласих. Все нещо е, някаква работа щях да му намеря. Но това беше една моя "т.нар демократична западна" грешка. Оказа се, че почистването на двора според циганските му "източни" представи включва открадването на едно 30-метрово алпийско въже. Твърдиш или само така ми се струва, че аз съм виновен?!
И в духа на постинга си, да ти напиша, направо: Имаш много поздрави от мен. Не зная точно от коя Полша си, но мястото ти е в т.нар. Източна Украйна. Опълченците там се задъхват за помощ.
цитирай
12. mikolaj - не съм войнолюбец
24.02.2015 11:23
Добронамерен, написах нещо съвсем различно от това, което ми отговаряш. Съвсем ясно показах, че именно Западът подпомогна тоталитарните движения- къде умишлено, къде- не. Отговаряш ми, че трябва да ходя да се бия. Защо да се бия за някого? Аз съм против тази война. Защото знам, че една война ще предизвика нова, и пак нова, и пак нова. А с някоя нова война ще дойде и нов Сталин, рано или късно.

Много пъти съм писал, че подкрепях Евромайдана, докато беше наистина Европейски. След това се появиха радикалите. Те ли са европейците? Те ли ще "интегрират" Украйна в Европа? Същата партия "Свобода", която беше остро критикувана от ЕП през 2012, влезе в управлението на страната- и нито дума от страна на ЕП.

Та, като говорим за циганина- аз виждам точно типичния украинец в негово лице. Какво понятие имат тези хора за демокрация? Те просто използват Запада, за да се откъснат от Русия. Те не искат демокрация.
цитирай
13. dobronameren - Миколай, ако ти тълкуваш моята препоръка да помогнеш
25.02.2015 18:50
на опълченците в Източна Украйна като подкана да хванеш калашника и да започнеш да стреляш, имаш проблеми с интелектуалното развитие. Грубо го написах, но ето какво искам да ти кажа. Опълченците имат нужда не от буквални стрелци, тях Путин им ги осигурява. На тях им е необходима, ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА "демократична" легитимация на действията им. И такива като теб с разсъжденията колко е (и бил) виновен Западът за наглите лъжи и престъпления на Изтока, как типичните украинци понятие нямат от демокрация, им я осигуряват. Разбираш ли това?
Как е "врядь ли" на полски?
цитирай
14. dobronameren - Да се мълчи, Миколай, не е решение.
31.03.2015 11:43
Нали имаш мнение, убеден си в нещо и искаш да убедиш и другите в него? Защо замълчаваш?
Ако ти е необходимо време да осмисляш позицията си, струва ми се, че един месец е повече от достатъчно (впрочем днес е 31 март и от 25 февруари отминаха вече 35 дни). И да ти кажа, че твоят отговор ми е необходим. За осмисляне на моята позиция веднъж. И втори път - имам нужда от нещо чрез което да те различавам от соцблогърите Икото, Фрийчо, Куш, Менталния, Подводния, мъжкия от Русе, перничанина и другите им.
Оставам с надежда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892783
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930