Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2015 19:57 - Н като
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1893 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не зная...

Ако е за На първа – “Н” като ... На Гина зелето, ...Насрах се, trutke, ... НЕГОДНИЦИ!!!!, ... Nеverojatno.wordpress.com  (от Zlatko1, Budha 2 … deta7, ... mt46 и так далее).

Но аз Не държа да съм на първа. Бях обявил вчера, че този постинг ще нарека “Н като Наблюдения на Dobronameren и така ще направя. Какво от статистиката, че сложа ли “наблюдения” в заглавието и прочитите ми от 200 на ден падат до 20. Народопсихология, няма как да я променя. Но защо аз да се нагласям по нея! Не ми е работа да прояснявам главите на “менталисти”, а да питам постоянно, коренът им от “менталност” ли произлиза или от “мента”? “Отговори си бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/22/otgovori-si-glupav-narode-koi-te-v-taz-bedna-liulka-liulee.1195756), пък “каквото сабя покаже и честта, майко юнашка”.

Виждате ли! И Христо Ботев е имал същите съмнения и същите надежди. А е било преди цели 170 години. Що ли ми падна настроението...

По принцип не пиша за старата история българска преди Десети ноември, тъй като не съм историк, а очевидец. Очевидец, чиято главна цел обаче е не толкова самото описание на ситуацията, а доказателствата, че блеещата пред вратата ни гарга “ние пак сме тук”, не е нашата майка, а онзи комунистически кръвожаден вълк, преоблякал се в кожата на демократ. Затова – в частност, пишейки за новите социалисти, припомням какво са направили те “вчера” и татковците им комунисти “онзи ден”. Така че – извинявайте, читатели мои. Налагат се повторенията. Как иначе да разберете, че ТЕЗИ са същите нагли наглеци “в кръвта си, в лимфите на костите си дори”.      

Татковците им на днешните социалисти в дните и месеците след Девети септември 1944 избиха около 100 000 българи с кол по главата или с пистолет в тила направо пред изкопани общи ями за гроб, после в следващите години на комунистическа България, изградиха 84 концентрационни лагери в които “преминаха” нови 200 000 българи, като прибавите и техните преки роднини, наследници и последователи, бройката на преките комунистически жертви надхвърля милион. Без да броим още около една трета инкриминирани българи, заради вродената си демократична природа. ( “Наглеци покрай Девети септември” http://dobronameren.blog.bg/history/2011/09/10/nagleci-pokrai-9-septemvri.817367, “Сън сънувах” http://dobronameren.blog.bg/history/2013/09/24/syn-synuvah.1151608)

През всичките тези страшни години един човек управляваше страната – Тодор Живков. Когато побягнаха от Отговорността си в 1989-1990 години, комунистите го нарекоха Господин Никой. Съдиха го, но не за престъпленията му спрямо българския народ, а за “извращенията” му – раздал бил държавни апартаменти на определени негови любимци и любимки. Разбира се, че нямаше никакъв резултат. (Все едно да бяка съдили Хитлер не за неговата война срещу човечеството, а за това, че като художник бил откраднал няколко сюжета от други майстори.) После. само след 5 години. всичко това беше забравено и му беше възстановена титлата “Човек от народа”. Отвратително е не толкова това, че неговите хора, комунистите, го реабилитираха, а че цял легион подлизурковци псевдодемократи ръкопляскаха. Имената? Четете в “Некои съображения” (http://dobronameren.blog.bg/history/2011/09/08/nekoi-syobrajeniia.816282). “Прелестни лъжци, както се казва” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/08/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-1.1189575, http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/09/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-2.1189937). Препоръчвам ви да го направите. Можете да се “учудите”, че там ще срещнете водещи в държавните БНР и БНТ, които още утре - в понеделник 26 януари 2015 година! – ще ви събудят с “Добро утро, скъпи слушатели и зрители”! Или имена на едни от най-популярните блогъри в любимия BLOG.BG! 

Наглост, която нормален човек не би могъл да прояви. Бих могъл да нарека този постинг и “Н като Наглост”. Защото в същността си постингите, съставляващи тази група по същество не са просто “наблюдения”, а разкази за Тяхната комунистическа наглост!

Синовете и дъщерите им на комунистите, след Десети ноември 1989... Един такъв син заяви нагло, че “поема вината, но само с мезета”, а сестра му в момента е генерален секретар на ЮНЕСКО, готви се да стане председател на ООН и Самият Бойко Борисов я подкрепя, щото “била българка”! Един друг такъв син 8 години води България към изолацията й като европейска държава, после спретна преврат срещу ГЕРБ и за награда избяга в Брюксел като евродепутат. А не в родния си Херсон, който “най-после се върна към майка Русия”. ...

Или:

По-малко от половин година след 10 ноември 1989-та  вече имахме нова дата за национален празник - 3 март. Вместо 9 септември! Я, колко са бързи комунистите като бягат. (Но бягство ли е това? На тази дата, 3 март,  бяхме „освободени” за първи път от армията на същата империя, която ни „освободи” за втори път на 9 септември 1944. Все едно, като да е умряла жена ти, малката дъщеря, и да се ожениш втори път. За каката. Защото много обичаш тъщата. А всъщност лъжеш и двете, за да ти припишат къщата. Господ наказва такива тарикати. Просто умират малко преди или малко след като се нанесат във взетата  с измама чужда къща.)

За разлика от половината година, необходима на отказалите се на 10 ноември комунисти да обявят 3 март за национален празник, на същите, за да се сетят за датата 22 септември 1908 година, им трябваха цели 9 години - 22 септември беше обявен за официален празник с решение на 38-то НС от 10 септември 1998г! След 54 години на пълно отричане! Подробният разказ за 3 март, 6 септември и 22 септември ще намерите в “Наглеци покрай Съединението” (http://dobronameren.blog.bg/history/2011/09/06/nagleci-pokrai-syedinenieto.814797), “Независимостта” (http://dobronameren.blog.bg/history/2011/09/21/nezavisimostta.823660). В тях, освен старата история, ще намерите купища имена на новите наглеци - защитници на “старото хубаво време”, които вчера, днес (И в момента един такъв се разпява при Люба Кулезич, а и не смея да превключа на СКАТ, че там един друг наглец... Все забравям да питам. Зад гърба му на този стои един трасперант, който не е сменян поне от 3 години. На него пише с дребни букви “375 сд”. Какво означава това?) и утре ще ви пожелаят “приятен ден”.

Ще кажете, че се заяждам. Не! Защитавам правотата си и в крайна сметка бъдещето си от безочието на нагли наглеци. С примери и доказателства – http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/18/naglost-prosto-naglost.885312  „Бой с фактите по главите, докато омекнат тези тикви”, ако цитирам мой любимец.

Не мога да пропусна една “съвсем прясна” героиня Божана Димитрова (водеща беше на “Разговор с вас” отпреди Десети по БНР). На 25 януари 2015 ставала била на 80 години, което било цяло знамение – на същия този ден днешното Радослав-Янкулово БНР също загръгляло такава годишнина. Представяте ли си в 2014-та (25 години след падането на Стената) в Германия да честват рождения ден на Гьобелс?! Или на някой негов изявен последовател, ако сравнението с Гьобелс ви се вижда пресилено. Абсурд, нали? Ето затова се питаме кога ще ги стигнем германците.

Не! Това сме го живяли вече! (http://dobronameren.blog.bg/history/2011/09/28/ne-1.826921)

или “Имала глава още да пати” (История новобългарская http://dobronameren.blog.bg/history/2013/05/16/istoriia-novo-bylgarskaia.1110935)

Какво избрахме???? или Кое ще изберем????

След падането на Берлинската стена, на нас като народ, ни бе предоставена възможността да възродим старата некомунистическа България. И която ние не използвахме, както германците я оползотвориха още на следващата година. Затова сега германците са на върха, а ние – на дъното. Някои добронамерено ще кажат, че Германия е много по-далеко от Русия, а ние сме много близко – териториално и народностно. Аз ще им припомня на тези, че Полша например, и териториално и народностно е още по-близо от нас до Русия, но днес Полша е някъде по средата и върви нагоре, а ние сме на дъното. Защо? Нима броят на сътрудниците на комунистическата им тайна сигурност да е бил по-малък пропорционално на глава от населението от нашия? Нима тамошният Живков да е бил избиран с нещо различно от 99% от гласовете на народа?

“Тайната” на онези бивши соцстрани, които днес вече могат да бъдат наречени европейски, е в успешната декомунизация на държавите им. Тази дума “декомунизация” много плаши някои. Защо? Ами, че това  е същото като денацификацията, която направи Западна Германия веднага след падането на Хитлеровия Райх. Да не би това да беше съпроводено с масови убийства, извращения, подлост, диващина... Но абсолютно определено направи възможно възраждането на изпепелената от войната Германия само за има-няма десетина години. Говоря за Западна Германия. В източната Германия нацистите също бяха “денацифицирани” (в кавички защото бяха премахнати по комунистическия начин), но резултат нямаше. Защото нацистите бяха заместени с комунисти! Иначе народът и на Източна Германия е същия като народът на Западна Германия, нали.

Имаше Надежда покрай Десети ноември 1989г. България да престане да бъде комунистическа страна. Не стана! Може да се намери известно оправдание за това – във времето, което е необходимо на един народ да научи урока си за следващия ден. Обаче и след разширяването на ЕС в 2004 година, и след приемането ни в неговото семейство през 2007-ма, пак на стана! (http://dobronameren.blog.bg/history/2012/04/06/op-pa.935733)

Доказателства? О, скъпете ми времето, лицемери. Ако не помните, поне четете, гледайте, слушайте. Всекидневно. Нашите комунисти са толкова нагли и самозабравили се, че дори не си подменят кадрите.

Двадесет и пет години преход, а героите им – същите физически лица от 1975... 1985... 1989 - 1992..., 1994..., 1996,1997... Нямам, най-малката причина е мястото, да изреждам всичките. Още повече, че съм го направил. Имам една група от седем постинга в които съм се опитал, разказвайки текста на песните, които пееха площадите в даденото време, да ви разкажа Събитията и покажа Лицата. (Всичките постинги са от юни 2011г.  и започват еднакво - “Песните на...”.

Може би Събитията и Лицата от смутните нови времена са ви по-интересни. Все пак по-скоро бяха. (Иронизирам. Твърдо.):

- февруари 2013 - протестите на “народа срещу монополите”, т.нар. “Февруарски протести” (“Неделен преглед на енергийните протести” http://dobronameren.blog.bg/history/2013/02/17/nedelen-pogled-vyrhu-energiinite-protesti.1054577, “Наглите нови от старите нагли” http://dobronameren.blog.bg/history/2013/02/24/novite-nagli-ot-starite-nagli.1057331);

- “костинбродските” избори за 42-ри НС през май 2013 - (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/06/12/predstavite-sebe-shura-vse-pogolovno-v-beliih-shtanah.1119524, http://dobronameren.blog.bg/history/2013/06/03/peredaiut-vse-radiostancii-sovetskogo-soiuza.1116540);

- управлението на СМО-о (Станишев, Местан, Сидеров – орешарски) – юни 2013-юни 2014 (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/08/13/alo-oresharcite-ko-praim-sia.1139206, http://dobronameren.blog.bg/history/2013/08/15/alo-kolega-pomagai-kak-da-otvoria-parashuta.11397)...

Какво ще кажете, а? Героите на времето, на безвремието на България!, са същите и днес. Ето ги наглеците нагли от последния месец (разбира се, че само някои, не всичките; само гледам да са “по-заслужили”):

- Случаят “Сертов”, случаят “Ченалова”, случаят “Бареков”, случаят “КТБ”, случаят “Москов”, случаят “БДЖ”, спорът “жена-президент”..., спорът за пенсионната реформа... (Външнополитическите теми няма да разглеждам тук. Ще им дойде мястото в “С като Съветска Русия срещу Украина”.)  

- Чета годишния анализ на Институт „Иван Хаджийски“, правен под общата редакция на социолога проф. Петър-Емил Митев. Основните изводи според този анализ са – цитирам DNES.BG дословно (Обновена 6 януари 2015 18:25): “През 2014-а година Бойко Борисов започна да премерва президентските одежди, Росен Плевнелиев се утвърди като най-големия „ястреб“ срещу Русия в ЕС, а политическата личност на годината е Лютви Местан.”

- Слушам днес Местан (ДС-агент Павел) например как ръси тежки думи за опасност от разделяне на обществото ни, тъй като Патриотичният Фронт... Реформаторите...  И ще си позволя да цитирам отново споменатия годишен доклад на института “Иван Хаджийски”: “...движението излезе от орбитата на БСП, където пребиваваше почти 13 години и избра нестандартното решение да свали собственото си правителство. Освен това ДПС трайно се настанява в селата и в бедните региони на страната, което прави съвсем реална перспективата в един бъдещ момент да се утвърди като втора политическа сила...”

Всъщност Местан реве, защото има опасност тайните канали на партията му за ограбване на България да се срутят. А за какво реват в “Иван Хаджийски”? Ами, за същото. Ето (цитат, думи на Борис Попиванов): “ДПС не е враг на управляващите от ГЕРБ. Така беше и при първия мандат на ГЕРБ. Въпросът е, че амбициите на ДПС са по-големи, отколкото бяха 2009-2013-а година. ДПС иска съвсем ясно да покаже и на ГЕРБ, и на българското общество, и на всички, които се интересуват от политика, че стабилно управление в България без нея не може да се случи. ДПС показа това с кабинета "Орешарски" и с начина, по който е свали собственото си правителство.”

(Питате кой е Борис Попиванов ли? Е, що не четете постингите на chara поне?! Млечен брат е на Първан Симеонов – в смисъл, че от една цицка бозаят.)

- Гледам Мая Манолова колко е доволна, че мнението на вицепрезидентката Попова по въпроса “военни да пазят границата” било противоположно на мнението на президента. Да й се чудиш на акъла на тази съгражданка на братя Васил и Георги Илиеви, Емо Крокодила и Барона, Иво Атанасов...! Едва ли има по-действащ начин да се откажат мислещите демократични българи да гласуват за Маргарита Попова от явно изразената подкрепа за нея от Мая Манолова.

- Изобщо голям проблем е за комунистите и социалистите Това Президенство. Ето какво е казал Георги Марков (БГНЕС: 3 януари 2015): „При нас независимо кой управлява, той се свързва с определена велика сила. Ето ние днес сме в Европейския съюз, но имаме пак голям брат – както казвам чичо Сам иска да изгони дядо Иван. Това е драмата на нас българите, не само на политиците. Моят съвет като историк, особено към президента, е да не се увлича във филство и във фобство. Целта на рибарите е да хванат в мрежите си колкото се може повече български шарани. Едрият толстолоб Борисов вече им е в мрежите и с изявленията си срещу разходите за отбрана и превъоръжаването (подкрепен публично от верния си финансов министър Горанов да плещи срещу главнокомандващия президент) откровено тегли мрежата срещу проатлантическото течение, оглавявано от Плевнелиев.

(Сега пък за тези, които не познават академика Георги Марков. Голям наглец. Велик. Припомням само един факт – по повод скандала за “феодалните старци от БАН” в края на 2010г. ТОЙ каза: “„Който и да бъде избран за председател на БАН, той няма да има тази тежест в обществото и пред властимащите. Защото неговата власт ще се простира само в онова хубаво старинно здание, което за наше нещастие се намира до зданието на парламента. Аз мислех, че това е за щастие, но се оказа прокоба. Точно до Народното събрание, улицата между двете сгради се казваше “7 ноември”, но разни невежи я прекръстиха на “15 ноември”, защото не знаеха, че 7 ноември е денят на битката при Сливница преди 125 г. Тази улица разделя вече като пропаст властта от науката.” (интервю на Мариела Балева).

Представяте ли си? 7-ми ноември било денят на битката при Сливница преди 125 години, а не денят на Великата Октомврийска Социалистическа Революция! )

- Знаете ли, като цитирах думите Маркови, че БАН е в “онова хубаво старинно здание ... което се оказа прокоба”, се сетих за една друга прокоба, която тегне над едно засега щастливо семейство Мария и Християн Гущерови. Те щели да живеят в къщата на свекъра Добромир Гущеров. (Кой е Добромир Гущеров съм писал. Ще припомня на забравилите пак, но не тук и сега.) Днес ще пиша само за историята на “хубавата къща” в същинския център на столицата. (Информацията е от “Уикенд” или от “Галерия”. Не ми се търси в момента, защото е все в ...)

Та в “хубавата къща” малко след Девети септември 1944 се нанесло да живее семейството на Антон Югов. Нали не се съмнявате, че този простак Югов и неговата простакеса Югова нито са я строили, нито са давали пари да я купят “тази хубава къща”?! Чие е била преди Девети и в кое гробище или концентрационен лагер са свършили нейните строители, вестникът Дачков не пише. Естествено. След Десети ноември 1989-та къщата става офис на лицето Ангел Първанов, един от създателите на Г-13. Нали не се съмнявате, че и това лице не е плащало “на народа”?! После Ангел Първанов я продава на Добромир Гущеров. Който е платил. С какви пари? Ами, с парите на фалирата Първа Частна Банка. Откъдето дошло, там се върнало. Но думата ми е за друго. “Хубавата къща” е безсрамно открадната и собствениците й най-вероятно са били затрити. За да не си я искат обратно някога. Но техните сенки живеят. И ако Свекърът Гущеров няма “да го отнесе”, ще плащат неговите наследници. Случаят е елементарен, повтарящ се милиони пъти в реалния живот, Маро.   

- Слушам и “един друг, дето още не е платил за греховете си спрямо българите” - Юлий Москов се казва. Той твърди, че модела “Кой” били всъщност стотината от “Протестна мрежа”, които са финансирани от американците чрез Иво Прокопиев. Не бил Пеевски, защото той не го познавал. И Бареков не бил, защото пък него го познавал. Ха, де!

Ако бях Николай Колев-Босия, досега да съм написал няколко кървави отворени писма на Бойко Борисов с такива мисли. Ама аз съм свит, пиша за поколението си, пък ако някой мой съвременник прочете и му докладва – берекет версин. Но имам една надежда да се спасим по по-лесния начин – Бойко Борисов да разбере, че има Алтернатива (“Едно мнение” http://dobronameren.blog.bg/history/2012/09/24/edno-mnenie.1002940) и не ни губи отечественото време за нов избор. Поне докато започне необратима декомунизация на България. 




Гласувай:
3



1. marknatan - Акуратен, за историята на насто...
26.01.2015 00:48
Акуратен, за историята на настоящето, въпреки болестната си пристрастностност

(напр. богатите еврейски градски домове са отнети от собстевниците им по ЗЗД или нещо пододбно 1939-40 г там некъде и раздадени на строителите на капитализъма, които без да строят станали строители на капитализъма

Нещо подобно се е случило и в САЩ, където на японците след Пърл Харбор е отнето имуществото, фирмите и т нат и още не са върнати б.а.)

П.П. Мани ги първите 2 и една втора реда, пудвеждаш читателите за стила ти на писане и кво дау чакват от добре представената тема/ -тика/
цитирай
2. dobronameren - Винаги се притеснявам, когато
26.01.2015 06:16
такива като marknatan ме хвалят. Някак омърсен се чувствам. Въпреки, че чудесно зная и съм писал, казвал, и още ще, защо го правят - искат и другите да замиришат на тяхното, за да могат да цитират спокойно после: "и ний сме дали нещо на света".
Само че такива като натанеца Марк са от рода "дваждьi еврей Советского Союза" - евреи, ама не съвсем - комунисти. Че аз съм акуратен (не само за някои факти), акуратен съм. Но раздаващият оценките за мен, е абсолютно неакуратен. "Абсолютно", защото едва ли несъзнателно е затвърдял, че еврейските богати домове са раздадени на простите комунисти като Юговци (наричани от него "строители на капитализма") през - отбелязахте ли? - "39-40г".
Путьо отсекъде. Мърси евреите само.
цитирай
3. marknatan - безпристрастен, бе ебалник. ти го ...
26.01.2015 07:38
безпристрастен, бе ебалник. ти го зе за фалба. може и така да е, защото си " Акуратен, за историята на настоящето, въпреки болестната си пристрастностност "
цитирай
4. dobronameren - "Ебалник"!
26.01.2015 08:22
Ето го нивото, което ни предлага алтернативата Натанова.
Избирайте. Позиционирайте се. Нямате много време.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883135
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930