Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2014 15:06 - Ж като Жертви на демокрацията
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2391 Коментари: 6 Гласове:
0



Казват, че Демокрацията е право на свободен избор. Индивидуален избор на всеки отделен човек, който не е налаган, ограничаван, подтискан или преследван от членове на обществото, които избират друго. Тъкмо затова комунистите и тям подобните комунални същества органически, генно, не приемат Демокрацията и тя е смърт за тях.

Те са истинските жертви на Демокрацията. Не могат да я спрат, нито могат да се нагодят към нейните изисквания. Още по-малко пък тя ще ги зачете. Не знам какво си е мислил Горбачов като развя бялото знаме на поражението. Което впрочем няма никакво значение, защото това е неизбежен избор. Не е възможно да се противопоставиш на разумния ход на човешката еволюция. И Путин е точно толкова безсилен, колкото онзи от края на 80-те.

Жертви на Демокрацията са и тарикатите от всички бои. Дето ловят риба в мътните води на нашето време. Яхват антикомунизма като бяло конче, влизат на него в Парламента и катастрофират още на някой от първите леви или десни завои в политиката, защото нищо не може да се скрие от една Демокрация. Дори “Пеевски” да се казваш и почти всички медии и пари да са твои. За година-две и попадаш в списъка NОрешарски.

Да се чуди човек на какво се надяваха и продължават да се надяват тези! Векът на така наречените “високи технологии” далеко не е само в техниката, а и в душите на новораждащите се  хора. Не е възможно да разстреляш целия Разум на планетата. Единственият изход е да му се подчиниш, а не да прибавяш нови престъпления към старите си такива.

Демокрацията обаче има огромен недостатък. Проблемът не е в самия избор, а в последващата го неизбежна задача: да поемеш отговорността си за така направения избор. Това доста често, особено в един преходен период от комунизъм към демокрация като нашия – с разставени комунисти и днес на всички възлови места - означава да “попилееш” много, ако не и всичките си шансове за “успех в живота”. Голям праз! Моята душевност е панагюрска, а не копривщенска. Аз имам кауза и защитавам нея, а не къщата си. След като съм избрал самостоятелно и свободно, следва да нося честно следствията от направения избор. Не искам да съм подлец спрямо моите деца и децата на България. Аз така разбирам моята Отговорност.

С тези думи дотук поздравявам всички нормално мислещи българи с настъпващата Нова 2015 година и им желая сбъдване на мечтите. Разбира се, здраве, щастие. И късмет!  

Постингите от групата Ж са замислени като писмени показания на един свидетел срещу комунистите  и тарикатите пред днешния виртуален все още съд на Историята.

Съвсем естествено първият постинг “ЖЕРТВИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА БИЛИ” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/11/08/jertvi-na-demokraciiata-bili.1202171) е за “МИЛИТЕ ХОРА”. Така нарекоха себе си - новопременилите се вчерашни комунисти в днешни социалисти.

(Отбелязвам, че моите исторически интереси са съвременни. Макар главните комунистически престъпления да лежат в „славните години на победилия социализъм“, аз съм започнал с деянията им от първия демократичен български ден – 10 ноември 1989, за да продължа със следващите 24 години, та до днес. Други българи - с достъп до архивите на „майка България“, да пишат за онова, което намират там за историята преди 10 ноември 1989. Само мога да допълня нещо много важно – те са длъжни, в не по-малка степен от мен, ДА ГО ПРАВЯТ!)

Телевизия да пуснеш, вестник да отвориш, радио да слушаш, в разговор на улицата да се заслушаш – навсякъде ще ти избодат очите, проглушат ушите или омърсят душата ти ТЕ. Публични личности, депутати, журналисти, стожери на обществената съвест, социалист до комуниста, националист до нациста, видни защитници на права и свободи били, пък се обиждат – кръвно! – ако фиксираш имената и мислите им за живущите днес. Списъци сме правели, ама как така? Не било демократично! О, боже! Казват го  и по друг начин, същата наглост лява – „протестирайте, ама така, че да не пречите на другите, които не протестират!“ Как, бе леви? Като тези, които са против вас, доброволно се приберат по къщите и там си говорят тихо в семейството ли? Или по-добре – да имат повече слушатели – събирате ги в  „Белене“ и „Слънчев бряг“ и да си говорят на воля. Докато се уморят. Сбърках  подлога – Докато ги уморите! На татко си и мама си, достойни синове и дъщери сте.

Изобщо не пресилвам нещата. Имената на наглите ще намерите, ако четете. А от всичките стари, тогавашни отвратителни събития, които те ни спретнаха, ще откроя само оповестяването на истината (през март 1990) за концентрационните лагери по нацистки образец, които българските комунисти са открили равномерно по цялата територия на страната, за да въдворяват в тях несъгласните с режима им. Заради умишлено унищожените документи от страна на милицията и органите на ДС днес никой не може да каже с точност колко са тези лагери и колко българи са минали през тях. Според различни източници от 1944 до 1962г. в България са действали 44 концлагера и през тях са минали около 285 хиляди българи.

Отдавна, казвате, било?! Само, че на днешните „нови демократи“ от БСП&С-ие припомням отново следната случка от август 1992. Ръководството на БСП в лицето на Андрей Луканов и Петър Младенов се опита да имитира „катарзис“ (Станишев е просто плагиат). Те двамата отидоха да поднесат венец на жертвите в най-отвратителния и жесток лагер на смъртта – „Слънчев бряг“ край Ловеч. И там ги посрещнаха с плакати: „БКП беше тук като убиец.  БСП, като какви сте тук сега?”

БСП, като какви сте тук сега вчера и днес?!

От по-новите събития ще извадя от постинга само информацията за ежегодната литературна награда „Черноризец Храбър“. (Само какъв избор на име? Твърдя, че това е висша комунистическа наглост. Кои са черноризците от историята? – Храбрите нацисти!) Тази литературна награда е учредена от Съюза на Издателите в България през 2002 година (чийто председател тогава е самият Тошо Тошев). След 4 години тази Академия присъжда посмъртно наградата на Стефан Продев. Чийто най-голям принос в българската литература е измислянето именно на обръщението “Мили хора”! Изглежда това се е видяло прекалено дори за учредителите и през въпросната 2006 година там май се е извършил преврат (тъй като председател става Петко Бочаров). От 25 души учредителите й намаляват до 12. Ето „новите“ новите имена: Анна Недялкова, Антон Дончев, Боян Биолчев, Георги Марков (директорът на Института по история към БАН), писателите Георги Мишев и Марко Семов, Иван Гранитски, Мирослава Янова (Радева), Николай Овчаров, Огнян Златев, Петко Бочаров, Рангел Вълчанов. Всички имена са много известни. Какви са „цветовите“ им предпочитания – също. Само да добавя, че на следващата церемония – през 2007 година лично Георги Първанов, тогава президент, е отделил от времето си, за да присъства. Както и Ахмед Доган! Онзи, дето е ходил в последните две Народни събрания по-малко пъти, отколкото американците са стъпвали на Луната!

В тази именно 2007 година носителка на „Черноризец Храбър“ става Велислава Дърева. В тази връзка заявявам твърдо, че лично за мен датата на която се връчват наградите „Черноризец Храбър“ – 10 ноември всяка година, също си е жива подигравка. И свидетелствува ярко, че протестиращите българи от площад “Независимост” са прави – В нашата днешна България няма морал! Не само в политиката!

Вторият постинг от групата “Жертви на демокрацията били ОЩЕ” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/11/16/jertvi-na-demokraciiata-bili-oshte.1206812) разказва за КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ.

Обикновено под това определение обществото ни разбира онези, които са взели от някаква банка милионен кредит и изобщо не мислят да го изплащат.  ТАКИВА кредитни милионери са обикновени престъпници, тарикати, които в мътното време на прехода са се писали по-хитри от другите. Могли, дали им – взели. В душевността на пролетарския ни народ това се някак героизира. Гадост! Имам предвид Партията на българските комунисти БКП или БСП, както сега там се нарича. Чудесно извинение за безобразията и кражбите и надеждно прикритие за наглото ограбване на народа от родната му Партия. Едновременно с това се дискредитира Демокрацията, “която раздава народните пари на своите хора”.

Ох! Преди Десети ноември всичките народни пари бяха в БКП. Банки ли, фондове ли, каси ли? – Хайде, бе! Член Първи на Живковската конституция разпорежда друго! На самия Десети се оказа, че пари няма и дори сме вътре с повече от десет милиарда лева. Къде отидоха тези купчини пари? В строеж на детски градини, поликлиники, приюти за стари хора…? Ами! Всички знаят, че бяха разпределени в куфарчета, всяко едно с минимум милион, и раздадени на определени хора. Наши, разбира се. Е, че няма да ги дадат на дисиденти разни, я - тези пари не са събирани за тях. Защо, глупав народе, забравяш за ТЕЗИ кредитни милионери?  Те бяха първопроходците в Големия грабеж. И са престъпници на степен наглост.

В този постинг “... били ОЩЕ” ви припомням, че за първите демократични избори през юни 1990г. Партията се яви с две икономически платформи за прехода. Едната беше старата комунистическа лъжа за “гражданите стопани на държавната собственост”, които щели... в синхрон... на ползу родину..., наречена “Сполука за България”. Другата нямаше име и представлява съвсем откровена “пътна карта” за касова партийна приватизация на общите народни активи. Четете! И мислете! Съпоставяйте! За да бъдете подготвени най-малкото, когато от БКП/БСП ви заговорят за “кредитни милионери”, да попитате за кои милионери става дума. За онези, първите, с куфарчетата под масата или за онези, вторите, с необезпечените банкови кредити? В списъците на вторите няма да намерите имена на висши партийци и на техни наследници, само слугинаж – сервитьори, шофьори, курви всякакви. Докато в списъците на първите е фрашкано с “народни ръководители” отпреди десети ноември.

Има и трето ограбване на общите народни активи – фалита на търговските банки през 1996 година и последвалата хиперинфлация в началото на 97-ма. Главната ръководна роля тук играят, както аз ги наричам, “сините костовисти”. “Сини” задължително в кавички, защото това е Б-отборът на Партията, съставен само от подпъхнати псевдодемократи, вербувани с компромати най-често и такива с представите за света на “широките социалисти”. Спокойно можем да ги наричаме Б-отборът на ДС, тъй като там “народни ръководители” от Тошово време няма. Чистите комунисти по закон не могат да бъдат  доносници на ДС, защото в Устава на БКП им е вменено да донасят в ППО-та си за всички забелязани нередности в обществото. А “костовисти’, защото кой не знае името на Иван Костов. Макар той далеко да не е най-важния в ДС-Б.

На “сините костовисти” съм посветил следващите 5 постинга в група Ж – от третия до седмия. Ами, много са. Имам предвид “Активните борци за  Демокрация”

“Жертви в кавички БИЛИ” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/11/26/jertvi-v-kavichki-bili.1211195) разказва за първите такива. (Затова подзаглавието му е  ПРЕДЯСТИЕТО.) От 12-те “апостоли”, присъствали на тайната закуска във френското посолство в началото на 1989-та, през 25-те “дисиденти”, създали СДС в края на същата година, през “кръглата маса” и изборите на 1990-та, през драмите на 1991-ва покрай приемането на дертлиловската конституция, управлението на първото демократично правителство на Филип Димитров, та чак до края на 1993-та, когато ДС победи окончателно моето СДС, назначавайки Костов за шеф.

Тъжни работи са описаните там. Но има много по-важно от това и то е поумняхме ли от горчивия опит?!  

Вторият постинг за “сините костовисти” е “Жертви в кавички БИЛИ ОЩЕ” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/12/03/jertvi-v-kavichki-bili-oshte.1214601) и има подзаглавие ОСНОВНОТО ЯСТИЕ. Съвсем естествено – там е разказът за това как СДС стана партия (времето на Виденов 1995-1996). Вътре е и времето за ”финансовите игри” около Новата 1997-ма, довели до възникването на “Новото начало”. От този постинг – за мързеливите си читатели и за онези, които не се интересуват от политика, защото имат бизнес – ще се самоцитирам кратко:

“Хиперинфлацията беше предизвикана нарочно от „икономическата група“ около Иван Костов. Най-подлите й цели бяха две – първата, кредитните милионери да се издължат, връщайки взетите левови кредити във време, когато доларът беше 10-20лв., по време, когато същият долар е 3000лв., и втората, да изкарат народа на улицата, смъквайки доларовото изражение на една пенсия или заплата под 10 долара, като така вземат властта в държавата. На този фон всякакви приказки за „европейския принос“ на правителството на Иван Костов са… излишни. Аха-аха да напиша гадни. Но има Господ! Не знам кой е „виновен“ – дали БСП, дали ГЕРБ, дали трети някой отзад – но 2013 година нанесе смъртен удар на костовистите. Нека си приказват, нека се „боядисват“ другояче (ДПС, ДБГ, АТАКА, РБ…). Те нямат никакъв шанс да се върнат на власт. И Европа няма да ги спаси! Само Покаянието е техният Изход.”

Третият постинг продължава започнатият във втория конкретен разказ за “новото начало”. Това обяснява сравнително сложното му заглавие “Жертви в кавички БИЛИ ОЩЕ – 2” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/12/07/jertvi-v-kavichki-bili-oshte-2.1216496). Неговите подраздели са “Явлението 4 февруари” и “Размисли за февруарската революция”. Изключително интересни имена ще срещнете там! О, наистина си струва четенето.

“Жертви в кавички БИЛИ ОЩЕ И” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/12/12/jertvi-v-kavichki-bili-oshte-i.1218302) – ВЕСЕЛБАТА ПРОДЪЛЖАВА. Това е разказ за служебното правителство на Софиянски (назначено от новия президент Петър Стоянов на 12 февруари 1997) и за правителството на Иван Костов – избраното през май 1997 и промените в него от декември 1999. В горния абзац се въздържах да цитирам някои “оперативно интересни лица”, ама сега не мога. Хронологично: Стоян Сталев, Георги Ананиев, Иван Нейков, Даниела Бобева, Нели Куцкова, Цветлин Йовчев, Илко Семерджиев, Корнелия Нинова...

А на 6 април 1997-ма започнахме да отброяваме последните 1000 дни до 2000-та година.

Последният 5-ти постинг за “сините костовисти” нарекох “Жертви в кавички – ПОРАЗИИТЕ ИМ” (http://dobronameren.blog.bg/history/2013/12/29/jertvi-v-kavichki-poraziite-im.1223316). Там можете да прочетете, започвайки със скандала “Сапио” от февруари 1992, през скандалите с Фондация “Демокрация”, Мобилтел и БТК, незаконната приватизация на ВЕЦ-овете, измамата с компесаторни записи, приватизацията на Булбанк и неяснотите около фалиралата банка на Тилев – банката за земеделски кредит, продажбата на Кремиковци за 1 долар, приватизацията на БГА “Балкан”, за приватизацията чрез РМД-тата, за “Каолин”, „Електроимпекс", „Машиноекспорт", „Булгарлизинг", „Химимпорт"... та чак до сключения договор за доставка на руски природен газ. (1998г.), където основни контрагенти са РАО ”Газпром” и „Булгаргаз” ЕАД, и за продълженията му – АЕЦ “Белене”. Нефтохим, “Плама”...

Тук постингите от група Ж завършват. Първоначалният ми замисъл беше да продължа с “новите сини костовисти” от Реформаторския блок и да завърша с най-потърпевшите от настъпващата Демокрация – демократите българи. Онези българи, които вече са направили своя цивилизационен избор и най-важното – разбирайки, че животът им няма да става по-лек, а напротив – по-труден, но ще бъде техен, САМО ТЕХЕН.

Което, по дяволите, си струва цената! Ох, как си струва!

Събитията в България ме изпревариха. Няма смисъл да пиша, възстановявайки ги подробно тук, в един текущ блогов разговор, когато те стават пред очите ни. Затова подробният им разказ ще остане за поколенията в НИЕ. А тук завършвам с  нещо ПРИНЦИПНО, провокиран от ком/соц/наци, етно/нацио/независими и т.н. източници, които твърдят “авторитетно” и “аргументирано”, че “Вчера последното СДС умря”, че “Истинското СДС отдавна се разпадна”, че “В България няма автентична дясна партия” и прочие “крепежни точки”.

 СДС преди всичко е КАУЗА. СДС сме Ние, българите, търсещи правото си на Свобода! Свобода индивидуална, чоеешка. Но и Свобода божия поръка, че човекът, освен Партия и разрешен от нея Род, има и Родина, а Родината му е част от Света. В този смисъл Свобода еволюционна и неотменима! СДС сме Ние, българите, които приехме и които можем да носим тежестите и отговорностите на този наш индивидуален и осъзнат избор. Така, че дори да го няма Съюзът, Ние – тези българи – съществуваме. Избиратели сме. Едни умираме, други се раждат и съвсем естествено: ставаме все повече и повече.




Гласувай:
2



1. saagmir - Слабичка критика
31.12.2014 18:59
Виждам, че си започнал да се усещаш още през 1989 г.Ама доста неща не си доразбрал от т.нар.натрапена ни демокрация.И защо не кажеш, че се извърши една НОМЕНКЛАТУРНА ПРИВАТИЗАЦИЯ.Защо не забранихте БКП?????Зашо, хиляди пъти защо???
цитирай
2. dobronameren - ЧНГ.
01.01.2015 10:29
Здраве, щастие. И късмет.
цитирай
3. dobronameren - Не искам да смесвам чисто човешките ни чувства
01.01.2015 10:58
с т.нар. според теб, saagmir, натрапена ни демокрация. Затова отговарям по същество в отделен коментар.
Малко си ме надценил. Започнах "да се усещам" 2-3 години след 1989. Първите неща са писани 1992 - четейки вестниците и по лични спомени. Това се превърна в основно мое хоби чак около 1994-1995. На въпроса защо толкова късно - винаги отговарям еднакво. И честно. Откъде да знам в ония комунистически времена как е изглеждало Слънцето на демокрацията, та да го приветствам. Знаеш ли, saagmir, кой е виновен за това? Не аз, а Щитът на Партията, който покриваше целия наш лагер комунистически тогава и ни изолираше плътно от капиталистическия свят. Ето ти и отговора на въпроса "Защо не забранихте БКП????? Защо, хиляди пъти защо???"
Забрана на партия, която и да е, се прави в Народно Събрание. Народното събрание се избира на избори. Четейки моята "слабичка критика", се вижда кристално фактически, че депутатите във ВНС, са до един "гнили ябълки", пробутани от комунистите (по вяра и по ведомост) на истинските демократично мислещи българи за първо качество. От кого, saagmir. от кого? - От същата тази Партия.
Чета и обръщам внимание на използваното от тебе, saagmir, глаголно число - "забраниХТЕ", а не "забраниХМЕ"! Знаеш ли какво означава това, saagmir? Че ТИ ОЩЕ НЕ СИ започнал "да се усещаш" - 25 години след Началото. И аз имам въпрос - защо, бе българино? Защото си гузен, защото си страхлив, защото имаш бизнес и не се интересуваш от политика? Защото такива като мен (ти) пречат?...
С интерес ще очаквам един диалог с тебе на тази тема/теми.
цитирай
4. saagmir - Няма пречка
03.01.2015 23:27
Не е правдоподобно твърдението ти, че такива като теб ни пречат.Да съм страхлив ли ме питаш?Ама ти не знаеаш, че аз бях първият който поиска от главния прокурор да обяви, че БКП е незаконна партия още от 02 април 1924 г. щото са били забранени и оттогава не са вписвани като юридическо лице.И това още през 1987 г.Нямаше нито Подкрепа, нито ДПС нито СДС! Вярно беше, че от политика не се интересувах преди 1985 г., но тя самата почна да се интересува от мен.Бизнес нямам, имам Фондация "Китайска Медицина" с благотворителна цел, а това съвсем не е фирма или бизнес.Ти имаш за начало 1989 г., а аз имам за начало 21 Януари 1985 г.И не гласувам от 1986 г. насам!Защото знам много повече от всеки друг как се почна...
цитирай
5. dobronameren - Вярно е формално, че твърдението, че точно на вас преча, е неправдоподобно.
04.01.2015 20:48
Но е много вероятно, че такива като мен ВИ пречат. Инак как да си обясня местоимението, което си употребил, saagmir? Написал си, цитирам: "такива като теб НИ пречат". Видно е, че ти правиш разлика между мен и теб. Защо? След като и двамата се борим срещу една и съща партия? Понеже съм добронамерен, ми остава само да предположа, че е заради това, че ти харесваш Костов (да речем), а аз не?! Вярно ли е предположението ми?
Освен това има неща, които смущават. Пишеш, че имаш фондация, "което не е бизнес". Имаш много поздрави от наивните българи, за които това не е вярно. При това тази фондация е основана в годините след 1985-та - когато комунистите започнаха завоя си към перестройка.
И още нещо. Първото възражение, че БКП е нелегитимна партия, защото не е регистрирана в съда, НЕ Е от тебе през 1987-ма, а от Янко Янков, председател на партия "Либерален конгрес" и е входирано в лятото на 1991 година. Така твърдят официалните документи. Сигурен ли си, че не си в положението на онзи московчанин, дето се изпикал в гащите си на Червения площад, така протестирайки срещу Брежнев?! На всичкото отгоре Партия БКП се появява в година 1922, а въпросния гаф с регистрацията е от декември 1948, когато БРП(к) се преименува в БКП, без да пита или уведомява когото и да било!
Ако исках да се заяждам. щях да вметна, че за далеко по-малко провинение - да създадат паралелен профсъюз, а не да забраняват ръководната партия - Босия и Тренчев са лежали в затвора, а на теб, saagmir това ти се е разминало! И то цели две години преди 1989-та?! Когато и Костов го нямаше даже.

цитирай
6. saagmir - "такива като теб НИ пречат...
04.01.2015 21:08
"такива като теб НИ пречат" само че, това е твой израз, който аз цитирах.Виждам, че не си от наивните българи, та за това ще ти дам правото да проследиш данъчните ми отчети като фондация и ще видиш, че отчитам нула приходи..Наложи се да продам едни наследствени ниви, за да публикувам моя книга в два тома. Така че, бизнес няма.Янко Янков е юрист и може да си набави информацията за входящото писмо до професор Лютов-тогава главен прокурор. При това, самата информация е изнесена в учебника на Фани Милкова - за забраната на БКП през 1924 г., 02 април по чл.1 и чл.16 от ЗЗД.Мнозина от новите демократи бяха вкарани в затворите за авторитет на измъчени и прочее борци за демокрация.А ла Нелсън Мандела. На жаргона на ДС се наричат КАМЕРНИЦИ.Доган е бил такъв, камерник. Нека малко те светна-СААГМИР е съчетанието от първите букви на малките имена учредителите на едно Дружество,което първо започна да говори, че БКП е мафия, че 45 години им стигат, че Аз не съм комунист и никога няма да бъда и още доста други подобни, които СДС осребри ,без да сме им давали правото.Освен това има неща, които смущават-казваш ти. А аз какво да си мисля, като виждам колко много си повярвал на "демокрацията". АЗ не харесвам Костов, аз харесвам Надето,щото не съм парадас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873363
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031